Winamp Logo
Mindennapi Én Cover
Mindennapi Én Profile

Mindennapi Én

Hungarian, Personal health, 1 seasons, 6 episodes, 3 hours 4 minutes
About
Mindent egy helyen a lélek dolgairól: beszélgetések a legfontosabb pszichológiai jelenségekről, gyakorlati tanácsok a mentális egészség megőrzéséért, könnyen bevethető feszültségoldó, relaxációs technikák: ez a Mindennapi Én, a Life&Body Magazin pszichológiai témájú podcastje.
Episode Artwork

Mintha a talajt húznák ki alólam - Mindent az egzisztenciális szorongásról

Pszichológiai témájú podcastünk évadzáró részében Szücs Renáta pszichológussal az egzisztenciális szorongásról beszélgetünk. Az utóbbi évek és a jelen történései alapjaiban rengették meg, amit a dolgok kiszámíthatóságáról gondolunk, ezt a bizonytalanságot pedig nehéz jól kezelni. Rengetegen fordulnak pszichológushoz segítségért, de mit tehetünk otthon, a mindennapokban, hogy újra kapcsolódni tudjunk a biztonság érzetével? Az adásban erre keressük a választ.
21/10/202231 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Na mikor jön már az a baba? Mindent a gyermekvállalással kapcsolatos szorongásról

Pszichológiai témájú podcastünk ötödik részében Szücs Renáta pszichológussal a gyermekvállalással kapcsolatos szorongásról beszélgetünk. Mikor és miért törhet ránk, hogyan kezelhetjük, mi köze az egészhez a szüleinknek és mit tehetünk társadalmi szinten azért, hogy az ezzel a kérdéssel járó általános bizonytalanságot csökkentsük?  Az adásból kiderül!
14/10/202231 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Kedvelj, kérlek! Mindent a közösségi média által kiváltott szorongásról

Pszichológiai témájú podcastünk negyedik részében Szücs Renáta pszichológussal a közösségi média által kiváltott szorongásról beszélgetünk. Mi a közös a közösségi médiában és a kaszinókban, hogyan vált ki stresszreakciót a testünkben, ha a reggelt máris egy jó adag görgetéssel indítjuk és miért felejtsük el a multitaskingot, ha jót akarunk magunknak.
07/10/202230 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Nem kellek eléggé? Mindent a párkapcsolati szorongásról

Pszichológiai témájú podcastünk harmadik részében Szücs Renáta pszichológussal a párkapcsolati szorongásról beszélgetünk. Hogyan hatnak a gyerekkorban megélt tapasztalások és minták felnőttkori kapcsolatainkra, miért tévút, ha a párkapcsolati problémáinkat csak önmagunkból kiindulva próbáljuk megoldani és mi minden sikeres párkapcsolat elengedhetetlen összetevője.
22/09/202231 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Ez normális? Mindent az egészségszorongásról

Pszichológiai témájú podcastünk második részében Szücs Renáta pszichológussal beszélgetünk az egészségszorongásról. Van-e köze a hipochondriához, mi érzékenyíthet rá és mit kell mindenképpen megtennünk azelőtt, hogy kezelni kezdenénk.
16/09/202226 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Most akkor szorongok vagy sem? Mindent a hétköznapi szorongásról

Pszichológiai témájú podcastünk első részében Szücs Renáta pszichológussal beszélgetünk a hétköznapi szorongásról: mit értünk a fogalom alatt, hogyan ismerhetjük fel a jeleit magunkon, hogyan különböztethetjük meg a szorongásos zavaroktól és legfőképpen: milyen megküzdési stratégiákat alkalmazhatunk, ha megnehezíti a mindennapjainkat.
08/09/202233 minutes 20 seconds