Winamp Logo
Migrenepodden Cover
Migrenepodden Profile

Migrenepodden

Norwegian, Fitness / Keep-fit, 1 season, 9 episodes, 3 hours, 45 minutes
About
Endelig en egen podcast om migrene! Podcasten for deg som har migrene eller kjenner noen som har migrene, og for alle som er interessert i hjernehelse og hodepinesykdom. I hver episode av Migrenepodden inviterer programlederne, nevrologene Jana Midelfart-Hoff og Andrej Khanevski inn spesialister og pasienter for å snakke om problemstillinger som er viktige for mange med migrene og for deres nærmeste – både familie, venner og kolleger. Også fagpersoner og helsepersonell er hjertelig velkommen inn for å lytte. Med denne podcasten vil vi spre kunnskap – og stikke hull på mulige fordommer og misforståelser knyttet til migrene. Våre lyttere vil få praktiske tips og råd for en bedre migrenehverdag. Alle eksperter som intervjues i podcasten opptrer som uavhengige eksperter innenfor sine fagområder. Har du forslag til viktige temaer for framtidige program? Send en melding til Migreneskolen på Facebook. Informasjonen som gis i podcasten er av generell karakter og kan ikke erstatte legebesøk. Symptomer som nevnes her kan også være tegn på annen sykdom, så oppsøk legen din hvis du er usikker eller har spørsmål. Migrenepodden er utviklet i regi av Teva Norge.
Episode Artwork

#9 Migrene og ernæring

Kan det du spiser ha noe å si for din migrene, og er det typer kosthold som passer bedre? Ernæringsfysiolog Aslaug Drotningsvik svarer på dette i denne episoden av Migrenepodden. Vi får vite mer om sammenhengen mellom migrene og ernæring, og får 5 ernæringsråd som kan være nyttig for deg som lever med migrene (MIG-NO-NP-00036).
1/16/202426 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#8 Migrene og jul

Julen kan være utfordrende for mennesker med migrene. Emosjonelt stress som trigger er en stor årsak til dette. I denne episoden av Migrenepodden får Jana og Andrej besøk av nevrolog Aud Nome Dueland fra Hodepine Norge. Aud deler mange gode tips for hvordan man kan komme seg gjennom julen med migrene (MIG-NO-NP-00035).
12/5/202322 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#7 Barn med migrene

Hva er symptomene på migrene hos barn, og hva kan du gjøre hvis du mistenker at barnet ditt har migrene? I denne episoden av Migrenepodden får Jana og Andrej besøk av Silja T. Griffiths, overlege barnenevrologi ved Haukeland universitetssykehus. Silja deler gode tips og råd til foreldre – inkludert konkrete spørsmål du kan stille barnet ditt hvis du mistenker at det har migrene (MIG-NO-NP-00034).
11/15/202321 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#6 Forskning på migrene

Migrene rammer svært mange. Likevel vet forskere ikke helt sikkert hva som forårsaker migrene. Det er fortsatt mange uløste spørsmål, men de siste årene har norske forskere fått stadig mer kunnskap både om mekanismene bak migreneanfall og behandlingsmuligheter. Dette forteller hodepineforsker og lege i spesialisering i nevrologi Martin Syvertsen Mykland og nevrolog og hodepineforsker Tore Meisingset mer om når de gjester denne episoden av Migrenepodden (MIG-NO-NP-00031).
10/26/202330 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#5 Migrene og hormoner

Mange kvinner med migrene opplever at migreneplagene påvirkes av menstruasjon, tilførte hormoner som prevensjon og hormontilskudd, graviditet og overgangsalder. I denne episoden av Migrenepodden får Jana og Andrej besøk av Gynekolog Yngvild Skåtun Hannestad, for å snakke om hvordan migrene og hormoner henger sammen. Yngvild deler også gode råd til kvinner som opplever at migrenen er knyttet til kroppens hormonelle svingninger (MIG-NO-00022).
9/28/202324 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#4 Migrene og trening

For mennesker med migrene kan trening være en trigger. Hvordan kan du drive med fysisk aktivitet hvis migreneanfall kan utløses av høy puls? I denne episoden av Migrenepodden får Jana og Andrej besøk av manuellterapeut Audun Vestmoen, som har spesialisert seg innenfor nakke og hodepine, for å snakke om migrene og trening. Audun deler flere gode treningstips for deg med migrene (MIG-NO-NP-00017).
4/20/202320 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#3 Livet med migrene - Lenas historie

I denne episoden får Jana og Andrej besøk av Lena (38) som har kronisk migrene, og hennes fastlege gjennom mange år, Sven. Det blir en interessant samtale der du som lytter får høre migreneerfaringer fra begge sider av bordet. Migrene oppleves ulikt hos ulike mennesker, men felles for mange er at livsmestring blir viktig. Lena opplevde at migrenen forverret seg da hun var gravid. Hun forteller om sine erfaringer fra livet og hvordan migrenen merkes i kropp og hode (AJO-NO-NP-00093).
4/4/202325 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#2 Migrene og søvn

Søvn kan være en utfordring ved migrene. Både for lite søvn og for mye søvn kan trigge migreneanfall, men søvn kan også stoppe anfall. Vi snakker med professor i søvnsykdommer, Bjørn Bjorvatn, fra Haukeland universitetssykehus i Bergen om den hva søvn egentlig er, hvorfor den er så viktig og hvordan migrene og søvn henger sammen. Bjørn deler også sine tre beste søvnråd i denne episoden av Migrenepodden (AJO-NO-NP-00092).
3/9/202325 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#1 Hva er egentlig migrene?

Hva er egentlig migrene og hvorfor syns nevrolog Andrej at det er en merkelig sykdom? Dette får du svar på i denne episoden av Migrenepodden. Vi ser også nærmere på migrene i et historisk perspektiv, hvordan aura oppleves og om hvorfor det er viktig å skrive migrenedagbok, og mye mer om hjernesykdommen 900 000 nordmenn lever med. I tillegg forteller nevrologene Jana Midelfart-Hoff og Andrej Khanevski om sine egne opplevelser med migreneanfall og aura (AJO-NO-NP-00091).
3/8/202327 minutes, 59 seconds