Winamp Logo
Mielen puolikkaat Cover

Mielen puolikkaat

Finnish, Fitness / Keep-fit, 1 seasons, 12 episodes, 5 hours 30 minutes
About
Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Se koskettaa meistä jokaista. Haastattelijana toimii psykologi Frans Horneman, joka työskentelee MIELI ry:ssä Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkönä. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa.Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
Episode Artwork

Mielen puolikkaiden esittely

Mielen puolikkaat on podcast, jossa kaksi ihmistä pysähtyy keskustelemaan mielenterveydestä. Podcastin idea lähti siitä, että miehet hakevat apua mielen haasteisiin vähemmän, ja usein vasta sitten, kun korttitalo on jo kaatumassa. Siksi haluamme puhua mielenterveydestä erityisesti miesten kanssa. Kaikissa jaksoissa keskustellaan vieraan omasta tarinasta ja mielenterveydestä hänen näkökulmastaan. Tähän mennessä olemme jutelleet mm. päihderiippuvuudesta, läheisen itsemurhasta, taloudesta ja seksuaalisuudesta. Toivomme että kuuntelijana saisit samaistumispintaa, oivalluksia tai esimerkiksi vertaistukea omaan tilanteeseesi. Emme välttele vaikeitakaan aiheita, koska nekin kuuluvat elämään. Podcastia julkaisee MIELI Suomen Mielenterveys ry, joka on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö. Mielenterveys kulkee aina mukana. Löydät kaikki jaksot ja niiden tekstivastineet osoitteesta mieli.fi/mielen-puolikkaat.
30/11/20231 minute 9 seconds
Episode Artwork

Miehen lapsettomuus. Vieraana Jaakko Mustakallio

Mielen puolikkaiden uuden jakson vieraana on poliitikko Jaakko Mustakallio, jonka kanssa keskustellaan tahattomasta lapsettomuudesta. Mustakallio sai yllättäen kuulla olevansa hedelmätön käytyään tutkimuksissa puolisonsa kanssa. Hänen kanssaan keskustellaan siitä, miltä on tuntunut luopua biologisesta isyydestä, millainen stigma miesten lapsettomuuteen liittyy ja miten tahatonta lapsettomuutta voidaan ehkäistä yhteiskunnallisesti. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii MIELI ry:n johtava psykologi Frans Horneman. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
19/11/202328 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Rahapeliriippuvuus. Vieraana Jerry Voutilainen

Mielen puolikkaiden uuden jakson vieraana on Veikkausliigan FC Hongan keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen. Hänen kanssaan keskustellaan rahapeliriippuvuudesta. Voutilainen salaili riippuvuuttaan vuosia ennen kuin uskalsi kertoa siitä läheisilleen. Hänen kanssaan keskustellaan riippuvuuden syntyyn vaikuttaneista asioista, pelaamisen aiheuttamista ongelmista sekä siitä, mikä sai hänet lopulta hakemaan apua. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii MIELI ry:n johtava psykologi Frans Horneman. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Kärsitkö peliongelmista? Peluurin auttava puhelin palvelee ma–pe klo 12–18 numerossa 0800 100 101. Peluurin chat on avoinna ma, ke ja pe klo 12–15 osoitteessa peluuri.fi.
31/10/202322 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Tanssi, vanheneminen ja kuolema. Vieraana Jorma Uotinen

Mielen puolikkaiden kahdeksannen jakson vieraana on palkittu koreografi ja tanssija Jorma Uotinen. Uotinen sai alkuvuodesta vakavan aivoinfarktin, joka vei hänet viikoiksi sairaalahoitoon. Hänen kanssaan keskustellaan kuolemasta, mielenterveydestä tanssimaailmassa sekä vanhenemisesta, jota Uotinen ei pelkää. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii MIELI ry:n johtava psykologi Frans Horneman. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
27/09/202321 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Rasismi. Vieraana Mohammad Al-Emara

Mielen puolikkaiden kahdeksannessa jaksossa keskustellaan rasismista ja sen vaikutuksista mielenterveyteen. Vieraana on jalkapallotuomari Mohammad Al-Emara, joka ensimmäisenä tuomarina Suomessa keskeytti pelin rasististen huuteluiden takia. Al-Emaran kanssa keskustellaan hänen lapsena ja nuorena kokemastaan syrjinnästä, työstä erotuomarina sekä siitä, miltä kesän rasismikeskustelun seuraaminen on hänestä tuntunut. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii MIELI ry:n johtava psykologi Frans Horneman. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
30/08/202330 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Homoseksuaalisuus ja jääkiekko. Vieraana Janne Puhakka

Mielen puolikkaiden seitsemännessä jaksossa puhutaan siitä, millaista on olla homo konservatiivisessa jääkiekkoyhteisössä. Jakson vieras Janne Puhakka on ensimmäinen SM-liigassa pelannut jääkiekkoilija, joka on kertonut kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Puhakka kertoo, miten salailu vaikutti hänen mielenterveyteensä, parisuhteeseen ja suorituksiin kentällä – ja mitä tapahtui, kun hän alkoi elää elämäänsä omana itsenään. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii psykologi Frans Horneman, joka työskentelee MIELI ry:ssä Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkönä. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
27/06/202334 minutes 32 seconds
Episode Artwork

Kulttuuri ja mielenterveys. Vieraana Chike Ohanwe

Mielen puolikkaiden kuudennessa jaksossa keskustellaan kulttuurin vaikutuksesta mielenterveyteen. Vieraana on näyttelijä Chike Ohanwe, jonka kanssa puhutaan teatterin tekemisestä, taiteen merkityksestä ja miesten tavasta käsitellä tunteita. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii psykologi Frans Horneman, joka työskentelee MIELI ry:ssä Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkönä. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
31/05/202330 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Läheisen itsemurha. Vieraana Riku Nieminen

Mielen puolikkaiden viidennessä jaksossa keskustellaan läheisen itsemurhasta selviytymisestä. Vieraana on Riku Nieminen, joka menetti äitinsä 15-vuotiaana. Niemisen kanssa keskustellaan äidin itsemurhan aiheuttamasta surusta, politiikasta ja taiteilijuudesta sekä siitä, miten tärkeää on puhua vaikeista asioista. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii psykologi Frans Horneman, joka työskentelee MIELI ry:ssä Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkönä. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Jos jakso herättää sinussa vaikeita tunteita tai sinulla tai läheiselläsi on itsetuhoisia ajatuksia, niin muistathan, että MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111. Itsemurhien ehkäisykeskus antaa tukea itsemurhaa yrittäneille ja heidän läheisilleen sekä itsemurhan tehneide
26/04/202328 minutes 29 seconds
Episode Artwork

Talous ja mielenterveys. Vieraana Sixten Korkman

Mielen puolikkaiden neljännessä jaksossa puhutaan mielenterveydestä talouden näkökulmasta. Vieraana on taloustieteilijä Sixten Korkman, jonka kanssa keskustellaan mm. siitä, millaisia kuluja mielenterveyden häiriöt aiheuttavat vuosittain. Korkmanin mukaan panostukset varhaiskasvatukseen ja koulutukseen tukevat myös valtiontaloutta. Arvostus hyvinvointivaltion palveluita kohtaan syntyi jo lapsena: kun Korkmanin äiti kuoli, päiväkoti kannatteli haastavina aikoina. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii psykologi Frans Horneman, joka työskentelee MIELI ry:ssä Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkönä. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
30/03/202334 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Irti päihteistä. Vieraana Mika Törrö

Mielen puolikkaiden kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, miten päihde- ja rikoskierteestä voi päästä takaisin kiinni elämään. Vieraana on viidesti Suomen vahvin mies -kilpailun voittanut Mika Törrö, joka vietti suuren osan lapsuudestaan laitoksissa ja 11 vuotta vankilassa. Kahdeksan vuotta sitten Törrö raitistui urheilun ja vertaistukiyhteisön avulla. Törrölle rakas äiti kuoli syksyllä, mutta samaan aikaan nelikymppisen miehen elämään on tullut ensimmäistä kertaa rakkaus. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Haastattelijana toimii psykologi Frans Horneman, joka työskentelee MIELI ry:ssä Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkönä. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Jos jakso herättää sinussa vaikeita tunteita, muistathan, että MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24/7 numerossa 09 2525 0111. Lue li
28/02/202338 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Nuorten mielenterveys. Vieraana Terapeuttiville

Mielen puolikkaiden toisessa jaksossa puhutaan nuorten mielenterveydestä. Vieraana on Terapeuttiville eli sosiaalisesta mediasta tuttu psykoterapeutti Ville Merinen. Ville tuottaa mielenterveyssisältöjä muun muassa TikTokiin, Instagramiin, YouTubeen ja Twitchiin, joissa hänen sisältöjään on katsottu satoja tuhansia kertoja. Ville avaa myös omaa tarinaansa, mikä hänelle tuo toivoa ja millaista tukea hän itse toivoi nuorena, kun oli hankalaa. Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä. Se koskettaa meistä jokaista. Haastattelijana toimii psykologi Frans Horneman, joka työskentelee MIELI ry:ssä Itsemurhien ehkäisykeskuksen päällikkönä. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Järjestön perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
26/01/202330 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Vanhemmuus. Vieraana Mika Aaltola

Mielen puolikkaat -podcastin ensimmäisessä jaksossa Ulkopoliittisen instituutin johtaja, dosentti ja kirjailija Mika Aaltola puhuu isyydestään ja mielenterveydestä. ”Tärkeintä on vakaa ja rauhallinen tunneilmapiiri, jota lapsi saa hengittää.” Mielen puolikkaat -podcastissa kaksi ihmistä pysähtyy puhumaan mielenterveydestä ja siitä, mikä kannattelee ja tuo merkitystä elämään. Haastattelijana toimii MIELI ry:n asiantuntija Samuel Salovuori. Podcast ilmestyy kerran kuukaudessa. Podcastia tuottaa MIELI Suomen Mielenterveys ry. Yhdistyksen perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy.
11/11/202228 minutes 7 seconds