Winamp Logo
Μια σταγόνα μυθολογία, με τον Δημήτρη Καμπουράκη Cover
Μια σταγόνα μυθολογία, με τον Δημήτρη Καμπουράκη Profile

Μια σταγόνα μυθολογία, με τον Δημήτρη Καμπουράκη

Greek, Literature, 1 season, 38 episodes, 8 hours, 37 minutes
About
Το podcast «Μια σταγόνα μυθολογία» είναι ένα ταξίδι στην αρχαϊκή ελληνική σκέψη. Μια ενημερωτική και ανάλαφρη βόλτα στην οπτική που είχαν τα τετραπέρατα ανθρωπάκια των πρώιμων ελληνικών χρόνων για την δημιουργία του κόσμου. Επίσης, στον τρόπο που έφτιαξαν και αντιμετώπιζαν τις θεότητές τους. Είναι μια απόπειρα να μάθουμε ή να ξαναθυμηθούμε την ωραιότερη και γοητευτικότερη μυθολογία της οικουμένης, η οποία συνεχίζει να ζει ανάμεσά μας. Η Θεογονία, το Δωδεκάθεο, οι κατώτερες θεότητες και οι μυθολογικοί ήρωες, παρελαύνουν στο podcast «Μια σταγόνα μυθολογία» με τα θαύματα, τις παραξενιές τους, τους έρωτες, τους πολέμους τους, τις κακίες και την μεγαλοπρέπειά τους. Με στυλ, χιούμορ, καλή διάθεση και… ελαφρά σύνδεση με τον σημερινό μας κόσμο. Γράφει και ομιλεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Καμπουράκης.
Episode Artwork

Η μονομαχία της Αθηνάς με την Αράχνη

Με μια μονομαχία υφαντικής, ανάμεσα στη θεά Αθηνά και την Αράχνη, θα ασχοληθούμε στο νέο επεισόδιο του podcast “Μια σταγόνα μυθολογία” με τον Δημήτρη Καμπουράκη. Η Αθηνά λοιπόν ανακάλυψε και την υφαντική, την δίδαξε στους ανθρώπους και ήταν προστάτιδα των γυναικών που ύφαιναν. Η Αράχνη ήταν μια ταπεινή γυναικούλα, που τα χέρια της όμως δημιουργούσαν αριστουργήματα. Όσο ταπεινή όμως ήταν, τόσο θράσος είχε, και τόλμησε να παραβγεί στην υφαντική με την ίδια τη θεά Αθηνά. Ωχ. Δεν θα πάει τόσο καλά αυτό. 
6/18/202413 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Όταν ο Μαρσύας κι ο Απόλλωνας έπαιζαν τα όργανά τους

Ο αυλός εφευρέθηκε από την Αθηνά και παραδόθηκε στους ανθρώπους για να τον ακούνε και να ευφραίνεται η ψυχούλα τους. Έλα μου ντε όμως που όποτε η Αθηνούλα έπαιζε το υπέροχο αυτό όργανο, η φατσούλα της παραμορφωνόταν. Θύμωσε πολύ και έδωσε ιερή εντολή, κανείς να μην παίζει αυτό το όργανο. Ο Μαρσύας, ο οποίος ήταν Σειληνός, δεν υπάκουσε, άρπαξε τον αυλό και μαγικές μελωδίες πλημμύρισαν την πλάση. Σιγά μην τον άφηνε σε χλωρό κλαρί ο θεός της μουσικής, Απόλλωνας. Τον κάλεσε σε μουσική μονομαχία και… Τα υπόλοιπα θα τα ακούσετε στο podcast. 
6/4/202412 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Η ερωτευμένη Αθηνά και αυτός που ρούφαγε ανθρώπινα μυαλά

Η θεά Αθηνά κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου, ήταν με τους Έλληνες και μπερδευόταν στα εσωκομματικά τους συχνά πυκνά. Σ’ αυτό το επεισόδιο θα έρθουμε σε επαφή με δύο από τις φορές που η Αθηνά έχωσε τη μυτούλα της στα τεκταινόμενα στο ελληνικό στρατόπεδο. Μία φορά ήταν τότε που έδωσε μανία, τρέλα δηλαδή, στον Αίαντα και μια ακόμα όταν απαίτησε από τον πατέρα της, να κάνει αθάνατο τον Τυδέα, που εδώ που τα λέμε, μάλλον τον γούσταρε από λίγο εώς πάρα πολύ. 
5/21/202415 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Η ξεφτίλα του θεού Άρη και οι κλάψες στον μπαμπά του

H θεά Αθηνά και ο θεός Άρης ήταν αδέρφια, αλλά δεν τα πηγαίναν πολύ καλά. Η Αθηνά ήταν μυαλωμένη, μεθοδική και ψύχραιμη, ο Άρης ήταν λίγο μπουνταλάς και παρορμητικός. Μόνο μπελάδες μπορούσε να γεννήσει αυτή η κατάσταση. Σ’ αυτό το επεισόδιο, ο Δημήτρης Καμπουράκης αφηγείται με γλαφυρό τρόπο τη μονομαχία μεταξύ θεού Άρη και Διομήδη, την παρέμβαση της πανέξυπνης Αθηνάς, αλλά και τις κλάψες του στον μπαμπά, τον μέγιστο Δία, που καθόλου δεν τον χώνευε εδώ που τα λέμε. 
5/7/202412 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Αθηνά: παρθένα, πολεμίστρια, μυστήριο τρένο

Έργα και ημέρες της θεάς Αθηνάς, η συνέχεια, διά στόματος Δημήτρη Καμπουράκη. Η Αθηνά ήταν η πιο αγαπημένη θεά των αρχαίων Ελλήνων. Και θεά του πολέμου ήταν και θεά της ειρήνης και της αγαθής εργασίας των ανθρώπων. Και το δόρυ της σήκωνε και ισοπέδωνε όποιον της κολλούσε, αλλά και την γεωργία δίδαξε στα ανθρωπάκια και την ναυπηγική και την εξημέρωση των ζώων και την υφαντική, ως και την μουσική ανακάλυψε αλλά δεν πολυπρόκοψε εκεί. Ήταν ρε παιδί μου ένα μυστήριο θηλυκό αυτή η Αθηνά. 
4/23/202413 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Η Αθηνά, ο Ποσειδώνας και ο έγκαυλος Ήφαιστος

Μεγάλη αδυναμία του Big Boss Δία ήταν η θέα Αθηνά και ο μεταξύ τους δεσμός πολύ ιδιαίτερος. Με το που γεννήθηκε, απέθεσε τα όπλα της στα πόδια του πατέρα της, σημάδι ότι αποδέχεται την κυριαρχία του και την αρχηγία του. Στο νέο επεισόδιο του podcast “Μια σταγόνα μυθολογία” θα μάθουμε και για τον μύθο της μονομαχίας της θεάς Αθηνάς με τον πανίσχυρο Ποσειδώνα, αλλά και για την ξετσιπωσιά του Ήφαιστου, ο οποίος λιγουρεύτηκε την ίδια του την αδερφή. 
4/9/202414 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Η τσεκουριά που γέννησε την Αθηνά

Πώς γεννήθηκε η θεά Αθηνά; Είχε παντρευτεί την Μήτιδα ο Δίας, ομορφότατη και εξυπνότατη, σοφή με δυο κουβέντες, και -τι περίεργο- την άφησε έγκυο. Έλα μου ντε όμως που ο Ουρανός είχε διαφορετική άποψη γι’ αυτή την εγκυμοσύνη και προφήτευσε ότι τα τέκνα που θα έκανε ο Δίας με τη Μήτιδα, θα του προκαλέσουν μεγάλους μπελάδες. Ο Δίας δεν έμεινε άπραγος και καταβρόχθισε τη Μήτιδα! Ξαφνικά, η θεά Αθηνά βρέθηκε στο στομάχι του πατέρα της! Και πώς θα έβγαινε απο ‘κει;;;
3/30/202415 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Η θεά Αθηνά και η αιγίδα του Δία

Ο Δημήτρης Καμπουράκης γυρίζει σελίδα στην εξιστόρηση της ελληνικής μυθολογίας και ανοίγει το κεφάλαιο: θεά Αθηνά. Πριν από αυτό όμως, μας εξηγεί με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο τι είναι η αιγίδα, δηλαδή η ασπίδα. Και πώς κολλάει, θα μας πείτε, αυτό με τη θεά Αθηνά. Κολλάει με τον πατέρα της, τον μεγάλο και τρανό Δία και με τη σχέση που αυτός είχε με την Αμάλθεια, την κατσίκα δηλαδή που τον μεγάλωσε και από το δέρμα της έφτιαξε την ασπίδα του. 
3/16/202414 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Η ωραιότερη ερωτική συνεύρεση της μυθολογίας

Ο Δημήτρης Καμπουράκης αφηγείται μια εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη συνωμοσία εναντίον του Δία! Από ποιον? Μα φυσικά από την ίδια του τη γυναίκα, την παμπόνηρη Ήρα. Η ραδιούργα και αποφασισμένη θεά, θέλοντας τους Έλληνες  νικητές στον Τρωικό Πόλεμο, έπρεπε να βγάλει τον Δία από το παιχνίδι, που ως γνωστόν ήταν με τους Τρώες. Τι σκαρφίστηκε λοιπόν? Την ωραιότερη και πιο ύπουλη ερωτική απάτη που υπάρχει στην ελληνική μυθολογία! Μια ερωτική αποπλάνηση με δόλιο σκοπό, που μας μαθαίνει τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν έχει στόχο! 
3/2/202414 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Θύματα στις αριστοκρατικές δοντάρες της Ήρας

Ο Δημήτρης Καμπουράκης έχει βουτήξει για τα καλά στην ανταριασμένη θάλασσα με την οποία παρομοιάζει τη μεγάλη και τρανή Ήρα, σύζυγο των συζύγων και θεά των θεών. Δεν μπορούσε να ηρεμήσει ούτε λεπτό, και πώς θα μπορούσε άλλωστε με τα καμώματα και τις παγαποντιές του Δία; Αλίμονο σε όποια ή σε όποιον έπεφταν στις αριστοκρατικές δοντάρες της! Δεν ξέρουμε τώρα αν ήταν από φόβο, από σεβασμό ή για να αποφύγουν την οργή της, η Ήρα πάντως λατρευόταν σε πάρα πολλές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.
2/17/202410 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

H Ήρα και τα πουλιά της

Συνεχίζοντας με τις σκηνές ζήλειας και τα κατορθώματα της μεγάλης και τρανής θεάς Ήρας, ο Δημήτρης Καμπουράκης σας προσκαλεί σε ακόμα μία περιπλάνηση στην ελληνική μυθολογία. Αυτή τη φορά ασχολείται με τις μεταμορφώσεις στις οποίες αυτή υπέβαλλε όσες και όσους τολμούσαν να πουν ότι είναι πιο ευτυχισμένοι ή ομορφότεροι από εκείνη. Και τότε, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Γιατί -για να τους εκδικηθεί- τους μεταμόρφωνε σε πουλιά, ζώα κλπ! Ό,τι ήθελε έκανε η Ήρα, αλίμονο στους κοινούς θνητούς! 
2/3/202414 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Ήρα: Τρανή θεά, χαζά παιδιά

Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει το συναρπαστικό του ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Αυτή τη φορά ασχολείται και πάλι με την Ήρα, και συγκεκριμένα με τις συγκλονιστικές και εντελώς παρανοϊκές ιστορίες μερικών εκ των τέκνων της. Ο Άρης, η Άγγελος (ναι, το σωστό είναι με ήτα), ο Ήφαιστος, όλοι μαζί μπερδεύονται αρμονικά κάτω από την μεγάλη ομπρέλα της ελληνικής μυθολογίας. “Μια σταγόνα μυθολογία λοιπόν” με ακόμα περισσότερες περιπέτειες της μεγάλης και τρανής Ήρας.
1/20/202411 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Ο αλήτης Ιξίωνας και η γέννηση των Κενταύρων

Έχετε μήπως ακουστά τον Ιξίωνα; Τον Ιξίωνα του γένους των Λαπιθών, βασιλιά ενός κρατιδίου της Θεσσαλίας, γιό του Φλεγύα και πατέρα του Πειρίθους; Σκασίλα σας βέβαια το γενεαλογικό του δέντρο και τα σόγια του, εσάς σας ενδιαφέρει να μάθετε πως εμπλέκεται αυτός ο Ιξίωνας με την θεά Ήρα, της οποίας τον βίο και την πολιτεία διερευνούμε στα τελευταία επεισόδια. Ο Δημήτρης Καμπουράκης σας παρασύρει σε ακόμα μία απολαυστική εξιστόρηση από την πλούσια ελληνική μυθολογία. 
1/6/202410 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Η ανικανοποίητη Ήρα κι ο ερμαφρόδιτος Τειρεσίας

Με νέες περιπέτειες της φοβερής και τρομερής Ήρας συνεχίζει ο Δημήτρης Καμπουράκης την περιπλάνησή του στην ελληνική μυθολογία. Κάποια στιγμή η Ήρα απηυδισμένη από τις διαρκείς απιστίες του Δία  κι από τα μπάσταρδα κουτσούβελα, είπε ένα «ρε αει στον διάολο», άφησε κατά μέρος τους ρεαλισμούς, το προσωπικό συμφέρον και τα «πω πω τι θα πει ο κόσμος», μάζεψε τα μπογαλάκια της κι έφυγε απ’ το βουνό. Κι ό, τι έγινε μετά… ο θεός (Δίας) να σε φυλάει.
12/23/202315 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Το βοσκόπουλο και τα θεϊκά καλλιστεία

O Δημήτρης Καμπουράκης ξαναγυρνάει εκεί που σας άφησε στο προηγούμενο επεισόδιο, με τις μισομεθυσμένες θεές Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη να τσακώνονται πάνω από το μήλο της Έριδος. Που το ‘χε πετάξει η θεά του καυγά και της διχόνοιας επίτηδες μέσα στο γαμήλιο γλέντι επειδή αυτή ήταν ακάλεστη. Και όρμησαν οι τρεις θεές, το άρπαξαν όλες μαζί κι έπειτα, στράφηκαν όλες μαζί προς τον Δία και του είπαν με απειλητική φωνή «αρχηγέ, διάλεξε εσύ σε ποιαν ανήκει». Και μετά τι έκανε ο Big Boss? 
12/9/202315 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Η Ήρα και το μήλο της έριδος

Ο Δημήτρης Καμπουράκης και πάλι κοντά μας, μαζί με τις συγκλονιστικές ιστορίες του από την ελληνική μυθολογία. Πριν σας διηγηθεί κι άλλες περιπέτειες της Ήρας, λέει να σας ενημερώσει για την συμμετοχή της σε μια από τις πιο γουστόζικες ιστορίες της μυθολογικής μας αρχαιότητας. Σ’ αυτήν που κατέληξε στην αρπαγή της ωραίας Ελένης και στον Τρωικό πόλεμο. Θα σας διηγηθεί την ιστορία πρώτον διότι έχει μεγάλη πλάκα, δεύτερον διότι δείχνει ότι οι θεοί των προγόνων μας έπαιζαν εκεί ψηλά στον Όλυμπο. Τρίτον διότι αποδεικνύει την ομορφιά της Ήρας και τέταρτον διότι το επεισόδιο αυτό αφενός έφερε τον Τρωικό πόλεμο αλλά και καθόρισε εν πολλοίς την μετέπειτα νίκη των Αχαιών, των Ελλήνων δηλαδή, σ’ αυτόν.     
11/25/202314 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Το μαρούλι και το βιάγκρα

Παντρεύτηκαν λοιπόν η Ήρα και ο Δίας και έγινε γλέντι τρικούβερτο. Η Ήρα εγκαταστάθηκε μόνιμα πλέον στον Όλυμπο και ξεκίνησε να στήνει το σπιτικό τους, και αφού το έκανε αληθινό παλάτι, ξεκίνησαν να το γεμίζουν κουτσούβελα. Κάποια ήταν και των δυο τους, άλλα μόνο της Ήρας, άλλα μόνο του Δία. Πρώτο τους παιδί, η Ήβη, η οποία γεννήθηκε με τη μέθοδο του μαρουλιού (!), οπότε καταλαβαίνετε τι θα επακολουθήσει.
1/13/202312 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Ήρα, ούτε κούκος στον κόρφο της

Ποια ήταν λοιπόν η θέα Ήρα; Ποιοι ήταν οι γονείς της, πού γεννήθηκε, ποιος την ανέθρεψε; Τι χαρακτήρα είχε και γιατί ήταν διαφορετική απ’ όλες τις άλλες θεές; Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στη ζωή της ένας… κούκος; Το σημαντικότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι ο κούκος αυτός ήταν ο τρόπος που διάλεξε ο Δίας για να μεταμορφωθεί, να χωθεί στον κόρφο της, να την παραπλανήσει… και τελικά να την παντρευτεί.   
12/9/202216 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Ήρα, η δικαιολογημένη υστέρω

Μετά από 19 (!) ολόκληρα επεισόδια, αφήνουμε επιτέλους κατά μέρος τον Big Boss Δία, και ασχολούμαστε με την πιο παρεξηγημένη θεά της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά Ήρα. Το τι είχε τραβήξει αυτή η γυναίκα, δε λέγεται… Είχε άδικο που ήταν μονίμως έξαλλη με τον σύζυγο της; Ο οποίος δεν είχε αφήσει ούτε άνθρωπο ούτε ζώο που να μην επιθυμήσει; Ένα ψυχογράφημα της πιο δικαιολογημένης… υστέρως, με την υπογραφή του Δημήτρη Καμπουράκη.
11/25/202212 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Γανυμήδης, το ψάρι που τηγανίζεται και από τις δύο πλευρές

Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει να εξιστορεί με το δικό του στιλ, τις αναρίθμητες περιπέτειες του Big Boss Δία, και αυτή τη φορά καταπιάνεται με ένα ακόμη αντικείμενο του πόθου του, τον ξανθό, ζουμπουρλό και ηδονικό Γανυμήδη. Ο Γανυμήδης ήταν ένα βασιλόπουλο με τα όλα του, ξετρέλανε τον Δία, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε αετό για να τον αρπάξει, και αποτρέλανε την Ήρα, που αντέδρασε για ακόμα μία φορά, με… απρόβλεπτα αποτελέσματα.
11/11/202217 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Καλλιστώ: Γυναίκα, αρκούδα, αστερισμός

Η Καλλιστώ, ένα θηλυκό χάρμα οφθαλμών, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον σεξομανή Δία. Ήταν όμως Νύμφη, είχε δώσει και όρκο παρθενίας στην Άρτεμη και είχε και 50 αδελφούς για προστάτες! Οπότε ο Δίας μας κατέφυγε στην γνωστή συνταγή των μεταμορφώσεων, η οποία όμως αυτή την φορά δημιούργησε ντόμινο αποκαλύψεων, που θα έλεγαν και στα  τηλεοπτικά μεσημεριανάδικα. Ο Δημήτρης Καμπουράκης έχει τις λεπτομέρειες στο νέο επεισόδιο του podcast «Μια σταγόνα μυθολογία».
1/28/202210 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Η φυλακισμένη Δανάη και η χρυσή βροχή

Είναι γνωστό το ευρηματικό ταλέντο του Δία στις μεταμορφώσεις, με κύριο στόχο του να εμπλουτίσει την ερωτική του ατζέντα. Με τη Δανάη, όμως, το παράκανε. Επειδή ο βασιλιάς πατέρας της την φυλάκισε, ο Big boss του Ολύμπου έγινε χρυσή βροχή! Διαπότισε το έδαφος, έφτασε στο κρησφύγετο της Δανάης και την έλουσε... και κάπως έτσι προέκυψε ο γιος Περσέας. Στο νέο επεισόδιο του podcast «Μια σταγόνα μυθολογία» ο Δημήτρης Καμπουράκης έχει όλες τις kinky λεπτομέρειες.
1/21/202212 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Η αόμματη Λάμια και ο έρωτας του Ευρύβατου

Στον ατέλειωτο κατάλογο των ερώτων του Δία δεν θα μπορούσε να λείπει και μια Λάμια! Μιλάμε για ένα γκομενάκι -μισή άνθρωπος, μισή φίδι- που μετά την κατάρα της Ήρας μετατράπηκε σε ακόμη μεγαλύτερο τέρας! Το τέλος της Λάμιας ήρθε από τον Ευρύβατο, ο οποίος ερωτεύτηκε σφόδρα έναν νεαρό που τον προόριζαν για θυσία στο τέρας. Αυτά και άλλα μυθολογικά σημεία και τέρατα στο νέο επεισόδιο του podcast «Μια σταγόνα μυθολογία» από τον Δημήτρη Καμπουράκη.
1/14/202212 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Η σκορδόπιστη Αλκμήνη και ο αφελής Αμφιτρύωνας

Στους παράνομους έρωτες του Δία, η Αλκμήνη κατέχει ιδιαίτερη θέση, αφού μαζί απέκτησαν τον παγκοσμίως γνωστό σούπερ σταρ Ηρακλή. Προηγουμένως εξαιτίας μιας κλοπής μοσχαριών χάθηκαν οι 10 αδελφοί της Αλκμήνης και ο πατέρας την την πάντρεψε με έναν... θείο της, με την υπόσχεση να μείνει «λευκός» ο γάμος! Ο σύζυγος και μπάρμπας της όμως σκότωσε κατά λάθος τον πεθερό του και όταν έφυγε σε μια εκστρατεία άφησε την Αλκμήνη μόνη. Κι εδώ εμφανίζεται ο εραστής Δίας, που μεταμορφώθηκε αυτή τη φορά στον σύζυγό της και ξάπλωσε μαζί της τη Δευτέρα και σηκώθηκαν την Πέμπτη – εξού και ο καρπός τους, ο Ηρακλής είχε και τα προσωνύμια «τριέσπερος» και «τρισέληνος». Στο μεταξύ έγιναν και άλλα σημεία και τέρατα, όπως εξιστορεί ο Δημήτρης Καμπουράκης στο νέο επεισόδιο του «Μια σταγόνα μυθολογία».
1/7/202214 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Η αρπαγή της Ευρώπης και ο top model ταύρος

Ένας από τους μεγάλους έρωτες του Δία, που έγινε πολλές φορές ζωγραφικός πίνακας, άγαλμα, θεατρικό έργο, παιδικό βιβλίο και εικόνα στο νόμισμα των 2 ευρώ, ήταν η θρυλική ιστορία του με την Ευρώπη. Την βασιλική κόρη, που ζούσε στον σημερινό Λίβανο, έβαλε στο μάτι ο Big boss, που ως γνωστόν αν δεν μεταμορφωνόταν δεν το ευχαριστιόταν. Αυτή τη φορά διάλεξε να γίνει ταύρος, ή καλύτερα ο top model των ταύρων: Τεράστιος, κατάλευκος, δυνατός, γραμμωμένος, με στιλπνό τρίχωμα και δυο μικρά χαριτωμένα κερατάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου πάνω στο ταυρίσιο κεφάλι του! Ξελόγιασε την Ευρώπη, την απήγαγε, διέσχισαν τις θάλασσες με εκείνη γαντζωμένη πάνω του κι έφτασαν στα ιερά χώματα της λεβεντογέννας Κρήτης. Της έκανε τρία παιδιά, τον Μίνωα, τον Σαρπηδόνα και τον Ροδάμανθω, κι ύστερα μην τον είδατε τον Παναή... Την αποκατέστησε βέβαια με έναν βασιλιά της Κρήτης, άκληρο, και το όνομά της έγινε ιστορικό αφού βαφτίστηκε μ αυτό μια ολόκληρη ήπειρος. Περισσότερες kinky λεπτομέρειες στο νέο επεισόδιο του podcast «Μια σταγόνα μυθολογία» από τον Δημήτρη Καμπουράκη.
12/17/202113 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Η κεραυνόπληκτη Σεμέλη και το παιδί μέσα στο μπούτι

Οι καλύτεροι έρωτες του Δία -πέρα από το αιμομικτικό τουρλουμπούκι- περιελάμβαναν μεταμορφώσεις και κατέληγαν σε αποκρουστικά εγκλήματα. Παράδειγμα ο έρωτας με τη δισέγγονή του τη Σεμέλη, που βρήκε τον θάνατο όταν ο Big boss του Ολύμπου, για να της αποδείξει ότι δεν φοβόταν τη σύζυγο Ήρα, εισέβαλε στο σπίτι της καβαλάρης σε άρμα, πετώντας φωτιές και κεραυνούς. Και η μεν Σεμέλη πέθανε αλλά ήταν έγκυος 6 μηνών στον Διόνυσο, τον οποίο έσωσε και... κυοφόρησε ο Δίας μέσα στο μπούτι του! Στο μεταξύ μπλέχτηκαν και οι αδελφές της πεθαμένης Σεμέλης και έγινε ένα απίστευτο μπάχαλο. Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει το podcast «Μια σταγόνα μυθολογία» με τις αμέτρητες ερωτικές δοσοληψίες του Δία.
12/10/202111 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Η αποτρελαμένη δαμάλα και ο Άργος με τα 100 μάτια

Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει στο podcast «Μια σταγόνα μυθολογία», με τις αμέτρητες γκόμενες του Big boss του Ολύμπου. Μία από τις πιο επεισοδιακές ερωτικές περιπέτειες του Δία ήταν αυτή με την Ιώ. Αν και ιέρεια στο ναό της γυναίκας του, της Ήρας, ο Δίας της έστελνε kinky όνειρα για να την ξεμυαλίσει. Όταν όμως ήταν κοντά στον στόχο του, η ζηλιάρα Ήρα μεταμόρφωσε την Ιώ σε αγελάδα και έβαλε τον Άργο με τα 100 μάτια να την φυλάει. Ο Ερμής έβγαλε νοκ άουτ τον Άργο αλλά η Ήρα της έστειλε τη βοϊδόμυγα, τον «οίστρο», και τρελαμένη από τον πόθο για ζευγάρωμα η Ιώ-αγελάδα έκανε τον γύρο των Βαλκανίων, έφτασε μέχρι Κριμαία και Ρωσία, πέρασε από Τουρκία και κατέληξε στην Αίγυπτο. Εκεί στις όχθες του Νείλου η Ιώ ξαναπήρε την ανθρώπινη μορφή της και ηρέμησε.
12/3/202114 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Η ανυποψίαστη Λήδα και ο προσοντούχος κύκνος

Μετά τις 9 επίσημες συζύγους, ο Δημήτρης Καμπουράκης ξεκινάει το μακρύ ταξίδι στις ερωμένες του Δία! Αμέτρητες στον αριθμό, αφού όποια αρχαία πέτρα και να σήκωνες έβρισκες και μια γκόμενα του Big boss του Ολύμπου. Αμέτρητες και οι μεταμορφώσεις του Δία για να πλησιάσει, να ξεγελάσει και να... κουτουπώσει όποια του γυάλιζε, χωρίς ενοχές και ηθικές αναστολές. Θεές και θνητές, κανονικές και τέρατα, νιές και γερόντισσες, όμορφες και άσχημες, τρικέφαλες και μονόφθαλμες, ανάποδες ή κουκλάρες, όλες τις ποθούσε ο Δίας. Στο σημερινό επεισόδιο του podcast «Μια σταγόνα μυθολογία», πρωταγωνιστεί η ωραία Λήδα και ο κύκνος στον οποίο μεταμφιέστηκε ο Δίας για να... «ζεσταθούν» και να προκύψουν και απόγονοι, που κανένας δεν έβγαζε άκρη τίνος ήταν τελικά τα παιδιά!
11/26/202112 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Η φαρδοκάπουλη Μαία

Και φτάσαμε αισίως στο δέκατο επεισόδιο και στην τελευταία τελευταία επίσημη (πλην της Ήρας) σύζυγο του Δία: την Μαία, την μεγαλύτερη από τις Πλειάδες Νύμφες και την πιο όμορφη. Ορεινή ήταν η Μαία, στα Αρκαδικά βουνά είχε γεννηθεί μαζί με τις αδερφές της, κόκκινη-κόκκινη απ’ τον καθαρό αέρα, νταβραντωμένη απ’ τα κοψίδια και τα τυρόγαλα των βοσκών, φαρδοκάπουλη για εύκολες γέννες, την λιμπίστηκε ο Ζευς, πήγε στη σπηλιά που κοιμόταν, ξάπλωσε ήσυχα δίπλα της και μέχρι να το συνειδητοποιήσει η Μαία, είχε γίνει το κακό. Από την ένωση προέκυψε ο θεός Ερμής και το όνομά της Μαίας δόθηκε στον πιο όμορφη μήνα του χρόνου, τον Μάιο. Μετά, έρχεται η κορυφαία των επίσημων συζύγων, η Ήρα, που επειδή φοβόταν τον Δία ξέσπαγε τον θυμό της στις αντιζήλους της, επινοώντας διάφορα φονικά και μεταμορφώσεις. Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει το podcast «Μια σταγόνα Μυθολογία», με τον βίο και την πολιτεία του Big boss του Ολύμπου.
11/19/202114 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Η Μνημοσύνη, η Λητώ και ο αχόρταγος big boss

Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει το... σίριαλ των επίσημων συζύγων του Δία, με τη Μνημοσύνη, που ήταν Τιτανίδα και θεία του -δεν ξέρουμε αν του ξέφυγε καμιά θεία τελικά του Θεού... Από τον γάμο αυτό γεννήθηκαν 9 κόρες, οι περίφημες 9 Μούσες, με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο σύλληψης! Πετάχτηκε ο Δίας στα Πιέρια όρη που κατοικούσε η Μνημοσύνη και επί εννιά συνεχόμενα βράδια την άφησε έγκυο στις εννιά κόρες και μετά την κοπάνησε! Μετά την Μνημοσύνη, ήρθε η σειρά της Λητώς να ντυθεί νυφούλα στο πλάι του πολύγαμου Δία, ο οποίος την άφησε ολίγον έγκυο αλλά ταυτόχρονα τα είχε ήδη μπλέξει και με την Ήρα, οπότε άρχισαν κάτι εντυπωσιακά θεϊκά μαλλιοτραβήγματα.
11/12/202114 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Διώνη, Θέμιδα, Δήμητρα: Και οι τρεις ήταν υπέροχες

Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει στο «Μια σταγόνα Μυθολογία» να μας γνωρίζει τις επίσημες συζύγους του Δία, πλην της γνωστής που είχε και τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις, της Ήρας, που έσβησε τις άλλες από τον χάρτη. Όμως η Ησίοδος μας άφησε όλες τις πληροφορίες για τις 9 συζύγους – χώρια τις χιλιάδες ερωμένες που μπορεί και να μην φτάνουν όλοι οι servers της Microsoft για να τις αποθηκεύσουν... Στο σημερινό επεισόδιο, θα γνωρίσουμε τρεις ακόμη συζύγους του Big boss του Ολύμπου: την Διώνη την Θέμιδα και τη Δήμητρα. Η πρώτη ήταν και θεία του, η δεύτερη ήταν η γνωστή θεά της Δικαιοσύνης και η τρίτη, η θεά της Γεωργίας που ήταν και αδελφή του. Το αιμομικτικό τουρλουμπούκι συνεχίζεται, όπως και η προτίμηση του Δία σε γοργόνες και υπάρξεις νέες αλλά και πολύ πολύ ώριμες και γενικότερα σε «ό,τι πετούσε και ό,τι κολυμπούσε»...
11/5/202114 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Η θεογκόμενα Μήτις με τις δύο ουρές

Η επίσημη σύζυγος του Δία, όπως ξέρουμε όλοι, ήταν η Ήρα αλλά δεν ήταν η μοναδική. Εννιά συζύγους λέγεται ότι είχε ο Big Boss, χώρια τις αμέτρητες ερωμένες. Η πρώτη του σύζυγος ήταν μια θεογκόμενα Ωκεανίδα, η Μήτις, που από τη μέση και κάτω ήταν ψάρι με δύο ουρές! Όταν έμεινε έγκυος,ο Δίας την κατάπιε, με την προτροπή της μάνας του, της Γαίας, για να μην κινδυνεύσει από το παιδί του, όπως ο Κρόνος από τον ίδιο. Τον έπιασε όμως μια τρομερή ημικρανία και ζήτησε από τον Ήφαιστο να του δώσει μια σφυριά στο κεφάλι. Από εκεί βγήκε η κόρη του η Αθηνά με όλη την πολεμική της εξάρτυση! Ο Δημήτρης Καμπουράκης στο νέο επεισόδιο ξεκινάει την ξενάγηση στο γαμήλιο κρεβάτι του Δία!
10/28/202113 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ο κακομούτσουνος Τυφωέας

Η μάχη Δία-Κρόνου έληξε 1-0 και ήρθε η ώρα ο αρχηγός πλέον των Θεών να τιμωρήσει όσους βοήθησαν τον αντίπαλό του, που τύχαινε να είναι και πατέρας του! Σ΄αυτή την αναμέτρηση μας προέκυψε και το ηφαίστειο της Αίτνας, που από κάτω του βρίσκεται θαμμένος είτε ο αρχηγός των Γιγάντων, ο Εγκέλαδος, είτε ο Τυφωέας ή Τυφώνας. Στην δεύτερη εκδοχή του μύθου, ο Δημήτρης Καμπουράκης, στο νέο επεισόδιο «Μια σταγόνα μυθολογία», περιγράφει τον κακομούτσουνο Τυφωέα, ένα πλάσμα βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία με εξωγήινους! 'Ηταν το άκρον άωτον της ασχήμιας αλλά είχε επιτυχία στις γκόμενες. Στο τέλος παντρεύτηκε την Έχιδνα, που ήταν μισή γυναίκα και μισή φίδι και γέμισαν τον κόσμο με τα τέρατα απογόνους τους.
10/21/202113 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Η Όθρυς και ο Όλυμπος, τα δυο βουνά μαλώναν

Το στρατηγείο του Κρόνου ήταν στο όρος Οθρυ. Με τους Τιτάνες και τους Γίγαντες πετούσαν πέτρες στο αρχηγείο του Δία, στον Όλυμπο, το απέναντι κορφοβούνι. Με κεραυνούς και καταιγίδες απαντούσε ο Ζευς, που είχε στα στρατά τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Μιλάμε για το μαλλιοτράβηγμα δύο πανίσχυρων Θεών, που δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβώς κράτησε, μέχρι την τελική επικράτηση του Δία. Ο Δημήτρης Καμπουράκης στο νέο επεισόδιο του podcast «Μια σταγόνα Μυθολογία» παρουσιάζει την αμείλικτη μάχη, που υποψιάζεται ότι ήταν ο τρόπος που οι πρόγονοί μας ερμήνευσαν τη γεωφυσική αναμπουμπούλα της εποχής.
10/14/202113 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Βυζαίνοντας γουρούνες και αρκούδες

Μπορεί ο big boss της Μυθολογίας μας, ο Δίας, να την σκαπούλαρε από τον παιδοφάγο πατέρα του τον Κρόνο, αλλά δεν είχε και την πιο εύκολη παιδική ηλικία. Ούτε πού γεννήθηκε είναι σαφές –από τους Κρητικούς μέχρι τους Φρύγες, πολλοί διεκδικούσαν τον τόπο γέννησής του- ούτε οικογενειακή θαλπωρή γνώρισε. Σε σπηλιές και σε κορφοβούνια μεγάλωνε, με σταλακτίτες και με κέρατα ζώων έπαιζε, κατσίκες και αρκούδες τον φρόντιζαν, και με τα κλαπατσίμπαλα διάφορων εξωτικών διασκέδαζε. Λογικό ήταν να βγει κομμάτι διαταραγμένος ο Δίας και να το ρίξει πρώτα στην εξουσία και μετά στο σεξ. Στα κλασικά δηλαδή…
10/7/202113 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Κρόνος, αυτό το κτήνος

Πατέρας του Δία (ο Θεός να τον κάνει πατέρα δηλαδή...) ήταν ο Τιτάνας Κρόνος, που πέρασε στην ιστορία γιατί «έτρωγε τα παιδιά του». Του ‘χαν πει, ο πατέρας του ο Ουρανός και η μάνα του η Γαία, ότι κάποιο παιδί του θα τον ανατρέψει και θα πάρει την εξουσία. Βέβαια και ο ίδιος ο Κρόνος συμμάχησε με τη μάνα του και τον ανέτρεψαν τον Ουρανό. Κι επειδή «σόι πάει το βασίλειο», ο Δίας κατάφερε και να επιζήσει και να ανατρέψει κι αυτός τον πατέρα του. Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζει το podcast «Μια σταγόνα μυθολογία», με ένα επεισόδιο για τον Κρόνο και το... αιμομικτικό τουρλουμπούκι στο οικογενειακό δέντρο του Δία!
9/30/202113 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Δίας franchising

Ποιος ήταν λοιπόν αυτός ο Δίας, ο Ζευς, ο πατέρας θεών και ανθρώπων, ο big boss του Δωδεκαθέου; Τα προσωνύμια του, τα στέκια του, τα ιερά του, τα μαντεία του, οι αρμοδιότητες του, οι κονόμες του. Ο Δίας ως καθαρά ελληνικός θεός, ως ανατολίτης, ως Ρωμαίος. Μάγκας και κοσμοπολίτης, σεβαστός και πανίσχυρος, προσαρμοστικός και καταφερτζής, με όλους τα βόλευε και από παντού εισέπραττε. Πραγματικό αφεντικό για αιώνες. Μέχρι που εμφανίστηκε ο έτερος big boss, κατά κόσμον Ιησούς ο Ναζωραίος, που δίχως να 'χει κεραυνούς και γκόμενες, τον έσβησε γλυκά-γλυκά.
9/23/202114 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ο κύριος Χάος και οι επίγονοι

Η αυγή του κόσμου μας. Η γέννηση του στερεώματος από το μηδέν, η εμφάνιση του κόσμου και τον όντων μέσα από την ερωτική αυτοδιαχείριση των πρώτων μυθολογικών θεοτήτων. Ο Χάος, η Νύχτα, η Φύση, ο Ουρανός, η Γαία και μετά τέρατα και Κύκλωπες και Εκατόγχειρες και Γίγαντες, κι όλοι οι κακομούτσουνοι που κυριαρχούσαν εκείνες τις εποχές. Χαριτωμένες υπάρξεις που τρομοκρατούσαν τα αρχαία εκείνα ανθρωπάκια, που –σαν και κάθε άλλη πρωτόγονη κοινωνία- έφτιαχναν τον κόσμο τους σύμφωνα με την άγνοια και τους φόβους τους.
9/16/202113 minutes, 43 seconds