Winamp Logo
Mi a Matek!? Podcast Cover
Mi a Matek!? Podcast Profile

Mi a Matek!? Podcast

Hungarian, Finance, 1 season, 12 episodes, 14 hours, 18 minutes
About
Helló, Mester Tomi vagyok és ez itt az új podcastem, a Mi a Matek podcast, ahol szakértő vendégeim segítségével elkalauzolunk téged a pénzügyek és befektetések világába. A befektetés több, mint egy egyszerű “beteszem a pénzt majd kiveszem a pénzt” tranzakció. Az adásainkban leásunk a legmélyebb rétegekbe a százalékoktól a hozamoktól kezdve egészen a lelki folyamatokig. Magát a *befektetés* fogalmát is egészen tágan (már-már meglepően tágan) próbáljuk majd értelmezni… De erről egyelőre többet nem árulok el. ;-)
Episode Artwork

11. rész - Vége az első évadnak. Podcast mint befektetés. Megérte? Mibe fektetjük a profitot?

Az első évad utolsó részéhez ért a Mi a Matek?! podcast, amit Tomi és Adi az évad hallgatottsági adatainak elemzésével kezdtek, majd rövid visszatekintést tartottak az első évadban elhangzó befektetési fundamentumokról. Tomi elárulta, hogy egy saját podcast vezetése mennyire nehéz olykor és hogy őt is komfortzónán kívül helyezte többször is - amit egy cseppet sem bánt meg. Megtudhatod, hogy melyik befektetési formát választotta Tomi és Adi ahhoz, hogy a podcast által termelt profitot befektessék és hogy milyen témákra számíthatsz a második évadban. Kimondhatjuk, hogy sikeres időszakon vagyunk túl, ezúton is köszönjük minden vendégünknek, a szponzorunknak és természetesen a Hallgatóinknak! Csatlakozzatok a Biznisz Boyz Podcast zárt csoportba, hogy elsőként értesüljetek a második évad premieréről! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
5/27/20221 hour, 13 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

10. rész - Hallgatók befektetői sztorijai (kriptó-bányagép, Szellemvasút felirat, ingatlan, kapcsolatépítés)

Változatos befektetési formákról beszélgetett Tomi olyan Mi a Matek?! hallgatókkal, akik nem féltek a saját befektetési ötleteiket és tapasztalataikat megosztani vele. Szó esett neonfeliratokról, kriptovaluta bányászgépekről és a hozzájuk kapcsolható szolgáltatásokról, ingatlan-cseréről és az olyan befektetési lehetőségekről is amelyekben rövid időn belül “biztosan garantált” a több száz százalékos hozam. Mekkora cégméretnél és kiknek éri meg csatlakozni üzleti networking klubokhoz? Erről az Onlife alapító Ungvári Péter mesélt Tominak, akit már a BizniszBoyz podcastből is ismerhettek. Ha Ungvári Péter BNI meghívójára szeretnél lecsapni, itt keresd meg őt: [email protected] Csatlakozz és tanulj Tomival együtt a legkülönfélébb befektetésekről! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
5/10/20221 hour, 2 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

9. rész - Könyvösszefoglaló: Ramit Sethi, I'll Teach You To Be Rich

Tomi első monopodcastjának témája Ramit Sethi - I will teach you to be rich, azaz Megtanítalak, hogyan légy gazdag című könyvének feldolgozása volt. Ramit Sethi pénzügyi tanácsadó több bestsellerrel is dicsekedhet az üzleti témájú könyvek piacán és kijelenthető, hogy a személyében Tomi egyik kedvenc szerzőjéről beszélhetünk. A könyv témái között megtalálható többek között a személyes pénzügyek kezelésnek automatizálása, a tudatos költekezés és a bűntudatmentes költés is. Tomi a könyv fő mondanivalóját nem csak bemutatja, de személyes és gyakorlati példákat is csatol hozzá, mint például a havi kereset beosztása Ramit elvei mentén. Hallgasd meg ezt a rendhagyó formátumú adást és emeld a személyes pénzügyeidet és pénzügyi tudatosságodat egy újabb szintre általa! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- A könyvhöz kapcsolódó weboldal: https://www.iwillteachyoutoberich.com/ Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
3/31/20221 hour, 9 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

8. rész - Kötvény mint befektetés. Vendégünk: Dörner Csenge

A stúdióban Dörner Csengét köszönthette Tomi, akivel egy olyan hagyományosnak mondható befektetési instrumentumról beszélgetett, amelyről már mindenki hallott. A magyar kisbefektetők egy jelentős része még be is fektett ebbe az eszközbe. Mégis, sokan nem tudják, hogy hogyan működik pontosan. Ez a pénzügyi eszköz pedig nem más, mint a kötvény. Ebben a podcast adásban szó esik a kötvények típusairól, kibocsátó szerinti különbségekről, a kötvények másodlagos piacáról és Csenge még olyan, elsőre nehezen felfogható fogalmakat is világosan elmagyaráz, mint például a konvertálható kötvény és az inverz hozamgörbe. Mi a kapcsolat az államadósság és az állampapírok között? Minden esetben jó, ha egy kötvény hozama magas? Mit érdemes tenni, ha egy befektetőnek hirtelen kell megszabadulnia a kötvényétől valamilyen vészhelyzet esetén? Az adás meghallgatása során fellebben a függöny ezekről a kérdésekről is. Ne habozz, lássuk mi a matek a kötvények mögött! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az adásban említett YouTube csatorna: https://www.youtube.com/c/DornerCsenge Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
3/15/202242 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

7. rész - LEGO mint befektetés. Vendégünk: Gócza Szabolcs

Talán nem titok, hogy Tomi közel 4 hónapon át kereste a megfelelő interjúalanyt erre a részre. Szerencsésen megtalálta Gócza Szabolcs személyében, aki bár nem LEGO befektető, de szenvedélyes LEGO gyűjtő és építő. Ebből a jó értelemben vett szenvedélyből ad nekünk egy kellemes ízelítőt Szabolcs -- és természetesen elárulja azt is, hogy mire figyeljen az ember, ha a LEGO-t befektetésként kezeli. (Honnan szerezzen be LEGO-t? Hogyan tárolja azt? Hol adja el? És persze, hogy mekkora hozamra számíthat.) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az adásban említett weboldalak: brickeconomy.com bricklink.com lego.com Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
2/15/20221 hour, 15 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

6. rész - NFT mint befektetés. Metaverzum, Gyűjtögetés, Web3… Vendégünk: Tábori Viktor

Tomi vendége ismét Tábori Viktor volt. A blockchain technológia egy, az adásokban eddig csak elvétve említett vívmányát vesézték ki, nevezetesen az NFT-ket (NFT = Non-Fungible Token). Viktor, az előző alkalomhoz hasonlóan, ismét teljes képet fest a témában: a három agy modell bemutatásával segít megérteni nekünk, hogy miért vásárolnak tömegek elsőre értéktelennek tűnő dolgokat akár több (száz)ezer dollár értékben, illetve bemutatja, hogy milyen mérföldkövek kísérték a mostani NFT-láz létrejöttét. Megtudhatod, hogy miért gyűjtögetnek az emberek, mi az a Metaverzum, mit jelent az, hogy web3… és azt, hogy mindez hogyan kapcsolódik az NFT-khez. CryptoPunkoktól a CryptoKitties-en keresztül az unatkozó majmokon (Bored Ape Yacht Club) át folyik a beszélgetés – amivel megértheted az NFT-k fejlődését és a bennük rejlő üzleti lehetőségeket. Viktor arra is kitér, hogy milyen alkalmazási területek jelenthetik az NFT technológia - nagyon is közelinek - jövőjét. Továbbá megtudhatod, hogy hogyan segíti az NFT egy hiteles digitális személyiség megalkotását és hogy milyen kockázatokkal érdemes számolnod, ha befektetnél ezen a területen. Sőt, még a Fortnite-ról is szó lesz, és ígérjük, hogy az adás végén meg fogod érteni, hogy mire gondol valaki, amikor azt mondja: “Egy frissen mintelt NFT-vel flexelgetek egy metaverzumban”. Lássuk, mi a matek az NFT-k mögött! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az adásban említett könyvek / weboldalak / személyek: Tábori Viktor bemutatkozó oldal: https://viktor.doklist.com/start-here/ Crypto Theses for 2022: https://cutt.ly/cIElDld Facebook “experience” videó: https://cutt.ly/kIElXK8 Grayscale metaverse: https://cutt.ly/VIElMRE Hal Finney 1993, Crypto Trading cards: https://cutt.ly/lIEl3uL Digitális koncertek: https://cutt.ly/EIEl7Gz Digitális koncertek #2: https://cutt.ly/OIEzwVZ CryptoPunks és hollywood: https://cutt.ly/OIEzyms CryptoPunks: https://cutt.ly/8IEzp9z CryptoKitties: https://cutt.ly/QIEz3Bx Bored Ape Yacht Club: https://cutt.ly/gIEzgsm Amazon és játékok: https://cutt.ly/KIEzkuQ Amazon és játékok #2: https://cutt.ly/EIEzxcf Három Agy Model: https://cutt.ly/vIEzWur Hal Finney és az NFT megjövendölése: https://cutt.ly/TIEzT43 Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
1/19/20221 hour, 42 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

5. rész - Egy sör mellett: infláció és mémrészvények. Vendégünk: Vági Bence és Pálfi Dániel Illés

A Mi a matek?! azzal a céllal jött létre, hogy Tomi pénzügyi világban való tanulási folyamatát dokumentálja, ezzel is segítve azokat, akik hasonló cipőben járnak. Amikor elkezdünk pénzügyekkel foglalkozni, akkor elkerülhetetlen, hogy egy kávézás / sörözés alkalmával a barátainkkal is előjöjjön ez a téma. A mai adásban pont egy ilyen beszélgetésbe hallgathattok bele, ahol Tomi barátaival (volt lakótársaival), Vági Bencével és Pálfi Dániel Illéssel beszélgetnek az aktuális pénzügyi hírekről. A két fő téma, amit érintenek az infláció kérdésköre és az ún. mémrészvények. Persze közben rengeteg személyes sztorival színesítik az adást és azt is elárulják a srácok, hogy ők jelenleg mibe fektetnének 10 millió forintot, ha az hirtelen az ölükbe pottyanna. Halljuk mi a matek az aktuális pénzügyi hírek világában! ;) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
12/14/202155 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

4. rész - Vállalkozás mint befektetés. (Jobb, mint bármi más?) Vendég: Virág Attila, Sándorfy Adi

Elérkezett a már sokszor emlegetett téma: a vállalkozás mint befektetés. Hogy mégis kiket hívhatott volna meg Tomi erre a beszélgetésre? Hát persze, hogy a Biznisz Boyz vállalkozó fenegyerekeit, Virág Attilát és Sándorfy Adriánt. Vajon a vállalkozás inkább munka vagy befektetés? Mikortól tekinthetünk rá befektetésként? Ha úgy tekintünk rá, akkor nevezhetjük “jó befektetésnek”? Miért könnyebb/nehezebb befektetési forma, mint pl. a tőzsdézés? Vajon a srácok gondolkoznak-e abba, hogy a sajátjukon kívül más vállalkozásába is pénzt vagy tudást fektessenek? Akik követik a BB-t, azok tudják, hogy a srácok már rutinos vállalkozók, emellett imádják a véleményüket ütköztetni, legyen szó bármilyen témáról… kell ennél több egy ütős beszélgetéshez? Halljuk mi a matek a vállalkozások világában! ;) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Az adásban említett könyvek / weboldalak / személyek: https://flippa.com https://empireflippers.com Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
11/30/20211 hour, 2 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

3. A pénz pszichológiája, pénz-lélektani csapdák, egyebek. Vendégünk: Kőrösi Bálint

Tomi és Bálint “pénzügyi haverok”. Hogy ez mit is jelent? Tomi már többször említette, hogy mindig viszonylag jól keresett, de azért többször megesett vele, hogy a nullához közelített a bankszámlája egyenlege. Elég későn, a 20-as évei végén kezdett el pénzügyileg tudatosabban élni. Azóta igyekszik minél többet tanulni, tájékozódni és tapasztalni a pénzügyek világában. Hasonló utat járt be Bálint is és nagyon hasonló, de azért mégsem teljesen azonos nézeteik vannak a pénzről és befektetésekről. Így ők gyakran beszélgetnek a pénzügyekről és kérnek egymástól tanácsot. A Mi a matek?! podcast legfrissebb epizódjában is egy hasonló beszélgetésbe hallgathatsz bele. Tomi alapelveit a 0. epizódban már megismerhetted, ezek most kiegészülnek Bálint pénzzel kapcsolatos alapelveivel is. Lesz szó arról, hogy hogyan tesznek félre, hogyan gondolkoznak a hitelről vagy általában a pénzről. Megtudhatod, hogy Bálint miért tartja fontosnak, hogy “reméljük a legjobbat, de készüljünk a legrosszabbra“ elvet  vagy például olyan pszichológiai csapdákról, mint a “sosem elég” vagy a FOMO. Ohh igen és Tomi elárulja egy kis pénzügyi guilty pleasure-jét is. ;) Nézzük mi a matek a pénzügyek pszichológiájában! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bálint vállalkozása: https://otevotnyelv.com További az adásban említett könyvek / weboldalak / személyek: Psychology of Money: https://www.libristo.hu/hu/konyv/the-psychology-of-money-timeless-lessons-on-wealth-greed-and-happiness_25691279 Nassim Nicholas Taleb - Antifragile: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Taleb_Nassim_Nicholas_Antifragile&type=200&id=3595777 Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
11/16/20211 hour, 2 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

2. rész - Kripto mint befektetés. (Bitcoin és Ethereum) Vendégünk: Tábori Viktor

A kriptovaluták világa nagyon forró téma manapság, azonban sokan félnek közel kerülni a tűzhöz. Túl technikai dolognak tartják vagy éppen a piramisjátékokhoz hasonlítják őket, esetleg bizalmatlanok vele szemben, mert nem tudnak eleget róla. A mai vendégem Tábori Viktor, aki világszerte oktatott a kripto világáról többek közt Hongkongban, Dél-Koreában és Kaliforniában. A hétköznapi ember számára is érthető módon magyarázza el a kriptopiac működésének alapelveit, különös tekintettel az ‘original gangster’ Bitcoinra és az Ethereumra. Ígérjük nem kell hozzá semmiféle programozói tudás. Az adásból megtudhatod, hogy miért van pénz a kriptoban és mit lehet vele kezdeni, miért nem szeretik a bankok a kriptovalutákat, miért a Bitcoin és az Ethereum a kriptopiac alapja, lesz-e valaha a Bitcoin fizetőeszköz vagy hogy mindent fel lehet-e tenni a blockchainre? Miután pedig megértettük az alapelveket, természetesen beszélünk arról is, hogy befektetésnek tekinthető-e a kripo, és ha igen, milyen kockázatokkal kell számolni. Halljuk, mi a matek a kripto világában! -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ahol többet megtudhatsz Tábori Viktorról: https://viktor.doklist.com/start-here/ Viktor által javasolt/említett linkek: 0) Lyn Alden a legnagyobb Bitcoin tévhitekről intézményi befektetők számára: https://www.lynalden.com/misconceptions-about-bitcoin/ 1) Sino Capital összes befektetési tézise, open source módon közzétéve: https://github.com/sinoglobalcap/investment-theses 2) különböző hálózatok mennyi fee-t generálnak (~ protokol bevétel): https://cryptofees.info/ 3) kettes pont analógiáját tovább víve Price/Sales arány különböző projektekhez https://www.tokenterminal.com/terminal/metrics/ps 4) Satoshi emailjei: https://satoshi.nakamotoinstitute.org/emails/cryptography/ 5) Satoshi bitcointalk forum postjai: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=3;sa=showPosts 6) Inflation Chart: https://inflationchart.com/spx-in-m3 7) WTF happened in 1971: https://wtfhappenedin1971.com/ 8) Stock-to-Flow model: https://planbtc.com/ 9) Quantum computing: https://thenextweb.com/news/china-says-has-quantum-computer-1-million-times-more-powerful-googles 10) Chamath Palihapitiya Silicon Valley Ponzi Scheme: https://youtu.be/NVVsdlHslfI 11) Bitcoin whitepaper: https://bitcoin.org/bitcoin.pdf 12) D-Wave: https://techcrunch.com/2021/10/05/d-wave-plans-to-build-a-gate-model-quantum-computer/ További az adásban említett weboldalak / személyek: FTX.com nomadlist.com Nick Szabo Adam Beck Wei Dai Vitalik Buterin Chamath Palihapitiya Sam Bankman-Fried Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! 
11/2/20211 hour, 50 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

1. rész - Részvény mint befektetés. Vendégünk: Sólyomi Dávid (osztalekportfolio.com)

Ebben az adásban a beszélgetőpartnerem Sólyomi Dávid, az osztalekportfolio.com és a The FALCON Method hírlevél alapítója, az „Osztalékból szabadon” és az „Egy ironman vallomásai” című könyvek szerzője. Dávid szülei 10 éves kora előtt elváltak, így már kisgyerekként két nagyon különböző pénzügyi valóságot tapasztalt meg. Ezért nagyon korán eldöntötte, hogy ő pénzügyileg szabadon szeretne élni. Az út nem volt teljesen zökkenőmentes, de Dávid történeteiből is hallhatod, hogy a részvény befektetés világa 90%-ban pszichológia. Azt is említi, hogy ma akár már 500 dollárral is be lehet szállni, ha valakit tényleg foglalkoztat a gondolat, mert csak a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg igazán a részvények és a pénz viszonyát. Beszélgettünk arról, hogy miért tartja a részvénypiacot a leghatékonyabb és legeredményesebb vagyonteremtő eszköznek hosszútávon, miért pont az osztalékfizető részvényekkel kezdett, mit gondol a részvénycsomagokról, mennyi pénzzel érdemes elindulni a részvények világában és ő hogy kezdené most a befektetéseket. A villámkérdésekből pedig megtudhatod, hogy mit jelent számára a gazdagság, mi volt az elmúlt években a legjobb és legrosszabb pénzügyi befektetése és mi volt az a gondolat / esemény, ami a legjobban befolyásolta a pénzhez való viszonyát? JAVÍTÁS: Tomi jogi órás sztorijában, azt akarta mondani, hogy "nagyon szeretnék a vállalkozás indításról *hallani* és annak a jogi részeiről" (és NEM azt, hogy "nagyon szeretnék a vállalkozás indításról *beszélni*.) Halljuk, hogy Mi a matek a részvények világában! ;) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sólyomi Dávid projektjei, munkái, cikkei és kurzusai, ha szertnél jobban elmerülni a munkásságában: Adásban elhangzott - honlap: https://osztalekportfolio.com/ Adásban elhangzott - Osztalékból Szabadon könyv: https://bioenergetic.hu/kereses/s%C3%B3lyomi%20d%C3%A1vid Adásban elhangzott - Automatizál Vagyonépítés kurzus: https://osztalekportfolio.com/kurzus/automatizalt_vagyonepites https://intelligensbefektetok.hu/ https://thefalconmethod.com/ https://www.amazon.com/FALCON-Method-Building-Passive-Investing-ebook/dp/B077S92199/ Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj! Elérhető a Soundcloudon, Spotify-on, a Google és Apple podcast app-okon és természetesen Stitcheren is!  :)
10/19/202159 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

0. rész - Bemutatkozunk! A pénzhez való hozzáállásom. Indul a Mi a matek!? befektetési podcast!

Helló, Mester Tomi vagyok és ez itt az új podcastem, a Mi a Matek podcast, ahol szakértő vendégeim segítségével elkalauzolunk téged a pénzügyek és befektetések világába. A befektetés több, mint egy egyszerű “beteszem a pénzt majd kiveszem a pénzt” tranzakció. Az adásainkban leásunk a legmélyebb rétegekbe a százalékoktól a hozamoktól kezdve egészen a lelki folyamatokig. Magát a *befektetés* fogalmát is egészen tágan (már-már meglepően tágan) próbáljuk majd értelmezni… De erről egyelőre többet nem árulok el. ;-) Az első adásban, Sándorfy Adrián podcaster kollégámmal (aki egyúttal a Mi a Matek podcast kreatív producere is!) beszéljük át, hogyan is néztek ki régen és hogy néznek ki ma a pénzügyeink. Milyen magánéleti és üzleti fordulatok voltak, amik változást hoztak a szemléletünkben, mennyi befektetésünk van most és mik a terveink a jövőre nézve. A BB 53. adásából már ismerhetitek Ramit Sethi 10 alapszabályát a személyes pénzügyekről. Nekem nagyon tetszett, hogy meghatározott magának szabályokat, amelyek segítenek a mindennapokban a pénzügyi döntésekben, így én is megfogalmaztam azt a 6 pénzügyi tézist, amit ma, 2021-ben gondolok a pénzről és befektetésekről. Természetesen ezek nem kőbe vésett szabályok, változhatnak az idő során, de számomra jó sorvezetőként szolgálnak. Indul a Mi a matek podcast! ;) Az adában említett linkek / könyvek: https://www.facebook.com/tacitblog/posts/1902671793283317/ The Psychology of Money: https://www.amazon.com/Psychology-Money-Timeless-lessons-happiness/dp/0857197681 Kövessétek be a Mi a matek? podcast-et azon a csatornán, ahol hallgatjátok. Kéthetente jelentkezünk majd új adásokkal! Ha segíteni szeretnél, hogy minél több emberhez elérjenek az epizódok értékeld a podcastet és kommentelj!
10/13/20211 hour, 22 minutes, 56 seconds