Winamp Logo
Медитация и Здраве: Медитации Cover
Медитация и Здраве: Медитации Profile

Медитация и Здраве: Медитации

Bulgarian, Religion, 1 seasons, 25 episodes, 7 hours 19 minutes
About
Медитации
Episode Artwork

Утвърждения преди сън

Водена вечерна медитация с утвърждения за програмиране на позитивни нагласи и восоки вибрации. Тази вечер преди да заспиш, отдели няколко минути да настроиш ума си в градивна и здравословна посока. Съзнателно да програмираш доброто и хубавото в живота си. Съзнанието ти е повече у дома, когато е в състоянието преди заспиване.Затова, завършвай всеки свой ден […]
22/05/202330 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Вечерна медитация за благодарност и дълбоко отпускане преди сън

Нека завършим деня с благодарност! Тази вечерна медитация ще ти помогне едновременно да се отпуснеш дълбоко преди сън, но и също така да заспиш благодарен. „Благодаря“ – просто дума, а с огромно мощ. Благодарността ни носи духовна израстване, благословение, привлича хубави неща в живота ни, повдига вибрациите ни и нивото на осъзнаване. Защо да живеем […]
09/04/202328 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Когато не знаеш как да постъпиш

Медитация за трудния момент, когато не знаеш как да постъпиш. Намиране на отговори и решения в зоната на вътрешна тишина и мир.
02/03/202317 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Фокус тук и сега

За да бъдем ефективни в нещата, които правим, за да сме здрави и не преуморени, ни е нужно внимание, фокус и присъствие в настоящия момент.
06/02/202317 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Ползи от медитациите

Ползите от медитациите за многобройни и са известни от хилядолетия. Ето някои от тях, отдавна потвърдени и от науката.
05/02/202312 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Сутрешна медитация за прекрасен нов ден

Всеки нов ден е ново начало. Празна страница от книгата на твоя живот. Събуди се и наблюдавай света, който те заобикаля. Отвори очите си за всекидневните чудеса на живота. И усети благодарността и радостта вътре в теб. Започваме тази сутрешна медитация с време за самоосъзнаване!
30/01/202315 minutes 10 seconds
Episode Artwork

Медитация за увереност в себе си

В тази медитацията ще ти помогна да изградиш вяра и доверие в себе си. Самоувереност в най-конструктивния смисъл на думата, здравословно самочувствие.
11/12/202222 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Отпускане на тялото за 7 минути

За кога е тази медитация? Когато сте под стрес, напрежение, имате главоболие, преуморени сте, изнервени сте, не можете да спите, още много работа ви чака, а вече сте изтощени, тази кратка медитация ще ви помогне. За онези, които все нямат време за медитация, все не им стига времето да си починат. Водената медитация е кратка […]
04/08/20227 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Медитация „Лекуващо пътешествие за освобождаване от миналото“

Тази водена медитация е подходяща за всеки и по всяко време. За всеки, който желае да се освободи от товара на минали спомени, емоции, мисли, убеждения, които намира за спиращи неговия път нататък.
29/07/202245 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Медитация за вътрешен мир и баланс

Тази водена медитация е за да ти помогне да намериш вътрешния си мир тогава, когато обкръжението носи много стрес, битки, спорове, агресия и неразбиране. За конкретната медитация не е нужно да лежиш или да си със затворени очи. Можеш да я слушаш по всяко време на деня, дори разхождайки се навън или пиейки чай. Нужно […]
27/06/202216 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Какво ме спира да медитирам?

Подкаст с кратка медитация за начинаещи. Обичайните пречки и причини да не медитираме. Защо не мога да медитирам? Ами, можеш!
27/04/202214 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Медитация за пълен релакс на ума 1

Медитация за пълен релакс на ума. Не можем и не трябва да го изключваме, но умът ни има нужда от почивка и то такава, различна от съня.
12/03/202211 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Медитация за пълен релакс на ума 2

Тази медитация е предназначена тотално да разтовари ума ти от всяка мисъл, без значение дали е желана или не. Дори, когато спим, умът ни не спира да работи и да борави с мислите. Различното при медитиране е, че все пак, без да заспиваме, волево го отпускаме, колкото ни е възможно.
05/03/20228 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Медитация „Тук и сега“ 2

Кратка версия на водена медитация за присъствие тук и сега, фокус в настоящия момент. Важен фактор за пълновенен живот.
31/01/202213 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Вечерна медитация за спокоен и дълбок сън

Релаксирането на тялото, притихването на бушуващите мисли в главата ти, както и програмирането на градивни убеждения, непосредствено преди сън е изключително важно за това, как ще започне следващия ти ден.
01/11/202117 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Първи уроци за начинаещ в медитациите

Може би си тук, защото искаш да научиш как да успокоиш трескавия си ум? Или искаш да спиш по-добре? Може би си чувал как медитациите ни помагат да подобрим концентрацията и фокуса и искаш да разбереш как става това?
21/04/202128 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Преди медитация – какво ти е нужно? Част 2

(подкаст) Втора част - Какво е нужно да съобразим преди медитация? Има ли значение позата? Отговори и на други твои въпроси относно медитирането.
23/02/202117 minutes 57 seconds
Episode Artwork

Преди да влезем в медитация/Част 1

Какви условия са ти нужни, за да започнеш да медитираш? Нямаш време за медитация, а искаш да го намериш? Мотивация за медитация? Най-доброто място за медитиране? И други...
23/02/202122 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Медитация за вътрешен мир, любов и доверие

Тази водена медитация е за любовта. Медитация за вътрешния мир, който определя мира извън нас. Медитация за доверието - в себе си, в другия, във Вселената, в живота, в цялото и всичко.
21/01/202122 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Сутрешна медитация за благодарност

Сутрешната медитация за благодарност те зарежда с високите вибрации на любовта и благодаренето. С такова гориво в сърцето си, денят ти се случва много по-усмихнато, успешно и леко. Обичайният стрес не може да те срути.
05/06/202017 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Медитация за любов към себе си

Тази медитация е създадена да пробужда и подкрепя приемането и любовта към себе си. За много хора е ясно, че е добре да обичаме себе си, но това не им е никак лесно. Някой някога ги е накарал да повярват, че не заслужават любов, та дори и своята. Всички ние сме перфектни и заслужаваме любов. Тя започва винаги от нас.
12/03/202011 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Медитация за освобождаване от ненужни мисли

Тази медитация, ще ви помогне да прочистите ума си всичко ненужно, минало и неналожително да ангажира ума ви. С нея ще се упражните как своевременно да освобождавате излишните мисли за дадена ситуация и как да изберете само подходящото за вас. Мислите ни определят емоциите, както и емоциите ни водят до мисли. И двата процеса могат да бъдат познавани, осъзнавани и управлявани волево.
11/03/201911 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Медитация за отпускане на тялото

Тази медитация ще помогне на вашето тяло да се отпусне, за да може да продължи активността си, след това, по-пълноценно. Тя е предназначена за кратка и бърза почивка с дълготраен и дълбок ефект. Съзнателното отпускане на тялото, често е много по-ценно от нощния сън.
21/02/20190
Episode Artwork

Медитация „Благодари и пусни“ 2

Най-трудно се благодари, когато е тежко, обидно, гневно, когато си изплашен, когато боли и е стресирано. А, тогава най-много е важно да се освободим от бремето. Не са лесни процесите на приемане, прощаване, пускане, продължаване, че и благодарене. Но, знаете ли? Каквото не сме освободили, остава в нас и с времето, тежи още повече.
10/02/201917 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Медитация „Благодари и пусни“ 1

Истинското освобождаване от каквото и да е идва в живота ни, когато се простим с всяка емоционална обвързаност и с чувство за благодарност позволим да ни напусне. Медитацията помага за това.
01/02/201912 minutes 4 seconds