Winamp Logo
Manuela Ciugudean Cover
Manuela Ciugudean Profile

Manuela Ciugudean

Romanian, Finance, 1 seasons, 140 episodes, 3 days 15 hours
About
A show about Personal Brand for entrepreneurs and professionals who want to lern how to become more popular, have influence, impact and clients.
Episode Artwork

Episodul 139 – Auzi nonstop că încrederea vine din acțiune. Dar cum să acționezi, când încă îți este frică?

În acest episod prezint cele două soluții pragmatice care funcționează pentru mine atunci când știu că e nevoie să acționez, dar mă sperie gândul să o fac. Prima soluție este să cunosc doar primul pas din tot ceea ce îmi propun să îndeplinesc. Acest prim pas va face posibil un al doilea, al treilea, al oricâtălea pas este nevoie. Cea de-a doua strategie este să mă concentrez pe cum mă simt și să acționez când simt că sunt 51% gata. Sunt conștientă că nu pot fi vreodată 100% gata, fiindcă niciun proces, om sau lucru nu e perfect și 100% gata vreodată. Când combin aceste două tehnici, mă ajut singură să acționez conștient.  
22/11/202333 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Episodul 138 – Soluții să rămâi autentic când presiunea e mare

Când lucrurile merg bine, e ușor să fii autentic, nu? Poți fi TU când treaba merge strună. Dar când situația este gri, când există mult stres și presiune, cum faci să rămâi „tot tu”? Și apropo, poți rămâne tu în absolut orice situație din munca ta?În situații de stres și presiune ești cel mai vulnerabil să devii inautentic. Să spui „da” în loc de „nu”, să fii de acord cu ceva ce te nemulțumește profund, să aprobi din cap în loc să spui răspicat „nu”, să admiți să faci echipă cu cineva cu care clar nu ai valori comune...și lista poate continua. 
15/11/202329 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Eoisod BONUS: La mulți ani, Andi! Sfaturi de la un puști de 8 ani pentru viață împlinită

Acesta este un episod special, înregistrat cu băiețelul meu, Andi, cu ocazia aniversării lui de 8 ani. Ascultă-l vorbind despre ce îi place cel mai mult la el și la mine, ce înseamnă coaching și ce sfaturi are pentru oamenii care vor să fie bine și împliniți. Îți va dezvălui în acest episod și care este întrebarea pe care i-o pun cel mai des în stil coaching. Și cum doar un copil de 8 ani poate să o facă, Andi va oferi și propria definiție a muncii mele. 
13/11/20237 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Episodul 136 – Cum îți găsești vocea și identitatea după ce te-ai simțit neauzit, nevăzut și nesigur o perioadă lungă de timp

Dacă din diferite motive te-ai simțit neauzit, nevăzut, nesigur o perioadă mai lungă de timp și acum e momentul să vorbești despre tine și misiunea ta, știu că este dificil. De aceea în episodul 136 care ofer cadrul meu de lucru în 6 etape, ASCEND, cu ajutorul căruia afli în siguranță cum să ai o voce puternică ca brand personal. Indiferent ce a fost în trecut, de azi poți începe un capitol nou. În aceste timpuri nu îți permiți să fii nevăzut, nebăgat în seamă sau nesigur pe tine pentru că ai nevoie de vizibilitate în orice domeniu lucrez și orice statut ai.
08/11/202342 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Episodul 135 – 14 lecții importante învățate de la branduri personale din România și străinătate

Învățăm cel mai bine din experiența altor profesioniști care au trecut prin ceea ce trecem noi. Desigur, cursurile și cărțile au rolul lor. Dar în ziua de azi nu mai sunt suficiente să ne asigure o învățare de succes. Pentru asta avem nevoie să identificăm modele de profesioniști care sunt deja branduri personale, să analizăm ce fac și cum fac și să învățăm de la ei. În acest episod îți prezint 14 lecții învățate de la profesioniști cu branduri personale puternice din România și afara țării, pe care îi urmăresc de câțiva ani.
01/11/20231 hour 7 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Episodul 134 – Crește vânzările ca brand personal în următoarele două luni fără epuizare și stres

Acest episod este despre importanța de a trata lunile Noiembrie și Decembrie, cunoscute drept cele mai bune luni de vânzări din an pentru orice business, realist și aliniat cu ceea ce poți oferi, fără să te stresezi și epuizezi. Vorbesc despre greșeala de a vrea să faci prea multe în ultimele două luni din an și cum o poți evita prin focus. Există 5 contexte favorabile să vinzi la final de an. Cu siguranță unul se potrivește afacerii tale. 
25/10/202350 minutes
Episode Artwork

Episodul 133 – Cum crești prețurile fără să pierzi clienți

Când lucrezi pe cont propriu și trebuie să crești prețurile te simți ca la examen în liceu. Îți e atât de teamă să nu îl pici, să nu plece clienții de lângă tine, încât te blochezi. De aceea există numeroși profesioniști deveniți antreprenori, care operează în 2023 la aceleași prețuri ca în 2020 sau 2021. Doar că între timp, în România și în lume prețurile s-au dublat, dacă nu chiar triplat în unele sectoare. Cheltuielile firmei au crescut, nevoile tale financiare și ele...cum faci să crești prețurile fără să falimentezi? Află strategii spirituale și strategii tactice din acest episod. 
18/10/20231 hour 6 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Episodul 132 – De e crucial să devii indispensabil pentru clienți când piața se clatină

Subiectul din acest episod este cum să devii important și indispensabil pentru clienți indiferent ce vinzi, în orice situație (nu doar când piața merge bine, dar mai ales când scârțâie...)E un lucru binecunoscut că atunci când se discută de crize sau recesiuni în spațiul public, clienții au tendința să renunțe la achiziții de lucruri, servicii și programe care nu sunt esențiale. Și cum zilnic auzi din media de probleme economice, e bine să fii pregătit pentru orice scenariu și să devii de neînlocuit pentru clienți. 
11/10/202358 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Episodul 131 – Cum să îți faci upgrade la brand personal Premium

 Acest episod este pentru tine dacă dorești să afli cum poți deveni un brand personal Premium în următoarele luni. Îți dezvălui tot ce am învățat despre brand personal bine plătit (Premium sau High-Ticket) și care sunt strategiile care funcționează pentru mine. 
04/10/202357 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Episodul 130 – Postezi constant și totuși nu ai vânzări?

În acest episod vorbesc despre principalele 4 cauze din care, deși faci postări în mod constant pe social media, încă nu ai vânzări. Este un episod inspirat din munca mea de zi cu zi, în care profesioniștii se concentrează să apară frecvent pe social media, dar nu cu postări care să atragă clienți plătitori, ci mai degrabă followers și fani.
27/09/202341 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Episodul 129 – Ce să faci zilnic pentru buna funcționare a brandului personal

Dacă nutriția ne învață că pentru a funcționa optim corpul nostru are nevoie să îi oferim zilnic un mix de proteine, glucide și lipide...să știi că există o formulă a „sănătății” zilnice și pentru brandul personal. E mai simplă decât crezi și funcționează și pentru branduri tinere, și pentru cele mature. Descoperă din episodul 129 cele 3 acțiuni simple pe care le poți face chiar și în cele mai aglomerate zile ca brandul personal să funcționeze. 
20/09/202325 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Episodul 128 – Ce înseamnă „să faci business real cu brandul personal”?

În acest episod vorbesc despre importanța de a avea o afacere reală înainte de a vrea să devii un brand personal. Deși e populară sintagma „Business First, Marketing (Branding) Second”, prea mulți profesioniști se preocupă să devină populari, să atragă cohorte mari de fani și followers pe Instagram și Facebook înainte de a avea o formă de organizare juridică, obiective clare de business, un portofoliu de produse, avatarul de client ideal și nișa, precum și un proces de vânzare. 
13/09/202343 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Episodul 127 – Când imposibilul devine posibil: cum am ajuns să am o vacanță de vară de 90 de zile ca antreprenor

În acest episod prezint experiența mea cu vacanța de 90 de zile în vara anului 2023. Vorbesc despre ce am făcut, cum am făcut, cu cât timp înainte am început să planific vacanța astfel încât lunile iunie, iulie și august 2023 să fie numai și numai despre vacanță. De asemenea, povestesc și despre ce nu am reușit în vacanță și cum mă simt referitor la asta.Ca antreprenor cu o afacere relativ tânără și solicitantă am nevoie să iau pauze dese...în același timp afacerea mea are în permanență nevoie de mine. Cum găsesc echilibrul dintre ce vreau eu și ce vrea businessul? Pas cu pas – detalii în acest episod.Am învățat că dacă vreau să am grijă de clienții mei, trebuie mai întâi să am grijă de mine. E nevoie să am de unde să dau din energia, cunoștințele și ghidajul meu.
06/09/202331 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Episodul 126 – Cum mi-am crescut afacerea cu ajutorul unui mentor și de ce ar fi bine să o faci și tu

În acest episod împărtășesc experiența mea (extraordinară de altfel) cu procesul de mentorare în afaceri, atât ca mentor, cât și ca mentee.Îți spun de ce am ales să am un business mentor în România, cum exact m-a ajutat și mă ajută, cum lucrez cu mentorul, ce e permis și ce nu...Am pregătit și un Ghid practic descărcabil, „Găsește mentorul potrivit pentru tine și afacerea ta simplu, rapid și ușor”, pe care îl găsești deja pe websiteul meu. La finalul episodului vei ști ce să faci să ai cea mai bună experiență ca mentee de afaceri.
30/08/202350 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Episodul 125 – Cum să eviți greșeli costisitoare când începe un nou sezon de business

Odată cu luna Septembrie începe un nou sezon de business pentru majoritatea profesioniștilor. Dacă privești spre ceea ce urmează și te cuprind panica, oboseala sau copleșirea, sunt indicii clare că e cazul să schimbi ceva...sau vei plăti scump.Află din acest episod unde să te uiți cu atenție, ca să știi ce să nu mai faci pe viitor cu brandul personal și afacerea ta. 
23/08/202334 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Episodul 124 – 11 criterii importante de care să ții seama dacă vrei să îți construiești un brand personal focusat

Dacă sunt numeroase zilele în care spui „aș da orice să fiu mai focusat și mai bine organizat cu brandul personal”, dar nu știu de unde să încep, acest episod e pentru tine. Din el descoperi 11 criterii esențiale pe care e bine să le respecți atunci când vrei să îți construiești un brand focusat. Ești pregătit să obții claritate? Ia un pix și hârtie, căci episodul 124 este un alt episod-workshop. 
16/08/20231 hour 9 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Episodul 123 – Tot ce ai nevoie să știi despre newsletterul de brand personal

Din mulțimea de lucruri pe care un profesionist determinat să își construiască brandul personal online le poate face, consider că rolul cel mai important îl joacă newsletterul. Este cel mai important și paradoxal, cel mai puțin utilizat tool online al momentului.În acest episod îți spun totul despre newsletter: ce structură să aibă, cât să vinzi cu el, cât de des să trimiți, ce să scrii și ce platforme să utilizezi pentru distribuire.
09/08/20231 hour 1 minute 28 seconds
Episode Artwork

Episodul 122 – 10 reguli pentru succes pe care le respect

În episodul 122 îți prezint 10 reguli pe care le respect pentru succes nu doar profesional, ci și în plan personal. Sunt lecții pe care le-am învățat singură sau cu ajutorul altora – colegi, colaboratori, clienți, specialiști – de-a lungul anilor. Aceste reguli – dacă sună prea rigid le poți considera principii, mantre, gânduri etc. -  mă ajută să îmi mențin focusul și să îmi păstrez motivația în ceea ce fac. Le împărtășesc în acest episod cu speranța că te vor inspira și motiva să crești.
02/08/202342 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Episodul 121 – Cum te asiguri că te faci înțeles de urmăritori

În acest episod ofer nu mai puțin de 15 răspunsuri tactice la întrebarea „Cum să mă fac înțeles de către urmăritori pe social media?” Este ceva ce îi preocupă pe mulți profesioniști, în special pe cei care au profesii în care este folosit un limbaj tehnic, cei cu profesii noi și/sau foarte reglementate.
26/07/202350 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Episodul 120 – 7 situații care fac imposibil brandul personal și cum să le eviți

Ca strateg de branduri personale spun mereu că oricine poate avea un brand personal cât timp vinde ceva cu ideile, expertiza, reputația și personalitatea sa și își dorește cu adevărat să aibă marca proprie pe piață. Când aceste condiții sunt respectate, nu există limită de succes. Atunci cum de nu reușește toată lumea? E un lucru să vrei un brand personal, alt lucru să fii calificat să îl obții și cu altul să faci acțiunile corecte, astfel încât să devină realitate.Există cel puțin 7 situații în care brandul personal e imposibil de obținut, oricât de mult se insistă. Despre ele vorbesc în acest episod, ca să știi cum arată și cum să le eviți. 
19/07/202334 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Episodul 119 – Pro și contra lucrului gratis ca brand personal

În episodul 119 vorbesc despre a oferi acces gratuit la tine sau la informația pe care o deții atunci când vrei să îți construiești afacerea. Este bine să fii generos și să prioritizezi a împărtăși informație gratis cu audiențele tale, însă nu oricând, oricât și oricum.  Cum, cât și când consider că este eficient să faci lucruri gratis îți spun în detaliu în acest episod.
12/07/202327 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Episodul 118 – Fă-ți calculele! Cum și ce să aduni din tot ceea ce faci, ca să vinzi mai ușor în perioade dificile

Episodul 118 este inspirat dintr-o postare pe care am făcut-o pe social media, despre importanța de a ține o „evidență cuantificabilă” a brandului personal atunci când vrei mai mulți clienți plătitori.Mă refer la activitatea strategică de a cuantifica, măsura și analiza tot ceea ce poate fi cuantificat în munca ta și transformat în mesaje de brand.Despre BMW se știe câte mașini noi produce anual, câți clienți are în 12 luni, pe ce piețe este prezentă compania etc. De ce nu ar fi valabilă această „matematică” deosebit de importantă pentru atragerea de clienți și în branding personal?
05/07/202323 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Episodul 117 - Recesiunea economică și brandul personal: oferi o soluție sau rezolvi o problemă?

În episodul 117 vorbesc despre importanța de a înțelege ce vor clienții în perioade de recesiune și ce să faci cu brandul personal, astfel încât să le traversezi cu bine. Cumpărători există și în criză, dar se comportă diferit la achiziție. În esență, vor 4 lucruri: să fie siguri că fac o investiție bună, să primească mai multă valoare ca de obicei, să nu se grăbească în procesul de cumpărare și mai ales, să își rezolve o problemă acută.În criză oamenii au tendința să se ocupe preponderent de priorități și urgențe. Cele 3 direcții prioritare sunt: bani, relații și sănătate.Tu ce anume vinzi pe aceste 3 direcții?
28/06/202341 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Episodul 116 – DO’S & DON’TS: Cel mai subapreciat și cel mai supraapreciat aspect în branding personal online în acest moment

În acest episod combat gura lumii, care nu doar că nu tace niciodată, dar emite și opinii neavizate despre ce ar trebui să facă un profesionist care dorește să aibă un brand personal online.În episodul 116 vorbesc despre website, care este din păcate cel mai subapreciat element al brandului personal online în acest moment. Nu doar că website-ul contează, ci contează extrem de mult pentru reușită! De asemenea vorbesc și despre ce e prea mult și umflat artificial: ideea că tot ce îți trebuie pentru succes e să ai conturi frumoase pe social media.
21/06/202323 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episodul 115 – Cele 10 tehnici prin care devii mai prietenos pe social media, fără să pierzi respectul profesional

În acest episod vorbesc despre cum poți să devii mai prietenos cu audiențele tale pe social media, astfel încât oamenii să se deschidă să vorbească cu tine, însă în același timp să te respecte și să nu ajungă să te deranjeze.Pentru majoritatea profesioniștilor, să se apropie de audiențele lor online este dificil și reprezintă o formă de ieșire din zona de confort. Poți ajunge să te simți confortabil fiind deschis și prietenos pe social media, cu cele 10 tehnici pe care ți le prezint în episod.
15/06/202342 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Episodul 114 – Nișarea: sfaturi utile pentru a gestiona cel mai dificil exercițiu de branding personal

În episodul 114 vorbesc despre procesul nișării în branding personal, atunci când profesionistul crede că se află pe două sau mai multe nișe și are mai multe avataruri de client ideal. Dacă te afli în această situație, știi cât de dificil este să iei o hotărâre referitoare la direcția unică în care vei merge - profesional vorbind - mai departe. Există idei preconcepute, mituri și aspecte necunoscute legate de nișa de piață care dau bătăi de cap profesioniștilor. De exemplu, ideea că a fi pe mai multe nișe concomitent te face mai bogat nu este doar falsă, ci și contraproductivă. Branding înseamnă un singur lucru făcut excelent. De asemenea, se știe prea puțin că nișa este un element de business, nu doar de marketing. Ori dacă nu ai avut niciodată o strategie de business și brusc trebuie să ai una de marketing (sau branding) e firesc să îți fie greu să o scrii.Nu există suficientă conștiință că nișarea este o hotărâre. E răspunsul la  întrebarea „De aici încolo, c
07/06/202328 minutes 1 second
Episode Artwork

Episodul 113 - Să rezolvăm dilema: cum procedezi dacă ai deja o firmă, iar acum vrei și brand personal?

Să rezolvăm dilema: cum procedezi dacă ai deja o firmă, iar acum vrei și brand personal?În acest episod, inspirat de conversațiile cu clienții mei, răspund la o întrebare presantă și foarte populară: Ce faci dacă deja ai creat un brand de firmă, dar acum simți că este momentul să virezi spre brandul personal?În această situație se află mulți profesioniști care au creat o firmă din pasiune în urmă cu 5-10 ani. Lucrurile au mers din inerție, au existat și există vânzări. Sentimentul general referitor la ce se întâmplă cu firma e de mulțumire. Însă există și o anume nemulțumire.Nemulțumirea vine din faptul că firma îi trage în jos, că le mănâncă timp, creier și energie de a progresa. Acum doresc să investească energia proprie în brandul personal. Ce opțiuni există? Află răspunsul din acest episod. 
31/05/202343 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Episodul 112

24/05/20231 hour 1 minute
Episode Artwork

Ep 111 - Cum îmi organizez săptămâna de branding personal, ca să bifez ceea ce îmi doresc profesional și să am timp pentru mine și familie

În episodul 111 vorbesc despre importanța de a stabili o legătură neuronală între tine și profesionistul care practică meseria ta aici și acum. Cu alte cuvinte, îmi propun să te ajut să te simți mai așezat în rolul tău profesional actual, folosindu-mă de sistemul meu de auto-disciplinare săptămânală.E important să te simți stăpân pe tine ca profesionist, fiindcă noi facem ceea ce suntem. Cât timp nu simți că ești coach, terapeut, consultant, profesor, educator online, trainer, avocat, medic, terapeut, social media manager, voluntar, activist social crede-mă, este dificil să comporți ca unul. Cu atât mai mult cu cât aceasta nu e prima ta profesie. În caz că ai mai avut alte roluri profesionale anterior, legăturile tale neuronale sunt deja formate între tine și rolul respectiv. Trebuie să le ștergi și să creezi altele, în concordanță cu munca pe care o depui acum. 
17/05/202353 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Episodul 110 – Cum le arăți oamenilor pe social media că îți pasă de ei fără să sune ciudat, lingușitor sau deplasat

Episodul 110 este inspirat dintr-o conversație recentă cu o clientă, care m-a întrebat „Cum le arăt urmăritorilor mei că îmi pasă de ei, fără să îmi pierd din credibilitate și profesionalism?” Am realizat că e o întrebare care se repetă în munca mea, prilej excelent să dezvolt subiectul în podcast.Ca să le arăți oamenilor pe social media că îți pasă de ei, este nevoie să fii curios, cu atitudine umană, să practici ascultarea, să creezi premisele unui dialog (nu monolog), să îi ajuți pe urmăritori să se conecteze ușor cu tine și între ei.Acestea sunt câteva din strategiile care funcționează pentru mine de peste 5 ani, și pe care le implementează cu succes și clienții mei. Și nu sunt singurele. Mai există o duzină...În episodul 110 îți ofer nu mai puțin de 15 idei să le arăți oamenilor că îți pasă de ei fără să intri în detalii „siropoase”, fără riscul de a deveni penibil sau a linguși. 
11/05/202339 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Episodul 109 – Copiere, plagiat și sindromul impostorului în crearea de conținut de brand personal

În acest episod îți prezint punctul meu de vedere legat de copiere, plagiat și sindromul impostorului în crearea de conținut de brand personal. Consider că este important să vorbim deschis și asumat despre actul de creație al fiecăruia pentru că 1) am trecut prin asta și știu cât de mult te poate bloca frica să nu spună cineva că îl copiezi; 2) majoritatea clienților mei au această grijă, care nu le permite să își publice munca valoroasă în condiții care să respecte etică lor personală.Din episodul 109 afli și ce subiecte merită să prezinți audienței tale, cât să expui despre tine și ce poți face când îți este copiat conținutul. Episodul este inspirat de cartea „Steal Like an Artist”, de Austin Kleon.
03/05/202354 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Episodul 108 – Epuizarea în branding personal: cum arată, ce o cauzează și ce soluții ai să o combați

În acest episod vorbesc despre ceva mai puțin plăcut, dar real și omniprezent: epuizarea în personal branding. Este starea aceea de copleșire, în care nu îți mai vine să faci nimic, nu știi încotro să o apuci și tot ce vrei este să zaci pe canapea, în loc să îți promovezi munca și personalitatea.Fie că ești la început cu construcția brandului personal, fie faci asta de câteva luni sau mai mulți ani, la un moment dat e posibil să suferi de epuizare.Din episodul 108 afli care sunt simptomele, cauzele și ce „tratament” recomand  pentru a gestiona epuizarea când îți construiești brandul personal.
26/04/20231 hour 15 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Episodul 107 – Cum creezi produse, servicii și programe pe care le vinzi ușor

În episodul 107 primești răspunsul la întrebarea „când vine vorba de vânzări de brand personal, ce a fost mai întâi, oul sau găina?”Cu alte cuvinte, ce trebuie să faci pentru a vinde ușor: să creezi singur un produs excepțional și să cauți apoi clienții are să îl cumpere tocmai fiindcă e foarte bun? Sau să cauți întâi clienții și să îi lași pe ei să vândă mai departe?
05/04/202357 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Episodul 106 – Secretul nr. 1 cu care îi faci pe oameni atenți la ceea ce ai de oferit

În episodul 106 The Personal Brand Podcast te iau în culisele afacerii mele pe care o cresc prin branding personal. Mai precis să îți spun secretul numărul 1 cu care îi fac pe oameni atenți la ceea ce am de oferit mai valoros. Să fie strategia? Produsele? Perseverența? Funnelul de marketing? Piramida businessului online?  Ar putea fi aceste elemente complexe...dar nu despre ele e vorba. Ci despre ceva mult mai simplu și de bază. E vorba despre...Cuvinte! Consider că arma cea mai bună pe care fiecare profesionist care vrea să devină un brand personal o are la îndemână să îi facă pe oameni atenți la ceea ce are de oferit valoros sunt cuvintele sale. 
29/03/202331 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Episodul 105 – Cum îți stabilești prețul corect, ca brand personal?

În episodul 105 prezint 8 strategii eficiente de stabilire a prețului corect în branding personal, atunci când ceea ce oferi sunt timp, atenție, creier și creativitate. De cele mai multe ori profesioniștii care își construiesc brandul personal se simt blocați când vine vorba de a-și stabili propria politică de prețuri. De ce se întâmplă? Pentru că brusc, ei sunt produsul...și ce au de făcut e practic să pună un preț pe ei! Ceea ce e dificil de realizat fără ajutor din exterior.În acest episod ofer cadrul obiectiv în care să te așezi – cu agendă și pix, fiindcă episodul 105 este un nou episod-workshop – astfel încât la final să îți poți calcula propriile prețuri ușor cu ușurință.
22/03/202326 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Episodul 104 – Ce valoare efectivă creezi cu brandul tău?

În episodul 104 vorbim despre cele 4 tipuri de valori efective pe care le caută oamenii la branduri.  Este vorba de: 1) Valoare funcțională sau tehnică, când focusul este pe soluția oferită; 2) Valoare monetară, care permite clientului să aibă din produsul sau serviciul tău un câștig financiar; 3) Valoare socială, care îl împlinește, ține de status, recunoaștere și de a-i uimi pe ceilalți; 4) Valoare psihologică sau valoare emoțională, care aduce stare de bine clientului. Unele branduri oferă un mix din cele 4 valori efective. Altele se concentrează pe una singură. Consumatorii evaluează diferit aceste 4 tipuri de valori. Nu există o măsură one-fits-all. Nu toți oamenii caută aceleași lucruri, pentru că au dorințe diferite.De asemenea, nu se poate spune că o valoare e mai bună decât celelalte sau mai slabă. Fiecare în parte sunt bune, la fel cum o combinație de mai multe valori este de asemenea bună.
15/03/202333 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Ep 103 - Cele 10 legi ale valorii în branding personal

Multe se pot scrie despre ce înseamnă să fii valoros și a oferi valoare clienților de brand personal. Este un topic supus subiectivismului fiecărei ființe umane. Ceea ce un om găsește valoros la un profesionist poate reprezenta ceva nevaloros pentru altcineva. Când vine vorba de valoare, aprecierea acesteia este relativă.Ce e totuși fix? Care sunt principiile universal valabile pe care odată ce le respecți, știi sigur că „oferi valoare”? Sunt 10 legi permanente, imuabile, valabile în orice circumstanță, pentru oricine. Odată ce le cunoști din episodul-bonus 103, poți începe să le respecți. Respectarea acestor principii îți aduce succes garantat. 
08/03/202315 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Episodul 102 – 15 feluri în care poți oferi mai multă valoare clienților

Așa cum, cu ceva vreme în urmă, cuvântul ‘strategie’ s-a aflat pe buzele tuturor până a rămas fără conținut, se întâmplă acum cu sintagma „a fi valoros”.  Dacă ești de acord că valoarea este o percepție subiectivă a clientului ideal despre cine ești, ce faci și ce ai de oferit, înțelegi că misiunea ta de brand este să faci tot ceea ce poți să îmbunătățești această percepție publică. A fi valoros devine astfel rezultatul mai multor acțiuni țintite. Un lucru importantă este să te diferențiezi bine pe piață. Dar mai sunt cel puțin 14 de acțiuni esențiale pe care le poți face. Împreună, ele vor crea grantat percepția că ești valoros. Descoperă-le în episodul 102 The Personal Brand Podcast.
08/03/202349 minutes 47 seconds
Episode Artwork

Episodul 101 – Ce este valoarea brandului personal și cum o poți crește?

În acest episod vorbesc despre valoarea unui brand personal, compusă din două elemente: valoarea umană și valoarea profesională.Cei mai mulți oameni stau bine la capitolul valoare profesională, în sensul că au capacitatea de a-și redacta propriul CV, care reflectă câte știu să facă. A-și determina valoarea profesională le este mai ușor. Ce e dificil e să își stabilească valoarea umană. De ce? Pentru că propria percepție de valoare ca ființă umană este dată de stima de sine pe care o avem pentru noi înșine. Când stima de sine este jos, percepția noastră de valoare e jos.Când îți crești brandul personal, crezi că o să fii mai respectat dacă mai iei o acreditare sau mai faci un curs de specializare. În realitate, nu ai o problemă cu valoarea profesională. Ai o provocare de valoare umană. Nu te consideri valoros pentru că ai stima de sine scăzută.Din episodul 101 afli cum îți poți crește stima de sine, astfel încât să te vezi valoros, adică exact cum ești.
01/03/202337 minutes 26 seconds
Episode Artwork

100 de episoade The Personal Brand Podcast și 5 cadouri inedite pentru tine

The Personal Brand Podcast a ajuns la 100 de episoade, prilej excelent să răspund celor mai simpatice, curioase și creative întrebări pe care le-am primit de la ascultători.Din acest episod afli care au fost cele mai simpatice situații din timpul înregistrării celor 100 de episoade, care sunt cele mai populare episoade lansate, ce fac când îmi este greu sau rămân fără inspirație, dacă scriptez sau nu când înregistrez, cum voi continua șamd.La finalul episodului, pentru că este unul aniversar, vei găsi 5 cadouri gratuite, pe care de obicei le fac doar clienților plătitori. Este vorba de 5 idei esențiale de urmărit pentru oricine dorește să își construiască un brand personal. Le poți considera baza brandingului personal, aha-uri sau conștientizări puternice. Ele vor servi mult pe viitor, îți promit. La mulți ani, The Personal Brand Podcast! Mulțumesc că mă asculți!
22/02/202345 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Episodul 99 - 11 lecții esențiale dacă vrei să pivotezi cu succes în afacere

În acest episod vorbesc despre experiența mea cu pivotarea în propria afacere, pe care am făcut-o în anul 2022. Pivotarea este un proces care mai devreme sau mai târziu se întâmplă tuturor brandurilor și este bine să fii și tu pregătit să o faci. Prima și prima dată, ea se întâmplă în mintea noastră. În branding personal, unde ești omul-orchestră și joci nenumărate roluri, pivotarea este un mindset. Și presupune să stabilești clar ce vrei să schimbi, ce nu o să mai faci deloc, ce o să faci nou și cu ce rezultate.A pivota nu înseamnă să îți crești prețurile. Să te muți pe altă nișă fiindcă te-ai plictisit. Să încerci ceva nou fiindcă ai obosit. Din punct de vedere al businessului, pivotarea înseamnă o schimbare de direcție a companiei actuale și mutarea focusului tău pe alt produs sau serviciu, cu scopul de a deservi și mai bine clienții în perioada următoare. Din perspectiva brandingului, pivotarea reprezintă pur și simplu schimbarea promisiunii de brand. Pivotarea e s
16/02/202355 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Episodul 98 – Cum te poate ajuta conținutul organic să câștigi mii de Euro pe lună?

Conținutul organic pe care îl produci ca brand personal este deosebit de important pentru profitabilitatea afacerii tale. Nu doar că îți aduce clienți, dar te și impune ca lider respectat în industrie, îți aduce colaborări și parteneri la care nici nu te-ai fi gândit.Puțini profesioniști realizează că informația pe care o oferă gratuit este prima formă de venit pasiv pe care o au. Căci asta face bine conținutul organic (neplătit, gratuit) pentru brandurile personale: se transformă cu timpul în venit pasiv. 
08/02/202338 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Episodul 97 – Ce statistici trebuie să urmărească un brand personal pe social media?

În acest nou episod The Personal Brand Podcast vorbesc despre cele două tipuri de statistici pe care orice brand personal ar trebui să le urmărească pe social media. În timp ce unele sunt orientate către opinia publică, celelalte se referă la acțiune și creștere.Primul tip de statistici la care mă refer sunt cele de vanitate. Deseori numite și măsurători de ego, ele sunt toxice și periculoase când întreaga atenție a brandului personale este concentrată pe ele.  Cu alte cuvinte, măsurătorile de ego te fac să te simți bine, să ai likeuri și fani, dar nu îți ajută neapărat afacerea să crească. Pentru că likeurile nu înseamnă bani, iar fanii nu sunt automat clienții plătitori. Statisticile de vanitate sunt bune doar în combinație cu... Statisticile de acțiune sau creștere. Acestea te ajută să monetizezi din activitatea ta ca brand personal, îți arată ce îi interesează pe oameni cel mai mult din tot ce faci, unde să plusezi și ce impact ai asupra audienței. Ca să ai
01/02/202318 minutes 9 seconds
Episode Artwork

Episodul 96 - 20 de greșeli pe care le faci dacă nu ajungi la clientul ideal pe social media

Dacă postezi frecvent pe social media, dar ai impresia că nu ajungi la publicul ideal, acest episod e pentru tine. Este inspirat de clienții mei, care deseori îmi spun că fac tot ce ține de ei să ajungă la oamenii potriviți pe Facebook, Instagram, LinkedIn sau TikTok, dar bat pasul pe loc.Cauzele din care nu ai succes deși apari pe rețelele sociale ca brand personal sunt multiple. În episodul 97 descoperi 20 dintre ele. Odată ce știi care este cauza, poți începe vindecarea. 
25/01/202345 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Episodul 95 - Cum scapi de „mi-e frică să le spun oamenilor de planurile mele”

Frica de a-ți prezenta public planurile ca brand personal te poate bloca să înfăptuiești mult bine pentru cei care au nevoie.Este OK să îți pese ca munca ta să nu fie copiată, planurile să nu fie plagiate și informațiile pe care le dai în avans să nu fie utilizate fraudulos. Dar nu este același lucru cu a nu prezenta deloc audienței tale ce urmează să faci. Oamenii se simt conectați cu tine și te creditează cu încrederea lor când cunosc următoarea ta mutare. Din acest episod afli de ce e bine și cum să îți anunți planurile fără teamă în 2023.
18/01/202322 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Episodul 94 – Primul lucru pe care să îl faci în branding personal în 2023

La mulți ani și bine te-am regăsit! Cu episodul 94 începe sezonul 2023 The Personal Brand Podcast. Mulțumesc că ești alături de mine!Se spune că planificarea noului an face execuția mult mai ușoară. Majoritatea avem tendința să trecem direct la implementare înainte să planificăm...sau planificăm frenetic fără să avem mai întâi claritate pe ce este de făcut.Episodul 94 este despre cum să obții claritate la început de an, cu o singură acțiune-cheie. Oare știi la ce mă refer?... E vorba de importanța de a-ți (re)stabili nișa de piață ca brand personal. Îți propun 7 exerciții-truc pentru a vedea dacă în cele 12 luni care urmează vorbești cu cine trebuie, muncești pentru cine trebuie și colaborezi cu cine vrei. Ca să obții profit așa cum vrei și să fii în stare de flux. Pentru stabilirea nișei în noul an ascultă și episodul 53 sau descarcă acest <a href='https://www.manuelaciugudean.ro/ghid-cum
11/01/202334 minutes 1 second
Episode Artwork

Episodul 93 – 13 TRENDURI DE BRANDING PERSONAL PENTRU 2023

În episodul 93, ultimul din sezonul 2022, prezint cele 13 trenduri care consider că vor fi cheie în branding personal în anul ce vine. Cu atâtea lucruri care se schimbă nonstop în lumea digitală, în marketing, în social media, în ceea ce privește comportamentul consumatorului, la nivel economic, social și politic să stabilesc doar 13 trenduri nu a fost tocmai o misiune ușoară.Dar am făcut-o, pentru că știu că ai nevoie de repere, de modele reale adaptate contextului românesc, și de idei aplicabile 100% pe cont propriu ca să ai un 2023 de succes.În acest episod îți spun ce trenduri cred că vor supraviețui din 2022, ce va dispărea, ce va fi nou. Îmi bazez estimările pe intuiție, experiența practică pe sute de clienți și tot studiul personal pe care îl dedic zi de zi subiectului branding personal. Totul ca tu să intri super pregătit în noul an! La mulți ani!
28/12/202251 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Episodul 92 – Cristiana Pruteanu, Consultant Business Operations: Expunerea mea ca persoană a fost partea dificilă când am început să învăț branding personal

Episodul 92 este ultimul din seria Shining Stars din 2022, al cărei obiectiv a fost să aducem în prim-plan profesioniști din industrii diferite din România, care se fac cunoscuți cu ajutorul brandingului personal. Invitată din acest episod este Cristiana Pruteanu, Consultant Business Operations. Merită să asculți conversația cu ea din cel puțin două motive:Primul – Cristiana este un model, un exemplu de perseverență și disciplină care a reușit să își lanseze brandul personal în timp foarte scurt. Cum a reușit, ce anume a făcut, cum a gândit totul îți spune chiar ea.Ce de-al doilea – Audiența Cristianei nu se află în România. Cristiana e un exemplu de brand personal care postează în limba engleză, are website în engleză și audiență internațională. 
21/12/20221 hour 3 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Episodul 91 – Roxana Beșcucă, profesor și caligraf: Mereu vor fi oameni care îți vor spune că ești prea tânăr. Tu fă-o oricum!

În acest episod, care face parte din seria Shining Stars, am invitat-o pe Roxana Beșcucă, profesor și caligraf, să își spună povestea.Roxana a început construcția brandului personal în urmă cu aproximativ doi ani. În momentul în care a luat decizia de a lucra pe cont propriu avea un job stabil într-o instituție de Stat.Să ia decizia de a se arunca spre necunoscut nu a fost ușor. Însă rezultatele pe care le are după doar doi ani de independență de lucru și financiară fac să merite totul. 
14/12/20221 hour 8 minutes
Episode Artwork

Episodul 90 – Mădălina Sarca, psiholog: Brandingul personal m-a învățat că vulnerabilitatea este OK!

Un nou episod din seria Shining Stars vede lumina Internetului acum, în Decembrie 2022, în prag de Sărbători. Invitata mea este Mădălina Sarca, psiholog clinician cu peste 10 ani de experiență.Am avut șansa să lucrez cu Mădălina la brandul ei profesional în 2021. Provocările au fost numeroase, pentru că industria pe care o reprezintă, psihologia, este puternic reglementată. Deseori pare că puține lucruri sunt posibile în promovarea psihologului...majoritatea sunt „interzise”.În același timp, tot mai mulți tineri îmbrățișează profesia de psiholog. Anual numărul absolvenților de Psihologie crește. Automat crește și concurența pe piață. Cum să se diferențieze, dacă aproape totul este „imposibil” în marketing personal pentru psihologi?Mădălina Sarca răspunde în felul său unic în acest episod. Te las să descoperi lucrurile minunate pe care le are de zis, fără să îți fur bucuria audiției. Spun doar atât: umanitate.
07/12/20221 hour 18 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Episodul 89 – Adriana Dobre: După ce mi-am construit brandul personal vând cu ușurință absolut orice fac

În acest episod invitata mea este Adriana Dobre, trainer de coafuri speciale. Adriana lucra deja de câțiva ani buni ca trainer de coafuri speciale, când a luat decizia de a face o schimbare majoră în carieră. A înțeles la începutul anului 2020 că dacă voia să se diferențieze pe o piață ultra competitivă era nevoie să se scoată pe ea în față.Conversația cu ea este deosebit de importantă pentru cei care activează în industria frumuseții, unde se disting două aspecte importante: 1) există extrem de multă concurență și 2) specialiștii au tendința să se promoveze aproximativ toți la fel.La doi ani de când a luat hotărârea de a face lucrurile diferit, Adriana Dobre are o afacere online și offline extrem de profitabilă. Școala ei online, The Beauty Education, deservește lunar sute de membri. Adriana câștigă azi nu doar din acest proiect online, ci și dintr-un shop cu produse pe care le curatoriază și din cursuri fizice care sunt sold-out în câteva zile.Ascultă cum a
29/11/20221 hour 9 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Episodul 88 – Geanina Studencu: de un an și jumătate construiesc brand personal ca educator muzical. Încasările s-au triplat.

Seria de episoade „Shining Stars” continuă cu acest episod, în care invitata mea este Geanina Studencu, educator muzical. Geanina a mai fost în The Personal Brand Podcast în vara anului 2021. Acum a venit să ne povestească progresul pe care l-a înregistrat în acest timp.Iar progresul ei este fantastic! De la ultima prezență în podcast până acum, Geanina s-a concentrat să își dezvolte un brand personal puternic ca educator muzical pentru copii. Efortul îi este răsplătit nu o dată, nu de două ci de trei ori mai mult.Ascultă ce a făcut să ajungă la încasări triple.
23/11/202254 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Episodul 87 – Ioana Crișan: Brandul personal m-a ajutat să îmi cresc vânzările de 10 ori!

Episodul 87 marchează începutul seriei Shining Star, în care am din nou bucuria să am invitați la microfon. Pe parcursul următoarelor episoade invit să își spună povestea profesioniste și profesioniști care au pornit ca începători și au ajuns la nivel avansat cu brandul personal.Prima invitată este o cunoștință mai veche din podcast: Ioana Crișan, cofetar și patiser.Ioana a început să lucreze activ și conștient la brandul personal în pandemie, când afacerea ei cu candy baruri și dulciuri pentru petreceri a fost puternic afectată de lock-down.  De atunci până acum, afacerea ei a crescut de 10 ori. În mare parte datorită faptului că s-a deschis către oameni și a început să își spună proactiv povestea.Ascultă un om autentic, care a înțeles că a bifa un rezultat nu e totul. Ai nevoie să îți și împlinești menirea făcând ceea ce faci. 
17/11/202248 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Episodul 86 – CUM AM CREAT PRIMUL MEU PROGRAM 100% ONLINE ȘI POȚI SĂ O FACI ȘI TU

În acest episod îți spun cum am ajuns să creez primul meu program 100% online, ce am făcut, cum am făcut și cum poți să o faci și tu.Cursul Intensiv de Brand Personal Online este inspirat de peste 450 de clienți și reprezintă promisiunea mea că poți învăța cum să îți construiești brandul personal în 8 săptămâni sau mai puțin.Învață branding cu mine: https://www.manuelaciugudean.ro/cursintensivonline/ 
09/11/202244 minutes 55 seconds
Episode Artwork

Episodul 85 – 10 modalități prin care brandul personal te ajută să economisești bani

Acesta este un episod despre a învăța să economisești bani cu ajutorul brandului personal.De la diverse colaborări la speaker opportunities, de la afilieri cu branduri mari la sponsorizări, de la paid partnerships prin agenții de marketing la posibilitatea de a ajunge la zeci de mii de oameni gratis pe social media...există numeroase modalități să economisești bani odată ce îți construiești brandul personal. 
26/10/202242 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Episodul 84 – Strategii să îți scalezi businessul cu ajutorul brandului personal

Acest episod este pentru tine îndeosebi dacă lucrezi în industria de coaching, consultanță, ghidaj, terapie, educație în general și educație online, social media management, content creation etc.Cea mai bună strategie să îți scalezi afacerea este să pornești de la sesiuni unu la unu, să crești spre sesiuni de grup, masterminduri și apoi retreaturi. În felul acesta înveți efectiv să îți faci meseria, devii conștient de capacitatea ta de livrare și gestionare a mai multor oameni concomitent și îți crești considerabil profitul în timp.Ascultă acest episod și află strategiile pe care le poți pune și tu în practică.
19/10/202234 minutes 44 seconds
Episode Artwork

Episodul 83 – Cum să câștigi mai mult și să lucrezi mai puțin timp

Pierzi clienți sau maximizezi oportunitățile cu fiecare?Dacă vrei să construiești ceva durabil fără să te extenuezi e momentul să îți iei clienți pe termen mediu și lung și să nu mai gândești businessul de azi pe mâine. În schimb gândește-te ce poți vinde astfel încât următorul client care intră în afacerea ta să stea cu tine doi ani. Crește durata de viață a fiecărui client și îți vei crește profitul. Cel mai bun mix este sell, upsell, downsell și resell.Ascultă acest episod și află strategiile pe care le poți pune și tu în practică.
11/10/202245 minutes 1 second
Episode Artwork

Episodul 82 – CUM AM ÎNCASAT 11K EURO ÎN 6 ZILE DIN SEPTEMBRIE FĂRĂ SĂ FAC (APROAPE) NIMIC ȘI POȚI REUȘI ȘI TU

Dacă e adevărat că „banii fac lumea să se învârtă”, cu siguranță banii fac și afacerea ta să crească. Banii sunt obiectivul oricărui business, îți place sau nu. Cât timp ai un business, ești în joc pentru bani.Motivul pentru care încă nu ai banii pe care îi meriți, nu vinzi ușor cursul, programul, serviciul tău este că încă nu ți-ai construit un brand personal. Chiar și cu un produs impecabil, cum sunt sigură că ai, nu vin clienți. Ai nevoie să îți construiești urgent brandul personal ca să vinzi. Află povestea mea și descoperă cum, cu un brand personal bine construit, și tu poți să ajungi să câștigi banii la care nici nu visai.
05/10/202243 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Episodul 81 – 6 CREDINȚE NE-LIMITATIVE (ȘI DE ÎMPUTERNICIRE) PE CARE ORICE PROFESIONIST TREBUIE SĂ LE AIBĂ

Episodul 81 aduce perspective noi despre credințele pe care este bine să le aibă un profesionist.În acest moment se desfășoară o conversație globală despre credințe limitative. Cu cât se vorbește despre ele, cu atât rolul lor e potențat. Eu îți propun în schimb să facem opusul. Să vorbim despre gândurile ne-limitative, cele care împuternicesc un profesionist. 
21/09/202228 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Episodul 80 – CUM ÎȚI CREȘTI BRANDUL ȘI AFACEREA CU TESTIMONIALE DE LA CLIENȚI

În acest episod vorbesc despre unul din cele mai utile și valoroase tipuri de conținut pe care le poți folosi ca să îți crești brandul și afacerea.E vorba de conținut de la followers, fans și clienți numit User Generated Content (UGC). UGC este extraordinar pentru că îți ia de pe umeri povara creării de conținut. Te ajută să vorbești despre tine fără să simți că te lauzi singur. E autentic și mai ales, real.Toate aceste atribute fac din UGC cel mai valoros tip de conținut al brandului personal...Dar este nevoie să înveți CUM să îl soliciți, astfel încât clienților să le fie ușor să ți-l ofere.Iar followerii sau potențialii clienți care îl citesc să înțeleagă simplu și ușor cine ești, cum ești valoros și de ce merită să investească în tine.
14/09/202235 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Episodul 79 – Fiindcă „brânza e pe bani”. Cum monetizezi cu brandul personal?

Sa construiești brand personal este un efort concentrat. Nu ești responsabil doar de propriul marketing, dar mai trebuie să găsești timp și pricepere să negociezi, să lansezi produse, să coordonezi o echipă de colaboratori și furnizori, să faci oferte, să creezi conținut etc.Toate acestea...pentru ce?Pentru a monetiza. În acest episod răspund la întrebarea care se află pe buzele tuturor profesioniștilor: „Cum monetizez cu brandul meu?” Îți ofer o strategie în 7 pași simplu de urmărit.
12/09/202257 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Episodul 78 – Ce am învățat de la vacanța de 45 de zile...și îți poate fi de folos și ție

Acest episod este special în sensul că dezvălui detalii și concluzii (destul de ) personale despre cum a fost să îmi iau prima dată în viață o vacanță de 45 de zile...de la muncă. Îți povestesc ce am învățat, ce a mers bine, ce a mers mai puțin bine, ce aș repeta, ce aș face diferit și ce aș face mai mult data viitoare.Ca și în cazul tău – sunt sigură – vacanța a însemnat relaxare, iubire, timp cu cei dragi, timp în natură etc. Dar mai ales...să realizez un aspect foarte important.O revelație care schimbă totul. Află mai multe din acest episod. 
07/09/202233 minutes 25 seconds
Episode Artwork

Episodul 77 – Stai de prea mult timp pe loc? Top primii 3 pași în branding personal

Internetul abundă de sfaturi să începi prin a-ți defini brandul, dar știu că stai și te întrebi...și cum exact să încep? În acest episod răspund la una din cele mai populare întrebări care îmi sunt adresate pe social media: care sunt top primii 3 pași pe care trebuie să îi facem în branding personal?  Primul pas este autocunoașterea. De la autocunoaștere pornește totul. Pentru ceilalți doi pași ascultă episodul 77.
31/08/202248 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Episodul 76 – CUM SĂ TE BRANDUIEȘTI CONSISTENT ȘI SĂ OBȚII REZULTATE PE TERMEN LUNG

În orice domeniu ne dorim să avem succes, fie personal, fie profesional, e nevoie să fim „consistenți” ca lucrurile bune să se întâmple. Poate sună complicat, dar nu este.  E vorba de a avea frecvență și regularitate.Desigur că e nevoie de consistență și în branding personal. Dar ai încercat să fii consistent în promovare, creare de conținut, trimitere de newslettere...și știi bine că nu ai reușit pe termen lung. Ce poți face?Descoperă 9 strategii să fii consistent și să culegi rezultate pe termen lung din acest episod.
24/08/202247 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Episodul 75 – DE LA „NU MĂ ASCULTĂ NIMENI” LA „AM MII DE OAMENI ALĂTURI DE MINE”: 8 MODALITĂȚI PRIN CARE CREȘTI O COMUNITATE DE BRAND PERSONAL

Știu că îți dorești să ai alături de tine cât mai mulți oameni, mai ales pe social media. În acest episod vorbesc despre cum poți construi o comunitate în jurul a cine ești profesional. Mai precis, cum ia naștere și crește comunitatea ta de brand personal.Ce funcționează cu adevărat sunt dialogul, autenticitatea, generozitatea și grija. Și mai există un ingredient-cheie pe care îl afli după ce asculți episodul. PS: este legat de transmiterea informației.
17/08/202246 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episodul 74 – 10 strategii să îți întărești brandul personal în caz de recesiune

Brandul tău personal și afacerea pe care o construiești cu el sunt pregătite de recesiune? Nu poți opri o potențială criză economică, dar cu siguranță îți poți consolida brandul astfel încât impactul unei situații nefavorabile să fie minim. În acest episod de podcast îți spun care sunt cele 10 strategii care te vor ajuta să rămâi în picioare indiferent ce se întâmplă. Fiecare strategie e valoroasă individual, dar împreună cele 10 sunt imbatabile. Odată ce le adopți te bucuri de un efect compus. Ia-ți căștile, pix și o hârtie și ascultă acum acest nou episod-workshop.
10/08/202237 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Episodul 73 – Ce culori să alegi pentru brandul tău și de ce contează atât de mult

Primul lucru de care să ții cont când îți alegi culorile de brand este psihologia culorilor. Acestea au puterea de a influența comportamentul consumatorilor. Când culoarea ta de brand atrage oamenii și îi face să se simtă bine, iau mai ușor decizia de a lucra cu tine. Deci ceea ce ai de făcut nu este neapărat să fii trendy, să ieși în evidență sau să șochezi, ci pur și simplu să folosești culori de brand care să te reprezinte pe tine și să genereze în interiorul clientului ideal emoții pozitive, care să îl ajute să decidă imediat „vreau să lucrez cu acest brand personal!” Cum probabil 90% din interacțiunea ta cu potențialii clienți are loc online, iar tu vrei să le generezi emoții pozitive, să alegi culori care te ajută să faci asta este esențial. Ascultă acest episod din The Personal Brand Podcast și află toate secretele.
03/08/202237 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Episodul 72 – 10 criterii să evaluezi dacă ai un slogan bun

Există două elemente-cheie ale identității vizuale ale oricărui brand, așadar inclusiv ale brandului personal: logo-ul sau logo tip grafic și sloganul sau îndemnul lingvistic care însoțește logo-ul.Sloganul este un element important din identitatea vizuală a brandului personal și pe cât este de important, pe atât dă bătăi de cap profesioniștilor. În ultimul episod The Personal Brand Podcast îți spun 10 criterii după care îți stabilești un slogan care să te reprezinte, să îți fie drag să îl pronunți, iar când o faci....să devină memorabil.
27/07/202230 minutes 58 seconds
Episode Artwork

Episodul 71 – 6 întrebări care te ajută să înțelegi cine ești, ce faci unic și ce valoare aduci

Întrebarea „cum pot să-mi dau seama ce fac unic și ce valoare aduc” este ceva ce îi chinuiește pe mulți antreprenori. Știu fiindcă obișnuia să îmi dea și mie dureri de cap. În episodul 71 al The Personal Brand Podcast iți pun 6 întrebări care mi-au fost mie puse de profesioniști la momentul potrivit, adică atunci când am început conștient să-mi construiesc brandul personal. M-au ajutat foarte mult nu doar să clarific ce aduc eu valoros, ci și să îmi cresc încrederea în mine. Sper să te inspire și pe tine!
20/07/202224 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Episodul 70 – De ce e foarte important să știi în ce stadiu se află afacerea ta

Afacerea ta crește în etape. E important să știi în ce etapă te afli, ca să fii pregătit pentru ea și de asemenea să lucrezi la planul de a trece la nivelul următor. În opinia mea, un business actual crește în 3 etape. Fiecare din aceste 3 etape are aspecte specifice. Cu cât le cunoști mai bine, cu atât a face business este mai simplu. Din acest episod afli care sunt cele 3 etape, ce particularități are fiecare și ce să faci să ajungi mai repede la următorul nivel.
13/07/202229 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Episodul 69 – Cea mai mare minciună care ți s-a spus despre brandul personal

De la „trebuie să ai mii de followers pe social media altfel nu ești văzut” la „nu începe până nu ai totul gata”, se spun multe minciuni despre brandul personal. Dar cea mai mare pe care am auzit-o (din păcate repetată des) este „trebuie să știi totul în meseria ta!”  Raționamentul din spatele acestei convingeri este că e nevoie să știi totul legat de ceea ce faci, ca nu cumva clientul ideal să aibă impresia că nu ești valoros și te plătește degeaba...Într-o lume care pune perfecțiunea pe un piedestal și face concomitent eforturi să o dărâme de pe el, este normal să te simți bulversat de la sfaturi și opinii legate de cât trebuie să știi în meseria ta pentru a deveni un brand personal.Trebuie să fii cu doar un pas înaintea clientului ideal, mai ales dacă acum începi. Pentru el nu este nevoie să fii perfect, nici să le știi pe toate. Este suficient atât cât știi acum. Pe măsură ce îți practici meseria vei ajunge cu zece, o sută, o mie, o sută de mii de pași înaintea cli
06/07/202226 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Episodul 68 – Ce subiecte să postezi...când nu știi despre ce să mai postezi pe perioada verii

Cea mai mare greșeală pe care o fac profesioniștii pe timpul verii este că opresc comunicarea cu audiențele lor online. A doua mare greșeală e că postează fără să fie atenți la context. Contextul verii este totul. Ce vor oamenii acum? Ce este important pentru ei? Cum faci ca indiferent ce vinzi să fii important pentru ei? Cum să beneficiezi de contextul estival și ce anume să scrii pe social media vara aceasta îți spun în noul episod de podcast.
29/06/202236 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Episodul 67 - Cel mai bine păstrat secret cu care generez vânzări consistente

Te-ai gândit vreodată că lucrul cel mai bun pe care îl poți face ca să ai vânzări consistente în brandul tău personal este să ai mai multă grijă de tine? Dacă sună ciudat să știi că și mie mi s-a părut la început, până când am obosit să fac și asta și cealaltă, să caut clienți în fiecare zi, lucru care îmi producea stres și mă punea pe ultimul loc în viața mea. În momentul în care am început să am mai multă grijă de mine, vânzările au devenit consistente. Cum anume am grijă de mine, ce fac mai exact și poți face și tu începând de mâine, iți spun în acest episod al The Personal Brand Podcast.
22/06/202244 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Episodul 66 - Cum îmi organizez businessul vara

Vara această îmi voi lua o lună și jumătate de vacanță. That’s a first! Am planificat această vară din ianuarie. Este ultima înainte ca Andi să înceapă viața de școlar și vreau să ne bucurăm cu toții de ea la maximum. Ca să pot lipsi din biroul meu 45 de zile, sunt câteva acțiuni cheie pe care le fac înainte de vacanță, câteva pe care le planific cât timp lipsesc și altele pe care de-abia aștept să le fac în septembrie, când mă întorc. Aceste acțiuni înainte-în timpul-după vacanță sunt esențiale pentru ca afacerea mea de mici dimensiuni să fie bine. În acest episod îți spun și ție care sunt acțiunile și cum le poți implementa cu succes. 
15/06/202236 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Episodul 65 - Cum să îți pregătești brandul personal pentru o vară relaxantă și profitabilă

Dacă munca ta e viața ta odată ce vine vara probabil că îți este greu să iei vacanță. Dar știi că meriți una și că ai nevoie de timp liber ca să îți încarci bateriile. Ultimele luni nu au fost ușoare, așa că fii blând cu tine. Află trei acțiuni pe care le poți face imediat ca să îți iei vacanță liniștită dar businessul să nu sufere din acest episod. Te vor ajuta să te bucuri de vacanță, să ții businessul în viață și înfloritor și să te întorci cu ușurință la munca ta la toamnă.  
08/06/202225 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Episodul 64 – De ce activitatea pe Instagram e în cădere liberă și ce să faci ca brandul tău să nu fie afectat

Multele schimbări prin care a trecut platforma Instagram în ultimii ani au reușit să te dea peste cap? Recent utilizatorii se plâng de o scădere pe toate fronturile pe Instagram – reach mai mic, engagement scăzut, în consecință vânzări mai slabe. Dacă îți bazai întregul sistem de vânzare pe Instagram, probabil că nu ai cele mai profitabile zile în business.În plus, nu toți suntem făcuți pentru Reels cu dans și lip-syncing. Ce e de făcut pentru profesioniștii care doresc să rămână profesioniști mai departe pe Instagram? Îți spun în acest episod. 
01/06/202230 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Episodul 63 – Cum să îți faci munca mai plăcută și mai ușoară în fiecare zi

Te-ai întrebat vreodată cum de unii oameni reușesc să muncească zi de zi cu pasiune și plăcere, în timp ce tu te simți secătuit de puteri și resurse în ceea ce faci? Cum de unele persoane pot munci smarter, dar tu, de câte ori încerci, sfârșești prin a lucra harder? Nu e vorba de echipamentele de care dispunem, nici de cât suntem de pregătiți să ne facem meseria, ci de altceva. Care e acest secret? Îți spun ce am aflat eu și funcționează 100% pentru mine în acest episod.
25/05/202219 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Episodul 62 – Cum mergi înainte pe o piață în care au apărut mulți competitori

Dacă nișa ta de piață s-a suprasaturat cu profesioniști sau afaceri similare în ultimii ani, e ceva normal și ni se întâmplă tuturor. Probabil că ai nevoie de un restart profesional. În caz că sună complicat, să știi că nu este. Există cel puțin 5 lucruri pe care le poți face simplu și ușor să repornești motoarele tale profesionale chiar acum. Ascultă episodul meu de podcast de astăzi ca să afli cum mergi înainte pe o piață suprasaturată.
18/05/202228 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Episodul 61 – De ce este important să îți prezinți hobby-urile ca brand personal

Ești de acord că oamenii fac afaceri cu oamenii? Anii de pandemie au confirmat cel mai bine acest lucru. În noua economie socială este foarte important să fii un om printre oameni. Marketingul învechit nu mai funcționează: nu mai este de ajuns să ai reclame bune și un produs bun, ai nevoie și de conexiune umană cu potențialii tăi clienți. Aici intră în scenă hobby-urile tale. Care este legătura dintre hobby, brand personal și profit? Află din acest episod.
11/05/202220 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Episodul 60 – Detaliul cheie de care este bine să ții cont în branding personal

Te simți blocat și nu poți avansa cu ideile tale nici în business, nici în branding? Iată la ce să fii atent. Nu cumva pui căruța înaintea cailor? Una din greșelile frecvente pe care le văd e că profesioniștii se grăbesc cu brandul personal fără să aibă un business. În branding personal, tu ești afacerea. Faci branding tocmai ca să îți promovezi afacerea numită TU. Așa că primul pas pe care îl ai de făcut e să ai un business. Lucrează la afacere. Abia după aceea îți poți construi brandul personal.
04/05/202224 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Episodul 59 – 6 modalități să afli cum le poți fi de folos clienților indiferent ce vinzi

Un om de folos este un om valoros. La fel și un profesionist: dacă le ești util clienților, nu te pot ignora. Cum poți TU să le fii folositor clienților în condițiile în care nu ești expert în marketing sau vânzări, îți spun în acest episod. Mai precis, îți arăt 6 modalități simple să devii indispensabil oamenilor. Episodul 59 este pentru tine și dacă vinzi produse fizice, și dacă vinzi servicii sau o combinație din cele două. 
27/04/202229 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Episodul 58 – De ce e bună „curățenia de primăvară” în brandul personal și 8 pași să o faci eficient

Așa cum casa în care locuiești are nevoie de curățenie ca să îți facă plăcere să locuiești în ea și să îți aducă bucurie, la fel este și în business. Poți face și în afacerea ta „curățenia de primăvară”. Începe cu interiorul: fă curat în interiorul tău, în gândurile tale. Apoi continuă cu exteriorul tău și îndreaptă-te către clientul ideal, prezența online și pe rețelele sociale, lista de abonați la newsletter. Finalizează curățenia de sezon cu un produs nou, fresh, în linie cu ordinea generală din viața și businessul tău. Află din acest episod cei 8 pași să o faci eficient.
20/04/202225 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Episodul 57 – Cum să scapi de teama că oamenii și-ar putea da seama că nu ești un bun profesionist.

Ca să scapi de teama că oamenii și-ar putea da seama că nu ești un bun profesionist, că nu ai un bun brand personal, nu te mai gândi la oameni în general, ci doar la clientul ideal. Fiindcă doar pentru el ceea ce știi să faci este suficient, valoros și relevant aici și acum. Dacă nu lucrezi cu un avatar de client ideal clar, afacerea ta suferă și poți ajunge să îți pui la îndoială propriile abilități în fiecare zi. Cum să construiești un brand personal durabil când tu ai dubii permanent? Șirul de pierderi din munca ta se oprește doar atunci când începi să lucrezi cu un portret de client ideal.
14/04/202223 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Episodul 56 – Cum poți convinge clienții să cumpere de la tine ca brand personal.

Cum poți convinge clienții să cumpere de la tine, mai ales pe social media? O întrebare pe care orice antreprenor prezent pe rețelele sociale și-o adresează, mai ales în contextul pandemic peste care se suprapune criza din Ucraina. Este neplăcut să stai, să nu ai clienți, să nu intre comenzi pe website...dar și mai neplăcut e să te minți constant că poți convinge clienții ideali să cumpere de la tine! În loc să încerci să convingi, poți încerca strategii de informare valoroasă. Ți le prezint pe larg în episodul 56. 
06/04/202235 minutes 51 seconds
Episode Artwork

Episodul 55 – Cum gestionezi negativitatea în online. Scurt ghid de răspuns la cinism, sarcasm și hate

Acest episod reprezintă un ghid scurt pentru a învăța să gestionezi negativitatea în mediul online. Comentariile negative apar când oamenii nu te cunosc, nu îți știu motivația și nu îți înțeleg punctul de vedere. Deci cel mai bun lucru pe care îl poți face ca să eviți comentarii negative nu este să taci, ci să te lași descoperit, cunoscut și înțeles. Adică să fii tu, în autenticitatea ta.
30/03/202237 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Episodul 54 – „Dar eu nu fac nimic diferit sau special”

Acest episod este o pledoarie pentru identificarea unicității în business, indiferent cât de mult ți-ar lua. Să spui „eu nu fac nimic diferit” nu te ajută în încercarea de a construi o afacere pe cont propriu. Când nu faci nimic diferit, înseamnă că ești ca toată lumea. Clienții vin când facem lucruri diferite. Dacă transmiți că ești ca toți ceilalți, de ce să vină cineva să lucreze cu tine? În plus, nu e adevărat. Majoritatea profesioniștilor fac ceva diferit, unic, special. Ai pierdut din vedere ce faci special pentru că te compari. Comparația ucide individualitatea și naște frustrări. Întoarce-te la tine, la darurile tale unice, și re-pornește-ți munca și viața din energia unicității tale. 
23/03/202234 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Episodul 53 – Cum îți stabilești nișa de brand personal când ai mai multe pasiuni și interese

Nișa de brand personal nu e obligatorie, dar e extrem de eficientă. Întreabă orice antreprenor de succes și îți va spune că este bine să începi cu o nișă mai mică, pentru ca apoi să poți aborda una mai mare. Când te concentrezi pe o nișă specifică, devii expert. Odată ce ai expertiză pe o nișă mai mică, îți poți extinde brandul către una mai mare. Stabilirea nișei de piață pentru crearea unui brand personal puternic este unul dintre cele mai căutate subiecte ONLINE, dar și cel mai dificil de implementat. Din acest episod afli ce sâ faci pentru succes.
16/03/202241 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Ep 52 - Cum să spui “plătește-mă” politicos, în loc să lucrezi gratis

Episodul 52 este live în plin conflict ruso-ucrainean. Proximitatea conflictului ne-a azvârlit din nou într-o stare de îngheț, de neclaritate și nesiguranță. Se spune că în perioadele în care te uiți pe geam și afară este ceață, e timp potrivit să faci curățenie în interior. Pandemia ne-a învățat să ne căutăm pildele, lecțiile, „silver lings-urile” pe care le-a adus fiecăruia dintre noi. Încetinirea ritmului în business a fost un bun prilej să ne întoarcem la noi, la interiorul nostru și să aflăm ce e acolo. Iată-ne din nou în situație de criză, forțați de împrejurări să luăm o pauză de la creșterea afacerii. Avem din nou timp pentru a reflecta. În acest episod de invit să te gândești la limitele tale asertive, și abilitatea de a spune „NU” cu ușurință. Totodată îți ofer formula magică prin care spui „plătește-mă” politicos, în loc să lucrezi gratis.
09/03/202245 minutes 52 seconds
Episode Artwork

Episodul 51 – CE AȘ FACE DACĂ AR TREBUI SĂ ÎNCEP DIN NOU SĂ MĂ PROMOVEZ PE SOCIAL MEDIA

Cum ar trebui să arate prima ta postare ca profesionist pe Instagram sau Facebook? După ce ți-ai definit brandul personal, e momentul să îl faci cunoscut cu ajutorul rețelelor sociale. Gata cu postările aleatorii, fără strategie, prea personale. Ce să postezi în schimb? Din acest episod afli care sunt cei 5 pași simpli pentru a începe sau re-începe o comunicare autentică.
23/02/202227 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Episodul 50 – 3 strategii să scapi de rușinea de a vorbi despre tine online

Rușinea este o emoție umană de bază, care ne însoțește întreaga viața și ne e utilă într-o oarecare proporție. Dar ce facem când preia controlul muncii noastre și mai ales, al intențiilor de a ne promova online? Atunci apar multe „nu” în promovare: nu apar de rușine, nu fac live-ul fiindcă îmi este rușine etc. Rușinea se lucrează, cu scopul de a o diminua. Cum? Prin practică. În episodul 50 îți spun 3 strategii de succes să îți diminuezi rușinea de a apărea online. 
16/02/202224 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Episodul 49 – 15 PROFESII CARE POT BENEFICIA DE BRAND PERSONAL ÎN 2022

Încă este început de an și tu ai nevoie să știi dacă ți se potrivește brandingul personal? Știu că îți surâde cu ideea, dar mai știu că te compari și că te uiți la ce faci ceilalți și spui cu jind „Aș vrea și eu să fac ce fac ei”. Nu vreau să îți stric distracția, dar în pandemie, dacă lucrezi pe cont propriu și ești sufletul afacerii tale, să îți dezvolți brandul personal nu este un moft, ci o necesitate.
26/01/202217 minutes 1 second
Episode Artwork

Episodul 47 - Cum îmi planific întregul an în 5 pași simpli

În branding personal, cel mai bun plan strategic este să ai două răspunsuri clare. Primul, la întrebarea CE VREI? Al doilea, la întrebarea CUM VEI OBȚINE CEEA CE VREI? Dacă te sun la 2 noaptea și știi precis aceste două răspunsuri pentru tot anul, acela e planul tău strategic. Află din acest episod cum îmi planific eu întregul an în 5 pași simpli și cum o poți face și tu.
19/01/202240 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Episodul 48 – Rezoluții excelente de branding personal în noul an

Începutul de an este despre rezoluții, iar astăzi iți propun să vorbim care sunt rezoluțiile excelente, sănătoase, bune, în branding personal în 2022. Nu îți construiești brandul personal ca să fii pentru toată lumea sau să fii ca toată lumea. Ci ca să ajuți niște oameni să trăiască mai bine, mai împliniți, mai fericiți. Ca brand personal, misiunea ta este să le faci viața mai ușoară unor anumiți oameni. Ce rezoluții te vor ajuta să fii Cineva anul acesta, află din podcast.
19/01/202225 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Episodul 46 – În culise. The Personal Brand Podcast așa cum nu l-ai mai auzit

Acesta este un episod special de Sărbători, în care te invit în culisele înregistrării The Personal Brand Podcast cu bune și cu...bâlbâieli! Finalul de an e perioada în care ne luăm mai puțin în serios și ne uităm la noi cu mai multă îngăduință și simpatie. Ascultă The Personal Brand Podcast așa cum nu l-ai mai auzit.
22/12/20211 minute 50 seconds
Episode Artwork

Episodul 45 – Top 5 predicții de brand personal în 2022 în viziunea mea

Dacă e un lucru pe care 2021 ni-l confirmă, e că brandul personal e aici să rămână. Nu am un glob de cristal în care ghicesc cum va fi 2022, ci am propria experiență, lucrul cu sute de clienți și informația pe care o dobândesc din cărți, cursuri și conținut online despre brand personal. În baza lor văd 5 tendințe de branding personal în 2022 în România: de la a spune o poveste la a-ți stabili clar motivația. Ascultă acest episod ca să știi ce vine anul viitor.
15/12/202122 minutes 38 seconds
Episode Artwork

Episodul 44 – Cel mai lung an. Cum a fost 2021 pentru mine

În acest episod am ales să vorbesc vulnerabil despre cum a fost anul 2021 pentru mine din mai multe puncte de vedere. Deloc întâmplător am intitulat episodul „Cel mai lung an”. A fost un an greu, în care reziliența mi-a fost testată și în business și pe plan personal. La sfârșit de an, când e momentul bilanțului, realizez că a contat mai puțin să bifez toate obiectivele în 2021...Mai valoroasă a fost transformarea mea. 
08/12/202130 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Episodul 43 – 10 soluții să faci un business din ceea ce iubești și să ceri bani cu ușurință

Acest episod este pentru tine dacă simți că muncești mult în afacerea ta, dar pe bani puțini, și ești copleșit de cantitatea de activități pe care le faci zilnic. Vrei claritate. Vrei organizare. Vrei să înțelegi cum poți odată să faci un business din asta. Ascultă acest episod în care îți spun ce m-a ajutat pe mine și clienții mei în ultimii 4 ani și află nu mai puțin de 10 soluții care funcționează garantat.
02/12/202158 minutes 13 seconds
Episode Artwork

EP. 42 - Ce faci cu brandul de produs sau de companie atunci când decizi să îți construiești brandul personal

În acest episod răspund la o întrebare primită des, dacă e „bine sau rău” să mai comunici brand de produs sau de companie odată ce ai decis să iți construiești conștient brandul personal. Să spunem că ai o firmă de organizare de evenimente, afectată de pandemie. Piața cunoaște bine firma, serviciile, nu și pe tine. Acum ai decis să vorbești mai ales despre tine, apoi despre companie. Cât de mult poate „suferi” firma în aceste condiții? Află din acest episod.
24/11/202117 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Episodul 41 - Cel mai bun sfat primit de la băiatul meu de 6 ani

Episodul 41 e unul foarte special, în care invitat este chiar Andi, băiețelul meu de 6 ani. Andi e mare fan al desenului animat, Boss Baby, și în plus, este nepot de jurnaliști. Se spune despre el că „are vorbele la el”, iar eu am vrut să văd cum e să fie în fața microfonului de podcast. Ce a ieși...ascultați voi. La final, Andi ne lasă cel mai bun sfat posibil pentru oameni mari și oameni mici!
17/11/20216 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Episodul 40 – 4 strategii simple cu care nu dai greș de Black Friday, chiar dacă nu ai participat la acest fenomen până acum

În acest episod îți spun ce poți face ca antreprenor one-woman/man-show de Black Friday, festivalul reducerilor exprimate prin campanii de toate formele și dimensiunile. Black Friday și perioada care urmează reprezintă o oportunitate extraordinară pentru tine să vinzi mai mult și oricât ai zice că ignori fenomenul BF, nu îl poți ignora la infinit. Din episodul 40 afli cum poți derula campanii de succes fiind exact cum ești TU.
08/11/202153 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Episodul 39 – Când sfârșitul unei perioade grele e începutul unei povești de succes

În acest episod din The Personal Brand Podcast îți ofer o mostră adevărată de „lead by example”. Știi deja că sunt adepta modelelor oameni-ca-noi. Arată-mi pe cineva care a reușit în condiții similare cu ale mele și voi învăța. Andreea Negoiță, coach profesionist, a făcut din povestea ei de viață un business. Dintr-o poveste personală ce părea un sfârșit ea a început o poveste profesională în care astăzi ajută oamenii să le arate că pot trăi și altfel.
03/11/202155 minutes 19 seconds
Episode Artwork

Episodul 38 - Învață să scrii oferte ca brand personal! (Fiindcă oferta e sufletul vânzărilor, iar vânzările sunt motorul afacerii)

În episodul de astăzi vorbesc despre importanța de a înțelege ce vinzi și a „împacheta” totul astfel încât să fie atractiv pentru clienții tăi, care au o problemă stringentă de rezolvat și mare nevoie de tine. O afacere crește cu vânzări și dacă până acum ți-a fost frică sau rușine să faci vânzări ca brand personal, probabil că afacerea ta stagnează. A vinde e un fapt firesc în afaceri – e momentul să îmbrățișezi firescul și să faci profitul pe care îl meriți. Începe prin a concepe oferte irezistibile. Îți spun cum poți face asta fiind un one-woman/man-show în episodul 38. 
27/10/202124 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Episodul 37 - De ce nu ai încă vânzări de mii de Euro în fiecare lună, deși iubești ceea ce faci

În episodul de astăzi vorbesc despre principalele cauze din care nu ai încă vânzări de mii de Euro pe lună, deși iubești ceea ce faci și muncești mult. Cauza este că lucrezi ÎN afacerea ta, în loc să lucrezi LA afacerea ta. Când vrei să ajuți, când vrei să oferi o nouă perspectivă sau un nou mod de a trăi, nu e nimic rușinos să fii plătit pentru asta. Brandurile pe care le iubești nu simt rușine când tu plătești produsele, serviciile sau programele lor. Dacă vrei brand personal și business, atunci e timpul să începi să folosești online-ul și social media ca să vinzi. 
20/10/202123 minutes 59 seconds
Episode Artwork

Episodul 36: 10 lucruri pe care le-am făcut pentru cursul meu online (și le poți implementa și tu)

Dacă ideea de a-ți crea propriul curs online îți face cu ochiul, dar tot amâni, acest episod poate fi imboldul de care ai nevoie. Află cum, ce, când și cât am făcut eu ca să îmi creez și lansez propriul curs online, ajuns acum la cea de-a patra ediție, după ce toate cele 3 anterioare au fost sold-out. 
13/10/202158 minutes 28 seconds
Episode Artwork

Episodul 35 - Diferența dintre a crea un brand de produs și un brand personal

Multe se pot schimba când te oprești din a promova pe pilot automat un produs creat de tine și a începe să îți construiești conștient brandul personal. Transferul de la brand de produs la brand personal nu te face mai puțin valoros, dimpotrivă. Când brandul personal e bine făcut, atrage succes și pentru produsul creat de tine. În acest episod stau de vorbă cu o soloprenoare curajoasă din București, cu o pasiune mai puțin întâlnită: lemnul. Ascultă povestea Alinei Cureleț, Decorator pentru copii și fondator „Mama și Lemnul”.
06/10/202129 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Episodul 34 - Legătura dintre autocunoaștere, claritate și două business-uri care cresc în pandemie

Să dezvolți ani de zile un brand de produs și apoi să schimbi direcția către brand personal poate să fie o decizie grea, dar benefică. Invitatele mele din episodul 34 sunt Geanina Studencu - MC, Solistă și Educator Muzical și Mădălina Duport – Beauty Coach. Fiecare a dezvoltat un brand de produs până să înceapă construcția conștientă a brandului personal. Cum a fost, ce anume au făcut, ce beneficii au primit și ce este posibil odată ce și-au dezvoltat brandul de profesionist aflați din discuția mea foarte plăcută și motivațională cu ele.
29/09/20211 hour 1 minute
Episode Artwork

Episodul 33 - Cum să ai o voce puternică și feminină în antreprenoriat

Să muncești pe cont propriu ca femeie deseori pare o luptă. Eu însămi m-am surprins în primii ani de soloprenoriat lucrând din altă energie decât cea firească mie. Nu am știut atunci să o definesc. Acum știu. Mă comportam mai degrabă ca un bărbat. În fiecare zi mai voiam să fac ceva, îmi suflecam mânecile cu patos, gata de acțiune. Lăsam aproape zero timp liber pentru mine și lucrurile specifice unei femei. Dacă ai simțit sau simți și tu că nu mai lucrezi din energia ta, energie feminină, te invit să asculți acest episod cu Loredana Dinu, trainer în energie feminină. 
22/09/202158 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Episodul 32 - Brand personal, soloprenoriat și Work from Home cu 3 copii

În acest episod descoperi povestea inspirațională despre cum să te descurci ca soloprenor, în timp ce îți dezvolți brandul personal și lucrezi de acasă cu trei copii. O am invitată pe Andreea Grădișteanu, hipnoterapeut într-o conversație autentică și foarte motivantă. Andreea îți dezvăluie povestea ei, drumul pe care l-a parcurs pentru a ajunge soloprenor și obstacolele pe care le-a avut de înfruntat. Vorbește de asemenea despre cum îți poți depăși blocaje care apar pe parcurs, doar prin a-ți asculta chemarea, intuiția și simțurile.
15/09/202152 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episodul 31: Cum să revii ușor la muncă după vacanța de vară când lucrezi pe cont propriu – Partea 4

Aceasta este cea de-a patra parte din miniseria  ASK MANU despre cum să revii la muncă după vacanța de vară atunci când lucrezi pe cont propriu. În episodul 31 răspund la 5 întrebări: 1.Care sunt subiectele de branding personal pe care să le abordăm toamna aceasta, pentru a atrage clienții ideali? 2. Ce cărți să citim toamna aceasta, pentru a reveni ușor la munca noastră? 3. Cum ne putem motiva să lucrăm până la următoarea vacanță? 4. Ce fel de fotografii să fac toamna aceasta? 5. Cât să scriu despre ce am făcut în vacanță pe blog și pe social media în general?
10/09/202126 minutes 53 seconds
Episode Artwork

Episodul 30: Cum să revii ușor la muncă după vacanța de vară când lucrezi pe cont propriu – Partea 3

Episodul 30 reprezintă partea a treia a miniseriei ASK MANU despre cum să revii la muncă după vacanța de vară atunci când lucrezi pe cont propriu. În el răspund la 5 întrebări: 1.Cum pot să vând repede pe social media toamna aceasta? 2. Cum să îmi arăt mai mult din personalitatea mea toamna aceasta? 3. Cum să cresc pe Instagram toamna aceasta?4. Vreau să fac ceva unic, apropo de unicitatea fiecăruia, necesară în branding personal. Ce opțiuni am toamna aceasta în promovare? 5. Am puțin timp la dispoziție și nicio idee clară. Ce pot face de Back to School, Back to Office sau Back to Business?
08/09/202129 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Episodul 29 - Cum să revii ușor la muncă după vacanța de vară când lucrezi pe cont propriu – Partea 2

Acest episod reprezintă partea a doua a miniseriei ASK MANU despre cum să revii la muncă după vacanța de vară atunci când lucrezi pe cont propriu. Toamna este o perioadă de introspecție când trebuie să faci o auto scanare să afli cu ce mindset te întorci din vacanța de vară, să vedem cum ne concentrăm pe acțiune ținând cont că gândurile noastre ne conduc. Acestea trebuie calibrate, totul trebuie luat pe rând. 
02/09/202140 minutes 34 seconds
Episode Artwork

Episodul 28 - Cum să revii ușor la muncă după vacanța de vară când lucrezi pe cont propriu – Partea 1

Acest episod este prima parte a unei miniserii despre cum să revii la muncă după vacanța de vară atunci când lucrezi pe cont propriu și în același timp primul episod al seriei ASK MANU. Începând cu acest episod voi răspunde întrebărilor voastre primite pe social media și pe email. Toamna începem cu toții o etapă nouă și e momentul să ne întoarcem la profesiile și pasiunile noastre.
01/09/20211 hour 3 minutes 1 second
Episode Artwork

Episodul 27 – Secretul pentru a-ți crește încrederea în tine este gratis și îl poți accesa imediat

Acest episod îți dezvăluie secretul pentru a-ți crește încrederea în tine. O am invitată pe extraordinara Andreea Tomuleasa, cea care care m-a inițiat în tainele Yoga și ale meditației. Andreea este nutriționist holistic, health coach, yoga teacher și terapeut în terapii comportamentale și explică în acest episod cum meditația ne ajută să ne înțelegem mai bine și să dobândim încredere în noi înșine.
25/08/202153 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Episodul 26 - Cum am pornit podcastul meu... și o poți face și tu!

În acest episod mă poți asculta vorbind despre cum am pornit The Personal Brand Podcast, care este procesul de creație, ce folosesc pentru a înregistra un episod și cum poți face și tu același lucru pentru business-ul tău. The good, the bad, the ugly…îți împărtășesc totul.
18/08/202119 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episodul 25 - Cele 3 abilități de care ai nevoie ca să îți construiești brandul personal

Am descoperit în ultimii ani că e nevoie de 3 abilități ca să îmi construiesc brandul personal. Sunt 3 caracteristici salvatoare.  Împreună ele mă mențin în procesul de branding, îmi fac propria misiune mai ușoară și mă motivează. Din acest episod afli aceste 3 abilități extrem de importante care sunt necesare pentru a îți construi brandul personal.
11/08/202124 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Episodul 24 - Cum trebuie să te poziționezi pentru succes în branding personal: deștept sau simpatic?

Mai devreme sau mai târziu în colaborarea cu profesioniști, sunt întrebată acest lucru: ca să am succes, trebuie să par mai degrabă deștept sau simpatic? Mi-am pus și eu această întrebare acum câțiva ani, când am început să îmi construiesc conștient brandul personal.Dacă și tu te gândești ce să faci să ai succes, să dovedești cât de multe știi în meseria ta sau să fii pe placul oamenilor, astăzi îți ofer răspunsul meu. Încep spunând că atunci când vine vorba de ceea ce este nevoie să facem pentru a ne poziționa corect în branding personal, opiniile sunt împărțite. Și este OK să fie așa. Fiecare răspundem pe baza valorilor, personalității și experienței noastre. Și mai ales, a modului în care am utilizat și utilizăm social media, locul în care – cel puțin în pandemie – fiecare ne promovăm gratuit până la un anumit punct.
08/04/202119 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episodul 23 - „Manu, dar cine sunt eu, să vorbesc pe social media?”

Faci o treabă excelentă ca profesionist, pe care toată lumea o laudă? Clienții sunt mulțumiți, familia apreciază progresul tău, prietenii îți spun că sunt mândri de tine? Practic, nu există motive că nu ești un profesionist desăvârșit. Tu știi asta. În momentele tale de introspecție, știi cât ești de bun. Ce mai lipsește e să creezi conținut cu ceea ce știi să faci...pentru că pe baza conținutului atragi clienți. Însă numai gândul că va fi nevoie să vorbești despre tine, munca ta și clienți te sperie. Te așezi la laptop cu determinarea să scrii un articol de blog sau să faci o postare pe Facebook și încrederea în tine dispare. Brusc, nu mai știi cât ești de bun. Ștergi și rescrii același text de 10 ori până nu postezi nimic. Te simți nimeni de nicăieri să vorbești pe social media. În episodul 23 îți spun ce să faci să scapi de dubii și să poți posta conținut de calitate cu mult curaj. 
07/03/202121 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Episodul 22 - Cum îți poți da seama ce vrei cu adevărat pentru tine profesional?

În episodul 22 din The Personal Brand Podcast vorbesc muncă și sens...și cum să îți dai seama ce vrei pentru tine cu adevărat din punct de vedere profesional.
06/03/202118 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Episodul 21 - Cum faci să ai perseverență să apari online?

Când vine vorba de perseverență, un mare paradox se întâmplă în viața celor mai mulți oameni pe care îi cunosc. Pare că pot fi perseverenți atunci sând se află în serviciul altcuiva, dar se autocatalizează mai greu să fie perseverenți pentru ei înșiși și business-ul lor. Cum se aude asta la tine? E ca și cum atunci când sunt rugați să se trezească zilnic la 6 dimineața pentru alți oameni, o pot face. Dacă e vorba să o facă pentru ei înșiși, apar dificultăți și inconsecvențe, care până la urmă duc la abandon…și trezit la 12 ziua. Mi s-a întâmplat și mie deseori, mai ales de când lucrez pe cont propriu. Parcă eram mai perseverentă când lucram în corporație…Am stat și m-am gândit oare cum să fac să am și în propria afacere aceeași tenacitate? Am aflat ce stă în calea succesului meu de a fi perseverentă și cum să evit să mai fac acele activități. Apoi am aflat cu ce să le înlocuiesc, ca să ajung la perseverența pe care mi-o doresc. Îți prezint ceea ce am aflat în episodul 21 The Persona
05/03/202115 minutes 46 seconds
Episode Artwork

Episodul 20 - Cum să ai încredere și curaj să vorbești public despre ceea ce faci?

Fie că abia ai început. Fie că încă nu ai început. Fie că faci asta de multă vreme deja...acest episod din The Personal Brand Podcast e pentru tine!  Din el afli ce să faci ca să ai încredere și curaj să vorbești public despre ceea ce faci profesional.Singurul mod de a afla de ce suntem capabili  să riscăm un pic. Dacă nu greșești, înseamnă că nu riști suficient. 
04/03/202119 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Episodul 19 - 6 ponturi pentru încredere în tine, care te vor ajuta să apari online

Acest episod din miniseria Crește-ți încrederea în tine în 8 zile este dedicat tuturor profesioniștilor care fac muncă excelentă, au feedback pozitiv de la oamenii cu care lucrează, dar găsesc dificil să apară în fața audienței lor online. Din acest episod afli cele 6 trucuri simple - și esențiale - să îți crești încrederea de a îți expune puncte de vedere, personalitatea și munca în sfera online. În pandemie toată lumea este pe social media, așa că e nevoie să fii și tu acolo. 
03/03/202111 minutes 40 seconds
Episode Artwork

Episodul 18 - Ce să faci când vrei să ai un brand personal, dar nu îți place să ieși în față

E absolut OK să nu îți placă să ieși în față, dar să dorești să îți construiești brandul personal. Am spus-o repede...fiindcă știu că întrebarea „Oare pot avea brand personal dacă nu vreau să mă expun?” stăruie în mintea ta de ceva vreme.  De obicei, de câte ori se gândesc la „a ieși în față”, profesioniștii au în vedere extremele. Ei cred că ar trebui și ei să fie youtuberi, vloggeri, actori sau speakeri motivaționali... În acest episod îți arăt că nu trebuie să fii youtuber dacă nu dorești asta, nu ai înclinații pentru asta și nici nu îți place în mod deosebit. Fiecare om e diferit și poate „ieși în față” în felul său. Inclusiv tu! În acest episod îți prezint despre diferitele tipuri de personalități și cum o poți onora pe a ta în branding personal. Vorbesc și despre confort și cum poți să apari din zona ta de siguranță și confort în fața audienței, îndeosebi în mediul online. 
02/03/202112 minutes 24 seconds
Episode Artwork

Episodul 17 - De ce le-ar păsa oamenilor de tine și ceea ce ai de zis?

De ce ar fi oamenii dispuși să te asculte odată ce îți este clar că dorești să lucrezi la brandul tău? Iată o întrebare legitimă, firească și frecventă în munca mea cu profesioniștii. Îți ofer răspunsul în episodul 17 din The Personal Brand Podcast. Un indiciu: are mult de-a face cu autenticitatea. 
26/02/20217 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Episodul 16 - Care este cea mai practică modalitate să îți crești încrederea în tine?

Te-ai întrebat vreodată ce fac unii profesioniști să aibă atâta încredere în ei? Cei care urcă lejer pe scenele TED Talks, cei care participă la show-uri TV în prime time, cei care își expun permanent opiniile pe social media. Care să fie secretul lor? În următoarele 8 episoade din The Personal Brand Podcast îmi propun să îți răspund la această întrebare &amp; multe altele legate de încredere și curaj. În episodul 16 începem cu începutul...Identitatea, adică să te comporți precum ceea ce vrei să fii. 
26/02/202116 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Episodul 15 - Cum începi să îți construiești brandul personal

Te-ai întrebat vreodată cum începi să îți construiești brandul personal? De unde pornești exact? Care este primul lucru pe care să îl ai în vedere? Care e prima mișcare pe care e nevoie să o faci? Ce trebuie să deții emoțional, intelectual și tehnic ca să devii un brand? Îți răspund la aceste întrebări în episodul 15 din The Personal Brand Podcast. Îți prezint nu unu, nu doi, nu cinci, ci chiar 10 pași pe care să îi faci dacă vrei să începi să îți construiești marca de profesionist. După ce asculți acest episod, îți vei da seama că este vorba mai puțin de chestiuni tactice/de atac și mai mult despre pregătire. 
17/02/202133 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episodul 14 - Cum să ajungi la mii de followers pe Instagram în doar câteva luni, fără să fii specialist în social media

În episodul 14 am avut plăcerea să stau de vorbă cu o tânără antreprenoare din Cluj, al cărei business a fost foarte afectat în pandemie. Ioana Crisan este cofetar și trainer la Cluj, iar înainte de Martie 2020 afacerea îi mergea foarte bine prin sistem de recomandări. Așa că până la lock down nu și-a bătut prea tare capul cu social media...și pe bună dreptate. Avea suficienți clienți, focusul ei a fost să livreze către acești clienți la cel mai înalt standard.Evident, pandemia a închis evenimentele cu candy bars, iar Ioana a avut de luat decizii importante și de făcut acțiuni pe care nu le ma făcuse până atunci. Cum ar fi construcția brandului personal. Episodul 14 este o conversație reală cu un om frumos și autentic, Ioana Crișan. 
01/02/202141 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Episodul 13 - Care sunt strategiile corecte pe social media în 2021, cu Alex Negrea

În Decembrie 2020 am avut bucuria de a sta mai bine de o oră de vorbă cu strategul de la care personal am învățat social media în România, Alex Negrea. Mi-a plăcut atât de mult, încât am decis ca acesta să fie primul episod cu care deschid anul 2021.Pentru mine, Alex este un brand personal în industria lui și totodată un foarte bun strateg de brand personal online. Cred că oricine vrea să aibă o marcă personală ar face bine să îl urmărească pe Alex.Contează pe el să vorbească pe bune despre the good, the bad &amp; the ugly în ceea ce privește deopotrivă antreprenorii &amp; brandurile și modul în care este utilizată social media. &quot;Greșeala cea mai mare pe care o văd în rândul afacerilor mici este că își bagă toți banii în implementarea propriu-zisă a afacerii și nu păstrează nimic pentru promovare, promovarea o lasă să meargă organic.&quot; 
20/01/20211 hour 4 minutes 36 seconds
Episode Artwork

Episodul 12 - De ce LinkedIn poate fi cel mai bine ținut secret al tău în branding personal

În episodul #12 din The Personal Brand Podcast l-am invitat pe Cristian Florea, consultant și trainer pe teme legate de LinkedIn, să ne spună cum folosește el rețeaua ca să își crească brandul personal și afacerea.  Cristian știe LinkedIn foarte bine pentru că mai întâi aplică pe profilul lui ceea ce apare nou, apoi îi învață și pe ceilalți. L-am invitat tocmai prin puterea exemplului propriu. Știu că ai nevoie să vezi exemple de succes din România.  Ascultă conversația mea cu el și începe să comunici pe LinkedIn de azi!
08/12/202042 minutes 22 seconds
Episode Artwork

Episodul 11- Cum să fii motivat în afaceri când nu ai niciun chef

Săptămâna numărul-am-pierdut-șirul din pandemie te-a găsit demotivat?Să știi că nu doar ție ți se întâmplă. În ultimele zile am primit mai multe semnale de la clienți, membri ai familiei, oameni dragi mie că sunt demotivați, obosiți, tracasați.Unii abia așteaptă să se termine anul, să se ducă odată tot ghinionul din 2020, dar le creează disconfort toate știrile despre ce poate urma. Alții se uită la cât de greu le-a fost în pandemie și se sperie câte lucruri au rămas nerezolvate. Adevărul e că această perioadă din an a fost dintotdeauna așa, nu crezi? În acest episod din podcast îți prezint top 10 lucruri care mă ajută să mă auto-motivez și cum fac exact să le îndeplinesc.Și eu, ca și tine, obișnuiam să am momente de demotivare. Ca antreprenor mi-am dat seama că dacă eu nu sunt motivată, dacă nu simt că iubesc ceea ce fac și nu am un plan concret cum să merg mai departe, nimeni nu o va face în locul meu.Sper să faci și tu la fel. Să îți scuturi
24/11/202020 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Episodul 10 - Webinariile, hot-topicul momentului. Cum le utilizezi ca să îți crești afacerea și brandul personal, cu Paul Melinte

O conversație excelentă cu Paul Melinte, antreprenor, digital marketer și autor, creatorul Picasso Webinars despre utilizarea webinariilor ca șă îți crești numărul de clienți, brandul și afacerea lucrând „smarter”, nu „harder”.&quot;Când mai ai șansa să faci un pitch de 45 de minute în fața audienței tale și să nu se plictisească, dacă nu în webinarii?&quot; Și pe cuvânt că așa este! Folosind webinariile corect, bifezi pe toate planurile:   -    Te faci cunoscut   -    Audiența te cunoaște în autenticitatea ta   -    Rămâi top of mind pentru participanți   -    Convertești imediat participanți în clienți plătitori   -    Cu o ofertă bună în webinar, produsul pe care îl promovezi are toate șansele să fie sold out înainte de lansare.
17/11/20201 hour 1 minute 34 seconds
Episode Artwork

Episodul 9 - Cum să ai succes (și să faci bani!) cu postările tale pe social media

Sunt deseori întrebată care e cea mai bună strategie de brand personal pe social media.  Pot da mai multe răspunsuri, dar cel mai simplu care îmi vine acum în minte este „Oprește-te să postezi ceea ce vrei și începe să postezi ceea ce are nevoie să audă audiența ta!” Sună simplu...dar știu că nu e. Nu e ușor să identifici ce vor de la tine cei care te urmăresc pe Facebook, Instagram sau LinkedIn, mai ales dacă ești la început. În episodul 9 din The Personal Brand Podcast te învăț cum să faci postări de succes (și care să îți aducă bani!) pe social media.
10/11/202020 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Episodul 8 - 33 de Afirmații pentru brand personal și afaceri cu succes incredibil

Te surprinzi bumbăcindu-te că nu faci suficienți bani în pandemie, nu ai clienții doriți, rezultatele visate sau poate îți spui că nu muncești îndeajuns de greu? Răspunsul nu e să încerci să muncești mai din greu, ci fix pe dos, să te relaxezi, să te detașezi. Cuvintele pe care ni le sunem devin realitatea noastră și jacă un rol esențial atunci când vrem succes. Ca antreprenor, e posibil să te simți singur în ultima perioadă. Te înțeleg dar ai măcar un om - pe mine - cu care poți vorbi oricând. În ultimul episod din The Personal Brand Podcast cu Manuela Ciugudean ți-am pregătit 33 de afirmații pentru brand personal și afaceri cu succes incredibil. Ascultă-le și gândește-te la ceea ce spun cu adevărat.Puterea ta e infinită. Te poți reinventa într-o mie de feluri, fiindcă știu că TU nu renunți!  
03/11/202012 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Episodul 7 - Cum îți dai reset profesional în pandemie?

Care sunt cele 4 strategii care funcționează pentru toți clienții mei care vor să își dea un reset profesional în pandemie? Vorbim pe larg despre ele, cu exemple concrete din industrii diferite, în episodul 7 din The Personal Brand Podcast cu Manuela Ciugudean.Ca să te asiguri că iei cele mai bune decizii pentru tine, că noua activitate pe care începi să o desfășori ți se potrivește și mai ales, îți va aduce profit, ascultă episodul acesta și apoi aplică strategiile prezentate. 
27/10/202016 minutes 6 seconds
Episode Artwork

Episodul 6 - Cele mai bune sfaturi pentru fotografii și strategie vizuală de brand, cu Ioana Dodan

O imagine valorează cât o mie de cuvinte, nu-i așa?  Iar dacă vrei să îți construiești brandul personal, ai nevoie de fotografii bune, care să te reprezinte. Ce înseamnă &quot;bune&quot; aflăm în acest episod de la Ioada Dodan, arhitect și fotograf de brand personal, specialist în strategie vizuală de brand. Ascultă sfaturile ei legate de pregătirea, derularea și post-producția unei ședinte foto bune, plus cum faci să comunici vizual personalitatea ta unică. 
19/10/202049 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Episodul 5 - Online marketing și social media în 2020, cu Andrei David

În acest episod îl am invitat pe Andrei David, fondatorul agenției digitale, Adacity, și co-fondator al proiectului Theatrum.ro, platformă online care aduce mai aproape de tine informațiile de care ai nevoie atunci când planifici ieșirea perfectă la teatru. Vorbim despre adaptarea antreprenorilor la contextul actual și nevoia acută de a fi prezenți în mediul online. Știu pe cont propru cât de important este să fim activi online, mai ales dacă până în martie 2020 am avut (inclusiv eu) business-uri bazate 100% offline. Andrei este specialistul în online marketing la care apelez pentru campaniile mele, așa că dacă vreodată ți-a plăcut vreo inițiativă de-ale mele, sunt 99% șanse ca ideea să fi venit de la el. 
13/10/20201 hour 13 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Episodul 4 - Când ne urâm corpurile, este greu să ne iubim vocile

În acest episod am primul meu invitat din podcast, Oana Trifu Bulzan. Oana este healthy lifestyle blogger cu studii de nutriție și mereu am apreciat la ea franchețea cu care declară “nu avem nevoie de diete, avem nevoie să ne iubim!” Sunt norocoasă să o consider pe Oana prietena mea. Ne leagă un șir de întâmplări personale, dar și afinitatea față de subiectul “iubește-ți trupul” și interesul pentru personal branding.  O urmăresc cu mare plăcere pe Oana cum, de câțiva ani, dezvoltă un brand personal frumos și autentic. Am avut o discuție efervescentă dar foarte caldă cu ea despe body positivitiy, alimentație și diete. Ascultă ce a ieșit! 
06/10/20201 hour 10 minutes
Episode Artwork

Episodul 3 - Mindsetul tău, cheia construcției brandului personal

Știi ce face ca unii oameni să devină branduri personale de succes? Nu, nu este despre câte postări pe social media fac, cât de mare e echipa LOR de promovare, ce buget de ads au...Ceea ce face ca unii oameni sa devina branduri personale puternice este MINDSETUL. În acest episod vorbesc despre mindsetul corect atunci cand vrei să devii un brand personal.  Ceea ce face ca unii oameni sa devina branduri personale puternice este ..... MINDSETUL.
07/09/202017 minutes 5 seconds
Episode Artwork

Episodul 2 - În 2020, nu mai e suficient să îți faci treaba bine, ai nevoie și să comunici despre asta!

Contextul pandemiei, distanțarea socială, reducerea bugetelor și ascuțirea competiției arată că în 2020 nu mai este suficient doar să îți faci bine treaba ca profesionit, ci și să comunici strategic despre asta. Cum? Îți spun în acest episod din podcast.
07/09/20209 minutes 31 seconds
Episode Artwork

Episodul 1 - Bun venit la The Personal Brand Podcast cu Manuela Ciugudean!

The Personal Brand Podcast e gata și e LIVE! Îmi propun să fie un show prietenos și simpatic, creat de mine pentru și despre tine. Fiecare episod îmi doresc să îți ofere cât mai multe resurse legate de brand, social media, trenduri, blogging, construirea unui business online, mindset, bani, carieră și viață în general...Vreau ca după ce asculți noi episoade din podcast în fiecare miercuri să îți spui „ok, am înțeles!” și să poți începe șă îți construiești singur brandul personal, indiferent că ești în în mașină, faci curățenie, gătești sau alergi.
07/09/20205 minutes 16 seconds
Episode Artwork

TRAILER

Bun venit la Personal Brand Podcast!Dacă simți că este momentul ca lumea să afle povestea ta unică profesională și personală și vrei să te asiguri că o faci corect, ai ajuns la locul potrivit. Eu sunt Manu, coach profesionist și strateg de branduri personale. Sunt mama lui Andi și soția lui Radu. M-am născut, locuiesc și profesez în București.Comunicarea este marea mea pasiune, devenită profesie. Am lucrat în mediul corporate mai bine de un deceniu, în departamente de PR și Marketing, dar am colaborat pentru brandul lor cu oameni politici, executivi și antreprenori. Din 2017 navighez cu optimism pe apele antreprenoratului. Am învățat să îmi marketez singură afacerea și de doi ani învăț profesioniștii să o facă și ei, în programele mele de Brand personal.Cred că orice profesionist poate deveni brand personal atâta timp cât are o meserie și o strategie. Prin acest podcast îmi propun să îmbunătățesc puțin câte ouțin, săptămânâ de săptămânâ, strategia ta. C
28/07/202030 seconds