Winamp Logo
Manden på gletsjeren Cover
Manden på gletsjeren Profile

Manden på gletsjeren

Danish, Nature/Natural sciences, 1 seasons, 5 episodes, 2 hours 16 minutes
About
Tag med en af verdens førende klimaforskere på feltarbejde i Østgrønland. Sesbastian Mernild befinder sig bedst på de barske gletsjere rundt omkring i verden og den han har været flest gange på, er Mittivakkat, som har trukket sig betydeligt tilbage siden man begyndte at måle på den. Vi lever i en tid, hvor klimaforskning og formidling af den, er vigtigere end nogensinde før, hvorfor professor i klimaforandringer Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris. Produceret for DR af Filt Cph.
Episode Artwork

4:5 - Farligt i felten

Det er farligt, at gå rundt på en gletsjer, hvis man ikke ved. hvad man laver. Det ved Sebastian, og selvom hans erfaring med at bruge tid på gletsjere rundt om i verden, er stor, har han også været ude for nogle farlige situationer. Det er ikke altid han fortæller det til sin kone, for der er ikke nogen grund til at gøre hende nervøs. Klimaprofessor Sebastian Mernild, modtog Rosenkjærprisen sidste år. I fem programmer, vil han tage til Grønland og undersøge udviklingen på den gletscher, som har dannet grundlag for hans forskning. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 11. november 2019).
17/11/202227 minutes 9 seconds
Episode Artwork

3:5 - Formidling til næste generation

Sebastian er taget på besøg hos Hans Christian. En gammel bekendt, som bor med panoramisk udsigt til gletsjeren og som de seneste 30 år har kunnet følge klimaforandringernes udvikling. På et stop hjemme i Danmark, tager Sebastian forbi Odense Katedralskole, for at holde foredrag og når også forbi København, til et møde med en professor i klimafysik. Det kan ikke længere diskuteres, om klimaændringerne er en realitet eller ej, og forskning og formidling om klimaet, er vigtigere end nogensinde før. Klimaprofessor Sebastian Mernild, modtog Rosenkjærprisen sidste år. I fem programmer, vil han tage til Grønland og undersøge udviklingen på den gletscher, som har dannet grundlag for hans forskning. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 4. november 2019).
17/11/202226 minutes 41 seconds
Episode Artwork

1:5 - Forskningsstationen i Sermilikfjorden

Efter en times sejlads, ankommer Sebastian Mernild til den lille forskningsstation i Østgrønland. Han har været her mange gange før, men er spændt på at komme op på gletsjeren igen, så han kan få en umiddelbar fornemmelse af hvor meget den er svundet ind siden sidst. Det kan ikke længere diskuteres, om klimaændringerne er en realitet eller ej, og forskning og formidling om klimaet, er vigtigere end nogensinde før. Klimaprofessor Sebastian Mernild, modtog Rosenkjærprisen sidste år. I fem programmer, vil han tage til Grønland og undersøge udviklingen på den gletscher, som har dannet grundlag for hans forskning. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 21. oktober 2019).
17/11/202227 minutes 42 seconds
Episode Artwork

2:5 - Isen knirker under os

Sebastian er endelig kommet op på gletsjeren og han begynder straks at bore, for at få et umiddelbart indtryk af, hvor meget den er smeltet ned siden sidste år. Det kan ikke længere diskuteres, om klimaændringerne er en realitet eller ej, og forskning og formidling om klimaet, er vigtigere end nogensinde før. Klimaprofessor Sebastian Mernild, modtog Rosenkjærprisen sidste år. I fem programmer, vil han tage til Grønland og undersøge udviklingen på den gletsjer, som har dannet grundlag for hans forskning. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 28. oktober 2019).
17/11/202227 minutes 41 seconds
Episode Artwork

5:5 - Videnskab er videnskab

Både de videnskabelige og personlige fortællinger er vigtige for Sebastian. Men det er vigtigt, at ens følelser ikke løber af med en, så videnskaben bliver glemt. Serien er produceret på baggrund af, at Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris 2018. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 18. november 2019).
18/11/201927 minutes 31 seconds