Winamp Logo
Mama Baas Podcast Cover
Mama Baas Podcast Profile

Mama Baas Podcast

Dutch, Children Stories, 10 seasons, 42 episodes, 17 hours 58 minutes
About
‘Hoe doen andere mama’s dat toch?‘ Stel jij je ook vaak deze vraag? Dan komt onze podcast als geroepen! Elke maand brengen we een ander thema, overgoten met ons typisch Mama Baas-sausje: een combinatie van zowel mama-verhalen als experten die aan het woord komen. Herkenbare verhalen én bruikbare oplossingen en tips dus. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door radiostem en gastvrouw Tine De Donder. Veel luisterplezier!
Episode Artwork

Mama Baas Podcast - Lara

 Over de liefde, de lichtpuntjes en de levenslust van een mama die lijdt aan kanker Lara Switten is mama van Philippa, Romée en Gabriel. Ze ontdekt aan het begin van haar derde zwangerschap dat ze baarmoederhalskanker heeft. Lara vertelt wekelijks als columniste voor Nina wat haar bezighoudt. Daarnaast deelt ze als mom blogger op Instagram haar verhalen over het moederschap. In deze podcast gaat ze dieper in op het boek dat ze schrijft voor haar kinderen. Het boek komt er ook voor iedereen die er inspiratie in kan vinden om de lichtpuntjes in doodgewone dagen te ontdekken.  Om iedere dag voluit te léven. Het boek van Lara Switten en Ine Nijs kreeg de titel ‘Lara’, is uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo en is te koop vanaf 17 augustus 2021.Je kan het boek bestellen op de website van Lara of de webshop van Uitgeverij Lannoo, Mama Baas, Standaard Boekhandel en Bol.com. 
20/05/202130 minutes 15 seconds
Episode Artwork

Mama Baas Podcast: Wat is MPS en hoe herken je het?

Dr. Verloo, kinderneuroloog in het UZ Gent, vertelt in deze podcast over de genetisch aandoening MPS. Wat zijn de verschillende symptomen en waarom is het zo cruciaal om de puzzel te leggen en MPS snel op te sporen?MPS staat voor MucoPolySaccharidosis. Dat is een verzamelnaam voor verschillende zeldzame genetische aandoeningen. Patiënten met MPS missen een eiwit in hun lysosomen dat complexe suikermoleculen afbreekt. Zonder dit eiwit stapelen de suikermoleculen zich op en leiden ze tot specifieke orgaanschade. Om MPS snel op te sporen en de patiënt te ondersteunen is het van cruciaal belang de symptomen snel te herkennen en de link te leggen met MPS. Een symptoom kan op zich een onschuldig kwaaltje zijn, maar als er meerdere symptomen tegelijk optreden, kan dat wijzen op een dieper en ernstiger probleem.  De symptomen apart komen veel voor bij jonge kinderen. Wanneer er 3 tot 4 symptomen samen aanwezig zijn, is het belangrijk een kinderarts te raadplegen. </
12/05/202119 minutes 19 seconds