Winamp Logo
Louise och Julia poddar Cover
Louise och Julia poddar Profile

Louise och Julia poddar

Swedish, Children-Kids, 1 seasons, 99 episodes, 3 days 6 hours 56 minutes
About
Årets Humorpodd 2022 och varje måndag släpps ett nytt avsnitt av Louise och Julia poddar! En solig och rolig podd som avhandlar allt från kaos och sömnbrist och till skam och social baksmälla. Lite som en bikt, fast kul. Det kan också förekomma en del skarpa - och ibland inte så skarpa - omvärldsanalyser och spaningar i denna ofiltrerade podcast. Fram med skämskudden, nu kör vi! För tankar - skriv till oss på Instagram. Där heter vi @hejhejvardag och @jullewibbe. För samarbeten - kontakta [email protected] och [email protected].
Episode Artwork

92. Förföljd av en gubbe

Julle har blivit förföljd och shamead, IGEN. Louise är sur. På många saker.Har vi nu nått höjden av vår karriär? Första raden, där tar det slut.Och vem är kvinnan med den jättejäääättestora kofferten fylld med …ja vad?Tack till Onceupon (kod louiseochjulia25), Läkarmissionen (Läkarmissionen.se/hejhejvardag) och Female Engineering för veckans poddspons! 
03/12/202353 minutes 12 seconds
Episode Artwork

91. Ett hedersuppdrag!

Louise är en höna som aldrig lär sig av alla stötar och Julia gör bort sig i TP-podden. Allt är som det ska helt enkelt men någon blir sur och tycker inte att den andra förstår Formel 1. Men visst är det härligt att det går att bråka PRICK överallt om PRICK vad som helst? Mmm. GLÖM INTE ATT KÖPA BILJETTER på allthingslive.se och TACK för att ni lyssnar och alltid är så fina. Och tack våra fantastiska sponsorer Female Engineering (kod 20FE), Zcooly (kod louiseochjulia) & Nivea!
26/11/202355 minutes 57 seconds
Episode Artwork

90. Högt IQ men korkad ändå

Julia har blivit smart men även lite pank och Louise missar aldrig ett avsnitt av Franktuellt. Och jakten på stulen champagne är prioriteringar man bara måste älska. Louise har sett dokumentär och blivit upprörd och Julia har klickat på annonser på Youtube. TACK för att ni lyssnar och TACK till veckans sponsorer:Läkarmissionen (läkarmissionen.se/hejhejvardag)Under your skin (kod LJ25) Female Engineering (kod 20FE)
19/11/202348 minutes 48 seconds
Episode Artwork

89. Rida på en älg

Julia skapar löpsedlar på Expressen och håller ett ört-quiz som tanterna aldrig kommer glömma. Någon har ridit på en häst, en annan på en älg och det blir musik av Västerbottniska dialekter. Dessutom bjuder Louise på internationellt skvaller av högsta kvalitet. TACK för att ni röstar på oss på Guldpodden.se och tack HelloFresh (kod LJPODDAR), Zcooly (kod louiseochjulia) och Female Engineering (kod 20FE) för veckans poddspons! Ps. Glöm inte att rösta på oss på Guldpodden.se. PUSS
12/11/20231 hour 1 minute 13 seconds
Episode Artwork

88. Spökjakt i Forsby

Hur parar man sig ? Vem är Å-gubben? Och varför gör Paolo Roberto debut i en barnfilm? Dessutom berättar Louise  en spökhistoria som får Julia att börja gråta. Tack HelloFresh (kod LJPoddar) och Läkarmissionen (lakarmissionen.se/gavoshop) för veckans poddspons!
05/11/202328 minutes 6 seconds
Episode Artwork

87. Slampberättaren Julia

Julia råkar skicka jättejättejättemånga sms och har ångest. Louise är en true kappvändare som helst vill tycka rätt. Det blir dyra SMS, DM-diarré, ranchbomb och så många försök att bara bli lite omtyckt.Tack för veckans poddspons Tradera, Läkarmissionen (lakarmissionen.se/hejhejvardag) och Female Engineering (kod LJ20)
29/10/202355 minutes 38 seconds
Episode Artwork

86. Fröjdas eller skiljas?

Julias läser upp världens snuskigaste sms och Louise får panik av Henrik Schyffert. Dessutom får Julia ekonomitips av Louise och blir på jättedåligt humör. Men varför förbereder Louise sig för en skilsmässa och VARFÖR sa inte Julia något till kvinnan som fick henne att börja blöda?TACK FÖR ATT NI LYSSNAR och TACK för veckans poddspons:Under your skin (kod LJ20)Silicea (kod Silicea20)Bright stuff (kod LJ20)och Birds relations!
22/10/202351 minutes 33 seconds
Episode Artwork

Lite till: Snåljåpen

Det blir LITE TILL den här veckan och allt från historier utan poäng, om man kan  få tillbaka sin boll och en snåljåp i en taxi. Men man betalar gärna dyrt för att betala sig ur obekväma situationer. Väl?
18/10/202311 minutes 39 seconds
Episode Artwork

85. Psykbryt till frukost

Julia avslöjar poddens absolut största kändisskvaller och Louise är naken och jättearg. Dessutom känner Julia igen sig i kåta hjortar. Tack till veckans sponsorer - Tradera, Silicea (kod LJ20), HelloFresh (kod LJPoddar) och Läkarmissionen (läkarmissionen.se/hejhejvardag).
15/10/20231 hour 1 minute 35 seconds
Episode Artwork

84. Skrikiga Julia på Bokmässan

Det blir pinsamt på apoteket och Louise blir mer och mer som Julia. Någon blir tillsagd av en läkare och en annan går runt och gormar på Bokmässan. Dessutom tjuvlyssnar Julia på kändisar och Louise försöker sig på att ge podden sitt första och största scoop. Tack Läkarmissionen (lakarmissionen.se/hejhejvardag),  HelloFresh (LJPoddar) och Tallink Silja (LJ20) för veckans poddspons!
08/10/202351 minutes 17 seconds
Episode Artwork

83. Silikon och slickepinnar

Julia har en hemlig inspelning och Louise feminism har sina gränser. Samlare vs slängare. Och hur mycket ljuger Louise egentligen? Och vad hittade svärmor i sovrummet…? Tack till Tallink Silja (kod: LJ20), Tradera och Silicea för veckans poddspons!
01/10/202357 minutes 3 seconds
Episode Artwork

Lite till: Vem hade fel?

Veeems fel var det egentligen att Julia satte i halsen? Och varför blir det dålig stämning i studion? Och hade Louise blivit lämnad ensam kvar på flygplatsen? Så många frågor och TACK för att ni lyssnar på Lite till av Louise och Julia poddar. 
27/09/202310 minutes 49 seconds
Episode Artwork

82. Flatlöss i kylskåpet

Louise är ansiktet utåt för något hon verkligen inte vill vara ansiktet utåt för. Julia har pratat med en robot och träffat en bestämd sjuksköterska. Men så bra att "ögon nära hals" finns och att Louise ätit jättejättemycket kräm. Tack till Zcooly, Tallink Silja, Under your skin och Female Engineering för veckans poddspons!Koder:Under your skin - LJ20Female Engineering - LJ20Tallink Silja - LJ20Zcooly - louiseochjulia
24/09/202346 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Lite till: Obekväma situationer

Kan en Save the date räknas som inbjudan?  Hur känns det att råka skälla ut oskyldig personal på närbutiken? Och vad ÄR Julias keramik egentligen värd? Lyssna på Lite till av Louise och Julia poddar och TIPSA EN VÄN! Puss.
20/09/202323 minutes 33 seconds
Episode Artwork

81. Gisslandramat med råttan

Julia har ofrivilliga husdjur. Louise har PMS. Men allt slutar lyckligt med kärlek och krokodiler och nybryggt kaffe.Tack Tradera och Zcooly för veckans poddspons. Kod till Zcooly är louiseochjuliapoddar (zcooly.se/louiseochjulia)
17/09/202353 minutes 43 seconds
Episode Artwork

Lite till: Stjärtiga selfies

Vi behövde podda lite till! Bland annat om kändisar som blir livscoacher, ångesten att råka slänga något man precis köpt och selfies man ångrar. 
13/09/202312 minutes 26 seconds
Episode Artwork

80. Svampförgiftad och hånad

Louise har jättemånga sjukdomar och tvättar aldrig sin bh. Tyvärr blir två hjärnor noll och varför tänker Julia på David Hellenius varje kväll? Och vad hände med filten under festen? Tack för att ni är världens bästa och finaste lyssnare och TACK Tallink Silja för veckans spons! Koden är LJ20!
10/09/202349 minutes 32 seconds
Episode Artwork

79. Revolt mot kyrkans barntimme

Julia pratar engelska igen och det går inte alls bra. Eller lite bra men också väldigt dåligt. Louise har alldeles för mycket skärmtid och någon visar trosorna på stan. Tur i alla fall att det var jättejättefina trosor. Tack till veckans poddsponsorer - Nivea, Tradera och Tallink Silja! Och TACK alla som lyssnar, delar och tipsar podden vidare. Ni är bäst. 
03/09/202349 minutes 40 seconds
Episode Artwork

78. Skammen och hemligheten

Louise är aggro för att folk är aggro och blir fejs utåt för inspirational quotes.Julia har en otroooolig hemlis att berätta och är det så att de är på väg att bli en och samma person…?Tack alla UNDERBARA lyssnare. Tack för att ni sprider podden och skriver så fina ord till oss. Och tack till veckans sponsorer;Inimini - kod LJ20Emma - kod LJ5Onceupon - kod louiseochjulia25HelloFresh - kod FRESHLJ23
27/08/202352 minutes 2 seconds
Episode Artwork

77. Ett svettigt dygn med Benjamin Ingrosso

Julia vet hur man blir en artist och Louise vet hur man tjänar 18 000 kronor. Det blir historier från Kiruna, Italien och extra cool chokladpudding. Dessutom har Julia har aldrig varit med imponerad över Louise och vad hände egentligen med Benjamin Ingrosso?Tack till Under your skin (kod LJ20) och Svanen för veckans poddspons!
20/08/202350 minutes 52 seconds
Episode Artwork

76. Världens sämsta toalett

Queen of prutt backar Louise när Patrik gör narr av henne. Topp fyra magåkommor är en otippad men nu bandad lista rakt in i era öron. Och någon är i en riktigt dålig fas som aldrig verkar ta slut. Tack Picard (kod LJ20), Inimini (kod LJ20) och Hellofresh (kod FR SHLJ23) för veckans poddspons!
13/08/202351 minutes 36 seconds
Episode Artwork

75. Puffen och kondomen

Louise skäms och tycker till. Julia är besviken och missar livet. Det blir hemska triggerord, semesterrapporter och ett barn som vill byta familj. Men puffen är i alla fall alltid glad!
06/08/202353 minutes 19 seconds
Episode Artwork

74. Det är ändå ingen som duschar

Journalisten Julia pratar hellre om sig själv än att ställa frågor och kämpar på med stand up-showen inför vaktmästaren. Men vad tycker egentligen Patrik och Mattias om podden? Och hur är det att få barn så tätt?Tack Inimini för veckans poddspons. Kod till Inimini: LJ20
30/07/202319 minutes 23 seconds
Episode Artwork

73. Julias gränslösa beteende

Hur mycket tjänar Louise och Julia? Hur mycket ligger de? Skulle de vilja byta liv med varandra och varför hatar Louise Julias barn? Nytt rykande avsnitt av Sveriges soligaste succépodd ute nu!
23/07/202322 minutes 34 seconds
Episode Artwork

72. Hemorrojder och Piña Colada

Pengar växer inte på träd och alla ljuger! Men hur hanterar egentligen Louise och Julia sömnbrist. Tack Weekly Revolt och Under your skin för veckans poddspons!Kod Weekly Revolt: LJ15Kod Under your skin: LJ20
16/07/202331 minutes 15 seconds
Episode Artwork

71. Fråga inte Louise om hudvård

Louise går alldeles, ALLDELES, för långt när en följare frågar om hennes hudvårdsrutin och Julia når raka vägen in i Lotta Lundgrens hjärta. Men ångrar Julia sin hund och är en dålig dag också en bra dag?Tack Emma.se för veckans spons. Koden är LJ5.
09/07/202343 minutes 28 seconds
Episode Artwork

70. Våffelsmet med flingor

Julia har haft ett oskönt läkarbesök och det har bildats en stödgrupp för de som måste lyssna på Louise. Någon blir kittlad på skinkorna och en annan råkar knocka främmande barn. Tack för alla era historier och tack Nivea och Läkarmissionen för veckans poddspons. 
02/07/202331 minutes 30 seconds
Episode Artwork

69. Går hissen hela vägen upp?

Det blir tårar och det blir skratt. Och det blir hemliga koder som ingen kan tyda.  Julia är inte så smart men STARK! Louise är inte heller så smart men … a for effort. Och när är egentligen Jesus födelsedag?Tack till World Animal Protection/Djurparksguiden.se, Female Engineering och Under your skin. Kod Female engineering: LJ15 (gäller till och med 26 juli) Kod Under your skin: LJ20 (gäller till och med 
25/06/202346 minutes 36 seconds
Episode Artwork

68. En död ko. Word!

Ett avsnitt fyllt av galakväll, Julias efterlängtade flytt och den döda kon i busken. Dessutom är Julia  på en alldeles för cool fest bland alldeles för coola artister. Louise liv bjuder tyvärr inte på lika mycket flärd och hon hittar något fruktansvärt oväntat (och äckligt) i byxfickan. Tack HelloFresh, Svanen och Johan och Nyström för veckans poddspons!Kod HelloFresh: FRESHLJ23Kod Johan och Nyström: LJ15
18/06/202356 minutes 19 seconds
Episode Artwork

67. Tio orsaker att hata Julia

Julia gör uppror mot deras präktiga podd och säger äntligen vad hon faktiskt tycker om saker och ting. Och SOM hon tycker. Louise hakar på och har saker att säga om både Hanna Hellquist och om män! Men vad var det som hände i fjällen och varför vill ingen gifta sig med Julia?Tack till WWF, HelloFresh, Folkness och Läkarmissionen för veckans poddspons!Kod Folkness: LJ15Kod HelloFresh: FRESHLJ23
11/06/20231 hour 2 minutes 2 seconds
Episode Artwork

66. Julia tittar på duv-porr

Det är fullt av kändisar hos Julia och väldigt många okända på Louise picknick. Det är skönt att skylla på sin partner och inte lika roligt när allt är ens eget fel. Utöver det går någon i strumplästen in på en bar. Någon hittar gamla naglar.  Och någon blir attackerad av Julia, två människobarn och ett djurbarn. Tack UR och Svanen för veckans poddspons!
04/06/20231 hour 2 minutes 35 seconds
Episode Artwork

65. Allt är Shirley Clamps fel

Det bjuds på ett otroligt kändisskvaller från Julia och en otroligt förnedrande gala-premiär för dem båda. Dessutom skulle Louise lössläppta livsstil kasta henne rakt in i finkan i Texas och ska man verkligen låta barnen gå runt högkvarteret? Det och MYCKET mer i veckans avsnitt. Tack till veckans sponsorer Läkarmissionen, Mantle, Female Engineering och Svanen!Kod Mantle: LJ20Kod Female Engineering: LJ15Länk Läkarmissionen: lakarmissionen.se/mamma
28/05/20231 hour 3 seconds
Episode Artwork

64. Varning! Varning!

Att ha nån att skylla på är det bästa med äktenskapet. Väl? Louise berättar en obegriplig anekdot och Julia gör ALLT för att hennes barn inte ska få syn på henne.Julia varnar INTE, Louise kollar på SVTpaus och varför vet ingen något i Karlskrona?Tack Folkness, Inimini och Västerbottenssåpa för veckans poddspons!Kod Folkness: LJ15Kod Inimini: LJ20Kod Västerbottenssåpa: LJ20
21/05/202345 minutes 10 seconds
Episode Artwork

63. Somna osams

Vad ska man göra om någon blir mobbad? Och hur går det egentligen för Louise fotbollstränarkarriär? Sådär, om vi ska vara ärliga. Louise bjuder på starka berättelser från fotbollsplanen, eller mest bilen då. Julia däremot känner sig unik och vill gärna att alla ska veta det. Tack till Läkarmissionen, Mantle och Under your skin för veckans poddspons. Hemsida för insamlingen till säkra förlossningar: läkarmissionen.se/mammaKod för Under your skin om du köper detox kit pro eller hair growth kit: LJ (glöm inte att lägga till gåvoboxen i varukorgen)
14/05/20231 hour 42 seconds
Episode Artwork

62. Skammen på Leos Lekland

Louise räknar avancerad matematik som vanligt men är som tur är inte ensam om att kämpa på med siffrorna. Julia berättar om tre minnesvärda händelser i Umeå och en märkvärdig kollega ifrågasätter historien om världens största hund. Det blir tantdans, erkännande av felsägningar och en och annan tår över döda djur. Tack Rabén och Sjögren, Inimini och Once upon för veckans spons!!Kod Inimini: LJ20Kod Rabén och Sjögren: (www.bokus.com/louiseochjuliapoddar) - LJ20Kod Once upon: louiseochjuliapoddar25  https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/fqc983kl  
07/05/20231 hour 1 minute 32 seconds
Episode Artwork

62. Krossade fredagsdrömmar

Julia är back in hybris men har upplevt det största sveket någonsin. Kommer hon kunna förlåta Patrik?  Och varför är alla så märkvärdiga? Louise däremot värmer allas hjärtan med sin sång och avslöjar oväntade saker om sig själv och sin poddpartner. Tack Läkarmissionen, Folkness och Lollo och Bernie för veckans spons! 
30/04/202347 minutes 25 seconds
Episode Artwork

60. Tvåtusen ligg om året

Två snillen spekulerar om antal ligg. Det går sådär. Louise döper om folk och Julia delar med sig av otroliga djurfakta. Vad sa Skansen-Jonas egentligen? Och när skulle det passa bättre att vara snubbe?Tack HelloFresh, UR och Lace Laboratory för veckans poddspons. 
23/04/202344 minutes 51 seconds
Episode Artwork

59. Skam och pussy

Louise "Ingrosso" Winblad har varit i fjällen och träffat en märklig men ack så fascinerande person. Julia har varit hos rumpdoktorn igen men vad är egentligen det mest ovärdiga under rumpdoktorbesöken? Och vilken (manlig) världsartist klädde Julia ut sig till när hon precis hade börjat dejta Patrik?  Det och mycket mer i Sveriges soligaste och roligaste podd. Tack att ni lyssnar! Och tack HelloFresh, Blocket och Läkarmissionen för att ni sponsrar podden!
16/04/202358 minutes 54 seconds
Episode Artwork

58. Kändisskvaller och boomers

Julia har juicy info om David Hellenius och Louise ger er allt skvaller från senaste scrollnätterna. Men vad har egentligen Louise för gift i sin mens? Och vad händer i huset mittemot Julia?Tack Folkness, Blocket och Emma för veckans poddspons! Och TACK alla som lyssnar, delar, gillar och sprider podden!
09/04/20231 hour 1 minute
Episode Artwork

57. En video i röva

Julia ringer en kändis och tycker väldigt synd om sig själv. Men att få beröm under en koloskopi är kanske meningen med livet? Louise har funderat över bristen på förståelse och förlåtelse i dagens samhällsklimat och utsätter Julia för en utmanande övning. Tack Life in mind, Blocket och Läkarmissionen för veckans poddspons! 
02/04/202356 minutes 56 seconds
Episode Artwork

56. Louise stora svek på scenen

Julia råkar ljuga igen vilket leder till en mycket smärtsam dans. Louise ljuger också och måste eventuellt skilja sig nu. Och vad hände egentligen på livepodden? Det och mycket mer i veckans avsnitt!Tack Folkness, Tradera och Mantle för att ni sponsrar podden!
26/03/202353 minutes 18 seconds
Episode Artwork

55. Molluskbarnet söker vänner

Julia pratar engelska igen och råkar bli en deckarförfattare på köpet. Louise hugger sura personer i fingret och uppfostrar Anna Kinberg Batra. Tack Läkarmissionen, WaterAid och Under your skin för veckans poddspons!
19/03/202352 minutes 17 seconds
Episode Artwork

54. Nu är det drama igen

Julias trygga vardagslunk kastas omkull av två otroligt dramatiska händelser. Louise funderar över ordet "kär" och känner sig träffad av en kritisk text om den svenska kvinnan. Men vem är Tammy? Ska man verkligen sola anus? Och hur bra detektiv är egentligen Julia?Tack UR och NIVEA för att ni sponsrar podden! Och TACK alla ljuvliga som lyssnar, tipsar och delar! 
12/03/202359 minutes 5 seconds
Episode Artwork

53. Alltid bara jag som är glad

Ibland räcker det med ett litet irriterande ord för att bägaren ska rinna över. Louise är galen! Båda är oense! Julia är äcklad! Någon behöver energi!! Och vad i h-vete har Louise hittat för sjukt radioprogram om moraliska dilemman?Tack älskade, viktiga Läkarmissionen för veckans poddspons.
05/03/202350 minutes 12 seconds
Episode Artwork

52. Dejt med doft av urin

Julia sväljer hela citrusfrukter och tar lantis till en ny nivå. Och vad är det egentligen lantisen Julia kallar för en bidé? Podden firar ett år och Louise har blivit inspirerad att bråka tillbaka. Men varför är hon så sur på Sunset Beach och vad är det för triangeldrama Louise är högst involverad i?Tack Nivea och Tradera för veckans poddspons!
26/02/202348 minutes 43 seconds
Episode Artwork

51. Varning! Gör inte "en Julia"

Någon är en skön tjej och båda inser sina narcissistiska drag.  Dessutom följer en treåring med på ett viktigt möte och avslöjar kanske lite väl mycket. Ja, avsnittet går från härlig pepp till djup depp, för Louise har pratat med sin granne som varnar poddens lyssnare för att absolut inte "göra en Julia".  Sorgligt avslut men förhoppningsvis repar hon sig till nästa avsnitt. TACK för att ni lyssnar och TACK älskade Läkarmissionen för allt ni gör och för att ni sponsrar veckans avsnitt. 
19/02/202353 minutes 46 seconds
Episode Artwork

50. Julias skrik i natten

Någon minns en galen mamma från barndomen och någon BLIR en galen mamma mitt i natten. Men är det egentligen de galna mammornas fel? Och måste Julia klippa bort sina födelsemärken? Och vad händer när Louise får lyssna på en enkel panflöjtsmelodi? Lyssna på veckans avsnitt och tipsa podden vidare, plz. TACK för att ni lyssnar och TACK till Under your skin och Emma Madrass för att ni sponsrar podden!
12/02/202349 minutes 44 seconds
Episode Artwork

49. Träsktrollets revansch

Julia har legat, men inte på det göttiga sättet. Louise har varit på restaurang och undrar om det ska vara så svårt att få mötas av ett leende? Vad ÄR det förresten för spännande som Louise har sålt second hand? Och varför ler Julia så mycket i Skåne? In och lyssna på avsnittet NU!Tack veckans underbara sponsorer Läkarmissionen och UR!
05/02/202350 minutes
Episode Artwork

48. Louise skickar sex-sms

Julia är internationell och bra (?) på matte. Louise gör misslyckade sexinviter och är fortfarande sämst på att kommunicera om sex. Är det pinsamt eller uppfriskande att tjata sig till inbjudningar?Tack till Tradera, Mantle och Onceupon för veckans spons!! (Länk till Once upon https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/ld50gji4)
29/01/202351 minutes 26 seconds
Episode Artwork

47. Min man är förkyld! Ring 1177!

Vem är träsktrollet och varför blev Julia så himla, himla sur? Och varför blev Louise så himla, himla sur? Och är deras förhållanden blomstrande eller dödsdömda? Tack myNanny, Mantle och UR för att ni sponsrar veckans avsnitt!
22/01/202353 minutes 20 seconds
Episode Artwork

46. Ånej, nu har vi ljugit igen!

Louise ljuger på sitt CV. Julia ljuger för tandläkaren. Någon ljuger om sin shopping och den andra om sin ankomsttid. Avsnittet innehåller också ett deppigt pepptalk som förgylls av en råttfärgad hårmatta med ~ specialknappar ~. Dessutom backar Louise "Fittsson" i ett starkt försök till civilkurage. Tack Läkarmissionen och underyourskin.se för att ni sponsrar veckans avsnitt!
15/01/20231 hour 7 minutes 38 seconds
Episode Artwork

45. Vem skiljer sig först?

Louise pendlar mellan skilsmässa och love 4-ever och funderar över framtida umgänge. Dessutom utsätts hon för ett ungdomstest av Julia och det går sådär. Julias tröghet har nått nya nivåer. Vad är det egentligen hon smörar? Och bör Louise verkligen bejaka sin inre Julia? Och vad i h-vete betyder Ajde?Tack för veckans spons HelloFresh! (Kod FRESHLJ)
08/01/202336 minutes 5 seconds
Episode Artwork

44. Louise startar influencerbråk

Julia är besviken på ett av barnen som inte levererar förväntad skogskärlek.Ska hon skaffa fler barn? Bättre barn?Bakdrottning-bråk får Louise att minnas när hon kände sig lite tuff och konfronterade några influencers. Louise gjorde helt enkelt en "Leila".Tack bästa MyNanny och Hello Fresh för veckans poddspons! Koden till HelloFresh är alltså FreshLJ
01/01/202337 minutes 4 seconds
Episode Artwork

43. Sexy rödluvan och stygga vargen

Överdriver Julia sin dialekt? Är Louise snål? Hur kan Julia vara så sunkig men samtidigt fäncy? Tänker Louise mycket på hur hon blir sedd på sociala medier? Lyssnarnas fördomar mot Louise och Julia besvaras!Dessutom skämtar Julia sig igenom en gastroskopi och ingen verkar förstå Louise engelska! Tack underbara Emma Madrass för veckans poddspons!
25/12/202244 minutes 56 seconds
Episode Artwork

42. Dissad av ett medium

Julia besöker ett medium och ärkeängeln Mikael har saker att säga om hennes internationella framtid. Är det ny hybris på g? Ja, men befogad sådan i och med att informationen kom från en ängel. Louise misstas dock för att vara Julias mamma och börjar tänka över sitt åldrande. Varför ligger fokus så mycket på kvinnans yttre och vad har Alex och Sigges nya podcast med det här att göra? Rätt mycket ändå! Tack viktiga Läkarmissionen för att ni sponsrar podden. 
18/12/202251 minutes 46 seconds
Episode Artwork

41. Kingen glider in

Är höna och kyckling samma djur? Inte enligt Louise. Någon önskar sig en daimtårta i julklapp och Louise blir svartsjuk på Mattias när han lyssnar på smöriga ballader.  Dessutom har Julia har varit hos rumpdoktorn igen. Var ramlar hon ihop den här gången tro?  Lyssna and you will know! Tack WWF, Läkarmissionen och Lylli för att ni sponsrar veckans avsnitt! 
11/12/202255 minutes 48 seconds
Episode Artwork

40. Naken på Junibacken

Det blir en hel del ovärdiga situationer skapade av barn i dagens avsnitt. Ovärdiga stunder av nakenhet, bajsprat i kassakön och en gul tandställning av matrester. Julia ifrågasätter djurparker och Louise ifrågasätter podden Inte din morsa. Helt enkelt en ljuvlig mix av högt och lågt.Och herregu, podden vann TRE priser i Guldpodden! Tack till världens bästa lyssnare! Och tack till veckans sponsorer MyNanny, Once Upon och Apohem.Länk till Once Upon: https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/tnttgh1r
04/12/202258 minutes 32 seconds
Episode Artwork

39. Louise hämnd (äntligen)

Julia får smaka på sin egen medicin och tvingas livepitcha podden för ett proffs! Louise myser i sin hämnd men är smekmånaden över mellan Louise och Julia?Mitt under inspelningen får Julia ett bud och blir plötsligt en cool (?) rappare. Dessutom måste båda sluta prata om Sofie Sarenbrant NU!Tack älskade Läkarmissionen och bästa Johan & Nyström för veckans poddspons!
27/11/202253 minutes 55 seconds
Episode Artwork

38. Att lyssna på ett hångel

Tre goodiebags från förskolan och en händelserik Mama-gala. Louise vinner pris och Julia får stresspanik av att Louise satt mittemot Sofie Sarenbrant på galan. För vad sa hon egentligen om Bokmässan? Nu lyssnar ni på veckans avsnitt och tack My Nanny och  Under your skin för att ni sponsrar veckans avsnitt! 
20/11/20221 hour 30 seconds
Episode Artwork

37. Öl och snus till frukost

Julia har fått blodad tand och ska tydligen ringa Sveriges coolaste människor nu. Ni får höra om superkrafter (nej det är inte alls töntigt att spela muntrumpet!) och prat om sexy halloween och sober october. Louise och Julia glider också in på ämnet cancel culture och funderar över kraven att ta ställning, bristen på nyanser och avsaknaden av förlåtelse. Tack för att ni lyssnar och tack myNanny och Emma Madrass för att ni sponsrar veckans avsnitt. 
13/11/202244 minutes 56 seconds
Episode Artwork

36. Analkulor och psykbryt

Julia får en bidiagnos och Louise är psyk-mamma på Kolmården. Är det ett vinnande koncept för den perfekta familjedagen? Verkar så.Julia vill leta varg på nätterna och verkar vara villig att offra sin förstfödde. Men vem ska filma?!Sedan blir båda jättejättearga på män i grupp och slår svordomsrekord. Tack Läkarmissionen, Otricare och Apohem för veckans spons!
06/11/202250 minutes 58 seconds
Episode Artwork

35. Feck you, Julia!

Julia ringer till... Ja, vem ringer Julia till? Och Louise tvingas ställa livets kanske mest pinsamma fråga till Sverige kanske coolaste (!) person.Ni lyssnar nu och tipsa alla ni känner om Sveriges soligaste (och roligaste) podd!Puss och tack till Hemköp och Otricare för spons i veckans avsnitt. 
30/10/202257 minutes 2 seconds
Episode Artwork

34. Avföljd av en kändis

Människobarn eller djurbarn? Julia gör ett test på känslokalla djurhataren Louise. Någon ghostar en kändis, den andra fnittrar över sin nya kändisföljare och sörjer rockstjärnan som avföljde. Det blir prat om schimpanser, bananer, höjd på jeans och gerbiler. Dessutom hjälper Atefeh till med tips på små saker alla kan göra för att stötta de som kämpar i Iran. Tack Läkarmissionen, Hemköp och Otricare för veckans spons! Och TACK alla som lyssnar, ni är ljuvliga!
23/10/20221 hour 24 seconds
Episode Artwork

33. Podden för dig som är cool

Louise är en riktigt omogen bebis och Mattias har gett upp. Julia är tydligen också en bebis och Patrik chockar podden genom att avslöja "Kramkudden"! Är det okej att dricka mjölk när man är vuxen? Lyssna på barnsagor när man ska sova? Äta sårskorpor? Vad vet vi? Det vi i alla fall vet är att Julia har varit hos rumpdoktorn igen och att det inte längre är coolt att använda ordet "cool". Tack bästa Johan & Nyström och underbara Hemköp för veckans poddspons. 
16/10/202256 minutes 46 seconds
Episode Artwork

32. Du förstör mitt liv!

Storasystrar kan vara elaka men kreativa och Louise sjunger inte råbra. Ett panikdygn resulterar i något av det märkligaste Julia någonsin gjort. Men vem sväljer egentligen hela cashewnötter och vad händer om man dricker en hel flaska blå Curaçao? Tack bästa Hemköp och tack viktiga Läkarmissionen för veckans spons. Och TACK alla som lyssnar. Ni är ljuvliga! Ps. Tipsa en vän, eller två. Puss
09/10/202246 minutes 14 seconds
Episode Artwork

31. Skämskudde x 7 på Bokmässan

Louise och Julia har varit på Bokmässan och det blev en hel del vargtimmar efter. Dessutom starka kändismöten med Alex Schulman, Sofie Sarenbrant, Schibbye/Persson-Persson och många fler. Gjorde Julia bort sig undrar ni? Ja. Louise också! Lyssna nu och tipsa en vän eller två!Tack bästa Apohem för att ni sponsrar veckans avsnitt. 
02/10/202255 minutes 27 seconds
Episode Artwork

30. Socialt off och jättearg (på insidan)

Julia missar förädramötet och Louise sover sig igenom utvecklingssamtalet. Någon swishar hejvilt och den andra är socialt off och vet inte längre hur man beter sig. Vad är egentligen rätt att göra när barnen pajar saker hos andra och varför duckar Louise alla konflikter? Tack till Läkarmissionen och Under your skin för veckans spons. 
25/09/202241 minutes 10 seconds
Episode Artwork

29. Gravid i Kristianstad

Podden är i blåsväder och den annars så känslokalla Louise gråter. Julia har varit på party och gör i vanlig ordning bort sig. Louise berättar om den hemmasnickrade förlossningsdrinken som skapade bajsfest under förlossningen. Julia får egentid i Kristianstad och blir gravid på köpet. Eller? Allt det här och MYCKET mer i veckans avsnitt av Louise och Julia poddar. Tack Emma Madrass för veckans spons och ljuvlig sömn!
18/09/202257 minutes 22 seconds
Episode Artwork

28. Är det så fel att ogilla hundar?

Julias Instagram-följare är besvikna på henne och Louise har haft en fruktansvärt mörk helg.  Någon kör en "Framgångspodden"om sig själv och den andra är en piga. Tack bästa, fina, viktiga Läkarmissionen för att ni sponsrar vår soliga podd. OCH TACK ALLA SOM LYSSNAR!
11/09/202249 minutes 38 seconds
Episode Artwork

27. Fula fötter och osexig soppa

Louise dumpar en kille för att han bjuder på soppa och Julia står som en galen människa vid sitt fönster klockan fyra på morgonen. Det blir dealbreakers, livskris och killar som äter kall kokt potatis. Tack bästa Apohem för att ni sponsrar veckans avsnitt!
04/09/202246 minutes 29 seconds
Episode Artwork

26. Äckligt med tjejer som snusar

Julia leker cool bland Malmöbor men blir kallad äcklig. Louise får panik på krokikurs och bråkar jättemycket inuti sitt huvud. Vi får höra två starka Expressen-historier från Julia och till slut säger Louise till på skarpen.  Hon tyckte faktiskt inte det var kul!!!Tack bästa Läkarmissionen och Under your skin som sponsrar veckans avsnitt <3
28/08/202256 minutes 18 seconds
Episode Artwork

25. Julia har sånghybris

Julias sång får Louise att må illa men hon tänker ändå söka till Idol. Louise har varit på massage med fladdriga stringtrosor och bortvaxat näshår. Båda har hybris och tre män har raggat på Julia. Vulva-duon tackar för att ni lyssnar! Och puss till Onceupon som sponsrar veckans avsnitt. Rabattkoden gäller fram till 22 september 2022. 
21/08/202253 minutes 29 seconds
Episode Artwork

24. Hemorrojdsalva i ansiktet

Louise är totalt känslokall och ryser inte alls åt Julias medium-historier.  Det är tydligen trendigt med rumpsalva i ansiktet och Louise listar "Stressiga saker med att vara på resa". Dessutom är Julia en obehaglig hundmänniska som kallar Svante för "storebror". LYSSNA! KOMMENTERA! DELA!Tack underbara Johan & Nyström och Läkarmissionen för att ni sponsrar veckans avsnitt!
14/08/202254 minutes 31 seconds
Episode Artwork

23. Naken på badhus - igen

Julia ljuger och snackar skit om sig själv. Louise berättar om de svettiga ögonblicken då hon avslöjade sina tre graviditeter. Dessutom är det nakenchock för Julia på badhuset - igen. Och ska man verkligen använda ordet "bästis"? Tack till Tjejmilen för spons och springpepp!
07/08/202245 minutes 51 seconds
Episode Artwork

22. Nom nom i framstjärten

Varför kryper Julia omkring på alla fyra? Kan Louise sluta säga "framstjärt"? Och vem säger "pruppa"? Nytt avsnitt och Louise har PMS som vanligt. Tack Apohem för att ni sponsrar vår podd!
31/07/202238 minutes 41 seconds
Episode Artwork

21. En aggressiv mammarumpa

Louise är familjens solstråle, enligt henne själv, och Julia startar en massa projekt som inte alltid slutförs. Det blir ombytta roller när Julia delar med sig av spaningar och Louise drar en rolig anekdot. Tack att ni lyssnar och tack Under your Skin för att ni sponsrar veckans avsnitt. Rabattkoden är LJ20. 
24/07/202254 minutes 46 seconds
Episode Artwork

20. Allt om när Julia blev utsatt för ett bedrägeri

Julia blir utsatt för ett bedrägeri på Internet och Louise agerar inte hjälte under ett pågående rån i Frankrike. Någon undrar hur kan vi vara så roliga och DET och mycket mer får ni svar på i veckans avsnitt!
10/07/202251 minutes 49 seconds
Episode Artwork

19. Julias misslyckade tatuering

Hur många sexleksaker har Louise egentligen och varför har Julia en propeller på armen? Julia friade till Patrik men fick underkänt och Louise är helt enkelt bara ful och full. Lyssna, tipsa, kommentera och dela!Tack bästa Apohem och Ellos för att ni sponsrar vår podd!
03/07/202246 minutes 32 seconds
Episode Artwork

18. Julia är inte så avis på Louise

Julia är avis på Louise föräldrar men inte på hennes hy eller sociala ”kompetens”. Louise ser risker med att hylla sin man och Julia briljerar med sina dialektala skills.Hur blev egentligen denna podd till? Och vad är historien bakom den fantastiska låten? Nytt soligt avsnitt av er favoritpodd finns ute nu! Tack Hej Albert och Ellos att ni är med oss denna vecka!
26/06/202242 minutes 10 seconds
Episode Artwork

17. Zara Larssons förlåt till Louise

Zara Larsson snor Louise text till sitt sommarprat och tidningarna börjar ringa. Men vad var det egentligen som hände? Barnen på förskolan avslöjar Julias omoraliska klänning och vi gläds åt att Sigge Eklund börjat lyssna på vår podd. Tack Tjejmilen och Hej Albert som sponsrar oss denna vecka, hurra för er!Psst, koden till Tjejmilen ska anges i versaler: LOUISEJULIA
19/06/202249 minutes 51 seconds
Episode Artwork

16. Vinka inte med snoppen

Julia försöker hångla upp Louise och berövar Patrik på stora upplevelser.  Någon klipper sig jättejättefult och en vinkande snopp skapar panik i podden. Dessutom har Louise blivit ansiktet utåt för #swedengate och får noll stöd av sin poddpartner kring detta. Tack till våra superfina sponsorer Tjejmilen och Ellos!
12/06/202253 minutes 48 seconds
Episode Artwork

15. Louise har en livskris

Julia har sexig röst men osexigt liv och drömmer om sin etta i Skanstull. Louise är i vanlig ordning ängslig och krisar över stora barn och att hon åldras. Och som att inte det vore nog skryter en man över att han byter blöjor vilket skapar vredesutbrott i podden. Tack bästa @apohem.se som är med oss detta avsnitt!
05/06/202239 minutes 59 seconds
Episode Artwork

14. 30k för att sälja rumpsalva

Julia går på fest trots att hon inte är bjuden och Louise vill ALDRIG prata med någon på event. Dessutom skickar Louise vrålade ljud-sms till sin kille för allt är alltid hans fel. Det blir vargtimme-moments och just precis när podden ska avslutas gör Julia något mycket, mycket märkligt som ger upphov till nya vargtimmar. Ja. Gu. Ni lyssnar in i det sista och sen skäms vi tillsammans i grupp? Okej? Puss!
29/05/202251 minutes 42 seconds
Episode Artwork

13. Bittra och avundsjuka

Louise är avundsjuk på folk och Julia har hundbajspåsar i trosorna. Båda är bittra och somliga sura, men allt löser sig med ett ligg …väl?
22/05/202243 minutes 26 seconds
Episode Artwork

12. Julias kaos hos rumpdoktorn

Julia och rumpläkare Daniel träffas för första gången. Julia försöker vara diskret men Daniel kommer tyvärr aldrig att glömma henne. Det blir kaos, dramatik och stark reality för alla i väntrummet. Louise hyser kvinnohat, ställer inga frågor och är ängslig i Facebookgrupper. Båda har tydligen oerhört dålig självinsikt och någon attack-gråter offentligt. Ja, ni lyssnar helt enkelt!
15/05/202250 minutes 54 seconds
Episode Artwork

11. Därför slutade Louise dricka alkohol

Louise gör bort sig som fotbollstränare IGEN och andas i grupp/går på grupp-andning/breath-event.Julia ringer trappuppgångs-Karin, gör katastrofal fransförlängning och släpper in okända killar i sin lägenhet.
08/05/202242 minutes 46 seconds
Episode Artwork

10. Snippmassage hos sjukgymnasten

Julia är nervös över att träffa rumpläkare Daniel och hennes huvudbonad blir hånad av killar.Louise funderar över om man verkligen måste bjuda barnens kompisar på mat och föreslår att bråka under parmiddagar. Nytt rykande avsnitt av Sveriges soligaste podd. Tack alla underbara som lyssnar och TACK Once Upon som sponsrar veckans avsnitt. https://onceuponapp.onelink.me/PtX4/p6ayraja
01/05/202242 minutes 44 seconds
Episode Artwork

9. Julia söker ny poddpartner

Julia blir kvävd, biten, skallad, skendränkt och blind innan klockan slagit 06.00.  Louise har en dansk fylla, är brinnande arg i kommentarsfält och gör kanske sitt sista avsnitt i podden. Eller?  Tack alla fina som lyssnar och extra stort tack till  Lotta Aggeborn för den ljuvliga sången. 
24/04/202244 minutes 34 seconds
Episode Artwork

8. Konjak, en limpa cigg och DVD-porno

Det är pruttfest i kyrkan och Louise skäms å andras vägnar prick hela tiden. Julia hånskrattar åt Louise nya barnboksserie och en ~toppenkväll~ serveras i den lokala secondhand-butiken. Glad lyssning och TACK för att ni är världens bästa som lyssnar, följer, betygsätter och tipsar vidare om podden.
17/04/202242 minutes 11 seconds
Episode Artwork

7. Är Louise världens sämsta fotbollstränare?

Louise går på event, kliver på dyra kappor och berättar jätte-ointressanta saker. Julia får barn att börja gråta – nej inte hennes egna – och blir hund-shamead på stan. Är Louise världens sämsta fotbollstränare? Mycket, mycket möjligt …Julia gör en Nyamko Sabuni-spaning högst troligt först av ALLA, fast ja, släpper den sedan absolut sist av alla. (Men nu låter vi Julia leva på det första, okej?) Tack att ni lyssnar, delar och peppar! 
10/04/202232 minutes 34 seconds
Episode Artwork

6. Stela kramar och kokt kiss

Louise går vilse på Junibacken och Julia berättar om barnkaoset som uppstod under 17 svettiga minuter. Det blir blod, krossat glas, bajs, kiss och hundar som inte riktigt ~hjälper till~.  Det finns många fördelar med att Mattias är bortrest och är Julia fortfarande tillsammans med barnens pappa? Stort tack till alla gulliga som lyssnar och tack Parently.se som sponsrar veckans avsnitt!
03/04/202245 minutes 36 seconds
Episode Artwork

5. Nekade i VIP-kön

Julia söker till "Hela kändis-Sverige bakar" och Louise snippa är utsatt under extrema förhållanden i live-tv. Det blir VIP-kaos under Let's Dance! En stor analys av Lisa Ajax-syndromet i The Island! Och dessutom - ett stort test för att se vem som egentligen har bäst hygien. TACK FÖR ATT NI LYSSNAR!
27/03/202245 minutes
Episode Artwork

4. En jätteren dildo

Varför står Louise dildo där den absolut inte brukar stå?  Varför spricker blöjan rakt i ansiktet? Och varför, VARFÖR, kan Louise inte säga hejdå? Många frågor i detta rykande färska avsnitt av "Louise och Julia poddar". Tack och puss till alla som lyssnar! 
20/03/202237 minutes 4 seconds
Episode Artwork

3. Tuttvisning på Subway

Julia har blottat sig, blivit tandspricknings-attackerad under ett viktigt möte och nedbajsad när man absolut inte vill bli nedbajsad. Vilken är den mest ovärdiga situationen egentligen? Ni får avgöra. Louise håller brandtal till alla heteropar och förklarar varför det är så himla svårt att säga tack till sin partner. Veckans avsnitt sponsras av Once Upon och rabattkoden gäller till och med 28 mars 2022.
13/03/202242 minutes 49 seconds
Episode Artwork

2. Ingen minns ett Julia-hångel

Louise blir dissad av sin blogg-idol och låter mamma bädda sängen. Är hon tonåring? Verkar så. Julia pratar engelska igen och Umeå väcker hemska gymnasieminnen till liv. Och varför kommer ingen ihåg att de hånglat med Julia? Det blir ett roligt, pinsamt och förnedrande avsnitt! Lyssna och tipsa gärna era vänner! 
06/03/202236 minutes 25 seconds
Episode Artwork

1. När Julia hängdes ut på Bloggbevakning

Julias ursprung väcker känslor på Internet och kommentarsfältet på Bloggbevakning spårar ur när folk försöker komma fram till var Julia egentligen kommer från. Louise är inte bjuden på fest hos grannarna och  "mom of the year" glömmer sitt barns läxor varje vecka. Välkomna till premiäravsnittet av Louise och Julia poddar!
27/02/202247 minutes 7 seconds
Episode Artwork

Raggarrundan till förskolan (från Mellansnack)

Julia har börjat dejta och Louise skämtar så grovt att hennes barn börjar gråta. Hur otrevliga får kändisar egentligen vara på Instagram och varför blev Julia blockad av en kille? 
16/02/202248 minutes 54 seconds
Episode Artwork

Mäj-Lajs from Jappani (från Mellansnack)

Louise gör en "pappan i Turist" och Julia är sämst på engelska och döper om sitt barn. Stor insikt om vem som är grisigt i hemmet och ska man verkligen swisha två kronor i dricks? 
15/02/202244 minutes 50 seconds
Episode Artwork

Naken på badhus (från Mellansnack)

Julia blir bjuden på snus av sin treåring, Louise tvååring går runt och säger "Fitta" och vad var det egentligen som hände på badhuset? Det blir naket, kändisskvaller och historier om när paletten ramlar ner lite väl sent.
13/02/202233 minutes 58 seconds