Winamp Logo
Löparsnack Cover
Löparsnack Profile

Löparsnack

Swedish, Fitness / Keep-fit, 1 seasons, 32 episodes, 1 day 7 hours 30 minutes
About
En podcast för oss som älskar att springa och dessutom inte kan sluta prata om det. I varje avsnitt möts ett gäng erfarna löpare och snackar om löpning och livet. Samtalet utgår från ett tema och det bjuds på personliga berättelser och erfarenheter från löpningens många olika delar: fysisk och mental träning, motivation, lopp, naturupplevelser, utmaningar, prylar, friluftsliv, resor och äventyr. Ett ohämmat nyfiket och nördigt löparsnack med syfte att underhålla, informera och inspirera. Löpning är alldeles för viktigt för att tas på allvar.
Episode Artwork

32 - Guldloppet

En av 2016 års fantastiska prestationer i löparskor är utan tvekan Maria Janssons EM-guld och Europarekord i 24 timmars löpning. Det snackas om att älska kampen, att träna hårt både mentalt och fysiskt och det viktiga samspelet mellan löpare och support under tävlingarna. Efter Sveriges framgångar i ultralopp - kommer det hålla i sig eller förändras med ökad konkurrens? Med Europamästaren och ultralöparen Maria Jansson och tränaren och landslagsledaren Andreas Falk. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/01/20171 hour 12 minutes 20 seconds
Episode Artwork

31 - Träningsplanering - bortom dagbokshetsen

Ett sätt att minska det där glappet mellan drömmar och realitet är ju att se över vad du kan ändra på i din träningsplanering inför nästa år. Ultralöparen Sophia Sundberg tog chansen och fick hjälp att ändra sitt upplägg vilket gett henne både en fysisk och mental boost under hösten. Här pratar hon med tränaresset och tidigare triatleten Jeff Frydenlund och löpteknikgurun Fredrik Zillén - några av dem som hjälpt henne att tweaka formen under hösten. Och det pratas förstås också om vad vad löpare på alla nivåer kan göra. Och så en samvetsfråga: hur använder du din träningsdagbok? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/12/201650 minutes 4 seconds
Episode Artwork

30 - Träningsplanering och återhämtning

I träningsplaneringen ingår inte bara vilket pass du ska springa nästa onsdag, eller vilket lopp du vill springa om sex månader, utan numera också en hel del annat. När det gäller prestation kan t ex elitmotionärer tjäna minst lika mycket på att se över och planera sin återhämtning som att trappa upp och intensifiera själva träningen menar konditionsforskaren Mikael Mattsson. Det är inte träningen som är det kluriga säger han, där finns evidensbaserad kunskap, utan hur man återhämtar sig och tillgodogör sig träningen. Finns det en nöt att knäcka i träningsplaneringen så verkar det vara just det. Mikael Mattsson möter erfarna multiatleterna Kristin Larsson och Jari Palonen i ett samtal om träning och livet. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
30/11/20161 hour 1 minute 10 seconds
Episode Artwork

29 - Löpargruppens eldsjälar

Det spelar ingen roll om du är elit eller motionär, 15, 40 eller 74 år gammal, som löpare vet du att det oftast är i grupp som dina egna gränser ruckas på. Det är i grupp den där extra kraften som du inte trodde fanns dyker upp, där tuff och hård träning också kan balanseras upp av ett mjukt täcke av gemenskap, glädje och humor. Löparlegenderna Willy Berggren, Palle Liljebäck och Mårten Westberg pratar om vad löpargruppen betyder för träningen, passionen och livet, vad Willys ”riktiga” intervaller egentligen innebär och varför man var så mycket snabbare förr. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/11/20161 hour 18 minutes
Episode Artwork

28 - Sveriges bästa motionsspår

Alltså, man blir ju nästan lite nyförälskad! I motionsspår. Orienterarna Oskar Jensen och Philip Persson reser land och rike runt för att testa motionsspåren i Sverige. I kommun efter kommun undersöker de spårens tillgänglighet, naturupplevelse, tuffhet, omfattning och historia. Och med på köpet: en drös upplevelser och erfarenheter de knappt vågat drömma om. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/09/201639 minutes 23 seconds
Episode Artwork

27 - På tom mage genom Sverige

I somras tog sig Simon Gustavsson från Treriksröset till Smygehuk på cykel, 230 mil på 15 dagar, utan att äta. Noll kalorier. Bara vatten och mineraler. Ett projekt han planerat och förberett sig för länge. Han ville visa att kroppen klarar mer än vi vanligtvis tror. Hur gjorde han, hur mår han idag och vad kan man som löpare och motionär lära sig av detta? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/08/20161 hour 3 minutes 20 seconds
Episode Artwork

26 - Från berg till bana

De överraskade på SM-milen, både Ida Nilsson och Yoie ”Rastarunner” Bohlin. Ida tar SM-brons och Yoie kommer sexa. Visserligen är dom sen tidigare meriterade löpare men det senaste året har de ju mest sprungit i bergen och ägnat sig åt skidalpinism och hinderbana. Så vad hände, vad är deras upplägg? Hör Ida och Yoie berätta om hur det är att komma tillbaka efter skador och uppehåll, hur det är att försöka hitta en egen väg och fortsätta utvecklas som löpare och idrottare. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
28/06/201649 minutes 44 seconds
Episode Artwork

25 - Göteborgsvarvet Eftersnack

Eftersnack om världens största halvmara - Göteborgsvarvet. Om folkfest, pepp och löpargemenskap, om trängsel och tävlingsnerver. Med bloggarna och coacherna Kenth Svensson, a k a Snabba Fötter, och Marie Sjöberg Diefke från Träningsguiden. Missa inte heller Kenths geniala målsättningsmodell och Maries nya favoritpass som gett löpningen och tävlingslusten en extra boost. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/05/201656 minutes 4 seconds
Episode Artwork

24 - Elittränarna

Det snackas om de tuffa svenska kvalgränserna till OS, om det var bättre (och snabbare) förr, och om allmänhetens bristande intresse och förståelse för elitlöpningen, trots dagens löparboom. Kan de svenska aktiva lära sig lite marknadsföring och sponsorjakt av sina amerikanska kolleger, eller av triathleterna t ex? Hur har aktuella dopingfall påverkat bilden av svensk löpning?Med erfarna tränarna Kent Claesson från Spårvägen, Per Synnerman, Huddinge, och Lorenzo Nesi, Studenterna. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/04/20161 hour 6 minutes 33 seconds
Episode Artwork

23 - Sahara maraton

Om ett av världens tuffaste maratonlopp, Sahara maraton, som varje år lockar hundratals deltagare från hela världen och som arrangeras för att uppmärksamma västsahariernas 40 år långa kamp för frihet. Med artisten Mårten ’Promoe’ Edh, äventyraren Amanda Mannervik (som sprang in som tvåa i damklassen!) och maradebutanten Linnéa Werlid. Det snackas även om känslan av att inte bli svettig, om konsten att kissa i en sandstorm och om vad Promoes låt Long Distance Runner egentligen handlar om. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
07/04/20161 hour 7 minutes 56 seconds
Episode Artwork

22 - Race reports

Det snackas race reports där man delar med sig av sin loppupplevelse, av förberedelser och prestationer, höjdpunkter och svackor, publikstöd och banprofiler. Genren som är en guldgruva för dig som tänkt springa ett lopp och vill ha lite förhandstips och inspiration. Med race report-mästarna och löparbloggarna Anna Nystedt, Staffan Dahlgren och David Lenneman. Det snackas också New York marathon och om ett helt nytt lopp som David ska arrangera. Dessutom bjuder vi in dig som lyssnar att vara med i en ny satsning: Race report audio. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
23/03/201640 minutes 6 seconds
Episode Artwork

21 - Styrketräning för löpare

Vad behöver en löparkropp för att hålla sig skadefri och prestera? De vanliga styrketipsen som vi löpare får i tidningar och på nätet ger Erik Börjesson och Joakim Petersson inte mycket för. Enligt deras erfarenhet som personliga tränare blir styrketräningen dessutom gärna slarvigt utförd, det hafsas runt med än den ena än den andra övningen som man hittar på nätet utan struktur och tydliga resultat. Om du vill kunna springa utan återkommande skador och fortsätta långt upp i åren rekommenderar dom dig att titta ännu mer på helheten, och att få in rörlighet och styrka på ett smartare sätt.Vem vill inte kunna springa som 94-åring? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
07/03/20161 hour 19 minutes 11 seconds
Episode Artwork

20 - 1001 miles och andra äventyr

"Jorden runt låter lagom" säger ultralöparna och äventyrarna Kristina Paltén och Stefan Samuelsson. Med många löparäventyr i bagaget ser de inte längre gränser utan bara möjligheter. Här berättar Kristina om när hon i höstas ensam sprang tvärs genom Iran, när löpningen öppnade dörrar och utmanade hennes egna rädslor och fördomar. Stefan har bl a sprungit i Irak, Sahara och Nordkorea och delar erfarenheten av den gränslösa gästfrihet som en löpare kan få uppleva. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
21/02/201649 minutes 1 second
Episode Artwork

19 - Nystart och Trender

Om trendspaningar och hur man definierar nystart i löparlivet. Och vem var det egentligen på jogg.se som förutsåg trenden med mer styrketräning för löpare? För övrigt ringde 2013 och ville ha tillbaka sina chiafrön! Med Krister Lindström från jogg.se och löparprofilerna Mia Hellström och Eva Fridman. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/02/20161 hour 12 minutes 52 seconds
Episode Artwork

18 - Springa för en god sak

Att springa maratondistanser flera gånger om går från omöjligt till möjligt om syftet är att via löpningen samla in pengar för ett gott ändamål. Drivkraften blir då svåröverträffad, du ska i mål inte bara för din egen skull utan även för andras. Kalle Flodin och Jonas Bergström har gjort egna insamlingar till välgörenhet och samtidigt som de brinner för att hjälpa andra har de också lärt sig en hel del om sig själva och sin löpning. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
21/12/201559 minutes 16 seconds
Episode Artwork

17 - Löpexpeditioner - bonus avsnitt

Eftersnacket uncut från avsnitt 16 om löpexpeditioner. Mer om adventure racing, om knott och krokodiler, om att känna sig som Aragorn. Med äventyraren och multisportaren Linnéa Grahn, traillöparna Amanda Mannervik och Daniel Roxvret. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29/11/201535 minutes 3 seconds
Episode Artwork

16 - Löpexpeditioner

Det snackas om löpexpeditioner och äventyr, om drömmen att springa som Aragorn, att lyckas ta sig för egen maskin genom Skottland, upp på Mt Fuji och Sörmlandsleden runt. Med äventyraren och multisportaren Linnéa Grahn och traillöparna Amanda Mannervik och Daniel Roxvret. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29/11/20151 hour 4 minutes 8 seconds
Episode Artwork

15 - Löpträning - konst och vetenskap

Vad ingår i LG:s crazy weekends, hur undviker du mellanmjölksträsket och vilken roll spelar en allt mer rörelsestörd vardag för maratontiderna? Det och mycket annat snackas det om med löpcoacherna Sirpa Felhendler, Urban Tribes och Lars-Gunnar ”LG” Skoog, Runner's World/Springtime, samt trail- och ultralöparen och Hjärnfysik-bloggaren Johan Renström. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/11/201552 minutes 3 seconds
Episode Artwork

14 - Hälsa kontra prestation

Hur ser hälsosam löpning ut egentligen? Bör det vara helt kravlöst eller kan det ingå ett helt galet mål, en större prestation? Hur definierar man hälsa? Och hur lyckas man som hälso- och träningsbloggare inspirera andra att må bra och nå sina mål utan att skapa prestationsångest? Med löparna och populära hälsobloggarna Sara Rönne och Ann-Sofie Forsmark. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
01/11/201552 minutes 25 seconds
Episode Artwork

13 - Ultra Trail du Mont Blanc

Inte bara distansen och de höga höjderna ska övervinnas utan även alla tankar på att inte fortsätta. Och de tankarna var fler och starkare än någonsin denna gång. Om att kriga sig i mål på Ultra Trail du Mont Blanc med Kristian Ekfors och Sandra Lundqvist. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/10/201543 minutes 28 seconds
Episode Artwork

12 - Farthållarens abc

Vill du helst köra ditt eget race på ett lopp eller har du upptäckt finessen med få draghjälp? I det här avsnittet snackas det om konsten att vara farthållare. Med Jonas Wängberg, Roger Andersson och Christer Tinnerholm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
04/10/201546 minutes 43 seconds
Episode Artwork

11 - Run'n'Camp

Det snackas om att ge sig ut och springa på semestern, om flerdagarsäventyr - ta del av löparhistorier och tips från stigar, leder och flerdagarslopp. Med traillöparna Kerstin Rosenqvist, Niklas Holmström och Svante Holm. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/06/20151 hour 1 minute 32 seconds
Episode Artwork

10 - Drömmar och mål

Det är aldrig för sent att drömma, satsa stort och utvecklas mot nya mål. Världsmästaren Gunnar Durén, ultralöparen Maria Sollerman och maratonlöparen Sophie Heine snackar om att ta nya tag efter världsrekord och svenskt rekord, vara på löparläger med eliten i Kenya och om andra avgörande ögonblick. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
27/05/20151 hour 3 minutes 41 seconds
Episode Artwork

9 - Swimrun

Med swimrunprofilerna Petter och Michaela Askergren och Eva Fridman om vad som fick dom att bli så bitna av äventyrsloppen med terränglöpning och simning i öppet vatten. Och om hur de kan ha både ont och kul på vägen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
13/05/20151 hour 7 minutes 28 seconds
Episode Artwork

8 - Loppsäsongen är i gång!

Det snackas lopp, träning och löpteknik. Med meriterade löparna och Runacademy coacherna Petra Kindlund och Johanna Bäcklund, och löpteknikgurun Fredrik Zillén från Springsnabbare.se.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
26/04/20151 hour 2 minutes 1 second
Episode Artwork

7 - Från höga berg till hetaste öken

Om att springa med Tarahumaraindianerna i Mexiko, i extrem kyla i Lappland och extrem hetta i Death Valley, och om den lättaste packningen du kan klara dig på i svenska fjällen (med hjälp av lite torkade bönor och ett kreditkort). Med Erik Ahlström, Otto Elmgart och Daniel Broberg. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
28/03/20151 hour 8 minutes 39 seconds
Episode Artwork

6 - Springer kvinnor smartare än män?

Kvinnodagen till ära snackas det bl a om att det nu är fler kvinnor än någonsin som tävlar och det särskilda nöjet i att springa om störiga män på upploppet. Med Malin Ewerlöf, Miranda Kvist och Louise Wiker. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
08/03/201555 minutes 55 seconds
Episode Artwork

5 - Att coacha och bli coachad

OS-medaljör eller nästa Dalai Lama-löpare? Det gäller att drömma stort för sina adepter! Markus Torgeby, Mia Thomsen och Johnny Hällneby vänder och vrider på rollerna som löpare och coacher. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/02/20151 hour 10 minutes 26 seconds
Episode Artwork

4 - Rörlighet och andra utmaningar

Rörelsemästarna Musse Hasselvall (Ruffie training) och Linus Johansson (SomaMove) snackar rörelseutmaningar tillsammans med löparprofilen Ann-Sofie Forsmark. Om vikten av att bli mjukare där man är stel och starkare där man är svag, och framförallt hitta motivationen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
15/01/20151 hour 10 minutes 17 seconds
Episode Artwork

3 - Ge mig ett maraton - ge mig världen!

Det snackas om Boston, Berlin, Chicago och Stockholm, om att springa snabbt och också undvika skador. Med erfarna maratonlöparna Karin Arthursson och Marcus Nilsson. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
29/12/201449 minutes 53 seconds
Episode Artwork

2 - Ultra- och traillöpning

Det snackas äventyr, världsrekord och människans behov av rörelse och utmaningar. Med Kristina Paltén, Niklas Holmström och Anders Nordström. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
18/12/20141 hour 41 seconds
Episode Artwork

Avsnitt 1 Premiär!

Om att springa långt på översta däcket av en Ålandsbåt, gå igång på vinterlöpning och hur nätverkandet med andra löpare kan ge extra pepp och motivation. Dessutom - inspirerande historier om årets höjdpunkter i löparskor. Med Ann-Sofie Forsmark, Staffan Dahlgren och Eva Fridman. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
16/12/20141 hour 1 minute 1 second