Winamp Logo
Lone Frank og de titusinde sjæle Cover
Lone Frank og de titusinde sjæle Profile

Lone Frank og de titusinde sjæle

Danish, Sciences, 2 seasons, 9 episodes, 4 hours 36 minutes
About
En kalejdoskopisk og personlig dokumentar om forbindelsen mellem hjernen og det menneske, vi er. Lone Frank og de titusinde sjæle er støttet af Lundbeckfonden.
Episode Artwork

Lone Frank og de titusinde sjæle 3:4 – Lone Franks dæmoner

Lone Franks depression gør hende nærmest ude af stand til at arbejde. I tredje kapitel opsøger hun psykiater Poul Videbæk på Glostrup Psykiatriske Hospital for at forstå, hvad depression overhovedet er. Kan hun hænge det op på ‘for lidt serotonin’, eller er der i virkeligheden gang i noget langt mere kompliceret, som er bundet til hendes liv? Lone Frank og de titusinde sjæle er støttet af Lundbeckfonden. Lone Frank har udviklet podcastserien i samarbejde med producer og tilrettelægger Birgit Nissen Pedersen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
14/10/202141 minutes 4 seconds
Episode Artwork

Lone Frank og de titusinde sjæle 4:4 – Nyt syn på depression

Viden om hjernen har til alle tider formet vores opfattelse af psyken og dens sygdomme. I sidste kapitel opdager Lone Frank en forskning, som rækker ud over hjernens biologi og vender hele psykiatrien på hovedet. Den spørger om diagnoserne i virkeligheden er værdiløse og giver hende et nyt syn på den depression, der har formørket hendes liv. Lone Frank og de titusinde sjæle er støttet af Lundbeckfonden. Lone Frank har udviklet podcastserien i samarbejde med producer og tilrettelægger Birgit Nissen Pedersen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
14/10/202135 minutes 23 seconds
Episode Artwork

Lone Frank og de titusinde sjæle 1:4 – Historien om de titusinde sjæle

Lone Frank besøger kældrene under det nedlagte sindssygehospital i Risskov og får historien om verdens største samling af menneskehjerner. Titusinde hjerner fra syge, afsindige og plagede mænd og kvinder, som døde på statshospitaler mellem 1945 og 1982. I deres plastikspande venter de stadig på, at videnskaben afkoder deres hemmeligheder. Kan samlingen gøre Lone Frank klogere på hendes egen tilstand? Lone Frank & de titusinde sjæle er støttet af Lundbeckfonden. Lone Frank har udviklet podcastserien i samarbejde med producer og tilrettelægger Birgit Nissen Pedersen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
14/10/202132 minutes 35 seconds
Episode Artwork

Lone Frank og de titusinde sjæle 2:4 – Hjerne nr. 30: Fra forrykthed til psykiske problemer

Har Lone Frank et slægtskab med hjernen i spand nr. 30? I andet kapitel griber hun tilbage i psykiatriens historie for at forstå, hvordan forrykthed blev til psykiske problemer, og hvad den udvikling har ført med sig: Er Lone Franks depression et luksusproblem? Lone Frank og de titusinde sjæle er støttet af Lundbeckfonden. Lone Frank har udviklet podcastserien i samarbejde med producer og tilrettelægger Birgit Nissen Pedersen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
14/10/202138 minutes 1 second