Winamp Logo
Lele - sve počinje od tebe Cover
Lele - sve počinje od tebe Profile

Lele - sve počinje od tebe

Hungarian, Education, 2 seasons, 13 episodes, 6 hours, 8 minutes
About
Sočni razgovori o ženstvenosti, porodu, majčinstvu, intimnosti i radosti življenja s Jasminom i Jelom [www.lele.hr]
Episode Artwork

4 najbitnije stvari koje moraš znati dok se pripremaš za porod

Ovo je moja jedinstvena perspektiva na pripremu za porod.Baš zato što nisam još rodila, ali sam već 5 godina u svijetu poroda, od edukacija, priča drugih, do podržavanja žena u njihovim trudnoćama i na porodima. Kroz to putovanje sam izdvojila 4 međusobno povezane stvari koje mislim da su najbitniji temelj pristupanju pripremi za porod. Razbit ću mitove koje imaš u vezi pripreme za porod i možda ti otvorit neka nova vrata. Povezati stvari iz života, zašto su bitne za tvoj put kroz trudnoću i porod, i kako te pripremaju za majčinstvo.Poslušaj kako sam ja došla od osobe koja se boji uopće držati malu bebu u rukama, do osobe koja zna što joj može omogućiti dobro iskustvo poroda.
3/20/202232 minutes
Episode Artwork

Priča žene koja je od paralizirajućeg straha od poroda, preko medikaliziranog bezbolnog poroda, došla do povezanosti sa svojom bebom

Poslušaj kako je ova žena krenula od paralzirajućeg straha od poroda, preko donošenja hrabrih odluka usprkos drugima i bez njihove podrške tokom trudnoće, na svoj način došla do poroda kakvog je htjela. Potpuno bezbolan, medikaliziran porod koji je njoj omogućio povezivanje sa njenom bebom. Mi smo tu da budemo sjedoci njene priče i hrabrosti, bez osuđivanja njenih izbora. Svaka od nas će se moći pronaći u dijelovima ove priče, bilo da je to neuživanje u trudnoći, strah od bolova, potreba da ne budemo nage izložene osoblju ili strah od povezivanja s bebom.
3/4/202232 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Kristinina priča kako je izašla iz začaranog kruga slijepog vjerovanja drugima i ostvarila VBAC nakon 5 dana trudova

Kristina je u ovom razgovoru kao vodič kroz njene odluke koji nas ohrabruje da i mi preuzmemo svoj život i svoj porod u svoje ruke kao što je to ona učinila. Ušla je u dubinu problema i našeg slijepog vjerovanja stručnjacima i sustavu (ili barem osjećaja da ne „smijemo“ drugačije) i objasnila kako je ona izašla iz tog začaranog kruga.U svom moćnom iznošenju viđenja nje same i njenog ponašanja, svega što može i treba tražiti i na što ima pravo ohrabruje sve nas da učinimo isto. Ono što mene najviše oduševljava je kako iz svake njene rečenice vidim da je prestala biti žrtva okolnosti i drugih ljudi, već je svjesno počela preuzimati odgovornost za svoj život i to je bila prekretnica i ostvarivanju poroda kakvog želi.
2/26/202253 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ivanina moćna priča kako ju je porod pogurao u preuzimanje odgovornosti

Ivana nije samo pristala na bol s kojom je ostala nakon poroda, ona je odlučila iskoristiti tu doživljenu traumu kao gorivo za snagu da ustraje dalje za sebe i druge žene i preuzme odgovornost u svom životu!
2/17/202240 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kako je Jasmina zacijelila svoju priču s poroda

Jasmina je ispričala kako je u prošlosti tražila greške u svom iskustvu, ali kako više ne gleda na taj način na svoj porod, već kao osnaživanje sebe da sama donosiš odluke i stojiš iza njih.Zacijeli nakon poroda i mirno plovi kroz majčinstvo: https://lele.hr/preporodjena/BLOG: https://lele.hr/blog/podcast/9-kako-je-jasmina-svoj-traumatican-porod-pretvorila-u-osnazujuci/
2/9/202242 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Što sam ja trebala čuti o porodu prije 5 godina

Dobrodošli u 2.sezonu Lele podcasta! Ova epizoda je glasnik novog ruha podcasta. Razmišljajući što je meni nedostajalo prije nego sam krenula u intenzivno učenje i rad u svijetu poroda, shvatila sam da su to priče žena koje će me naučiti nečemu, ne me samo prestrašiti i dati mi uski kontekst. Ovdje sada stvaramo zajednicu koja će te podržavati, jer pričama su žene oduvijek učile jedne od drugih. Poslušaj kako sam se ja točno osjećala prije 5 godina, vidi hoćeš li se prepoznati i isčekuj priče žena koje će nas sve obogatiti!
2/2/202217 minutes, 13 seconds