Winamp Logo
Leger om livet Cover
Leger om livet Profile

Leger om livet

Norwegian, Personal health, 5 seasons, 161 episodes, 6 days, 11 hours, 42 minutes
About
Kunnskap om kropp og sinn for at du kan ta de valgene som er riktig for akkurat deg. Alle har vi utfordringer i større eller mindre grad, men ønsker du tips og råd som kan gjøre at du får det bedre hvor du er i ditt liv, er dette podcasten for deg. Med lege Annette Dragland. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

#160. Mindful living, mentale verktøy for mindre stress og mer ro. Med lege Tonje Oord

Tonje Oord er lege og driver Samtalelegen.no. Hun har bakgrunn som lege i spesialisering i psykiatri før hun i 2019 startet sin egen samtalepraksis «Samtalelegen» med hovedfokus på stress og utbrenthet. Tonje brenner for å redusere kronisk stress og stressrelatert plager, og er derfor opptatt av å dele kunnskap om temaet og gi mentale verktøy for å få det bedre.I sesongens siste episode snakker vi om mindful living og hvordan tilrettelegge livet for å ha mindre stress og mer glede i hverdagen. For mer fra Tonje Oord: https://levmerstressmindre.no/https://www.instagram.com/samtalelegen/Ønsker deg en nydelig sommer!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/9/20241 hour, 7 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#159. Trening, ernæring, mitokondrier og raske bein. Med Ida Bergsløkken.

Ida Bergsløkken har en bakgrunn som sivilingeniør, tatt en post graduate diploma i prestasjonsernæring og fordypet seg i ernæringsgenetikk, ulike avanserte ernæringstester og metabolsk fleksibilitet. I 2015 startet hun smart mat|raske bein og har jobbet for det Norske Skiskytterlandslaget og det Britiske skilandslaget. Hun jobber nå som performance chef for proffsykkellaget EF Education EasyPost og brenner for å dele kunnskap om persontilpasset ernæring.I ukens episode dykker vi ned i temaet trening og ernæring, og går blant annet inn på:Myter innen trening og ernæringMat for mosjonisterMat for prestasjonMat før, under eller etter trening?Ulik mat til ulike behovMitokondrierPersontilpasset ernæringCellehelseBlodsukkerEnergiFor mer fra Ida Bergsløkken: smartmatraskebein.no/https://www.instagram.com/idabergslokken/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
7/2/20241 hour, 7 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#158. Hvordan håndtere følelser, bli mer robust og mindre selvkritisk. Med psykolog Aksel Inge Sinding. (RE-RELEASE)

Takk til ukens sponsor Nextory som gjøre det mulig for meg å drive med podcast. For å registrere seg, klikk på linken nextory.no/livet og du vil da få 45 dager med gratis lytting av bøker i sommerferien. God lytt!I dagens rerelease snakker jeg med psykolog Aksel Inge Sinding om følelser, robusthet og vår indre kritiker. Vi tar et dypdykk inn i hvordan følelser påvirker oss og setter seg hos oss fysisk, hvordan vi kan endre følelser og hvorfor vi skal validere egne og andres følelser. Vi snakker om emosjonsfokusert terapi, hvordan man kan bruke dette til å få det bedre og ikke la minner og følelser fra fortiden begrense oss i nåtiden. Vi går også inn på hvordan noen opplever yoga og mindfulness kan hjelpe og hvorfor noen kan føle at de ‘frigjør’ følelser under en yogaøkt. Vi går også inn på relasjoner og hvordan det å validere følelser kan gjøre at vi kommer nærmere hverandre.Bøker av Aksel Inge Sinding:Selvkritisk Klok på følelserSa jeg noe feil? Mer fra Leger om livet:Instagram.com/dr.annettedraglandfacebook.com/legeromlivet. Ha en kjempefin uke! Alt godt,AnnetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/25/20241 hour, 10 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#157. Cellehelse, helhetlig helse, fruktose, fettlever og hvordan reversere sykdom. Med lege Line Capjon Kjellsby.

Line Capjon er spesialist i indremedisin og allmennmedisin. I 2023 startet hun Grunnlegene med kollega Trude Salte, en legepraksis som ser på helheten når det kommer til forebygging og behandling.I episoden snakker vi om om nettopp forebyggende medisin og underliggende årsaker til sykdommer. Vi går inn på:CelleenergiOksidativt stressInflammasjonFellestrekk bak kroniske sykdommer1/3 nordmenn lider av fettlever- hvordan, hvorfor?UrinsyreFruktosens effekter Kolesterolet som er uheldig for ossHvordan reversere sykdomStressFaste Metabolsk helseHvordan fett kan lagres ulikt Hvordan endre vanerHvordan gjør endringer som varer For mer fra Line Capjon Kjellsby:https://www.grunnlegene.no/legenehttps://www.instagram.com/grunnlegene/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteMer:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/18/20241 hour, 13 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

#156. Å leve fullt ut. Med Anniken Binz.

Anniken Binz er mentaltrener og endringsnerd med et høyt ønske om at vi alle skal få mest mulig ut av livet. I ukens episode dykker vi inn i tema som automatiske mønstre vi går inn i, barnehjerner som lagrer informasjon for voksenlivet, hvordan vi kan leve et liv med varig glede og motivasjon og hvordan vi kan nå målene vi drømmer om. For mer fra Anniken Binz: https://www.instagram.com/annikenbinz/https://www.annikenbinz.com/hjemBoken Finn din superkraftØnsker deg en fin uke!AnnetteFølg meg på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/11/20241 hour, 4 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#155. Hvordan finne stressbalansen. Med forsker Henrik Børsting Jacobsen.

Henrik Børsting Jacobsen er psykologspesialist med særlig interesse for stress og hva det gjør med oss. Han har tatt dokotorgrad på stressfysiologi og hvordan det samspiller med psykologi og helse og jobber nå som førsteamanuensis ved Psykologisk Institutt og leder the Mind Body lab ved Universitetet i Oslo. Han jobber også som psykologspesialist ved avdelingen for smertebehandling ved Oslo universitetssykehus.Henrik Børsting Jacobsen har en enorm kunnskap på dette temaet og i episoden snakker vi blant annet om:Hva stresset forteller degUlikt stress og hvordan vi ser på stressetNervesystem på høygirSlitenhetHomeostatisk alarmHjernen som spådomsmaskin (prediktiv prosessering)Hvordan klare å finne en god baselineGodt stressHormetisk stressHvordan finne stressbalansenFor mer fra Henrik Børsting Jacobsenhttps://www.mindbodylab.no/https://www.instagram.com/mindbodylabuio/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
6/4/20241 hour, 21 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#154. 4 faktorer til bedre fordøyelse, IBS, tarmflora og stress. Med Julianne Lyngstad.

Opp mot 1 million nordmenn har mageplager, og er et økende problem. Hva er årsaken til at så mange sliter med tarmen og hva kan vi gjøre for å få en fordøyelse som spiller mer på lag? Gjesten i dag er Julianne Lyngstad. Hun har master i samfunnsernæring og har skrevet 4 bøker om fordøyelse og irritabel tarm. I episoden snakker vi blant annet om:Kranglete og sensitive magerHvorfor mageplager økerHvorfor man av og til tåler maten dårligere Fordøyelse og hormonerToleransebøttaDe 4 faktorene som kan gi bedre fordøyelseMer fra Julianne: https://lyngstadernaering.no/Boken Mageplagefri: Trykk herØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/28/20241 hour, 11 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#153. Tarmhelse, mikrobiom, immunforsvar, og hvordan hjelpe tarmbakteriene dine! Med lege Carina Saunders. (RE-RELEASE)

Ukens episode er en rerelease om et av de viktigste temaene vi kan snakke om- og det er tarmhelsen vår! Med meg har jeg den dyktige overlegen og forskeren ved navn Carina Saunders. Carina er spesialist i barnesykdommer og har tatt en doktorgrad i barn og mikrobiota. Hun kommer med gode råd til voksne og barn; Hvordan kan man få en god tarmhelse? Hvordan påvirker tarmehelsen vår resten av helsen vår? Hva viser ny forskning? Hva påvirker tarmbakteriene våre? Og hvordan kan vi på best mulig måte skape gode forhold til dette universet kalt mikrobiomet vårt?Ha en kjempefin uke! Alt godt,AnnetteFor de som ønsker å abonnere og støtte podcasten så kan man nå trykke på abonnere på iPhone eller søke Leger om livet pluss på Spotify.  Disclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/21/20241 hour, 1 minute, 41 seconds
Episode Artwork

#152. Å få det bra uten å måtte bli en bedre versjon av seg selv. Mindfulness, meditasjon og stressmestring. Med lege Morten Finckenhagen

Mindfulness, meditasjon, stressmestring og en vei mot ro uten å måtte bli en bedre versjon av seg selv.Lege Morten Finckenhagen opplevde alle foreldres mareritt, to ganger. Han mistet begge sønnene sine på under et år. I alt det vanskelige fant han en vei mot et godt liv igjen, og i dag snakker vi om en av faktorene som hjalp- mindfulness. Vi går inn på:Hva er mindfulness?Hva skiller metoden fra andre veier til stressmestring og selvutvikling?Hvilken effekter har det?Er mindfulness en mirakelkur mot alle slags plager og problemer? Hva skjer når man praktiserer mindfulness over tid?Hvilke effekter ser Morten hos sine kursdeltakere? Hvordan komme i gang?Morten Finckenhagen er overlege i Direktoratet for medisinske produkter og Enhet for riktig legemiddelbruk, han er spesialist i allmennmedisin og har tidligere jobbet som fastlege på Bekkestua i Bærum i 30 år. Han har tidligere jobbet som universitetslektor ved Universitet i Oslo samt jobbet som lege for leger gjennom Legeforeningen, han er også videreutdannet som Idrettslege og mindfulness-instruktør. En av Mortens kursdeltakere kom med følgende tilbakemelding som oppsummerer denne episoden veldig godt: “Jeg opplever at det er veldig befriende at mindfulness ikke handler om at jeg må bli en bedre versjon av meg selv, men at jeg bare skal legge merke til det som er.”Ønsker deg en fin og meningsfull uke,AnnetteFølg mer fra meg:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/14/20241 hour, 7 minutes
Episode Artwork

#151. Fokus- hvordan få tilbake oppmerksomheten! Med lege Ole Petter Hjelle.

I løpet av noen få tiår har evnen vår til å holde oppmerksomheten og konsentrasjonen blitt betydelig redusert. I 2004 klarte vi i snitt å fokusere på én oppgave i cirka to og et halvt minutt før vi ble distrahert. I 2022 hadde antall sekunder vi klarer å holde oppmerksomheten vår gått ned til bare 45 sekunder. Ukens gjest er lege Ole Petter Hjelle, og i dag snakker vi om fokus. Hva er oppmerksomhet og hva skjer når den blir borte? Hva er hovedfaktorene som påvirker oppmerksomheten negativt? Og hva kan vi gjøre for å øke konsentrasjonsevnen vår? Dette og mye annet dykker vi inn i her. For mer fra Ole Petter Hjelle: https://www.instagram.com/treningslegen/Boken Fokus: https://www.norli.no/boker/dokumentar-og-fakta/livssyn-og-selvutvikling/selvutvikling/fokus-24Ønsker deg en meningsfull uke!AnnetteFølg mer fra meg:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
5/7/202455 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#150. Hva skjedde med maten? Og hva gjør det med oss? Med Susann Stave, master i samfunnsernæring.

Susann Stave har master i samfunnsernæring og er svært engasjert i hvordan maten påvirker oss og hvordan vi kan bli mer bevisst på aktørene som påvirker matvalgene vi tar. Hun har nå kommet ut med boken “Hva skjedde med maten?” en bok om matindustrien og hvordan maten vi spiser radikalt har endret seg de siste årene. I episoden snakker vi om ultraprosessert mat, matindustrien, matvalg, faktorer som påvirker oss og hvordan vi kan bli mer bevisst. For mer fra Susann Stave: https://www.instagram.com/susann.stave/Bok: Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/29/202452 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#149. Sprøytemidler, lytterspørsmål, barnemat, oljer og guilty pleasures. Med ernæringsbiolog Marit Kolby.

Ernæringsbiolog Marit Kolby tar oss igjennom mange lytterspørsmål i ukens episode! Hvorfor er matens kvalitet så viktig? Gjør sprøytemidler noe med maten? Hvilken barnemat er best? Hvordan vegetabilske oljer bør man spise og er det noen man bør holde seg unna? Og har Marit noen guilty pleasures? Det og mange andre spørsmål blir besvart i dagens episode som tidligere kun har vært tilgjengelig for abonnenter. God lytt!Ønsker deg en kjempefin uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/22/20241 hour, 6 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#148. Tannhelse, munnflora, kjeveutvikling og inflammasjon. Med tannlege Erik Barman.

I dagens episode snakker vi om tann- og munnhelse! Med meg har jeg tannlege Erik Barman som har fordypet seg i et helhetlig syn på tannpleie og munnhelse. Vi snakker om:Hva som gir god tann- og munnhelseNesepusting vs munnpustingFast føde, vs myk mat og utviklingKjeveutvikling hos barnFaste, sure drikker, mat med tanke på tannhelseTungefunksjonUrolige barn og pustenSnorking hos barnKarbondioksidtrykkLavgradig inflammasjonStress og tannhelseSnusing og alkoholEn tannleges tips mot stressMunnfloraNår pusse etter å ha spist noe surt?Kontakt Erik Barman: https://tannlege-barman.no/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/16/20241 hour, 7 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#147. Alkoholens virkning, tarmflora og andre effekter, hverdagsrus og hvit måned. Med lege Torgeir Gilje Lid.

Dagens episode handler om alkohol. Med meg har jeg lege og forsker på alkoholfeltet,Torgeir Gilje Lid. Han jobber som forskningsleder ved KORFOR - Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning i Helse Vest og som førsteamanuensis ved Helsevitenskapelig fakultet, Universitetet i Stavanger.Vi går inn på følgende:Hvordan påvirker alkohol oss?Drikker nordmenn mye alkohol?Tåler vi mindre alkohol jo eldre vi blir?Er det så farlig med et glass vin her og der? Hvor mye er for mye? Har alkohol positive effekter på helsen vår? Kan alkohol forverre andre helseplager? Hvordan påvirker alkohol tarmfloraen vår?Er du avhengig?Hvordan få et bevisst forhold til alkohol? Og hva mener Annette er den mest effektive måten å finne ut av hvordan alkoholen påvirker deg?For mer om temaet:Helse Stavangerhttps://avogtil.no/https://www.riddargatan1.se/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFor mer fra meg:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/9/20241 hour, 9 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#146. Traumer, mindset, hva vi demper uro med og det å trene hjernen. Men Tim Rudi Veiteberg.

Tim Rudi Veiteberg er mental trener, lederutvikler, foredragsholder og forfatter av boken “Det ingen lærte meg om mindset”. Han trener mennesker og organisasjoner i hvordan de kan bli sterkere mentalt og utvikle seg. Han har startet Heart mentality med Anja Hammerseng-Edin og Marius Sørlie, et treningssenter for hodet.00:00 Intro01:40 Hva vil det si å trene hjernen?02:49 Hvordan oppdaget du at mindset har noe å si for livet ditt?08:00 Boken som introduserte mindset til verden10:20 Kan man endre seg hvis man har hatt en oppvekst og et liv med "fixed mindset"13:13 Det handler ikke om å tenke positivt15:58 Bare 5% av tankene våre er bevisste19:13 Hvordan Tim endret sitt eget mindset25:25 RAS - Retikulære AktiveringsSystemet32:02 Mindset som hjelper deg takle de vanskelige tingene i livet35:36 Alkohol som et redskap for å takle hverdagen46:52 Hva førte til valget om å slutte med alkohol?49:25 Å jobbe med traumer57:48 Problemstillinger med å slutte å drikke alkohol01:03:16 Hva gjør du når du kjenner at uroen kommer?01:06:11 Hva er hjerte-fokusert pust?01:12:12 Hva Tim anbefaler å gjøre om man ønsker å erstatte en dårlig vane01:14:31 Hvor du kan finne Tim01:15:18 AvslutningFor mer fra Tim Rudi:https://www.instagram.com/timrudi/https://www.instagram.com/teamheartmentality/Boken "Det ingen lærte meg om mindset": https://butikk.heartmentality.noAlt godt,AnnetteFor mer:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
4/2/20241 hour, 15 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#145. Målsetting, prokrastinering, habit stacking og vaner som varer. Med Andreas Lycke.

Tusen takk til ukens sponsor CSOAPS.COM. Med koden legeromlivet10, sparer du 10% på hele nettsiden deres https://www.csoaps.com/.For boken Vaskehjelpen trykk herAndreas Lycke er vanecoach, fysioterapeut, PT og ernæringskonsulent. I dagen episode snakker vi om vaner, hvordan vi kan bruke dem til vår favør og hvordan vi kan endre vanene våre slik at vi får til å nå våre mål! Vi snakker om alt i fra prokrastinering til habit stacking og hva som er viktig å tenke på får vi setter oss mål.For mer fra Andreas Lycke: https://www.vanecoach.no/Boken Vaner som VarerØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFor mer:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/25/20241 hour, 1 minute, 19 seconds
Episode Artwork

#144. Lifestyle Medicine, Sleep, Gut health, Relationships and Transforming Health with Dr. Charlotte Salter

Charlotte Salter is a trained medical doctor and General Practitioner from the UK. In 2020 she moved to Norway with her family. She is highly passionate about using lifestyle medicine to help improve well-being and quality of life. She has a diploma from the International Board of Lifestyle Medicine and is an associate member of the European Lifestyle Medicine Council. In 2023 she co-founded Den Norske Forening for Livsstilsmedisin in Norway. She now works at Kry as the head of lifestyle medicine.Dr. Salter and I discuss:What influences our personal health choices?What are the pillars of lifestyle medicine?Caffeine and sleepMental wellbeingLifestyle medicine approaches to mental healthFood as a lifestyle medicine factorIs it scaring people to inform them about ultra processed foods?Physical activityHealthy relationshipsMinimizing harmful substancesTo what degree do each of the factors determine our health outcome?For medical doctors interested in lifestyle medicineDen Norske Forening for Livsstilsmedisin:https://nflm.no/https://www.facebook.com/norskelivsstilsmedisin/Wishing you a great week!AnnetteFor more:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandyoutube.com/@drannetteDisclaimer: The content of the podcast and on this website is not intended to constitute or be a substitute for professional medical advice, diagnosis, or treatment. Always seek advice from your doctor or other qualified healthcare professionals if you have questions regarding a medical condition. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/19/20241 hour, 14 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#143. Uro, tankekjør, hjelpebehov, søvnløshet og tilfredshet. Med Caspar Seip.

Tusen takk til ukens sponsor CSOAPS.COM. Med koden legeromlivet10, sparer du 10% på hele nettsiden deres https://www.csoaps.com/.For boken Vaskehjelpen trykk her"Den som søker ro vil finne uro."Dagens gjest er Caspar Seip. Caspar har i over 40 år jobbet som terapeut, med bakgrunn som fysioterapeut og psykoterapeut med egen praksis.I dagens episode snakker vi blant annet om:Hvordan finne mer ro?Er vi våre tanker? Hva er hjelpebehov, og hjelper vi for å døyve uro? Hvordan hjelpe fra et godt sted?Søvnløshet.Hvordan finne mer ro og tilfredshet i livet?Følelser, nåtid og tankekjør.Mer fra Caspar:https://www.uroskolen.no/Uroskolen podcastØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFor mer:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/12/202456 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

#142. Shut down, mønstre fra fortiden og det å følge verdiene sine. Med Stian Blipp.

Dagens gjest er programleder og komiker Stian Blipp. Vi snakker om alt i mellom himmel og jord- blant annet om veien ut av en vanskelig tid, mønstre fra fortiden og hvordan følge verdiene sine. Stian treffer deg rett i hjertet. God lytt!Mer fra Stian Blipp:https://www.instagram.com/stianblipp/Ønsker deg en veldig fin uke!AnnetteFor mer:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/5/20241 hour, 29 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#141. Navigating Menopause with Dr. Louise Newson

In this episode, I’m thrilled to have Dr. Louise Newson, a leading GP and Menopause Specialist, join us all the way from the UK. Dr. Newson has devoted her career to enhancing menopause care and education, ensuring women have access to the information and treatments they need during perimenopause and menopause.Since founding the Newson Health Group in 2018, Dr. Newson has been a beacon of hope for women seeking evidence-based menopause care. She's also the creative force behind the acclaimed balance menopause support app and website, and her podcast is celebrated as the UK's top medical podcast. She is also the author behind the the Sunday Times No.1 bestseller "Preparing for the Perimenopause and Menopause" and "The Definitive Guide to the Perimenopause and Menopause,".Today, we dive deep into the world of menopause with Dr. Newson, exploring everything from the basics of what menopause is to the intricacies of hormone replacement therapy (HRT). We'll discuss:An in-depth look at menopause and its impact on women's lives.The prevalence of menopause-related struggles among women.Hormonal changes during menopause and their effects on the body, including weight management challenges.The ins and outs of Hormone Replacement Therapy (HRT) - debunking myths, highlighting benefits, and discussing side effects.Lifestyle modifications that support women through menopause, including exercise, diet, and other wellness practices.Strategies for maintaining mental health and well-being during this transformative phase.Additional tips and advice for women navigating menopause.For more from Dr. Louise Newson:https://www.newsonhealth.co.uk/https://www.instagram.com/menopause_doctor/?hl=nbWishing you a great week!AnnetteFor more:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandyoutube.com/@drannetteDisclaimer: The content of the podcast and on this website is not intended to constitute or be a substitute for professional medical advice, diagnosis, or treatment. Always seek advice from your doctor or other qualified healthcare professionals if you have questions regarding a medical condition. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/27/202446 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#140. Stoffskifte, autoimmun lidelse, ernæring og helheten. Med ernæringsfysiolog Inge Lindseth.

Nærmere 1 av 10 norske kvinner og rundt 1 av 30 menn har stoffskiftesykdom. Hvorfor sliter så mange med denne lidelsen? Hvorfor øker det? Og hva er egentlig stoffskiftet, og hva er dens rolle i kroppen? I denne episoden utforsker vi det komplekse og fascinerende temaet stoffskifte og autoimmune sykdommer sammen med gjest Inge Lindseth, ernæringsfysiolog ved House of Health i Oslo og forfatteren bak boken "Femdagers nullstilling". Hva kan vi gjøre for stoffskiftet vårt? Er det noen ting vi må være obs på? Hvordan kan vi se på autoimmun lidelse fra et helhetlig perspektiv? Dette og mer går vi inn på i dagens episode. For mer fra Inge Lindseth:https://www.instagram.com/lindsethernaering/https://www.houseofhealth.no/inge-lindsethØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandhttps://youtube.com/@drannetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/20/202448 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#139. Selvfølelse, forhold, pårørenderollen og livsglede. Med Dora Thorhallsdottir.

I dag snakker jeg med Dora Thorhallsdottir- en anerkjent komiker, forfatter, EQ-terapeut, samt grunnlegger av EQ Institute. Hun har gjort seg bemerket både på scenen og som en trygg stemme for relasjonsbygging gjennom podcasten ‘Relasjonspodden’. I dag dykker vi ned i temaer som selvfølelse, indre barn, hvordan navigere forhold og pårørenderollen, og ikke minst hvordan man kan finne og ivareta livsgleden gjennom utfordrende tider. For mer fra Dora Thorhallsdottir: https://dorathorhallsdottir.no/https://www.instagram.com/dorathorhall/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:InstagramFacebookYouTubeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/13/20241 hour, 6 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#138. Dr. Chris van Tulleken - Why do we all eat stuff that isn't food and why can't we stop?

In today's episode, I'm thrilled to have the opportunity to talk with Dr. Chris van Tulleken, an esteemed physician, broadcaster, and author known for his profound contributions to medical science and public health.We dive into the heart of a critical issue affecting our diets and health - ultra-processed foods. Dr. van Tulleken shares insights from his latest book, 'Ultra-Processed People - Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food ... and Why Can't We Stop?', shedding light on why these foods are so prevalent in our diets and the challenges in avoiding them.Our conversation spans from the health risks associated with ultra-processed foods, including obesity, mental health issues, cancer, and more, to Dr. van Tulleken's personal experiment of consuming an 80% ultra-processed food diet for a month. The results? Both shocking and enlightening. We discuss the addictive nature of ultra-processed foods, the role of additives, and how these foods are akin to drugs in their effect on our bodies.Lastly we discuss what the solution is. For more from Dr. Chris van Tulleken:https://www.instagram.com/doctorchrisvt/Book norwegian: UltraprosessertBook english: Ultra-processed peopleWishing you a great week!AnnetteFor more from me:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandDisclaimer: The content of the podcast and on this website is not intended to constitute or be a substitute for professional medical advice, diagnosis, or treatment. Always seek advice from your doctor or other qualified healthcare professionals if you have questions regarding a medical condition. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/6/20241 hour, 27 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#137. Traumer, stressresponser, fysiske avtrykk og førstehjelp for nervesystemet. Med psykologspesialist Barbro Andersen.

Takk til ukens sponsor Svanemerket. For mer sjekk ut svanemerket.no for mer informasjon og for å finne produkter. Registrerer deg på svanemerket.no/handlenett, så får du et svanemerket handlenett.Kroppen vår, hormonene våre, immunforsvaret og nervesystemet vårt påvirkes av både gode og vonde livserfaringer. Og det kommer stadig nye studier som utvider kunnskapen vår om disse sammenhengene.I dag tar jeg en god prat med psykologspesialist Barbro Andersen. Barbro er leder for Somatic Experiencing Instituttet i Norge og har jobbet i over 30 år som psykolog både i privatpraksis, psykisk helsevern, Statens Senter for Epilepsi og smerteklinikk på Drammen sykehus. Barbro startet opp sammen med kollegaer Somatic Experiencing utdannelsen i Norge og innførte SE-utdannelsen i Norge i 2009. Introkurset er godkjent hos blant annet psykologer, psykiatere, jordmorforbundet og allmennleger. Utdannelsen og metoden får stadig mer oppmerksomhet her til lands og internasjonalt.I dagens episode snakker vi om blant annet:TraumerOverveldelse av nervesystemetLangvarige stressresponserSomatic experienceDe ulike stressresponseneToleransevinduFysiske avtrykk som setter seg i kroppen vårBottom up forståelse og metodeFørstehjelp for nervesystemet Hvordan vi kan prosessere hendelser på en god måteMer fra Barbro Andersen:www.barbroandersen.nowww.se-instituttet.comØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFor mer fra meg:InstagramFacebookDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/30/20241 hour, 13 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

#136. Fokus, mental trening, lek, klarhet og målsetting. Med Kjersti Buaas.

Takk til ukens sponsor: https://www.deltabed.no/Kjersti Buaas er en profesjonell snowboarder med en karriere som strekker seg over to tiår. Hun har oppnådd imponerende resultater, med utallige medaljer fra blant annet OL, world cups, US Open og X Games. Utover hennes snowboard karriere, er Kjersti også en helse- og miljøaktivist. Hun jobber nå med mennesker over hele verden, med fokus på meditasjon, pusteøvelser, og personlig utvikling. I episoden snakker vi om viktigheten av lek i hverdagen, om hvordan sette mål, om fokus, pust, tilstedeværelse og hvordan man kan oppnå både personlig og profesjonell suksess, samtidig som man har det bra i hverdagen! Tema i dagens episode:FokusMental treningVisualiseringViktigheten av lek i hverdagenKlarhetMålsettingFunksjonell pustingCO2 balansePusteøvelserMeditasjonTilstedeværelseHvordan vi kan få det roligere inne i ossFor mer fra Kjersti Buaas: https://www.prsnt.co/https://www.instagram.com/kjerstibuaas/Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:InstagramFacebookDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/23/20241 hour, 12 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#135. Ernæring, mental helse, mitokondrier, oljer, fett og hormoner. Med lege Simen Løseth.

Takk til ukens sponsor: Deltabed.no. Med rabattkode Legeromlivet får du nå 10% på deres nettside.Hvordan spiller vår fysiske helse inn på vår mentale helse? Og hva er sammenhengen mellom mat og mentale lidelser?I dag snakker jeg med lege og lege i spesialisering i psykiatri- Simen Løseth om nettopp dette.I episoden går vi blant annet inn på:Mat og mental helseUltraprosessert matFrøoljerHvordan vår fysiske helse påvirker vår mentale helseForskning og kompleksiteten bak studierTarmfloraOmega 6/Omega 3 balansenOvervektHormonerTestosteron og østrogenFor mer fra Løseth: @ernaeringspsykiaterØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/16/20241 hour, 12 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#134. The life-changing power of balancing your blood sugar with biochemist Jessie Inchauspé.

In this episode I have a very special guest, Jessie Inchauspé, also known as the Glucose Goddess. Jessie is a French biochemist whose life took a dramatic turn after a severe accident at the age of 19, leading her to an impassioned journey into health science. Today, she's a New York Times bestselling author behind the book “Glucose Revolution: the life-changing power of balancing your blood sugar”, a book I love (called Glukoserevolusjonen for my Norwegian listeners). She has now released her second book, "The Glucose Goddess Method- Your four-week guide to cutting cravings, getting your energy back, and feeling amazing.”Before writing her latest book she recruited over 2000 volunteers to test her program. 70% reported better energy, 90% reduced craving, 40% of the participants reported better metrics and a staggering 99% of those who took part were impressed enough that they would continue their habits for life. Jessie is known for her groundbreaking work on the impact of blood glucose on our overall well-being. Her insights on balancing blood sugar have transformed the lives of thousands, showing us that the path to optimal health can be both accessible and delicious! We delve into:The profound impact of blood sugar on our overall well-beingSimple yet powerful methods to stabilize and balance blood glucose levelsThe intricate connection between blood glucose and hormonal healthUnderstanding the interplay between blood glucose and hormonal imbalancesJessie's expert insights for optimal glucose balanceFor more from Jessie:- The Recipe Club: https://www.glucosegoddess.com/recipe-club- The Glucose Goddess PRO certification: https://www.glucosegoddess.com/ggpro-Book in Norwegian GlukoserevolusjonenWishing you a great week!AnnetteFor more:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/drannettedraglandDisclaimer: The content of the podcast and on this website is not intended to constitute or be a substitute for professional medical advice, diagnosis, or treatment. Always seek advice from your doctor or other qualified healthcare professionals if you have questions regarding a medical condition. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/9/202450 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#133. Selvfølelse, foreldrerollen og hvordan skape trygge barn. Med barnepsykolog Charlotte Mjelde.

Hvordan skape trygge barn med god selvfølelse?Charlotte Mjelde er barnepsykolog, foredragsholder og mamma til to. Hun står bak instagram kontoen @charlotte.mjelde og foreldreportalen Hjertefamilie hvor hun snakker om ulike temaet innenfor familieliv og psykisk helse. Hun er også forfatter av boken “Bli klokere på barnet ditt- En praktisk guide til trygge barn med god selvfølelse”For mer fra Charlotte: Instagram & hjertefamilie I dagens episode går vi blant annet inn på:Barns følelserEgne følelserForeldreskamEmosjonsregulering i praksisSelvfølelseÅ si unnskyldÅ kjenne på egen uroØnsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoderApple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/19/202348 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#132. Selvfølelse, relasjonell energi og det å føle seg påkoblet. Med Unni Turrettini.

Unni Turrettini er forfatter, advokat, borgeraktivist, internasjonal foredragsholder og ekspert på menneskelig forbindelse. I dagens episode snakker vi om ensomhet, inkludering og tilhørighet, og hvordan finne hjem i seg selv. Vi går også inn på:Hva er egentlig human connection og relasjonell energi?Hva vi kan gjøre for å føle oss mer påkoblet til oss selv og andre? Hvorfor føler så mange seg tom selv om de tilsynelatende har alt?Unnis tre viktige C’er.Mer fra Unni Turrettini: https://unniturrettini.com/https://www.instagram.com/unni.turrettini/Ønsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoderApple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/12/20231 hour, 1 minute, 10 seconds
Episode Artwork

#131. Kroniske smerter, følelser og traumer. Med lege Audun Myskja.

Audun Myskja er overlege og spesialist i allmennmedisin. Han driver senter  for  livshjelp,  som  han  har  bygget  opp sammen  med  sin  kone  Reidun  og  andre gode medarbeidere. Han er en bestselgende forfatter av en rekke bøker, blant annet Kunsten å finne ro, Ungdomskilden og Meditasjon- veien til deg selv og har nå kommet ut med ny bok- "Naturlig smertefri- Hva du selv kan gjøre".Dagens episode handler om smerter, ubearbeidede følelser og traumer og mye mer. Denne episoden vil gi et nytt innblikk i smerte og deres natur, og hva som kan hjelpe. Mer fra lege Audun Myskja: https://livshjelp.no/Boken naturlig smertefri trykk herØnsker deg en fin dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoderApple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/5/20231 hour, 4 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#130. Autofagi, selvspising, fasting og opprydning. Med professor Terje Johansen.

Terje Johansen er forsker ved Universitetssykehuset i Tromsø, og en av verdens mest siterte forskere etter sin banebrytende forskning på autofagi.  I dagens episode snakker vi det spennende feltet autofagi, og hvorfor det er så viktig for at vi skal leve friske og lange liv. Vi går blant annet inn på: Hvorfor vi trenger autofagi Hvordan autofagi påvirker cellene våre Hvordan autofagi fungerer som en rengjøringsprosess i kroppen Hvilke hovedroller autofagi har Hva som stimulerer økt autofagiFasting, spemidin og treningens rolle på autofagi Selektiv autofagi Og hvordan vi selv kan bidra til økt autofagi, for som Terje sier: «Skal du ha en bil til å gå 401000 km så må du bytte motordeler og slitedeler- det er det autofagi gjør i cellene våre.»Ønsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoderApple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/28/202350 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#129. Hormoner, perimenopause, overgangsalder og gode råd. Med gynekolog Helena Enger.

Denne episoden handler om hormoner, tiden før overgangsalderen, overgangsalderen og gode råd! Med meg har jeg den dyktige gynekologen og forfatteren bak boken «Hetetokter og kalde fakta», Helena EngerFor boken til Dr. Enger: trykk herØnsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoder: Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/21/202346 minutes, 1 second
Episode Artwork

#128. Stress, immunforsvar og 5 steg til hverdagsglede. Med lege Anita Pedersen.

Anita Pedersen er kommuneoverlegen som har endevendt hele Kåfjord kommune og forbedret helsen til utallige ved hjelp av små konkrete råd. I dagens episode går vi inn på stress, immunforsvar og 5 råd som har vist seg å øke hverdagsgleden! Og ikke minst- til slutt går vi inn på Anita sine tre S'er, som jeg elsker! :)5 grep til hverdagsglede link- https://psykiskhelse.no/kurs/hverdagsglede/Ønsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/For bonusepisoderApple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/14/202351 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#127. Tarmbakterier, proteiner, hudflora, fasting, fruktose og urinsyre. Med Thomas Thrap Huse.

Dagens episode dykker inn i mange ulike helsetema! Sammen med Thomas Thrap Huse (også kjent som Mr. Pimp Lotion), som har bakgrunn i mikrobiologi og fysioterapi tar vi en god prat om alt i fra tarmbakterier og hudflora til proteiner, fasting og fruktose! For mer fra Thomas Thrap Huse: https://www.instagram.com/mr.pimp_lotion/Ønsker deg en kjempe fin dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/Få bonusepisoder og støtt podcasten på Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/7/20231 hour, 21 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#126. Bekymringer, følelser og tanker som tar overhånd. Med psykolog Line Rustberggaard.

Bekymring. Vi mennesker har en tendens til å bekymre oss, og mange av oss bruker mye tid på dette. Men hva om vi fikk vite at det å bekymre seg ofte bare fører til enda mer bekymring? Kan det være som en muskel som trenes, hvor det å bekymre seg kan føre til at det bare blir lettere å bekymre seg for andre ting? Hvor går grensen mellom sunn bekymring og overdreven bekymring? Og når er det nyttig å bekymre seg? I denne episoden snakker jeg med psykologspesialist Line Rustberggard om bekymringer, uro og vanskelige følelser, og hva vi kan gjøre for å få mindre av disse bekymringene, slik at vi kan få mer tid til de tingene vi ønsker å fylle dagen vår med. :)For kontakt Line Rustberggaard: www.linepsykolog.comØnsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/Få bonusepisoder og støtt podcasten på Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/31/20231 hour, 1 minute, 22 seconds
Episode Artwork

#125. Pust, stress, nerver og en kropp i balanse. Med pusteveileder Anette Aarsland.

Denne episoden handler om pusten og nervesystemet vårt! Hvordan kan vi bruke pusten til å få mer energi, mindre plager og bedre helse?Med meg har jeg pusteteknikk ekspert Anette Aarsland som har jobbet med pusten i mange tiår. Vi går blant annet inn på pusten, vagusnerven, pusteteknikker, nesepust, diafragma, stressrelaterte plager og energi. Link til Anette Aarsland: https://pusteteknikk.no/Livet og sånn pusteøvelser på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3cQudxS_SBUTakk til Leger Uten Grenser sitt utrolig viktige arbeid. For støtte og bestilling av gratis handlenett: http://legerutengrenser.no/legeromlivetØnsker deg en nydelig dag!Alt godt,AnnetteFølg meg gjerne på:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Nyhetsbrev: https://www.annettedragland.no/Få bonusepisoder og støtt podcasten på Apple: https://podcasts.apple.com/no/podcast/leger-om-livet/id1539212619 Spotify: https://podcasters.spotify.com/pod/show/legeromlivet/subscribeDisclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/24/202351 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#124. Ernæringsbiolog Marit Kolby om kostholdspåstander, fett, råvarer og matglede!

I ukens episode har jeg ernæringsbiolog Marit Kolby som gjest! Vi snakker blant annet om de nye nordiske kostholdsrådene, om fett, om råvarer, ernæring, økologisk mat og matpåstander.For Marit Kolbys nye bok: https://www.friskforlag.no/produkt/kokeboka-hva-skal-vi-spise/?gad=1&gclid=CjwKCAjwvrOpBhBdEiwAR58-3Pzu-PqAWEvABXChWbIUvqH8jl-p8zZ3594OpGBzaq7Vs2SESoBnrxoCmKwQAvD_BwETakk til ukens sponsor som gjør det mulig for meg å drive podcast: https://nextory.no/livetØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/legeromlivetDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/17/20231 hour, 5 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#123. HRV, kapasitet, pulskur, mat, søvn og optimal stressbalanse. Med lege Torkil Færø.

I dagens episode snakker jeg med lege Torkil Færø om hjertevariabilitet, optimal stressbalanse, mat, ernæring, glukose, trening og stress. Torkil har skrevet boken Pulskuren som har vært på bestselgerlista i snart et år. Han kommer nå ut med boken Pulskuren helsedagbok og Pulskuren på engelsk "The Pulse Cure". Hvordan klarer Torkil å holde energinivået på topp til tross for at han har stått i et vanvittig trykk siste året? Hvorfor mener Torkil at det ikke blir bare stress å måle HRV? Hva vil de si å ha lav HRV for helsen? Og til slutt kjører vi en god Q&A! For boken Pulskuren Helsedagbok: https://pulskuren.no/bokhandel/pulskuren-helsedagbok/Boklansering Pulskuren Helsedagbok 16. oktober kl 18: Eldorado bokhandel, sal 2, Torggata 9https://www.facebook.com/events/s/boklansering-torkil-f%C3%A6r%C3%B8-med-p/257247856716737/Takk til ukens sponsor som gjør det mulig for meg å drive podcast: https://nextory.no/livetØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/legeromlivetDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/10/20231 hour, 9 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#122. Dr. Christopher Palmer- A Revolutionary Breakthrough in Understanding Mental Health

How is mental disorders related to metabolic disorders?Why is mitochondrial functioning so important when thinking about mental health?Dr. Christopher Palmer is a psychiatrist at McLean Hospital and an Assistant Professor of Psychiatry at Harvard Medical School. His clinical practice focuses on helping people suffering from treatment resistant mental illnesses. He has been involved in psychiatric research for well over 20 years. His research focuses on metabolism, metabolic disorders and their connection to mental disorders. And his work and research has led to his book Brain Energy- A Revolutionary Breakthrough in Understanding Mental Health--and Improving Treatment for Anxiety, Depression, OCD, PTSD, and More. https://brainenergy.com/Dr. Palmer has startet a grassroots movement calling for a transformation in the mental health field. As he says: Countless people are desperate for more effective treatments. We can – and must – do better.Ive been looking forward to this conversation for a long time, and I cant wait to share Dr. Palmers important knowledge with you. In the episode we will discuss mental health, metabolic health, mitochondrial functioning and how diet and lifestyle can heal us.For more from Dr. Christopher Palmer:https://www.chrispalmermd.com/Alt godt,AnnetteFollow me on:instagram.com/dr.annettedragland facebook.com/legeromlivet. Få bonusepisoder og støtt podcasten på Apple eller Spotify.Disclaimer: The content of the podcast and on the website is not intended to constitute or replace professional medical advice, diagnosis, or treatment. Always seek the advice of your doctor or other qualified healthcare professional if you have questions regarding a medical condition. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/3/202356 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#121. Aktivitet, blodsukker, inflammasjon, VO2 max og trening. Med Melina Magulas.

Dagens gjest er forsker Melina Meyer Magulas. Vi snakker om trening, VO2max, glukose- og lipidmetabolisme, mental prestasjonsevne, økt livslengde, trening, sedat livstil, stillesitting, inflammasjon og hvordan små endringer kan gi vanvittige effekter!For mer fra Melina: https://www.instagram.com/melinamagulas/Tusen takk til ukens sponsor CSOAPSBruk rabattkode Legeromlivet10 på nettsiden deres csoaps.com for 10% rabattØnsker deg en nydelig uke!AnnetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/26/20231 hour, 22 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#120. Hormonhermere, miljøgifter, helse og evighetskjemikalier. Med kjemiker Unni Eikeseth.

Hva er egentlig miljøgifter? Og i hvor stor grad blir vi eksponert? Hvordan påvirker det helsen vår? Hvordan kan man unngå de?I denne episoden gjester kjemiker og forfatter Unni Eikseth. Unni har nylig skrevet boken «Vårt kjemiske liv» og kommer her med mye nyttig og viktig kunnskap som vi kan ta i bruk i hverdagen vår.For boken «Vårt kjemiske liv- Miljøgiftene rundt oss» trykk herØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg gjerne på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/legeromlivetDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/19/202351 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#119. Håp, resiliens, flyktningkrise, barn og drømmer. Med barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk. I samarbeid med Leger Uten Grenser.

I denne episoden gjester barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk. Hun har spesialisering innen traumer, jobber som universitetslektor ved NTNU og er en erfaren feltarbeider for Leger Uten Grenser. Denne episoden er laget i samarbeid med Leger Uten Grenser. I dag skal vi snakke om Moria og hvordan det er å være helsearbeider på et sted hvor mennesker har så store utfordringer som de har i Moria-leiren. Men vi skal også snakke om håp og resiliens, og hvordan vi kan hjelpe barna våre og oss selv bygge motstandsdyktighet i en verden som til tider kan være veldig vanskelig å leve i. For å få et gratis handlenett i posten fra Leger Uten Grenser med trykket «Er alle menneskeliv verdt å redde? Jeg er aldri i tvil» trykk på linken: Leger uten grenser.no/legeromlivet. Ønsker deg en fin uke!Alt godt,AnnetteDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202346 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

#118. Ikke bare en følelse- hvordan finne veien til lykke og deg selv. Med lege Aili Kristina Hannisdal.

Gjest i dagens episode er lege og forfatter av tre bestelgende bøker, Aili Kristina Hannisdal. Vi snakker om følelser, lykke, nummenhet, vonde og gode følelser, og som Aili sier det så fint- hvordan vi kan våge å lytte til følelsene vi helst vil unngå, for å finne veien til lykke- og oss selv. For mer: https://www.endorfinlegen.no/For å kjøpe boken «Ikke bare en følelse» trykk her Ønsker deg en nydelig uke!AnnetteFor billetter til LIVE podcast 20. september i Oslo:https://www.eventim.no/eventseries/3467658/?affiliate=FK3Følg meg på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/legeromlivetDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/12/20231 hour, 4 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#117. Pust, nervesystem, stress og energi. Med lege Hege Svenningsen

Dagens episode handler om PUST. Og med meg i studio har jeg lege Hege Svenningsen, vi snakker om:NesepustingStressEnergisyklusPusten og betydningen den har på helsen vårSamspillet mellom oksygen og karbondioksidVagusnervens funksjonPusteøvelser som har stor effektFor mer fra lege Hege Svenningsen: www.drsvenningsen.no / https://www.xn--stdigkurs-m8a.no/Tusen takk til ukens sponsor CSOAPSBruk rabattkode Legeromlivet10 på nettsiden deres csoaps.com for 10% rabattØnsker deg en nydelig uke!AnnetteLink til LIVE podcast 20. september:https://www.eventim.no/eventseries/3467658/?affiliate=FK3Disclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/5/20231 hour, 2 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

#116. Blodsukker, glukose, insulinresistens og energi. Med lege Anita Monsen Pedersen

Link til LIVE podcast 20. september:https://www.eventim.no/eventseries/3467658/?affiliate=FK3I dag skal vi snakke om blodsukker, ernæring og insulinresistens, og med meg har jeg den dyktige og herlige kommuneoverlegen i Kåfjord kommune, Anita Monsen Pedersen! For mer info:https://www.kafjord.kommune.no/cppage.6592966-423764.htmlØnsker deg en nydelig uke!AnnetteFølg meg på:Instagram.com/dr.annettedraglandFacebook.com/legeromlivetDisclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/29/20231 hour, 6 minutes, 43 seconds