Winamp Logo
Lasten kasvattamat Cover
Lasten kasvattamat Profile

Lasten kasvattamat

Finnish, Parenting, 1 season, 8 episodes, 5 hours, 55 minutes
About
Tämä on keskusteluohjelma lasten kasvattamista aikuisista. Emme puhu nyt siitä miten kasvatamme lapsiamme, vaan siitä miten lapset ovat kasvattaneet meitä. Mitä olemme vanhemmuuden kautta oivaltaneet itsestämme, omasta lapsuudesta, omista vanhemmista ja maailmasta? Keskusteluohjelmassa Duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja Marja Hintikka juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa kaikesta syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä, kipeitä, hauskoja ja paikoitellen rankkojakin. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan!
Episode Artwork

#08: Kari Kanala: "Kuolema, elämä ja kaikki siinä välissä"

“Kun mä oon teini niin ootko sä jo kuollut?” Miten kuoleman ammattilainen on kasvanut aikuisiällä saadun lapsen mukana? Kirkkoherra Kari Kanala puhuu siitä miten kuolema tuo meille kyvyn olla elossa ja lapset elämää hautajaisiin, äidin taakan kantamisesta, syliinottamisen ihmeestä, kuolemaa karkuun polkemisesta, päivän poimimisesta – sekä siitä, miksi kannattaa hommata hamsteri. Keskusteluohjelmassa  duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja  Marja Hintikka  juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa  kaikesta  syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä,  kipeitä,  hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat  huutoitkusta  hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien  tunteisiin,  pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä  rakastumiseen.
10/27/202233 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#07: Ali Jahangiri: "Pommit, etuoikeus, itselleen nauraminen"

Jos oma lapsuus on ollut sitä, että väistelee kadulla pommeja, millaista on kasvaa rauhanajan lasten isänä? Ali Jahangiri puhuu siitä miksi 10-vuotias Ali ei antanut muiden lasten leikkiä leluilla, miten kaikkien traumat on ihan yhtä isoja, ulkopuolisuudesta käyttövoimana ja siitä mitä kovuus tarkoittaa, itkupilliksi oppimisesta, tilan antamisesta, lasten maailman ymmärtämisestä ja siitä miksi tää aika on pakko käyttää hyvin. Keskusteluohjelmassa  duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja  Marja Hintikka  juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa  kaikesta  syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä,  kipeitä,  hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat  huutoitkusta  hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien  tunteisiin,  pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä  rakastumiseen.
10/20/202232 minutes, 1 second
Episode Artwork

#06: Piritta Hagman: "Naiseuden korkeakoulu, napanuoran venyminen, mummon muurit"

Mitä jos lapset kasvattavat meitä myös urapolulla? Piritta Hagman puhuu kotiäitiyden suhteesta toimitusjohtajuuteen, siitä miten lapset kasvattivat häntä jo kohdussa, pienten asioiden kuuntelun tärkeydestä ja jatkuvasta irtipäästämisestä, oman äidin kasvattamisesta, isoäidin surusta, empatiasta edellisiä sukupolvia kohtaan – sekä siitä kun halaus ei enää riitä. Keskusteluohjelmassa duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja   Marja Hintikka juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa   kaikesta syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä,   kipeitä, hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat   huutoitkusta hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien   tunteisiin, pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä   rakastumiseen.
10/13/202243 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

#05: Erin: "Hengenvaarallinen sotku, kakan raapiminen, muovikassien viikkaaminen"

Mitä jos olet jo valmiiksi lapsen lailla auki, rento ja spontaani ja sitten lapset saapuvat kasvattamaan sua? Miltä tuntuu kun oppii lasten myötä skarppaamaan, miten hän on oppinut arvostamaan muovikassien viikkaamista, iltapalan taiasta, isojen tunteiden löytämisestä ja siitä mitä raivopäisyys opettaa. Keskusteluohjelmassa  duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja  Marja Hintikka  juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa  kaikesta  syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä,  kipeitä,  hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat  huutoitkusta  hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien  tunteisiin,  pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä  rakastumiseen.
10/6/202250 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

#04: Jenny & Jarppi: ”Julkinakuilu, etupyllyt ja ylävartalokipsi."

Mitä tapahtuu kun koviksesta ja julkinakuilijasta tulee vanhempia? Jarppi Leppälä ja Jenny Lehtinen puhuvat lapsista seksuaalikasvattajina, alastomuudesta ja häpeilemättömyydestä, sisäisistä etupylly-ihmisistä, sotkun – ja järjestyksen – sietämisestä. Siitä kun lapsi yrittää saada äidin ajoissa kouluun, miten omat lapset ovat kasvattaneet isovanhempia ja kun aplodit loppuu kotona. Tämä  on keskusteluohjelma lasten kasvattamista aikuisista. Emme puhu nyt  siitä miten kasvatamme lapsiamme, vaan siitä miten lapset ovat  kasvattaneet meitä. Mitä olemme vanhemmuuden kautta oivaltaneet  itsestämme, omasta lapsuudesta, omista vanhemmista ja maailmasta? Keskusteluohjelmassa duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja  Marja Hintikka juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa  kaikesta syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä,  kipeitä, hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat  huutoitkusta hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien  tunteisiin, pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä  rakastumiseen.
9/29/20221 hour, 6 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#03: Jari Sarasvuo: “Rakkauden kulkukoirat, toinen tuotantokausi ja kotiin löytäminen.”

“Lapset ovat meillä vain lainassa.” Jari Sarasvuo puhuu toisen tuotantokauden oivalluksista: etukäteisnostalgiasta ja ohikiitävien hetkien tankkaamisesta, siitä miten kaikki vanhemmat epäonnistuvat, anteeksipyytämisen lahjasta, vallankäyttäjänä kasvamisesta ja isänsä suvaitsevaisuudesta, ehdottomasta rakkaudesta ja kotiin löytämisestä. Ja siitä miltä vaarit näyttää. Tämä on keskusteluohjelma lasten kasvattamista aikuisista. Emme puhu nyt siitä miten kasvatamme lapsiamme, vaan siitä miten lapset ovat kasvattaneet meitä. Mitä olemme vanhemmuuden kautta oivaltaneet itsestämme, omasta lapsuudesta, omista vanhemmista ja maailmasta? Keskusteluohjelmassa duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja Marja Hintikka juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa kaikesta syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä, kipeitä, hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat huutoitkusta hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien tunteisiin, pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä rakastumiseen.
9/22/202242 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#02: Laura Malmivaara: “Hyvät äitipuolet, tunnelukot ja eksien kehuminen.”

Mitä jos pääsisimme kasvattamaan lapsemme kaikella sillä viisaudella jonka on jo lapsiltaan saanut? Kun lapset repivät sydämen auki ja pakottavat kasvamaan: “Älä nyt mokaa tätä!” Laura Malmivaara puhuu miesystävän eksän kehumisesta, pariterapiasta silloin kun menee hyvin, siitä kun vaikeat jutut eivät halua tulla suusta, teini-ikäisten viiltävän suorasta palautteesta ja miten lasten myötä pääsee lähemmäs itseään. Tämä on keskusteluohjelma lasten kasvattamista aikuisista. Emme puhu nyt siitä miten kasvatamme lapsiamme, vaan siitä miten lapset ovat kasvattaneet meitä. Mitä olemme vanhemmuuden kautta oivaltaneet itsestämme, omasta lapsuudesta, omista vanhemmista ja maailmasta? Keskusteluohjelmassa duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja Marja Hintikka juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa kaikesta syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä, kipeitä, hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat huutoitkusta hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien tunteisiin, pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä rakastumiseen.
9/15/202244 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

#01: Mikael Gabriel: “Huutoitku, faijahaavat ja egokuolema.”

Isäksi tulemisen kriisistä puhutaan ihan liian harvoin. Mikael Gabriel hajosi lapsensa syntymän jälkeen neljän päivän huutoitkuun, “terapiatrippiin faijahaavoista”. Lapsen syntyminen pakotti hänet ensimmäistä kertaa aikuisiällä käsittelemään Mikaelin, ei Mikael Gabrielin tunteita. Tämä on keskusteluohjelma lasten kasvattamista aikuisista. Emme puhu nyt siitä miten kasvatamme lapsiamme, vaan siitä miten lapset ovat kasvattaneet meitä. Mitä olemme vanhemmuuden kautta oivaltaneet itsestämme, omasta lapsuudesta, omista vanhemmista ja maailmasta? Keskusteluohjelmassa duudsoneista tuttu Jukka Hilden ja toimittaja Marja Hintikka juttelevat muiden lasten kasvattamien vanhempien kanssa kaikesta syntymän ja kuoleman välillä. Keskustelut ovat keveitä, kipeitä, hauskoja ja paikoitellen rankkojakin; ne polveilevat huutoitkusta hengenvaaralliseen sotkuun, faijahaavoista isovanhempien tunteisiin, pommeista egokuolemaan, syyllisyydestä itseensä rakastumiseen.
9/15/202242 minutes, 56 seconds