Winamp Logo
LAMMIE, De Hasjkotter Cover
LAMMIE, De Hasjkotter Profile

LAMMIE, De Hasjkotter

Dutch, Old Time Radio, 1 season, 85 episodes, 1 day, 13 hours, 9 minutes
About
Het staat bekend als de smokkeltocht der smokkeltochten als in maart 1974 de HD 160, beter bekend als Lammie, uitvaart richting Libanon. De meest bijzondere karakters raken bij dit avontuur betrokken. En wie zijn er nu eigenlijk al op de hoogte van deze smokkeltocht nog voordat de viskotter is uitgevaren? Bizarre omstandigheden op de heenreis en de meest krankzinnige achtervolging van de marine, douane en de rijkspolitie te water op de terugreis. En dan opeens is de Lammie verdwenen. Dit avontuur wordt gezien als het begin van de grootschalige politie-acties tegen de drugshandel.
Episode Artwork

De TRUMP Trials: Aflevering 7: De Florida Zaak - Geheime Stukken

In de nieuwe aflevering van "The Trump Trials" bespreken we de aanklachten tegen voormalig president Trump wegens samenzwering, het illegaal bewaren van honderden TOP SECRET documenten op zijn privéterrein Mar a Lago, en het misleiden van de grand jury en FBI. Deze ernstige beschuldigingen, ontstaan na zijn vertrek uit het Witte Huis in januari 2021, worden verder onderzocht als de rechtszaak in mei 2024 begint. Deze zaak benadrukt de mogelijke consequenties van Trump’s handelingen na zijn ambtstermijn. #Trump #MaraLago #TOPSECRETdocumenten #FBIonderzoek #rechtszaak #TheTrumpTrials #podcastSchrijf je in, volg ons en laat je waardering achter: Voor meer diepgaande analyses en onthullingen, abonneer je gratis op "De Trump Trials" via je favoriete podcast platform. Mis geen enkele aflevering en wees deel van onze groeiende gemeenschap die de feiten achter de krantenkoppen zoekt. Heb je genoten van deze aflevering? Laat een review achter en deel je gedachten met ons. Je steun en waardering helpen ons om meer van deze content te blijven maken.
4/14/202428 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

De TRUMP Trials : Aflevering 6: Spreekverbod

In deze boeiende aflevering van "De Trump Trials" duiken we diep in het concept van gag orders binnen de rechtbank. Ontdek samen met ons wat een gag order precies inhoudt, waarom het wordt opgelegd, en de invloed ervan op de gerechtigheid in high-profile zaken zoals die rond Donald Trump.Wat is een Gag Order?Een gag order is een gerechtelijk bevel dat de betrokken partijen in een rechtszaak beperkt in hun communicatie over de zaak. Dit kan variëren van het verbieden van het delen van informatie met de pers, het benaderen van getuigen, tot het openlijk bespreken van de zaak op sociale media. De essentie van een gag order is om de integriteit van het juridische proces te beschermen, de privacy te waarborgen en een eerlijk verloop van de rechtszaak te garanderen.Het Doel van een Gag Order:Deze aflevering legt uit waarom gag orders cruciaal zijn in het behouden van een onbevooroordeelde jury en een rechtvaardig proces. Door potentiële beïnvloeding van de media en publieke opinie te beperken, helpen deze bevelen om een fair trial te waarborgen. De sancties voor het overtreden van een gag order zijn niet mals: van boetes tot soms zelfs preventieve hechtenis.SEO Tags:#GagOrder #TrumpTrials #Rechtbank #FairTrial  #JuryBeïnvloeding #Privacy #Rechtszaak #DonaldTrump #JuridischeProces #MediaInvloed 
4/12/202420 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

De TRUMP Trials - Aflevering 5: Rule 29 - De Pijler van Vrijspraak in de Trump Trials

Aflevering 5: "Rule 29 - De Pijler van Vrijspraak in de Trump Trials"In deze boeiende vijfde aflevering duiken we in de essentie van Rule 29 binnen het Federale Wetboek van Strafvordering, een cruciale factor in de zaken tegen Donald Trump in Florida en Washington. We ontrafelen hoe dit artikel invloed heeft op de juridische strategieën, de beslissingsmacht van de rechter voorafgaand aan juryberaadslaging en de complexiteit van het juridisch proces. Ontdek de strategische overwegingen voor zowel verdediging als aanklager en de impact op juryverdicten. Krijg inzicht in de cruciale rol van juryselectie.Deze aflevering is essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in de diepten van het Amerikaanse rechtssysteem en de dynamiek van high-profile rechtszaken #Rule 29 #DeTrumpTrials #juridische strategie #juryselectie #federale rechtszakenSchrijf je in, volg ons en laat je waardering achter: Voor meer diepgaande analyses en onthullingen, abonneer je gratis op "De Trump Trials" via je favoriete podcast platform. Mis geen enkele aflevering en wees deel van onze groeiende gemeenschap die de feiten achter de krantenkoppen zoekt. Heb je genoten van deze aflevering? Laat een review achter en deel je gedachten met ons. Je steun en waardering helpen ons om meer van deze content te blijven maken.
4/9/202431 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

KUNSTMAFFIA: Rembrandt en de internationale drugsmaffia.

Dompel je onder in een spannend verhaal van internationale kunstdiefstal en criminele intriges in de nieuwste aflevering van Kunstmaffia. Luister hoe Rik Bouman en Robert Tetteroo de mysterieuze zaak ontrafelen van de diefstal van Rembrandt en Renoir, die de kunst- en antiekwereld schokte. Van de gedurfde overval in Stockholm tot de onverwachte wendingen in Los Angeles, deze aflevering belooft een adembenemende rit door de donkere kant van de kunstwereld.#Kunstmaffia, #kunstdiefstal, #Rembrandt, #Renoir, #Stockholm, #Los Angeles, #internationale misdaad, #FBI, #kunstroof, #podcast #kunst, #misdaadpodcastLeuk als jullie in de spotify Q&A van onze afleveringen een reactie willen geven op onze vraag en de eventuele enquete! Jouw steun betekent veel voor ons. Overweeg een bijdrage te leveren aan onze podcast Kunstmaffia Of het nu groot of klein is, anoniem of niet, eenmalig of maandelijks, elke bijdrage helpt ons om dit fascinerende verhaal voort te zetten en meer verborgen verhalen aan het licht te brengen: https://fooienpod.com/kunstmaffiaZeer veel dank mochten jullie iets voor onze podcast over hebben!Bekijk ook graag:https://instagram.com/Kunstmaffia
4/7/202429 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

De TRUMP Trials: "Corrupte" Verkiezingen

In deze onthullende vierde aflevering van "De Trump Trials", duiken we diep in de tumultueuze naweeën van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, met een speciale focus op de staat Georgia - het epicentrum van controverse en betwisting door voormalig president Donald Trump. Ontdek de details achter het beruchte telefoongesprek van 2 januari tussen Trump en Brad Raffensperger, Georgia's Secretary of State, waarin Trump opriep om "genoeg stemmen te vinden" om de uitslag van de verkiezingen om te keren. We ontleden de gevolgen van dit gesprek, de daaropvolgende hertellingen, en de juridische gevechten die het landschap van de Amerikaanse politiek hebben geschokt.Wat u leert in deze aflevering:De achtergrond en uitkomst van de 2020 verkiezingen in Georgia. Een diepgaande analyse van het telefoongesprek tussen Trump en Raffensperger. De reactie van de publieke en juridische instanties op Trumps claims. De impact van deze gebeurtenissen op de Amerikaanse democratie en het vertrouwen in het verkiezingsproces.Schrijf je in, volg ons en laat je waardering achter: Voor meer diepgaande analyses en onthullingen, abonneer je gratis op "De Trump Trials" via je favoriete podcast platform. Mis geen enkele aflevering en wees deel van onze groeiende gemeenschap die de feiten achter de krantenkoppen zoekt. Heb je genoten van deze aflevering? Laat een review achter en deel je gedachten met ons. Je steun en waardering helpen ons om meer van deze content te blijven maken.
3/31/202454 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

De TRUMP Trials: aflevering 3

Aflevering 3: Politiek vs. Rechtspraak - De Diepte in met Trumpisme en de Manhattan CaseWelkom bij de derde aflevering van De TRUMP Trials, waarbij strafrechtadvocaat Boudewijn van Eijck en sidekick Rik Bouman samen met Raymond Mens dieper duiken in de complexe wereld van politiek en rechtspraak. In deze aflevering pakken we een aantal prikkelende thema's op die centraal staan in de Amerikaanse politieke arena en de rechtszaal. Mis het niet als we de volgende onderwerpen uitpakken: - Speciale Gast: Raymond Mens: politicoloog, tv persoonlijkheid, podcastmaker en Amerika-kenner, Raymond Mens, deelt zijn inzichten over de huidige politieke landschap in de VS, de impact van Trump's beleid, en wat dit betekent voor Amerika en daarbuiten.- Trumpisme Ontcijferd: We verkennen de opkomst en invloed van Trumpisme in de hedendaagse Amerikaanse politiek. Wat betekent het voor de toekomst van de Republikeinse partij en de Amerikaanse politiek in het algemeen? - Diepgaande Analyse van o.a. de Manhattan Case: Een vervolg op onze discussie over de spraakmakende Manhattan Case tegen Donald Trump. We duiken in de juridische nuances en de mogelijke implicaties voor Trump en zijn imperium. - Een Recordbrekende Borgsom: De verbazingwekkende borgsom in de zaak tegen Trump heeft veel stof doen opwaaien. Wij bespreken de details en de precedenten die dit zou kunnen scheppen voor toekomstige zaken.Luisteraars kunnen een diepgaand, informatief, en soms verrassend gesprek verwachten dat licht werpt op de complexiteit van Amerika's juridische en politieke systemen.Zorg dat je geabonneerd bent op De Trump Trials op je favoriete podcastplatform. Deel je gedachten en sluit je aan bij de discussie via onze social mediakanalen. Mis geen enkele aflevering vol inzichten en analyses die nergens anders te vinden zijn.Aflevering 4 volgt snel!!!!!**Hashtags: #DeTrumpTrials #Trumpisme #ManhattanCase #PolitiekvsRechtspraak #RaymondMens**Luister nu naar aflevering 3 en duik dieper in de wereld van politiek versus rechtspraak!
3/27/202433 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia: De Gestolen Turners en een sluw Museum

**Dit is aflevering 32: "De Gestolen Turners en een Sluw Museum"**Leuk als jullie in de spotify Q&A van onze afleveringen een reactie willen geven op onze vraag en de eventuele enquete! Jouw steun betekent veel voor ons. Overweeg een bijdrage te leveren aan Kunstmaffia via Of het nu groot of klein is, anoniem of niet, eenmalig of maandelijks, elke bijdrage helpt ons om dit fascinerende verhaal voort te zetten en meer verborgen verhalen aan het licht te brengen: https://fooienpod.com/kunstmaffiaZeer veel dank mochten jullie iets voor onze podcast over hebben!Bekijk ook graag:https://instagram.com/Kunstmaffia**Aflevering 32** van Kunstmaffia duikt in het adembenemende verhaal van de diefstal van twee onbetaalbare schilderijen van William Turner, samen met een meesterwerk van Caspar Friedrich, uit de Kunsthal van Frankfurt. Deze sensationele aflevering onthult een verhaal vol intriges, misleiding en een gedurfde zoektocht naar gerechtigheid, terwijl het ontrafelt hoe het Tate Gallery in Londen zich in de schaduwwereld waagde om hun verloren schatten terug te krijgen.**Afleveringstitel:** De Gestolen Turners en een Sluw Museum**Uw Gastheren:** Rik Bouman en Robert Tetteroo brengen u wederom een fascinerend verhaal uit de onderwereld van kunst en antiek.**In deze aflevering:**- Ontdek het geniale van William Turner, wiens werk niet alleen de romantiek belichaamde maar ook de weg vrijmaakte voor de impressionisten.- Volg de dramatische nacht van de roof waarbij klassieke dieventactieken een moderne draai krijgen, resulterend in de verdwijning van drie meesterwerken.- Duik in de intense onderhandelingen en de geheime operatie, geleid door het Tate Gallery, om de gestolen schilderijen terug te winnen van de onderwereld.**Hoogtepunten:**- De onthulling van 'Operatie Cobalt': Tate Gallery's riskante strategie om hun gestolen kunst terug te kopen.- De verbijsterende wendingen van internationale misdaad, met kruimeldieven, oplichters en maffiabazen die allen hun rol spelen in dit drama.- De morele dilemma's en ethische vraagstukken rondom het betalen van losgeld voor gestolen kunst.**Achtergrondinformatie:**William Turner, een van de grootste Britse schilders, liet een onuitwisbare stempel achter op de kunstgeschiedenis met zijn revolutionaire benadering van licht, kleur en sfeer. Zijn werken, die nu tot de meest waardevolle ter wereld behoren, zijn een testament van zijn genie.https://www.tate.org.uk/art/artists/joseph-mallord-william-turner-558 https://www.artmajeur.com/nl/magazine/5-kunstgeschiedenis/jmw-turner/333118Hartelijk dank voor het luisteren, en blijf ons volgen voor meer intrigerende verhalen uit de verborgen hoeken van de kunstwereld.**#Kunstmaffia #DeGestolenTurners #KunstDiefstal #TateGallery #WilliamTurner #Kunstgeschiedenis #Podcast**
3/24/202423 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

De TRUMP Trials

Duik dieper in de onstuimige wereld van Donald Trump met de tweede aflevering van "De TRUMP Trials", genaamd "Zwijggeld". In deze aflevering onthullen host Boudewijn van Eijck, bekend om zijn scherpe juridische inzicht en liefde voor diepgravende verhalen, en Amerika-kenner Steven de Foer, een journalist met een indrukwekkende carrière van dertig jaar en auteur van het binnenkort verschijnende "De Saboteurs", de verborgen lagen achter de controversiële betalingen en de invloed ervan op de Amerikaanse politiek.Ontdek samen met ons de intrigerende details van strafzaak 1, waarbij Boudewijn en Steven hun expertise bundelen om licht te werpen op de complexe juridische kwesties en morele dilemma's die spelen. Deze aflevering biedt een unieke combinatie van juridische analyse en politieke inzichten, gericht op de vermeende zwijggeld betalingen en de diepgaande impact ervan op de rechtsgang en de Amerikaanse samenleving.Mis deze boeiende duik in de schaduwzijde van macht en geld niet. Abonneer je nu op "De TRUMP Trials" en blijf op de hoogte van elke ontwikkeling in deze historische reeks. Sluit je aan bij Boudewijn van Eijck en de vooraanstaande Amerika specialisten terwijl zij de meest spraakmakende zaken van de laatste tijd ontrafelen, en de verhalen achterhalen die ons beeld van gerechtigheid en leiderschap blijven vormgeven. Jouw gids door het doolhof van Amerikaanse politiek en rechtspraak begint hier.
3/22/202437 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

De TRUMP Trials

In de eerste aflevering van de gloednieuwe podcast "De TRUMP Trials" met de titel "De straf- en civiele zaken rondom Trump ontrafeld", nemen host Boudewijn van Eijck en Amerika specialist Steven de Foer je mee op een onthullende reis. Boudewijn, met zijn uitgebreide achtergrond in de advocatuur en een passie voor documentaires, en Steven, een doorgewinterde journalist met drie decennia ervaring en auteur van het op 10 mei verschijnende boek "De Saboteurs", bieden gezamenlijk diepgaande analyses en unieke inzichten. Bereid je voor op een aflevering vol boeiende onthullingen over de complexe juridische en politieke drama’s die de recente Amerikaanse geschiedenis hebben gevormd. Mis het niet!Blijf Luisteren:Abonneer je nu op "De TRUMP Trials" om geen enkele aflevering te missen. Sluit je aan bij Boudewijn van Eyck en de Amerika specialisten terwijl zij de diepten van de Amerikaanse politiek en rechtspraak verkennen, met de verhalen die vorm geven aan onze wereld vandaag de dag.
3/18/202431 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

KUNSTMAFFIA: ZAAK 31 : Kunstvervalser Geert Jan Jansen: Meester in Misleiding

Deze keer ZAAK 31 – Kunstvervalser Geert Jan Jansen: Meester in MisleidingIn deze aflevering duiken Rik en Robert in het fascinerende verhaal van Geert Jan Jansen, een van de meest beruchte kunstvervalsers sinds de Tweede Wereldoorlog. Jansen's carrière omspant het creëren van duizenden vervalste werken van de grootste namen in de kunstwereld, zoals Karel Appel, Picasso, en Matisse. Luister naar hoe een onbeduidend foutje leidde tot zijn ontmaskering en arrestatie, en de sluwe wijze waarop hij momenteel zijn kost lijkt te verdienen.Leuk als jullie in de spotify Q&A van onze afleveringen een reactie willen geven op onze vraag en de eventuele enquete! Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaZeer veel dank mochten jullie iets voor onze podcast over hebben!Bekijk ook graag:https://instagram.com/KunstmaffiaMet heel veel plezier maken Robert Tetteroo en Rik Bouman deze podcast serie. Dit is KunstMaffia, een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale kunst- en antiek wereld.
3/10/202423 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Marjolein van Unen (1962), voormalig judoka en judotrainer. Zij won medailles op de Europese en Wereldkampioenschappen tussen 1981 en 1986. In die periode was het vrouwenjudo nog geen olympische discipline, tot frustratie van Marjolein. In 1997 leidde zij als eerste vrouwelijke bondscoach een nationale ploeg. Onder haar leiding veroveren de nederlandse judoka's zes olympische medailles en twee wereldtitels.
3/8/202418 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Renske Verbeek (1979) is sinds 2015 directeur van de Vlaardingse Stadspodia.Zij leidde het theater vanuit een failliete situatie door de coronacrises heen. Renske is in 2021 door de Big Improvement Day verkozen tot de Meest Positieve Zuid-Hollander.
3/8/202418 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Hanneke Franken-Wiesebron (1966) is al heel lang ondernemer, omdat ze ook graag zelf de touwtjes in handen heeft. Sinds 2016 is ze financieel directeur/ mede-eigenaar van InterBouwService, een Vlaardings aannemersbedrijf.
3/8/202417 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Willy Atema (1949) is kunsthistoricus en eigenaar van Kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde. Vrouwen in de (schilder) kunst is een van de onderwerpen waarin zij zich heeft gespecialiseerd.
3/8/202416 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Ellen Boonstra-de Jong (1954), jarenlang in verschillende functies actief geweest in het ziekenhuis. Zij schreef het boek "Ziekenhuis Stroomopwaarts". Sinds 2013 is Ellen secretaris van de VVG, platform voor vrouwen- en gendergeschiedenis.
3/8/202417 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Margriet van der Heijden:Natuurkundige en wetenaschapsjournalist Margriet van der Heijden (1964) promoveerde op een onderzoek naar de quarkstructuur van protonen en deuteronen bij het Europees instituut voor deeltjesfysica, het CERN bij Geneve. Later ging ze ook de wetenschapsjournalistiek in en schreef ze het boek "Ongekend" over vrouwen in de wetenschap die over het hoofd werden gezien.
3/8/202423 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Dr. Cora Laan (1968) is docent Geschiedenis Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen. In 2003 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit op het proefschrift: Drank & Drinkgerei, een archeologisch en cultuurhistorisch onderzoek naar de alledaagse drinkcultuur van de 18de-eeuwse Hollanders. Ze zit in het bestuur van cultuurhuis KADE40 en de stichting Geuzenpenning en is zij een van de oprichters van de Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen.
3/8/202428 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

POWERVROUWEN VAN VLAARDINGEN

Lianne van Kalken (1990) is wethouder in Vlaardingen namens GroenLinks.Ze zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Voordat ze de politiek in ging, was ze wetenschappelijk docent en onderzoeker Staats- en Bestuursrecht.
3/8/202412 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia: Het lijk in het Boeddha Beeld!

Shownotes – in oktober 1995, in het dorpje Yangchun, in de Chinese provincie Fujian, vindteen geheimzinnige diefstal plaats. Een onbekende dief slaat een gat in de muur van de lokale tempel en steelt een eeuwenoud Boeddhabeeld. De dorpsbewoners zijn diepbedroefd. Maar 20 jaar later ontdekt een dorpsbewoner dat het beeld in een tentoonstelling staat inHongarije! Het dorpscomite komt bij elkaar en besluit het relikwie terug te halen. Maar kan en wil de Nederlandse eigenaar het wel teruggeven?Leuk als jullie in de spotify Q&A van onze afleveringen een reactie willen geven op onze vraag en de eventuele enquete! Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaZeer veel dank mochten jullie iets voor onze podcast over hebben!Bekijk ook graag:https://instagram.com/KunstmaffiaMet heel veel plezier maken Robert Tetteroo en Rik Bouman deze podcast serie. Dit is KunstMaffia, een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale kunst- en antiek wereld, met Rik Bouman en Robert Tetteroo.
2/25/202415 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

KUNSTMAFFIA: De gestolen Schreeuw van Edvard Munch

Deel 3 van seizoen 3: De gestolen Schreeuw van Edvard MunchDe Schreeuw is een van de meest iconische kunstwerken ter wereld. Iedereen kent het, en iedereen heeft er wel een bepaald gevoel bij. Edvard Munch schilderde het in 1893. Precies een eeuw na het opdrogen van de verf, in 1994, werd zijn meesterwerk op schrikbarend eenvoudige wijze gestolen uit het nationaal museum vanOslo, Noorwegen.En leuk als jullie in de spotify Q&A van onze afleveringen een reactie willen geven op onze vraag en de eventuele enquete! Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaZeer veel dank mochten jullie iets voor onze podcast over hebben!Bekijk ook graag:https://instagram.com/KunstmaffiaMet heel veel plezier maken Robert Tetteroo en Rik Bouman deze podcast serie. Dit is KunstMaffia, een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale kunst- en antiek wereld, met Rik Bouman en Robert Tetteroo.
2/11/202416 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

KUNSTMAFFIA: Wie is Banksy?

Deel 2 van seizoen 3: Wie is Banksy?Shownotes – in deze aflevering richten we onze schijnwerpers op het mysterie Banksy. Deze nog altijd anonieme Britse streetartist, is beroemd om zijn provocerende kunst dat op muren van Bristol tot Londen, en van Jeruzalem tot Las Vegas verschijnt. Hoe verkoopt Banksy zijn werk eigenlijk, of wil hij juist niet verkocht worden? En bovenal, wie is Banksy?En leuk als jullie in de spotify Q&A van onze afleveringen een reactie willen geven op onze vraag en de eventuele enquete! Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaZeer veel dank mochten jullie iets voor onze podcast over hebben!Bekijk ook graag:https://instagram.com/KunstmaffiaMet heel veel plezier maken Robert Tetteroo en Rik Bouman deze podcast serie. De #podcast KUNSTMAFFIA heeft nu inmiddels meer dan 300.000 luisteraars weten te boeien. Hierbij enige reacties van de luisteraars over de verhalen van seizoen 2: “De kunstverhalen wekken mijn interesse”“Dit is echt een favoriete podcast. Crime én kunst gecombineerd, fantastisch! Helaas altijd te kort natuurlijk. Van mij mag een aflevering wel 2 uur duren.”“Grote klasse.”“Erg interessant en ook knap wat mensen toch durfde te doen als verzet en als behoeder van kunst.”“Prachtig zoals altijd met mooie rolverdeling en kennis”“Ik had nog nooit van jullie podcast gehoord maar ben sinds vorige week alles achter elkaar aan het beluisteren en wat een mooie afleveringen stuk voor stuk. Ga zo door heren! 👏🏻”“Geweldige serie ! Ik hoop dat er nog meer afleveringen komen!”“Geweldige aflevering, keep up the good work”“Geweldige podcast aflevering van jullie, The Monuments Men. Zoveel kunst en wat een verhaal. Dan zie je pas de waarde van kunst!”“Ik kijk er al weer naar uit. Morgen op weg naar mijn werk alweer een spannend verhaal.”“Zelfs van wijn maken jullie een spannend verhaal”“Jullie uitspraak van ver-valsing, zoooooo grappig”“Vandaag begonnen aan jullie reeks, super interessant” “Wat leer ik toch ontzettend veel over kunst, door jullie podcast”“De aflevering over Rose Valland beschouw ik als een zeer mooi kunstwerk”“Het was weer een feest. Geweldig om dit soort kunstwerken te ontdekken in de file!”“Gefeliciteerd mannen! Voor mij is jullie podcast de nummer 1. Educatief, meeslepend en de juiste dosis humor!”Instagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een #True Crime podcast over #roof, #vervalsing en #diefstal in de internationale #kunst- en #antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo 
1/28/202417 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

KUNSTMAFFIA: Het Lam Gods en de Rechtvaardige Rechters

Start van Seizoen 3:ZAAK 27 – Het Lam Gods en de Rechtvaardige RechtersShownotes – In deze aflevering van KUNSTMAFFIA bespreken Rik en Robert deRechtvaardige Rechters, een middeleeuws paneel gestolen uit het Lam Gods-altaarstuk.Luister mee naar dit mysterieuze labyrint van theorieën, zoektochten en onbeantwoordevragen over het nog immer vermiste meesterwerk uit Gent.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaDit is de start van seizoen 3. Met heel veel plezier maken Robert Tetteroo en Rik Bouman deze podcast serie. De #podcast KUNSTMAFFIA heeft nu inmiddels meer dan 300.000 luisteraars weten te boeien. Hierbij enige reacties van de luisteraars over de verhalen van seizoen 2: “De kunstverhalen wekken mijn interesse”“Dit is echt een favoriete podcast. Crime én kunst gecombineerd, fantastisch! Helaas altijd te kort natuurlijk. Van mij mag een aflevering wel 2 uur duren.”“Grote klasse.”“Erg interessant en ook knap wat mensen toch durfde te doen als verzet en als behoeder van kunst.”“Prachtig zoals altijd met mooie rolverdeling en kennis”“Ik had nog nooit van jullie podcast gehoord maar ben sinds vorige week alles achter elkaar aan het beluisteren en wat een mooie afleveringen stuk voor stuk. Ga zo door heren! 👏🏻”“Geweldige serie ! Ik hoop dat er nog meer afleveringen komen!”“Geweldige aflevering, keep up the good work”“Geweldige podcast aflevering van jullie, The Monuments Men. Zoveel kunst en wat een verhaal. Dan zie je pas de waarde van kunst!”“Ik kijk er al weer naar uit. Morgen op weg naar mijn werk alweer een spannend verhaal.”“Zelfs van wijn maken jullie een spannend verhaal”“Jullie uitspraak van ver-valsing, zoooooo grappig”“Vandaag begonnen aan jullie reeks, super interessant” “Wat leer ik toch ontzettend veel over kunst, door jullie podcast”“De aflevering over Rose Valland beschouw ik als een zeer mooi kunstwerk”“Het was weer een feest. Geweldig om dit soort kunstwerken te ontdekken in de file!”“Gefeliciteerd mannen! Voor mij is jullie podcast de nummer 1. Educatief, meeslepend en de juiste dosis humor!”Instagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo 
1/14/202430 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia: Trailer seizoen 3

KunstMaffia Trailer Seizoen 3Ook in 2024 gaan Rik en Robert verder met Kunstmaffia in een splinternieuw derde seizoen. In deze trailer lichten we een tipje van de sluier op over wat je kunt verwachten. #Kunstmaffia #Kunstroof #Roofkunst #Kunstvervalsing #Kunstdetective #Zwendel  
12/21/20233 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Bonus aflevering KUNSTMAFFIA: Mauritshuis

Als slot van seizoen 2 van KUNSTMAFFIA een bonus aflevering: Mauritshuis, de tentoonstelling ‘Roofkunst – 10 verhalen’ Interview met General Director van het Mauritshuis, Martine Gosselink.De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.https://www.kunst-verzekering.nl/ Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo 
12/10/202341 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia Zaak 26 The Monuments Men

Shownotes Zaak 26 – The Monuments Men Met deze laatste zaak van het seizoen sluiten Rik en Robert de verhaallijn af over de grootste kunstroof ooit: de plundering van Europa door nazi-Duitsland.Bronnen: The Rape of Europa (1994) door Lynn H. Nicholas en https://www.monumentsmenandwomenfnd.org/https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo 
11/26/202330 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

KUNSTMAFFIA: De Legendarische Schatten van Troje

Shownotes Zaak 25 – Legendarische Trojaanse RoofkunstArcheoloog Heinrich Schliemann ontdekt in 1870 het legendarische Troje dat tot dan toe alleen bekend was uit de Ilias, het epos van Homerus. Als Schliemann vervolgens een enorme goudschat opgraaft, smokkelt hij deze uit Turkije en schenkt ze aan het Archeologisch Museum in Berlijn. Maar als Duitsland de oorlog verliest en Berlijn valt, verdwijnen de Trojaanse schatten spoorloos. Zijn ze vernietigd in een bombardement of geroofd door plunderende Sovjetsoldaten? https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo
11/12/202323 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia : De Nachtwacht in Schuilkelders

Zaak 24: De Nachtwacht in SchuilkeldersShownotesBij de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog wordt Nederland volop gebombardeerd. Rotterdam ligt in puin en Amsterdam was mogelijk het volgende doelwit. Dit vreselijke risico was al voorzien door kunstkenners. De belangrijkste museumcollecties waren al afgevoerd naar geheime bergplaatsen. Maar hoe bescherm je kunstschatten eigenlijk tegen oorlogsgeweld? En wat gebeurde er met De Nachtwacht, Nederlands meest bekende schilderij, in de oorlogsjaren?https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo
10/29/202325 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia: Zaak 23 - De Verdwenen Portugese Kroonjuwelen

Deze keer in Kunstmaffia: Zaak 23 – De Verdwenen Portugese Kroonjuwelen!ShownotesIn 2002 verdwenen tijdens een tentoonstelling in het Museonin Den Haag de Portugese Kroonjuwelen en een collectie diamanten. De verzekeringsmaatschappij looft nog steeds een beloning uit van 600.000 euro. Reden genoeg om de zaak nog eens tegen het licht te houden.https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo. 
10/15/202317 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia Zaak 22 De zoektocht naar de Kroonjuwelen van het Heilig Roomse Rijk

Zaak 22: De zoektocht naar de Kroonjuwelen van het Heilig Roomse Rijk - live vanuit Hilversum (Dutch Media Week)Show notes – Van Parijs tot Stalingrad plunderden de nazi's systematisch de meest waardevolle en cultureel belangrijkste kunst en antiquiteiten, maar de eerste en voor hen historisch belangrijkste schat die ze in beslag namen, waren de kroonjuwelen van het Heilige Roomse Rijk. Walter Horn – een jonge universiteitsprofessor in dienst van het Amerikaanse leger– komt door toeval op het spoor van deze vermiste kroonjuwelen. Hij meldt het officieel per brief aan generaal Patton, die net als Horn deze relikwieën gevaarlijk vindt, omdat ze symbool staan voor Hitlers geplande Duizendjarige Rijk.https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo. 
10/2/202324 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Podcast Vlaarse Dingen

# 19 - De avonturen van een Vlaardingse tandarts in Malawi - Andre BrockhusHoe kom je in Malawi terecht? En heb je wel een goede keuze gemaakt?Wat nu indien je in Malawi midden in de jungle met je auto stil komt te staan?En hoe komt het dat je voor 1 jaar zou willen gaan en inmiddels 30 jaar verbonden bent aan het ziekenhuis in Malawi.
9/21/202313 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

POdcast Vlaarse Dingen: # 18 - Britse bommenwerper crasht in Vlaardingen - met Hans van Ekelenburg en Pieter Schlebaum

Britse bommenwerper crasht in Vlaardingen - met Hans van Ekelenburg en Pieter SchlebaumOp 26 maart 1942 haalt het Duitse afweergeschut een Wellington bommenwerper neer. Zes jonge geallieerde bemanningsleden komen om. Bijna was dit verhaal in de vergetelheid geraakt, maar door twee Vlaardingse doorzetters komt er 70 jaar later alsnog een monument in het Holypark.In deze aflevering vertellen zij het hele verhaal van deze dramatische gebeurtenis.  https://bnext.nl/ Instagram: @VlaarseDingenVlaarse Dingen is mede mogelijk gemaakt door Stichting Jan Anderson & Rita Boon.Lectuur: Neergestort in de Holiërhoekse polder
9/16/202334 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

# 11 - Zaak 21: De Dagboeken van Hitler - Kunstmaffia

ShownotesIn deze aflevering van "Kunstmaffia" bespreken Rik Bouman en Robert Tetteroo de dagboeken van Hitler, die in de jaren tachtig plots boven water kwamen. De experts duiken er op en al snel spreken historici elkaar tegen over de authenticiteit van het explosieve materiaal. https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaDit is kunstmaffia, een podcast over roof, vervalsing en diefstal in de internationale kunst- en antiekwereld met Rik Bouman en Robert Tetteroo. 
9/10/202325 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

# 10 - Zaak 20: Altaussee, een explosieve strijd in de Oostenrijkse Alpen - Kunstmaffia

zaak 20: Altaussee, Een explosieve strijd in de Oostenrijkse AlpenShownotesIn deze aflevering van "Kunstmaffia" duiken Rik Bouman en Robert Tetteroo diep in een intrigerend verhaal van kunstroof, bomexplosies en een onwaarschijnlijke redding in de Oostenrijkse Alpen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verplaatsen nazi kunstrovers hun kwetsbare buit naar de eeuwenoude gangen van de Altaussee zoutmijn om ze tegen de geallieerde bombardementen op Duitse steden te beschermen.Maar wanneer Hitler op de rand van de waanzin staat geeft hij bevel tot totale destructie van zijn rijk. Een lokale nazileider stuurt een groep bomexperts naar de zoutmijn om het ondergrondse kunstdepot met alle kostbare kunstwerken op te blazen. Is er nog iemand die hem kan stoppen?https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo
8/27/202329 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

# 9 - ZAAK 19: Rose Valland, redster van het Franse Erfgoed - Kunstmaffia

ZAAK 19 – Rose Valland, redster van het Franse ErfgoedShow notes – als in 1941 Parijs bezet wordt door Nazi-Duitsland, valt ook Frankrijk ten prooi aan de roofzucht van de nazi’s. Alle gestolen kunst wordt verzameld in museum Jeu de Paume, waar Rose Valland als conservator moet werken voor de Duitsers. In de jaren die volgen bespioneert ze de officieren van de ERR – een speciale eenheid die kunst plundert – waardoor ze aan het eind van de oorlog kan voorkomen dat een trein vol gestolen kunst Frankrijk verlaat.  https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaInstagram: @KunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo
8/13/202333 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

# 8 - Zaak 18: Scherven brengen geluk, behalve in het museum - Kunstmaffia

ShownotesElk museum heeft het wel een keer meegemaakt. Een onhandige bezoeker die struikelt, een selfiestick die door een schilderij prikt, of een onderzoekende vinger die iets omduwt. In deze zaak de meest tenenkrommende ongelukjes van museumbezoekers. Een kleine zaak over vazen, valpartijen en scherven in de kunstwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo. Deze keer: Scherven brengen geluk, maar niet in het museumhttps://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Instagram: @KunstmaffiaLuister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo
7/30/202324 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

# 17 - Vlaardingen en de Watersnoodramp - met Jan Anderson - Vlaarse Dingen

Vlaardingen en de Watersnoodramp – met Jan AndersonOp 1 februari 1953 hoort Jan Anderson op de radio over de extreem hoge waterstand bij de Spoordijk waardoor een overstroming dreigt in de Oostwijk en de VOP. Een deel van de Nederlandse regering is in allerijl op weg naar de Haringstad.  
7/30/202311 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

# 16 - Dollen op het stadhuis en atletiek bij Fortuna op het hoogste niveau - Theo van Everdingen - Vlaarse Dingen

# 16 - Dollen op het stadhuis en atletiek bij Fortuna op het hoogste niveau - Theo van EverdingenTheo van Everdingen weet mooie verhalen naar voren te halen:Wat was er aan de hand met de hoed van de burgemeester?Hoe kun je plotseling wakker worden in een kluis?Er wordt hard gewerkt op stadhuis maar wie weet dat er ooit ook bokswedstrijden waren op het stadhuis?Er waren op het stadhuis meer dan voldoende fietssleutels maar waar waren de fietsen?Ooit was atletiek vereniging Fortuna actief op het hoogste niveau van Nederland. Hoe kon dat gebeuren?
7/22/202310 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

# 7 - ZAAK 17: Van Gogh’s vermiste Vaas met Oleanders - Kunstmaffia

Shownotes – vlak voordat de Duitsers in juni 1940 de Franse hoofdstad aan het Derde Rijktoevoegen, smokkelt een beroemde galeriehouder 30 kostbare schilderijen weg uit Parijs.Het belangrijkste werk is een doek van Vincent van Gogh. Ze verstoppen het in een kasteel inde Dordogne. Drie jaar later passeert een terugtrekkende eenheid van de SS hetnabijgelegen dorp, en die willen niet met lege handen naar Duitsland terugkeren.https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Instagram: @KunstmaffiaLuister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo
7/16/202321 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

# 15 - Vlaardingse politieman met een Groningse aanpak - Henk Blaauw (89) - Vlaarse Dingen

ShownotesHenk Blauw (89) haalt herinneringen op aan zijn tijd als politieagent van 1961 tot 1989 in Vlaardingen. Hij arriveert als eerste bij de enorme kunstmeststoffen brand bij de ENCK in 1963 waarbij een deel van Maasland ontruimd moet worden. Hij voorkomt een miljoenenbankroof aan de Schiedamseweg, maar het droefst blijven de ‘kleine’ zaken waarbij kinderen betrokken waren.     Instagram: @VlaarseDingenHeb jij ook een weergaloos en echt gebeurde Vlaardingse geschiedenis, of een sterk verhaal met een Haringkop in de hoofdrol, laat het weten en wie weet krijg jij, of krijgt je verhaal, ook een plek in deze audio-kroniek van onze stad.Vlaarse Dingen is mede mogelijk gemaakt door Stichting Jan Anderson & Rita Boon.
7/13/202318 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

# 14 - Briefwisseling van pa en ma Kuil over bijzondere momenten in de tweede wereldoorlog - Luuk Kuil - Vlaarse Dingen

Luuk Kuil vertelt over de 80 brieven uit de schoenendoos welke zijn vader en moeder tijdens de oorlog elk aan elkaar hebben uitgewisseld. De vele avonturen zoals de gevechten bij de Grebbeberg en het verblijf in Colditz komen ruim aan bod. Luuk Kuil schreef hier eerder al over in het boek "Burger in Uniform"
7/4/202333 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

# 6 - ZAAK 16: Cornelius Gurlitt en de verborgen nazischat van 1 miljard (met Arthur Brand) - Kunstmaffia

Show notesIn deze aflevering van KunstMaffia (met medewerking van Arthur Brand) duiken we in het bizarre verhaal van Hildebrand Gurlitt en zijn betrokkenheid bij kunstroof en afpersing van Joodse eigenaren tijdens het Derde Rijk. De toen al befaamde kunsthandelaar en verzamelaar kreeg opdracht van het naziregime de uit Duitse musea verwijderde "ontaarde kunst" te verkopen op de buitenlandse markt. 65 jaar later, in 2010, houdt de douane Hildebrands inmiddels bejaarde zoon Cornelius aan in een trein op verdenking van een illegale kunstverkoop. Bij een huiszoeking in zijn appartement in München doet de politie zo’n bizarre ontdekking, dat de Duitse overheid direct besluit om het onderzoek geheim te houden.Tot in 2013 een populair Duits magazine het nieuws op sensationele wijze de wereld in slingert: “Der Nazi Schatz” – waarde één miljard euro?https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Instagram: @KunstmaffiaLuister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo
7/2/202344 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Willy Atema, weefster, wereldreiziger en kunsthistorica - Vlaarse Dingen

Tussen 1977-1988 had Willy Atema, kunsthistoricus, een boetiekje op de Hoogstraat genaamd Pot-Sierlijk, met spinnen, weven, wolverven, breien en een pottenbakkerij. Na de winkel reist Willy tien jaar lang als alleenreizende backpakker over alle continenten van de wereld. Als ze daar mee klaar is start ze haar eigen bureau Kunst en Kunde wat ze tot de dag van vandaag runt.  YouTube: Vlaardingen. Verhalen en verzinsels, realiteit en roddelsWilly Atema website: https://www.kunstenkunde.nl/
6/30/202326 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

# 12 - Vlaardingse rechercheur overleeft drie kogels! - René van de Berg - Vlaarse Dingen

Vlaardingse rechercheur overleeft drie kogels! - René van de BergHet is 1998 wanneer René van de Berg op bezoek gaat bij zijn collega en vriend Marcel op Sint Maarten. René zal daar met zijn vrouw en jongste dochter verzeild raken in een gebeurtenis waarvan je mag hopen dat je dat nooit mee zal maken! Dat hij dit verhaal nog kan vertellen is al een wonder op zich!
6/25/202314 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

# 5 - Zaak 15: Samuel Hartveld, Slachtoffer van de Nazi Roofmachine (met journalist Geert Sels) - Kunstmaffia

ZAAK 15 – Samuel Hartveld, slachtoffer van de nazi roofmachine.  De Joodse kunsthandelaar Samuel Hartveld bemachtigd in juni 1940 een levensreddend visum voor Amerika. Twee maanden later vlucht hij met zijn vrouw op een stoomschip naar New York. Ze laten alles achter wat ze niet dragen kunnen, waaronder hun gebouw in Antwerpen waarin zijn winkel, woning en enkele appartementen gevestigd zijn. Na de oorlog blijken alle 61 schilderijen uit de kunstgalerie verdwenen te zijn.Geert Sels, Journalist van De Standaard, zoekt uit wat er met de schilderijen verzameling van Hartveld is gebeurd. Hij stelt dat naziroofkunst ook mogelijk werd gemaakt door verplichte liquidatie van Joodse eigendommen, waarna deze door handelaren willens en wetens aangekocht en doorverkocht werden. Deze podcast kwam tot stand door een interview metjournalist Geert Sels die aan deze geschiedenis een hoofdstuk wijdde in zijn boek Kunst voor das Reich. https://www.lannoo.be/nl/kunst-voor-das-reichhttps://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Instagram: @KunstmaffiaLuister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo
6/18/202335 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

# 11 - De Haven van Vlaardingen is met DFDS nog springlevend! (met Soraya, Wim, Richard en Guido) - Vlaarse Dingen

De Haven van Vlaardingen is met DFDS nog springlevend! Vlaarse Dingen was onlangs te gast bij DFDS, de grootste ferrymaatschappij van Noord-Europa. Vanuit de vrachtterminal in de Vulcaanhaven varen vijf schepen lijndiensten tussen Immingham, Felixstowe en Vlaardingen.We spreken met Terminal Mederwerker Soraya Delgado, Customer & Operational Services Coordinator Wim Schuurmans, General Manager Richard van Kleef en kapitein Guido Marree van het schip Acacia Seaways. In het DFDS kantoor, de yard en aan boord van een schip vertellen zij ons wat DFDS vervoert en hoe dat in zijn werk gaat. https://www.werkenbijdfds.nl/vacatures/
6/18/20231 hour, 8 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

# 10 - De vergeten Treinramp: 24 doden op 4 mei (!!!) 1976. - Dick van der Werf en Dirk van Vuuren - Vlaarse Dingen

Op 4 mei 1976 raken drie treinen tussen Vlaardingen en Schiedam betrokken bij één van de grootste treinrampen in de Nederlandse geschiedenis. 24 mensen komen te overlijden bij dit ongeluk. Daarnaast raakten veel mensen (zwaar) gewond en blijkt dit ongeval bij veel mensen een jarenlang trauma veroorzaakt te hebben. Dick van der Werf en Dirk van Vuuren waren twee reizigers in één van de drie betrokken treinen. Zij zaten beiden in de stilstaande trein. Nu 47 jaar later leren ze elkaar kennen en blijken ze allebei nog met veel emotie over het treinongeluk te spreken. De gebeurtenis heeft absoluut impact gehad op hun leven. Slachtofferhulp achteraf bestond toen nog niet. Zou dat nu, 47 jaar later, wellicht alsnog kunnen plaatsvinden?
6/15/202320 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

# 9 - Herinneringen aan de Beugvaart - Met Pieter Wapenaar - Vlaarse Dingen

6/11/202315 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

# 8 - Bassie en Adriaan in hun periode als acrobatenduo The Crocksons - met Aad van Toor - Vlaarse Dingen

Bassie en Adriaan in hun periode als acrobatenduo The Crocksons - met Aad van ToorWie is er niet groot geworden met Bassie en Adriaan? Wat was de connectie tussen Adriaan en het Delta Hotel? Met welke act werden Bassie en Adriaan als acrobatenduo The Crocksons beroemd. Hoe kwamen ze in contact met Rudi Carell en Joop van den Ende. Hoe gevaarlijk was het op de recordhoogte van een polsstokhoogspringer?
6/8/202324 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

# 4 - Zaak 14: De Verdwenen Raphaël - Kunstmaffia

Zaak 14 – de Verdwenen RafaëlShownotes:Van alle individuele kunstwerken die tijdens de Tweede Wereldoorlog spoorloos verdwenen, beschouwt men het schilderij van de Italiaanse schilder Rafael ‘Portret van een Jonge Man’ als het belangrijkste meesterwerk dat verloren is gegaan. Hoewel, volgens de Poolse autoriteiten en vele kunsthistorici is het mogelijk dat het werk niet vernietigd, maar gestolen is. In deze zaak bespreken Rik en Robert de laatste sporen van de Rafael en waar het zich zou kunnen bevinden. https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Instagram: @KunstmaffiaLuister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo
6/4/202328 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

# 7 - Een bijna aanvaring en redder van diverse levens - Fred Trooster - Vlaarse Dingen

Een bijna aanvaring en redder van diverse levens - Fred TroosterHoe ontkwam Fred Trooster aan een ramp met de veerboot Vlaardingen - Shell? En hoe wist hij in zijn leven diverse levens te redden?Waarom moest Fred later bij de burgemeester komen?
6/3/20238 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

# 6 - Herinneringen van oorlogskind Cor Dobbelstein - Vlaarse Dingen

Herinneringen van oorlogskind Cor Dobbelstein (85)Cors eerste herinneringen beginnen in de oorlog: het feestterrein met de houten schulp, dat stiekem ontmanteld wordt om de kachels van de buurt brandend te houden, een voetreis met zijn vader om eten te halen leidt tot een NSB-controle en dokter Moerman redt zijn zus van de dood. En dat zijn nog maar een paar verhalen die Cor deelt met Vlaarse Dingen.
5/30/202326 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

# 3 - Zaak 13: Adolf Hitler en de kunst obsessie van de nazi’s (met Geert Sels) - Kunstmaffia

Shownotes:Zaak 13: Adolf Hitler en de kunst obsessie van de nazi’s. In bijna elke aflevering van KunstMaffia waarin we spreken over roof, diefstal of zwendel, voegen we daar vaak aan toe “sinds de Tweede Wereldoorlog”. Dat bracht ons op het idee om WOII eens wat dichter onder de loep te leggen. Met Zaak 9 – De Jacht op de Barnsteenkamer, wisten we al dat de nazi’s op grote schaal kunst en antiek plunderden uit de bezette gebieden. Tegelijkertijd bloeide in Europa en Amerika de kunsthandel enorm op toen de nazi’s hun geroofde kunst verkochten. Waarom waren de nazi’s zo geobsedeerd met kunst? En waarom verboden ze de moderne kunst, maar verkochten ze zogenaamde die Ontaarde Kunst wel op grote schaal?In deze aflevering schuift journalist Geert Sels aan. Hij is schrijver van het boek "Kunst voor das Reich" en Cultuurredacteur van De Standaard. Voor een reeks over Naziroofkunst kreeg hij de Loep voor de beste onderzoeksjournalistiek in Vlaanderen en Nederland.https://www.lannoo.be/nl/kunst-voor-das-reichhttps://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Instagram: @KunstmaffiaLuister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo.
5/21/202334 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

# 5 - Pelé was mijn vriend – met Ernst Lohmann - Vlaarse Dingen

Pelé was mijn vriend – met Ernst LohmannErnst’s vader voer bij de Holland Amerika Lijn op m.s. Veendam en legde regelmatig aan in Rio de Janeiro. Dat was ook de woonplaats van de beroemdste voetballer aller tijden, en die kwam vaak even buurten aan boord. Zo ontstond een bijzondere vriendschap. https://instagram.com/VlaarseDingen
5/20/20236 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

# 4 - David Bowie en Schelvispekel? - met Leo Fontijne - Vlaarse Dingen

Hoe kwamen David Bowie en Schelvispekel met elkaar in aanraking? En welke beroemde oud-student zal ook nu nog op de boot een flesje meenemen? En wat hebben Chileense pepers met Schelvispekel te maken. https://instagram.com/VlaarseDingen
5/14/202312 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

# 3 - Misstanden in kamp De Vergulde Hand – met Bram en Gerda Keizerwaard - Vlaarse Dingen

# 3 - Misstanden in kamp De Vergulde Hand – met Bram en Gerda KeizerwaardDirect na de Tweede Wereldoorlog worden collaborateurs, NSB’ers maar ook onschuldige Vlaardingers vastgezet in een bewaringskamp ter hoogte van Boerderij de Vergulde Hand. Het is een bijna vergeten geschiedenis die Bram terug tot leven brengt.https://instagram.com/VlaarseDingen
5/10/20231 hour, 1 minute, 12 seconds
Episode Artwork

# 2 - Zaak 12: Rudy Kurniawan, De exotische Wijnvervalser - Kunstmaffia

Zaak 12 – Rudy Kurniawan, De Exotische WijnvervalserShownotes:In deze aflevering bespreken Rik en Robert het verhaal van Rudy Kurniawan, een jonge welbespraakte Indonesische wijnhandelaar die in 2002 de Californische wijnwereld opschudt doordat hij met grote aankopen de prijzen opjaagt. Met zijn uitzonderlijke talent om vrijwel elke zeldzame wijn blind te identificeren, wordt hij een graag geziene cultfiguur op de jetset wijnproeverijen. Maar is de wijn die hij verhandelt wel zo exclusief? En hoeveel wijnexpert weten eigenlijk hoe een superzeldzame wijn moet smaken?  https://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Instagram: @KunstmaffiaLuister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo.
5/7/202324 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

# 2 - De Jas van oliemagnaat J.D. Rockefeller – met Jan Anderson - Vlaarse Dingen

De Jas van oliemagnaat J.D. Rockefeller – met Jan AndersonOver hoe een unieke jas van Rockefeller, een gesigneerd exemplaar van het boek Mein Kampf, een waarschuwingsbord van Seyss-Inquart en een door Joodse gevangen gemaakte radio in de collectie van het Streekmuseum kwamen.https://instagram.com/VlaarseDingen 
5/3/202311 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

# 1 - De Beul en de Baljuw, strafrecht in Vlaardingen – met Hjalmar Teunissen - Vlaarse Dingen

# 1 - De Beul en de Baljuw, strafrecht in Vlaardingen – met Hjalmar TeunissenIn 1273 kreeg Vlaardingen stadsrechten, en daarmee mocht de stad ook het recht in eigen hand nemen. Op de Markt werden misdadigers en bedelaars op het schavot gefolterd, en wie geen genade kreeg werd opgehangen op het Galgeveld. (de huidige Galgkade). 
4/30/202354 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

# 1 - Zaak 11: Stéphane Breitwieser, de kunstkleptomaan - Kunstmaffia

Zaak 11: Stéphane Breitwieser, de kunstkleptomaanShownotes:In deze aflevering maken we kennis met Stéphane Breitweiser, de Franse kunstdief die vanaf 1995 berucht werd om zijn diefstallen uit 172 musea in heel Europa. Breitweiser verschilt van andere kunstdieven doordat hij niet stal voor de verkoop, maar om zijn persoonlijke collectie uit te breiden. Hoeveel was zijn totale buit waard? En welke stommiteit beging zijn moeder om hem te helpen? Luister nu naar de eerste aflevering van seizoen 2: ZAAK 11 - Stéphane Breitwieser, de kunstkleptomaanhttps://www.kunst-verzekering.nl/ De podcast Kunstmaffia wordt mede mogelijk gemaakt door VLC & Partners. Dé adviseur die gespecialiseerd is in het verzekeren van kunst, verzamelingen en bijzondere bezittingen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaKunstmaffia is een podcast over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo. Instagram: @Kunstmaffia
4/23/202321 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Episode 4: Clinton Young, Life in Prison - Dodencel / Death Row

Episode 4;This is the shocking and bizarre true crime podcast death row. In episode 1 and 2 you heard Merel Pontier, Texas criminal defense attorney about the wrongly sentenced to death Clinton Young. In episode 3 Clinton Young was interviewed by Jim Bouman about his time in prison. This is episode 4 : Clinton Young, Life in Prison. The continuation of Jim Bouman's interview with Clinton.https://clintonyoungfoundation.com/You can also buy Merel Pontier's book "Dodencel" via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/All proceeds from the sale of this book will be donated to the Clinton Young Foundation.Ondersteun Merel en Clinton via: https://clintonyoungfoundation.com/ U kunt ook het boek Dodencel van Merel Pontier kopen via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/ De volledige opbrengsten uit de verkoop van dit boek worden gedoneerd aan de Clinton Young Foundation.This podcast uses the following third-party services for analysis: Chartable - https://chartable.com/privacy
4/10/202330 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Episode 3: Clinton Young, 18 and a half years on death row - Dodencel / Death Row

Episode 3;This is the shocking and bizarre true crime podcast death row. In episode 1 and 2 you heard Merel Pontier, Texas criminal defense attorney about the wrongly sentenced to death Clinton Young. In this episode 3 Clinton Young is interviewed by Jim Bouman about his time in prison. In a few days you can listen to the continuation of the interview with Clinton in episode 4.https://clintonyoungfoundation.com/You can also buy Merel Pontier's book "Dodencel" via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/All proceeds from the sale of this book will be donated to the Clinton Young Foundation.Ondersteun Merel en Clinton via: https://clintonyoungfoundation.com/ U kunt ook het boek Dodencel van Merel Pontier kopen via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/ De volledige opbrengsten uit de verkoop van dit boek worden gedoneerd aan de Clinton Young Foundation. This podcast uses the following third-party services for analysis: Chartable - https://chartable.com/privacy
3/19/202333 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

# 15 - Zaak 10: Robert Noortman en het Verbrande Meesterwerk (met Ben Zuidema) - Kunstmaffia

Zaak 10 – Robert Noortman en het Verbrande Meesterwerk ( met Ben Zuidema)  ShownotesRobert Noortman geldt als de grootste naoorlogse kunsthandelaar van Nederland en werd later directeur van de’s werelds grootse kunst- en antiekbeurs (TEFAF). Voor zijn kunsthistorische bijdrage ontving hij internationale onderscheidingen in Frankrijk en Engeland, en de eremedaille van de stad Maastricht. Toch werd hij kort na zijn dood ontmaskert als een cultuurbarbaar en crimineel. Luister nu naar de laatste aflevering van het seizoen 1: zaak 10 – Robert Noortman en het Verbrande Meesterwerk. 
3/14/202328 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Aflevering 2: Texas is de doodstrafmachine van de VS - Dodencel / Death Row

Aflevering 2:In aflevering 2 hoort u van Merel Pontier het vervolg op het bizarre verhaal van de in Texas onterecht ter dood veroordeelde Clinton Young, die bijna twintig jaar in een dodencel zat en in 2022 op borgtocht vrijkwam. Zijn veroordeling en zijn gevecht tegen het systeem, vormen de aanleiding voor deze podcast.Ondersteun Merel en Clinton via: https://clintonyoungfoundation.com/in aflevering 3 en 4 zal Clinton Young zelf zijn verhaal vertellen! U kunt ook het boek Dodencel van Merel Pontier kopen via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/ De volledige opbrengsten uit de verkoop van dit boek worden gedoneerd aan de Clinton Young Foundation. This podcast uses the following third-party services for analysis: Chartable - https://chartable.com/privacy
3/12/202327 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Aflevering 1: Merel Pontier en haar eerste ontmoeting met Clinton Young - Dodencel / Death Row

Aflevering 1:In aflevering 1 komt Merel Pontier, een Nederlandse juriste die sinds enkele jaren strafrechtadvocaat is in Texas, aan het woord over het bizarre verhaal van de in Texas onterecht ter dood veroordeelde Clinton Young, die bijna twintig jaar in een dodencel zat en in 2022 op borgtocht vrijkwam. Zijn veroordeling en zijn gevecht tegen het systeem, vormen de aanleiding voor deze podcast.Ondersteun Merel en Clinton via: https://clintonyoungfoundation.com/In aflevering 2 kunt u later het vervolg horen van Merel Pontier. in aflevering 3 en 4 zal Clinton Young zelf zijn verhaal vertellen! U kunt ook het boek Dodencel van Merel Pontier kopen via https://www.celsusboeken.nl/product/dodencel/ De volledige opbrengsten uit de verkoop van dit boek worden gedoneerd aan de Clinton Young Foundation.This podcast uses the following third-party services for analysis: Chartable - https://chartable.com/privacy
3/8/202327 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

# 14 - Zaak 9: De Zoektocht naar de Barnsteen Kamer - Kunstmaffia

Zaak 9 – De Zoektocht naar de Barnsteen KamerShownotesDe Barnsteenkamer was een kunstobject van onschatbare waarde, en wereldberoemd in Oost-Europa vanwege haar historische en culturele betekenis. In de 18e eeuw als geschenk van een Duitse koning aan de Russische tsaar gegeven, roven de nazi’s het in 1941 ‘terug’ van de Russen. Het raakt vermist in Koningsberg na bombardementen en straatgevechten. Is de Barnsteenkamer met andere roofkunst ontsnapt aan de bommen? En hoe zeker wist Boris Jeltsin in 1991 waar de barnsteenkamer begraven lag? Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel.
2/26/202341 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

# 13 - Zaak 8: Isabella Gardner en het museum van lege lijsten (met medewerking van Arthur Brand) - Kunstmaffia

ShownotesDe kunstroof uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston vond plaats in de vroege ochtend van 18 maart 1990. Twee onbekende mannen, vermomd als politieagenten, overtuigden de beveiligers om hen binnen te laten en stalen 13 schilderijen, waaronder werken van Rembrandt, Vermeer, Degas en Manet. De waarde van de gestolen kunst wordt geschat op meer dan 500 miljoen dollar. De diefstal is nog steeds onopgelost en de kunstwerken zijn nooit teruggevonden.Rik en Robert bespreken de roof met kunstdetective Arthur Brand en behandelen de mogelijke daders en de belangrijkste vraag; is er een kans dat deze kunstwerken ooit nog teruggevonden worden?“Het Concert”, een van de slechts 35 schilderijen van Johannes Vermeer, wordt beschouwd als het meest waardevolle niet-teruggevonden schilderij ter wereld. Dit schilderij is dus gestolen uit dit museum. Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel.
2/12/20231 hour, 19 seconds
Episode Artwork

# 12 - Zaak 7: Leonardo da Vinci en zijn harem vol Mona Lisa’s ( met Arthur Brand ) - Kunstmaffia

Hoeveel Mona Lisa’s schilderde Leonardo da Vinci? En hoeveel Mona Lisa’s werden er na hem geschilderd en vervalst? Wat begon als een leuk onderwerp deed de makers van KunstMaffia al snel duizelen nadat de ene na de andere ‘echte’ Mona Lisa in een museum of bij een kunstverzamelaar hangt. In deze aflevering bespreken Rik en Robert hoe echt de echte Mona Lisa is! En natuurlijk laat ook Arthur Brand zijn gedachte gaan over de diverse Mona Lisa’s. Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel.
2/5/202341 minutes, 1 second
Episode Artwork

# 11 - Zaak 6: Eric Hebborn en de 1000 vervalste meesterwerken (met als gast Arthur Brand, kunstdetective) - Kunstmaffia

In zaak 6 bespreken Rik en Robert (met als speciale gast de beroemde kunstdetective Arthur Brand) de Engelse meestervervalser Eric Hebborn die in de tweede helft van de vorige eeuw naar eigen zeggen meer dan 1000 vervalsingen verkoopt in de kunsthandel. Veel van deze werken zouden tot vandaag de dag nog in de meest gerenommeerde musea en kunstinstellingen ter wereld hangen.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
1/22/202336 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

# 10 - Kunstmaffia Flits 5 : Capo di Tutti Capi gepakt! (kunstdetective Arthur Brand geeft een update) - Kunstmaffia

KunstFlits 5 – Capo di Tutti Capi gepakt!Afgelopen week werd de meest gezochte maffiabaas van Italie – Mateo Denaro – na dertig jaar gepakt door de Carabinieri. In Zaak 4 – de Cosa Nostra en de Verdwenen Caravaggio wees kunstdetective Arthur Brand deze schurk aan als meest vermoedelijke eigenaar van het schilderij. In deze flits geeft Arthur een update over de kans op het terugvinden van dit verdwenen meesterwerk.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
1/21/20236 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

# 4 - Bonus aflevering: Hr. Ms. Wolf en de 54 schoten (ooggetuige verslag van marineman Peter Janse)

4 - Bonus aflevering bij Lammie de Hasjkotter: Hr. Ms. Wolf en de 54 schoten (ooggetuige verslag van marineman Peter Janse)Hoe werden de schoten opgebouwd?Wat gebeurde er nu eigenlijk met het traangas?Hoe groot was het risico voor de smokkelaars geweest?
1/10/202315 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

# 9 - Kunstmaffia Flits 4 : De Vermiste Stradivarius. - Kunstmaffia

Dit is Kunstflits 4. Stradivarius-violen zijn zo zeldzaam, dat ze elk hun eigen verleden hebben. Zo’n 500 instrumenten overleven tot vandaag de dag, en ze zijn zo waardevol, dat je hun geschiedenis kunt bepalen door de beroemde muzikanten die er door de eeuwen heen vaak hun naam aan hebben gegeven.De prijzen variëren van honderdduizenden dollars tot enkele miljoenen. Ze zijn niet alleen geliefd door getalenteerde muzikanten, maar ook uiterst interessant voor dieven.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
1/8/202322 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

# 8 - Kunstmaffia Flits 3 : De ware ontdekking van Amerika. - Kunstmaffia

Dit is Kunstflits 3. In 1957 doet een handelaar in oude geschriften een wonderbaarlijke ontdekking in een Zwitsers antiquariaat: een middeleeuwse wereldkaart uit 1440 waarop een deel van Amerika staat afgebeeld, 500 jaar vóór Columbus de eerste kustlijn van het nieuwe continent op het perkament tekende. Als deze kaart authentiek blijkt, dan zal de geschiedenis herschreven moeten worden. De Yale University begint een onderzoek dat pas in 2021 uitsluitsel gaf. Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
12/21/202214 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

# 7 - Zaak 5: Egypte en de roofkunst uit Londen, Parijs en Berlijn. - Kunstmaffia

In zaak 5 - Egypte en de roofkunst uit Londen, Parijs en Berlijn – bespreken Rik en Robert de Egyptische claims op de Steen van Rosetta, de Dendera Zodiac en het borstbeeld van Nefertiti die al meer dan twee eeuwen in Europese musea staan te pronken. Heeft Egypte een punt, of staan de musea in hun gelijk?Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
12/12/202238 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

# 6 - Zaak 4: De Cosa Nostra en de Gestolen Caravaggio (met medewerking van de wereldberoemde kunstdetective Arthur Brand) - Kunstmaffia

In zaak 4, de Cosa Nostra en de Gestolen Caravaggio, zoeken Robert en Rik naar het meesterwerk van Caravaggio – de Nativity – dat in 1969 gestolen werd uit een kerkje in Palermo. Al snel rijst het vermoeden dat de maffia achter de diefstal zit. In de afgelopen 50 jaar hinten verdachte maffioso in de rechtszaal over de mogelijke vindplaats van het doek. Maar hun verhalen lopen zo uiteen, dat het meer vragen oproept dan antwoorden. Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast!Als Rik en Robert er niet helemaal uitkomen, roepen ze de hulp in van Arthur Brand, de bekende kunstdetective.https://www.arthurbrand.com/https://en.wikipedia.org/wiki/Nativity_with_St._Francis_and_St._Lawrence
12/4/20221 hour, 5 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

# 5 - Kunstmaffia Flits 2: De Nachtwacht onder vuur! - Kunstmaffia

In Flits bespreken Rik Bouman en Robert Tetteroo kleine maar merkwaardige zaken over roof, vervalsing en zwendel in de kunstwereld.Kunstwerken zijn wel vaker doelwit van aandachttrekkers. Maar hoe vaak is Rembrandts belangrijkste kunstwerk aangevallen? En wat heeft een vliegtuigkaping daar mee te maken?Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons tweeën zeer gewaardeerd! Bedankt Alvast !Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
11/23/20228 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

# 4 - Kunstmaffia Flits 1: Eiffeltoren te Koop - Kunstmaffia

In deze eerste Kunstmaffia Flits bespreken Rik Bouman en Robert Tetteroo een kleine maar merkwaardige zaak over roof, vervalsing en zwendel in de kunstwereld.Als in 1925 de Eiffeltoren in zo’n slechte staat verkeerd, twijfelt het stadsbestuur om de toren op te knappen of te slopen. Een sluwe oplichter weet daar wel raad mee. En wat hebben een geldmachine en Alcatraz daar mee te maken?Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons tweeën zeer gewaardeerd! Bedankt Alvast !Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
11/17/20228 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

#3 - Zaak 3: Han van Meegeren en de 7 vervalste Vermeer's. - Kunstmaffia

In zaak 3 bespreken Rik en Robert de 7 vervalsingen van Vermeer. Aan het einde van de tweede wereldoorlog wordt bij de verzameling van Hermann Göring een nog " onbekende " Vermeer ontdekt. Het spoor leidt naar ene Han van Meegeren. Van Meegeren zal moeten kiezen voor de doodstraf of de bekentenis van een vervalsing. En zelfs de mogelijkheid om deze keuze te kunnen maken, vraagt om een inspanning. Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons tweeën zeer gewaardeerd! Bedankt!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
11/6/202230 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#2 - Zaak 2: Roy Peters en de 20 gestolen Van Gogh’s - Kunstmaffia

In Zaak 2 bespreken Rik en Robert de diefstal van twintig meesterwerken uit het Van Goghmuseum. 14 april 1991: twee bewakers worden in het holst van de nacht overvallen en vastgebonden door gemaskerde indringers. Ze snijden de kostbare doeken uit hun lijsten en vluchten in de nacht. Met een geschatte waarde van een half miljard euro is het nog altijd de grootste kunstroof in Nederland sinds de 2e wereldoorlog.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons tweeën zeer gewaardeerd! Bedankt!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
10/30/202228 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#1 - Zaak 1: Ben Zuidema en de 118 gestolen Picasso’s. - Kunstmaffia

In Zaak 1 reconstrueren Rik en Robert de grootste kunstroof van Frankrijk. 31 januari 1976: drie onbekende daders stelen 118 Picasso’s uit het pausenpaleis van Avignon. Het onderzoek van de Parijse Kunst- en Antiekeenheid loopt helemaal vast. Een half jaar later biedt iemand de schilderijen aan in een kroeg in Limburg. Meesterdetective Ben Zuidema bedenkt zich geen moment en gaat achter de daders én de premie van 300.000 gulden aan.Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons tweeën zeer gewaardeerd! Bedankt!Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel
10/30/202244 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Kunstmaffia - Kunstmaffia

Dit is Kunstmaffia, een podcast serie over roof, vervalsing en zwendel in de internationale Kunst- en Antiekwereld. Door Rik Bouman en Robert Tetteroo. Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffiaUiteraard wordt dat door ons tweeën zeer gewaardeerd! Bedankt! Luister naar deze verhalen via uw favoriete podcast App. Tweewekelijks wordt een nieuwe zaak opgeleverd. Om niets te missen kunt u zich het beste abonneren op deze serie.
10/29/20222 minutes, 1 second
Episode Artwork

# 5 - De Nasleep

Aflevering 5 - Hoe eindigde uiteindelijk de tocht van de Lammie voor de drie smokkelaars? En is dit het einde van de Lammie of toch ook weer niet? Wat was de rol van de bergers van Smit Tak? Opvallend is ook dat bijna iedereen op een positieve manier over de vaarkwaliteiten van de kapitein van de Lammie sprak. En hoe kan het dat er nu een plak hasj van deze smokkeltocht in een museum in Rotterdam is terug te vinden? Was deze tocht van de Lammie nu echt de laatste smokkeltocht geweest of toch niet?
4/13/202229 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

# 3 - De Achtervolging

Aflevering 3 - Wat maakt de Lammie allemaal mee op de terugtocht? Hoe verging het de Marine, Douane en de politie en hoe goed waren zij voorbereid voor de achtervolging? En wie is het nieuwe karakter Josephus Jitta? En wat gebeurde er uiteindelijk met de lading aan boord van de Lammie? En wist men de Lammie tot stoppen te dwingen?
4/12/202226 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

# 2 - De Smokkeltocht.

Aflevering 2 - Hoe bereidden de partijen zich voor op de smokkeltocht? En welke partijen waren eigenlijk allemaal betrokken bij dit avontuur? En hoe kan een kleine viskotter eigenlijk een reis naar Libanon bewerkstelligen? Wat deed men eigenlijk met tapverslagen? En hoe werd eigenlijk alles in Libanon geregeld?
4/12/202224 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

# 1 - De Voorbereiding.

Aflevering 1 - In de misdaad geschiedenis staat het Lammie avontuur bekend als het allereerste kat&muis spel tussen de politie en de eerste drugscriminelen. Wie waren de hoofdpersonen bij dit avontuur en hoe bijzonder waren deze karakters? En hoe bijzonder is het om bijna 50 jaar later dat geweldige geheime draaiboek in je bezit te hebben?
4/12/202223 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

LAMMIE, De Hasjkotter

Het staat bekend als de smokkeltocht der smokkeltochten als in maart 1974 de HD 160, beter bekend als Lammie, uitvaart richting Libanon. De meest bijzondere karakters raken bij dit avontuur betrokken.Luister vanaf woensdag 13 april naar de True Crime serie LAMMIE, De Hasjkotter in uw favoriete podcast-app.
4/10/20221 minute, 55 seconds