Winamp Logo
Kronobollen Cover
Kronobollen Profile

Kronobollen

English, Sports, 4 seasons, 89 episodes, 3 days, 21 hours, 50 minutes
About
En podd med allt ni behöver veta om den lokala fotbollen i Kronoberg. Görs av Victor Laag och Filip Elg.
Episode Artwork

Division 3-tipset: "De SKA vinna i år!"

I veckans avsnitt blir det en genomgång av division 3 Sydöstra Götaland samt snack med Hovshagas Rasmus Brauer och Växjö Norras Victor Jonasson.
2/9/202450 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Tippar Årydscupen och bästa målgesterna

Det blir ett matigt avsnitt där vi först ringer Markaryds IF:s anfallare Alexander Sjöström som berättar om hur det var att möta Östers IF med Länslaget samt hans tankar inför säsongen som stundar. Därefter blir det en genomgång och tippning av Årydscupen och en första titt på division 2-serien. Slutligen blir det samtal om målgester.
2/2/20241 hour, 13 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Länslaget 2024

Filip Elg och Peter Wibrån går igenom årets uttagna trupp till Länslaget som på fredag kväll ställs mot Östers IF i Tipshallen.
1/25/202449 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Genomgång och tabelltips: Serieförslagen i de lägre divisionerna

Filip Elg och Peter Wibrån ringer upp Växjö BK:s nye herrtränare Tomas Andersson och hör om klubbens "omstart" i fyran. Dessutom går de igenom de lägre divisionerna vars serieförslag har kommit. Vilka vinner serierna och vilka åker ur?
1/17/202451 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Stor silly-genomgång: Vinterns bästa värvningar

Filip Elg och Peter Wibrån går igenom de lokala lagens silly-fönster och i slutet listar "Wibbe" de 15 bästa värvningarna.
12/20/20231 hour, 9 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Den oroande utvecklingen i lokalfotbollen

Filip Elg och Peter Wibrån gästas av Älmhults IF:s ordförande Adi Trokic som berättar om det ekonomiska läget, tränarbytena och framtidsutsikterna. Dessutom öppnar podden dörren till den oroande utvecklingen som skett i den lokala fotbollen.
12/18/202357 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

"Redan nu är det deras serie att förlora"

Filip Elg och Peter Wibrån ringer upp Ljungby IF:s nye tränare Martin Åström som berättar om sina två år i Älmhults IF samt avskedet därifrån. Därefter slår de en signal till Tingsryd och Vera Åkesson som berättar om framgångsreceptet i succéklubben samt de starka generna i familjen. Dessutom blir det lite silly-snack om framförallt Växjö Norras lagbygge.
12/1/202347 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Tränaren fick lämna trots överlägsen serieseger

I veckans avsnitt gästas podden av anfallaren Lukas Magnusson, som gjort den "känsliga" övergången från Hovshaga AIF till stadsrivalen Växjö Norra IF, Älmhults IF:s tidigare damtränare Edvard Sunjic som fick lämna trots överlägsen serieseger och Hovmantorp GoIF:s nye tränare Albin Stjernqvist om klubbens omstart i division 5.
11/16/202345 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Alvestas segerfest och tränaren om återkomsten till Växjö Norra

Podden ringer upp Alvesta GoIF:s tränare Jonathan Mattsson efter lagets avancemang till division 3 samt Växjö Norras nygamla tränare Gustaf Lundholm som berättar om hur det känns att återvända efter tre år i högre division 2.
11/10/202341 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Den kvalfyllda hösten

En del kvalmatcher har spelats i helgen och vi tar oss igenom dem. Dessutom blir det några minuter Silly season.
10/16/202344 minutes
Episode Artwork

Seriefinalen som avgör allt

Vi fokuserar mycket på det som händer på söndag: Växjö Norra mot IFK Karlshamn, i fajten om seriesegern. Mattias Pavic finns med på telefon och berättar om sitt drömscenario, vad som talar för att laget vinner serien och eventuella derbyn mot Räppe nästa år.
10/5/202347 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Pulsen på tre olika toppstrider

I veckans avsnitt hör vi röster från division 5, 4 och 3 där huvudfokus är toppstriderna. Gästerna är: Darko Vujcic, tränare Sandsbro AIK, Axel Strandberg, spelande tränare Furuby IF samt Filip Heimfors, tränare IFK Karlshamn.
9/26/20231 hour, 2 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Den snudd på overkliga toppstriden i femman

Det blir mycket fokus på det högintressanta tabelläget och spelschemat i Kronobergsfyran denna veckan. Dessutom kollar vi in toppstriderna i de lägsta serierna i länet.
9/20/202349 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Håller luften på att gå ur?

De lokala serierna börjar dra ihop sig för säsongen och i veckans avsnitt går Filip Elg och Peter Wibrån igenom både botten- och toppstrider.
9/13/20231 hour, 7 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

En helg med många vändningar

I veckans avsnitt snackas det mycket om vändningar och upphämtningar från helgens lokala fotboll. Hallaryds IF:s tränare Simon Skog Olofsson och Växjö Norras försvarsgeneral Julius Croby Edh gästar podden.
9/5/202354 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Stort bottenfokus: "Vi ska lösa kontraktet"

I veckans avsnitt tittar Filip Elg och Peter Wibrån bland annat till bottenstriden i den östra fyran och kollar läget med både Tingsryd United och Hovmantorp GoIF.
8/29/202349 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

De vidöppna toppstriderna

I veckans avsnitt pratar Filip Elg och Peter Wibrån om toppstriderna som känns mer öppna än någonsin.  
8/25/202338 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Konsten att hantera derbykänslor

Filip Elg och Peter Wibrån gästas återigen av Simon Petersson, som driver Instagram-kontot "fotbollvaxjo" och pratar bland annat ner helgens två derbyn.
8/14/202358 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Älmhults ekonomiska kris och dubbla derbyn till helgen

I veckans avsnitt pratar Filip Elg och Peter Wibrån om Älmhults IF:s ekonomiska bekymmer, Räppes segermatch mot Berga och potentiella nyförvärv, sedan stort derbyfokus inför helgen.
8/9/202352 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Får vi se en ny derbysmäll på lördag?

I veckans avsnitt pratar Filip Elg och Peter Wibrån bland annat om lördagens Smålandsderby mellan IFK Berga och Räppe GoIF där Bergas nyckelspelare Peiman Eliassi rings upp.
8/1/202341 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

"Snabbt och bra agerat på Åbo IP"

Filip Elg och Peter Wibrån går in på djupet på fredagens derby mellan Lessebo och Hovmantorp samt lördagens fajt mellan Växjö Norra och Oskarshamn.
7/2/202347 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Vilka är länets hetaste derbyn?

Nytt avsnitt av Kronobollen och denna veckan har Filip Elg och Peter Wibrån en liten derby-special, där fredagens derby mellan Hovmantorp och Lessebo såklart står i fokus. Vi får höra röster från både Hovmantorps Klas Albinsson och Lessebos Filip Jeppsson.
6/27/20231 hour, 4 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

"Nu måste väl ett lokalt lag vinna trean?"

Filip Elg och Peter Wibrån tittar bland annat lite djupare på Räppes nya långsiktiga truppbygge, den häftiga toppstriden vi fått i division 3 samt det deppiga tabelläget i den östra fyran.
6/21/202345 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Varför kallas "Lill-Damma" för "Lill-Damma"?

Filip Elg och Peter Wibrån pratar igenom den senaste veckans matcher och har även ett samtal med Alvesta GoIF:s unge tränare Jonathan Mattsson.
6/13/20231 hour, 3 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Det stora eldprovet i Kronobergsfyran

Filip Elg och Peter Wibrån går som vanligt igenom helgens alla matcher och tabelläget i de olika serierna. Dessutom ringer de upp helgens sexmålsskytt Oliver Nedanovski som med sitt Åryds IK utmanar storsatsande Kosta IF.
6/7/202353 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Status och prognos på de lokala lagen en tredjedel in på säsongen

Filip Elg och Peter Wibrån gästas av Simon Petersson som driver instagram-kontot "FotbollVäxjö" och de nördar ner sig i samtliga serier när första tredjedelen av säsongen är spelad. Vilka har överraskat? Vilka har varit besvikelser? Vilka kommer lyfta i höst och vilka faller?
5/31/20231 hour, 28 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Skyttekungens avslöjande: "Har tränat fem gånger i år"

Filip Elg och Peter Wibrån ringer upp division 3:s skytteligaledare Martin Andersson och får lite av en chock. Dessutom en diskussion om vad som kan komma att hända ifall ett till Växjö-lag tar sig upp i division 2.
5/25/20231 hour, 19 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Den potentiella drömsäsongen vi kan få i trean

Filip Elg och Peter Wibrån går igenom de senaste matcherna i den lokala fotbollen. Dessutom ringer de upp Lagans eviga skyttekung William Svensson samt Rottnes lagkapten Timmy Gummesson.
5/17/20231 hour, 3 minutes
Episode Artwork

Pling till Portugal och bråk mot Bochum

Filip Elg och Peter Wibrån pratar ner den lokala fotbollshelgen som varit. Dessutom ringer de upp Åryds tidigare mittfältare Elias Karlsson som flyttat ner till Porto men följer lokalfotbollen slaviskt från distans.
5/10/20231 hour, 24 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Domarens vinkel på "Al Clasico"

En otroligt händelserik fotbollshelg är passerad och Filip Elg och Peter Wibrån pratar med IF rejbans Adam Bengtsson om den stora knallen i lördags. Dessutom rings Alvestaderbyts domare Taib Sisic, som även är känd på sociala medier, upp och han får ge sin syn på derbyt och domaryrket i övrigt.
5/2/20231 hour, 21 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Vi blickar västerut mot formstarka lag

Denna veckan ringer Filip Elg och Peter Wibrån upp Markaryds IF:s anfallare Alexander Sjöström och pratar om deras drömstart på säsongen. Dessutom slår de en signal till Älmhults mittfältsveteran Kalle Johansson som verkligen fått upp ångan den senaste tiden.
4/26/20231 hour, 12 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

"Jag var väl lite delaktig i Pavic-övergången"

Filip Elg och Peter Wibrån pratar igenom de senaste matcherna i den lokala fotbollen och ringer även upp IFK Grimslövs spelande tränare Johan Hjalmarsson och Växjö Norras mittfältskugge Jesper Andreasson.
4/20/20231 hour, 13 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

"De vinner division 4-serierna"

I veckans avsnitt pratar Filip Elg och Peter Wibrån ner påskhelgens matcher från division 2 och 3 samt går igenom Kalmarfyran och Kronobergsfyran inför helgens premiäromgång.
4/12/20231 hour, 11 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Skyttekungen gästar och vilka vinner division 3?

Filip Elg och Peter Wibrån pratar igenom Räppes premiärseger mot IFK Berga och pratar med fyramålsskytten William Thellsson. Därefter går de igenom division 3-serien som innehåller fem lokala lag.
4/5/20231 hour, 25 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Den stora division 2-genomgången

Filip Elg och Peter Wibrån går igenom Räppes division 2-serie, eller "Supertvåan" som den kallas, och ringer även upp tränare Ilija Dobric.
3/29/20231 hour, 21 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Elitsatsningen i Kosta och bra namn i lokalfotbollen

Filip Elg och Peter Wibrån gästas av Gustav Thiel i studion. Trion drar bland annat listor av olika former och ringer även upp Kosta IF:s ordförande Emil A Jansson och pratar om den spännande elitsatsningen som påbörjats där.
3/21/20231 hour, 29 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Teknikstrul och länets fem hetaste tränare

I veckans avsnitt pratas det om en hel del intressanta träningsmatcher och Peter Wibrån listar de fem tränare han är mest spänd på att följa denna säsongen.
3/14/202347 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Därför valde stjärnan Moheda & så ersätter Älmhult sina stjärnor

Kronobollen ringer upp den tidigare Räppe- och Österanfallaren Andreas Birgersson som efter efter tre månader valde att göra comeback och då skriva på för Moheda IF i fyran. Dessutom får vi höra Älmhults IF:s tränare Martin Åström och hans tankar inför säsongen.
3/8/202355 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Mästartränaren gästar och har Räppe problem?

I veckans avsnitt ringer Filip Elg och Peter Wibrån upp Vederslövs tränare Linus Andersson och pratar om segern i Årydscupen, det turbulenta året som varit och vad som väntar 2023. Dessutom diskuteras de senaste träningsmatcherna och lite annat smågodis.
3/1/202351 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Två steg bak, ett steg fram

I veckans Kronobollen pratar Filip Elg och Peter Wibrån om Årydscupen och hur man skulle kunna få bukt på ett stort problem. Dessutom snackas det silly och träningsmatcher som spelats.
2/23/20231 hour, 4 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Gärdsgår'n och Årydscupen

I veckans Kronobollen tar Filip Elg och Peter Wibrån tempen på de lägre divisionerna och självklart snackas helgens Årydscup upp.
2/16/20231 hour, 3 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

En första titt på division 2 och 3

I veckans avsnitt går Filip Elg och Peter Wibrån igenom de lokala lagen i division 2 och 3 på herrsidan. Dessutom sänder vi ett budskap om Smålandscupen.
2/8/20231 hour, 18 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Granskningen av klubbar och Kronobergsfyran-tips

I veckans avsnitt diskuterar Filip Elg och Peter Wibrån fredagens match mellan Östers IF och Länslaget, ur det sistnämndas perspektiv. De pratar även om SMP:s granskning av ett par av de lokala klubbarna och tar pulsen på Växjösexan och Kronobergsfyran.
1/31/20231 hour, 10 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Truppgenomgång av Länslaget 2023

Kronobollen har säsongspremiär och det blir självklart mest snack om Länslagets match mot Östers IF som äger rum på fredag kväll.
1/24/202359 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Räppes sportchef gästar: ”Jag undrade vad fan jag gett mig in på”

Albert Filipovic, som de senaste fyra åren varit sportchef i Räppe GoIF, gästar Kronobollen där han berättar om varför han slutade med fotboll som lovande 19-åring i Östers IF, hur han kom in på tränarspåret, drömsäsongen i Åryds IK, åren i Räppe och hur klubben ska kunna ta nästa steg.
11/2/20221 hour, 24 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Avslutat kval, silly-surr och klubbarna med bäst förutsättningar

I veckans avsnitt av Kronbollen går Filip Elg och Peter Wibrån igenom kvalspelet som nyligen avslutats. De diskuterar även vilka klubbar som har bäst förutsättningar att bli tvåa bakom Östers IF och så blir det mycket silly-snack.
10/27/20221 hour, 10 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Säsongsupplösningen och prisutdelning

I veckans Kronobollen diskuterar Filip Elg och Peter Wibrån den sista omgången som var förra helgen och tar även ut ”Årets elva” i Kronobergsfyran och division 3 där det även delas ut lite priser.
10/7/20221 hour, 27 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Rätt eller fel av Räppe att byta tränare?

I veckans avsnitt av Kronobollen diskuterar Filip Elg och Peter Wibrån om Räppes val att byta tränare. Det blir även annat "silly-snack" och så klart uppsnack inför helgens avgörande i trean och fyran.
9/30/202257 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Hur kan fotbollen i länet bli bättre?

I veckans avsnitt av Kronobollen plockar Filip Elg och Peter Wibrån ner helgens alla matcher och diskuterar även hur fotbollen i Kronobergs län skulle kunna ta steg framåt.
9/5/202257 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Växjö Norras kräftgång och Älmhults skönsång

I veckans avsnitt av Kronobollen snackar Filip Elg och Peter Wibrån bland annat om Älmhults cupmatch mot BK Häcken och att det kan ge ringar på vattnet för den stundande hösten. De pratar även om tabelläget i de högsta serierna för de lokala lagen.
9/1/20221 hour, 12 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

"De kommer åka ur fyran"

Kronobollen är tillbaka där Filip Elg och Peter Wibrån diskuterar höstsäsongen i division 5 och 4 med huvudfokus på "Kronobergsfyran".
8/26/20221 hour, 16 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Attacken mot de lokala klubbarna – ”Jag trampar säkert på en hel del tår nu”

Kronobollen är tillbaka och Filip Elg har med sig Älmeboda/Linneryds tränare Muamer Makic som gäst. De diskuterar höstsäsongen för division 2 och 3 och i slutet pratas det även om hur klubbarna styrs i länet där Makic skickar hårda passningar åt flera håll.
8/3/20221 hour, 41 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Genomgång inför division 4

Kronobollen med nytt avsnitt där Filip Elg tillsammans med lokalfotbollsexperten Anton Andersson snackar upp samtliga division 4-lag i länet.
4/13/20221 hour, 19 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Genomgång inför division 3

Kronobollen med nytt avsnitt där Filip Elg tillsammans med lokalfotbollsexperten Anton Andersson snackar upp årets säsong i division 3 Sydöstra Götaland.
4/12/20221 hour, 30 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Jonathan Rehnström - "Tappade känslorna för Öster helt efter det"

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av Hovshagas mittfältare Jonathan Rehnström. Den tidigare Östertalangen berättar om sitt avgörande mål i Årydscupen, uppbrottet med Öster, valet att spela i Norge, korsbandsskadan och mycket annat!
3/10/202253 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Gustav Thiel - Historien om IF Linné

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av IF Linnés grundare Gustav Thiel. Gustav pratar om hur klubben bildades, framtidsvisionerna och han berättar även hur man bygger en flotte.
2/28/20221 hour, 4 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

SPECIAL: Årydscupen 2022

Söndag, den 6 mars, sänder vi på Minboll hela finalspelet av Spelguiden Årydscup.   Därför kommer här ett specialavsnitt om årets turnering där Filip Elg och Anton Andersson avhandlar gruppspelet som varit och blickar framåt mot finalspelet.
2/25/202258 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Anton Andersson - More than a ”One club man”

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av Liatorp/Enerydas blivande klubblegend Anton Andersson.   Anton berättar om kärleken till föreningen men även för lokalfotbollen i stort.
2/23/202258 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Victor Ericsson - Från Räppe till Rivieran

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av Victor Ericsson.   Räppes försvarare berättar om uppväxten i Östers IF, utvecklingen i Räppe, flytten till Frankrike och att få komma hem igen.
2/15/20221 hour, 14 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Elmin Nurkic - ”Borde lämnat Öster tidigare”

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av Elmin Nurkic.   Älmebodas nya spelande assisterande tränare berättar om uppväxten i Sävsjö, berg- och dalbanetiden i Östers IF, utflykterna till Norge och det där inkastet i Tipshallen som blev viralt.
2/7/20221 hour, 12 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Dilovan Tercan - flera strängar på flera lyror

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av Dilovan Tercan.   25-åringen har hunnit med det mesta trots sin ringa ålder.   Han berättar om spelarkarriären, domarkarriären, när han startade upp en ny klubb och dubbelarbetet han nu har i både Slätthög och Växjö Norra.
1/24/20221 hour, 1 minute, 35 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Viktor Thuné - Ny generation tränare som växer fram

Kronobollen är tillbaka och redo för säsongen 2022 efter ett litet uppehåll.   I veckans avsnitt gästar den 23-årige tränaren Viktor Thuné från Alvesta United, som gått från sexan till fyran på två säsonger.   Vi pratar om målvaktskarriären som tog slut alldeles för tidigt, hur han blev tränare, snacket på stan om Alvesta Uniteds framfart och mycket annat!
1/18/202249 minutes
Episode Artwork

Joakim Ivansson - Alla vägar bär till Lessebo

I veckans avsnitt gästas Filip Elg av Tingsryd Uniteds nya assisterande tränare Joakim Ivansson.   Joakim berättar om sin långa karriär där det blivit stopp i Lessebo, Hovmantorp, Lessebo, Ljungby, Lessebo, Älmeboda och så lite mer Lessebo.  
12/20/20211 hour, 26 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Andreas Birgersson - ser slutet på den långa karriären

I veckans avsnitt gästas Filip Elg av Räppes anfallare Andreas Birgersson.   Han berättar om alla klubbyten som gjorts genom åren, hur det var att vinna Superettan med Öster för att sedan åka ner två serier, succén i Lund, att ha Milos Milojevic som tränare och mycket annat!  
12/13/20211 hour, 6 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Charlie Vindehall - från division 3 till Allsvenskan

I veckans avsnitt gästas Filip Elg av IFK Värnamos mittfältare Charlie Vindehall. Charlie, som är fostrad i Hovshaga AIF, berättar om karriären, det anonyma provspelet i Holland, det allsvenska avancemanget, den långa vandringen genom seriesystemen som startade på McDonalds efter en utekväll och extremt mycket annat!
12/6/20211 hour, 34 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ivan Spahic - "Tränaren avgick i halvtid"

I veckans avsnitt av Kronbollen gästas Filip Elg av Åryds tränare Ivan Spahic. Den tidigare Östertalangen pratar om projektet med Åryd, åren i Öster och Rydaholm och mycket annat!
11/29/20211 hour, 14 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Johan Hjalmarsson - "Kirurgen tog en återställare innan operationen"

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av Grimslövs nya huvudtränare Johan Hjalmarsson. 24-årige Hjalmarsson, som tidigare spelat i bland annat Öster och Älmeboda/Linneryd, berättar om karriären, skadorna, att komma upp som en stor talang i Öster, landslagsläger och mycket annat!
11/22/20211 hour, 23 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Johan Frisk - lägger skorna på hyllan

I veckans avsnitt av Kronobollen gästas Filip Elg av Hovshagas veteran Johan Frisk. 31-åringen berättar om uppväxten i Hovshaga, åren som ung och lovande spelare i Öster, den härliga tiden i Ljungby och mycket annat!
11/15/20211 hour, 8 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Jerry Holmbeck - Hovmantorp tillbaka i värmen

Nytt avsnitt av Kronobollen där Filip Elg gästas av en stor tränarprofil i länet, Jerry Holmbeck. Vi avhandlar helgens matcher innan vi går in på faktarutan. Det diskuteras Hovmantorps väg tillbaka, lokalfotbollens mående, att vara i sin pappas skugga, varför svenska tränare inte lyckas utomlands och mycket annat!
11/9/202156 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Jakob Hahrs - livet efter spelarkarriären

Nytt avsnitt av Kronobollen där Filip Elg gästas av Moheda IF:s tränare Jakob Hahrs. Den tidigare spelaren pratar om sin tränarsatsning, spelarkarriären och vi bjuds på en hel del härliga anekdoter.
11/1/20211 hour, 10 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Darko Vujcic - nya råämnet bland länets tränare

Nytt avsnitt av Kronobollen där Filip Elg gästas av Sandsbro AIK's tränare Darko Vujcic. Vi pratar om kvalet och serierna som pågår innan vi går in på Darkos karriär.
10/25/20211 hour, 2 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Grattis alla seriesegrare och nya tränaren gästar

Nytt avsnitt av Kronobollen efter ett kort uppehåll. Filip Elg gästas av Växjö BK's nya tränare Kim Focic Åberg. Vi summerar kort serierna som är färdigspelade och redogör tabelläget i tvåan och trean som har en månad kvar. Sedan går vi in på faktarutan där vi avhandlar Kims karriär, pratar en hel del damfotboll och även lite snack om AIK.
10/19/20211 hour, 9 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Christian Stridh och slutspurt i de lägre serierna

Nytt avsnitt av Kronobollen där Filip Elg gästas av Hovshagas tränare Christian Stridh. Vi går igenom avslutningarna av de lägre serierna innan vi går in på Christians karriär, där han är en av länets största tränarprofiler med snart 20 år i bagaget. Vi pratar om åren i Öster, talangutveckling, skillnaden mellan att träna juniorer och seniorer och självklart pratar vi upp helgens "seriefinal" mot Grimslöv.
9/28/20211 hour, 28 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Status på tabelltopparna och ”Länets sportchef” gästar

Nytt avsnitt av Kronobollen där Filip Elg gästas av Älmeboda/Linneryds tränare Muamer Makic. Vi går igenom toppstriderna i länets olika serier och sedan går vi in på Muamers karriär. Vi avhandlar den berömda seriefinalen från 2018, hur han lite lustigt hamnade i lokalfotbollen för nio år sedan, varför han kallas ”Länets sportchef” och mycket mycket annat!
9/16/20211 hour, 33 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Räppes Erik Olsson pratar Fantasy Premier League

Nytt avsnitt av Kronobollen där vi gästas av Räppes högerback Erik Olsson där vi bland annat diskuterar hans karriär och årets säsong, men framförallt pratar vi en massa Fantasy Premier League.
8/30/20211 hour, 22 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Succéföreningen Älmhult och krislaget Växjö Norra

Serierna är igång och både division 2 och 3 börjar sätta sig.  Hänger Räppe med på tåget? Hur gick det egentligen i deras stormatch mot Halmstads BK? Vi avhandlar även succéföreningen Älmhults IF som kan ha två lag som tar klivet upp en division den här säsongen.  Och vad händer egentligen i Växjö Norra? 
8/19/202129 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Missräkning för Räppe och Älmhults succéstart

Victor Laag och Filip Elg pratar ned den gångna helgens matcher, samt snackar upp den kommande helgen. Hur oroade ska egentligen Växjö Norra och Älmeboda/Linneryd vara för den här säsongen? Det och mycket mer i veckans avsnitt.
8/13/202136 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Räppes succérecept = inkast

Victor Laag och Filip Elg pratar ned den senaste veckans matcher i Kronoberg. Räppe har varit i farten och tagit fyra av sex möjliga och har häng i den otroligt jämna tvåan. 
8/6/202133 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Räppes tränare Gustaf Lundholm gästar

Ett sommaravsnitt av Kronobollen där Räppes tränare Gustaf Lundholm gästade podden och pratade om årets säsong i Räppe, om hur han hamnade i Växjö och vad han vill med sin tränarkarriär. 
7/28/20211 hour, 9 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Lång genomgång av alla lags vårsäsong

7/15/20211 hour, 42 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Kris (?) i Åryd och glädje i Älmhult och Räppe

Vi pratar igenom helgens division 2- och 3 fotboll och vi pratar också ned de första matcherna i de lägre serierna. 
6/22/202143 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Älmhults derbykross och Växjö Norras segernolla

Älmhult studsade tillbaka efter premiärvinsten, tung vecka för Älmeboda/Linneryd, Räppe hänger med i toppen och Växjö Norra är utan seger.  Det och mycket mer går Victor Laag och Filip Elg igenom i det senaste avsnittet av Kronobollen. 
6/17/202150 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Vi pratar ner en händelserik premiärhelg

Det har varit premiär i herrarnas division 2 och division 3 med flera matcher och flera intressanta resultat.   Hör när Victor Laag och Filip Elg pratar ner premiärhelgen och pratar upp det tippade toppmötet mellan Räppe och IFK Berga.  
6/8/202150 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Darmin "Dado" Sobo gästar och pratar om sin karriär

Darmin Sobo, Växjö Norras 28-årige målvakt, kommer till studion och berättar om sin långa karriär.  Från ungdomsåren i Öster, till att jobba på kärnkraftverk och inte trivas i Oskarshamn. Det till att hitta ut till Rävemåla och snacket i minibussen.  Det fram till vad Darmin Sobo tycker är länets bästa fotbollsspelare, samt vad han tror om årets säsong. 
5/27/202149 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Eufori inför seriestart och genomgång av division 2 och 3

I veckans avsnitt av Kronobollen pratar vi om glädjebeskedet över att det snart är dags för vår lokalfotboll.   Vi diskuterar för- och nackdelar med dubbel- och enkelmöten.   Samt det stora i avsnittet. Den stora genomgången av damtvåan och damtrean.
5/20/202137 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Genomgång av Kronobergsfyran

Victor Laag och Filip Elg guidar er igenom alla lag i Kronobergsfyran där vi tippar tabellen och tar ut vilka spelare ni ska hålla koll på i serien. 
4/28/202154 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Genomgång av Kronobergslagen i trean

Victor Laag och Filip Elg pratar om Kronobergslagen i trean, de senaste beskeden och vi går igenom för- och nackdelar med att spela en halv- eller hel serie. 
4/23/202157 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Kronobollen: Premiäravsnittet av er lokala fotbollspodd

I premiäravsnittet av "Kronobollen" pratar vi oss igenom Räppes division 2-serie, pratar om hur en ytterligare uppskjutning av serierna kan påverka lagen och vad vi vill med vår nya podcast.  Gjord av Victor Laag och Filip Elg hos MinBoll.se
4/7/202149 minutes, 58 seconds