Winamp Logo
Kristan lukupiiri Cover
Kristan lukupiiri Profile

Kristan lukupiiri

Finnish, Literature, 1 season, 10 episodes, 5 hours, 20 minutes
About
Kristan lukupiiri -podcastissa näyttelijä Krista Kosonen paneutuu syvällisesti suureen intohimoonsa: kirjoihin. Jokaisessa jaksossa on vieraana kirjailija tai kirja-alan ammattilainen, joiden kanssa keskustellaan mm. kirjallisuudesta, kirjailijan työstä, kirjoittajan ja lukijan kokemuksesta. Podcast jatkaa instagramista tuttua lukupiiriä. Podcast on tuotettu Werner Söderström Oy:n kanssa.
Episode Artwork

Miten Mielensäpahoittaja kehittyy, Tuomas Kyrö?

Mielensäpahoittajan rakkaustarinassa tutusta päähenkilöstä nousee uusia puolia: hän on pehmeämpi, tuntevampi ja myös hyvin hämmentynyt isojen tunteiden äärellä. Rakkaudesta kirjoittaminen oli haaste myös Tuomas Kyrölle. Miten tuttua päähenkilöä kirjoitetaan uuteen suuntaan?
11/18/202227 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Miten ajattelet, Esa Saarinen?

Filosofi Esa Saarinen ylistää uteliaisuutta, ihmisyyttä ja ajatteluun heittäytymistä. Kun nykyihminen soimaa itseään keskittymiskyvyn puutteesta, Esa Saarinen kannustaa poukkoilevuuteen: hän lukee harvoin kirjaa kannesta kanteen, mutta vannoo silti kirjojen ajattelua tökkivään voimaan. Syntyvätkö uudet ajatukset ajattelemalla vai elämällä?
11/4/202233 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Millainen on hyvä lause, Sofi Oksanen?

Kun Sofi Oksanen tarttuu uuteen kirjaan, hän antaa sille yhden sivun aikaa vakuuttaa hänet. Tai oikeastaan puoli sivuakin riittää, sillä "kieli kertoo heti kaiken". Millaista siis on hyvä kieli? Onko hyvä lause hyvä yksinään? Miten hyvä lause kirjoitetaan? Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
10/21/202228 minutes
Episode Artwork

Mihin elämä menee, Hanna Brotherus?

Lapset kasvoivat aikuisiksi, ja nyt on aikaa – aikaa itselle, läsnäololle, omille ajatuksille – ja aikaa huomata, miten paljon elämästä on jo takana. Tanssija ja koreografi Hanna Brotheruksen toinen romaani Henkeni edestä ei pelkää suuria ja kipeitä tunteita. Mitä minä vaadin itseltäni ja miksi? Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
10/10/202230 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Miten uupumus ui mukaan romaaniin, Tommi Kinnunen?

Opettaja-kirjailija Tommi Kinnunen sairastui työuupumukseen vuonna 2021. Opettajan työn vaatimukset muodostivat taakan, jonka kantaminen kävi hänelle liian raskaaksi. Nyt Kinnuselta on ilmestynyt romaani Pimeät kuut, jossa hän käsittelee muun muassa opettajiin kohdistuvia odotuksia. Uiko uupumus tekstiin tarkoituksella vai väistämättä? Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
9/23/202232 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Miltä äänikirjan lukeminen tuntuu, Toni Kamula?

Näyttelijä-ohjaaja Toni Kamulalla on takanaan yli 200 luettua äänikirjaa. Lukupiirissä Toni Kamula ja Krista Kosonen vertailevat kokemuksiaan äänikirjojen lukemisesta. He kertovat, mikä kirja on tempaissut mukanaan kesken lukemisen, mistä urakasta he ovat innostuneet ja minkä lukemisesta on tullut paineita. Jaksossa he myös lukevat otteen samasta kirjasta. Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
6/17/202232 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Bernardine Evaristo kertoo tarinoita, jotta kaikki tulisivat nähdyksi

Bernardine Evaristo halusi kirjoittaa mahdollisimman monta tarinaa ihmisistä, jotka yleensä ovat fiktiossa näkymättömissä. Kirsta Kosonen ja Evaristo keskustelevat kirjasta Tyttö, nainen, toinen ja muun muassa siitä voiko kaunokirjallisuus olla aktivismia. Keskustelu käydään englanniksi.  A wide reader of fiction are going to involve themselves into lives and experiences that vary from their own. Fiction is an empathy generator, says Bernardine Evaristo, the writer of Booker Prized Girl, Woman, Other. In the conversation, Krista Kosonen also asks if Evaristo still has time for activism.  Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
6/10/202232 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Mikä on kylliksi, kun äiti joutuu taistelemaan lapsestaan?

Tiina Raudaskosken mies otti ja vei pariskunnan lapsen mukanaan. Kun pitkä oikeustaistelu oli ohi, Raudaskoski alkoi kirjoittaa löytääkseen minänsä uudelleen. Kuudennen kerroksen nainen on omintakeinen, absurdi ja vinon hauskakin kuvaus ihmisestä byrokratian rattaissa. Krista Kosonen kysyy Raudaskoskelta muun muassa äitimyytin murtamisesta. Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
6/2/202230 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Lenita Airistoa kannattelevat äidin opit ja radikaali optimismi

Lenita Airisto antaa kunnian eri sukupolvien inspiroiville naisille. Krista Kosonen keskustelee Airiston kanssa Noitanaisen ilosanoma -kirjasta ja kysyy, miten tämä on selvinnyt sovinismista ja mikä on Lenita Airisto heikoilla hetkillään. Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
5/27/202237 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ujuni Ahmedin tarina kertoo tyttöydestä ja häpeästä irtautumisesta

Ujuni Ahmed ammensi tarinansa kirjaan, jonka olisi itse halunnut lukea kasvaessaan somalityttönä Suomessa. Yhdessä Elina Hirvosen kanssa tehty Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin on Ahmedin elämäntarina ja henkilökohtainen puheenvuoro sen puolesta, että vapaus ja sananvalta toteutuisivat myös vähemmistöyhteisöissä. Keskustelussa Krista Kososen kanssa Ahmed paljastaa, mikä kirjan vastaanotossa jännittää ja mitä toivoisi valkoisilta feministeiltä. Sarjan on WSOY:lle tuottanut Jaksomedia.
5/24/202235 minutes, 34 seconds