Winamp Logo
Kriminelt Cover
Kriminelt Profile

Kriminelt

Norwegian, Arts, 2 seasons, 12 episodes, 6 hours, 10 minutes
About
Kriminelt er en podkast fra Gyldendal. Her kan du bli bedre kjent med noen av de største og beste krimforfatterne vi har, og lære mer om deres skrivemetode, liv og litterære univers.
Episode Artwork

Geir Tangen

Geir Tangen er utdannet allmennlærer og har jobbet i ungdomsskolen siden 1996. Han har også jobbet som frilansjournalist i radio, TV og aviser siden 1990. Han debuterte i januar 2016 med krimromanen Maestro på eget forlag, og gjorde umiddelbar suksess med denne. Sommeren 2019 startet han arbeidet med en helt ny krimserie og første bok, Vargtimen, er akkurat utgitt. Hør Geir Tangen i samtale med journalist Hilde Sandvik.
3/25/202128 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Gunnar Staalesen og Håkan Nesser

Gunnar Staalesen er en prisbelønnet forfatter som skriver både romaner, skuespill og barnebøker, men det er først og fremst som krimforfatter Gunnar Staalesens navn er kjent. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 23 land og flere av bøkene er filmatisert for kino og TV. Håkan Nesser er en av svensk litteraturs store fortellere, har hatt stor suksess med blant annet bøkene om førstebetjent Van Veeteren og bøkene om Gunnar Barbarotti. I denne podkasten kan du høre Gunnar Staalesen og Håkan Nesser snakke sammen om bøker og krimlitteratur.
3/25/202144 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Pascal Engman

Pascal Engman var tidligere journalist i den svenske Expressen og en av avisens mest profilerte reportere. Hans journalistiske blikk kommer tydelig frem i forfatterskapet. Helt fra sin første bok har han blitt hyllet av kritikere for sin skarpe observasjonsevne og tydelige samfunnskritikk. I Vanessa Frank-bøkene fokuserer han på samfunnsaktuelle utfordringer som høyreradikale, incels og islamister. Hør Pascal Engman i samtale med journalist Hilde Sandvik.
2/19/202129 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Cilla og Rolf Börjlind

Ekteparet Cilla og Rolf Börjlind er to av Sveriges mest erfarne manusforfattere. De har laget film av Arne Dahl- og Henning Mankell-bøker og 26 Martin Beck-filmer. De ville gå videre og skape sitt eget univers. Det resulterte i serien om Olivia Rönning og Tom Stilton, og de liker å bruke krimlitteraturen til å sette søkelyset på aktuelle utfordringer i dagens samfunn. Hør Cilla og Rolf Börjlind i samtale med journalist Hilde Sandvik.
2/12/202131 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Anne Holt

Anne Holt er en av våre fremste og mestselgende krimforfattere. Siden debuten Blind gudinne (1993) har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis, og mottatt en rekke priser. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og TV. I høst er hun aktuell med Mandela-effekten, den tredje boken om Selma Falck – en roman om forvrengte minner og om behovet for hevn, og om det norske tillitssamfunnet under press.Hør henne i samtale med Trude Teige som er journalist, forfatter og president i Rivertonklubben.
11/25/202033 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Emelie Schepp

Emelie Schepp er en storfavoritt hos svenske lesere – de har faktisk kåret henne til beste krimforfatter tre år på rad. Hun ble inspirert til å skrive om statsadvokat Jana Berzelius etter å ha lest en artikkel om barnesoldater – noe som har gitt grunnlag for en noe mørk og kompleks heltinne – eller antiheltinne.Hør henne i samtale med Trude Teige som er journalist, forfatter og president i Rivertonklubben.
11/11/202028 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson har en imponerende bakgrunn som statsviter og analytiker i SÄPO, Sveriges svar på PST. Minst like imponerende er forfatterskapet hennes, som er godt etablert her til lands med seriene om politietterforsker Alex Recht og Fredrika Bergman, og serien om advokat Martin Benner. Hør henne i samtale med Trude Teige som er journalist, forfatter og president i Rivertonklubben.
11/11/202029 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Stina Jackson

Stina Jackson (f. 1983) er oppvokst i Skellefteå og bor nå i Denver, USA sammen med sin mann, en katt og en hund. Hennes debutroman, Sølvveien, ble kåret til Årets beste krim av Svenske Deckarakademin, ble av svenske lesere stemt frem som Årets bok 2019 og hun ble tildelt den prestisjefulle Glassnøkkelen for beste nordiske krim 2019. Hennes andre bok, Ødemark, ble lansert i Sverige i april 2020 og er allerede nominert til årets bok av Bonniers Bokklubber. Stina Jackson sammenlignes blant annet med Kerstin Ekman.Hør forfatteren i samtale med Trude Teige, som er journalist, forfatter og president i Riverton-klubben.
10/29/202025 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Camilla Grebe

Camilla Grebe (f. 1968) bor i Stockholm. Hun er utdannet siviløkonom, og var blant annet med å starte lydbokforlaget Storyside. Sammen med søsteren Åsa Träff debuterte hun som forfatter høsten 2009. I 2016 utkom Når isen brister, den første boken der hun ikke skriver sammen med andre. Denne boken er hittil oversatt til 22 språk, og filmrettigheten er solgt. Camilla Grebe liker å bruke bøkene sine til mer enn bare spennende kriminalhistorier. Hvis hun klarer å vekke ettertanke hos sine lesere, så er det en ekstra bonus.Hør forfatteren i samtale med Trude Teige, som er journalist, forfatter og president i Riverton-klubben.
10/29/202028 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg er født (1974) i Fjällbacka. Hun har eksamen fra Handelshögskolan ved Göteborg universitet. Hun er grunnlegger av Invest in Her, et investeringsselskap som investerer i produkter og tjenester som styrker kvinner og kvinnelig eierskap for å skape et mer likestilt forretningsliv. Camilla er gift og har fire barn. Camilla er aller mest kjent for krimbøkene sine fra Fjällbacka, men nå også kjent for de spennende underholdningsromanene om Faye, en feministisk røverroman om makt, hat og hevn. Hør forfatteren i samtale med Trude Teige, som er journalist, forfatter og president i Riverton-klubben.
10/29/202029 minutes, 6 seconds