Winamp Logo
KRIMILAND Cover
KRIMILAND Profile

KRIMILAND

Danish, Investigative journalism, 1 season, 251 episodes, 2 days, 9 hours, 23 minutes
About
'Krimiland' graver sig hver uge dybere og dybere ned i verdenshistoriens største forbrydelser og andre mysterier. Og det er aldrig for sent at tage med på den dramatiske rejse, der hopper fra kaninhul til kaninhul, når vært Anders Christiansen prøver at finde hoved og hale i mordet på Olof Palme, MS Estonias forlis og andre sager. Vært: Anders Christiansen.
Episode Artwork

Retssagen mod Charles Manson (1:4): Hvem tør at tale højt?

Sagen mod Charles Manson påbegyndes, men hvem i inderkredsen tør at tale imod ham? Anklagemyndigheden ønsker at få Manson dømt for syv drab. Men hvordan dømmer man en mand, som ikke selv har blod på hænderne? Det er samtidig et større puslespil at samle vidner, mens der er uenighed om, hvilket motiv for mordene man skal forsøge at overbevise en kommende jury om. Velkommen til begyndelsen på det 20. århundredes længste og mest groteske retssag.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/24/202454 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

RAF (6:6): Den skjulte tredje generation

Op igennem 1980'erne fortsætter Rote Armee Fraktion med sine angreb, men hvem står bag? Den nye generation af medlemmer er ikke offentligt kendte, de agerer i det skjulte, forsøger så vidt muligt at undgå for meget opmærksomhed. De agerer også mere professionelt i deres angreb og planlægning. Nogle fra denne tredje generation er den dag i dag stadigvæk på flugt. Foto: Poster/Ritzau ScanpixSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/21/202454 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

RAF (5:6): Kapringen af et passagerfly

Bestræbelserne på at sætte de fængslede topfolk fra Rote Armee Fraktion fri kulminerer, da man kaprer et passagerfly. Den dramatiske gidseltagning ender med en redningsaktion, hvor Ulrich Wegener aka "Terror-Ulli" stormer flyet sammen med folk fra Grenzschutzgruppe 9. Kort efter findes de ledende medlemmer af Rote Armee Fraktion fundet døde i deres celler. Foto: Poster/Ritzau ScanpixSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/17/202454 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

RAF (4:6): Det blodige efterår 1977

Attentat på attentat. Et Tyskland i undtagelsestilstand. Tingene spidser for alvor til i 1977 hvor Rote Armee Fraktion terroriserer de tyske byer. Målet er at få Andreas Baader, Ulrike Meinhof og de andre medlemmer af gruppen ud af fængslet. Det forsøges blandt andet ved at kidnappeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/202454 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

RAF (3:6): Gidseltagningen i Stockholm

Efter at de ledende medlemmer af Rote Armee Fraktion anholdes, sættes alt ind på at få dem frigivet. Det kulminerer da den tyske ambassade i Stockholm belejres. I dette afsnit kan du høre om den dramatiske gidseltagning, om gnidningerne i fængslet mellem Gudrun Ensslin og Ulrike Meinhof, og om Andreas Baader, som fra fængslet stadigvæk trækker i trådene.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/10/202454 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

RAF (2:6): Enten kirkegården eller fængslet

Hør om redningsaktionen af den fængslede Andreas Baader, som også er øjeblikket hvor Ulrike Meinhof for alvor vælger et liv under jorden som fjende af staten. Eskaleringen af volden tager herfra kun til, medlemmerne af Rote Armee Fraktion indstiller sig på enten at blive dræbt eller fængslet i kampen mod den kapitalistiske imperialisme. Flere dramatiske og voldelige aktioner lanceres og føres ud i livet. Fra bilbomber til storstilede angreb på blandt andet Springer Press.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/7/202454 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

RAF (1:6): Skabelsen af Rote Armee Fraktion

Hvem var den venstrefløjsmilitante Daniela Klette, som i 2024 anholdes efter årtier under jorden. Og hvordan kan dette tidligere medlem af Rote Armee Fraktion kobles til de andre generationer af en terrororganisation som formåede at holde sig i live fra starten af 70'erne og op i gennem 1990'erne. I dette afsnit fortæller kriminalreporter Sune Fischer om RAF's spæde og dramatiske begyndelse. Foto: Poster/Ritzau ScanpixSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/3/202454 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Likvideringen af Robert Kennedy (2:2)

I dette afsnit taler vi om antallet af skud, som blev affyret, da RFK mistede livet. Vi ved at Sirhan Sirhan, som blev dømt for drabet, havde otte patroner i sin pistol, men meget tyder på, at op til tretten skud blev affyret. Hvordan hænger det sammen? Hør også David Schrade, en mand som selv blev skudt, men mirakuløst overlevede, fortælle sin historie. Hvem tror han slog Kennedy ihjel, hvis det ikke var Sirhan Sirhan.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/26/202454 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Likvideringen af Robert Kennedy (1:2)

I disse to afsnit om Robert F. Kennedy er gæsten Brian Saugberg, som vender tilbage efter en længere pause. Det omhandler mordet på John F. Kennedys lillebror, som bliver skudt efter at have holdt sejrstale ovenpå en sejr til primærvalget i 1968. Vi diskuterer om den pågrebne morder Sirhan Sirhan handlede alene eller om der var mere end én skytte.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/19/202454 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Jack the Ripper (4:4): FBI's profilering af gerningsmanden

FBI kom over hundrede år senere med en profilering af Jack the Ripper. Hvad drev ham, hvad tændte han på, hvad er særligt bemærkelsesværdigt ved hans mord og fremgangsmåde? Svarene får du i denne episode, hvor der også kommer flere mulige gerningsmænd i spil, blandt andet den person som programmets faste gæst finder særligt mistænkelig.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/16/202454 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Jack The Ripper (3:4): Det djævelske drab

Det femte og formentlig sidste drab begået af Jack the Ripper er også det mest voldsomme. Det er så brutalt, at det næsten ikke er til at forstå. Så umenneskeligt, så djævelsk at politiet blev nødt til at kigge væk og fælde nogle tårer. Vi kommer også ind på Jack the Rippers pludselige forsvinden, hvorvidt han begik selvmord. Og så åbner vi op for diskussionen af, hvem som muligvis kunne have været morderen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/12/202454 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Jack the Ripper (2:4) Dobbeltmordet

Et brev sendes. Det er underskrevet Jack the Ripper. Men er afsenderen overhovedet morderen selv? Navnet bliver i hvert fald almen kendt og herfra begynder myten allerede at tage form. Hans blodtørst synes også uslukkelig. Han myrder nu ikke "kun" en, men to på en enkelt aften, måske fordi han ikke fik tid nok med det første lig til at gøre sine bestialske ugerninger.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/9/202454 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Jack the Ripper (1:4) Sprættet op på åben gade

En kvinde findes myrdet på åben gade i Whitechapel kvarteret i London. Hun har fået skåret halsen over. Hun er også blevet sprættet op. En uge senere findes en ny død kvinde i samme område. Denne kvinde er også blevet sprættet op. Nogle af kvindens indvolde er endda taget ud af maven. Morderen har endnu ikke fået sit navn, men det kommer snart: Jack The Ripper. Historiens første seriemorder, der får massiv presseomtale, mens mordene står på. Og som spreder skræk og rædsel i London i 1888.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/5/202454 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Sinaloa-kartellet (1:1): Mexicos største narkokartel

Journalist Magnus Boding giver i dette afsnit af Krimiland en personlig beretning fra Mexico og Latinamerika med fokus på Mexicos største kartel. Hør Magnus Boding fortælle om at stå ansigt til ansigt med bandemedlemmer og folk fra inderkredsen af det magtfulde Sinaloa-kartel. Et kartel tidligere ledet af den berygtede ”El Chapo” som i dag er fængslet, men hvor myten om ham lever videre. Det samme med volden og kriminaliteten, som stadigvæk hærger Mexico. Spørgsmålet er disse dage, hvorvidt Mexicos præsident ligefrem er i ledtog med kartellerne. Vært: Kristoffer Lind. Gæst: Magnus Boding HansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/29/202454 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Den tyske kannibal: Jeg søger en ung, velbygget mand, der vil slagtes

Kannibalen fra Rothenburg, Armin Meiwes, myrdede og slagtede en anden mand og fortærede i løbet af et par måneder omkring 20 kilo menneskekød. Manden han dræbte, Bernd, ønskede selv at blive både dræbt og spist. Hans drøm var endda at dø i et smertehav. Hvordan fandt disse mænd hinanden? Og hvordan dømmer man en mand på livstid, når kannibalisme ikke var ulovligt i Tyskland, mens en video fra seancen kunne dokumentere, at der faktisk var samtykke? Gæst er Johannes Lilleøre, manden bag den roste og berygtede teaterforestilling "Kannibalen: En kærlighedshistorie"See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/22/202455 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Zodiac-morderen (4:4): Zodiac på live-tv

Hvordan gik det til, at Zodiac pludselig medvirkede i en live tv-optagelse. Og var det overhovedet den rigtige, som var med på telefonen? I dette afsnit taler vi om pressens rolle i sagen. Vi diskuterer også rygtet om, at Unabomberen Ted Kaczynski måske havde noget med Zodiac at gøre. Og så stiller vi det store spørgsmål, nemlig hvorvidt politiet nogensinde fik afhørt den rigtige gerningsmand. Vært: Kristoffer Lind. Gæst: Dagmar Winther. Foto: Ritzau ScanpixSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/19/202454 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Zodiac-morderen (3:4): De hovedmistænkte

Hvem var Zodiac? Det spørgsmål har drevet folk til vanvid i årtier. Nogle bud er bedre end andre, enkelte navne blive ved med at dukke op. Men hvem er de hovedmistænkte i sagen, som aldrig har fået en tilfredsstillende afslutning? Hvad taler for og imod Arthur Leigh Allen, som for mange er den mest oplagte. Spørgsmålet er endda også, om politiet nogensinde fik afhørt den rigtige gerningsmand. Vært: Kristoffer Lind. Gæst: Dagmar Winther.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/15/202454 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Zodiac-morderen (2:4): Mit næste mål er at skyde skolebørn

På mirakuløs vis overlever en ung mand utallige knivstik fra Zodiac. Hans veninde dør. Den unge mand fortæller om hvad han så, nemlig en skikkelse i en mørk dragt, solbriller, det famøse zodiac-tegn malet på trøjen. I dette afsnit kan du også høre om Zodiacs femte mord, som flere vidner ser ske, men alligevel undslipper han endnu engang. Hør også om brevene han sender til forskellige aviser med trusler om at begynde at angribe skolebørn.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/12/202454 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Zodiac-morderen (1:4): Lovers Lane

I 1968 bliver to unge mennesker på en date koldblodigt dræbt. Et mønster begynder at tegne sig, da en lignende sag dukker op næste sommer. Pludselig begynder forskellige aviser at modtage breve fra en mand, som påstår at stå bag mordene. Han døber sig selv The Zodiac. Hør i dette afsnit om de første mord, som var med til at skabe en af historiens mest berømte seriemordere. Vært: Kristoffer Lind. Gæst: Dagmar WintherSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/8/202454 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Baneheia-mordene (3:3): 21 spildte år

Viggo Kristiansen er fængslet og dømt for de voldsomme mord på to unge piger i Baneheia. I dette afsnit følger vi kampen med de norske myndigheder, der under stigende pres igen og igen afviser at tage dommen op til genovervejelse. Den lange og slidsomme process med at få efterprøvet den komplicerede sag strækker sig over årtier, men der danner sig efterhånden en gruppering omkring Viggo Kristiansen, som arbejder grundigt på at afdække flere og flere forseelser og mangler i myndighedernes afdækning af sagen – inkompetence og i flere tilfælde overlagte forsømmelser dukker frem, og snart begynder folkestemningen også at skifte. Måske var mordgåden slet ikke blevet løst. Men tiden går, mens den fængslede måske er skyldig.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/1/202455 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Baneheia-mordene (2:3): En eller to gerningsmænd?

Sagen om de frygtelige drab på to unge piger i Banaheia i Kristiansand er indviklet. De norske myndigheder har svært ved at finde rundt begivenhederne, men da to unge mænd, der ellers var bedste venner, bliver spillet ud mod hinanden, begynder en uhyggelig forklaring at aftegne sig. Vi gennemgår de mange forhørssituationer og de mistænktes forklaringer, som efterlader en del uopklarede spørgsmål. Og så går vi i dybden med politiets ugennemskuelige håndtering af de forskellige forhør. Vi stiller også skarpt på politiets mildest talt uortodokse formidling af opklaringsarbejdet til offentligheden, og ikke mindst af deres udlægning af de mistænktes skyld og rolle i historien. Der er nemlig masser af løgn, vildledning og fordrejelser i denne sag, der ellers var tragisk nok allerede. Gæst: Anne Niluka Iversen Klip og lyd: Mads LindSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/23/202454 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Baneheia-mordene (1:3): Da to små piger forsvandt

I år 2000 blev hele Norge rystet af en brutal drabssag. To piger på kun otte og ti år bliver fundet dræbt efter en badetur i naturområdet Kristiansand. Pigerne er også blevet voldtaget. Sagen fra det sydlige Norge vokser sig hurtigt enormt og presset på efterforskerne kan mærkes fra start. Det første de skal finde ud af er, om der er tale om én eller to gerningsmænd. Gæst - Anne Niluka IversenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/16/202455 minutes
Episode Artwork

Slog Stasi ministerpræsidenten ihjel? – Anders Orris besvarer lytterspørgsmål

I dette afsnit af Krimiland vender vi tilbage til sagen om den tidligere ministerpræsident i Slesvig-Holsten Uwe Barschel som findes død i et fyldt badekar i 1987 med alt sit tøj på. Siden vi bragte fire episoder om denne mystiske sag har lytterne skrevet mange og gode spørgsmål til hovedkilden Anders Orris. Flere af disse, om alt fra toksikologi, mulig utroskab til Statis potentielle rolle, vendes i denne udsendelse.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202455 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Den dødsdømte Yakuza-boss (1:1): Historien om den japanske mafia

Da den 74-årige japanske mafiaboss Satoru Nomura i 2021 blev dømt til døden, sagde han følgende til dommeren: ”Det her kommer du til at fortryde”. Med udgangspunkt i denne brutale mafiaboss fortæller Asger Røjle Christensen om den japanske mafia, bedre kendt som Yakuza. En forbryderorganisation med nogle helt særlige æreskodekser, som i dag måske er på vej mod sit endeligt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/2/202454 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Flykapreren D. B. Cooper (1:3): "Jeg har en bombe med på flyet"

Dagen før thanksgiving i 1971 kaprede en mand som kaldte sig Dan Cooper, senere kendt som D.B. Cooper, en Boeing 727. Mens flyet var ved at lette fortalte han en stewardesse, at han havde en bombe ombord og at han krævede 200.000 dollars og fire faldskærme. Han sprang senere ud fra flyet i faldskærm i bælgragende mørke et sted over delstaten Washington. Alt han efterlod sig var otte cigaretskodder og et slips. Sagen er den dag i dag den eneste uopklarede flykapring i USA's historie. Vi dykker ned i mysteriet D.B. Cooper, som i dag har fået regulær legendestatus. Gæst: Brian Dan Christensen Klip og lyd: Mads LindSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202455 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Flykapreren D. B. Cooper (2:3): Forsvindingens kunst

Sagen om D. B. Cooper er den eneste uopklarede flykapring i FBI’s historie. Det er en del af forklaringen på, at han har fået en særlig plads i populærkulturen, hvor han både portrætteres som en udspekuleret skurk og elegant helteskikkelse. Det er derfor heller ikke så overraskende, at der er mange, der har påstået, at de selv var flykapreren – eller at de kendte ham. Og det har bestemt ikke gjort sagen mindre kryptisk. Vi prøver på blive klogere på, hvordan D. B. Cooper så ud, hvem de forskellige kandidater er, hvad hans motiver kunne have været og hvordan en flykaprers psykologi overhovedet fungerer. Og så møder vi en anden flykaprer, der blev skudt og dræbt. Kopierede han Cooper? Eller VAR han Cooper? Gæst: Brian Dan Christensen Klip og lyd: Mads LindSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202455 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Flykapreren D. B. Cooper (3:3): Den amerikanske ånd

Inden vi afrunder sagen om flykapreren D.B. Cooper, grubler vi over alle de løser ender, som er så svære at samle. Er D.B. Cooper stadig i live derude et sted? Er det overhovedet muligt, at han overlevede? Hvorfor er ikke en eneste af de dollars, han stjal, blevet brugt? Hvad er forbindelsen til faldskærmssoldaten Robert Rackstraw? Og hvad er der dog med de cigaretskodder? Ved nærmere eftersyn melder der sig et hav af gåder, der muligvis aldrig bliver løst. Og måske er det også bedst sådan. Det tilsyneladende uopklarlige mysterie har tiltrukket så mange til sagen, at den kun er blevet endnu mere indviklet. Og dens store appel afslører måske noget om den amerikanske folkesjæl – om mystikken, legenderne, mistroen, spekulationerne, berømmelsen og konspirationerne. Gæst: Brian Dan Christensen Klip og lyd: Mads LindSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/26/202455 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Mordet på Birgitte Tengs (3:3): En ny hovedmistænkt

Med fætteren ude af billedet går sagen i stå. Det gør den lige indtil nye DNA-spor på Birgitte Tengs strømpebukser matcher med en tidligere afhørt i sagen, nemlig Johnny Vassbakk som i forvejen har flere domme bag sig og en historik med at overfalde og chikanere kvinder. I dette afsnit udfoldes historien om Johnny Vassbakk og det senere dramatiske retsopgør, som har kørt helt frem til slutningen af 2023. Foto: Jan Kåre Ness/NTB/Ritzau ScanpixSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/19/202455 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Mordet på Birgitte Tengs (2:3): Slog fætteren sin kusine ihjel?

Birgittes jævnaldrende fætter anklages for mordet på sin kusine. Faktisk i en sådan grad, at alt sættes ind på at få ham dømt. Spørgsmålet er så, om det er den forkerte mand, de har fundet. Og hvorvidt behandlingen af fætteren er en demokratisk retsstat værdigt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/12/202455 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Mordet på Birgitte Tengs (1:3): Gerningsstedet

Et makabert mord på en 17-årig kvinde rystede Norge i 1995. Men én ting er den grusomme handling, noget andet er det sjuskede politi- og efterforskningsarbejde og senere kontroversielle afhøringsteknikker, som har gjort denne sag til en regulær skandale hos vores naboer. I dette afsnit beskrives mordaftenen samt den første tid efter mordet. Du kan også høre om den første hovedmistænkte i sagen. Foto: Jan Kåre Ness/NTB/Ritzau ScanpixSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202454 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Charles Manson: Det glemte mord (3:3): Tiden rinder ud

Vi runder vores genbesøg af Manson-sagen af med et indblik i kultens allersidste dage. Mens Charles Manson desperat forsøger at skaffe penge og mad til sine disciple, går snakker om de bestialske mord, som nogle af medlemmerne har været involveret i. Mens flere medlemmer afhopper til en konkurrerende lederskikkelse og flere vitterligt flygter i nattens ly, skruer Manson op for vanviddet og truslerne. Nogle ser det som en chance for at vise deres dedikation til lederen, mens andre begynder at se i øjnene, hvad det i virkeligheden er, de er involveret i. Samtidig er politiet på sporet af "familien" og dens lyssky aktiviteter i ørkenen. Tiden rinder hurtigt ud.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/30/202355 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Charles Manson: Det glemte mord (2:3): Shorty's dødsskrig

Krimiland fortsætter udforskningen af de paranoide måneder op til Manson-kultens endelige konfrontation med myndighederne i efteråret 1969. I et forsøg på at undslippe sine forfølgelsesfantasier, isolerer Manson sig selv og sine følgere på en primitiv ranch i Death Valley, hvor de lever under et rædselsregime af gloende hede, hårdt arbejde og Mansons stadigt mere bizarre mytologier og principper. Han tager strengere og mere brutal kontrol over sine følgere, presser dem og undertvinger dem et liv i frygt og udpining. Men i historien er der flere eksempler på, at medlemmerne af kulten ikke kunne leve op til kravene om lydighed og underkastelse. Vi ser nærmere på nogle af dem, som i flere tilfælde havde ekstreme og brutale konsekvenser. Gæst: Peter Byberg Klip og lyd: Mads LindSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/23/202354 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Charles Manson: Det glemte mord (1:3)

Hvad skete der i månederne efter de spektakulære mord på Tate og LaBianca-parret? En hel del, er det korte svar. Fokus i denne miniserie er igen Charles Manson, denne gang i perioden op til den ufattelige retssag, der fulgte. Vi går i dybden med de sidste brutale og paranoide måneder – den konstante frygt for at blive afsløret, konflikterne med bikerbanden The Straight Satans, politiets gentagne sløseri og de fejlslagne razziaer på Spahn-ranchen, hvor tingene for alvor strammede til for Manson-kulten. Selvom det ofte er blevet overset, skete der mindst ét yderligere mord på denne måde. Måske endda flere. Gæst: Peder Byberg Klip og lyd: Mads LindSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/16/202355 minutes, 1 second
Episode Artwork

Blodhævn (1:1): Den albanske mafia

Den albanske mafia er på trods af landets lille størrelse blevet en regulær magtfaktor i den kriminelle underverden. Særligt styrer mafiaen kokainmarkedet i flere europæiske lande. Den er styret af benhårde kriminelle, som ikke skyr nogle midler i jagten på status og penge. Journalist og forfatter Keld Broksø fortæller historien om mafiaen, som er særligt berygtet for begrebet blodhævn, som du kan høre mere om hvad dækker over i dette afsnit af Krimiland. Gæst: Keld BroksøSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/9/202354 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Liget i badekarret (4:4): Skulle Uwe Barschel ties ihjel?

Måske vidste Uwe Barschel for meget? Måske ville nogen have ham ryddet af vejen, før han røbede sine hemmeligheder? I dette sidste afsnit om Uwe Barschel fortæller Anders Orris hvad han selv tror på det skete den skæbnesvangre dag. Gæst - Anders Orris See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/2/202355 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Liget i badekarret (3:4): En dødelig dosis sovemiddel

Hvad døde Uwe Barschel af? Og kunne han selv være skyld i det, eller er der noget der tyder på, at andre har været involveret i at tage ham af dage. I dette afsnit ser vi på obduktionsrapporten af liget. Vi ser også på temperaturen i badekarret. Alt har mulig relevans, hver en sten skal vendes. Gæst: Anders OrrisSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Liget i badekarret (2:4): Det mystiske hotelværelse

Hvad skete der med toppolitikeren Uwe Barschel? Blev han slået ihjel. Døde han en pludselig, men naturlig død? Tog han sit eget liv? I dette afsnit gennemgår historiker Anders Orris minutiøst gerningsstedet, nemlig hotelværelset i Genevé. Muligvis er sagen langt fra så ligetil, som måske først antaget. Gæst: Anders OrrisSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/18/202355 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Liget i badekarret (1:4): Fra skandale til pludselig død

I 1987 findes liget af den vesttyske politiske stjerne, Uwe Barschel. Det sker efter en stor skandalesag, som har betydet, at han må opgive sit embede som regeringschef i delstaten Slesvig-Holsten. Under to uger senere findes han død i Genevé i Schweiz. Liget findes i et badekar på et hotelværelse. Barschel er fuldt påklædt. Men var det selvmord? Eller blev han taget af dage. Gæst: Anders OrrisSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202355 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Mordet på Tupac (1:1): Gangsterkrigen mellem Vestkysten og Østkysten

Superstjernen Tupac blev skudt og dræbt i 1996. Hans morder er aldrig blevet fundet. Nu er der mange år senere måske nyt i sagen. Den er i hvert fald blevet genåbnet. Hiphopekspert Peter Trier Aagaard gennemgår sagen, også den voldsomme konflikt mellem Østkysten og Vestkysten de år, og ser på den seneste udvikling. For er der overhovedet nogen grund til at genåbne sagen eller er morderen død for længst? Gæst: Peter Trier Aagaard (PTA)See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202355 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Charles Manson (8:8): Mordene på LaBianca-parret

Efter mordene på Cielo Drive fortsætter de næste dag mordtogtet. De næste ofre er et tilfældigt og helt uskyldigt ægtepar. De forsøger også at begå flere mord i forsøget på at starte Charles Mansons bebudede Helter Skelter. Politiet kobler endnu ikke mordene til hinanden. Men hvor længe kan de fortsætte, før de bliver standset? Gæst: Peder BybergSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/28/202355 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Charles Manson (7:8): Blodbadet på Cielo Drive

Fire medlemmer af Manson-familien kører mod den rige del af Los Angeles. De ender hos skuespilleren Sharon Tate på Cielo Drive, hvor en modbydelig plan bliver ført ud i livet. De groteske og voldsomme mord chokerer hele verden. I dette afsnit beskrives, hvad der skete den frygtelige nat, hvor fem uskyldige mennesker blev myrdet på bestialsk vis. Gæst: Peder BybergSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/21/202354 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Charles Manson (6:7): Helter Skelter

Dommedagsvisioner vokser sig større. Manson knytter Johannes Åbenbaringen til The Beatles' White Album og begynder at tale om en kommende racekrig. Alting begynder at eskalere. Samtidig er Manson presset fra mange sider og frygter at han er ved at miste grebet om sine følgere. Han møder også en vis skuespillerinde ved navn Sharon Tate. Gæst: Peder BybergSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/14/202355 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Charles Manson (5:7): Blink ikke to gange, gør som Charlie befaler

Manson-familien er endnu hos Dennis Wilson fra The Beach Boys. Her tager de i den grad for sig af retterne. De raserer stedet, bruger løs af andres penge. Samtidig er Manson besat af at få en pladekontrakt. Senere ankommer familien til Spahn Ranch. En gammel kulisseby til westernfilm langt væk fra alting. På Spahn Ranch bliver det anderledes hårdt at være en del af Manson-familien. Nu skal der arbejdes for føden. Fra morgen til aften. Alt imens Manson fylder dem med stoffer. Gæst: Peder BybergSee omnystudio.com/listener for privacy information.
10/7/202355 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Charles Manson (4:7): LSD, gruppesex og jagten på en pladekontrakt

Charles Manson vil stadigvæk være rockstjerne. Han kommer i dette afsnit også tættere på sin drøm. Familien vokser sig større. Der bliver taget mere LSD. Dyrker mere sex. Oftest på ordre fra Manson. Manson bliver også mere voldelig, nedbryder kvinderne en efter en. De lander hos The Beach Boys' trommeslager, og herfra begynder tingene for alvor at tage fart.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202354 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Charles Manson (4:7): LSD, gruppesex og jagten på en pladekontrakt

Charles Manson vil stadigvæk være rockstjerne. Han kommer i dette afsnit også tættere på sin drøm. Familien vokser sig større. Der bliver taget mere LSD. Dyrker mere sex. Oftest på ordre fra Manson. Manson bliver også mere voldelig, nedbryder kvinderne en efter en. De lander hos The Beach Boys' trommeslager, og herfra begynder tingene for alvor at tage fart.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/30/202354 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Charles Manson (3:7): Lad alle blomsterbørn komme til mig

Manson samler så småt det vi senere kender som Manson-familien. Han groomer kvinderne, udnytter dem og bliver mere og mere kontrollerende. I dette afsnit kan du også høre om hvilket San Francisco Manson er trådt ud i. Hvordan han opgiver at være alfons, men i stedet forsøger at være en form for guru og forføre de unge, søgende mennesker i et samfund, hvor stofferne er løbet helt ud af kontrol. Vi kommer også forbi L.A. og et medlem fra The Beach Boys, som kommer til at spille en vigtig del i fortællingen om Manson.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/23/202354 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

JFK – ekstra-afsnit: En bombe under den officielle forklaring

En tidligere Secret Service agent har brudt 60-års tavshed. Han fortæller om at have fundet et projektil på bagsædet af Kennedys limousine. Hvis han taler sandt, så er det en regulær bombe under den officielle forklaring om den enlige gerningsmand. Historien ødelægger nemlig "den magiske kugle"-teori, som var blandt Warren-kommissionens beviser for at der kun blev affyret tre skud og at de alle kom fra Oswalds riffel. Men kan vi stole på Paul Landis? Og hvorfor skulle der gå 60 år før han fortalte sin historie?See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/20/202354 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Charles Manson – Del 2: Fra fængsel til Summer of Love

Charles Mansons ungdom er et liv bag lås og slå. Enten i diverse, brutale institutioner eller i fængsler. Det er også her han lærer diverse tips og tricks til at kontrollere folk. Han kommer i lære som alfons. Han møder også en mand, som bliver en form for Guru for ham. Og så sker The Beatles. Manson vil være popstjerne. Han vil forgudes, ligesom beatlerne forgudes. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202355 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Charles Manson – del 1: Skabelsen af et monster

I år blev en af de livstidsdømte fra Manson-familien prøveløsladt. I den anledning har vi dykket ned i den ufattelige historie om Charles Manson. I dette afsnit er fokus på Mansons opvækst. Fra børnehjem til opdragelsesanstalter, biltyverier, vold, voldtægter og fængselsdomme. Og det er alt sammen før, han er fyldt 21. Det er en brutal fortælling om omsorgssvigt, og måske en nøgle ind til at forstå mennesket bag monsteret.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/9/202354 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Når våben ender i de forkerte hænder

Der bliver sendt våben for milliarder til Ukraine. Men bliver de alle sammen i Ukraine? Er vi for naive, hvis vi tror på at de mange våben alle bruges på slagmarken? Vi taler trods alt om et dybt korrupt land med flere højreekstreme grupperinger kendt for en hård kriminel underverden. I dette afsnit optegner journalist og forfatter Keld Broksø et skrækscenarie med tråde til bandekonfliker og kulturelle sammenstød i Sverige og DanmarkSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/2/202354 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Den brutale russiske mafia: Fra Gulag til Putin

Dagens gæst er journalist og forfatter Leif Davidsen. Vi ser på historien om den russiske mafia. En dybt brutal og voldsom historie, som har sin oprindelse i de berygtede Gulag-lejre. Vi diskuterer også hvor den russiske mafia står i dag, og hvorvidt mafiaen i dag huserer på de bonede gulve i KremlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/24/202355 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 27: Finaleafsnit

Sidste afsnit i denne omgang om mordet på John F. Kennedy. Gæst er Brian Saugberg. Hør hans bedste bud på, hvad der skete den fatale dag i november 1963.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/19/202355 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Afrikas Jonestown-massakre

Hvad skete der i Uganda i år 2000, da op til 1000 mennesker døde? Tog sektmedlemmerne deres eget liv eller blev de myrdet? Vi ser også på afrikanske sekter og nyreligiøse bevægelser mere generelt, blandt andet ved at fokusere på fænomenet Jomfru Maria syn. See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/12/202354 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Lyt til 'Jagten på den femte Beatle' med Kristoffer Lind og Niels Jakob Søndergaard Mye

Mangler du en god musikpodcast til det sidste af din sommer? Fra folkene bag 'Syv vilde år med The Beatles' kommer her 'Jagten på den femte Beatle'.  For lige siden The Beatles gik i opløsning har man diskuteret, hvem der gør sig fortjent til titlen som den femte Beatle.  I denne serie dykker Beatles-nørderne Kristoffer Lind og Niels Jakob Søndergaard Mye ned i den fascinerende historie om verdens største band ud fra dem, som var allertættest på John, Paul, George og Ringo. Fra store personligheder til anonyme vandbærere, dramatiske livshistorier og tragiske skæbner, intriger og kaos og selvfølgelig massevis af god musik. I forsøget på at finde svaret på, hvem der har fortjent titlen? See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/8/20231 minute, 23 seconds
Episode Artwork

Dommedag nu: skræmmende sektledere

Ekspert i sekteriske bevægelser Peder Byberg lukker dig ind i sektledernes skræmmende, paranoide verden. Fra Jim Jones til Shoko Asahara. Fra religiøst massehysteri til masseselvmord. Men hvad er fælles for disse sektledere. Og hvorfor er flere berømte sekter endt i masseselvmord. Vi åbner op for det hele i denne episode af Krimiland.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/5/202355 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Sommerserie – Afsnit 4: Konspirationerne om Titanic

Var det en ubåd som sank Titanic, var det måske endda et helt andet skib som sank? Konspirationerne er mange, og mange af dem skøre. Vi ser på nogle af dem. Også på den brand, som faktisk fandt sted på skibet før afgang. Kan den have spillet en rolle i forliset?See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/29/202355 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Sommerserie – Afsnit 3: Titanic

Titanic er i dag en enormt stor myte. Og tilsyneladende også evigt aktuel. Senest fik det en tragisk udgang, da fem mennesker omkom i en ubåd på vej mod skroget på havets bund. Men hvad er myte, hvad er fakta. Rasmus Dahlberg debunker nogle af myterne i dette af to afsnit om en af det 20. århundredes mest berømte katastrofer. See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/22/202355 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Sommerserie – Afsnit 2: Var piloten skyld i MH370's forsvinden?

Vi fortsætter med sagen om det forsvundne passagerfly fra 2014. Hvilke teorier er i spil? Hvad er mest sandsynligt? Hvad taler for og imod at piloten skulle være gerningsmand? See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/15/202355 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Sommerserie – Afsnit 1: Mysteriet MH370

Katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg gæster Krimiland til at tale om katastrofer og konspirationer, som ofte hænger uløseligt sammen. Udgangspunktet i dette afsnit er flyet som forsvandt sporløst fra radaren i 2014.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/8/202355 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 26: Generalprøven

Vi ser på de mange ligheder mellem de mange spændinger, kommunisme frygt og betændte politiske miljøer i Frankrig og USA på samme tid. Vi ser også på lighederne mellem Kennedys skæbne og Charles de Gaulle, som på mirakuløs overlever et mordforsøg et års tid inden mordet på Dealey Plaza. Er der en kobling? Og hvad er det med den famøse franskmand på græshøjen, som er nævnt af flere?See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/1/202355 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 25: De Gaulles hoved på et fad

Vi skal med CIA-manden Bill Harvey til Rom, hvor han blev sendt til efter det mislykkede statskup på Cuba. Vi kommer også til Frankrig, hvor Charles de Gaulle udsættes for op til flere mordforsøg, nogle kan endda minde meget om attentatet på Kennedy. Er der en sammenhæng? Der er i hvert fald blevet nævnt op til flere mulige franskmænd som involveret i mordet på Kennedy.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/24/202355 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 24: CIA's hårde hunde

Vi ser på CIA's underklasse, de hårde hunde, dem som sendes i marken, når de beskidte jobs skal gøres. Hovedfokus er på en mand ved navn Bill Harvey som vi følger fra Berlin til Miami og siden hen til Rom, hvor han sendes til (degraderes) efter det fejlslagne kupforsøg mod Fidel Castro. Det hele begynder at stramme til nu.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/17/202355 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 23: Talkin’ John Birch Paranoid Blues

I dette afsnit taler Johan Wizan om det paranoide USA. Om Den Dybe Stat og om CIA som magtfuld institution, også om det fejlslagne militærkup i 30'erne, som måske kan have relevans i forhold til mordet på JFK. Vi dykker også ned i nogle meget spændende passager fra George de Mohrenschildts afhøring i Warren-kommissionen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/202355 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 22: En amerikansk Mussolini

I dette afsnit ser Johan Wizan og Kristoffer Lind nærmere på tanken om Den Dybe Stat, et stort komplot fra 1933, Bush-familien vs Kennedy-familien, og ikke mindst på CIA-chefen Allen Dulles som blev fyret af Kennedy. Blev han alligevel ved med at trække i trådene?See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/3/202354 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 21: En meget lille verden (del 2): Grev Bush

Kristoffer Lind og Johan Wizan fortsætter med historien om CIA og George de Mohrenschildt. Om denne mystiske mands store netværk, de mulige links til CIA, de magtfulde oliemagnater, vi fokuserer også på hans kendskab, også på et personligt plan, til senere præsident, H.W. Bush, som muligvis selv var CIA-agent. See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/27/202355 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 20: En meget lille verden

Dagens gæst, Johan Wizan, fortæller fra sin bolig i New York den vanvittige historie om den adelige russer, George Mohrenschildt, som var venner med Lee Harvey Oswald, men også havde personlig kontakt til alt fra Jackie Kennedys familie til CIA-folk og H.W. Bush. Vi bruger Mohrenschildt som afsæt til at dykke længere ned i CIA-sporet, de store oliemagnater, finde diverse interessante forbindelser mellem en lang række af prominente personer, som på forskellig vis har et link til JFK.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/20/202354 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 19: Journalisten som blev fundet død, før sin store afsløring

Vi fortsætter med listen af (måske) mystiske dødsfald blandt dem, som talte imod det officielle narrativ. Hovedperson i dette afsnit er journalisten Dorothy Kilgallen, som findes død, 52 år gammel, angiveligt grundet alkohol og medikamenter i systemet, men timingen har siden undret. Var hun i virkeligheden på tærsklen til at afsløre store ting efter sine interviews med Jack Ruby? See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/13/202354 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 18: Listen med de mystiske dødsfald

Mange vidner til mordet og kritikere af den officielle forklaring døde i en ung alder. Flere under dramatiske omstændigheder. Var der tilfældigheder? Eller kan man ligefrem spekulere i, at flere af disse mennesker blev gjort tavse?See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202354 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

JFK – EPISODE 17: Roger Craig alene i verden

Hvem er politimanden Roger Craig som var på vagt da Kennedy blev skudt og siden hævdede at have set Oswald blive kørt væk i en varevogn? Kan vi stole på ham? Hvad betyder det for Warren-kommissionen hvis det viser sig at han havde ret i sine observationer?See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/29/202354 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

JFK – EPISODE 16: Hvem er Marina Oswald?

Lee Harvey Oswalds kone sagde i mange år, at hendes mand stod bag mordet på Kennedy og politimanden J.D. Tippit. Men senere ændrede hun forklaring. Hvilken udgave af Marina skal vi tro på? See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/22/202354 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 15: Det højreekstreme USA

Hvem er Edwin A. Walker som angiveligt blev forsøgt myrdet af Oswald? Hvad med The John Birch Society? Vi kommer også ind på et mystisk brev, oliekongen H.L. Hunt og nogle kontroversielle udtalelser af Lyndon B. Johnsons elskerinde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/15/202354 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 14: Den mystiske mr. Mohrenschildt

Vi ser mere på tanken om, at Oswald var tilknyttet CIA. Her kommer vi ind på en mystisk mand ved navn George de Mohrenschildt, som påstår at have rådgivet Oswald før mordet. Samme Mohrenschildt begår selvmord kort inden han er sat til at vidne i HSCA-undersøgelsen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202354 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 13: Var Oswald hemmelig agent?

Første afsnit om 70'er undersøgelsen som kaldte en sammensværgelse for højest sandsynligt. Vi ser på undersøgelsens styrker og svagheder. Du får også et interessant statement fra en tidligere CIA-mand, som påstår at Lee Harvey Oswald i virkeligheden var hemmelig agent og sendt til Sovjetunionen af CIASee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/1/202354 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 12: Showdown i biografen

Hvad skete der i biografen, hvor Lee Harvey Oswald blev fanget af politiet? Blev der affyret skud? Var der en dobbeltgænger til stede? Vi ser på Oswalds mulige færden og de dramatiske hændelser efter mordet på J.D. Tippit.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/25/202354 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 11: Kan man stole på et vidne?

Vi ser på flere vidneudsagn i sagen om den dræbte betjent, J.D. Tippit. Hvorfor varierer de så meget? Kan vi stole på dem? I dette afsnit ser vi på konkrete udtalelser og ordvalg flere hovedvidner som blev afhørt af Warren-kommissionenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/18/202354 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 10: Mordet på betjent Tippit

Et næsten overset mord fandt sted 45 minutter efter mordet på præsident Kennedy. Morderen var angiveligt også Lee Harvey Oswald. Men skød han virkelig betjent J.D. Tippit? Vi sætter forskellige vidneudsagn op imod hinanden. Nogle vidner udpegede Oswald. Andre (som ikke blev hørt) så en anden affyre pistolen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/11/202354 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 9: Den famøse Warren-rapport del 2

Hvad konkluderede Warren-kommissionen om Lee Harvey Oswalds motiver? Hvorfor talte Lyndon B. Johnson stadigvæk om en mulig konspiration i 1969? Hvor står rapporten svagest?See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/4/202354 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 8: Den famøse Warren-rapport

Kan vi stole på Warrenkommissionen, som blev nedsat for at kulegrave mordet på JFK? Hvad var deres stærkeste argumenter? Hvad var de svageste?See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/202354 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 7: Vietnamkrigen

Stod krigshøgene og våbenindustrien bag mordet på JFK? Og var han virkelig så fredselskende, som nogle af hans taler måske kan indikere? I dette afsnit kan du både høre Brian Saugberg og Niels Bjerre-Poulsen give deres forskellige bud på hvilken rolle Vietnamkrigen kan have spillet i mordet på JFK. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/202354 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 6: Mafiaen: del 2

Carlos Marcello nævnes ofte i forbindelse med mordet på JFK. Kunne denne hårdkogte mafiamand stå bag? Hvorfor hadede han Kennedy-brødrene så meget? Hør også lyd fra Jack Ruby, som indikerer at han var en del af en sammensværgelse. I dette afsnit åbnes også så småt op for Vietnam-sporetSee omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/202354 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

JFK - Episode 5: Mafiaen: del 1

Blev Robert Kennedys krig imod mafiaen udslagsgivende for mordet på hans bror? Hvorfor er mafiabossen Sam Giancana så ofte et navn som nævnes i forbindelse med mordet? Havde Jack Ruby tilknytning til mafiaen? Vi jagter svarene i denne episode.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/202354 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 4: Kennedy vs Lyndon B. Johnson

Hvordan kom JFK til magten? I dette afsnit fortælles historien om Kennedys dramatiske liv, hans vej til magten og om magtkampene mellem ham og hans mest indædte modstandere. Hør også om Kennedys ret så anstrengte forhold til sin vicepræsident, Lyndon B. Johnson.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/202354 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 3: Lee Harvey Oswald: synder eller syndebuk?

Manden som skød og dræbte John F. Kennedy er officielt Lee Harvey Oswald. Han benægtede dog selv, kaldte sig endda for en syndebuk. To dage senere blev han skudt og dræbt. Vi prøver at blive klogere på denne mystiske skikkelse. Også på hans drabsmand, Jack Ruby. Du kan også høre om CIA's famøse mordmanual.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/202353 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

JFK - Episode 2: De første konspirationer

"Hvis jeg havde været CIA-mand, så havde jeg sgu skudt Kennedy selv." Det udtaler Brian Saugberg i dette afsnit. Hvad mener han? Vi udfolder nogle af de første og mest vedholdende konspirationer på, at en sammensværgelse stod bag mordet på præsident Kennedy.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/202354 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

JFK – Episode 1: 22.11.1963

Hvad skete der den dag, hvor John F. Kennedy blev skudt og dræbt i Dallas? Hvor kom skuddene fra? Vi åbner op for den nye sæson af Krimiland med dette introduktionsafsnit, som også byder på et genhør med tidligere vært Anders Christiansen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202354 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 14 - Sofie Hansensagen - mordet på udlejeren

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I fjortende afsnit ser Julie og Christian på en sag, hvor en ældre kvinde bliver fundet dræbt i sin lejlighed, som hun lejer nogle af værelserne ud i. Da politiet begynder at efterforske sagen, leder en vicevært dem hurtigt på sporet af, at det skulle være nogle tidligere lejere, som skulle have slået Sofie Hansen ihjel. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/31/202255 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 13 - Nonnesagen - forgiftet i klostret

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I trettende afsnit ser Julie og Christian nærmere på en sag, hvor de to ledende nonner i Sankt Josefsordenen bliver forgiftet og alle pile peger mod en af ordenens egne nonner.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/24/202255 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 12 - Tilfældighedernes spil

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I tolvte afsnit ser Julie og Christian nærmere på to historier. Den første om hvordan en grosserer, der er født ind i det bedre borgerskab, får drukket sig ned på samfundets bund, hvor han til sidst ender som hustrumorder. Og den anden om, hvordan en serie af forbytninger leder til, at en restaurantgæst bliver forgiftet med kakerlakgift. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/202255 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 11 - Strykninmordet på Søgaard

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I ellevte afsnit ser Julie og Christian nærmere på historien om et strykninmord begået mod en hustruen til en stor gårdejer, hvor der, trods at sagen virker lige til, aldrig bliver fundet en gerningsmand. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/10/202255 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 10 - Fremmedlegionær, fantast og forfatter, historien om Svend Richard Christensen¨

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I tiende afsnit ser Julie og Christian nærmere på historien om den tidligere fremmedlegionær og forfatter, Svend Richard Christensen. Bogen, som Svend Richard Christensen skriver om sine oplevelser i Fremmedlegionen, udkommer midt under Anden Verdenskrig og bliver en succes, men kun indtil, at der begynder at blive sået tvivl, om Svend Richard Christensen nu også selv er ophavsmand til alle bogens historier. See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/3/202255 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 9 - Gunhilda Skyldfri - Fra offer til morder til heltinde

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I niende afsnit ser Julie og Christian på en mordsag fra mellemkrigsårerne, hvor en kvinde dræber sin mand. En sag, der når medierne, og en sag, der bliver bundet ind i tidens spirende kvindekamp. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/26/202255 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 8 - Jagten på Les Apaches

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I ottende afsnit ser Julie og Christian nærmere på en sag fra den sidstedel af Anden Verdenskrig, hvor en lang række forretningsfolk modtager afpresningsbreve, der allesammen er underskrevet med bandenavnet Les Apaches. See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/19/202254 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 7 - Mordet i Magstræde

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I syvende afsnit kigger Julie og Christian på en mordsag fra Magstræde, hvor en rig enke findes myrdet, og politet i løbet af sagen får mistænkt store dele af beboerne i den ejendom, som offeret boede i.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/12/202255 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 6 - De jyske bankrøverier - når borgerskabet mangler mønt

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I sjette afsnit tager Julie og Christian et kig på et par spektakulære bankrøveriver i Jylland, hvor to ellers velrespekterede mænd fra borgerskabet forsøger sig som bankrøvere.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/5/202255 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 5 - Spion, stiller eller modstandskvinde - historien om Ada Ravn

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I femte afsnit bevæger Julie og Christian sig tættere på Anden Verdenskrig, når de ser nærmere på Ada Ravn, der under krigen arbejdede som spion og stikker - faktisk på både for besættelsesmagten og for modstandsbevægelsen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/29/202255 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 4 - Skidt, fedt og snyd hos brødrene Houlberg

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I fjerde afsnit ser Julie og Christian nærmere på den dengang store slagtervarerproducent, Houlberg, der i krigens år bliver ramt af den ene store skandale efter den anden, når brødrene Houlberg forsøger at undgå kriselovgivningen og slet og ret snyder på vægten, og kører den hæderkronede virksomhed i grus.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/22/202255 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 3 - Mordet i Drogdensgade

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I tredje afsnit ser Julie og Christian nærmere på mordet på en ung kvinde. Kvindens kæreste bliver dømt for mordet, men han fastholder sin uskyld fra sagens start indtil sagen får sin historiske afslutning flere år senere. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/15/202255 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Krimiarkiverne episode 2 - Howells-affæren

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I andet afsnit bevæger Julie og Christian sig ud af de vante rammer i den Københavnske underverden og helt op til den internationale overklasse, hvor en kriminalsag udspiller sig i København. See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/8/202255 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Krimiarkivet Episode 1 - Mordet i Saxogade

Julie Bundgaard er tilbage i krimiland, og hun får igen hjælp af forsker og forfatter, Christian Holtet, til at se nærmere på nogle af datidens kriminelle handlinger. I første afsnit skal vi tilbage til 1943, hvor en sexarbejder findes myrdet i det københavnske slumkvarter Saxogade.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/1/202255 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Det store ta' selv-bord episode 4 - Rødspætteligaen

I den nye miniserie af Krimiland, ser vært, Frederik Holst, nærmere på kriminalitetens udvikling i 60’erne og 70’erne. En tid hvor åbne grænser og et økonomisk opsving giver den danske befolkning mange nye muligheder. En serie vi kalder, Det store ta’ selv-bord. I fjerde afsnit stiller vi skarpt på den nordjyske storsmugler, Thorkild Løndal Therkildsen, når vi taler med den tidligere tolder, Egon Nielsen, der er forfatteren bag en bog om netop Thorkild Løndal Therkildsen. See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/24/202254 minutes, 1 second
Episode Artwork

Det store ta' selv-bord episode 3 - De mange småsmuglere

I den nye sæson af Krimiland, ser vært, Frederik Holst, nærmere på kriminalitetens udvikling i 60’erne og 70’erne. En tid hvor åbne grænser og et økonomisk opsving giver den danske befolkning mange nye muligheder. En sæson vi kalder, Det store ta’ selv-bord. Tredje afsnit er fokus på den almene befolknings smugleri, der stod på både sideløbende med storsmuglernes og sømændenes smugleri, og i sidste ende varede væsentligt længere op i tiden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/17/202255 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Det store ta' selv-bord episode 2 - storsmuglernes storhedstid

I den nye sæson af Krimiland, ser vært, Frederik Holst, nærmere på kriminalitetens udvikling i 60’erne og 70’erne. En tid hvor åbne grænser og et økonomisk opsving giver den danske befolkning mange nye muligheder. En sæson vi kalder, Det store ta’ selv-bord. I de andet afsnit er fokus på de storsmuglere, der i 60’erne og 70’erne ulovligt førte millioner af cigaretter til landet, og hvordan tolderne kæmpede med at få bugt med dem.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/10/202254 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Det store ta' selv-bord episode 1 - Sømændenes smugling

I den nye sæson af Krimiland, ser vært, Frederik Holst, nærmere på kriminalitetens udvikling i 60’erne og 70’erne. En tid hvor åbne grænser og et økonomisk opsving giver den danske befolkning mange nye muligheder. En sæson vi kalder, Det store Ta’ selv-bord. I de første afsnit er fokus på smugleriet og i dette afsnit er det nærmere bestemt, hvordan smugleriet vokser fra en at være en ekstra lille indtjeningsmulighed for sømændene til at blive professionaliseret af kriminelle med hurtige speedbåde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/3/202254 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 9 - Journalisterne

I det sidste afsnit af Palme: Genbesøgt i denne omgang ser vært, Frederik Holst, og historiker, Anders Orris, på nogle af de journalister, der har gjort den videre dækning af sagen mulig. Både fra nyhedens spæde start, og senere hen granskning af efterforskningen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/27/202255 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 8 - Hvordan Olof Palme blev Olof Palme

I denne uges program ser vært, Frederik Holst, og Historiker, Anders Orris, et nærmere kig på Palmes liv længe før mordet, og hvordan Olof Palme går fra at være en ung mand født ind i overklassen til at blive lederen af det svenske socialdemokrati.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/20/202255 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 7 - Fremmede sammensværgelser

I denne uges program tager vært, Frederik Holst, og historiker, Anders Orris, et kig på mulighederne for en sammensværgelse udenfor Sveriges Grænser.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/13/202255 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 6 - Svenske sammensværgelser

I denne uges afsnit, taler ser vært, Frederik Holst, og historiker, Anders Orris nærmere på de spor, der leder til sammensværgelser indenfor Sveriges grænser. Links nævnt i episoden: Manden mordet mysteriet - del 1 https://www.youtube.com/watch?v=S7FyB249uUESee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/6/202254 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 5 - De aleneagerende gerningsmænd

I denne uges afsnit, ser vært, Frederik Holst, og historiker, Anders Orris, nærmere på aleneagerende gerningsmænd, for der er blandt andet kommet nye informationer ud, om Christer A. Links nævnt i episoden: Løgnedetektortest med Christer P Del 1 https://www.youtube.com/watch?v=27jnO8y-0mE Del 2 https://www.youtube.com/watch?v=trWjEtHkKeMSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/30/202255 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 4 - Granskningskommissionen

I denne uges program, tager vært, Frederik Holst, i samarbejde med Historiker, Anders Orris, et ekstra kig på granskningskommissionen. Links nævnt i programmet Palme episode 47 - kommissionernes glasloft https://radio4.dk/program/krimiland/?gid=4820&title=kommissionernes-glasloft-episode-47 Granskningskommissionen https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/1999/01/sou-199988--/ Episode af Kanalen https://www.youtube.com/watch?v=YvZKF_l5GiQ Program om kommissionen i 7 dele Del 1 https://www.youtube.com/watch?v=2dLe1UqEgxQ&t=282s Del 2 https://www.youtube.com/watch?v=LLv0-pBrxC8&t=236s Del 3 https://www.youtube.com/watch?v=m_cjE90RhWM Del 4 https://www.youtube.com/watch?v=tKK9drhzEf8 Del 5 https://www.youtube.com/watch?v=gUGr_N5JHrk Del 6 https://www.youtube.com/watch?v=E1yOWLLH7cQ Del 7 https://www.youtube.com/watch?v=SOsSII1UfUUSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/23/202254 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 3 - Efterforskningslederne

I denne uges program, taler vært, Frederik Holst, med Historiker, Anders Orris, om tre af de forskellige efterforskningsledere. Og her kommer de blandt andet omkring nye informationer om tiden omkring Hans Ölvbros afgang.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/16/202255 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 2 - De tre gerningstedsvidner

I denne uges udgave af Palme: Genbesøgt, tager vært, Frederik Holst, og Historiker, Anders Orris, fat i tre af gerningsstedsvidnerne, for at tegne et billede af det observerede forløb omkring mordet. Link til dokumentet nævnt i udsendelsen: http://www.itdemokrati.nu/page36.htmlSee omnystudio.com/listener for privacy information.
7/9/202254 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Palme: Genbesøgt episode 1 - Genstart

Frederik Holst tager et kig tilbage til mordet på Olof Palme, for historiker, Anders Orris, har fundet ny viden frem om sagen. I vores åbningsafsnit tager vi en snak med Anders, om hvor man kan undre sig, når man kigger på mordet på Olof Palme. Det gør vi som en indledning til at kunne snakke om de nye aspekter i efterforskningen i senere afsnit.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/2/202255 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar Episode 34 - Ejnar og Edderkoppens Epilog

Julie Bundgaard er nået til vejs ende. For denne gang i hvert fald. I dette foreløbig sidste afsnit af Edderkoppen & Min Morfar vender Julie tilbage til Røde Ejnar og kigger samtidig tilbage på den tur hun har været på i jagten på at finde ud af mere om hendes kriminelle morfar og den tid og det miljø han levede i. Vi møder også andre efterkommere af markante personer fra serien, og så har Julie endelig fået tilladelse til at dele oplysningerne fra Ejnars fangesag.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/25/202255 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 33 - BONUSMATERIALE II

Nu hvor serien, Edderkoppen & min morfar lakker mod enden, så samler Krimiland nogle af de historier, som forsker og forfatter, Christian Holtet, fortalte Julie Bundgaard, men som der ikke blev plads til i de enkelte afsnit. I sidste uge bragte vi det første af vores specialafsnit af krimiland fyldt med historier fra tiden under og efter Anden Verdenskrig, og i denne uge bringer vi så det andet specialafsnit.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/18/202255 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar episode 32 - Bonusmateriale 1

Som serien, Edderkoppen & min morfar lakker mod enden, så samler Krimiland nogle af de historier, som forsker og forfatter, Christian Holtet, fortalte Julie Bundgaard, men som der ikke blev plads til i de enkelte afsnit. Det gør vi i denne specialeudgave af krimiland fyldt med historier fra tiden under og efter Anden Verdenskrig.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/11/202254 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 31 - Brændselkooperativets svindelnummer

I en tid med varemangel og rationering kunne der gode grunde til at snyde på vægten, for at score en ekstra gevinst, og blev det opdaget, så kunne de rette bekendtskaber holde gerningsmændene straffri. Christian Holtet har igen været i arkiverne, og sammen med Julie Bundgaard ser Krimiland nærmere på et eksempel på, hvordan en krisesag om svindel med kvaliteten af brændsel kunne forsvinde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/4/202255 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar episode 30 - Edderkoppernes tricks

Selvom Svend Aage Hasselstrøm og Johannes Linde blev hovedrige på sortbørshandel, så var det ikke de eneste indtjeningskilder, de to havde. For udover at tjene stort på den illegale handel med rationeringsmærker og smugleri, havde de to også mange andre tricks. Forsker og forfatter, Christian Holtet har igen været i arkiverne, og sammen med Julie Bundgaard ser Krimiland nærmere på nogle af de andre indtjeningskilder, som hovedmændene i Edderkopsagen havde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/28/202255 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 29 - Kuppet i Ingerslevsgade

Selvom politiet vender tilbage efter Anden Verdenskrig, er der stadigvæk flere kriminelle, der holder fast i deres vaner, og det leder til, at vi i perioden får nogle af danmarkshistoriens mest spektakulære kup. I Denne uge i Krimiland ser Julie Bundgaard sammen med forsker og forfatter, Christian Holtet, nærmere på det, på det tidspunkt, største kup nogensinde. Kuppet mod arbejdernes kontrolkontor i Ingerslevsgade skriver sig i 1949 ind i historiebøgerne, og efterlader politiet på bar bund, når de skal finde ud af, hvem der har stjålet det historisk store beløSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/21/202255 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 28 - Edderkoppens store kup

Den illegale handel med rationeringsmærker var en hjørnesten i Edderkoppen Svend Aage Hasselstrøms sortbørshandel, og havde der ikke været rationering i årene omkring Anden Verdenskrig, så havde vi måske slet ikke haft nogen Edderkopsag. Der blev svindlet med mærkerne og der blev i den grad også stjålet mærker, og flere gange var det Svend Aage Hasselstrøm, der endte med at aftage dem. Forsker og forfatter, Christian Holtet, har igen været i arkiverne og sammen med Julie Bundgaard ser Krimiland nærmere på nogle af de allerstørste rationeringsmærkekup, som edderkopsagen selvfølgelig trækker tråde til.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/14/202255 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 27 - Den perfekte forbrydelse

Hvad er egentlig den perfekte forbrydelse? Selvfølgelig er det en forbrydelse, man ikke bliver snuppet i, men endnu mere perfekt er den forbrydelse, som der aldrig er nogen, der opdager er blevet begået. Og sådan en forbrydelse er faktisk lige ved at lykkes, da Kaj Bernhard Tore ved hjælp af sin svigerfar K.K. Steincke får arbejde i den nyetablerede tipstjeneste. Forsker og forfatter, Christian Holtet, har igen været i arkiverne og sammen med Julie Bundgaard dykker Krimiland denne gang ned i den (næsten) perfekte forbrydelse.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/7/202256 minutes
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 26 - Titankuppet

Christian Emil Andersen, eller bornholmeren som han også bliver kaldt, vil gerne pensionere sig selv som kriminel. Han mangler bare lige det sidste store kup, det sidste stik, den geniale plan, der kan sikre ham så mange penge, at han kan trække sig tilbage til sin gård på Bornholm. Og sammen med sin bande, bestående af garvede kriminelle, har han fået en ide der nærmest ligner manuskriptet til en Olsenbandenfilm, og som skal vise sig at blive datidens 2. største kup. Julie Bundgaard og Christian Holtet kigger nærmere på det store kup fra Titanfabrikken.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/30/202255 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar Episode 25 - Sortbørshandel og Selvtægt

Selv om stort set er alle borgere i landet på et eller andet tidspunkt benytter den sorte børs, så er det ikke ensbetydende med at befolkningen er glade for sortbørshandlerne. Igen taler dobbeltheden i efterkrigstiden sit tydelige sprog, når man på den ene side køber de rationerede luksusvarer af sortbørshandlerne, men jo altså på den anden side så også er med til at gøre deres formuer større. Julie Bundgaard og Christian Holtet kigger i dette afsnit nærmere på nogle af de selvtægtsopgør, som befolkningen tog med sortbørshandlerne da utilfredsheden begynder at ulme.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/23/202254 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 24 - Prisinspektør Schumacher

Kaj Schumacher er manden, der under et middagsselskab sætter journalist Anders Nørgaard på sporet af et decideret sortbørsnetværk. Kaj Schumacher er prisinspektør og har specialiseret sig i restaurationsbranchen. Han indsamler beviser og udvikler metoder til at fælde de restauratører, der snyder med alt fra priser til fortyndet snaps.Julie Bundgaard og Christian Holtet følger i sporene på prisinspektør Schumacher, der i efterkrigstiden bliver en hadet mand både i restaurationsbranchen og i pressen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/16/202256 minutes
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 23 - Store Bjørn & Lille Bjørn

Grænsen mellem helt og kriminel er til tider hårfin i årene under og efter 2. verdenskrig. Sammen med forfatter og forsker Christian Holtet, så kigger Julie Bundgaard denne gang nærmere på makkerparret Svend Aage Geisler og Ingolf Asbjørn Lyhne alias Store Bjørn og Lille Bjørn. De var begge modstandsmænd med speciale i likvideringer. Men de var også kriminelle, der til tider handlede helt på egen hånd og for egen vindings skyld.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/9/202254 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 22 - Mordet i Kildeskoven

n tidlig morgen sidst i maj måned i 1948 finder en murerarbejdsmand liget af en ung kvinde i en lysskakt tæt på Kildeskoven i Gentofte. Hun er blevet skudt, nærmest likvideret, og der er ingen tegn på overgreb eller seksualforbrydelse. Alligevel forfølger politiet sagen som en sædelighedsforbrydelse, og vælger at gå efter "gamle kendinge". Julie Bundgaard kigger sammen med forsker og forfatter Christian Holtet nærmere på sagen om den myrdede 24-årige Jutta Lange, for Christian er stødt på oplysninger i Edderkopsagen som har at gøre med mordet i Kildeskoven.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/2/202256 minutes
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 21 - Sortbørskvinderne

Vi har hørt en del om sortbørsmænd, men hvad med kvinderne? De færdedes skam også på den sorte børs, men oftest i rollen som kone, kæreste, elskerinde eller prostitueret. Krimilands ekspert Christian Holtet har gravet nogle forskellige historier frem i Rigsarkivet, som fortæller om nogle af de kvinder, der blev involveret i den sorte børs. Nogen bevæger sig derind for spændingens skyld, mens det for andre er et spørgsmål om ren overlevelse. I dette afsnit kan du møde nogle af de kvinder som på den ene eller den anden måde brød loven, og som alle har det til fælles, at de dukker op i Edderkopsagen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/26/202255 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar Episode 20 - Lindes drikkelag

Johannes Linde er kendt for at være grov og brysk, men lige så udannet han kan være i sin fremtoning, lige så eminent er han til at pleje sine sociale forbindelser. Fra handler med tyskerne, til politifolk han bestikker, til fornemme jagtselskaber med de adelige. Han bevæger sig som en fisk i alle vande, og han formår at sørge for alle hans forbindelser med penge, alkohol eller andre forbudte varer. Men naturligvis også med en forventning om at have en tjeneste til gode. Han drikker jævnligt med nogle af de øverste folk hos politiet og har tilsyneladende forbindelser langt oppe i systemet. Da han bliver anholdt i Edderkopsagen er han først tavs som graven, men efter et års tid lokker han med informationer om nogle af de højst placerede politifolk, men da han forsøger at slå en ”nedsat straf for oplysninger”-handel af med politiadvokat Skander-Madsen, bliver tilbuddet afslået højere oppe i systemet. Hvorfor mon…? Julie Bundgaard og Christian Holtet kigger nærmere på nogle af de politifolk og andre interessante forbindelser som Johannes Linde havde, og som samlet set kan kaldes for Lindes Drikkelag.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/19/202255 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar episode 19 - Journalisternes dagbog

I slutningen af 1948 er de fleste danskere uvidende om den omfattende organiserede sortbørshandel og den udbredte korruption i politiet. Men det kommer to journalister snart til at lave om på. Poul Dalgaard og Anders Nørgaard fra Socialdemokraten skriver som de første om den københavnske underverden og om de centrale figurer i det som en kløgtig redaktør hurtigt døber Edderkopsagen. Undervejs fører de en hemmelig strengt fortrolig dagbog, og det er den Julie Bundgaard og Christian Holtet dykker ned i i dette afsnit Edderkoppen & Min Morfar.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/12/202255 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar episode 18 - Guldhandel

Efter at have gennemgået nogle af de centrale personer i efterkrigstidens kriminelle underverden, skal vi denne gang se nærmere på en specifik sortbørsvare - nemlig guld. Sammen med Christian Holtet kigger Julie Bundgaard nærmere på hvordan, hvor meget og ikke mindst hvem der handlede med det populære gule metal. Og hvor blev alt guldet af?See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/5/202254 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar episode 17 - Hasselstrøm

Det var egentlig Røde Ejnars mulige forbindelse til Svend Aage Hasselstrøm, der startede turen ind i efterkrigstidens kriminelle underverden. I dette afsnit vender Julie Bundgaard sammen med Christian Holtet tilbage til Svend Aage Hasselstrøm, som fik tilnavnet Edderkoppen af de to journalister Anders Nørgaard og Poul Dalgaard. Hvor meget af Edderkoppesagen omhandlede egentlig Svend Aage? Hvor mange penge tjente han på sortbørshandel? Og hvor blev alle pengene af?See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/26/202256 minutes, 1 second
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar episode 16 - Spørgsmål & Svar (Q&A)

I dette afsnit samler Julie Bundgaard og Christian Holtet op på nogle af de spørgsmål, som er dukket op i kølvandet på gennemgangen af de mange 1948-mord. Samtidig bliver det til et større indblik i den storpolitiske situation i verden i 1948, og hvordan den muligvis har haft en indflydelse på de mange mord.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/19/202255 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 15 - fotohandleren Pinski

1948 er et voldsomt år. Der bliver begået dobbelt så mange mord som året før. Og det er spektakulære mord. Julie Bundgaard og Christian Holtet gennemgår i denne gang mordet på fotoforhandleren Pinski, som bliver brutalt myrdet i sin forretning i Vester Voldgade. Politiet arbejder på sagen i flere år, og aviserne er flittige til at brygge teorier om hvem der mon kan have begået det voldsomme drab.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/12/202255 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar episode 14 - Forbindelsen Mellem De To Dobbeltmord

Hvis nogle af de samme mennesker, som er involveret i dobbeltmordet i Køge Bugt - både gerningsmand og ofre - også har spillet en rolle i dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, hvordan er det så foregået? Hvem gjorde hvad? Og hvorfor? Julie Bundgaard dykker sammen med Christian Holtet længere ind i teorien der muligvis kan forbinde de to dobbeltmord.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/5/202255 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min morfar episode 13 - Dobbeltmordet På Peter Bangs Vej

Julie Bundgaard følger sammen med forfatter og forsker Christian Holtet sporene fra dobbeltmordet i Køge Bugt til dobbeltmordet på Peter Bangs Vej. Kan der være en forbindelse? Er nogle af de samme mennesker være involveret? Julie og Christian gennemgår mordene i en af Danmarks mest spektakulære drabssager og kigger de mest gængse teorier bag. Og en af dem trækker tråde direkte til Køge Bugt. REDIGERET: Programmet er efterredigeret, så Asta Hansen retteligt er ændret fra Asta Jørgensen til Asta Hansen. Radio4 beklager fejlen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/29/202254 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar episode 12 - 2 x Dobbeltmord

Hvis det ikke var kommunisten Richard Jensen det bestilte likvideringerne af Rudolf Nicolai og Hjalmar Olsen, hvem gjorde så? Kunne det være Linde? Eller Hasselstrøm? Og er der en forbindelse til dobbeltmordet på Peter Bangs Vej? Julie Bundgaard undersøger sammen med Christian Holtet andre mulige teorier for hvem der kan have stået bag og om der kan være nogen der kan stå bag begge dobbeltmord.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/22/202255 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar Episode 11 - Dobbeltmorderens Mulige Motiv

Anders Jørgensen skyder med en halv times mellemrum først Hjalmar Olsen så Rudolf Nicolai d. 22. april 1948 midt i Køge Bugt. Men hvorfor? Hvad er hans motiv? Og hvem er Anders Jørgensen egentlig? Teorierne er mange, og sammen med forfatter og forsker Christian Holtet dykker Julie Bundgaard ned i den første teori, der trækker spor til både våbenhandel med Israel og russiske agenter og spioner.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/15/202256 minutes
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar episode 10 - Rudolf Nicolai og dobbeltmordet i Køge Bugt

Den storcharmerende Aalborgenser Rudolf Nicolais forretninger i København går strygende, men han er blevet et mål for modstandsbevægelsen. Da krigen slutter bliver han fængslet og dømt, men fortsætter med sine lyssky forretninger fra sin celle. Ude af fængslet igen kaster han sig over nye forretninger som våben- og skibshandel. Men det er også den slags forretninger, der fører til hans endeligt. Nemlig dobbeltmordet i Køge Bugt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/8/202254 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar Episode 9 - Rudolf Nicolai, storcharmøren fra Aalborg

Edderkoppespindet bredes ud over hele Danmark. Og en af dem der bliver en del af netværket er Aalborgenseren Rudolf Nicolai. En gudbenådet sælger med et strejf af klassisk bondefanger, som under krigen udvikler sig til sortbørshaj og sidenhen guldhandler, og en mand der ikke er bleg for at holde sig på god fod med politiet ved at fylde deres lommer. En mand som snor sig ind og ud af historierne omkring nogle af de mest markante personer i efterkrigstiden. Og en mand som ender sine dage på yderst dramatisk vis.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/1/202254 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar episode 8 - Krisebetjent Johannes Hansen

Krimiland stiller denne gang skarpt på krisebetjenten Johannes Hansen, som startede som en glimrende betjent, der nærmest blev født ind i politiet, men som endte som en af de mest korrumperede politimænd. Men Johannes Hansen var også modstandsmand, og kun med hjælp fra sine kriminelle venner undgik han en dødsdom, da han blev taget af tyskerne. Men døden lurer alle vegne da Johannes Hansen ved en fejl bliver sendt i kz-lejr i Tyskland.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/25/202155 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

EDDERKOPPEN & MIN MORFAR EPISODE 7 - JOHANNES LINDE

Denne gang dykker Julie Bundgaard ned i historierne om “den anden” edderkop, nemlig Johannes Linde. Sammen med Hasselstrøm snød han adskillelige købmand og grosserer og lavede lyssky forretninger i millionstørrelse. Men hvorfor? Johannes Linde tjente rigeligt med penge på sine legale forretninger, men kunne ikke stå for en god (ulovlig) handel. Sammen med Christian Holtet kigger Julie Bundgaard nærmere på Lindes mange forretninger, som muligvis også involverede spionage…See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/18/202155 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar Episode 6 – Det Kriminelle Politi

Julie Bundgaard snakker med forfatter Christine Jønck, der ligesom Julie har fundet overraskende oplysninger om sin familie i Rigsarkivet og i Edderkoppesagen. Christines farmors bror var betjent i København under og efter krigen. I forbindelse med Edderkoppesagen blev han dømt for at have taget imod bestikkelse, og sågar for at have holdt vagt ved et indbrud i fuld uniform. Christian Holtet giver baggrunden for, hvorfor så mange betjente blev korrupte efter krigen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/11/202154 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & min morfar - Episode 5 - HIII829-sagen

Gennembrudi efterforskningen I sin jagt på informationer om sin kriminelle morfar Ejnar Høskuldsson er Julie Bundgaard stødt på en henlagt sag inde i Edderkop-sagen. Den såkaldte HIII 829-sag. Men det er svært at få adgang til selve Edderkop-sagen, men forsker og forfatter Christian Holtet har fundet sagen frem og kan nu fortælle Julie hele historien, der giver Julie det første konkrete bevis for, at Ejnar og Edderkoppen Svend Aage Hasselstrøm kendte hinanden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/4/202154 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen & Min Morfar – Episode 4 Gilleleje

Julie Bundgaard er stadig på jagt efter sandheden om hendes kriminelle morfar, Røde Ejnar. Et nyt spor i sagen peger i retning af Gilleleje. Her lejer Ejnar og hans lille familie nemlig et sommerhus kort før krigen slutter, og de opholder sig i byen på toppen af Sjælland hele sommeren 1945. Samtidig undersøger Julie endnu en af Ejnars domme og afsoninger. Denne gang har han haft gang i både værdiløse checks og salg af såkaldte ”hjemmeindustrier”, og sagen får vidtrækkende konsekvenser for en overretssagfører.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/27/202154 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen og min Morfar: Dollarsagen - Episode 3

Julie Bundgaard jagter flere oplysninger om sin kriminelle morfar Røde Ejnar, og denne gang fører jagten til en artikel om en af de sager Ejnar var anholdt for, nemlig Dollarsagen. Her støder vi på både topnazister, falske betjente og en kriminel kunsthandler, der får en psykopatforvaringsdom. Men på Det Kongelige Bibliotek finder Julie Bundgaard også et spor, der fører til Nordsjælland lige omkring krigens afslutning. Og så skal der selvfølgelig også følges op på HIII829-sagen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/20/202154 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen og min morfar: Nye spor - Episode 2

Julie Bundgaard har en svag mistanke om, at hendes morfar Ejnar Høskuldsson, kaldet Røde Ejnar, måske var involveret med Edderkoppen Svend Aage Hasselstrøm i efterkrigstiden. Nogle spor peger i hvert fald i den retning. Nu kommer der nye spor til, spor der blandt andet fortæller noget om Ejnars økonomi og spor der måske kan vise en forbindelse til Hasselstrøms familie. Og til sidst dukker der et meget konkret spor op som peger direkte ind i Danmarkshistoriens største kriminalsag også kaldet Edderkoppe-sagen. Kom med når Julie Bundgaard spor for spor gennem Rigsarkivet forsøger at finde frem til sandheden om sin morfar.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/13/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Edderkoppen og min morfar: De første spor - Episode 1

Julie Bundgaard har altid vidst, at hendes morfar, Røde Ejnar, sad i fængsel efter 2. verdenskrig. Men hun har aldrig vidst, hvad han sad fængslet for. Men hun har fået en mistanke om, at det måske havde noget med Edderkoppesagen at gøre. Der er nemlig mange ligheder mellem Røde Ejnar og Svend Aage Hasselstrøm. Derfor har hun besluttet sig for at dykke ned i Røde Ejnars fortid via de papirer, som hun kan finde i Rigsarkivet. Med hjælp fra forsker og forfatter Christian Holtet samt forfatteren Lars Rix, så er hun nu gået på jagt efter sandheden om sin morfar. Og den jagt fører hende ind i et netværk af kriminelle personager og historier om valutasvindel, korruption, bedrageri, vold og mord. Følg med her i første del af jagten, der giver os mistanken og de første spor.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/6/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Finale - episode 74

Anders Christiansen takker af som vært på Krimiland, og han fremlægger sammen med historiker Anders Orris og dokumentarist Christian Kirk Muff et bud på en teori, som kan forklare mordet på den svenske statsminister Olof Palme.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/30/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Monty Python og Chokoladefabrikken - episode 73

Vi er fremme ved næstsidste afsnit om Palmemordet. Dokumentarist Christian Kirk Muff samler op på de spor, han har været gravet ned i.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/23/202154 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Palme: Sidste dans med den ensomme ulv - episode 72

Vi tager en sidste dans med teorierne om, at Olof Palmes morder var en ensom ulv.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/16/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Han skulle jo ikke dræbe ham - episode 71

Et hidtil overset vidneudsagn i forbindelse med mordet på Olof Palme giver fuld næring til teorien om en militærøvelse, der gik gruelig galt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/9/202154 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Palme: Inderkredsen - episode 70

Vi har fået fingrene i et yderst interessant forhør fra 2018 med Olof Palmes efterfølger Ingvar Carlsson.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/2/202154 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Palme: Spørgetime - episode 69

Vi afsætter denne episode til at besvare de mange og gode lytterspørgsmål, vi får.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/25/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: LAC-båndet - episode 68

Alarmscentralens båndoptagelser på mordnatten burde være blandt de mest håndfaste beviser, men kan vi stole på optagelsernes autenticitet?See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/18/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Flyenhed 66 - episode 77

Sverige havde et hemmeligt flyvevåben kaldet 'Flyenhed 66'. Vi graver os stadig dybere ned i militærsporet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/11/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Løjtnant X - episode 66

Sammen med dokumentarist Christian Kirk Muff kigger vi i dag nærmere på militærøvelser i Stockholm på mordnat og en faldskærmsjæger kaldet Løjtnant XSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/4/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Den forsvundne elitesoldat - episode 65

En gennemgang af palmeefterforskningens møder med chefanklageren leder os på sporet af en elitesoldat, der er forsvundet som dug for solen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/28/202154 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Palme: Til møde hos Säpo - episode 64

Vi giver et sjældent indblik i et møde i 1986 mellem efterforskningen, anklagerne og Säpo (!)See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/21/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palme: Grandbiografen - episode 63

Nyt afsnit om Palmemordet! Vi genoptager sagen om mordet på Olof Palme og ser nærmere på begivenheder i Grand Biografen, som kan kaste nyt lys over mordgåden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/14/202154 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmeopsamling - Mystiske ting

Hen over sommeren sender vi en række opsamlende programmer vedrørende Palmemordet, så nye lyttere kan være med, når vi fortsætter Palmesagaen efter sommerferien.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/8/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmeopsamling - Stay Behind

Hen over sommeren sender vi en række opsamlende programmer vedrørende Palmemordet, så nye lyttere kan være med, når vi fortsætter Palmesagaen efter sommerferien.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/1/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmeopsamling - Politisporet

Hen over sommeren sender vi en række opsamlende programmer vedrørende Palmemordet, så nye lyttere kan være med, når vi fortsætter Palmesagaen efter sommerferien.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/25/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmeopsamling - Mistænkte

Hen over sommeren sender vi en række opsamlende programmer vedrørende Palmemordet, så nye lyttere kan være med, når vi fortsætter Palmesagaen efter sommerferien.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/18/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmeopsamling - Manden

Hen over sommeren sender vi en række opsamlende programmer vedrørende Palmemordet, så nye lyttere kan være med, når vi fortsætter Palmesagaen efter sommerferien.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/11/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmeopsamling - Mordet

Henover sommeren sender vi en række opsamlende programmer vedrørende Palmemordet, så nye lyttere kan være med, når vi fortsætter Palmesagaen efter sommerferien.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/4/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Den nye havarikommission

Vi afslutter vores serie om M/S Estonia....men vi åbner den nok igen før end forventet. Den nye havarikommission er nemlig længere fremme med arbejdet end først antaget.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/27/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Mappen og kaptajnen - episode 18

Gangsteren Voronins mystiske mappe hænger nu uløseligt sammen med den forsvundne kaptajn Avo Piht.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/20/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Fragt og nye dykninger - episode 17

Dele af fragten ombord på Estonia er stadig en stor gåde. Men der er heldigvis nye officielle undersøgelser af vraget på vej.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/13/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Special: Det danske guld -- del 2

Anden og sidste del af vores miniserie om den danske guldbeholdning. Siden starten af 1950'erne har Nationalbankens guldbeholdning ligget i England. Men ved banken med sikkerhed, at guldet stadig er der?See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/6/202149 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Special: Det danske guld

Nationalbankens guldreserver har været på en eventyrlig rejse, og hvem ved med sikkerhed, hvor guldet er i dag? Det her er det første af to afsnit i vores serie om den danske guldbeholdning.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/30/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Modstandsbevægelsen - episode 16

Trods officiel svensk skråsikkerhed har der været en politisk modstandsbevægelse, som har krævet en ny og bedre undersøgelse af MS Estonias forlisSee omnystudio.com/listener for privacy information.
5/23/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Vand under bildækket - episode 15

En af de store gåder bag Estonias forlis er, hvorfor flere overlevende beretter om vand under bildækket, og hvorfor disse beretninger IKKE er med i havarikommissionens rapport.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/16/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Special: Højbjergmordet del 3

Bonusafsnit: Vi tager et ekstra afsnit om Højbjergmordet sammen med hushistoriker Anders Orris.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/9/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Special: Højbjergmordet del 2

I anden del af vores serie om Højbjergmordet bevæger vi os ind i teoriernes verden.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/2/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Special: Højbjergmordet del 1

I marts i år begyndte politiet pludselig at grave i en have i en forstad til Aarhus. Formålet var at opklare et 54 år gammelt mord. Mordet er kendt som Højbjergmordet. Krimilands vært Anders Christiansen har lavet to afsnit om det mystiske mord på Marie Lock-Hansen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/25/202149 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Estonia: De flyder den forkerte vej - episode 14

Vi kigger på en række hændelser, der leder tankerne hen på, at nogen bevidst har forsøgt at forsinke redningsaktionen efter MS Estonias forlis.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/18/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: En svensk affære - episode 13

Hvorfor blev efterspillet efter MS Estonias forlis et svensk anliggende, og hvorfor besluttede svenskerne, at vraget skulle dækkes til med cement?See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/11/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Fundet siden forsvundet

Den estiske kaptajn Avo Piht forsvandt sporløs efter Estonias forlis på trods af, at mange havde set ham blive reddet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/4/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Militært udstyr

Kan det passe, at MS Estonia blev brugt til at smugle militært isenkram ud af det tidligere Sovjetunionen?See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/28/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Sabotage - episode 10

Værftet bag MS Estonia nedsætter sin egen undersøgelseskommission, og den kommer frem til helt andre konklusioner end den officielle havarikommission.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/21/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Ubåde eller ej - episode 9

Det handler om, hvad der foregår under vandet i Østersøen...og så har vi en lille smule palmenyt til sidst.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/14/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Spørg den svenske regering - episode 8

Havarikommissionens medlemmer holder fast i historien om bovporten, men når de bliver presset på, hvorfor hele Estonias skrog ikke blev undersøgt, svarer de: 'spørg den svenske regering'.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/7/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Færgen sank forkert

Anden del af dobbeltafsnittet med katastrofeforsker Rasmus Dahlberg. Som mange andre når han frem til konklusionen: 'Estonia sank forkert'See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/28/202149 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Estonia: Katastrofernes historie - episode 6

Katastrofeforsker Rasmus Dahlberg medvirker i et dobbeltafsnit om katastrofe- og kriseberedskaber før, under og efter Estonia.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/21/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: En gangsters mappe - episode 5

I denne episode eksploderer historien om MS Estonia fuldstændig. En gangsters mappe findes, og bevismateriale bliver kastet i vandet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/14/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Bovporten til helvede - episode 4

MS Estonia har just lagt sig på havbunden, men den officielle forklaring på katastrofen ligger allerede klar.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/7/202149 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Estonia: Det store mørke hav - episode 3

MS Estonia synker hurtigt og kun en lille del af passagerne, når ud og væk. De er nu overladt til sig selv i den kolde, mørke ØstersøSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/31/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Metal mod metal - episode 2

Vi er nu ude og sejle med MS Estonia. Der er højt humør, høj musik og høj bølgegang. Men så begynder uroen at brede sig fra bunden af skibet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/24/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Estonia: Kær færge har...- episode 1

Vi tager hul på historien om MS Estonia, der sank i 1994 og kostede 852 mennesker livet. Vi starter med forhistorien.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/17/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmepause - episode 62

Sammen med Anders Orris opsummerer vi på Palmemordet, inden vi holder en pause. Vi fortsætter dog med en anden stor sag.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/10/202149 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Comeback til Stig E - Episode 61

Vi giver et overraskende comeback til Stig Engström. Det skyldes ikke mindst hans kone.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/29/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Ting bliver igen væk hos Säpo - episode 60

Vi kigger dem, der har kigget efterforskningen efter i kortene, efter i kortene.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/22/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Det svenske træ bliver fældet - episode 59

Hvor stammer informationen 'Det svenske træ bliver fældet' fra? Og så er der nyt om Sydafrikasporet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/15/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

En eller andens datter - episode 58

Det er et hold på hat og briller-afsnit. Dokumentarist Christian Kirk Muff pløjer sig sammen med vært Anders Christiansen igennem endnu et Stay Behind-dokument, og igen falder ting på plads for åben mikrofon.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Hans Ölvebro - episode 57

Hvad fik efterforskningsleder Hans Ölvebro ud af de ni år, han stod i spidsen for opklaringen af mordet på Olof Palme?See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/1/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Vidnet E18 - episode 56

Hvem er øjenvidnet E18? Frigivne dokumenter censurerer et vidne, som var til stede på mordpladsen. Vi ved kun, at personen går under betegnelsen E18.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/24/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Tilbage til Bofors - episode 55

Vi tager en tur til Indien, Iran, Irak, Thailand og Sverige i dette afsnit, hvor Bofors spiller en central rolle.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Efterforskningens dagsorden - episode 54

Et nyt dokument giver indblik i efterforskningens arbejde i den første måned efter mordet på Olof Palme. Konklusionen er hård. De spilder tiden. Men hvorfor?See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/10/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

EAP, Larouche og Enerström - episode 53

Det ekstreme parti EAP hadede Olof Palme så meget, at Palme var bange for partiets medlemmer. Samtidig forsøgte partiets moderorganisation at myrde Henry Kissinger.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/3/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Tilståelserne - episode 52

En unik tekstsamling med tilståelser af mordet på Olof Palme er netop blev frigivet. Gamle kendinge dukker op.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/27/202049 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

De gamle agenter - episode 51

Der ligger en nedgravet container i Värmland med al dokumentation i djævelske mængder. Palmemordet er og bliver verdenshistoriens største agentroman.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Palmelitteratur - episode 50

I anledning af efterårsferien anbefaler Anders Orris de bedste bøger om Palmemordet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/13/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Lingärdes liste - episode 49

En mand fra en svensk efterretningstjeneste afleverede på et tidspunkt en liste over 15 medlemmer af Arla Gryning. Inklusiv manden der skød Olof Palme.See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/6/202049 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Klasseforræderen - episode 48

Olof Palmes farmor hævdede, at Olof arbejde på at ødelægge Sverige. Den myrdede svenske statsminister var i konflikt med sin stand og nærmeste familie.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202049 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Kommissionernes glasloft - episode 47

Selv når den svenske rigsdag vil undersøge mordet på Olof Palme, er der døre som ikke kan åbnes. Anders Orris gennemgår Palmekommissionernes udfordringer.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/22/202049 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Stakkels Christer P - episode 46

Christer Pettersson er den eneste person, som har været i retten for mordet på Olof Palme. Hør om hans liv før, under og efter mordanklagerne.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/15/202049 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Den bortførte mand - episode 45

En mand bliver i 2012 bortført fra sit hjem. Politiet kæder bortførelsen sammen med Palmemordet. En politiker vil undersøge Hans Holmérs chaufførs beretning fra mordnatten. Politikeren bliver senere dømt uegnet til at sidde i den svenske rigsdag. Mange mennesker har slået sig på Palmemordet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/8/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Christer Andersson - episode 44

Christer Andersson er en af personer, Palmeefterforskningen har været vist interesseret i at dømt for mordet. Det understreges af nye frigivne dokumenter. Vi gennemgår mistanker mod mandenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
9/1/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Den finske forbindelse - episode 43

Vi dykker ned i historien om den svenske Finlandskriger Åke J Ek - som muligvis er lederen af Stay Behind-gruppen 'Leongruppen'.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/25/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Leongruppen og Anders Larsson - Episode 42

Denne episode begynder i 1719 og slutter i 2020, hvor du i real time kan høre brikkerne falde på plads for dokumentarist Christian Kirk Muff og vært Anders ChristiansenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
8/18/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

En tynd finsk racist - episode 41

Vi vender tilbage til Dekorimahjørnet, hvor to finske kvinders vidneudsagn bør tages alvorligt igen.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/11/202049 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Mellem overstregningerne - episode 40

Vi gennemgår 138 hidtil ukendte dokumentsider om 'Stay Behind', der har været i Palmeefterforskningens hænder. De er massivt overstregede, men der er dog KÆMPE afsløringer at finde.See omnystudio.com/listener for privacy information.
8/4/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

De 'nye' afhøringer - episode 39

G!!! Afhøringerne af politimanden Ø's forretningspartner G er langt om længe offentligt tilgængelige.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/28/202054 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Gladio, Barbro, IB og Arla Gryning - episode 38

Den svenske Palmeefterforskning har vist sig at have været meget interesseret i en række Stay Behind-organisationer. Sammen med dokumentarisk Christian Kirk Muff dykker vi ned i det hemmeligeste af det hemmelige.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/21/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Sveriges vigtigste small talk - episode 37

Fiktion: Sveriges vigtigste small talk afvikles i Skandiabygningen efter kl. 23.19. Vi genopfører den.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/14/202054 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Justice for Stig E - afsnit 36

Fiktion: Vi tager på ny hul på fiktionsdelen af Krimiland. Hvad med et retsalsdrama? Forfatter Thomas Rydahl er gæst.See omnystudio.com/listener for privacy information.
7/7/202054 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Krister Pettersons ensomme kamp - episode 35

Vi gennemgår et hav af nye dokumenter, der afslører Palmeefterforskningen havde stor interesse for Stay Behind og SkandiamandenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
6/30/202054 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Palme og KGB - episode 34

Advarsel! Denne udsendelse indeholder en stor konspirationsteori: Var Olof Palme agent for KGB? Christian Kirk Muff er gæst.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/23/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Har Stig E et alibi? - episode 33

Stig Engström er af det officielle Sverige udpeget, som den mest sandsynelige gerningsmand i forholdet til mordet på Olof Palme. Men har Stig Engström egentlig ikke et alibi?See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/16/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Krimiland Special: Pressemøde om efterforskningen af Palmemordet

Bliver mordet på Olof Palme nu endeligt opklaret? Mordet på den svenske statsminister Olof Palme i 1986 er den største mordgåde i nyere tid. Selv om mordet foregik på åben gade omgivet af en masse vidner, er det aldrig blevet opklaret. Den efterfølgende politiefterforskning har været den mest omfattende, verden har set – alligevel har den aldrig båret frugt. Indtil nu. 34 år efter mordet vil den svenske gruppe bag Palmeefterforskningen onsdag formiddag kl. 9.30 komme med sit definitive bud på, hvem der er ansvarlig for Olof Palmes død, eller også vil den nedlægge Palmeefterforskningen for bestandigt.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/10/20201 hour, 41 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Gætterier og et møde med Anthony White - episode 32

Programmet er optaget før Palmeefterforskningens pressemøde. Vi gætter på, hvad der kommer til at ske, og så fortæller vi en historie om en ung danskers møde med Anthony White - en elitesoldat som flere har udpeget som Palmes morder.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/9/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Kohut og kaninhul - episode 31

Jeg er havnet dybt nede i et kaninhul fyldt med Palmebaciller og afhøringer af personalet i Skandiahuset.See omnystudio.com/listener for privacy information.
6/2/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Et aftalt møde? - episode 30

Havde Olof Palme aftalt et møde med sin kommende morder? Anders Orris gennemgår 'mødeteorien'. Vært Anders Christiansen kaster sig ud i en tankerække og udpeger morderens nationalitet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/26/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Ebbe Carlsson-affæren - episode 29

Røgslør? Ebbe Carlssons hemmelige efterforskning af Palmemordet under supervision af Hans Holmér havde muligvis et andet formål end at opklare mordet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/19/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Holmérs chauffør og forræderiske ubåde - episode 28

Hvor var efterforskningsleder Hans Holmér på mordnatten? Hans chauffør har en ubekvem fortælling. Og var et landsforræderisk ubådspil i Østersøen begyndelsen på enden?See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/12/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Walkie Talkie Show - episode 27

Når det gælder walkie talkie-indretninger fra mordnatten viser Palmeefterforskningen sig endnu engang for sin mest uduelige side. Men den mest indsigtsfulde organisation drager derimod en klokkeklar og skræmmende konklusion.See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/5/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Ö i Sydafrika og svensk politik efter Palme - Episode 26

Et meget kontroversielt dokument udråber Palme til fjende af den sydafrikanske stat - en stat som iøvrigt tit har besøg af en svensk betjent kaldet Ø. Vi besvarer desuden lytterspørgsmål om kjoler og svensk politik post-PalmeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/28/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Suecia Avantus Gardie - episode 25

En kulturforening udsender et radiohørespil om et kongemord otte timer før mordet på Palme. Og betjent Ø er alle vegne i landet som elsker hemmelige selskaberSee omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

En mystisk politibil - en mystisk samtale - episode 24

Vi diskuterer to meget mystiske begivenheder kort efter mordet på Olof Palme. Politiet er indblandet i dem begge.See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/14/202055 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Kompromat og bordelskandale (og Irak) (2) - episode 23

Hvem var bange for den store stygge flirt mellem Palme og Sovjetunionen? Og hvilken rolle spillede Komiske Ali egentlig i forbindelse med mordet på Palme?See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/7/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Kompromat og bordelskandale (1) - episode 22

Vi tager en tur ned i den svenske underverden, der ofte flettes ind i de svenske institutionernes hemmelige grupperingerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/31/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Stay behind og tunnelgangene - episode 21

Et mystisk dokument omtaler et møde mellem ledende medlemmer af europæiske Stay Behind-afdelinger, hvor mordet på Palme planlægges.See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/24/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Lisbeth Palme? - episode 20

Hvorfor er Lisbeth Palmes vidneudsagn så fejlbehæftet? Og var det privatpersonen Olof Palme, som blev myrdet?See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/17/202054 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Er kronvidnes udsagn om morderen forsvundet - episode 19

Er et kronvidnes udsagn om morderen forsvundet? Hvorfor jublede den sydafrikanske agent, Roy Allen, da Palme blev myrdet? Og hvorfor undgik Palme sin telefon på morddagen?See omnystudio.com/listener for privacy information.
3/10/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Lisbeth Palme bliver skudt først - episode 18

Den svenske journalist Lars Borgnäs fortæller, at Lisbeth Palme både bliver skudt først og tilbageholder oplysninger. Desuden medvirker en navngiven mordmistænkt sydafrikanerSee omnystudio.com/listener for privacy information.
3/3/202054 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Palmeefterforskningen er snart slut - episode 17

Palmeefterforskningen kommer med en endelig udmelding inden sommeren er forbi. Svenske medier mener, at Skandiamanden vil ville udpeget som morder. Men holder den teori omverhovedet?See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/25/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Dekorimamanden og 43 sekunder - episode 16

Hvor lang tid varer 43 sekunder? Det tester vi i dette afsnit, hvor vi også må erkende, at betjent A måske ikke er så oplagt en skurk, som først antaget.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/18/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Betjent A og det lange løb - episode 15

Hør om den mytiske betjent A, der var med i en berygtet skytteklub og endte i samfundets top. Desuden har politiet destrueret et våben fundet 36 timer efter drabet på Olof Palme.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/11/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Annika kommer til verden - episode 14

Forfatter Thomas Rydahl får endnu engang sparket vært Anders Christiansen videre med fiktionen om Palmemordet, og Annika fødes.See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/4/202054 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Øjenvidnerne - episode 13

Jeg er faret vild, og vi spoler derfor tilbage og laver minutiøs gennemgang af øjenvidnernes beretninger.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/28/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Bofors, Indien og CIA - episode 12

Var den svenske våbenfabrikant bange for Olof Palme?See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/21/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Endelig kommer CIA på banen - episode 11

Historiker og gymnasielærer Brian Saugberg arbejder videre på bogstavsbetjentenes rolle, og han er overbevidst om, at CIA har spillet en rolle i mordet på Olof Palme.See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/14/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Flere bogstaver og Palmehad - episode 10

Mere om bogstavsbetjentene og mere om årsagerne til det store had mod PalmeSee omnystudio.com/listener for privacy information.
1/7/202054 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Åbent sår - episode 9

Er Palmemordet et åbent sår? Og hvor længe kan vært Anders Christiansen danse om den varme grødSee omnystudio.com/listener for privacy information.
12/31/201954 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Bogstavsbetjentene Å og Ø – Episode 8

Bogstavsbetjentene Å og Ø undersøges i dette afsnit, der så absolut er forbudt for sarte sjæle.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/21/201954 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Animation og den første efterforskningsleder - episode 7

Hans Holmér var den første efterforskningsleder på Palmesagen. Det klarede han næsten mistænkelig dårligt. Derudover har vært Anders Christiansen fået den idé af en del af hans tv-serie skal være animeret.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/14/201954 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Den første anholdte og personen Palme - episode 6

Ole Hyltoft fortæller om sine møder med Olof Palme, mens historiker Anders Orris beretter om den første mistænkte.See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/7/201954 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Sydafrikasporet - episode 5

Efter at have læst en ny bog om Palmemordet bliver vært Anders Christiansen tvunget til at vende tilbage til Sydafrikasporet sammen med historiker Anders Orris. Lockerbie-katastrofen fra 1988 spiller pludselig en rolleSee omnystudio.com/listener for privacy information.
11/30/201954 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Plottet tager form - episode 4

Nu begynder arbejdet med at udforme en hovedkarakter og finde et sted at starte plottet. Kreativ producer Peter Ahlén og krimiforfatter Thomas Rydahl hjælper til.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/23/201954 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Mistænkte og fif - episode 3

Historiker Anders Orris fortæller om tre navngivne mistænkte, og manusforfatter Nikolaj Scherfig giver gode råd og fortæller om et erigeret lem.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/16/201954 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Konspirationer og koncept - episode 2

Manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig hjælper vært Anders Christiansen i gang med tv-serien om Olof Palme-mordet, mens historiker og Palmemordsekspert Anders Orris fremlægger en række sammensværgelsesteorier.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/9/201954 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Mordnatten - episode 1

Vært Anders Christiansen vil gerne omdanne mordet på Olof Palme til en virkelig god tv-serie. I første afsnit kortlægger han sammen med historiker og Palmemordsekspert, Anders Orris, den svenske statsministers sidste døgn.See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/2/201954 minutes, 59 seconds