Winamp Logo
Korrespondenterne Cover
Korrespondenterne Profile

Korrespondenterne

Danish, News, 1 season, 18 episodes, 12 hours, 7 minutes
About
Korrespondenterne er TV 2s udlandspodcast, der på skift har to af TV 2s velkendte korrespondenter som gæster til en snak om en af ugens aktuelle historier. Podcasten er også et smugkig ind bag facaden på korrespondentjobbet. De fortæller hvad de laver og hvem de møder i det store udland – krydret med gode anekdoter fra deres mange rejser i tidens løb. Værten er Petter Ettrup, en af korrespondenternes faste holdepunkter og daglige sparringspartnere på udlandsredaktionen, ligesom han vil være i podcasten. Korrespondenterne udkommer hver torsdag klokken 06:00. Premiere torsdag d. 10. november
Episode Artwork

Var Sveriges corona-strategi gal eller genial?

I weekenden var det tre år siden, at WHO erklærede coronavirus som en pandemi. Lande i Europa lukkede ned på stribe, men ikke Sverige. Her gik børnene fortsat i skole og institution, mens restauranter holdt åbent. Men hvad ved vi så om strategien her tre år efter? I dette afsnit fortæller Jesper Zølck om de svenske erfaringer, mens Eva Ravnbøl kommer med sit perspektiv fra et af de værst ramte lande, Italien.Vært: Petter EttrupTilrettelægger: Katrine KjærulffRedaktør: Joachim Saxtorph-Poulsen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/16/202338 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Blev Afghanistan så slemt som frygtet?

Da Taliban generobrede magten i Afghanistan i august 2021, talte den islamistiske bevægelse om skolegang til piger og lempeligere krav til kvinders påklædning. Det var et slags Taliban 2.0. Men holdt Talibans løfter? Korrespondent Simi Jan er netop hjemvendt fra 10 dage i Afghanistan, hvor hun på et turistvisum oplevede, hvordan hverdagen nu er i det land, hun holder så meget af.Vært: Petter EttrupTilrettelægger: Katrine KjærulffRedaktør: Joachim Saxtorph-Poulsen Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/9/202339 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Fik Ulla og Ingemann ordnet Europa?

Ulla Terkelsen og Peter Ingemann har rejst Europa tyndt for at tage temperaturen på det europæiske fællesskab i tv-programmerne ”Ulla og Ingemann ordner Europa”. Det har de gjort, da det i år er 50 år siden, at Danmark trådte ind i EU. Men hvad fandt de så ud af? Er fællesskabet stærkt – eller udfordret? Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
3/2/202342 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Er der håb for Ukraine?

For ét år siden rullede russiske kampvogne ind over grænsen til Ukraine. Og i denne uge var det så USA's præsident, Joe Biden, der krydsede grænsen - bare i tog. Det var der muligvis ikke mange, der havde forudset for et år siden. Gav besøget ukrainerne håb for, at hverdagen kan vende tilbage? Vi taler med korrespondent Rasmus Tantholdt om et år med krig - og om håbet for Ukraine.Vært: Petter EttrupTilrettelægger: Katrine KjærulffRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/23/202337 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Et jordskælv og en pige fanget i murbrokkerne

Midt om natten blev Tyrkiet og Syrien mandag ramt af et kraftigt jordskælv. Dødstallet er enormt. Før hjælpen overhovedet var nået frem, ankom journalist Martin Selsøe Sørensen og fotograf Anders Bach til de værst ramte områder af jordskælvet i Tyrkiet. I dette afsnit tager de os med helt tæt på katastrofen i en barsk beretning fra jordskælvets epicenter.Vært: Petter EttrupTilrettelægger: Katrine KjærulffRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/9/202333 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Er Israel ved at forandre sig for altid?

Ministeren for national sikkerhed er blevet dømt for terrorstøtte - og andre ministre kaldes for åbenlyst homofobiske og racistiske. Israel har fået en ny regering, der beskyldes for at gå en udemokratisk retning, og hvis første tid har været præget af eskalerende vold og landsdækkende demonstrationer. Men hvor kommer opbakningen fra til sådan en regering? Og er Israel ved at forandre sig for altid? Mellemøstkorrespondent Steffen Jensen og Israel-journalist Jotam Confino gør os klogere.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
2/2/202345 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

På besøg i en syrisk fangelejr

I en kurdisk-drevet fangelejr i Syrien for Islamisk Stat-medlemmer sidder tre kvinder og fem børn med dansk tilknytning. Der har Claus Borg Reinholdt og Benjamin Kürstein været adskillige gange – faktisk er Benjamin lige kommet hjem derfra. Vi taler om livet i fangelejrene, om at te-drikke sig vej igennem kurdisk bureaukrati, og om hvorfor Claus på en tur havde pakket Ritter Sport og dansk slik i kufferten.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/26/202346 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ved fronten i Ukraine

Korrespondent Claus Borg Reinholdt og fotograf Simon Borg er netop vendt tilbage fra fronten i Ukraine. TV 2s hold har besøgt Bakhmut - en by, der har været epicentret for intense kampe det seneste halve år, og som har fået tilnavnet 'Kødhakkeren' på grund af de mange daglige angreb. Men hvordan forbereder de sig på sådan en tur? Og er det overhovedet muligt at fange alt det, der sker ved fronten, og presse det ned i et tv-indslag på to minutter?Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/19/202341 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Republikansk nedsmeltning i bedste sendetid

USA er ikke længere blot splittet op i demokrater og republikanere - nu kan republikanerne heller ikke enes med sig selv. Midt i 2 års-markeringen af stormen på Kongressen 6. januar kæmpede Republikanerne en historisk lang kamp med sig selv om at vælge kandidaten Kevin McCarthy til USA's tredje mest magtfulde post: Formanden for Repræsentanternes Hus. USA-korrespondent Jesper Steinmetz og hans producer, Celina Liv Danielsen, tager os tilbage til den 6. januar - og forsøger at gøre os klogere på, hvor meget splittelse USA egentlig kan holde til.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/12/202339 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Migrantkrisen uden ende

Flere end 150.000 migranter krydsede Middelhavet på vejen til Europa i 2022. Det højeste antal siden 2017. Vært Petter Ettrup synes, det er årets mest forsømte historie – så det råder vi bod på nu. Rasmus Tantholdt har i flere år dækket migranternes rejse til Europa, mens korrespondent Eva Ravnbøl som bosiddende i Italien oplever migrantkrisen på tætteste hold hver dag. Men hvorfor – efter et årti med drukneulykker og menneskelige tragedier – krydser så mange migranter stadig Middelhavet? Hvorfor kan vi ikke stoppe det?Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
1/5/202344 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

En royal bombe eller fuser?

Ulla Terkelsen og Divya Das har set alle afsnit af Harry og Meghans nye dokumentar på Netflix. Er den en bombe under det britiske kongehus? Og er det stormombruste udbryder-par et billede på en større historie, nemlig at tiden er ved at løbe fra de vestlige monarkier?Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/22/202246 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

TV 2s hemmelige korrespondent

Yevhen Risunkov – eller bare Eugene - er TV 2s fixer i Ukraine. Han er den, der bringer korrespondenterne helt tæt på begivenhederne. Nu er han i Danmark, for Rasmus Tantholdt og Claus Borg Reinholdt har inviteret ham til julefrokost. Vi snakker med alle tre om blandt andet dét, der gør dem til et godt hold, hvordan de har ændret sig siden krigens begyndelse, og hvordan humor er et af de vigtigste redskaber ved frontlinjen.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/15/202241 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Hvor blev terroristerne af?

I årene 2015-2017 var Europa hærget af store terroranslag. Lotte Mejlhede var mere terror-korrespondent end EU-korrespondent - og boede selv i en af de byer, der blev værst ramt. Og som mellemøstkorrespondent har Benjamin Kürstein flere gange mødt folk fra terrorbevægelsen Islamisk Stat. Hvordan dækker man den ondskab? Og må man som journalist kalde det dét? Og hvor blev terroristerne egentlig af? Det diskuterer Lotte Mejlhede og Benjamin Kürstein i denne udgave af Korrespondenterne.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/8/202240 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Er Iran ved at forandre sig?

Vil Simi Jan overhovedet turde rejse til Iran, hvis hun fik godkendt sin visumansøgning? Og hvor tæt er vi på reel forandring i et land, der holdes i et jerngreb af ayatollaherne? Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller i denne udgave af Korrespondenterne med Steffen Jensen og Simi Jan – på bagtæppet af månedlange protester i Iran.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/1/202245 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Sport i slyngelstater

Et klip med Rasmus Tantholdt gik verden rundt, da han blev standset af Qatars sikkerhedsvagter på direkte tv. Det endte med en betalt middag, men andre gange går det anderledes – det ved Asien-korrespondent Christina Boutrup, for hun har prøvet at ende på politistationen. De to korrespondenter taler om, hvordan det er at arbejde i lande med et blakket ry – og om der trods alt er noget positivt at tage med hjem fra Qatar.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/24/202247 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Kan Ukraine vinde krigen?

Rusland er i problemer. De har endnu engang vakt Vestens vrede efter et missilnedslag i Polen, og de har lige tabt den vigtige hovedby Kherson. Men er Ukraine, med hjælp fra Vestens våben, rent faktisk i gang med at vinde krigen? Rusland-korrespondent Claus Borg Reinholdt og Divya Das i Kyiv dissekerer den seneste udvikling og fortæller om mange af de oplevelser i Ukraine, som ikke bliver vist på tv.Vært: Petter EttrupRedaktør: Joachim Saxtorph-PoulsenSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/17/202247 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Et splittet USA

USA er på mange måder et splittet land, og det var midtvejsvalget tirsdag et tydeligt billede på. Men hvad er det helt præcist, der er gået galt med USA? Vært Petter Ettrup tager sammen med Jesper Steinmetz og Poul-Erik Skammelsen os med bag dækningen af valget.Redaktør: Joachim Saxtorph-Poulsen See omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/10/202246 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

KORRESPONDENTERNE - Trailer

Korrespondenterne er TV 2s udlandspodcast, der på skift har to af TV 2s velkendte korrespondenter som gæster til en snak om en af ugens aktuelle historier. Podcasten er også et smugkig ind bag facaden på korrespondentjobbet. De fortæller hvad de laver og hvem de møder i det store udland – krydret med gode anekdoter fra deres mange rejser i tidens løb.Værten er Petter Ettrup, en af korrespondenternes faste holdepunkter og daglige sparringspartnere på udlandsredaktionen, ligesom han vil være i podcasten.Korrespondenterne udkommer hver torsdag klokken 06:00. Premiere torsdag d. 10. novemberSee omnystudio.com/listener for privacy information. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/4/202235 seconds