Winamp Logo
Körforgásban Cover
Körforgásban Profile

Körforgásban

Hungarian, Sciences, 4 seasons, 49 episodes, 2 days, 8 hours, 23 minutes
About
Egy podcast a fenntarthatóságról a téma rajongóinak, a tanulni vágyóknak, a vállalkozó szelleműeknek és a klímaszorongóknak is. Bemutatjuk, hogy minden témának helye van a Körforgásban. És azt is, hogy azok miképpen támogatják a fenntartható fejlődési célok megvalósulását. Mindezek mellett beszélgetünk vendégekkel hazai jó példákról. A podcast hostjai Tomaj Zsófi és Rabatin Buru Évi.
Episode Artwork

Építsük együtt a Celo platformot Litter Annával!

Litter Annát már 15 éves kora óta foglalkoztatja a társadalmi egyenlőség, ráadásul emellett szeret rendszerekben gondolkodni.  Azt is észrevette, hogy sokan segítenének a világ és a társadalom ügyein, de nehezen találják azt, hogy hol és mikor tehetnek valamit. Ezek megalapozták a Celo platform születését, amelynek missziója a fenntarthatósági ügyek összefogása a magánszemélyek, a civil szervezetek és a vállalatok számára is. Személy szerint imádom, hogy az ügyek a fenntartható fejlődési célokhoz vannak kötve, mert még tisztábbá teszi, hogy a tettem helyi és globális kérdést is támogat egyben. Szavazzatok ti is bizalmat a Celonak! 
4/2/202449 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Amikor a cég default fenntartható: Posta Donát és a SMAPP LAB története

A 4. évad a fenntarthatóságra való átállásról szól. Elméletben beszéltünk róla az előző részben, most jöhetnek a gyakorlati megvalósítások. Vendégem Posta Donát a SMAPP LAB társalapítója és egyben vezetője. Donát még nincs 30 éves, de a vállalatával már 17 országban van jelen, nemzetközi befektetői vannak és elég komoly céljaik vannak a jövőre nézve is.  Konkrétan az, hogy legjobban értsék a kártevők rajzását és az ellenük való védekezési módok lehetőségeit, globális szinten. Óriási utat tettek meg onnan, hogy egy versenyre bevittek egy problémát odáig, hogy ma már a megoldásuk világélelmezési szinten kritikus kérdéssel foglakoznak. Szerintem a történet és Donát hozzáállása igazán példaértékű. Müpának köszönhetően tiszta hangon szólunk hozzátok. 
3/5/20241 hour, 15 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Rendhagyó epizód - 4 zöld podcaster pódiumbeszélgetése és közönségtalálkozója

Február második felében újra indul a Körforgásban podcast! Hangolódjatok rá a februári 2-i pódiumbeszélgetésen készült podcast felvétellel. A Zöld Egyenlítő, a Telex Kisbolygó és a Körforgásban közös közönségtalálkozója lehetőséget adott arra, hogy 4 zöld podcaster (Köves Alexandra, Gébert Judit, Nagy Réka  és Tomaj Zsófi) nézők előtt mesélhessen a kezdetekről, a folytatásról, a nyomásról, a feloldozásról, felelősségről, lehetőségekről és feltöltődésről.  Köszönöm kedves Körforgásban podcast hallgatók, hogy Ti is ott voltatok. 
2/5/202458 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Társadalmi felelősségvállalás és vállalkozás Budapest Bike Maffia módra

Társadalmi vállalkozások bónusz epizód a Budapest Bike Maffiával.  A Budapest Bike Maffiát a társadalmi apátiából való kimozdulás és a tenni akarás hívta életre 2011-ben. Ételadományok elkészítésével és gyűjtésével kezdték a munkát, azóta azonban már számos programmal közelítik meg a hajléktalanság és az előítéletesség problémáját. Havasi Zoltánnal és Rimóczi Oszkárral beszélgettünk a  Bike Maffia tevékenységéről, stratégiai átalakulásáról és jövőbeli terveiről. 
12/16/202052 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Pilot

A Körforgásban egy podcast a fenntarthatóságról. A pilot epizódban bemutatkozik a két host - Tomaj Zsófi és Buru Évi - és bemutatják, hogy miért is vágtak bele a podcastba. Spoiler: mert hisznek abba, hogy minden területnek van fenntarthatósági aspektusa, amely bemutatásával közérthetővé tudják tenni  a kérdést a laikusok számára és ösztönözni tudják a vállalatokat egy fenntarthatóbb  üzletvitelre. Zsófi viszi a szakmai vonalat, Évi lefordítja azt hétköznapi nyelvre.  Az is kiderül, hogy a podcast burkolt célja Évi klímaszorongását is legyőzni. 
11/16/202014 minutes, 12 seconds