Winamp Logo
Kolme käännekohtaa Cover
Kolme käännekohtaa Profile

Kolme käännekohtaa

Finnish, Social, 1 season, 66 episodes, 1 day, 18 hours, 19 minutes
About
Kolme Käännekohtaa on podcast-sarja, jossa kuulet kiehtovien vieraiden erilaisia elämäntarinoita, vieraan itsensä valitsemien kolmen käännekohdan kautta. Vieraiden kanssa käännekohtien äärelle pysähtyy Roope Salminen, värikkäin elämänkääntein varustettu mies itsekin.
Episode Artwork

Uuden kauden traileri ja pientä herkkua 😉

Kuuntele tarkalla korvalla - trailerin jälkeen luvassa yllätyskuunneltavaa 😉 Kolmen käännekohdan kuudes kausi starttaa Podme Premiumissa keskiviikkona 24.4., tervetuloa mukaan!
4/19/202424 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Traileri: Uusi kausi Podmessa

Kolmen käännekohdan uusin kausi on nyt startannut Podme Premiumissa ja tällä kaudella painotetaan entistäkin enemmän tarinoiden merkitystä, kun vieraiksi saapuu sellaisia tunnettuja nimiä kuten laulaja Eveliina, Suomen euroviisuedustaja Jere Pöyhönen eli tutummalta artistinimeltään Käärijä, sekä paljon muita. 🤭 Tervetuloa mukaan Podme-palvelussa joka keskiviikko! Kokeile 14 päivää ilmaiseksi ja löydä uudet suosikkipodisi.
4/24/20231 minute, 37 seconds
Episode Artwork

63. Pelkoja, pettymyksiä ja suurin oivallus - Mikko Nousiainen

Kauden viimeinen jakso – mutta yllätyksiä luvassa vielä tämän vuoden puolella. 1.Se alkoi saamaan sellaisia lukkoja päälle, ja mä aloin pelkäämään ihan kaikkea. 2.Mä oon heille pala niin isoa epäonnistumista, että on vaan helpompi olla puhumatta siitä. 3.Linda osas haastaa mua oikeaan suuntaan, et mä en halua mitään puolikasta, mä haluan kokonaisen.Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
12/8/202229 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

62. Kaunis, raikas, moniNainen- Pippa Laukka

1. Kukaan ei pääse näkemään minua kokonaan, vaan mulla on tämmöinen koreografia joka on ihan sairasta. 2.Mä sain hirveen raivarin ja huusin niille, ja silloin mä tajusin et aaah jes, nyt se tulee ulos. 3.Siitä tuli hirveä paskamyrsky josta suurin osa tuli mieskollegoilta.Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle.
12/1/202237 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

61. Suuret yleisöt & suuret unelmat - JOALIN

1.Se särki mun sydämen, että niin tärkeä paikka ja asia mulle, lakkasi olemasta yhdessä päivässä. 2.Pikkuhiljaa mä aloin tajuamaan että vaikka se kaikki kuulosti tosi siistiltä, niin kaikki ei ollut todellakaan siistiä. 3.Mulla on niin isoja unelmia et mä en oikein osaa ees selittää mitä ne on.Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
11/24/202235 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

60. Ex-kapteeni, nuori eläkeläinen - Shawn Huff

1.Mä haluun olla paras, mä oon paras, mä sanon sen ja näytän sen. 2.Se oli semmonen hetki et mun suomalaisuus paistoi läpi. Silloin mä vihdoin ymmärsin et kuka mä oon.  3.Ruskeana suomalaisena ja arvoasemassa, niin sä mietit sitä et jos mä mokaan, niin se saattaa heijastaa kaikkiin ihmisiin jotka näyttää multa.  Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
11/17/202235 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

59. Ihana rehellinen huijari - Noora Karma

1.Muutto Lontooseen muokkasi mun elämän siksi, mitä se tänä päivänä on. 2.Mitä sellaista mä voisin tehdä mitä kukaan muu ei tee?3.Se oli se hetki kun mä breikkasin Suomessa, mutta samaan aikaan kohisi kotona..Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
11/10/202224 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

58. Ei millään muotoa hyvä kristitty - Laura Huhtasaari

1. Ei hän mua aina tunne. Ehkä noin 30 %  ajasta sanoo että tyttäreni..2.Tarviiko ihmisten olla samaa mieltä? 3.Liha ei jalostu. Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
11/3/202234 minutes
Episode Artwork

57. Huippukirjailija ja himmee stara - Max Seeck

1. Pahinta on just se et mitä ois voinut tehdä eri tavalla, ja sitä kysymystä ei vaan pääse pakoon. 2.Se maasto on siinä et on niinku jäätävän menestyksen ja totaalisen flopin välissä. 3.Hei, meillä ois muuten yks kauhuleffa kirjoitettuna..Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
10/27/202225 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

56. Goofy, keskeneräinen ja vahingossakin hauska - Renaz Ebrahimi

1.Mä oli vaan niin helpottunut kun mä näin miten helpottuneita mun vanhemmat oli siitä että me päästään pois täältä. 2.Tuli niin sellanen olo kuin olis törmänny täysillä seinään.3.Mä vaan huudan, heitän puhelimen maahan ja rupeen itkemään hysteerisesti. Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
10/20/202247 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

55. Miisalandiasta päivää - Miisa Nuorgam

1.Olin vakava lapsi jolla oli ”rasittavia” mielipiteitä.2.Kyllä seksillö voi osoittaa rakkauttaan tai läheisiä tunteita, mut ei se mulle itsearvoisesti sitä oo.3.Tällä hetkellä mun tavoitteeni olisi oppia olemaan myös ihan yksin. Tämä jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
10/13/202236 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

54. Kivien kääntelijä - Mariska

1. Mä en muista et milloin mä tavallaan hyväksyin sen, et täs meijän hommassa ei oo faijaa. 2. Mä oon ajatellu että mä pääseen sluibaa, koska mulla on tää suojatarina, ja mä olen uhri. 3. Mulle kuiskattiin unessa sana, ja mä katoin aamulla Googlesta mitä se tarkoittaa. Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
10/6/202232 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

53. Seikkailullinen faija - Jukka Hilden

1. Se anto sellaisen vahvan tunteen et hei, mähän pärjään missä vaan2.Onks se sit tarpeeksi että kaikki on ihan hyvin?3.Se oli ihan hirveen pelottavaa. Kun ei tienny paikkaansa. Eikä ollu unelmaa.  Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
9/29/202245 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

52. Pehmoleluista parhain - Riku Nieminen

1. okei, eli ehkä täältä Kajaanista voikin ponnistaa.2.musta tuli semmonen pehmolelu mitä ihmiset sitten tökki tuolla toreilla.3.perheenähän ei ollut mitään ongelmaa, mutta meidän parisuhde vaan oli siinä pisteessä että me todettiin et tää oli tässä.Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
9/22/202232 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

51. Parempi tyyppi – Mikael Jungner

1.”Siihen aikaan mä kuvittelin, että mulla on kaksi vuotta elinaikaa”.2.”sä et ole tarpeeksi komea käyttäytyäksesi noin”3.”siitä tuli semmoinen pieni vallankumous” Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
9/15/202228 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

50. Koominen murehtija - Köpi Kallio

1. ”meistä kumpikaan ei muista mitä tapahtui, mutta siinä oli kaikkee sellasta outoo” 2. ”se tapahtui hiljalleen joka vuosi enemmän ja enemmän” 3. ”ja mä ajattelin että jos se nyt delaa, niin mä oon ainakin ihan tässä.” Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
9/8/202236 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

49. Tarkkailija ja luokan pelle - Joonas Nordman

1. ”Se oli jotain mitä kaikkien lasten ja nuorten tulis saada kokee” 2. ”Sehän oli semmonen kolmen minuutin kestävä neitsyen vuodatus” 3. ”nythän mää vitsin murjasin” Jakson on tuottanut Podify,  yksinoikeudella Podmelle.
9/1/202231 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

48. Reissumies ja kirkkoherra - Kari Kanala

1. ”Mä oon ensimmäistä kertaa elämässäni korvaamaton.” 2. ”Ja mä huudan niin sairaasti et jumalauta nyt riittää tää touhu, et meillä ei oo mitään kiirettä kuolemaan.” 3. "Silloin, mä joka ilta ajattelen äitiä. Ja se on lohdullista.” Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
8/25/202235 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

47. Tuska hymyn takana - Tinze

1. ”Ja ne tyypit, jotka kommentoi et mä oon joku halpa lortto, niin tervetuloo tänne mun tunnille.” 2. ”Mun tapauksessa ne alko tosi vähitellen, et se saatto olla niinku joku tönäisy alkuun. Etten ees oikein tajunnut et mitä tää on.” 3. ”Mistä nää kaikki paineet oikein syntyy?” Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
8/18/202231 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

46. Eppu "ISÄ" Salminen

1. ”Se oli seksiä ja väkivaltaa, et sitä se oli silloin” 2. ”oottekste hulluja, ettekste tajuu mikä hullu natsisika siellä on vallassa?” 3. Epun retket Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella PodMelle.
5/19/202245 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

45. Maastokuvioitu mies - Ali Jahangiri

1.”se piti must kiinni ja sano, älä mee sinne. Sä et oo samanlainen ku noi, sulla on enemmän mahollisuuksia”2. ”me ei muutettu Suomeen sen takia että sä laittasit maastopuvun päälle ja menisit sotimaan”3. ”sen jälkeen kun mä lopetin sen, niin mä tajusin kuinka oikeesti voimakas mun mieli on”Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella PodMelle.
5/12/202229 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

44. Vahva ja rohkea - Linda-Maria aka Mercedes

Huom! Varsinaista jaksoa edeltää Linda-Marian ja Roopen välinen keskustelu aiemmasta kohtaamisesta sekä vierailun syvemmistä syistä. 1. ”se mun pahoinpitelijä oli 197-senttinen bodari, veti siis steroideja, ja mä olin siis semmonen 45-kilonen 17-vuotias tyttö”2. ”Janne on ollut vähän niinku apupyörät mulle, mun itseni rakastamiseen”3. ”se että isä hylkäsi mut pienenä on ollut mulle ensimmäinen ja myös kaikista syviten haavoittanut trauma ”Jakso on tuotettu yksinoikeudella PodMelle.
5/5/202250 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

43. Minkä taakseen jättää - Martti Suosalo

1. ”Se juurettomuus näkyy siinä että mä en osaa pitää yhteyttä ihmisiin jotka on jäänyt taakse” 2. ”Mulla on semmonen näky, ja mä en tiedä onko se unta, valveunta vai mielikuvitusta” 3. ”Mä siirryin diktatuurista niinku äärimmäiseen demokratiaan”Tämä jakso on tuotettu yksinoikeudella PodMelle.
4/28/202233 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

42. Hetki hetkeltä - Samuel ”Risto Räppääjä” Shipway

1. ”Se oli semmosta tavallaan vallankäyttöä, ja nöyryyttämistä” 2. ”ei pystynyt syömään, koska ei pakko-oireiltaan ehtinyt. Ei pystynyt nukkumaan, koska pakko-oireet piti hereillä. ” 3. ”Mitä mä teen nyt? Mä olin unohtanut täysin et mitä mä tein ennen häntä, täyttääkseen arkeni. ” Tämän jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella PodMelle.
4/21/202236 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

41. Vapaa sielu ja biisoninkesyttäjä - Sabina Särkkä

1.”Mä halusin tavoitella omia unelmia, jotka tekee MUT iloiseksi ja onnelliseksi”2. ”Siinä oli kyllä aika rajuja kuukausia, itsetutkiskelua ja tosi paljon itkua. ja tuntuu vieläki silleen pahalta”3. mä oon 33, mullahan pitäis olla lapsia, ja mulla pitäis olla eri duuni, joka ei keskittyis vaan ulkonäköön…Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella PodMelle.
4/14/202232 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

40. Mä päästin irti - Aku Sipola

1. Mua ei enää ahdistanut niin paljon olla ihmisten parissa.   2. Miks kukaan edes haluaa näytellä?   3. Vuosi on pitkä aika olla tekemättä mitään.   Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
4/7/202219 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

39. Mä valitsen rakkauden - Pekka Hyysalo

1.”Silloin mä näin niinku oman tulevaisuuteni selkeänä”.  2.”Ollaan nyt rehellisiä, kyl mua pelotti kuolla”.3.”Vuoden puhuja - Siis se oli oikeasti surrealistisin juttu ikinä”Tämä jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle.
3/31/202226 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

38. Sosiaalisesti tarkkanäköinen - Paleface

1. ”Tietysti se tuntu epäreilulta et joutu koulusta vekka, ja sit se fyysinen liikkumattomuus, et joutu pyörätuolilla liikkumaan” 2. Kolme kirjainta : RAP 3. Mm. Veijo Meri, Tove Jansson, Aki Kaurismäki ja minä. Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella Podmelle.
3/24/202236 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

37. Mä oon kirjaimellisesti tehnyt itsestäni sen, mitä mä oikeasti oon - Mona Bling

1. Mulle on alettu 10-vuotiaana kertoo et mä tuun kuolemaan HIV:iin. 2. Ja sit tää lääkäri sanoi että emmä kyl oikeesti usko että sä haluat olla nainen. Miksi sä haluaisit olla nainen? 3. Kun tää ystäväni sairastui, niin hän alkoi nähdä mut sellasena ultimaattisena pahana, semmosena saatanan ruumiillistumana, et hän niinku pelkäs mua. Jakson on tuottanut Podify, yksinoikeudella PodMelle.
3/17/202235 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

36. Musta tuli miellyttäjä - Dome Karukoski

1. ”Miellyttämisen tarve on käytösmalli, josta eroon pääseminen on mulle elämän mittainen prosessi. ”2.”Isä pamahtaa sieltä Helsinki-Vantaan lentokentälle, paljastuu että hän on näyttelijä, ja sydämeltään täysin taiteilija ja täysin erilainen kuin minä olin kuvitellut että elämässä pitää olla. ”3. ”Kaikkein haastavinta on se että sä joudut keksimään itsesi uudestaan, mutta sä joudut myöskin korjaamaan sun haavoja jokaisen tappion jälkeen.”Jakso on tuotettu yksinoikeudella PodMelle.
3/10/202243 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

35. Elämä on aina tuntunut taakalta - Miki Liukkonen

1.”Jo 9 -vuotiaana tajusin että minussa oli jotakin vialla.” 2.”Vaikeinta oli kun mä lopulta jouduin hyväksymään että se on nyt poissa, ja mun piti poistaa äidin numero mun kännykästä. ” 3.”Mulla meni kaikki jotenkin ihan uusiksi. Siinä oli jotain sellaista valoa, jota mä en ollut koskaan kokenut.” Jakso on tuotettu yksinoikeudella PodMelle.
3/3/202237 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

34. Oman näköistä elämää - Vivian Valpuri

1. ”Älä duunaa mitään paskaa, niin ei tuu mitään paskaa.” Oikean ja väärän erottaminen, ja muiden merkitys omaan tapaan elää. 2. ”Tee asioita joita et voi olla tekemättä.” IRC-nostalgisointia ja rakkaudesta kirjoittamiseen. 3. ”Ole se esikuva jonka itse olisit tarvinnut” Diagnoosi joka tuntui kuolemantuomiolta. Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle.
2/24/202230 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

33. Kyse ei olekaan minusta - Esa Saarinen

1.Se oli se Hetki Hyvinkäällä, jolloin minulle lausuttiin sanat ”tosta Saarisesta pitää tehdä filosofi. 2.Mä selvästi otin siinä kohtaa tuntuvan riskin,  koska mä olin työntämässä meidän suhdetta sellaiseen pisteeseen missä se ei ollut sitä ennen ollut.  3.Silloin ymmärsin ettei kyse olekaan E.Saarisesta. Jakso on toteutettu yksinoikeudella PodMelle.
2/17/202222 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

32. Silvottu, uhattu, vaiennettu - Ujuni Ahmed

1. 19-vuotias Ujuni Ahmed antoi Voima-lehdelle haastattelun, joka piirsi ääriviivat Ujunin työlle. Väsymättömälle työlle, joka suojelee tyttölapsia Suomessa tänä päivänä. 2. Mummin ensimmäinen, viimeinen ja ainoa kohtaaminen opetti kyseenalaistamaan, kysymään miksi? 3. 2019 paluu Mogadishuun, ja ensimmäinen tunnekokemus kodista, turvallisuudesta ja isänmaallisuudesta. Jakso on tuotettu yksinoikeudella PodMelle.
2/10/202237 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

31. Jumalasta luopuminen - Anssi Kela

1.käännekohta ”Vakaasta uskosta luopuminen oli pitkä ja vaikea prosessi.” 2. käännekohta ”Lihasta luopuminen oli nopea ja helppo prosessi. ” 3. käännekohta ”Kaikki johtaa juurensa päätökseen, joka tehtiin minun puolesta.” Jakso on tuotettu yksinoikeudella PodMelle.
2/3/202235 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

30. Juhani "from Wolt" Mykkänen

Yksi Woltin perustajista Juhani Mykkänen kertoo tähänastisesta elämästään sekä urastaan ensin ansioituneena journalistina ja sittemmin Suomen kaikkien aikojen suurimman yrityskaupan myötä, tuoreena start up-miljonäärinä. Tämä tarina sisältää monta oivallusta, ilman että kukaan niitä meille opettaa. Kysymällä pääsee pitkälle - ja siitä inspiroituneena: 05:50 Miten päästä Suomen suurimpaan lehteen töihin ilman päivääkään sanomalehtityön kokemusta. 26:46 Miltä tuntui sanoa miljoonalle eurolle ei, kun juuri oli mennyt kuukausi töissä ilman palkkaa. 55:18 Miten opin että ystäviään ei pidä kopioida, jos haluaa itselleen hyvän elämän? Kauden päätösjakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. 
12/16/202128 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

29. Shirly Karvinen

Radiojuontaja, ex-missi ja uunituore Selviytyjät-voittaja Shirly Karvinen avautuu elämänsä käännekohdista tässä kauden toiseksi viimeisessä jaksossa. Mukana myös alun bonusanalyysi Shirlyn suorituksesta Selviytyjissä, sekä muutaman viikon takaisesta kohusta.Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle.  Shownotes12:34 Varhaislapsuus Afrikassa ja kouluvuodet Jyväskylän Halssilassa kasvattivat yksinäisen, erilaisen ja siksi kiusatun tytön, jolla oli kova tarve miellyttää muita, tai edes  kuulua joukkoon. 34:28 Vuonna 2016 aiemmin syrjitty Shirly kelpasi yhtäkkiä koko Suomen kansalle, kun hänet valittiin Miss Suomeksi. Elämä muuttui yhdessä yössä, ja jälkikäteen katsottuna kruunu ja sen seuraukset olivat selkeä käännekohta hyvine ja huonoine puolineen. 53:30 Reilu vuosi sitten tuli ero, ja Shirly aloitti elämänsä ”alusta”, itsenäisenä ihmisenä ja ilman puolisoa. Ero avasi silmät ja auttoi näkemään vahingollisen kuvion, jota oli toistettu jo vuosia, eri kumppaneiden kanssa. Alkoi syvä muutosprosessi, joka on osin edelleen käynnissä.
12/9/202135 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

28. Mikko Leppilampi

Tässä jaksossa tavataan näyttelijä ja muusikko Mikko Leppilampi, joka ennen tätä jaksoa  tunnettiin maan suosituimpana tv-juontajana. Reilu tunti rehellisen rustiikkia pohdintaa elämästä, sattumuksista ja valinnoista. Tämä jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes 06:30 Monilahjakas Mikko, jonka tie koulutettuna näyttelijänä ja taiteilijana jää monien sattumien kautta nuorempana kesken, pohtii aiempia valintojaan urallaan. 32:08 Nopea uranousu Suomessa luo painetta ja sen mukana tulee yhtaikainen tarve paeta ja valloittaa. Tämä käännekohta kertoo muutosta Los Angelesiin - huikea ja yksityiskohtainen tarina, jossa ei ole onnellista loppua. 59:54 Koronan ja lockdownin myötä käynnistyy totaalinen vastakohta Mikon aiemmalle hektiselle arjelle, ja vie tilanteeseen, jossa se mitä Mikko on, ei peilaa sitä mitä hän haluaisi olla - on muutosten aika.
12/2/202132 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

27. Heli Sutela

Näyttelijä ja stand up-koomikko Heli Sutelan elämään ovat käännekohtien kautta vaikuttaneet vahvasti hänen isänsä, 90-luvun lama-aika nuorena vastavalmistuneena näyttelijänä sekä ystävän kanssa kirjoitettu tv-sarja, joka jäi pysyvästi suomalaisen tv-historian kirjoihin ja kansiin.Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes:04:01 Iskä rakensi omintakeisella metodillaan tyttärelleen vankan itsetunnon ja yhdessä ajetut kesäkilometrit jättivät pysyvät jäljet.22:32 90-luvun lama ja teatterikorkeakoulun aika, ja ihmiset siellä muuttivat Helin maailman. Siellä sai alkunsa myös ystävyys Minnan Koskelan kanssa, ja eräs sittemmin Suomen uusituin sarja alkoi löytää muotoaan. 43:20 Helin kolmas käännekohta kertoo kulttisarja Kumman kaa - syntymästä, ja vaiheista. Sarjan ulostulon jälkeen Heli on ollut täystyöllistetty ja sarjasta tuli himmee ilmiö!
11/25/202123 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

26. Miiko Toiviainen

Vuonna 2009 Miikon elämä naisen sosiaalisessa roolissa tulee päätökseensä. Tämä hetki määrittää koko lailla kaiken tulevan, ja sävyttää vahvasti jokaista elämänsä käännekohtaa.Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes:03:58Mitä havaintoja yhteiskunnasta nousee miehelle, joka aiemman elämänsä on tullut kohdelluksi naisena. 31:27Lontoo - pakkomielle ja suuri ensirakkaus pääsee näyttämään parhaat puolensa, kun Miiko aloittaa opinnot unelmiensa kaupungissa.49:50Vuonna 2020 alkoi Miikolla työn kannalta merkityksellinen ajankohta, johon mahtui monta toteen käynyttä unelmaa taitelijana ja näyttelijänä. Suurin kaikista oli kollegojen tunnustus, joka viimeistään todisti, että kaikki menneisyyden pelot olivat turhia.
11/18/202132 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

25. Kiti Kokkonen

Tarina aikuisesta naisesta jolla on identiteetti hukassa, mutta tahto selkeä. Tuskaisten menetysten jälkeen nousee aurinko kumppanuuden ja äitiyden siivittäminä. Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle.  Shownotes: 05:28 27-vuotias Kiti jättää taloudellisesti vakaan työpaikkansa, ja lähtee etsimään ilmaisuaan ja identiteettiään. 29:33 Monia menetyksiä, surun sävyttämä ajanjakso ja kuinka siitä löydetään takaisin. 54:15 Bonustyttärestä bonusäidiksi - miten Kitin uusperheys on haastanut ja mitä antanut elämään.
11/11/202130 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

24. Tuukka Temonen

Elokuvaohjaaja Tuukka Temosen ja Roopen kohtaaminen on vähintäänkin erikoinen. Tässä jaksossa ollaan vahvasti eri mieltä, suurenmoisen samaa mieltä ja paikoitellen vailla mieltä. Tämä jakso ei kumartele eikä nöyristele – aivan kuten ei jakson vieraskaan.  Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes:04:36 Ensimmäinen käännekohta: Poliisiopisto 4 - ”klassikkoelokuva”, joka teki Heinolan hiljaisesta ensin skeittarin, sitten palvotun bändinjäsenen ja lopulta elokuvaohjaajan. Tarinassa myös ihmeellinen Amerikan Mandy, joka toi Heinolan punkkarit ja skeittarit yhteen.  20:58 Toinen käännekohta: Ihana Olga. Tarina siitä miten vastakohdat kohtasivat, täydensivät ja lopulta sulautuivat yhteen. Ja siitä, kuinka toinen ihminen voi muuttaa paitsi kumppaninsa maailman, myös sen miten kokee itsensä ylipäätään. Tämä on todellinen rakkaustarina.40:52 Kolmas käännekohta:Samoihin aikoihin, kun Roope lopetti alkoholinjuomisen, Tuukka Temonen aloitti sen.
11/4/202121 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

23. Jenni Pääskysaari

Juontaja, kirjailija ja toimittaja Jenni Pääskysaaren taianomainen läsnäolo avaa ajattelua ja tekee ymmärrykselle tilaa. Tilaa tässä jaksossa Jenni raivaa myös Roopelle, jonka hämmennys on suurta roolien vaihtuessa vauhdilla päittäin. Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes: 06:10 Ensimmäinen käännekohta: Erikoisesti tavanomainen nuori Jenni löytää vihdoin paikkansa ja heimonsa näytelmäkerhosta, jossa aikuinen katsoo silmiin ja muistaa hänen nimensä.   23:40 Toinen käännekohta: Liisa - henkiolento Jennin pyhällä alueella. Tässä todellinen tarina syvimmästä ystävyydestä. 48:50 Kolmas käännekohta: Kuinka tärkeää on kokea oman työn merkityksellisyyden tunne, kun koko elämänsä tuntee tehneensä toisten juttuja, toteuttaneensa muiden ideoita.
10/28/202124 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

22. Pelle Miljoona

Pelle Miljoona, punk- ja rockmuusikko, kirjailija ja suuri persoona avaa elämänsä värikkäitä vaiheita pikkupojasta vanhuuden kynnykselle. Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes: 04:20 Pikkupojan kokonaisvaltainen kokemus ja karjalaisuus kuljettaa miehen joogan kautta punk-rockin idoliksi. Ei ihan tavallisin tie.   28:15 Tarina kertoo maailmanympärireissusta mm. Pakistaniin, Intiaan ja Japaniin. Jenkitkin ajetaan läpi. Läsnä on sama kodittomuuden tunne joka väritti myös Pellen lapsuutta. Eikä se ole vain huono tunne. 41:22 Vanheneminen , kuolema ja parisuhteet. Kolmas käännekohta käsittelee isoja asioita, menneisyyttä ja tulevaisuutta unohtamatta.
10/21/202129 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

21. Ernest Lawson

Ernest ”Erkku” Lawson on koko kansan tuntema näyttelijä, ja Roopen hyvä ystävä. Tämä jakso on äärilaitaisten tunteiden jakso ja suosittelemmekin kuuntelemaan ensin alun sisältövaroituksen.   Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes:   06:30 Ensimmäinen käännekohta: Erkku koki ensimmäiset erilaisuuden kokemukset jo lapsuudessaan, joista seuraamukset kantautuvat vielä tähän päivään. 31:15 Toinen käännekohta: Opettajan teatteriharrastus ja improvisaation kokeilu vei miehen kansankynttilästä kansanviihdýttäjäksi – Erkun sanojen mukaan näin toistaiseksi..    48:34 Kolmas käännekohta: Vuosi 2019 oli menetyksen, surun ja itsesyytösten vuosi. On aika puhua avoimesti asiasta, jonka monien pitäisi kuulla.
10/14/20211 hour, 16 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

20. Joel Hokka

Joel Hokka on Blind Channel -yhtyeen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä. Tarinoissaan Joel osoittaa kiitoksensa oman inspiraation lähteilleen, ja on tänä päivänä itse innoittaja monelle. Vaatimattomuudestaan ei Joelia tunneta, mutta silläpä ei maailmaa valloitetakaan. Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes: 02:52 Ensimmäisessä käännekohdassa varhaisesta teini-iästään puhuu kiusattu ja kiusaaja , jolle agressiivinen musa antoi potkua ja samaistumisen pintaa. Vahva näyttämisen tarve sai alkunsa ja jatkuu edelleen tänä päivänä.    30:40 Inhimillisin tarina nuoresta muusikosta, joka vimmaisesti koittaa löytää bändiä ympärilleen. Nuori Joel tekee kompromisseja, jotka osoittautuvat Blind Channelin osalta täysi ratkaiseviksi valinnoiksi. 43:48 Olisi teeskentelyä jättää käännekohdista pois viime kevään extreme- kokemus ja käänteentekevä hetki - Euroviisut, ja menestys sen myötä.
10/7/202131 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

19. Sointu Borg

Paniikkihäiriön kokemusten jakaminen muuttuu terapiasessioksi, mutta kummalle? Tässä jaksossa käännekohdissa myös rakkauden voittamattomuus sekä Soinnun ennen ja jälkeen -matka Suomen suosituimmassa realitysarjassa Diilissä. Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes: 03:56 Harvoin ihminen kuvaa sairautta elämänsä siunaukseksi, mutta paniikkihäiriö oli Soinnulle sellainen. Kohtauksien kautta löytyi oma syvä ahdistus, joka puolestaan johti suuriin muutoksiin, mm. lähipiiri laitettiin täysin uusiksi. 32:48 Tomi tuli uskomattoman tökeröllä iskulauseella Soinnun elämään, ja osoitti tuellaan, teoillaan ja sanoillaan miten puolisoa tulee kohdella, ja miten itseään arvostaa.   47:18 Sointu löysi edestään elämänsä Diilin, ja se muutti uran suunnan, ja sen myötä oikeastaan kaiken.
9/30/202133 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

18. HP Parviainen

HP Parviainen on yksi Duudsoneista, yksi Possesta ja yksi tiiviistä ja läheisestä ystäväporukasta. HP:n tie rakastetuksi tv-persoonaksi on sattumusten täyttämä, ja lämmöllä sekä kiitollisuudella mies kohtaloaan tervehtiikin – läpi käännekohtiensa. Shownotes:02:50Mitä voi seurata näennäisen helpoista harrastusvalinnoista - käsittämätön tarina Seinäjoelta Los Angelesiin ja takaisin, sekä elinikäisiä sielunystäviä.25:00Hauskojen sattumusten ihmettelyä yliopiston vaihtovuonna Barcelonassa, jossa yksinäisyys yllätti nuoren miehen. 41:25Edessä hyppy tuntemattomaan, kun kunnan virkamies siirtyy täysipäiväiseksi koko kansan viihdyttäjäksi. 
9/23/202125 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

17. Anne Kukkohovi

Sisältövaroitus: Jakson ensimmäisessä käännekohdassa puhutaan avoimesti ja pitkään aiheesta itsemurha. Mikäli koet että et halua tästä aiheesta sisältöä kuunteluhetkeesi, suosittelemme siirtymään suoraa toiseen käännekohtaan tai toisen jakson pariin. Anne Kukkohovi tunnetaan tv:stä, ja hänen kasvonsa ovat tutut myös kasariaikojen mallintöistä. Jakso avaa Annen tarinan, joka monissa kohdin saattaa yllättää. Jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle. Shownotes: 04:16 Ensimmäinen käännekohta: Veljen kuolema ja miten sitä käsiteltiin. 29:18 Toinen käännekohta: Eräs FB-viesti muodosti käännekohdan Annen elämässä, jota seurasi valtavasti hyvää, mutta myös suuria kysymyksiä joiden kanssa edelleen kamppaillaan. 43:45 Kolmas käännekohta: Vuosi 2017 oli menetysten vuosi; äidin sekä hyvän ystävän kuolemat sekä avioero pysäyttivät, ja uusi suunta alkoi hahmottua.
9/16/202130 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

16. Pekka Strang

Näyttelijä Pekka Strang pysäyttää Roopen pohtimaan käännekohtia aivan uudella tavalla. Tässä jaksossa syntyy uusi ystävyyssuhde, jossa käännekohtia synnytetään tässä ja nyt.   Tämä jakso on tuotettu yksinoikeudella Podmelle.  Shownotes: 03:52 Ensimmäinen käännekohta: Muutto Porvoosta Vaasaan yllätti Pekan jättämillään jäljillä. Mies löytää itsensä kävelemässä Porvoon kortteleissa yhä tänäkin päivänä. 23:10 Toinen käännekohta: Tuore näyttelijä Pekka Strang valittiin Lilla teaternin teatterinjohtajaksi 27-vuotiaana. Valinta herätti vastarintaa toisaalla, kun taas Pekassa itsessään työ toi tullessaan myös suuria positiivisia oivalluksia. 41:50 Kolmas käännekohta: Käännekohta, joka syntyy tässä ja nyt.
9/9/202124 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

15. Niko Saarinen

Kolme käännekohtaa-podcastin toinen kausi on Podme Premiumin sisältöä, ja tämä jakso on kokonaisuudessaan kuunneltavissa Podmen alustalla. Jaksojen ensimmäiset käännekohdat ovat vapaasti kuunneltavissa kaikilla podcast-alustoilla.   Kauden avausjaksossa mediapersoona ja -vaikuttaja Niko Saarinen avaa pysyvät jäljet jättäneen lapsuudentrauman taustat sekä kertoo muutosta, joka muutti kaiken. Lopuksi pysähdytään vuoteen 2016, joka pysäytti myös Nikon aikanaan.    Shownotes:  03:10 Ensimmäinen käännekohta: Traaginen perheenjäsenen menetys on jättänyt pysyvän turvattomuuden tunteen Nikon elämään.   20:10 Toinen käännekohta: 16 -vuotiaana Niko muutti äitinsä kanssa Uudesta kaupungista Helsinkiin. Muutto oli pitkään odotettu unelmien täyttymys, josta yllättäen alkoikin helvetti.   42:50 Kolmas käännekohta: Vuosi 2016 oli käänteentekevä, ja tuolloin Nikon tekemät rohkeat päätökset johtivat siihen, mikä elämässä on tärkeää nyt. 
9/2/202124 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

14. Seksikäs Suklaa

Kauden viimeisessä jaksossa Seksikäs Suklaa kertoo tarinasta, joka kuljettaa pojan Angolasta suomalaiseen vastaanottokeskukseen, sieltä artistiksi ja lopulta pysäyttää mieheksi kasvaneen miettimään matkaansa. Shownotes: 02:17 Ensimmäinen käännekohta: Epätodellinen reitti Angolasta Helsingin Hakaniemeen, sieltä Perniöön odottamaan päätöstä perheen kohtalosta, ja lopulta Saloon – turvaan. 18:48 Toinen käännekohta: Artistin urasta on Konssin mielessä kiittäminen eritoten kahta ihmistä. Sekä uupumatonta työtä, yrittämistä, virheitä ja arvostelua. 35:35 Kolmas käännekohta: Kun tahti hidastuu, ehtii mielikin palvella paremmin. Kysymyksiä on herännyt paljon, ja pohdinta tuottanut oivalluksia.
6/24/202148 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

13. Meeri Koutaniemi

Palkittu valokuvaaja ja kuvajournalisti Meeri Koutaniemi vie meidät omaan tarinaansa tavalla, joka herättää ajatuksia ja kutsuu pohtimaan. Suosittelemme kuuntelemaan jakson esimerkiksi yksin huoneessa istuen, ääneen keskittyen. Shownotes: 02:57 Ensimmäinen käännekohta: Itsenäistyminen, muutto omilleen ja lopulta ulkomaille. Miten yksinolo selätetään, miten irtaudutaan sillä tapaa, että juuriaan pitkin löytää myöhemmin takaisin kotiin. 21:23 Toinen käännekohta: Millaista on kohdata rakkaus, johon ei kuulu vähättely eikä valtataistelu, vaan kannustus ja syvin arvostus. 41.46 Kolmas käännekohta: Itsensä keksiminen uudelleen kriisitilanteissa - siinä motto ja apukeino, johon Meeri nojaa, kun on vaikeata tai haastavaa.
6/17/202159 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

12. Pyhimys

Rap-artisti Pyhimyksen alias Mikko Kuoppalan käännekohtien ytimessä on lopettaminen. Kun luopuu jostakin, tekee tilaa uudelle. Tämä kaava toistuu jakson tarinoissa, ja on palvellut Mikkoa opinnoista ammatinvalintaan ja lopulta menestykseen artistina ja elämässä kaikkiaan. Shownotes: 02:28 Ensimmäinen käännekohta: Mikko Kuoppala lopetti teknillisen korkeakoulun ilman jatkosuunnitelmia - musiikki alkoi vallata elämästä enemmän sijaa ja matemaattiset yhtälöt saivat väistyä nuottien tieltä. 27:48 Toinen käännekohta: Syyt soolouran lopetukseen olivat hyvin realistiset ja yksinkertaiset. Nyt puhutaan keskiluokkaisuudesta, taloudellisesta menestyksestä ja vapaudesta toteuttaa ideoitaan. 41:05 Kolmas käännekohta: Rakkaan bändin - Ruger Hauerin lopettamispäätös oli Mikolle elämän kovimpia paikkoja. Oli hiekkatie, kännykkä ja sen toisessa päässä pitkäaikaiset bändikumppanit – ja heille huonoja uutisia.
6/10/20211 hour, 1 minute, 36 seconds
Episode Artwork

11. Arman Alizad

Toimittaja, tuottaja ja tv-juontaja Arman Alizadin tarina alkaa Iranista, ja kulkee eri maiden ja erikoisten töiden kautta tähän päivään, jossa mennyttä tarkastelee muuttunut mies. Shownotes: 05:18 Ensimmäinen käännekohta: Millaista on aloittaa elämänsä uudestaan, ja juuri kun saa palasia kohdilleen, lähdetään jälleen? Millaiset kokemukset ovat satuttaneet, ja millaiset jääneet riemuisina mieleen? 28:48 Toinen käännekohta: Kuinka räätälin oppipojasta tulee oman tuotantoyhtiön perustaja? Mitä taitoja tarvitaan molemmissa hommissa ja miten pitkä ja vaikea tie oli valtakunnan suosituimmaksi tv-esiintyjäksi? 48:30 Kolmas käännekohta: Kun mennyt murtuu ja uusi rakentuu, tulee toisesta päästä ulos muuttunut mies. Miten jyrkän mustavalkoisen mielen voi vallata tuhannet harmaat sävyt ja loputon tarve ymmärtää? Kaiken takana on toisen ihmisen kohtaaminen.
6/3/20211 hour, 10 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

10. Katja Ståhl

Toimittaja ja tv-/radiojuontaja Katja Ståhlin otteessa lähdetään liikkeelle vauhdikkaassa teini-iässä Vantaan Myyrmäestä, kohdataan elämää suurempi rakkaustarina ja kun haave kuuluisuudesta toteutuu, mietitäänkin miten sieltä pääsisi pois. Shownotes: 02:41 Ensimmäinen käännekohta: Millaiset jäljet jää teini-iästä aikuisuuteen, kun pelistä näkee vain ruman ankanpoikasen, ja aina jää rinnanmitan päähän muista tytöistä. 19:01 Toinen käännekohta: Mitä tulevaisuudelta voi odottaa, kun vuosisadan rakkaustarina on jo koettu? Millaista on elää ihmisen kanssa, joka on maailman kiltein, mutta satuttaa koko ajan? Katjan sanoin – opinpahan olemaan.. 32:24 Kolmas käännekohta: Tässä tarinassa matkataan ensin kuuluisaksi, ja sitten pois sieltä. Kaikki alkoi JYRKI:stä, kunnes musa ja levy-yhtiöt houkuttelivat Katjan mukaansa ja kun tähän päivään tullaan … no, on elämää eletty.
5/27/202148 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

9. Ellinoora

Artisti ja lauluntekijä Ellinoora palaa ajassa taaksepäin aikaan, jolloin oma ääni alkoi löytymään. Jo nuorena Ellinooralle kävi myös selväksi, ettei terveydentilaa tule ottaa itsestäänselvyytenä – oivallus, joka on kantanut tähän päivään saakka. Shownotes: 03:08 Ensimmäinen käännekohta: Millaista oli elämä, kun pienestä pitäen tiesi mitä tulevaisuudessa tekee, eikä muita vaihtoehtoja ollut. 21:07 Toinen käännekohta: Ellinoora sai omakohtaisesti opetella miten terveys ja sen menetys vaikuttaa kaikkeen. Sen myötä hän myös ymmärsi, ettei kukaan koskaan voi tietää mitä toinen ihminen elämässään käy läpi - seikka, joka on huomioitava aina kaikkialla.  36:43 Kolmas käännekohta: Ellinooran elämässä on kääntynyt uusi sivu – eikä sitä käy tekstitse kuvaaminen.
5/20/202155 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

8. Esko Eerikäinen

Radiojuontaja Esko Eerikäinen avaa murheellisia syitä syvään juurettomuuden tunteeseen, ja kertoo, miten muutto tyttären kanssa uuteen kotiin käänsi elämänsuuntaa. Eskon paluu koulunpenkille 40-kymppisenä antoi sysäyksen työhön, josta on muodostunut hänen punainen lankansa – nyt näkee jo pidemmälle. Shownotes: 02:46 Ensimmäinen käännekohta: 11- vuotias kolumbialainen pikkupoika lähetettiin Bogotasta Suomeen yksin ilman perhettä ja kielitaitoa. 21:13 Toinen käännekohta: Avioeron tullessa Esko muutti tyttärensä kanssa uuteen kotiin, ja opetteli isyyttä ja sen tuomaa vastuuta. Käännekohta hioi kaksikosta erottamattoman ja Esko sai mahdollisuuden korjata menneisyyden taakkaa. 33:20 Kolmas käännekohta: Esko Eerikäinen – Hunks- ryhmän tanssija, tapahtumajuontaja ja tuotantoassistentti etsi kutsumustaan – joka löytyessään vei Eskon takaisin koulun penkille. Valinta osoittautui miehen mukaan yhdeksi parhaista.
5/14/202145 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

7. Jani Toivola

Näyttelijä, kirjailija ja entinen kansanedustaja Jani Toivola vie meidät New Yorkiin etsimään itseään,  Berliiniin tapaamaan veljeään ja lopulta parin vuoden takaiseen hetkeen, jolloin kansanedustajan työ päättyi ja uusi tuntematon alkoi. Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Bookbeat. Shownotes: 01:56 Ensimmäinen käännekohta: 21-vuotias Jani lähti New Yorkiin ilman opiskelu- tai työpaikkaa, saati asuntoa. Kaupunki räjäytti Janin maailman, ja antoi oikeutuksen - oikeastaan ihan kaikkeen. 20:47 Toinen käännekohta: Idols-juontajan elämä mullistui, kun yllättävä puhelu Saksasta vei Janin tapaamaan veljeään, jonka olemassaolosta ei aiemmin ollut tietoa. Tarina vie meidät lopulta pieneen Afrikkalaiskylään Keniaan. 51:32 Kolmas käännekohta: Kahdeksan vuoden yksinäisyys eduskunnassa päättyi, ja toisenlainen yksinäisyys alkoi.
5/6/20211 hour, 15 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

6. Marko ”Mörkö” Anttila

Hallitseva jääkiekon maailmanmestari Marko Anttila aloittaa käännekohtansa unelmasta, joka kävi toteen 18-vuotiaana. Työ vei ulkomaille, joista erityisesti yksi reissu jäi pysyvästi mieleen ja kolmannen käännekohdan tarinaa vuodelta 2019 muistellaan Suomessa edelleen. Shownotes: 04:38 Ensimmäinen käännekohta: Jo kertaalleen hylätty unelma jääkiekon ammattilaisuudesta tarjosi uuden ja viimeisen mahdollisuuden Markolle. 14:58 Toinen käännekohta: Pitkään hautunut haave ulkomailla asumisesta kävi toteen, kun Marko vaimonsa kanssa muutti Venäjälle. Vierailu jäi lyhyeksi, mutta jäi erityisenä käännekohtana Markon mieleen. 27:28 Kolmas käännekohta: Keväällä 2019 altavastaajajoukkue voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ja ratkaisevaan rooliin nousi Marko *Mörkö” Anttila. Miten ikimuistoinen tapahtuma muutti Markon elämää?
4/29/202142 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

5. Silvia Modig

Silvian elämä täysi-ikäisyyden kynnyksellä oli päihteinen ja ongelmainen, kunnes tapahtui pysähdys ja täyskäännös. Myöhemmin Silvia eli osana yhteisöä, jonka toimintaa johtaessaan kapinallinen aktivisti tajusi, että asioihin voi oikeasti vaikuttaa. Vuonna 2006 silmät avautuivat lopullisesti, kun idoli ja esikuva murhattiin, ja ihmisoikeuksien väsymätön puolustaminen muutti Silviaan asumaan. Shownotes: 02:58 Ensimmäinen käännekohta: Itä-Helsinkiläinen 18-vuotias Silvia ajoi ympäripäissään ”lainatun” auton päin seinää. Mikä merkitys on sillä, kun saa toisen mahdollisuuden? 23:48 Toinen käännekohta: Häätö ja suurin sattuma johti asumaan Oranssille. Ymmärrys siitä, että asioihin voi vaikuttaa heräsi alun perin talonvaltaus - yhteisönä tunnetun Oranssin kehitystöissä, ja Silvia muutti talosta ulos vasta kun tuli valituksi kansanedustajaksi. 40:58 Kolmas käännekohta: Silvian suuresti ihailema esikuva Anna Politkovskaja ammuttiin lokakuussa 2006 omaan rappukäytäväänsä. Silvian maailmankuva muuttui ja ihmisoikeudet asettuivat pysyvästi osaksi elämää.
4/22/20211 hour, 6 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

4. Mikael Gabriel

Mikaelin teinivuodet olivat levottomia ja 14 – vuotiaana edessä oli huostaanotto. Myöhemmin Trianan tapaaminen avasi Mikaelille uuden elämänvaiheen, joka päätyi pitkään taukoon musiikin rintamalla. Tauko on mullistanut rap-tähden elämän, ja miehen arvomaailma on mennyt täysin uusiksi. Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Esiintymisen ABC. Shownotes: 04:10 Ensimmäinen käännekohta: 14- vuotiaana Mikael Gabriel huostaanotettiin, ja kuljetettiin Hyrynsalmelle, jossa nuori mies vietti 4 vuotta elämästään. Aika oli rankkaa, mutta vastapainoksi löytyi kirjoittaminen, riimittely ja musiikki. Loppu on historiaa. 18:53 Toinen käännekohta: Mikaelin elämä muuttui täysin kun vastaan tuli IHANA TRIANA, kaunis haastaja ja sielunkumppani, joka näki todellisen ihmisen luxusautojen, korujen ja tähteyden takana. 40:32 Kolmas käännekohta: Tauko ja mitä siitä on seurannut?
4/15/20211 hour, 2 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

3. Oona Airola

Oona Airolan tapaa elää on vahvasti muokannut sarja kuolemantapauksia lähipiirissä. Näyttelijän taidoistaan hän kiittää teatterikorkeakoulua sekä hevostaan, ja lisäksi jaksossa selviää, miksi kotimaisissa elokuvissa on aina samat naamat. Shownotes: 02:14 Ensimmäinen käännekohta: Oona Airola elää elämäänsä kuin viimeistä päivää. Tähän on vaikuttanut sarja kuolemantapauksia perheessä, lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa. 28:20 Toinen käännekohta: Hevoset, ja vapaana kodissa vaeltavien eläinten kirjo kasvattivat Oonan sellaiseksi kuin hän on tänä päivänä. Merkittävimpänä tekijänä oli oma hevonen 11-vuotiaana, joka jälkikäteen ajatellen opetti näyttelijättärelle varsin tarpeellisia taitoja. 40:32 Kolmas käännekohta: Vuonna 2010 Oona tuli valituksi Teatterikorkeakouluun, joka muutti elämän suunnan täydellisesti. Ilman koulua, ei Oonasta omien sanojensa mukaan olisi näyttelijää tullut.
4/8/202157 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

2. Riku Rantala

Riku Rantalan elämänsuuntaa ovat muuttaneet koulunkäynti Kashmirissa Intian niemimaalla, pokeri-illan häviö ja siitä jäänyt velka, sekä nuorena journalistina tehty uutisskuuppi, jonka koko Suomi muistaa. Shownotes: 02:26  Ensimmäinen käännekohta: 6 – vuotias Krunikan skloddi muutti Kashmiriin, Intian niemimaalle ja aloitti koulunkäynnin. 19:17 Toinen käännekohta: 15-vuotias nuori mies hävisi pokerissa papin pojalle, ja hakeutui töihin maksaakseen pelivelkansa. 28:58 Kolmas käännekohta: Rikostoimittaja Rantala sai vinkin huoltoasemalle jätetystä lääkärinlaukusta ja teki uutisen, joka jätti muistijäljen jokaisen suomalaisen sydämeen. Samana päivänä Riku teki virheen, joka johti työpaikan menettämiseen – ja tielle, josta mies tänä päivänä tunnetaan.
4/1/202157 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

0. Roope Salminen

Tervetuloa Kolme käännekohtaa -podcastin esittelyjaksoon. Tässä jaksossa podin host Roope Salminen avaa oman elämänsä kolme käännekohtaa, ymmärtääkseen miltä tulevista vieraista tuntuu kertoa elämästään, sen aurinkoisista ja varjoisista hetkistä.  Shownotes: 00:12 Miksi Kolme Käännekohtaa -  podcast? 00:22 Miksi Roopen oma tarina? 03:26 Ensimmäinen käännekohta: ”Tein lapsuudessa tietoisen valinnan että muutan kaiken itsessäni." 13:21 Toinen käännekohta: ”Mun nimi on Roope Salminen ja olen alkoholisti." 44:05 Kolmas käännekohta: Käräjäoikeuden tuomio syyskuussa 2020.
3/25/202153 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

1. Veronica Verho

Veronican tarinassa 7-vuotiaan tytön maailma hajoaa vanhempien avioeron myötä, alaikäinen muuttaa yksin Helsinkiin toteuttamaan unelmaansa, ja vuosi 2019 räjäyttää somevaikuttajan pankin. Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Bookbeat.  Shownotes: 05:50 Ensimmäinen käännekohta: 7-vuotiaan Veronican maailma romahti, kun hänen vanhemmilleen tuli avioero. 26:26 Toinen käännekohta: Veronica muutti yksin ja rahattomana Helsinkiin asumaan ja opiskelemaan 17-vuotiaana . 42:51 Kolmas käännekohta: Vuosi 2019 oli kokonaisuudessaan Veronican elämässä merkittävä käännekohta.
3/25/20211 hour, 9 minutes, 47 seconds