Winamp Logo
Kofirajd Cover
Kofirajd Profile

Kofirajd

Slovenian, Sports, 4 seasons, 249 episodes, 1 day, 3 hours, 48 minutes
About
V podkastih Kofirajda teče debata o kolesarstvu ob skodelici dobre kave. V podkastih Disko grupe pa vsak teden sveže kolesarske teme in zanimivosti.
Episode Artwork

Disko grupa - Četrta etapa Dirke po Sloveniji

Ha, ha! Vzpon na Krvavec ni poskrbel, da bi bila Dirka po Sloveniji odločena. Aleotti je zadržal vodstvo, a z 12 sekundami vodstva to vseeno ni garancija, da bo tako ostalo tudi po jutrišnji etapi. In super je tako. Jutri nas torej čaka napadalno dirkanje. To je to! Prisluhni! Disko grupo poganja ⁠⁠Nduranz
6/15/202436 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Tretja etapa Dirke po Sloveniji

Vedelo se je, da etapa ne bo tako lahka, kot zgleda na papirju. Res pa je, da najbrž tega niso vedeli vsi kolesarji. Še manj tisti, ki so napovedovali skupinski šprint proti cilju. No, nato se je proti cilju sam zapeljal Aleotti. Zabavna etapa. Prisluhni! Disko grupo poganja ⁠Nduranz
6/14/202434 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Druga etapa Dirke po Sloveniji

Od Žalca do Rogaške Slatine čez drn in strn. Vmes so kolesarji zavili na Celjsko kočo in se soočili z nemalo strmimi "hupserji" proti Rogaški. Off road, padci, zmage in vse ostalo vmes. Prisluhni! Disko grupo poganja Nduranz
6/13/202419 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Denar, ki bo spremenil kolesarstvo

Nekaj dirkanja in nekaj visoko letečih idej. Alula Tour, Dirka po Valenciji, Etoile de Bessèges, DP Velodrom Češča vas... In One Cycling bi vložil 240 milijonov v kolesarstvo. Je to dovolj? Ali bo to spremenilo dirkanje? Prisluhni!
2/7/20241 hour, 9 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Decembrski sneg je letos porumenel

Cian, Ciklokros in pista. Rumene novice in povabilo na dirke, ki bodo potekale na domačih tleh. Nekaj ciklokrosa in nekaj novomeške piste. Komaj že čakamo!. Tudi to, da se konča saga imenovana Cian. Prisluhni!
12/13/202333 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Velodrom, Ciklokros in Francoska (ne solata)

Popravilo "balona" je privedlo do tega, da se je državno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu izvedlo ob koncu sezone. Je to optimalen termin? Ni. Je bilo kljub temu ogromno dirkanja? Je bilo. Pa vendar so že misli kolesarjev pri ciklokrosu, kjer je sezona že v polnem zamahu. Dobili smo prejemnika Zlatega kolesa in trasi Toura 2024. Vse to? Prisluhni!
10/25/20231 hour, 15 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Preveč dirk za konec sezone

Kdo je rekel, da je sezone konec? Dirk kar ne zmanjka. In ne samo to, da je urnik za gledalca še vedno polno zaseden, so v petek predstavili traso naslednje Dirke po Italiji. Kratek uvid v etape in kratko mnenje o trasi. Prisluhni!
10/16/202352 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Zmage in potica

Tudi ta teden je minil v znamenju rumenih novic o prestopih, združitvah in še čem. Primož gre v Boro, Tadej je tretjič zapored zmagal Lombardijo, Matej je svetovni prvak v gravlu. Še kaj? Prisluhni! Posebna zahvala gre Mateju Drinovcu za odlično potico. Hvala!
10/9/202349 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Več dirkanja, manj špekuliranja

Zadnji dnevi/tedni so minili predvsem v iskanju igle v kopici sena. Vse špekulacije in napovedi so se prikradle tudi v našo epizodo, kjer smo po minimalnih standardih opisali dirkanje zadnjih nekaj dni in bolj podrobno stvari o katerih nimamo niti malo pojma. Pa vendar. Prisluhni!
10/3/202349 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Tresel se je Angliru, rodila se je miš

Kot je bilo videti že v 17. in 18.-ti etapi je taktika Jumbo Visme vse do konca ostala enaka. Pasivno dirkanje in nadziranje etap v ključnih trenutkih je privedlo do čiste zmage. 1, 2, 3 na odru je razplet, ki si ga nismo mogli predstavljati niti v sanjah. A vseeno je španska drama je postregla še z nešteto drugimi zasuki. Kakšnimi? Prisluhni!
9/18/20231 hour, 20 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Za trenutek je vse ušlo izpod nadzora

V zadnjih 48 urah se je zgodilo skoraj več, kot prej v dveh tednih in pol. Predvidevamo pa, da se bo po Vuelti dogajalo še veliko več. Kup špekulacij, to in ono,... Predvsem pa to, da je na koncu zmagovalca Vuelte določilo občinstvo. In da vse ideje niso dobre. Predvsem ta, da pripelješ na tretji Grand Tour sezone zmagovalca prejšnjih dveh. Ki sta po možnosti še v isti ekipi. Prisluhni!
9/14/202356 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dobre noge morajo zdržati do Madrida

Od ponedeljka do ponedeljka. Drugi dan počitka je za kolesarji. Za nami pa druga epizoda podkasta, kjer ne pribijamo na križ mladega Belgijca. Čeprav je v določenih trenutkih skrbel za to, da nam ni bilo preveč dolgčas. Z izjavami, dirkanjem in gestikuliranjem. No, da ne bomo preveč o Remcu. Primož je v "odlični poziciji", da zmaga dirko. Če se pred njim ne bi znašel Sepp Kuss. Kako se bo razvila dirka? Ne vemo. Kako je potekal drug teden? Prisluhni!
9/11/20231 hour, 14 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Vsak izgovor je dober

Prvi teden je za "nami". Po devetih etapa je slika morda še bolj nejasna, kot po prvi. Fantje so v generalni razvrstitvi še vedno toliko skupaj, da bi bilo nemogoče napovedati zmagovalca. Kar je za dirko dobro. Manj dobro je le vreme, ki meša štrene organizatorjem. Do kakšnih čudnih naključij in zapletov je prišlo v petih etapah? Prisluhni!
9/4/20231 hour, 2 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - "Krvavi" boj za rdečo majico

Poletne disko počitnice so za nami. Pričela se je Vuelta in takoj poskrbela, da imamo "kosti za glodati". Barcelona je postregla z dežjem, Andorra s krvavim bojem. Ne mine dan, da bi dirka potekala po "ustaljenih" tirnicah. Prisluhni!
8/29/20231 hour, 9 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Jonas WIN²gegaard?

Drugič zapored. Četudi je bila želja velika, na koncu rezultat naredijo noge. In tokrat so ponovno govorile v prid Jonasu. Dasiravno je Tadej atraktivno dirkal in zmagal dve etapi ga je Jonas s konstantnim dirkanjem in "vanzemaljskim" kronometrom pustil na neuolovljivem časovnem zaostanku. Aja, bili so na dirki še drugi akterji. Kateri? Prisluhni!
7/25/20231 hour, 27 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - C'est pas normal

Izredno, izredno zasedanje. Prisluhni!
7/18/202320 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Motoristi (ni)so vsega krivi

Kakor so se s težavami soočali organizatorji dirke in motoristi je tudi Disko grupa naletela na logistične in tehnične zaplete. In oboji smo zaplete nekako rešili. Eni boljše, drugi slabše. Prisluhni!
7/17/202359 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - S skoraj polnoletno prednostjo v drug teden

Že Hari Mata Hari in Tajči so v pesmi "Sedamnaest ti je godina" peli "Znoj ti lijepi majicu uz tijelo", čemur smo priča tudi na Tour-u. Sonce pripeka, bije se vroč boj in vse nas pripravlja na ključni tretji teden. Le glavna pretendenta sta hladna, kot "Špricer". Pa sta res? Prisluhni!
7/10/20231 hour, 1 minute, 42 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Lažen preplah in Tourmalet za zalet

Židane volje proti koncu tedna. Prisluhni!
7/6/202324 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Izredno stanje ali lažen preplah?

Ali je kdo pričakoval takšen razplet danes? Kot kaže je bil Martin naš glas razuma v prejšnji epizodi... Prisluhni!
7/5/202322 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Bratska ljubezen, Jasper "Disaster" in banane

Poskusili smo v živo. Klavrno. Naslednjič pa zares! Otvoritvene etape Tour-a so poskrbele za presenečenja. Pozitivna in negativna. Kakor pač vzameš. Komaj 4. etape pa že toliko dogajanja... Prisluhni!
7/5/20231 hour, 6 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Pred vrati je "Le Tour"

Dirka vseh dirk? Morda. Grand Tour med Grand Touri? Zagotovo. Pregled državnega prvenstva in pogled proti Elizejskim poljanam. Oziroma bolj natančno Baskiji. V soboto se prične! Prisluhni!
6/28/20231 hour, 3 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Disko grupa Van - Razplet na Trški Gori

Umirjeni uvodni kilometri, ki so se s pomočjo vetra v hrbet do konca etape dvignili na povprečno hitrost 45 kilometrov na uro. Napadi na vznožju Trške Gore so poskrbeli, da so odpadli nekateri glavni favoriti. No, zdržal je Matej Mohorič, ki mu je sledil Filippo Zana. Razplet? Zmaga Mateja in zmaga Zane. Prisluhni!
6/19/202333 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Disko grupa Van - Kolovratenje na Kolovratu

Kakšna etapa! Kakšna dirka! Huh,... četrta etapa je poskrbela za nepredvidljivo dirkanje in nepredvidljiv razplet. Če je bila dirka pred štartom odprta, potem je sedaj še bolj. Jutri nas čaka nor dan. Prisluhni!
6/17/202343 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Disko grupa Van - Epizoda številka 100 in 100 kg krompirja

3. etapa je poskrbela za atraktivno dirkanje, kjer smo se do zadnjega spraševali kdo bi lahko bil zmagovalec. Brez izrazitega favorita je tako 3. etapa poskrbela za presenečenje, kjer je vse kazalo na šprint glavnine, ki na koncu to ni bil. Kaj se je dogajalo? Prisluhni!
6/16/202348 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Disko grupa Van - V drugo gre rado

Dylan Groenewegen ne zmaguje le v Rogaški Slatini, zdaj mu je uspelo še v Ormožu. Tokrat je prišla do cilja tudi Disko grupa, točno dva poskusa pa sta bila potrebna, da je uspel ta podkast. Prisluhni!
6/16/202337 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Slovensko-nizozemski vlak ekspresno v Rogaško Slatino

Prva etapa dirke Po Sloveniji: Dylan Groenewegen tretjič videl Rogaško Slatino in tretjič zmagal. Disko grupa je prišla v cilj pozno, a je uživala vanlife z Adrio Mobil in po poti ocenila lokalne kulinarične dosežke. Prisluhni!
6/14/202339 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Kaj nas čaka na dirki Po Sloveniji?

5. etap. Pričetek v Celju in konec v Novem mestu. Kaj pa vmes? Kdo prihaja na dirko? Kdo je favorit in kdo tisti, ki ga čakamo, da pokaže svoje kvalitete? Prisluhni!
6/13/202325 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Flancanje, Giro in priprave na dirko Po Sloveniji

Odgovori na vaša vprašanja in komentarje, mnenje o le teh in nekaj rumenih novic. Predvsem pa,... kaj nas čaka na dirki Po Sloveniji? Prisluhni!
6/5/202342 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Giro d'Italia dodan na seznam osvojenih dirk

Poker do zadnje priložnosti ali dirka preživetja? Zanimiv Giro, ki mu je zagodlo slabo vreme in izpad glavnih in stranskih akterjev. Na koncu smo dobili želen spektakel. Spektakel, ki je vmes poskrbel, da nam je zastal dih. Kaj vse je dogajalo v zadnjem tednu? Prisluhni!
5/31/20231 hour, 36 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Disko Višarje - Ogled trase kronometra na Svete Višarje

Zaključni kronometer na Giro d'Italia 2023. Zahteven vzpon na Svete Višarje skozi oči Mateja. Prisluhni!
5/25/202341 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Recept za zadržano dirkanje

Dež. Mraz. Dež. Veter. Spust. Padci. Odstopi. Organizatorji najbrž vsak večer plešejo okrog ognja in prosijo, da bi kočno nehalo deževati. No, v tretjem tednu se jim bo želja morda celo uresničila. Navijači "s(m)o" zapletena bitja. Nikoli se dirka ne odvije točno po pričakovanjih in takrat je seveda potrebno pokazati in povedati svoje mnenje. To, da kolesarji niso želeli kolesariti v obupnih vremenskih razmerah je bilo nezaslišano. Kaj vse se je zgodilo v enem tednu? Prisluhni!
5/23/20231 hour, 2 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dve etapni zmagi, dva vzpona na I Cappuccini in dve črtici na testu

Glavna novica tedna je definitivno odhod Remca Evenepoela iz dirke. A do nedelje, ko je ekipa objavila novico, se je zgodilo še ogromno drugega. Pes, živčnost, padci in govorice. Uspešni in manj uspešni begi ter mehanske težave. Kaj vse? Prisluhni!
5/16/20231 hour, 19 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Športno navijanje in varnost na cesti - Matjaž Leskovar

Tokratni sogovornik ima več let izkušenj pri načrtovanju dela policije med kolesarsko dirko Po Sloveniji, je navdušen kolesar in "kafetar". Potrebujete še kakšno informacijo, da vas prepriča v poslušanje podkasta? Morda to, da se približuje etapa na Višarje, da se približuje Dirka po Sloveniji. Kako se znajti ob cesti, kot navijač? Kako poskrbeti za svojo varnost, ko ste na kolesu? Prisluhnite!
5/12/202351 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Giro moči ali taktike?

Uvodni kronometer je poskrbel za nekaj "razburjenja" v kolesarski srenji. In če bi kdo pred začetkom rekel, da bo zaostanek Primoža za Ganno 21 sekund, bi tak rezultat podpisali. Ampak, na Giru se je startal tudi Evenepoel. Raketni Evenepoel. Kaj pomeni njegov prikaz moči za Giro? Kaj se je zgodilo v prvih treh dneh? Prisluhni!
5/9/20231 hour, 2 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Roza Primož, Remco ali kdo tretji?

Sobotno popoldne je rezervirano za ogled uvodnega kronometra na dirki po Italiji. 21 etap, 2 dneva počitka in 1 zmagovalec. A do takrat je še daleč. Naša predvidevanja, napovedi in kaj bo, če bo. Prisluhni!
5/4/202353 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Trojna zmaga bo počakala do naslednjega leta

Luknja na cesti je povzročila luknjo na seznamu zmag. Liege se je vsaj za eno leto izmaknil našim kolesarjem. A vseeno so slovenski fantje krojili dirke. Nekateri na ravni World Tour-a, nekateri na dirkah nižjih kategorij. Priznati si moramo, Slovenija je kolesarska nacija. Prisluhni!
4/27/202351 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Na poti do trojčka

Ali so dirke prelahke? Ali so dirke pretežke? V vsakem primeru ima odgovor na vprašanja Tadej Pogačar. Ponavadi odgovori z zmago. Nekako upamo, da bo odgovoril z zmago tudi Remcu s katerim se bosta srečala na Liege-Bastogne-Liege. Do takrat pa... pregled Amstel Gold Race in Fleche Wallonne. Prisluhni!
4/20/202350 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Sreča spremlja tiste, ki nimajo defekta

Hočeš nočeš, prejšnji teden je minil v znamenju Paris-Roubaixa. Čas, ko govejo juho in čestitke na radiu zamenja "žegen", hren in P-R na TV-ju. Napetost se je skozi tedne in dirke stopnjevala, obenem je potekala Dirka po Baskiji, ampak... moramo si priznati, da ko na štartu ne stoji Tadej ali Primož, dirke ne gledamo s takšno zanimanostjo. Kaj se je dogajalo, ko se je dogajalo? Prisluhni!
4/13/20231 hour, 24 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Napad na Kwaremontu

Na seznam osvojenih spomenikov je dodana tudi ikonična Flandrija. Na odru Dirke po Flandriji je v čast zmagi Tadeja Pogačarja, zaigrala Zdravljica. Kako se je odvila dirka? Prisluhni!
4/3/202352 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Remco, ki laja, ne grize

Vsaj ne tako zelo, kot smo se bali, da bi znal. Če je bila na očeh slovenske javnosti najbolj izpostavljena dirka po Kataloniji, se je poleg nje zgodilo še kup drugih dirk. E3 Saxo Bank, Gent Wevelgem, GP Adria Mobil,... saj bi bilo nesmiselno vse našteti. In vsaka od njih je postregla z obilo dogodki. Prisluhni! p.s. Teden premora od snemanja podkasta ni dobro vplival na naše možgane.
3/28/20231 hour, 7 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Slovensko kolesarstvo je v zatonu

Kakšen teden, huh? Hat trick-i in kocine, ki so nam šle pokonci ob zmagah. Mah, saj ni kaj za dodati. Prisluhni!
3/14/20231 hour, 13 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Bele ceste, beg kobile in ustreljen maček

Ali je možno, da vse našteto v naslovu opiše teden v kolesarskem koledarju? Tudi pisci najbolj nenavadnih scenarijev bi bili presenečeni. Sploh, če bi videli, da to niti ni vse kar se je zgodilo. A vendar se je. Prisluhni!
3/6/202353 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Čebelja klapa dobro klapa

Dirkanja kolikor hočeš! In to dobrega dirkanja! V enem trenutku bi lahko rekli, da celo preveč, da bi vse spremljal. Pa vendar so naši mladinci šele otvorili sezono. In to odlično! Tistim v World Touru pa bo teden “oddiha” dobro del. Fantje, ki so dirkali na dirki po UAE, bodo svoja telesa ohladili medtem, ko jih bodo fantje iz O Gran Camina zagreli. Kakšna diametralnost! Kakorkoli, nas je najbolj razveselil otvoritveni vikend v Belgiji. Pa tebe? Prisluhni!
2/28/20231 hour, 13 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Kot Obelix, ki se ni zavedal svoje moči

Konec v Andaluziji, konec v Algarveju, začetek v Združenih arabskih emiratih. Če je bila zmaga Tadeja Pogačarja "zacementirana" v prvi etapi, pa je bilo ravno nasprotno na Portugalskem. Nekako nas je vse presenetila končna zmaga Daniel Felipe Martíneza. Presenetili so nas tudi ešaloni v prvi etapi UAE Toura in to, da  bo ekipi UAE zelo težko ubraniti lansko zmago. Še kaj drugega? Mnogo. Prisluhni!
2/21/20231 hour, 3 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Poezija Andaluzija

Polna malha dirk. Toliko, da jih je težko spremljati vse. Za povrh pa se vrstijo še zmage. Tadej kaže svojo premoč v Španiji, kjer niza neverjetne predstave na vseh terenih. Naj bo to cesta ali makadam. V tem trenutku se sprašujemo kdo je tisti, ki ga lahko preseneti. Prisluhni!
2/17/202345 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Osemdeseta epizoda, ducat jajc in en Tiramisu

Ne, ni nas bilo šest na snemanju, čeprav smo pojedli Tiramisuja za vsaj dvakrat toliko ljudi. Dirkanje se iz dirke v dirko stopnjuje. Stopnjuje se tudi nivo varnosti zaključkov dirk. Mi pa se navajamo na strnjen koledar dirk in skrbno gledanje le teh. Pomembne in manj pomembne informacije iz preteklih dirk in etap. Prisluhni!
2/1/202352 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dirka tam odspodaj in ali je Discord novodobni IRC?

Začelo se je dogajati. V fotografe so poleteli prvi bidoni, zgodili so se prvi padci in kakor pritiče so tukaj tudi prve zmage v sezoni. Aja, pa tudi prva nesoglasja in pranje perila v javnosti. Kakor se zagre! Prisluhni!
1/27/20231 hour, 1 minute, 46 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Ocena dresov ekip v novi sezoni

Ura in pol gobcanja o dizajnu ženskih in moških dresov. Smo bili preveč brutalni ali preveč prizanesljivi? No, na koncu je zmaga je odšla v noge... ali na pleča ekipe...? Prisluhni! Fotografije: Predstavitveni material omenjenih ekip Photos: Presentation pack of the mentioned teams
1/17/20231 hour, 31 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Srečno novo sezono

Trači, prestopi, pričakovanja, oprema. Kolesa, ekipe, dirke, presenečenja. Kdo bo na dresu nosil LEGO logotip? Prisluhni!
1/12/202353 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Drek med zobmi ali "kako izbrati pravo kolo zase"

Po vsej verjetnosti smo Jako še bolj zmedli, če si je želel omisliti gravel kolo. Vseeno upamo, da najde duh grevlanja in mu bo ta epizoda vsaj malo pomagala. Debata o kolesih, trendih in inovacijah. Prisluhni!
12/8/202256 minutes, 1 second
Episode Artwork

Disko grupa - Mi že vemo, kdo bo zmagal Giro

Predstavili so traso Dirke po Italiji za naslednje leto. Izpostavili smo nekaj etap, ki so vsaj na papirju ključne. Nekaj pesimizma, ogromno optimizma in predvsem veliko pričakovanj. In čeprav smo skoraj celo epizodo govorili o tem, kako bo na njej vozil Remco in po vsej verjetnosti Remco ter po vseh indicih Remco... Smo na koncu zaključili, da si želimo zmage nekoga drugega. Koga? Prisluhni!
10/23/202250 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Disko šoder - Šla sva na svetovno prvenstvo v grevlanju

Ne vem kaj ste počeli v nedeljo 9. oktobra. Morda kaj zelo ali pa kar nič pomembnega. V Italiji sta slovensko trobojnico zastopala Blaž in Matej. Blaž se je uradno pozicioniral kot 17. najboljši gravler v starostni skupini od 19 do 34 let. Matej pa kot 22. v starostni skupini od 35 do 39 let. Vsekakor rezultat vreden čestitk! Njuni vtisi uspešno zaključenem svetovnem prvenstvu. Prisluhni!
10/16/20221 hour, 9 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Konec sezone z zmago

Dirka po Lombardiji drugič. Back to back ali kako se že reče. Tadej Pogačar je naredil to, kar si je želel in kar se je od njega pričakovalo. Podoben "zaplet" in enak razplet dirke. Enric Mas je dirkal atraktivno in močno, Mikel Landa pa poskrbel, da je končal na stopničkah. Na drugem mestu je dirko Gran Piemonte končal Matej Mohorič, Primož Roglič pa se je za dober namen podal na štajerske ceste s svojimi navijači. Prisluhni!
10/12/202234 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Od Hrvaške do Italije

Dirka po Hrvaški, Giro dell'Emilia, Tre Valli Varesine in kup drugih "manj" pomembnih dirk za nas. Pregled dirkanja, zmagovalci in kup nevšečnosti. Kaj pričakovati od prihajajoče Lombardije? Prisluhni!
10/4/20221 hour, 1 minute, 40 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Brez pohvale za Avstralijo

Letošnje svetovno prvenstvo nas je, kot še marsikoga, pustilo ravnodušne. Skorajda ni stvari, ki bi jo lahko izpostavili za pozitivno. In na koncu se morajo kolesarji še bati srak. Kakorkoli. Pregled dirk, ki so se zgodile pretekli vikend in nam postregle z novimi nosilci mavričnih majic. Prisluhni!
9/27/20221 hour, 13 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Kronometer na Fossilna goriva

Nov teden. Novo presenečenje. Nov zmagovalec. Pri puncah večjega presenečenja ni bilo, le to, da se morda Annemiek ni zavihtela na višje mesto. Tobias Foss po drugi strani pa je poskrbel za morda največje presenečenje tega leta. Sestavil je odličen kronometer in premagal Stefan Künga. Stefana, ki je vedno prikrajšan za zmagovalni oder. Kdo ga bo zasedel ta vikend? Prisluhni!
9/19/202253 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Nikoli ne reci nikoli

Remco ne bo nikoli zmagal Grand Toura. Remco je zmagal Dirko po Španiji. Piar Jumbo Visme in Fred Wright. Enodnevne dirke v Kanadi, svetovno prvenstvo in naše največje zadrege na kolesu. Prisluhni! p.s. Imaš tudi ti kakšno zadrego iz kolesa, ki bi jo delil/a z nami? Napiši nam jo na [email protected]! Z veseljem jo bomo prebrali in "pokomentirali".
9/12/20221 hour, 5 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Minute sproščenosti, topljenje sekund in tisočinke groze

Drug teden se je pričel z odlično vožnjo Remca Evenepoela na kronometru. Svoje konkurente je tako oddaljil še za najmanj slabo minuto. Minuto, ki jo je Primož stopil v 14. in 15. etapi. V etapah, ki so nam dvignile pričakovanja in upe, da bo tretji teden poskrbel za napeto dirko. Predvsem pa odprto. No, v torek je bilo v zadnjih 100 m vsega konec. Od Enrica težko pričakujemo, da bo vozil tako ofenzivno, kot je to počel Roglič. Pustimo se presenetiti. Prisluhni!
9/7/20221 hour, 4 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Disko šoder po Italiji

Blaž in Matej o svojem udejstvovanju na Gravel World Series La Monsterrato. Smešna, za debelo zaveso skrivnosti zavita zadeva, ki se ji reče UCI svetovno prvenstvo v gravlanju se je zares zgodilo. Ne le to, zgodilo se ni v obljubljeni gravlerski deželi, kot so bili prepričani samookolicani pionirji gravlanja iz Amerike, ampak v tradicionalni deželi kolesarskega športa. "Priložnost, ki je ne gre zamuditi," si je mislil moj dobri kolesarski prijatelj Blaž, ko je 17. junija zjutraj prebral novico, da se ima prvenstvo v začetku oktobra zgoditi v Benečiji. "113 kilometrov, to je pičkin dim za naju," mi je pisal. Pa je bil res?
9/6/202255 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Nalijmo si čistega Vine-a

Ali je presenečenje prvega tedna Remco Evenepoel? Morda. Ali je presenečenje prvega tedna oziroma Vuelte nasploh Jay Vine? Definitivno. Čeprav je že lani do nesrečnega srečanja z ekipnim avtomobilom vozil impresivno in smo njegovo zmago v World Tour-u samo čakali, je vseeno presenetil skoraj z back-to-back zmagama. Privozil si je pikčasto majico, ki jo želi nositi tudi v Madridu. Tam želi nositi rdečo Remco. Želi jo četrtič obleči tudi Primož Roglič in želi jo obleči tudi Enric Mas. Zaenkrat kaže Remcu odlično. Ali bo tako tudi po drugem tednu Vuelte? Bomo videli. Do takrat pa... Prisluhni epizodi!
8/28/20221 hour, 19 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Trije dnevi Nizozemske

Uvodne etape na Nizozemskem so za nami. Kar nenako smo se navadili na štarte v drugih državah. Giro na Madžarskem, Tour na Danskem in Vuelta na Nizozemskem. Za razliko od Alejandra, so se nam zdele nenevarne. Pa tebi? Vsekakor lep uvod v Dirko po Španiji. Prisluhni!
8/22/202250 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Vuelta s štartom na Nizozemskem in EP v Münchnu

Zadnji Grand Tour sezone. Vedno vroča Španija. Tokrat s štartom v Utrechtu, kjer bodo potekale prve tri etape. Začne se z ekipnim kronometrom, kjer je velik favorit domača Jumbo Visma. Kako se bo razpletlo, kdo bo oblekel prvo rdečo majico in kaj pričakovati,... Prisluhni!
8/18/20221 hour, 39 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Matevž Govekar / zmaga št. 1

Letos je svoj vstop v World Tour odlično otvoril Matevž Govekar, ki je zmagal v 4. etapi Dirke po Burgosu. Dirke na kateri Slovenci do sedaj še nismo vknjižili etapne zmage. Leta 2014 je dirko na 3. mestu v skupnem seštevku zaključil Jani Brajkovič, ki je takrat vozil za moštvo Astane. Pregled tedna: padci, zmage, prestopi in pogled v naslednji teden, ko se prične Dirka po Španiji. Prisluhni!
8/8/202242 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Ženski Tour in klasika San Sebastian

Včasih smo po Touru imeli teden počitka. Sedaj se je koledar dopolnil z žensko izvedbo. Če smo pri moških govorili o nepredvidljivem dirkanju, se je pri ženskah to še potenciralo. Sicer so bile favoritke že vnaprej znane in rezervirane za najvišja mesta, a je dirka postregla z nepredvidljivimi potezami. In potem pride klasika San Sebastian. Remcov napad o daleč in gotova zmaga z dvema minutama. Predvidljivo ali ne? Presodi sam/a. Še prej pa... Prisluhni!
8/1/202247 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Alors on Dans(k)e

Tour se je pripeljal do Elizejskih poljan. Kot pričakovano. A z nepričakovano zmago. Tihi favorit Jonas Vingegaard je več, kot očitno prikazal svojo premoč v borbi za rumeno majico. Enako je storil Wout Van Aert za zeleno. Pikčasta se je znašla zraven sproti. In belo je oblekel Tadej Pogačar. Bolj, kot predstave Jonasa so nas impresionirale predstave Wouta. Pa tebe? Prisluhni!
7/27/20221 hour, 4 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Le Bonk Des Alpes

Zgodbe, ki jih piše Dirka po Franciji. Zmage, porazi, epski boji in epski "bonk-i". Vsemu smo bili priča. Kaj nam sploh še lahko ponudi tretji teden? Odgovor na to vprašanje bomo imeli čez en teden. Do takrat pa pregled prejšnjega, ki je bil napet, kot špica na feltni. Ali Lycra na nogah. Ali pa... Ja, prisluhni!
7/18/20221 hour, 15 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - "Trdno" v rumenem

V narekovajih z namenom. Drug teden dopušča več razpletov, ki lahko premešajo karte. Lahko, da bo Tadej še bolj potrdil svojo premoč ali pa se bodo konkurenti z napadi približali na manjšo razliko. V vsakem primeru se obeta eksploziven teden. Ampak, Tour je dolg tri. Še bo letelo. Prisluhni!
7/11/20221 hour, 12 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Podaljšan vikend na Danskem

Otvoritveni kronometer v Kopenhagnu in zaključni sprint v Sønderborgu. Danci so pripravili odlično vzdušje, ki ga je (ob pomanjkanju dirkanja) dopolnil Magnus Cort Nielsen. Zmaga Yves Lampaerta nas je presenetila. Veliko bolj, kot Crocsi na nogah ekipe EF Education-EasyPost. Pa vseeno manj, kot čelade za kronometer Specialized. Vse skupaj je en velik cirkus! Cirkus, ki smo ga komaj čakali. Vive le Tour! Prisluhni!
7/4/202255 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Zmagovalni Tiramisu, državno prvenstvo in Tour

Obelodanila sva rezultate internega tekmovanja za najboljši Tiramisu, dobili smo nove državne prvake in pričenja se Tour. Kolesarski koledar je natrpan do zadnjega kotička. Napovedi, razmišljanja in pametovanja... Prisluhni!
6/29/20221 hour, 53 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Trška Gora noge tre / Dirka Po Sloveniji

Zaključna etapa. Mala klasika v Novem mestu. Postregla je z odličnim dirkanjem, kakor tudi celotna Dirka Po Sloveniji. Imeli smo se super, delali smo na polno, še več pa smo se smejali. In to je to. Več pa ni. Prisluhni!
6/19/202234 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Kamen, škarje pa pir / Dirka Po Sloveniji

Velika Planina je poskrbela za spektakel. Spektakel navijačev, ki so se na lepo sončno opoldne zbrali na vrhu novo asfaltiranega klanca. Vsega je bilo. Kolesarjev, navijačev, pohodnikov in pijače. Le razplet je morda bil jasen. A kljub temu ni zmagal pričakovani favorit. 
6/18/202225 minutes
Episode Artwork

Disko grupa - Das ist Radsport / Dirka Po Sloveniji

Letos je na zmago v etapi čakal en dan več. Tadej Pogačar je zmagal etapo s ciljem na Celjski grad. Ne moremo reči, da je bil izid presenečenje. Kaj vse se je dogajalo? Prisluhni!
6/17/202223 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Krištof Knap - Zdravnik na dirki

Zdravnik Kolesarske zveze Slovenije in še vedno aktivni atlet. Krištof še vedno ugotavlja, da veliko močno motiviranih športnikov prej na meji pretreniranosti, kot pa da bi imeli v nekem trenutku še ogromno rezerve v treningu. Ekspert za Covid protokol. Kaj, kako, zakaj? Prisluhni!
6/17/202225 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Komolčkanje šprinterjev / Dirka Po Sloveniji

Pričakovan, a kaotičen šprint v Rogaški Slatini. Zmaga Dylana Groenewegna in presenetljivo na drugem mestu Lionel Taminiaux. Tretje mesto Pascal Ackermann. Kaj se je dogajalo v 2. etapi in kaj nas čaka v tretji? Prisluhni!
6/16/202221 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Raztur v prvi etapi / Dirka Po Sloveniji

Skeptični smo bili okrog skupinskega šprinta v Postojni. Ampak takšnega r*****a nismo pričakovali. Pričakoval ga ni nobeden. Pregled 1. etape in našega popotovanja po Slovenskih cestah. S Katro. In dobro družbo. Prisluhni!
6/15/202225 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dauphiné & Po Sloveniji

Premoč Jumbo Visme na Dauphiné in pogled na Dirko Po Sloveniji. Dirko, ki jo bomo prevozili v Disko Katri. Kaj nas čaka, kaj se bo dogajalo? Prisluhni!
6/13/202252 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Contour Slovenia - Ignac Bakše

Contour Slovenia je slovenski športno-dokumentarni film o kolesarstvu. Film o kolesarstvu, kjer je glavno vlogo prevzel Ignac Bakše. Ideja, ki se je spremenila v resen projekt. 9 dni, 80 občin in 10 regij. Ignac in ekipa pa so skupaj prevozili in dokumentirali 1.585 km poti ob slovenski državni meji. Prisluhni! Več o projektu: https://contourslovenia.com
6/3/202225 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Roza gre v Avstralijo

V drugem poskusu je šlo. Roza majica, ki se mu je 2020 izmuznila iz ramen je sedaj njegova. Jai Hindley je prvi Avstralec, ki je zmagal dirko po Italiji. Kaj vse se je dogajalo v zadnjem tednu? Prisluhni!
5/29/20221 hour, 10 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Koliko sekund je 2 sekundi?

Napet drugi teden, ki se je prevesil v tretjega. Dan počitka bo, kot je že znano, nekaterim noge okrepil, spet drugi bodo tenko piskali. Ob kar nekaj odstopih kolesarjev za skupno razvrstitev se boj za roza majico bolj in bolj oža. Kdo jo bo oblekel v Veroni? Kdo bi vedel...
5/23/20221 hour, 10 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Odstopi, padci in alternativne taktike

Prvi teden je minil brez večjih pretresov. Morda nas je na začetku presenetilo, ko je v 4. etapi odstopil Miguel Angel Lopez. A vendar so se vse etape odvile približno tako, kot smo napovedali. Slaba forma enih in presentljivo dobra forma drugih je stalnica na Grand Tourih. Kdo je pridobil, kdo je izgubil? Kdo je padel in kdo je ostal na kolesu. Prisluhni!
5/16/20221 hour, 6 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Langaši, Golaž in Giro

Gostovanja Gira na Madžarskem je konec. Uvodne tri etape so poskrbele le za manjše presenečenje na kronometru. Manjše zato, ker Simon Yates vseeno ni bil čisti "outsider". Kaj se je dogajal in kaj lahko pričakujemo? Prisluhni!
5/9/202242 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Liquishot - Klemen Petrič & Borut Božič

Z navdušenjem pozdravljam inovacije in produkte slovenskih podjetij, zato sem bil nad produktom Kolektorja še toliko bolj navdušen. Ni mi preostalo drugega, kot da se odpeljem v Logatec. Po nekaj minutah iskanja in prepričanju, da sem na pravilni lokaciji, sem poklical Klemna in ugotovil, da so za potrebe novega produkta zgradili tudi nove prostore. Prostore, kjer so v tem tednu na trg lansirali čistilno pištolo Liquishot. Kaj je to Liquishot? Prisluhni!
5/6/202242 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Anteprima

Predogled, napoved, predvidevanje,... Komaj čakamo, da se prične. Dirka po Italiji. Le, da je Grande Partenza na Madžarskem. Pregled etap, kolesarjev in klancev, ki bodo krojili dirko. Prisluhni!
5/3/202253 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Belgijski čudež

Je Valonska puščica dolgočasna dirka? So na dirki po Alpah zmagovali tisti, ki ponavadi ne? In kdo je zmagal Liege-Bastogne-Liege? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
4/25/202249 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Mathieu Mohorovich

Vse je bil. Matthew Mohorovitz, Mate Mohorović,... in še bi lahko naštevali. Predvsem pa je bil tisti, ki je naredil dirko. Napadi, vračanje po defektu. Atraktivno in vredno podija za zmagovalce. Naslednje leto brez dvoma. Matej Mohorič. Chapeau! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂 P.S. Še obljubljena povezava do twitta: klik, klik
4/18/20221 hour, 6 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Od Baskije do Nizozemske

Naporen teden za gledalce kolesarstva. Kup dirkanja in kup zanimivih rezultatov. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
4/11/20221 hour, 11 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Cycling wor(l)d - Kate Wagner

Kolesarska novinarka, arhitekturna kritičarka, glasbenica, ... Umetnica. Prvič sem prebral njen prispevek, ko je pisala o Primoževi dirki po Franciji 2020. Ampak že od samega začetka svojega pisanja je bila osredotočena na Slovenijo in naše kolesarje. In seveda kolesarjenje na splošno. Kako in kje se prepletata arhitektura in kolesarjenje? Prisluhni! Cycling journalist, Architecture critic, musician,... An artist. I first read the piece from her when she wrote about Roglič's Tour de France 2020. But she was, right from the start really focused on Slovenia and their cyclists. And of course cycling in general. How does the Architecture and cycling mix together? Listen up!
4/8/202257 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Flandrija

Dirkanje v Flandriji je doseglo vrhunec. Uspešnost Mathieu van der Poel-a v sprintu je 2/3. Vsi smo menili, da se bosta za zmago pomerila skupaj z Pogačarjem. No, ni bilo tako. Kako je bilo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
4/4/202253 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Gent-Wevelgem-Asmara

Dočakali smo zmago, ki se je napovedovala skozi celoten začetek sezone. Zmagal je Eritrejec, Biniam Girmay. Moramo priznati, da je ob vseh ostalih dirkah Gent-Wevelgem požela največ pozornosti. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
3/29/202234 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Poslušajte svoje telo - Jernej Švab

Morda klišejski naslov in nasvet, ampak... Ali se ga držiš? Z Jernejem o začetkih, napakah in dobrih odločitvah. O športu, masaži in Golf-u. O napakah rekreativnih kolesarjev in masažnih pištolah. O tem, da poslušaj predvsem in samo sebe. No, pa zdaj naju. Prisluhni!
3/25/202246 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Matej, Milan in San Remo

Zmaga. Spomenik. Matej Mohorič. Težko ostanemo ravnodušni in trdno na tleh ob takšnih uspehih. No, na tleh k sreči ni pristal ravno Matej, ki je spust iz Poggia odpeljal,... no, neopisljivo. Kateri so bili še drugi ključni trenutki dirke? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
3/21/20221 hour, 56 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Pariz-Nica & Tirreno-Adriatico

Premoč Rogliča in Pogačarja v Franciji in Italiji. Vsak na svoji dirki. Vsak v svojem stilu. Kdo so favoriti za dirko Milan - San Remo in kje se bo dirka prelomila. Pametujemo in se sprašujemo. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
3/14/20221 hour, 1 minute, 28 seconds
Episode Artwork

Harmonikar na kolesu - Mihael Štajnar

V Velobar-u je bilo hrupno. Morda na trenutke tako zelo, da se nisva dobro slišala. Sklepam, da je podobno na kolesarskih dirkah. Mihaelu okolica ni delala preglavic. Še bolje se znajde za krmilom gorskega, ciklokros ali cestnega kolesa. Da o harmoniki sploh ne govorimo. O harmoniki na katero ob koncu podkasta zaigra. Prisluhni!
3/11/202219 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dildoti, makadam in trojne zmage

Pri moških ponavadi zmagovalcu podelijo kos mesa. No, pri ženskah je ta kos mesa drugačne oblike. Zmaga Jana Polanca na dirki Trofeo Laigueglia. Epski solo pobeg na toskanskih cestah, ki ga je uprizoril Tadej Pogačar. In pa premoč ekipe Jumbo Visma na prvi etapi dirke Pariz - Nica. Obetamo si odličen teden! Prisluhni. Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
3/7/20221 hour, 15 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Otvoritveni vikend

Dobili smo se. Končno. Tako, v živo, live, 1na1,... kakorkoli. Klasično pametovanje, to in ono ter ogromno če-jev. Ampak, če bi česen ne imel če, bi bil samo sen. V glavnem, prisluhni! Kot obljubljeno v epizodi je tukaj prilepljena povezava do največjega voznega kolesa na svetu: klik klik Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
3/1/20221 hour, 6 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Kofirajdi me čakajo po karieri - Primož Roglič

Olimpijski prvak v kronometru, trikratni zmagovalec dirke po Španiji, mladoporočenec. Primož Roglič. Od najinega prvega snemanja je minilo dobro leto. Leto, ki je minilo hitro, kot sprint na dirki. Sprint v katerem lahko gre vse narobe ali vse prav. Primož pravi, da je šlo vse prav. Da padci niso padci, ampak izzivi. Prisluhni!
2/25/202219 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Ena dirka še ne odloči sezone

Remco in makadam. Froome in kronometerska kolesa. Droni na dirkah in odličen začetek slovenskih kolesarjev v World Touru. Imeli smo kavčarske "žute" minute, če se temu sploh tako reče. Dejstvo je, da ne gre delati zaključkov po nekaj uvodnih dirkah. A vseeno, nekaj stvari je jasnih. Katerih? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
2/14/202259 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Želim se izkazati kot trener - Nace Korošec

Če bi imel otroka, bi želel, da je Nace njegov trener. Sproščen, miren in preudaren. Takšni so tudi njegovi odgovori in razmišljanje. Še bolj me je presenetilo dejstvo, da je Nace nekaj let mlajši od mene. Predvsem zato, ker ima za seboj že ogromno izkušenj in kilometrine. Menim, da s takšnimi trenerji ni razloga za skrb slovenskega kolesarskega podmladka. Prisluhni!
2/11/202223 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Svetovno prvenstvo v ciklokrosu

Okrnjena zasedba, a zato nič manj informacij. Matej postreže z detajli, Uroš z vprašanji. 7 dirk. 7 napetih dvobojev. 7 zmagovalcev. Kdo so? Kaj se je dogajalo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
2/1/202250 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Trdo delo in fokus - Žak Eržen

Fant, ki je leto 2022 začel v zmagovitem slogu. Fant, o katerem bomo v prihodnjih letih zagotovo še slišali. In fant, ki ve, kaj hoče. Ki ve, da je pot do uspeha samo trdo delo. In nekaj sreče. Prisluhni!
1/28/202214 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Začenja se...

Prejšnja epizoda je bila vstop v leto 2022. Tale pa dejansko napoveduje start sezone. Ponekod so kolesarji že na polno startali, ponekod so kolesarji sezono že zaključili. Vsekakor s poslušanjem izveš polno informacij. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
1/24/202257 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Kolesarstvo je moj hobi - Marjetka Conradi

Kako vam je šla v šoli fizika? Tako, tako? Newtonov zakon? Oh ja, kje so ti časi. Za razliko od mene je fizika veliko bolj domača Marjetki. Marjetka je stanoviteljica kolesarskega društva Slovenske Specialkarke, docentka, doktorica, strokovna sodelavka in še bi lahko našteval. Kako ji uspe vse združevati? Zna biti, da je odkrila še kakšen neodkriti zakon. Prisluhni!
1/21/202219 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kolesarska upokojitev - Luka Pajek

Luka Pajek. Upokojenec? Rekel bi, da ne. Luka prizna, da mu motivacije za dirkanje in trening ne primanjkuje, ampak z glavo skozi zid pa tudi ne gre. Pravi, da bo še z veseljem mešal štrene na kakšnih dirkah, le da to tokrat v kategoriji amaterji. Kavi na kofirajdu pa večkrat doda še kepico sladoleda. Odlična ideja. Prisluhni!
1/7/202217 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Vstop v novo sezono

Zapedalirali smo v leto 2022. Trasa Vuelte, Ciklokros v Ljubljani, dirkanje na velodromu v Češči vasi, grdi dresi pelotona, lepi dresi pelotona. In "rumene strani". Klasičen začetek leta. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
1/3/20221 hour, 4 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Preudarno do zmage - Gal Glivar

Kakšen je Gal v živo, med prijatelji, ne vem. A, ob snemanju epizode sem dobil občutek, da raje kot z besedami, govori z dejanji. In dejanj je bilo v preteklosti in prepričan sem, da jih bo tudi v prihodnosti, precej. Težko je napovedovati in kronati kogarkoli za karkoli. Ampak skozi ta kratek pogovor bi lahko rekel, da bomo o Galu še slišali. Veliko slišali. Prisluhni!
12/10/202115 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Trasa dirke po Italiji

Predstavljali so jo celo večnost. In ta cela večnost je bila ena velika zmešnjava. Grande Partenza, sprinterske etape, gorske etape, kronometra,... Koktelj zmede. Ampak na koncu smo dobili traso. Zaj****o traso. Kako zelo težka bo dirka po Italiji, bomo zvedeli šele naslednje leto, kakor tudi to, kdo bo zmagovalec. Ampak, iz kavča smo si vseeno drznili napovedati svoje favorite. Kateri so tvoji? Sporoči. In seveda prisluhni epizodi. Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
11/22/20211 hour, 26 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Moja želja je World Tour - Jaka Primožič

Prvič nama je zagodel internet in ostala sva brez posnetka pogovora. Se zgodi. Dobila sva se drugič. Tokrat v živo. In tokrat so se gostje lokala odločili nekaj kakor praznovati. Se zgodi. Z Jako o tem in onem. O hitrih avtih, kolesih in seveda njegovih začetkih. In o World Touru. Za katerega upam, da v prihodnosti napišem "če vztrajaš, se zgodi!". Prisluhni!
11/19/202121 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dirko po Franciji bo zmagal...

Kolesar, ki bo ciljno črto prečkal z najmanjšim skupnim časom. Do takrat pa so vse ostalo špekulacije. Špekulacije, ki jih imamo radi. Kakšne pasti vse čakajo kolesarje, kateri so ključni trenutki oziroma etape? Pregled ključnih etap, nabor prve deseterice in ženska ekipa UAE. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
10/18/20211 hour, 2 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Konec sezone v Lombardiji

Dirka padajočega listja. Lombardija. Pika na zemljevidu, kjer smo ponovno osvojili kolesarski spomenik. No, ne mi. Osvojil ga je Tadej Pogačar. Dirke, ki so potekale čez teden so kolesarje in navijače pripravljale na vrhunec zaključka sezone. Kaj vse se je dogajalo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
10/11/202156 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Praznik blata

Ja. Tole ni bila kolesarska dirka. Tole je bilo praznovanje in pričakovanje češnje na torti, ki se je vleklo vse od leta 2002. Dež, mraz, luže, blato in na koncu še kocke. Vse to je ponudila letošnja izvedba dirke Paris - Roubaix. In upamo, da na naslednjo izvedbo ne bomo čakali 900 dni. Kaj se je dogajalo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
10/5/20211 hour, 4 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Rafal Alaphilippa

Skoraj 270km. 42 klancev. 3 napadi. Julian Alaphilippe je ubranil majico svetovnega prvaka. Presenetljiv ali zvit zmagovalec? Vsi smo ga, potem ko se je v zadnjem mesecu malenkost "potuhnil", pozabili ali pa namensko nenapovedali, kot možnega favorita. Kaj se je dogajalo pri mladincih, kategoriji U23 in v ženski konkurenci? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
9/27/20211 hour, 6 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Svetovni kronometer

Ura resnice. Ali natančneje 47 minut in 47 sekund resnice. Slabih 48 minut, ki je dalo novega svetovnega prvaka v kronometru. Drugič zapored je to postal Filippo Ganna. V senci moških, je dan pozneje postala svetovna prvakinja Ellen Van Dijk. Tudi drugič, vendar Ellen ne zapored. Dobro so se na kronometru peljali tudi naši fantje. Tadej Pogačar in Jan Tratnik sta z 10. in 15. mestom vsekakor lahko zadovoljna. Kaj vse se je še dogajalo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
9/20/20211 hour, 15 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Evropsko prvenstvo

Je bila cestna dirka ena boljših dirk letošnje sezone? Za tiste, ki smo sedeli pred TV in pametovali ja. Za tiste, ki so se znašli v tem kaosu na cesti pa malo manj. V vsakem primeru pa je evropsko prvenstvo, kakor tudi novice skozi teden, poskrbelo za svetle, zabavne in kolesarjem manj zabavne trenutke. Kakšne? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
9/13/20211 hour, 1 minute, 23 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Ali je treba sploh kaj dodati?

Tretjič. Zapored. Tri tedne. Jap, Primož Roglič je tretjič osvojil špansko pentljo. In to v kakšnem stilu! Pregled etap v zadnjem tednu in večjih dogodkov, ki so jih spremljale. Med drugim tudi dogodka, ki še ni povsem razjasnjen. Miguel Ángel López. Vprašanje kako in kje bo nadaljeval svojo kariero. Morda kaj več o tem v kakšni izmed prihodnjih epizod. Do takrat pa... Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
9/6/20211 hour, 22 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - "Zaspan" drugi teden

Zakaj zaspan? Zato, ker... zato. Ker se v drugem tednu ni kaj dosti spremenilo v generalni razvrstitvi. Zato, ker nismo videli, da bi katera od ekip preizkusila svoje noge in noge Primoža Rogliča. Ni konec, dokler zadnji kolesar ne prečka ciljne črte. In do Santiaga de Compostela je še daleč. Preklemano daleč. Kako daleč in kakšne prepreke so vmes bomo videli v tem tednu. Ta podkast je povzetek prejšnjega. Prisluhni!
8/30/20211 hour, 27 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Vtisi prvega tedna

Vuelta je kljub očitni premoči Primoža, daleč od odločene. Na papirju in med novinarji "zaspan" drug teden, prinaša vseeno veliko nepredvidljivih in nervoznih etap. V sedmi etapi smo bili priča padcu in posledično odstopu Alejandra Valverdeja, kar je spremenilo potek etape in morda tudi nadaljevanje dirke. Naša opažanja, predvidevanja in ugotovitve? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
8/23/20211 hour, 12 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Uvodne etape

Kronometer, sprint, cilj v klanec in sprint. Že uvodne etape razkrivajo karte med močjo kolesarjev ekipah in močjo ekip na dirki. Kaj se je dogajalo v prvih dneh? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
8/17/20211 hour, 22 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Prestopi & pregled Vuelte

Pričakovani ali morda kakšni malo manj pričakovani prestopi. Kdo je prestopil in kdo ne. Poleg tega pa se pričenja dirka po Španiji. Pregled etap... in kavčarsko napovedovanje razpleta? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
8/11/20211 hour, 9 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Zlato

Smo jo pričakovali? Napol. Skrbeli so nas krči, ki so bili k sreči prisotni samo v soboto. V sredo je bil nov dan. Dan za zlato. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
8/1/20211 hour, 6 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Bron

Potihem smo jo vsi pričakovali, čeprav si tega na glas nismo upali priznati. In sedaj jo imamo. Lepo je kronati uspehe, ki smo jim priča v svetovni seriji, še na olimpijskih igrah. Pregled cestne dirke v moški in ženski kategoriji. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
7/26/20211 hour, 38 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Le Tour de Slovénie

Nič prevzetno se ne sliši, če rečemo, da je tudi letošnji Tour imel slovenski pridih. Tour pod črto. Povzetek. Obnova. Rezime. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
7/18/20211 hour, 11 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Kronometer med vinogradi

La Grande Boucle, Le Tour, Dirka po Franciji, Tour, Rumena pentlja,... Še poznaš kakšno ime, ki ga nosi Tour? Drugi kronometer se ni izkazal za odločilnega, kar pomeni, da v generalni razvrstitvi ni premešal kart. Kdo se je odrezal dobro in kdo povprečno? Prisluhni! p.s. Epizoda je bila snemana v živo iz Velo bar-a, kjer je bilo veliko gostov. Zato se nas morda na trenutke sliši malenkost slabše. Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
7/17/202147 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Prost dan v Andori

La Grande Boucle, Le Tour, Dirka po Franciji, Tour, Rumena pentlja,... Še poznaš kakšno ime, ki ga nosi Tour? Vstopamo v tretji teden. Kaj odločilnega se je zgodilo v drugem? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
7/12/20211 hour, 18 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Prihod v Alpe

La Grande Boucle, Le Tour, Dirka po Franciji, Tour, Rumena pentlja,... Še poznaš kakšno ime, ki ga nosi Tour? Pregled pomembnejših dogodkov, ki so se zgodili skozi teden. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
7/4/20211 hour, 10 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Ura resnice

La Grande Boucle, Le Tour, Dirka po Franciji, Tour, Rumena pentlja,... Še poznaš kakšno ime, ki ga nosi Tour? Epizoda namenjena kronometru in še kakšni etapi pred njim. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/30/202158 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Vive le Tour

La Grande Boucle, Le Tour, Dirka po Franciji, Tour, Rumena pentlja,... Še poznaš kakšno ime, ki ga nosi Tour? V tej epizodi predelamo prvo in drugo etapo. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/27/20211 hour, 9 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Teden državnih prvenstev

Državna prvenstva v kronometru in cestni vožnji so prišla na vrsto v kolesarskem koledarju. Razpleti in rezultati? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/20/20211 hour, 8 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - 5. Etapa - Dirka po Sloveniji in širše

Zakaj širše? Zato, ker ni ostalo zgolj pri 5. in s tem zadnji etapi dirke po Sloveniji. Potekala je še dirka po Švici in Belgiji. Kaj vse je dogajalo in zgodilo? Kaj pričakujemo v tem tednu? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/13/20211 hour, 11 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - 4. Etapa - Dirka po Sloveniji

4. Etapa dirke po Sloveniji je za nami. Kaj vse je dogajalo in zgodilo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/12/202121 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - 3. Etapa - Dirka po Sloveniji

3. Etapa dirke po Sloveniji je za nami. Kaj vse je dogajalo in zgodilo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/11/202122 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - 2. Etapa - Dirka po Sloveniji

2. Etapa dirke po Sloveniji je za nami. Kaj vse je dogajalo in zgodilo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/10/202124 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - 1. Etapa - Dirka po Sloveniji

1. Etapa dirke po Sloveniji je za nami. Kaj vse je dogajalo in zgodilo? Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/9/202120 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Kriterij Dauphine

Zaključil se je Kriterij Dauphine. Pričela se je dirka po Švici. In začenja se dirka po Sloveniji. Huh. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
6/6/20211 hour, 8 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Rad bi predajal znanje in izkušnje - Matej Mohorič

Če ga ob polnoči zbudiš in vprašaš, katerega izmed Grand Tour-ov ima najraje, bo odgovoril Giro. In če bi ga vprašal, kaj ga je kolesarstvo naučilo, bi bil odgovor vztrajnost. Takšen je. Vztrajen. Ampak rad bi tudi predajal znanje in izkušnje, ki jih je in bo nabral tekom kariere. Prisluhni!
6/4/202135 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dobrodošli v Milanu

V tej epizodi se s komentarji v živo iz Velo Bar-a v Ljubljani, zaključuje tretji teden Dirke po Italiji. Epizoda je posneta nekaj minut po prihodu Egana Bernala v cilj na Piazza del Duomo. Prisluhni! Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
5/30/20211 hour, 16 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Drugi teden Gira

Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. Giro je zavil v Slovenijo. Pred tem so se kolesarji pozvpeli na Zoncolan in Jan je bil drugi. Nekaj kolesarjev se je skregalo in Remco je izpadel iz boja za roza majico. Zgodilo se je še marsikaj. Kaj? Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
5/23/20211 hour, 32 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Giro, Giro, Giro,...

Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. V tej epizodi komentiramo prvi teden Dirke po Italiji. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
5/16/20211 hour, 41 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Poskušam biti direkten - Josip Radaković

Kondicijski trener, učitelj plavanja, učitelj alpskega smučanja, učitelj nordijskega smučanja. Vse od naštetega je Josip, a najbolj je trener starejših in mlajših mladincev v KK Adria Mobil, kjer pravi, da poskuša biti čimbolj direkten. Tudi sam se je preizkusil kot tekmovalec, vendar je hitro samemu sebi priznal, da njegova figura bolj ustreza karieri smučarja. Prisluhni!
5/14/202125 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Giro d'Italia

Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. V tej epizodi komentiramo start Dirke po Italiji. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
5/10/20211 hour, 25 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Pred začetkom Gira - Jan Tratnik

Hotel. Center Torina. Jan Tratnik. Dan pred prvo preizkušnjo letošnje dirke po Italiji. Kaj bo prinesla letošnja italijanska pentlja? Tega ne zna napovedati nihče. Kakšen razplet si želi Jan? Prisluhni!
5/7/202114 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Tour de Romandie + Giro

Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. V tej epizodi komentiramo dirko po Romandiji in pregledamo start Gira. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
5/3/20211 hour, 25 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kako izgleda fotofiniš - Ivo Rilović

Ivo Rilović. Tisti, ki ga najbrž nihče ne vidi, ko na ciljni črti preverja, kateri kolesar jo je prečkal prvi. Letos praznuje 40 obletnico pričetka svojega udejstvovanja v kolesarstvu. Pred leti je v enem od intervjujev povedal, da letno še vedno prekolesari 10.000km, sedaj je ta številka sicer manjša, a še vedno vredna zavidanja. Ivo jih namreč letno "obrne" vsaj 6.000. Prisluhni!
4/30/202120 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - La Flèche Wallonne & Liège-Bastogne-Liège

Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. V tej epizodi smo ostali v Ardenih. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
4/26/20211 hour, 13 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Dobre ideje se splača izpeljati - Matej Lovšin

Od kod pride dobra ideja? Težko vprašanje. A vendar je Matej, skupaj s prijateljema, idejo spremenil v realnost. Že lani smo lahko kolesarili s slovensko znamko kolesarskih očal, letos pa so model še nadgradili. Kako, kaj in zakaj? Vse to v sveži epizodi kofirajda. Prisluhni! p.s. Če prisluhneš epizodi do konca, izveš uporabno informacijo! :)
4/23/202137 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Brabantse Pilj & Amstel Gold Race

Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. V tej epizodi smo "kolesarili" po Ardenih. Seveda smo se dotaknili tudi Cavendish-evih zmag v Turčiji in nesrečne predrte zračnice Mas-a na Dirki po Valenciji. A tudi samo pri temu ni ostalo. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
4/19/20211 hour, 24 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Kolo je del mojega življenja - Primož Čerin

Mož, oče, podjetnik, kolesar, profesionalni kolesar. Vse to je Primož Čerin. V življenju, pravi, je dal marsikaj čez. Kakšne prigode, anekdote in zanimivosti so se zgodile in se še dogajajo? Prisluhni!
4/16/202148 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dirka po Baskiji

Sedaj, ko se družimo že štiri tedne zapored, posebna predstavitev ni potrebna, a vseeno. Kaj je Disko Grupa? Gruppetto, avtobus, disco group. Na cestnih kolesarskih dirkah je avtobus ali grupetto skupina kolesarjev, ki tvorijo veliko skupino za vodilnim pelotonom. V naši izvedbi pa disko grupa predstavlja štiri "skoraj naključne" sogovornike. Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. V tej epizodi smo "dirkali" po Baskiji. Prisluhni!   Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. 🙂
4/12/20211 hour, 19 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Espresso - Tilen Finkšt

Kolesar moštva Ljubljana Gusto Santic. Tisti, ki želi ostati s kolesarstvom povezan tudi, ko bo sestopil iz kolesa. Na kakšen način želi ostati povezan še ni razmišljal. O čem pa je razmišljal? Prisluhni!
4/9/202116 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dirka skozi Flandrijo in po njej

Sedaj, ko se družimo že štiri tedne zapored, posebna predstavitev ni potrebna, a vseeno. Kaj je Disko Grupa? Gruppetto, avtobus, disco group. Na cestnih kolesarskih dirkah je avtobus ali grupetto skupina kolesarjev, ki tvorijo veliko skupino za vodilnim pelotonom. V naši izvedbi pa disko grupa predstavlja štiri "skoraj naključne" sogovornike. Disko grupa smo Matej, Blaž, Martin in Uroš. V tej epizodi smo predelali flamske dirke. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. :)
4/7/20211 hour, 6 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Kolesarstvo te pač potegne - David Črmelj

Mož, oče in kolesarski entuzijast. Naslov epizode je stavek, ki ga David izreče v epizodi. In sliši se lahko, da ga je kolesarstvo res zasvojilo. Ko se je odločil nehati tekmovati v kolesarstvu, si je vseeno želel ostati povezan s športom. Na kakršenkoli način. Kateri scenariji so bili vse možni? Prisluhni!
4/2/202129 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Dirka po Kataloniji in belgijske enodnevne dirke

Kaj je Disko Grupa? Grupetto, avtobus, disco group. Na cestnih kolesarskih dirkah je avtobus ali grupetto skupina kolesarjev, ki tvorijo veliko skupino za vodilnim pelotonom. Tudi sami, sklepamo, da bi se na dirki znašli v disko grupi. No, vsaj Uroš in Martin. Blaž se vseeno lahko pohvali z nekaj zmagami na dirkah, novopečeni pridruženi pa ima v sebi toliko tekmovalnega duha, da mu ego tega ne bi pustil. Matej Zalar je zaokrožil našo druščino. Tokrat smo predelali dirko po Kataloniji in belgijske klasike. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. :)
4/1/20211 hour, 9 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Tirreno - Adriatico & Milan - San Remo

Kaj je Disko Grupa? Grupetto, avtobus, disco group. Na cestnih kolesarskih dirkah je avtobus ali grupetto skupina kolesarjev, ki tvorijo veliko skupino za vodilnim pelotonom. Tudi sami, sklepamo, da bi se na dirki znašli v disko grupi. No, vsaj Uroš in Martin. Blaž se vseeno lahko pohvali z nekaj zmagami na dirkah, novopečeni pridruženi pa ima v sebi toliko tekmovalnega duha, da mu ego tega ne bi pustil. Matej Zalar je zaokrožil našo druščino. In kaj bomo v Disko Grupi počeli? Komentirali bomo dogajanje na dirkah. Tako, "iz kavča", kot radi rečemo. Tokrat smo predelali dirko dveh morij, Tirreno-Adriatico in klasiko od Milana do San Rema. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. :)
3/23/20211 hour, 10 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Disko grupa - Predstavitev, Pariz-Nica in napovednik

Kaj je Disko Grupa? Grupetto, avtobus, disco group. Na cestnih kolesarskih dirkah je avtobus ali grupetto skupina kolesarjev, ki tvorijo veliko skupino za vodilnim pelotonom. Tudi sami, sklepamo, da bi se na dirki znašli v disko grupi. No, vsaj Uroš in Martin. Blaž se vseeno lahko pohvali z nekaj zmagami na dirkah. In kaj bomo v Disko Grupi počeli? Komentirali bomo dogajanje na dirkah. Tako, "iz kavča", kot radi rečemo. Tokrat smo predelali dirko k soncu, od Pariza do Nice. Prisluhni! Veseli bomo vseh vprašanj, mnenj, kritik in predlogov. Tudi pohval. Predvsem pohval. V bistvu samo pohval. :) 
3/16/20211 hour, 1 minute, 14 seconds
Episode Artwork

Espresso - Jože Robežnik (Jocohud)

Videoustvarjalec, TV voditelj, kolesar. Najraje spije Barcaffe. Sprašujem se, je sploh še kakšna stvar (poleg kolesarjenja), ki je Jože ni preizkusil. In medtem, ko se je ukvarjal z vsem mogočim, posedoval tudi zajetno število koles. Najrazličnejših form in oblik. Prisluhni!
2/26/202126 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Espresso - Ana Šumah

O delu v ameriški kolesarski reprezentanci, ki je bilo bojda skok v neznano. O delu za katerega pravi, da je črno-belo. Ali ga imaš rad, ali pa ga totalno sovražiš. In med vsem skupaj študira, kolesari in še marsikaj drugega. Postala je tudi sveže pečena makadamkarka. Prisluhni!
2/19/202116 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Kineziologija in kolesarstvo - Žan Bašić

Priznam, dolgo časa je bilo moje prepričanje, da je kineziolog tisti, ki ti namesti barvne trakove na poškodovane oziroma boleče dele telesa in tako pripomore k rehabilitaciji. O kako zelo sem se motil. Z Žanom sva uspela razbiti mit kineziologov, ki se vedno bolj uveljavljajo v svetu rekreativnih in profesionalnih športnikov. Kaj vse dela kineziolog? Prisluhni!
2/12/202120 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Strukturiran trening - Simon Cirnski

Odgovori na vaša vprašanja. Polariziran trening, visoka ali nizka intenzivnost, FTP plateau,... Tokrat sem poklical tudi Žana, ki je kineziolog in je pomagal z odgovorom in nasvetom pri Nejčevi težavi. Prisluhni! Kaj te zanima? Kje se ti je zataknilo? Vprašaj! Vprašaj? Jup, pošlji nama s Simonom vprašanje na [email protected] ali odklikaj na www.kofirajd.com/vprasaj in pošlji svoje vprašanje. Obljubila sva sebi in tebi, da bova odgovarjala na vprašanja enkrat na mesec. Če bo vprašanj mnogo pa morda tudi večkrat. Sedaj si na vrsti ti. Kaj te zanima? Vprašaj!
2/5/202129 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Espresso - Andrej Žavbi

Ko postaviš kolo na stranski tir za tri desetletja in se nato odločiš, da boš ponovno pritisnil na pedala, se na velodromu v eni uri pripelješ do novega svetovnega rekoda... Hja, kaj pa vem kaj si rečeš. Vem pa, da Andrejev nasvet drži kot pribit: "V coni udobja ni napredka." Prisluhni!
1/29/202122 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

In vendar se vrti - Bogdan Fink

Kavoljub, kolesar, direktor. Globoko vpet v slovensko kolesarsko sceno in karierno pot slovenskih kolesarjev. Najbolj odmeven? Brez dvoma Primož Roglič. O 27. izvedbi Dirke po Sloveniji in povečanem vpisu mladih kolesarjev v klub. Prisluhni!
1/15/202123 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Moraš se zabavati in biti srečen - Primož Roglič

Logično je, da si postaviš cilje. Lagal bi, če bi rekel, da eden izmed ciljev ni bil podkast s Primožem. V letu, kjer se je ustavil cel svet je kolesarska karavana "šibala" in izpeljala sezono. In ravno Primož je tisti, ki jo je pričel in končal na svetovnem vrhu. O čem sva se pogovarjala se sprašuješ? Tudi o matematiki. Prisluhni!
1/8/202117 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Espresso - Matej Lovše

Večkratni svetovni prvak v kronometru med amaterji. Večkratni podprvak v cestni dirki med amaterji. Mateju uspeva tisto, o čemer vsak izmed nas potihem sanja. A, kot pravi, brez trdega dela in treninga ne gre. Prisluhni!
12/18/202015 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Trening - Simon Cirnski

Odgovori na vprašanja, nasveti za vožnjo na trenažerju, kaj početi s samim seboj v času "off season-a". Raje, kot na watte, trening po občutku. Ja? Ne? Prisluhni! Kaj te zanima? Kje se ti je zataknilo? Vprašaj! Vprašaj? Jup, pošlji nama s Simonom vprašanje na [email protected] ali odklikaj na www.kofirajd.com/vprasaj in pošlji svoje vprašanje. Obljubila sva sebi in tebi, da bova odgovarjala na vprašanja enkrat na mesec. Če bo vprašanj mnogo pa morda tudi večkrat. Sedaj si na vrsti ti. Kaj te zanima? Vprašaj!
12/11/202027 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Dirkalno kolo rumene barve - Tomato Košir

Dirkalno kolo živo rumene barve. Sestavil mu ga je oče, ko je bil star 8 let. Kasneje si je s prisluženim denarjem kupil Bianchi-ja, ki ga je oče v nemškem jeziku naročil s klicem v Italijo. Tudi Bianchi je rumen, a številko prevelik. Sedaj vozi Cervéla. Kljub temu ni prepričan, da je kolesar. Presodi sam/a. Tomato Košir. Prisluhni!
11/27/202016 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Espresso - Kristjan Hočevar

Če čebula ne bi imela če, bi moj avto ne zatajil in bi epizodo s Kristjanom posnela v času, ko smo lahko še sedli na kavo. A kljub temu, epizoda je tukaj. Verjamem, da bova še sedla na kavo, ker nama je nekaj tem še ostalo za obdelati. S Kristjanom torej o tem, da se je nekega dne odločil kupiti kolo, da se uči igrati kitaro, višinskih pripravah v Livignu in o tem, da študira Gospodarski inženiring. Prisluhni!
11/20/202011 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Zdravljica v Madridu - Lora Klinc

Začela sva enako, kot kolesarji. Na kilometru nič. In čeprav se čas ne meri v kilometrih, se vse nekje začne in nekje konča. Zato zaključujem z besedami ukradenimi iz konca Lorine knjige - "Hasta luego." Prisluhni! Več o Lorini knjigi najdeš tukaj.
11/10/202012 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Vetrovni rokenrol - Lora Klinc

Echeloni, prva zmaga na Touru, Dirka po Sloveniji, Don Kihot iz Manče in konj po imenu Halisko. Prisluhni! Več o Lorini knjigi najdeš tukaj.
11/5/202012 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Zatišje pred viharjem - Lora Klinc

Epizoda posneta po etapi z nehumanimi nakloni, ki jih ponuja cesta na Angliru. In nekaj vzponov je letos "obkljukala" tudi Lora s svojim kolesom. K vzponom pa doda Lora še nasvet, morda ne samo za izdajo knjige, ampak za karkoli v življenju - Just go for it! Prisluhni! Več o Lorini knjigi najdeš tukaj.
11/2/202018 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Kratko, sladko - Lora Klinc

Pogled nazaj. V leto 2012. Na začetke, na take in onake dogodivščine. O tem, kako nastanejo zapiski za knjigo. Ko tole pišem pa... kako sem lahko pozabil na "čizkejk"? Jebemtiš. Naslednjič! Prisluhni.
10/28/202023 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Drama v solinah - Lora Klinc

Če je lanska Vuelta postregla s padcem v prvi etapi, je letošnja postregla z vrhunsko uigrano ekipo in zmago ter rdečo majico Primoža. Malenkost se dotakneva tudi zmage na Liège-Bastogne-Liège ter omeniva Lorine kuharske sposobnosti. Prisluhni!
10/23/202013 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Kilometer nič - Lora Klinc

Dogovor, da bova z Loro posnela epizode z branimi odlomki iz knjige, je bil sklenjen še preden je knjiga sploh izšla. Nato je ideja malce tlela, sedaj pa lahko z veseljem napišem, da nama je uspelo uskladiti misli. Čaka vas/nas Vuelta v Vuelti. Spomini na lansko in spremljanje letošnje. Prisluhni!
10/20/20201 minute, 44 seconds
Episode Artwork

Espresso - Urška Bravec

Oba se resneje voziva s kolesom od leta 2017, a le eden od naju je v World Tour ekipi. Urška, kot sama pove, nikoli ni preveč resno jemala kolesa. Ukvarjala pa se je s športom, ali športi, kakorkoli. Po naključju so njeno nadarjenost za kolo odkrili na testiranju Fakultete za šport. In od tam je vse šlo samo še navzgor. Prisluhni!
10/16/202017 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Espresso - Mitja Lesjak

Kronometer ni nič romantičnega, nič udobnega. Ura trpljenja, trpljenje, napor,... Tako ga opiše tudi Mitja. A vendar, ko ga vprašam klasično podvprašanje, ki si ga boste zastavljali vsi, ki boste podkastu prisluhnili, ne zna odgovoriti. Ne zato, ker odgovora ne bi poznal. Zato, ker moraš to enostavno imeti rad. In tako, kot vse stvari v življenju, ki jih imaš rad. Težko jih nekomu opišeš z besedami. Prisluhni!
9/25/202047 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Zagrizen ljubitelj kolesarstva - Tomaž Grm

Je v življenju lahko sploh še kaj boljše, kot to, da delaš stvari, ki te veselijo? Ki te s tem, ko "trpiš" v klanec, obenem sproščajo? In malo je takšnih, ki priznajo, da jim je to všeč.  Tomaž je eden takšnih. Čudni smo, mi kolesarji, pravi. In prav ima. Nekaj je v nas. Prisluhni!
9/18/202029 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Le Tour - Tadej Pogačar

Javil se je iz Nice, kjer bo Grand Départ dirke po Franciji. Vse oči so uprte v naše kolesarske ase, ki bodo naskakovali najvišja mesta. Kdo bi si mislil! Prisluhni Tadeju, kako se spominja svojih prvih stikov z dirko po Franciji. Cesta bo odločila. Chapeau!
8/29/20204 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Espresso - Robert Vrečer

O bike fittingu pred ogledalom. O celodnevnem begu z Jensom Voigtom. Pikčasti majici na Tour de Suisse in 3. mestu na dirki Po Sloveniji. Robertov palmarès je res impresiven. Prisluhni!
8/28/202021 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Espresso - Špela Kern

Šla sva na kavo. Tja, kamor gre najraje na Kofirajd. Pirničanka, ki je prišla v kolesarstvo po naključju. No, če lahko rečemo poškodbi naključje. Dejstvo pa je, da je v kolesarstvu našla šport, ki ji je pisan na kožo. Prisluhni Špelini zgodbi.
8/21/202025 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Le nekaj centimetrov nad tlemi - Anej Doplihar

Govorila sva o parakolesarstvu. O športu, kjer pravi, da se vsak dan nauči kaj novega. Prikovan na voziček, a kljub temu poln zanosa in z nasmeškom na obrazu. Pariz 2024 se zdi daleč, a bo hitro pred vrati. In upam, da bom takrat lahko navijal zanj. Prisluhni!
8/14/202015 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Ne samo športni direktor - Luka Žele

Dobila sva se na pol poti. Luka iz Kamnika, jaz iz Maribora. Tam, kjer je potekala etapa dirke po Sloveniji. Luka. Sproščen, umirjen in preudaren. Verjamem, da ima takšen pristop tudi pri svojem delu. Govorila sva o njegovi poti med športne direktorje. O vseh nalogah in izzivih, ki ga spremljajo. Prisluhni!
7/17/202021 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Kolesarstvo = življenjski stil - Matic Ramuš

Pravzaprav nisem vedel, kaj pričakovati. Z Maticem sva komunicirala le preko socialnih omrežij. Vedel sem le, da se ukvarja z ustvarjanjem vsebin, da je ambasador kolesarske blagovne znamke in, da naju "druži" uživanje v kolesarjenju. Kolesarstvo je življenjski stil. In Matic se tega še kako zaveda. Prisluhni!
7/10/202029 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Espresso - Hvala!

Kako se zahvaliti nekomu, ki ga nisi še nikoli srečal? Težko. Je že res, da stvari včasih jemljemo za samoumevne, ampak to, da me poslušate, da ste z mano že skoraj 1. leto, me zelo veseli in riše nasmeh na moj obraz. Chapeau vsem vam!
7/3/20205 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Nimam časa za trening - Simon Cirnski

Tokrat sva s Simonom epizodo namenila kolesarjem, ki bi želeli izboljšati svojo pripravljenost na kolesu, a ne najdejo oziroma nimajo dovolj časa za trening. Kaj so tiste malenkosti, ki ti pomagajo najti čas za trening? Načrtovanje urnika. Prisluhni! Kaj te zanima? Kje se ti je zataknilo? Vprašaj! Vprašaj? Jup, pošlji nama s Simonom vprašanje na [email protected] ali odklikaj na www.kofirajd.com/vprasaj in pošlji svoje vprašanje. Obljubila sva sebi in tebi, da bova odgovarjala na vprašanja enkrat na mesec. Če bo vprašanj mnogo pa morda tudi večkrat. Sedaj si na vrsti ti. Kaj te zanima? Vprašaj!
6/26/202023 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Espresso - Petra & Mirsad

Medsebojna ljubezen. Ljubezen do kave, kolesarstva in druženja ju vodi na njuni skupni poti. Na poti, kjer osrednja točka kolesarski bar. Velo bar je dnevni bar, kjer se srečajo prijazni ljudje, kolesarji, ljubitelji šal, manekeni, filozofi in vsi ostali. Prisluhni!
6/12/202016 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Espresso - Tadej Pogačar

Preprost in nasmejan fant iz Komende, ki ima rad Kofirajde, čeprav ne pije veliko kave. O Vuelti, treniranju, power metrih, hrani in vsem ostalem. Prisluhni!
6/5/202014 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Treniranje na višini - Tadej Debevec

Doktor znanosti, profesor športne vzgoje, univerzitetni učitelj, gorski vodnik, inštruktor alpinizma in gorski reševalec. Pa tudi oče in mož. S Tadejem sva žal bila primorana posneti epizodo kar preko telefona. Ampak nič ne de. Če si se do sedaj spraševal/a, kaj za vraga delajo kolesarji na višini in kako trenirajo, je Tadej to odlično razložil. Prisluhni!
5/29/202034 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Espresso - Urška Žigart

Strastna kuharica, glasbenica, bodoča pravnica in perfekcionistka. Predvsem pa profesionalna kolesarka, ki zelo uživa na kolesu. Če bi sezona stekla, kot načrtovano, bi lahko spremljali fotografije in rezultate iz dirk. Tako pa nam sedaj postreže s fotografijami sladic in hrane, ob katerih se nam cedijo sline. Prisluhni!
5/22/202013 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Messenger - Bor Čeh

Bor Čeh iz Prad nad Bertoki. Delo kurirja, pravi, da bo opravljal do svojega 40. leta. Človek mnogih talentov, projektov in idej. In ja, že imam naročeno Pellini 42, da jo preizkusim. Sicer ne na ognju, definitivno pa iz kafetiere. Prisluhni!
5/15/202033 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Espresso - Teja Hauptman

Mama, žena, rekreativna kolesarka. Predvsem pa največja navijačica slovenskih kolesarjev. Tako je Teja opisala sebe. Jaz lahko dodam le še to, da je pozitivna, sproščena in predvsem odlična sogovornica. Prisluhni!
5/8/202019 minutes, 1 second
Episode Artwork

Espresso - Lora Klinc

Pisanje mi, za razliko od Lore, ne gre tako dobro od rok. Zato v tem "spremnem" tekstu ne bom izgubljal besed. Lora. Prijatelji ji bojda pravijo "Lora nora". Morda. Jaz lahko rečem nasmejana, iskrena in zabavna sogovornica Lora. Upam, da sedeva kdaj skupaj na kavo. Prisluhni!
5/1/202022 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Espresso - Žiga Jerman

Banane, Miha Koncilija, Rog, Gent, Paris-Roubaix in Espresso. Naštete besede same zase povedo bolj malo. Ko jih z zgodbo podkrepi Žiga pa izvemo mnogo zanimivosti. Natoči si svojo najljubšo kavico in prisluhni sveži epizodi Kofirajda.
4/24/202015 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Espresso - Aldo Ino Ilešič

Aldo. Sedaj v podjetniških vodah, še pred nekaj leti profesionalni kolesar. Kriteriji so tista disciplina, s katero je zaznamoval sebe in svojo kariero, ki se je pričela v kolesarskem klubu Perutnine Ptuj. Ponaša se z zajetnim kupom titul in zmag, med katerimi vseeno izstopa tista iz leta 2003. Še vedno namreč ostaja, najmlajši zmagovalec etape na Tour of Slovenia. Chapeau!
4/17/202032 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Espresso - Robi Jenko

Z dvema besedama - kolesarski multipraktik. Bivši tekmovalec, športni direktor, prodajni svetovalec, pisec in še marsikaj drugega. Vse to je Robi. Natoči si svojo najljubšo skodelico kave in prisluhni sveži epizodi Kofirajda!
4/10/202020 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Intenzivnost - Simon Cirnski

Kaj te zanima? Kje se ti je zataknilo? Vprašaj! Vprašaj? Jup, pošlji nama s Simonom vprašanje na [email protected] ali odklikaj na www.kofirajd.com/vprasaj in pošlji svoje vprašanje. Obljubila sva sebi in tebi, da bova odgovarjala na vprašanja enkrat na mesec. Če bo vprašanj mnogo pa morda tudi večkrat. Sedaj si na vrsti ti. Kaj te zanima? Vprašaj! Še obljubljeni povezavi do blog zapisov: Kako trenirajo zmagovalci in kaj to pomeni za nas Kalkulator vadbenih območij
4/3/202035 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Kaj pa ti počneš? - Espresso

"Kaj pa ti počneš?" je bilo vprašanje, ki sem ga postavil gostom, ki sem jih do sedaj gostil v Kofirajdu. Nasveti, ideje in razmišljanja nekaterih, so strnjeni v tej epizodi. Imaš tudi ti kakšno idejo ali misel, ki bi jo rad/a delil/a z nami? Pošlji jo na [email protected]
3/23/202016 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Vse je v glavi. Ali pač? - Andreja Holsedl

Andreja se s psihološko pripravo športnikov ukvarja zadnjih 6 let. Pred tem je bila odlična cestna kolesarka. Pravi, da jo že od nekdaj navdušuje, kako se da teoretična znanja psihologije učinkovito prenesti v športno prakso. S pomočjo prenosa teh znanj, želi športnikom s pomočjo psihološke priprave pomagati pri napredku in doseganju svojih potencialov. Kako? Prisluhni epizodi.
3/6/202035 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kava je vedno dobra ideja - Grega Gazvoda

Priznam, za Iconic sem slišal šele, ko sem snemal epizodo Kofirajda z Grego Boletom. In nato se je pričelo “raziskovanje” kaj in kako. 6 mesecev kasneje, je tukaj epizoda o ljubezni do kolesarstva in kave. Skozi epizodo lahko slišiš, da je Grega res nepopravljiv romantik. Sploh, ko sta tematika kolesarstvo in kava.
2/28/202015 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Strmi klanci in prelepi razgledi - Janez, Luka in Nika

Kdo bi si mislil. Lansko leto, ko sem ga prvič odvozil,  se je ravno na Pavličevem sedlu dokončno zakoličila ideja o podkastu Kofirajd. Vem, sliši se kliše in romantično, kar v tistem trenutku na Pavliču niti malo ni bilo. Bili so pa lepi razgledi in super atmosfera. Zato sem se odločil, da sedem na kavo z organizatorji. Kako oni doživljajo maraton? Prisluhni.
2/21/202025 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Brez dlake na jeziku - Matej Zalar

Naj te zapisi na blogu ne preslepijo, kot so mene. Matej ni bavbav, ampak ravno nasprotno. Prijeten sogovornik v podkastu in izven "etra". Poleg tega pa tudi novopečeni urednik portala runda. Ujel ga je "hype" gravlanja. Vse to in še več, v novi epizodi Kofirajda. Prisluhni!
2/14/202031 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

S kolesom po svetu - Simon Eržen

Kaj naj rečem? Kolesar, svetovni popotnik, inštruktor, kleni Štajerc'. Kako se podati na kolesarsko potovanje po svetu brez posebnega načrta? Kaj vse meniš, da potrebuješ na takšnem potovanju in na koncu ugotoviš, da sploh ne. In kako te rešijo vezice in "Duck tape"? To in še več v tokratni epizodi Kofirajda. Aja, da ne pozabim... tudi o Diagonali 335 sva govorila. Je še ne poznaš? Jo boš pa sedaj spoznal/a. Prisluhni!
2/7/202051 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Žensko telo in trening - Tina Goršek

Kako naj Tino opišem v nekaj kratkih stavkih? Sama zase pravi, da je ne kličejo zastonj "multitlonka", kar samo nakaže, da je dejavna na res veliko področjih. In eno izmed področij je raziskovanje procesov v ženskem telesu, ki nastanejo ob menstruaciji. Kakšni procesi vse potekajo izveš v podkastu. Nežnejšemu spolu pa lahko napišem samo... Chapeau!
1/24/202022 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Pretreniranost - Simon Cirnski

Dejstvo je, da v določenem trenutku vsak od nas pride do točke, ko je pretreniran. O tem, kako to preprečiti in kakšni so simptomi sva spregovorila s Simonom iz Pulse Performance, ki je že bil moj gost. Tokrat sva se lotila bolj specifične teme, ki je še kako pomembna pri rekreativcih in vrhunskih športnikih. Prisluhni!
1/17/202025 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Gozdar na kolesu - Igor Kopše

Igorjeva pot je polna vzponov in padcev. Tudi dobesedno. Šel je vse od alpinista do plezalca. Od plezalca do kolesarja. In v kolesarstvu se je dokončno našel. Pa se je res? Prisluhni!
1/10/202036 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Cafe + Cycles & Mallorca - Jakub Pieniazek

What more could I wish for, than talk with Jakub, an enthusiastic, easy-go-happy, always positive guy with true passion and drive about cycling. He and his wife opened The Workshop Cafe + Cycles; the place where people meet to share ideas, but also where you can build your dream bike, or just fix your flat tire. Listen up!
1/3/202026 minutes, 1 second
Episode Artwork

Espresso - Jan Tratnik

Še eden izmed slovenskih asov, ki krojijo dirke svetovne serije. Letošnji zmagovalec prologa v Romandiji, tretje uvrščeni na 9. etapi dirke po Franciji in velikokrat uvrščen v prvo deseterico tekmovalcev. To je Janov letošnji izplen. A nisva govorila samo o lepih dogodkih, tudi tiste manj lepe sva obdelala. A katere? Hm, to pa izveš v epizodi. Prisluhni!
12/20/201935 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Ultrakolesarstvo - Marko Baloh

Ultrakolesar. Državni prvak. Svetovni rekorder. Vse to in še več je Marko. Predvsem pa, kot vsi sogovorniki do sedaj, prijeten možakar s katerim sva spila kavico in spregovorila o njegovi kolesarski in življenjski poti. Marko je podal tudi nekaj nasvetov zate, ki morda razmišljaš o RAAM-u. Ali pa vsaj o kakšni dirki ultra kategorije. Prisluhni!
12/13/201951 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Espresso - Luka Mezgec

Lastnik prve etapne zmage za Slovenijo na slovitem Giru, kolesar pri ekipi Mitchelton Scott in predvsem zelo prijeten in gostoljuben sogovornik. Z Luko sva govorila o njegovih začetkih, o sedanji ekipi in vsem drugem, kar zadeva kolesarstvo. Tudi o tem, kako zelo si želi na Tour de France. Morda pa se mu naslednje leto želja izpolni. Pustimo se presenetiti. 
12/6/201937 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Talent se razvija z leti - Miha Koncilija

Če bi rekel, da je Miha skromen, prijazen in nadvse prijeten sogovornik... Se ne bi niti malo zlagal. Ampak je še več, kot to. Športnik, trener in predvsem tisti, ki je zaslužen, da so v Sloveniji vsi kolesarski talenti tudi najdeni. Miha v podkastu razloži kako se je tega lotil. In uspelo mu je. Oziroma mu uspeva. Vedno znova. Prisluhni!
11/29/201926 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Espresso - Domen Dornik

Triatlonec, ki ve kaj hoče. Slovenski reprezentant, ki nas bo, če se vse izzide po pričakovanjih, naslednje leto zastopal na olimpijskih igrah v Tokiu. (držimo pesti) Ker sta kolesarstvo in triatlon med seboj prepletena športa, je bilo edino pravilno, da povabim na Kofirajd tudi Domna. Uživala sva, se nasmejala in povedala (predvsem on) veliko o triatlonu. Kakšno distanco že ima Olimpik? A ne veš kaj je Olimpik? Natoči ali naroči si svojo najljubšo kavico in prisluhni epizodi, kjer je skoraj vse razjasnjeno.
11/22/201928 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Anti-doping / 2. del - Lovro Žiberna

Nadaljevanje epizode iz prejšnjega tedna. Kdo je Lovro? Lovro se s kolesarstvom ukvarja že od otroštva. Več kot 15 let je aktiven tudi kot kolesarski sodnik, od leta 2008 pa je pri UCI mednarodni uradnik za kontrolo dopinga. Prav tako pa od leta 2010 sodeluje tudi s SLOADO v Sloveniji - kot strokovni svetovalec in uradnik za kontrolo dopinga. Poleg vsega naštetega je zaposlen na Medicinski fakulteti LJ, in sicer kot docent pri pouku iz Farmakologije, kjer poskuša bodočim zdravnikom predstaviti teme povezane z medicino športa oz. nevarnosti dopinga za zdravje.
11/14/201945 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Anti-doping / 1. del - Lovro Žiberna

Lovro se s kolesarstvom ukvarja že od otroštva. Za njim je 8 tekmovalnih sezon, ko je bil pionir in kasneje mladinec. Več kot 15 let je aktiven tudi kot kolesarski sodnik, od leta 2008 pa je pri UCI mednarodni uradnik za kontrolo dopinga. V zadnjih 5 letih je bil na vseh večjih tekmovanjih (Tour de France, Giro, Vuelta, Svetovno prvenstvo, klasike in na ostalih World Tour dirkah). Prav tako pa od leta 2010 sodeluje tudi s SLOADO v Sloveniji - kot strokovni svetovalec in uradnik za kontrolo dopinga. Poleg vsega naštetega je zaposlen na Medicinski fakulteti LJ, in sicer kot docent pri pouku iz Farmakologije, kjer poskuša bodočim zdravnikom predstaviti teme povezane z medicino športa oz. nevarnosti dopinga za zdravje.
11/8/201945 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Kolesarski navdušenec - Andrej Hauptman

Selektor kolesarske reprezentance, športni direktor v ekipi Team UAE in legenda slovenskega kolesarstva. Vsekakor lahko Andreja opišem s superlativi. Prijeten sogovornik, ki ostaja še vedno aktiven delavec v kolesarstvu.  Govorila sva o Vuelti, svetovnem prvenstvu in kolesarstvu nasploh. Prisluhni!
11/1/201922 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Poškodovan okvir kolesa - Dejan Kastelic

Počen okvir, zlomljene prednje vilice, odlomljen "seat stay"? Takšne in drugačne poškodbe, ki lahko nastanejo pri nesrečah ali nepazljivosti, znajo pri servisu Kastelic popraviti. Dejstvo je, da počenega ali kakorkoli drugače poškodovanega karbonskega okvirja ni potrebno zavreči in nadomestiti z novim. Kako in na kakšen način poteka popravilo? To izveš pa ob poslušanju epizode.
10/18/201930 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Karbon - Jure Berk

Ko poslušaš Jureta se zdi, kot da ni nič nemogoče. In to z izdelki Berk Composites tudi dokazuje. Sedeži, sedežne opore, krmila, čevlji,... navsezadnje tudi celoten okvir kolesa. Vse to so v podjetju Berk Composites že izdelali. Sodelujejo z ekipami, kot so Team Jumbo Visma, Team UAE in Bahrain Merida, kar še dodatno pokaže iz kakšnega testa so. Prisluhni!
10/11/201916 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Soigneur - Marko Džalo

Splet spontanih dogodkov in trdega dela ga je pripeljal do mesta maserja in pomočnika v ekipi Ineos, bivši Sky. Marko je skromen, preprost in prijazen mož, sogovornik. Srečala sva se v Kranju, kjer domuje, ko ni na poti. In na poti je veliko časa. Kako preživlja delovne dni, kaj zajema njegov urnik in kako deluje ustroj ekipe, razloži v sproščenem pogovoru ob kavi. Prisluhni.
10/4/201931 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Nastavitev kolesa - Dejan Vračič

Dejan je kolesar. Svojo športno pot je pričel leta 2000, končal pa leta 2009. Izkušenj mu ne manjka, čeprav ne tekmuje več. Sedaj nastavlja kolesa. In v tem je dober. Tako pravijo vsi, ki so ga že obiskali. Prisluhni njegovim nasvetom in razlagi, zakaj je bike fitting sploh pomemben in kje lahko morda pomaga tebi.
9/27/201920 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Espresso - Laura Šimenc

Strastna amaterska cestna kolesarka in doktorica veterinarske medicine. Zaljubljena v miganje in živali. Državna triatlonska prvakinja, UWTC svetovna prvakinja v cestni dirki 2014. V letu 2017 je bila prva ženska v cilju na velikem maratonu Franja, bila je vice svetovna prvakinja v kronometru na amaterskem svetovnem prvenstvu v Albiju v Franciji. Postala je tudi absolutna zmagovalka med ženskami na kronometru Granfonda Tre Valli Varesine v Italiji. In letos je v Poznanu postala amaterska svetovna prvakinja v kronometru. Moram sploh še kaj dodati? Prisluhni.
9/20/201914 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

To in ono o kolesarstvu - Martin Hvastija

Nekoč profesionalen kolesar, danes pa trener, ki je izkusil vse dirke tega sveta. S kom drugim bi se lažje pogovarjal o časih, ko so se prestavnemu razmerju 36/30 le nasmehnili... Ko so pnevmatike širše od 23mm bile preširoke. Takšni in drugačni pogledi na kolesarstvo takrat in sedaj. Prisluhni najinemu pogovoru.
9/13/201920 minutes, 1 second
Episode Artwork

Kolesarim, torej jem - Tim Podlogar

“Mešam zrak, se ukvarjam s teorijo, nimam stika s prakso in sem za luno. Mislim, da vem vse in ne priznavam, da se kdaj zmotim. To sem jaz. Sicer pa sem v prvi vrsti raziskovalec, potem po vsej verjetnosti nutricionist in na koncu še kolesar. V življenju me vodi vedoželjnost.  Osrečuje me, ko izvem kaj novega in ko s svojim znanjem lahko nekomu pomagam ter ga s tem osrečim." - Menim, da je ta predstavitev dovolj dober razlog, da pritisneš "play" in poslušaš epizodo. Uživaj v poslušanju!
9/6/201925 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Servis koles - Alen Šumandl

Veriga, zavore, gonilni ležaj, amortizer, krmilni ležaj, itn. Vse to so komponente za kolo, ki jih ima Alen v malem prstu. Kot sam pove, so tekmovanja in ljubezen do kolesarjenja prerasla iz hobija v to, kar dela z veseljem in užitkom. Alen je res "zakladnica znanja". Prisluhni podkastu, kjer verjamem, da se boš veliko naučil/a.
8/30/201923 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Espresso - Robert Kranjec

Po več kot 20 letih športne kariere smučarskega skakalca, se je prelevil v strastnega kolesarja. Robert je vsestranski športnik, kar nam razkrije v podkastu, čeprav prizna, da je kolesarstvo vzljubil do te mere, da je ostale športe malenkost zanemaril. Na kolesu želi predvsem uživati in se zabavati, pravi Kofirajder torej. Prisluhni!
8/23/20196 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Kdo ustvarja Kofirajd? - Uroš Škaper

Kdo ustvarja Kofirajd? Kdo je Uroš? Kakšno kavo pije? Vse to in še več izveste v tem podkastu. Po mesecu dni, odkar je nastal Kofirajd je čas, da se predstavim.  Naročite ali natočite si skodelico svoje najljubše kave in uživajte v Kofirajdu.
8/16/201912 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Espresso - Grega Bole

Grega posebnega nagovora ne potrebuje. Profesionalni kolesar v ekipi Bahrain Merida. Z Grego sva se dobila na prečudovitem Bledu, kjer sva ob kavici sproščeno debatirala o tem in onem. Več izveš v epizodi.  Espresso so kratke epizode Kofirajda, kjer se debatira o temah, ki niso neposredno povezane s kolesarstvom. Natoči ali naroči si svojo najljubšo kavico in uživaj v poslušanju!
8/9/201911 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Kolesarska potovanja - Klemen Štimulak

Klemen Štimulak. Pred leti vrhunski kolesar, sedaj pa organizator kolesarskih potovanj. Koga drugega bi naj vprašal za nasvete in priporočila o načrtovanju kolesarskega izleta ali potovanja? Prisluhnite! Natočite ali naročite si skodelico svoje najljubše kave in uživajte v poslušanju!
8/2/201914 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Specializiran načrt treninga - Simon Cirnski

Ne ustavljamo se! Tukaj je že druga epizoda Kofirajda. V tej sva s Simonom debatirala o personaliziranih načrtih treninga, ki jih sestavljajo v Pulse Performance. Ogromno zanimivih in koristnih informacij. Pa tudi napoved na koncu razkriva kaj nas čaka v naslednji epizodi. Stay tuned! Natočite ali naročite si skodelico svoje najljubše kave in uživajte v poslušanju!
7/23/201919 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Trening z utežmi - Tadej Tukanj

Pozdravljeni! Tole je prva epizoda Kofirajda. V njej sem gostil Tadeja, ki je soustanovitelj telovadnice Fabrika. Govorila sva o treningu z utežmi za kolesarje.  Natočite ali naročite si skodelico svoje najljubše kave in uživajte v poslušanju!
7/14/201922 minutes, 31 seconds