Winamp Logo
Kilograme de fericire Cover
Kilograme de fericire Profile

Kilograme de fericire

Romanian, Education, 1 seasons, 26 episodes, 1 day 6 hours 54 minutes
About
Kilograme de fericire este un podcast născut din experiența mea cu obezitatea, prin care îmi propun să aduc inspirație în viața oamenilor care se confruntă cu kilogramele în plus. Vei găsi aici discuții cu specialiști dar și cu oameni care au o poveste relevantă în ceea ce privește implementarea unui stil de viață sănătos. Să îți fie cu inspirație.
Episode Artwork

Episodul 25: Obezitatea infantilă, o problemă reală - Dr. Bogdan Pascu

Obezitatea infantilă este o problemă care ar trebui să ne preocupe pe noi toti. Despre cauze și tratamentul obezității la copii am discutat cu Dr. Bogdan Pascu, medic Endocrinologie Pediatrică, cu expertiză în obezitate infantilă și tulburări de creștere. Dr. Pascu a fost un copil care s-a confruntat cu kilograme în plus, a simțit pe pielea dumnealui apăsarea kilogramelor, astfel încât poate întelege mai ușor ce înseamnă pentru un copil să sufere de obezitate.
19/09/20231 hour 29 minutes 45 seconds
Episode Artwork

Episodul 24: Reîngrășarea după gastric sleeve - Psih. Cristina Fedorovici

Reîngrășarea este cea mai mare teamă a pacientului bariatric. Și da, reîngrășarea se poate întâmpla chiar și după operația de micșorare a stomacului. Psihologul Cristina Fedorovici a fost în primii 50 de pacienți ai chirurgiei bariatrice din România. Și pentru că a văzut ce înseamnă călătoria pacientului operat încă de la începuturi, a ales meseria de psiholog, pentru a fi alături persoanelor care se confruntă cu kilogramele în plus. Cristina este unul din puținii psihologi din România cu experiență în lucrul cu persoanele care au ales o operație de micșorare a stomacului. Dincolo de experiența cu pacienții, Cristina a trecut prin toate fazele post-operatorii: recuperare, slăbit, reîngrășat și iar slăbit, așa că este persoana potrivită pentru a vorbi despre acest subiect.
19/09/20231 hour 16 minutes 14 seconds
Episode Artwork

Episodul 23: Corpul are nevoie să se simtă ascultat, văzut, alinat și în siguranță

E important să ne privim corpul ca un întreg, fără să izolăm părți din el. Dar de cele mai multe ori, suntem deconectați de la acesta, din diverse motive. Am vorbit cu Psiholog Larisa Anghel despre ce este trauma, dar și despre terapia somatică, o modalitate de lucru cu corpul, prin care să ii oferim acestuia resurse hrănitoare. Un episod pe înțelesul tuturor, despre cum funcționeaza sistemul nervos autonom, sistemul nostru intern de operare dar și despre ce avem de făcut pentru a fi bine cu noi. Un episod pe care vă recomand să îl revedeți de câte ori aveți nevoie să fiți mai blânzi cu voi.
19/09/20231 hour 22 minutes 11 seconds
Episode Artwork

Episodul 22: COMBATEREA BULLYING-ULUI SE FACE PRIN EDUCAȚIE - Aluziva

Suntem fericiți să trăim într-o perioadă în care avem acces la foarte multă informație, foarte rapid. Social media s-a dezvoltat foarte tare în ultimii ani și ăsta este un lucru absolut minunat. Însă e foarte important ca în mare asta de informații să nu ne pierdem pe noi. Să ne trăim viața autentic, cu bune și rele, fără să o trecem prin filtrele din Social Media. @ALUZIVA este unul din cei mai vocali și autentici oameni din online, care a înțeles că avem nevoie să vedem aici normalitatea, să taxăm bullying-ul și să contribuim la creșterea unei societăți educate. Un episod despre normalitate, educație și body positivity. Asociația Aluziva a deschis un magazin caritabil, unde poti dona lucruri de care simți că te poți despărți (care sunt într-o stare bună) și de unde poți cumpăra lucruri donate de alții. Banii strânși sunt investiți în educație, pentru a renova școli. Dacă vrei să contribui, îi
31/07/20231 hour 22 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Episodul 21: Schimbarea se întămplă dacă ți-o dorești cu adevărat - Andra Arseni

Orice schimbare necesită un efort din partea noastră. Că vorbim de slăbit, de schimbarea stilului de viață, de schimbarea jobului, toate presupun o ieșire din zona de confort. Și uneori schimbarea poate fi copleșitoare, mai ales atunci când s-au acumulat multe kilograme în plus. Dar există soluții, există oameni care au reușit. Andra Arseni este o femeie extraordinar de puternică, care și-a schimbat viața și care și-a propus ca prin experiența ei să ajute și alți oameni să trăiască mai sănătos. Pe Andra o găsiți pe retelele de socializare https://instagram.com/mindconfess?igs...</
04/07/20231 hour 17 minutes 37 seconds
Episode Artwork

Episodul 20: Alergarea - mișcare pentru minte, corp și suflet - Radu Restivan

  Când m-am gândit să îl invit pe Radu, credeam că vom vorbi doar despre alergare. Apoi am aflat că și el s-a confruntat cu kilogramele în plus, a trecut printr-un proces de slăbire și înțelege ce înseamnă să te simți rățușca cea urâtă. A ieșit un episod despre viață, despre nevoia de susținere, despre bullying și despre cum alergarea poate fi terapie pentru minte, corp și suflet. Un episod de văzut și revăzut.
19/06/20231 hour 39 minutes 13 seconds
Episode Artwork

Episodul 19: Povestea kilogramelor noastre nu este doar povestea noastră - Anca Maftei

În spatele kilogramelor în plus se află mereu o poveste. Însă, uneori, povestea nu este doar a noastră. Trauma transgenerațională înseamnă că ceea ce au trăit strămoșii noștri, se regăsește și în noi. Anca Maftei, psihoterapeut sistemic și fondator al metodei Regeneration a povestit ce este trauma transgenerațională și cum se poate vindeca prin metoda constelațiilor.
15/06/20231 hour 18 minutes 2 seconds
Episode Artwork

Episodul 18: Ca să fim sănătoși trebuie să ne mișcăm mai mult - Flavius Ursachi

Sedentarismul este unul din principalii factori care duc la obezitate si la probleme de sănătate. Flavius Ursachi este Triplu Campion National la Fitness și Culturism dar are si o experiență de peste 10 ani în a lucra cu oameni care se confruntă cu probleme cu kilogramele în plus și a ghidat sute de persoane spre schimbarea stilului de viață. Flavius a demontat mituri despre sport dar a si explicat cu exemple relevante de ce este bine să ne mișcăm mai mult si care sunt riscurile unui stil de viață sedentar.
26/05/20231 hour 19 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Episodul 17: Ioana Dumitrache, o poveste de viață despre acceptare și asumare

Doar un om care a trecut prin obezitate poate să înțeleagă ce înseamnă asta. Ioana Dumitrache este unul dintre primii oameni din România care au avut curajul să vorbească despre problemele cu kilogramele în plus și să își documenteze tot procesul. Acest episod este o poveste de viață despre acceptare, asumare și autenticitate. Și probabil Ioana Dumitrache este cel mai asumat om din online.
03/05/20231 hour 40 minutes 12 seconds
Episode Artwork

Episodul 15: Obezitatea la copii - cauze, riscuri și soluții cu Dr. Elena Țambrea

Obezitatea afectează din ce în ce mai mulți copii. Copiii cu probleme de greutate au nevoie de exemple pozitive, de susținere si înțelegere. Și părinții au o misiune grea. Și ei au nevoie să stie cum să fie alături de copiii lor. Vorbim despre obezitate infantila cu Dr. Elena Țambrea , medic nutriționist, care lucrează cu mulți copii si cu familiile acestora pentru a-i ghida spre un stil de viață sănătos.
02/05/20231 hour 13 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Episodul 15: Cum îți găsești resursele interioare pentru a slăbi? - Andreea Coțofană

De ce mâncăm prea mult? Ce beneficii ne aduc kilogramele în plus? Câtă încredere avem că vom reusi? Ce resurse interioare avem pentru a parcurge procesul de transformare? Sunt întrebări pe care un coach ne poate ajuta să ni le adresăm, pentru a ne ghida spre un proces de slăbit sănătos. Când vorbim despre kilograme în plus, sau despre slăbit, este bine să ne uităm la tot contextul de viață, la ce se întămplă în viața noastră acum, la cât de pregătiți suntem pentru o schimbare. Andreea Coțofană, psihonutriționist si coach ne-a povestit cum să identificăm resursele din noi si cum să ne găsim motivația pentru un proces autentic de transformare.
07/04/20231 hour 13 minutes 56 seconds
Episode Artwork

Episodul 14: E absolut normal să fii normal - Prăjiturela

Avem nevoie să ne amintim si că viața vine la pachet si cu bune si cu rele. E absolut normal să fim normali. Să fim asa cum suntem, pentru că fiecare dintre noi este unic. E important să ne inspirăm si să ne dorim să evoluăm, dar la fel de important este să fim blânzi cu noi, să ne acceptăm si să ne apreciem asa cum suntem. Aspectul fizic este unul din principalii declansatori ai traumelor noaste, iar comentariile despre acest subiect ne pot răni foarte tare. Uneori, mai tare decât îsi imaginează comentatorul. In spatele kilogramelor în plus se pot afla probleme emoționale sau medicale, pe care astfel de comentarii le pot agrava. Poate cel mai autentic si vulnerabil interviu al Mihaelei Sava – Prăjiturela. O discuție despre viață, despre normalitate, despre acceptare si blândețe.
31/03/20231 hour 20 minutes 18 seconds
Episode Artwork

Episodul 13: Etichetele din spatele kilogramelor în plus - Paul Avram Tukaram

În spatele kilogramelor în plus stă o durere psiho-emoțională, care îsi are sămânța în copilărie. Cărăm după noi bagaje care nu ne aparțin, etichete care ne fac rău si de care ne este greu să ne desprindem. Câți dintre noi am primit în copilărie etichete despre aspectul fizic, cu care ne identificăm si azi? Câți dintre noi stăm cu teama că ne vom reîngrăsa? Este un episod despre viață. Un manual despre acceptare si despre cum să trăim fericiți aici si acum.
22/03/20231 hour 29 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Episodul 12: Reconectarea la corp, un prim pas spre acceptare - Madi Bozeanu

Să fii bine cu tine înseamnă mult mai mult decât a fi mulțumit de numărul de kilograme de pe cântar. Atunci când vorbim despre slăbit, vorbim si despre a ne asculta corpul. Despre a învăța cum să interpretăm semnalele pe care acesta ni le dă, pentru a ne împrieteni cu corpul nostru într-un mod sănătos. &nbsp;Reconectarea este un prim pas spre acceptarea propriului corp, cu multă blândețe. O deconectare de la propriul corp duce la kilograme în plus, pe când reconectarea la corp poate facilita procesul de slăbit. &nbsp;Madi Bozeanu, terapeut somatic, ne-a povestit cu mare căldură de ce suntem deconectați de la corp si ce pasi putem urma pentru a ne reconecta la acesta.
11/03/20231 hour 22 minutes 39 seconds
Episode Artwork

Episodul 11: Dereglările hormonale și kilogramele în plus - Dr. Ruxandra Dobrescu

De multe ori obezitatea este pusă pe seama glandei tiroide. Există dereglări hormonale care pot influența kilogramele în plus sau procesul de slăbit? Ce rol are glanda tiroidă? Ce determină cresterea în greutate la menopauză? &nbsp;Sunt subiecte de interes pentru persoanele care se confruntă cu kilograme în plus sau cu obezitate, pe care le-am discutat cu Dr. Ruxandra Dobrescu, medic endocrinolog și cercetător științific.
08/02/202352 minutes 27 seconds
Episode Artwork

Episodul 10: Dieta keto-medicală, ajutor în tratarea epilepsiei - Chef Laura Eremia

Există afecțiuni medicale care impun o dieta strictă, cu eliminarea unor grupe alimentare. O astfel de dietă ajută în gestionarea bolii și poate îmbunătăți cu mult viața pacientului. Chef Laura Eremia a aflat pe pielea ei că mâncarea poate fi medicament. Fetița ei, Ema, suferă de o boală genetică rară - epilepsie BPEN. Luptă cu boala fetiței ei și printr-o dieta keto - medicală, atent monitorizată împreună cu medicii. &nbsp;Dincolo de informațiile despre această dietă care ajută în cazul bolilor neurologice, este un episod despre puterea unei mame de a-și salva copilul dar și despre misiunea ei de a ajuta și alți copii să aibă o viața normală.
28/01/20231 hour 6 minutes 49 seconds
Episode Artwork

Episodul 9: Organizarea unui stil de viață sănătos - Mădălina Preda

Organizarea și planificarea sunt foarte importante atunci când vrem să slăbim sau pur și simplu să avem un stil de viață sănătos. Suntem din ce în ce mai aglomerați, timpul parcă zboară și avem tendința să prioritizăm orice altceva, mai puțin sănătatea noastră. Despre cum ne organizăm pentru a menține un stil de viață sănătos, am vorbit cu Mădălina Preda, specialist în planificare și organizare. Mădă este și ea într-un plin proces de slăbire, așa că a împărtășit cu noi tips&amp;tricks reale. Pe Mădă o găsiți pe Instagram, unde are foarte multe resurse valoroase despre organizare https://instagram.com/madalinapreda.ro?igshid=YmMyMTA2M2Y=
10/01/20231 hour 3 minutes 41 seconds
Episode Artwork

Episodul 8: Ce mâncăm de Sărbători? - Olea Manaf

Sărbătorile și concediile nu ar trebui să fie un motiv de stres sau frustrare. &nbsp;Despre ce și cum mâncăm de sărbători, am vorbit cu Olea Manaf, consilier în nutriție și comportament alimentar. &nbsp;Pe Olea o găsiți pe contul ei de Instagram https://instagram.com/oleamanaf?igshi...
21/12/202254 minutes 16 seconds
Episode Artwork

Episodul 7: Mișcarea este o necesitate – Serafim Dinică

Stilul nostru de viață este din ce în ce mai mult îndreptat spre sedentarism. Ne bucurăm de evoluția tehnologiei, dar aceasta vine la pachet și cu o reducere a activităților fizice. Corpul nostru a evoluat mișcându-se, așa că are nevoie de cât mai multă mișcare, pentru a funcționa corect. Despre beneficiile mișcării dar și despre cum introducem sportul în viața noastră, am povestit cu antrenorul meu, Serafim Dinică. Serafim este un om pasionat de sport, care știe că mișcarea nu este doar despre aspectul fizic, ci are multe alte beneficii. &nbsp;Este preocupat să se dezvolte cât mai mult, pentru a-și putea ajuta clienții să aibă o viață sănătoasă.
21/12/202256 minutes 30 seconds
Episode Artwork

Episodul 6: Un obicei are în spate o predicție despre beneficiu sau pierdere – Paul Olteanu

Când vorbim despre slăbit, vorbim în primul rând despre schimbarea obiceiurilor. Dar să schimbi un obicei nu e mereu chiar așa simplu cum pare. &nbsp;Săptămâna trecută am fost în vizită în studioul MindArchitect, unde am povestit cu Paul Olteanu despre cum funcționează creierul nostru. Paul ne-a împărtășit informații valoroase despre obiceiuri, importanța sportului, despre motivație dar si despre adicții. &nbsp;&nbsp;E un podcast de văzut cu agenda și pixul la îndemână, dar și cu sufletul deschis.
20/12/20221 hour 8 minutes 21 seconds
Episode Artwork

Episodul 5: Mâncatul emoțional, un prieten care ne atenționează - Andreea Teodor

Una din cauzele principale, în cazul kilogramelor în plus, este mâncatul emoțional. Despre cum ne reglăm relația cu mâncarea dar și despre ce înseamnă o imagine corporală negativă, am vorbit cu Andreea Teodor, coach transformațional și psihoterapeut în formare. &nbsp;Andreea are multe programe despre mâncatul emoțional și o găsiți aici https://andreeateodor.com/
20/12/202258 minutes 17 seconds
Episode Artwork

Episodul 4: ACCEPTAREA ȘI IUBIREA DE SINE ÎNSEAMNĂ LIBERTATE - Andreea Think Healthy

Andreea Irimia - Think Healthy cum o știe toată lumea în online, este o persoană care s-a confruntat cu kilograme în plus și care a reușit să schimbe lucrul ăsta lucrând la mindset și la iubirea de sine. Intr-un episod prea scurt pentru câte am fi avut de vorbit, Andreea a povestit despre procesul său de transformare, despre obiceiurile ei sănătoase dar și despre cât de important e mindset-ul. E un episod cu foarte multă energie bună și informații valoroase, de la un om care a trecut prin multe și a reușit să se ridice, să ajungă să iubească tot ce se întamplă în viața ei. &nbsp;Pentru și mai mult vibe pozitiv, pe Andreea o găsiți pe Instagram <a href="https://www.youtube.com/redirect?event=video_description&amp;redir_token=QUFFLUhqbkl1SzJzWVlVS1k2Y2FLTUcwYk5meXFXOThTUXxBQ3Jtc0tuYi15NUljNjVsNFBIdk9xVXgwemRma3JxUkUwdENHU1VQR3NHelpMWDE4djh2eTNqQjVtYVpVY2lIaTJuYjI0MjBucU50b25ZWklYaU5JZHdTaS1lRGhjNmVuUHVrWlo1LURKMTFPeEVaUHZmX0JpTQ&amp;q=https%3A%2F%2Finstagram.com%2Fandreea_thinkhealthy
20/12/20221 hour 10 minutes 20 seconds
Episode Artwork

Episodul 3: Despre Gastric Sleeve cu un pacient și chirurgul său - Dr. Rubin Munteanu

Chirurgia bariatrică este o soluție eficientă împotriva obezității. Am făcut operația de micșorare a stomacului, Gastric Sleeve, acum 2 ani și a fost cea mai bună decizie. Vă invit să vizionați o discuție foarte interesantă, cu Dr. Rubin Munteanu, despre operația de micșorare de stomac dar și despre modul în care funcționează stomacul și cum ar trebui să mâncăm. &nbsp;Este o discuție relaxată între un pacient bariatric și chirurgul său, despre ce înseamnă această operație, care sunt riscurile ei dar și despre schimbările pe care le aduce.
14/11/20221 hour 17 minutes 8 seconds
Episode Artwork

Episodul 2: Obezitatea frânge inimi – Dr. Laura Ene

Un proces de slăbire nu este doar despre alimentație. Este mult mai mult decât atât. Este și despre motivele care au dus la acumularea de kilograme în plus, despre suportul emoțional pe tot procesul, dar și despre cum te simți fizic și psihic. E un proces care ar trebui să schimbe modul în care ne raportăm la mâncare, să se transforme într-un stil de viață. Oare există dieta general valabilă? &nbsp;Despre asta și multe altelele vorbim în episodul 2 cu Laura Ene, doctor în Diabet, Nutriție și Boli metabolice.
14/11/20221 hour 8 minutes 2 seconds