Winamp Logo
Kertomuksia Suomesta Cover
Kertomuksia Suomesta Profile

Kertomuksia Suomesta

Finnish, Personal stories, 1 season, 19 episodes, 8 hours, 56 minutes
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Talonmies

Talonmiesten määrä on vähentynyt viime vuosina, vaikka asukaskyselyissä haikaillaankin niiden perään. Kertomuksia Suomesta -reportaasissa Minna Korhonen tapaa nuoren polven talonmiehen.
12/17/201126 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta

Suklaansyönti on aikuistunut ja samalla vaatimukset suklaan suhteen ovat kasvaneet. Joulusuklaa ei välttämättä olekaan marketin konvehtitarjouksesta ostettu rasia, vaan käsintehty praliini, jota maistellaan kuin viiniä. Petri Siren on suklaakäsityöläinen, jolla pitää kiirettä puotinsa keittiössä joulun alla. Reportaasin toimittaa Päivi Leino.
12/17/201129 minutes, 1 second
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Suklaamaku muuttuu

Suklaansyönti on aikuistunut ja samalla vaatimukset suklaan suhteen ovat kasvaneet. Joulusuklaa ei välttämättä olekaan marketin konvehtitarjouksesta ostettu rasia, vaan käsintehty praliini, jota maistellaan kuin viiniä. Petri Siren on suklaakäsityöläinen, jolla pitää kiirettä puotinsa keittiössä joulun alla. Reportaasin toimittaa Päivi Leino.
12/6/201129 minutes, 1 second
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Sijaismummu on kuin oma

Kaikilla lapsilla ei ole omaa mummoa tai pappaa, mutta tähänkin on keksitty ratkaisu - varaisovanhemmat. Ne ovat tarpeen etenkin, jos juuret ovat muualla kuin Suomessa. Minna Korhonen tapasi sijaisvaarin ja -mummon sekä heidän sijaislapsenlapsensa.
9/4/201126 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Metsänaiset jänisjahdissa

Kertomuksia Suomesta vie metsänaisten jänisjahtiin Pieksämäen liepeille, mukana on toimittaja Minna Korhonen.
9/3/201128 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Omenan uudet tuulet

Kertomuksia Suomesta vie omenapitäjä Lohjalle, jossa Timo Krappe viljelee sukutilaansa. Toimittajana Minna Korhonen.
8/27/201128 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Maahanmuuttajasiivoojat

Siivousalalla työskentelee yhä enemmän maahanmuuttajia. He tekevät ne työt, jotka eivät suomalaisille aina kelpaa. Matalapalkka-aloille värvätäänkin tulevaisuudessa enistä enemmän työvoimaa ulkomailta. Kertomuksia Suomesta ohjelma väittää, että Suomi ei pysy puhtaana ilman maahanmuuttajia. Toimittajana Minna Korhonen.
8/18/201127 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Työmatkapyöräily

Työmatkapyöräily on nousussa. Siihen kannustavat niin kunnonkohotus kuin huoli ympäristöstä. Mutta onko pyöräilystä tullut polkupyörien ja erilaisten varusteiden kehittymisen myötä jo aivan toisenlaista kuin muutama vuosikymmen sitten? Ohjelmassa seurataan Satu Henrikssonin työmatkan taittumista polkupyörällä ja tavataan myös polkupyöräkauppias Markku Kulmala. Toimittajana on Päivi Leino.
8/18/201128 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Kesämökkipitäjä hiljenee syksyyn

Etelä-Savon maakunta ei suostu kokonaan kuihtumaan. Vaikka syys hiljentää kyläteitä vähitellen, niin vanhoilla pitäjillä elää uusi henki. Hirvensalmi Mikkelin vieressä vetää asuinkuntana puoleensa jopa lapsiperheitä ja Kangasniemi on saanut kesämökkiläisistä pysyviä asukkaita. Kertomuksia Suomesta -ohjelmassa toimittaja Jukka Arvassalo liikkuu nykysavolaisissa maalaismaisemissa.
8/14/201128 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Reportaasi paaston ajasta

Maailman arviolta 1,3 miljardia muslimia viettää paraikaa ramadania. Suomessakin islamin pyhä kuukausi ramadan näkyy vuosi vuodelta enemmän, kun muslimien määrä maahanmuuton ja käännynnäisten myötä kasvaa. Mikä saa suomalaissyntyisen naisen verhoutumaan huiviin, ja luterilaista elämää eläneen kääntymään muslimiksi? Toimittajana Päivi Leino.
8/13/201129 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Kivijalkaretkellä Lumivaarassa

Tuhannet suomalaiset suuntaavat kesäisin rajan takaiseen Karjalaan katsomaan suvun maisemia. Kertomuksia Suomesta -ohjelma vie tällä kertaa kivijalkaretkelle Lumivaaraan, joka sijaitsee Laatokan luoteisnurkassa 30 kilometrin päässä Sortavalasta. Mukana kivijalkoja etsimässä on toimittaja Anna-Liisa Haavikko. Ohjelma on uusinta YLE Radio 1:stä heinäkuulta 2010.
8/13/201128 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Muuttuva pappeus

Pappeus on naisten myötä muuttunut ja muutos kiihtyy. Virassa toimivista papeista on tällä hetkellä noin kolmannes naisia, mutta sekä teologian opiskelijoista että kesäkuussa vihityistä uusista papeista naisia on valtaosa. Kertomuksia Suomesta -ohjelman päähenkilöinä on kaksi papintyöhön kutsuttua nuorta naista. Kumpikaan heistä ei ole astellut pappeuteen lyhintä mahdollista tietä. Toimittajana on Eve Mantu.
8/5/201123 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Ravi on kova laji

Huippu-urheilu ihmispuolella on jo tiedettä, onko se sitä myös hevospuolella? Harri Koivunen valmentaa ravihevosia Turussa Metsämäen raviradan kupeessa. Reportaasin ravista toimittaa Päivi Leino. Ohjelma on kuultu Yle Radio Yhdessä heinäkuussa 2010.
7/30/201129 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Hattuvaarasta kultakylä

Kertomuksia Suomesta matkaa Suomen itäisimpään kylään, Ilomantsin Hattuvaaraan. Reportaasin toimittaa Päivi Leino.
7/23/201129 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Seppä etsii raudan sydäntä

Kertomuksia Suomesta. Seppä etsiin raudan sydäntä. Reportaasi kyläsepän työstä. Toimittajana Päivi Leino.
7/16/201128 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Päivähoitoa karjalan kielellä

Kertomuksia Suomesta käy Nurmeksessa karjalan kielen kielipesässä. Toimittajana Päivi Leino.
7/9/201128 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Päivä kaljalla

Kertomuksia Suomesta lähtee pubikierrokselle Turussa. Mitä baareissa mietitään arkena päiväsaikaan ja keitä on liikkeellä? Toimittajana Päivi Leino.
7/2/201129 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Eläinten eläkepäivät

Harva hyötyeläin saa elää elämäänsä vanhuuteen asti ja kuolla luonnollisesti. Toisin on kuitenkin eläinten vanhainkodissa, jossa niin kaviolliset kuin siivekkäät saavat rauhassa vanheta ja nauttia olostaan. Kertomuksia Suomesta -reportaasissa tutustutaan eläinten eläkepäiviin Etelä-Pohjanmaalla Ylistarossa. Toimittajana Minna Korhonen.
6/25/201128 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Kertomuksia Suomesta: Ruokaa roskiksesta

Aiemmin roskisdyykkaus on mielletty laitapuolen kulkijoiden puuhaksi. Ajat ovat muuttuneet, sillä jäteastioita tonkivat myös ihan tavalliset ihmiset. Eikä ihme, sillä varsinkin kauppojen roskiksiin päätyy hurjat määrät elintarvikkeita. Minna Korhonen lähti Petri Lappalaisen mukana dyykkaamaan Kokkolaan.
6/18/201128 minutes, 33 seconds