Winamp Logo
Kavioliitossa Cover
Kavioliitossa Profile

Kavioliitossa

Finnish, Animals/Wildlife, 6 seasons, 64 episodes, 2 days, 2 hours, 2 minutes
About
Kavioliitossa-podcast on kahden hevoshullun todeksi tullut unelma. Katja Ståhl on paitsi pitkän linjan toimittaja, myös vielä pidemmän linjan hevosihminen. Katjalla on tällä hetkellä kaksi hevosta, joista toinen on raskaana. Lajina enemmän este- kuin kouluratsastus. Teemu Ahtee on kouluratsastaja-valmentaja, joka on siviiliammatiltaan lentokapteeni. Teemu hevosen nimi on Seppo. Teemu ja Katja pääsevät vihdoinkin puhumaan siitä, mistä aiheet eivät lopu koskaan: hevosista. Puheet kattavat sekä muisteloita, opin paikkoja kuin uskomattomia tarinoitakin. Hevosten kanssa ei tule aika pitkäksi!
Episode Artwork

Kavioliitto goes Ypäjän Hevosopisto vol 3

Tässä jaksossa kaikkien alojen erikoisasiantuntijat Katja ja Teemu puhuvat liveyleisölle! Kyllä! Kuuntelijakysymyksiin vastaillaan ja laukannostoa pohditaan. VIP-terassilla väijytään kisoja ja ohikulkevalle Sani Illille huudetaan. Onhan siinä asiaa - lähes! Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Ypäjän Hevosopisto.
6/24/202332 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Kavioliitto goes Ypäjän Hevosopisto vol 2

Tässä jaksossa yritetään saapua kisa-alueelle ja tehdä kaikki oikein. Kokeet kansliassa ovat toiselle meistä vaikeat. Todistaakseen ylivertaisuutensa Teemu irrottaa kengityspajalla myös hevoselta kengän ja nakuttelee sen takaisin. Katja keräilee nauloja. Seuraavassa jaksossa ollaankin LIVENÄ Finnderbyssä! Jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Ypäjän Hevosopisto.
6/13/202353 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Kavioliitto goes Ypäjän Hevosopisto vol 1

”Nähdään sit siinä Ypäjällä kakkostallin vieressä mut mennään sit hiekkalaatikkoon.” WHAT? Kavioliitto avaa nyt Ypäjän salaisuudet: missä ja mitä, paikoin jopa miksi! Tässä jaksossa pääsemme Helkyn tunnille, ajelemme lavakärryllä ympäri tontin ja tutustumme mm. suolahuoneeseen. Jakson hevostähdet ovat Ilmari, Hyrrä ja Kurvi. Tämän jakson kaupallinen yhteistyökumppani on Ypäjän Hevosopisto.
6/12/202345 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Hevosnaiset ovat kovaa sakkia!

Kuten tiedämme, maailmassa on nykyään monta sukupuolta. Myös ratsastuksessa on useampi sukupuoli, mutta mitkä ne ovat? Jos hevosnainen joutuisi vankilaan, mihin hän asettuisi vankilan arvojärjestyksessä? Teemu valmistautuu kisoihin ja Katja valmistautuu ratsastustunteihin. Mikä ajaa turmioon (kauppa), entä mikä hurmioon (kevyt hevonen)? Nämä ”asiat” ja paljon muuta kauden viimeisessä Kavioliitto-podcastissa. Hyvää kesää!
6/5/202146 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Dressageihmiset puhuvat dressageasioista

Uusimmassa Kavioliitossa-jaksossa käy ilmi, että Teemu on ilmoittautunut kilvanratsastukseen ja Katja on kuviokellunut viikonlopun Jyken kurssilla. Mitä näistä seurasi? Entä miksi kaikki HEVOS-etuliitteinen maksaa kymmenkertaisesti sen, minkä IHMIS-etuliitteinen. Ynnä tuhti paketti höpönlöpöä!
5/29/202142 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Kaikki hevosen hoitokeinot & Kavioliittoristeilyn ohjelmaideoita

Katjan Hilppa on terve, mutta jännettä pitää vahvistaa. Mikä tehoaa parhaiten? Iilimadot, esirukous, shockwave? Lisänä makustelua tulevasta Kavioliittoristeilystä! Ynnä kosolti täyttä tuubaa.
5/22/202152 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Onko dressage pelkkää dressagea?

Hilppa sai komennon unohtaa estehevosen ura. Miten tähän suhtautui ratsastajansa? Entä mitä Teemu tekisi, jos hevoseltaan evättäisiin mahdollisuus kovan luokan dressageen? Tämä, ja paaaaljon muuta lähimmässä Kavioliitto-podcastissasi!
5/15/202147 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Kuka ratsastaisi nuorta hevosta?

Teemu oli Oripäivillä ja Katja ratsasteli omaa nuorta tammaansa, molemmilla siis näkemystä aiheesta. Millä tavalla nuorta hevosta tulee kouluttaa ja kuka sitä saa tehdä? Onko se ydinfysiikkaa? Miksi Hilppa löi naamallaan Katjaa päähän? Onko se huonosti koulutettu? Toki poiketaan aiheesta aivan epämääräisille alueille, niin kuin asiaan kuuluu.
5/8/202147 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Millä mielin menet tallille?

Nousetko selkään, vaikka pää on räjähdyspisteessä? Älä! Teemu neuvoo, miten mielen saa kevenemään, ja muuta totaalista hölynpölyä. Kuuntele vaikka!
5/1/202136 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Mitä tekisimme, jos emme ratsastaisi?

Teemu ehdotti, että pohdimme tätä. Vastasin, että en mitään. En tekisi mitään! Jotain kuitenkin varmaan tekisin, mutta mitä? Pohdimme myös miksi trikooluoti-pyöräilijät ovat rasittavia ja millä tavalla. -Katja
4/24/202146 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Rohkeat hevosnaiset ovat valmiita mihin vain!

Tuoreimmassa Kavioliitossa- jaksossa selviää millaisilla keinoilla on Teemulle ehdotettu maksua kouluratsastustunneista? Entä taksikyydistä? Mistä kengittäjät ovat joutuneet kieltäytymään kiinnitettyään irronneen kengän? Kuinka pitkälle hevosnaiset ovat valmiita menemään hevosensa hyväksi? Tämä ja paljon oheishömppää uusimmassa jaksossa!
4/17/202151 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Selityksiä riittää!

Onko mahdollista, että Teemukin on joskus selitellyt, kun olisi pitänyt vain olla hiljaa? Millaisia selityksiä Katja on tarjonnut perustellakseen huonoja suorituksiaan? Selitykset ovat siitä kivoja, että harvemmin liittyvät juuri MINUUN.
4/10/202157 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Kavioliitossa on täällä taas!

UUSI KAUSI ON TÄÄLLÄ!! Neljännen kauden ensimmäisessä jaksossa Katja ja Teemu käyvät läpi Hilpan levade-harjoitukset ja Metkun metkut. Muistellaan millaista hevoskirjallisuutta nuoruudessa luettiin ja miksi. Eli puhdasta asiaa taas kerran!
4/3/202153 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Miksi kuulun seuraan ja mikä lihas itselläni on vinossa

Ällistyttävän vinhan ajatusketjun myötä pääsemme Teemun uudesta hevoskaverista seura- ja liittomaailmaan, ja sieltä ketterästi Katjan uusiin amerikkalaisiin piilolihaksiin, joita nyt aktivoidaan innokkaasti. Surut on jätetty taakse ja ote asiasta on taas hatara ja hyökkäävä!
3/6/202157 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Kavioliitto puhuu netin kyynaamoista

Kavioliitossa-podcast on palannut takaisin juurilleen: jutut lentävät suuntaan jos toiseenkin, välillä vilahtaa hevosen häntä. Tarkoituksena oli puhua netin ilkeistä, satuttavista ja tyhmistä kyynaamoista, mutta eihän me jaksettu heille kovin paljoa aikaa antaa. Lajimme parissa on niin paljon kaikkea kivaakin! Miten Teemu on toipunut? Osaako Katja enää mitään? Nämä, ja paljon muuta, lähimmässä Kavioliitossa-podcastissasi.
2/27/202150 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Kun hevonen kuolee

Tässä Kavioliitossa- jaksossa huumori loistaa poissaolollaan. Myöskin erilaiset valituksen aiheet ja kommentointi. Teemun rakas Seppo lähti tällä viikolla aivan yllättäen vihreämmille niityille. Teemu oli urhea ja päätti kertoa tuntonsa heti tuoreeltaan. Tämäkin kuuluu lajin luonteeseen: aina ne lähtevät ennen meitä. Teemulle tämä oli ensimmäinen menetetty hevonen, Katjalla niitä on jo kertynyt kaksi. Tiedätte tunteen!
2/20/202144 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Valmentajalla on väliä!

Kavioliitossa-sarjan uusimmassa jaksossa tapetilla valmentajat. Valmentajat olivat Valmentajaseminaarissa, Katja ja Teemu puivat asiaa podcastissa. Mitä Kyra neuvoi? Kuka on ollut paras opettajani/valmentajani? Mitä eroa niillä on? Lisänä oheisharjoittelun oheisharjoitteluohjeet.
2/13/202152 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Puhuttava RATSASTAJAN KUNTO ja hevosen tietysti myös!

Ratsastajain paska kunto ja oheisharjoittelun puute on ajanut Katjan nurkkaan: asialle on tehtävä jotain! Siis jotain muuta kuin haukkua tutkimus, jolla se selvisi. Mitä tapahtui? Entäpä hevonen, eikö nopea hevonen olekaan lihaksikas? Miten hevosen pattia kasvatetaan? Keskustelussa löytyy, vastauksissa välttämättä ei. Kuvassa muuten Teemun Seppo!
2/6/202150 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Talvi ja sen aiheuttamat säädöt

Uudessa Kavioliitossa-jaksossa keskustelu alkaa talven aiheuttamilla kommervenkeillä ja jatkuu siitä yllättävien aasinsiltojen kautta kryptisiin puheenaiheisiin. Toisinaan aiheet liittyvät myös hevosiin!
1/30/202156 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Hevosen nivelet feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Kavioliitossa-sarjan tuoreimmassa jaksossa on aiheena hevosen nivelet ja ratsastusmotivaatio. Eläinlääkäri Maria Pyykönen kertoo miten hevosen niveliä tulee muistaa. Teemu ja Katja pohtivat myös ratsastusmotivaatiotaan ja kykyjään. Selvityksen alla myös, voiko siihen luottaa, että koira tai hevonen löytää kotiin.
1/23/202154 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Hevosen vatsa feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Vatsat – nuo hevosten ja hevosihmisten murheenkryynit! Hevosen vatsa on kuin Rubikin kuutio, jota ei saa koottua. Siitä voi hyvällä tuurilla tulla ihan kiva kuvio, huonolla ainainen sekamelska. Aiheeseen antaa jämäköitä lausuntoja eläinlääkäri Maria Pyykönen, vähemmän jämäköitä poddaajat itse.
1/16/202152 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Hevosen stressi feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Uusimmassa Kavioliitossa-sarjan jaksossa stressataan. Hevonen stressaa, ja sekös meitä stressaa. Mikä avuksi? Millaisessa tilanteessa Seppo menee raiteiltaan, entäs Hilppa? Kaikki esiin. Jaksossa mukana myös eläinlääkäri Maria Pyykönen, joka muun muassa kertoo omien hevostensa stressinaiheista.
1/9/202154 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Hevosen lihakset ja treenaaminen feat. eläinlääkäri, kouluratsastaja Maria Pyykönen

Mitä hevosen lihakset tarvitsevat kasvaakseen? Entä mitä hevosnainen tarvitsee saadakseen aikaan draamaa? Toiseen tarvitaan vaikka mitä, toiseen ei juuri mitään. Maria Pyykönen avaa meille ruokintakonstinsa.
1/2/202149 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Minäkö kriittinen? Höpön höpön!

Miksi me ratsastajat olemme aina niin kriittisiä itseämme kohtaan? Eikö kaikista löydy jotain positiivista? Ai ei?
12/26/202048 minutes
Episode Artwork

Ostaisinko hevosen?

Kavioliitossa kaksikko Katja ja Teemu pähkäilevät milloin ihminen on valmis ostamaan hevosen? Entä milloin lapsi on valmis siihen, että hänelle voi ostaa ponin? Tunnistanko itse hyvän hevosen? Ehkä en. Tämä, ja paljon otsikon vierestä!
10/17/202053 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Kukkuu!

Kavioliitossa uusimmassa jaksossa käydään läpi Teemun estekisat Oulussa (edellisistä kai 20 vuotta) ja pohditaan myös miksi hevospiireissä pimitetään tietoa. Kuolleeseen hiekkaan keksitään myös vastaus.
10/10/202045 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Tallipaikka

Ei ole ihan sama missä hevonen asuu! Katja ja Teemu pohtivat Kavioliitossa mikä tallipaikassa vetoaa, mikä työntää pois? Arvioidaan omat tallit ja tietenkin POHJAT. Mistä tulevat geopatit? Onko se eläin?
10/3/202045 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Stereotypiat

Millaisia ovat koulu-, entä esteratsastajat? Pitävätkö yleistykset paikkansa vai ovatko ne suuri vitsi? Pohdintaa myös kaukaa asian vierestä.
9/26/202047 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Kuka auttaisi hevosihmistä?

Heppamaailma on täynnä asioita, joihin et ole ennen törmännyt, etkä oikein edes tiedä keneltä kysyisit. Usein ongelma on pelkästään se, ettet kehtaa kysyä, mutta joskus et tiedä kuka tietää asiasta. Ratsastusopettaja opettaa ratsastusta, mutta kuka opettaa kaiken muun? Tietämättömät Teemu ja Katja heittävät kysymyksen ilmaan ja pohtivat minkä asioiden kanssa ovat olleet ulalla.
9/19/202045 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Katja ja Teemu hevoskaupoilla

Millaisia hevosia on kaupan, millaisia haluttaisiin? Mitä on koettu ja missä? Hevoskauppa aiheuttaa kammottavia riitoja ja myös suurta onnea – ratsuporukoissa. Ravimiehet eivät lakimiehiä liiemmin rasita. Vai?
9/10/202046 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Kootut selitykset

Millaisia selityksiä kuullaan, kun kisat menevät pieleen? Onko syynä koskaan omien kykyjen rajallisuus? Millaisia syitä löytyy koulu-, entäpä esteratsastajilta? Teemu ja Katja selittävät myös omat tyrimisensä.
9/5/202047 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Puolipidäte, tuo kaiken mystisyyden ydin

Jo muinaiset roomalaiset pohtivat puolipidätteen saloja, eikä asia ole vieläkään ihan selkeä. Mikä se on ja mihin sitä tarvitaan? Kavioliitto osaa ja neuvoo!
8/29/202048 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Satuloita, koulukisoja ja jonkun kädet liian ylhäällä!

Tässä Kavioliitossa-jaksossa hypellään täysin holtittomasti asiasta toiseen. Hevoset kulkevat puheenparressa mukana, useimmiten ystävinä. Satuloista kannetaan huolta, liikaakinko? Ja onko Teemun istunnassa ollut joskus jotain sanomista? Entä Katjan? Tokkopa.
8/22/202049 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Kavioliitossa podcast goes anatomic

Millaisia vammoja on koettu ja mihin kohtaan on sattunut? Onko ottanut kipeää, kun on lentänyt hevosen selästä? Keskustellaan myös siitä, miten mies voi ylipäänsä ratsastaa, kun ne kiveksetkin. Tai nainen, kun on ne tissit.
8/15/202047 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Rahat ja henki!

Kavioliitossa-jaksossa Katja Ståhl ja Teemu Ahtee pohtivat raha-asioita. Paljonko ratsastus nieli rahaa ennen, entä nyt? Taalat tiskiin!
7/18/202054 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Ratsastajan ja hevosen varusteet

Kavioliitossa-jaksossa Katja ja Teemu puhuvat tällä viikolla varusteista. Mitä kannattaa käyttää, mikä toimii, mikä ei? Mitä oli ennen, mitä on nyt? Ja millä ne saappaat kannattaa kiillottaa?
7/11/202043 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Hevoshommissa neuvoja on yhtä paljon kuin paarmoja hyvänä kesänä

Parhaat neuvoista ovat olleet upeita, huonoimmista ei olla vieläkään päästy perille. Yksi on varma: neuvoja on saatu – ja myös annettu. Kavioliitossa-jaksossa sinua neuvoo neuvoista Katja ja Teemu.
7/4/202046 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Arki kopukoiden kanssa

Kavioliitossa-podcastissa Katja ja Teemu pohtivat arkikuvioita. Millaista on arkemme heppojen kera? Mitä siellä tapahtuu ja miksi? Onko meillä ehkä joku häiriö, kun juostaan tallilla yhtenään?
6/27/202042 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Ulkomailla ratsastamassa

Toinen meistä on käynyt ulkomailla asti valmentautumassa, toinen hassuttelemassa lusitanoilla. Mikä meno siellä oli? Millaisia eroja on maailman hevosmeiningeissä verrattuna omiimme? Palveluksessanne Kavioliitossa-podcastissa Teemu Ahtee ja Katja Ståhl.
6/20/202043 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Hevoset ja onnellisuus

Mitä kaikkea hevoset tuovat elämäämme? Kavioliitossa-jaksossa Katja ja Teemu ruotivat erilaisia harrastuksen tuomia onnen, epätoivon, riemun ja itkupotkunaurun täyttämiä hetkiä.
6/13/202048 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Hevoseni on hajalla

Sellainen hevosenomistaja on kaiketi tavattu joskus jossain, jonka hevonen ei koskaan kärsinyt mistään vammasta. Voi olla huhuakin tai kaupunkilegenda. Me emme ole niitä ihmisiä, vaan meidän hevosilla on ollut yhtä ja toista pulmaa. Kerromme siitä nyt teillekin.
6/6/202044 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Kisamuistot!

Kisat tulevat taas, ja vaikka eivät tulisikaan, niitä voi aina muistella. Kavioliitossa-sarja proudly presents Kiehtovimmat kisamuistot by Teemu Ahtee & Katja Ståhl.
5/30/202051 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Miten meistä tuli hevoshulluja?

Tarkennus. Teemu on ratsastaja, minä olen hevoshullu. Millaista oli olla hoitajana ja missä oltiin? Miten kaverit suhtautuivat ratsastavaan poikaan? Missä vaiheessa perheeseen tuli ensimmäinen hevonen? Kavioliitossa-jaksossa puhutaan Katjan ja Teemun harrastamisen alkumetreistä.
5/23/202054 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ratsastajan ja opettajan kommunikaatio - mikä siinä on niin vaikeaa?

Ratsastaja onnistuu, jos opettaja saa ratsastajan oivaltamaan miten pitää toimia. Vai onnistuuko? Onko opettaja huono vai oppilas tyhmä, kun homma ei etene? Kavioliitossa-jaksossa riviratsastaja ja valmentaja keskustelevat aiheesta, mukana huumoria.
5/16/202042 minutes, 35 seconds