Winamp Logo
Jutranji program Cover
Jutranji program Profile

Jutranji program

Slovenian, Daily News, 1 season, 382 episodes, 2 days, 7 hours, 11 minutes
About
Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
Episode Artwork

Zakaj lahko mlečni izdelki živalim povzročajo težave?

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
6/14/20248 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Pametno košarkarsko igrišče Gorana Dragića

Otvoritev pametnega košarkarskega igrišča, ki nosi ime Gorana DRAGIĆA na Ptuju, je dokazala, da ima kapetan zlate izbrane vrste iz leta 2017 navkljub upokojenskemu staležu v rokah še vedno primat enega najbolj priljubljenih slovenskih športnikov. Na otvoritvi je bila tudi Helena Ajdnik.
6/13/20247 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Trojicafest 2024

Festival Trojicafest je tradicionalni občinski dogodek, ki so ga organizatorji v zadnjih letih preoblekli v drzno, inovativno in privlačno podobi za vse generacije. V 4 dneh dogajanja obišče več kot 10.000 ljudi. O dogodku smo se pogovarjali z direktorico zavoda za turizem Sveta Trojica, Laro Loparič.
6/12/20246 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Medeni vikend v Mariboru

Minuli vikend je v Mariboru potekal Medeni vikend s sloganom Zdravilna moč medu in konoplje. Kako je bilo? Prisluhnite.
6/11/20244 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Kako prepričati psa ali mačko, da poje tableto?

V oddaji Vesela tačkia lahko izveste, kako prepričamo psa ali mačko, da poje tableto. Iz mariborskega Zavetišča za živali pa smo predstavili psičko Queeny in psa Robija.
6/7/20249 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Zmešani festival 2024

V četrtkovem jutru smo vas povabili na Festival mladinske ustvarjalnosti, tako imenovani (Z)mešani festival. O njem smo se pogovarjali s Katjo Sreš.
6/6/20246 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Lent 2024: David Gorinšek - StandUpLent

Koproducent Stand Up odra na Festivalu Lent 2024 David Gorinšek, nam je danes zaupal, komu vse se bomo letos na festivalu Lent smejali.
6/4/20248 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Urša Kamenik - svetovni dan poslovnega svetovanja

Ob svetovnem dnevu poslovnega svetovanja smo se danes pogovarjali z Uršo Kamenik iz Uconnect Solutions.
6/4/20246 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Mitja Šinkovec predstavlja kar dve novi skladbi.

Mitja Šinkovec s svojim izjemnim vokalom navdušuje publiko že več kot 20 let. Tokrat nam je v jutranjem pogovoru predstavil kar dve novi skladbi.
6/4/202417 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Kako skrbeti za slepe živali?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, zakaj lahko žival nenadoma oslepi in kako poskrbimo zanjo. Ker čakata v mariborskem Zavetišču za živali na posvojitev tudi muci Minka in Miša, smo predstavili postopek za posvojitev mačk.
5/31/20247 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Kaj nam prinaša poletje 2024?

To vprašanje smo zastavili horarnemu astrologu Tadeju Šinku, ki zelo rad zahaja na Ptuj.
5/31/20244 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Art Kamp 2024 vabi prostovoljce

V četrkovem jutru smo se pogovarjali o povabilu prostovoljcem za letošnji Art kamp s koordinatorko in mentorico prostovoljcev na festivalu, Tanjo Veber.
5/30/20247 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Varna vožnja z avtodomi

Marsikdo bo letos za dopust izbral avtodomarstvo. Kaj je treba vedeti, preden sedemo za volan avtodoma, na kaj moramo biti pozorni, kaj lahko počnemo in česa ne? O tem smo se pogovarjali z inštruktorjem varne vožnje pri AMZS Tomažem Farčnikom.
5/28/202410 minutes
Episode Artwork

Srčna glista pri psih je lahko smrtno nevarna

V oddaji Vesela tačka izveste, da je srčna glista pri psih lahko smrtno nevarna. Predstavili smo dve leti staro mešanko Keti in 7-letnega samca Rustyja. Oddaja ponuja tudi odgovor, kaj je pomembno vedeti pred posvojitvijo živali v mariborskem Zavetišču za živali.
5/24/20249 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Pomagajmo slovenskim otrokom

Naslednjo soboto, 1. junija, vabimo na tretjo humanitarno akcijo, ki jo v Dupleku organizirata društvo "Pomagajmo slovenskim otrokom" in Sladoledarna Kremko. Več nam je povedal Ilir Demiri.
5/24/20243 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Pravilno gibanje in motivacija zanj

Številni se v teh dneh odločijo za gibanje v naravi. Kako začeti in na kaj moramo biti pozorni, nam je povedala Gordana Kovačec, inštruktorica body tehnike, gibalna terapevtka in športna maserka.
5/24/20247 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Podjetna pozitiva: Dušan Fidler, Mizarstvo fidler.

Naj podjetna pozitiva 2023 je postala izjava Dušana Fidlerja.
5/23/20249 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Vegamarket

Pogovarjali smo se s predsednico Slovenskega veganskega društva Majo Hrovat. Ta nam je nekaj več zaupala o načinu veganskega življenja in posebnem dogodku, ki se nam obeta konec tedna v Mariboru -VegaMarketu.
5/23/20249 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Giardia pri psih je lahko dolgotrajna bolezen

V oddaji Vesela tačka smo preverili, kaj je parazit Giardia in zakaj ga je težko ugotoviti. Predstavimo smo tudi Lajko iz mariborskega Zavetišča za živali.
5/17/20248 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Katera bo naj izjava Podjetne pozitive?

V sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor spodbujajo pozitivno naravnanost in iščemo letošnjo Podjetno pozitivo! Pred končno podelitvijo smo gostili lansko zmagovalko Gordano Jezernik, predsednika zbornice Marka Gorjaka in direktorico Leonido Polajnar.
5/16/20248 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

12. Dan Mariborske knjižnice

Dan Mariborske knjižnice pripravljajo že dvanajsto leto zapored, tokrat ga bo gostila Selnica ob Dravi, kjer v Hramu kulture Arnolda Tovornika deluje ena od najatraktivnejših enot Mariborske knjižnice. Dogajanje sta nam predstavili: Lea Hedl, vodja projekta Pravljični večer za odrasle in Meta Blagšič, vodja Oddelka za dejavnosti, prireditve in promocijo.
5/16/20249 minutes
Episode Artwork

CICI FIRE COMBAT

Kaj vse sta o tekmovanju in aktivnostih, ki bodo tekmovanje spremljale, povedala predsednica društva PGD Radvanje, Aleksandra Lovrenčič in predsednik mladinske komisije PGD Radvanje, Denis Praprotnik Obrovnik?
5/16/20247 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Stik z močeradom je za psa lahko smrtno nevaren

Oddaj Vesela tačka, je tokrat dala odgovor na vprašanje, zakaj je stik psa z močeradom tako zelo nevaren. Kot vedno tudi tokrat prinašamo nove zgodbe iz mariborskega Zavetišča za živali.
5/10/20249 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Projekt Svilena pot vabi na praktične delavnice

Projekt SVILENA POT predstavlja vzgojo sviloprejke za ohranjanje tradicije in trajnostnega razvoja. Sofinancira ga Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Gre za projekt, ki poleg inovativnosti vzbuja pozornost tudi zaradi aktivnega poziva k sodelovanju. Svilena pot je omogočila vzpostavitev nove sviloprejske zadruge, ki bo vključevala najnovejše znanstvene izsledke in jih aplicirala v prakso na področju svilogojstva. Zaključna faza projekta je namenjena prodaji svilenih niti v zdravstvene in kozmetične namene. Snovalci projekta zainteresiranim javnostim ponujajo informacije o zanimivi poslovni priložnosti, ki bo koristila posamezniku, okolju in družbi nasploh. Od 13.-17. maja izvajajo tudi demonstracijske delavnice s področja poznavanja sviloprejstva in to na Dolgem vrhu v občini Slovenska Bistrica, kjer imajo vzpostavljen nasad murv. O delavnicah je spregovorila dr. Marinka Vovk, vodja projektov na Okoljsko raziskovalnem zavodu. FOTO: Okoljsko raziskovalni zavod
5/10/20249 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Vabijo odprte kleti Kamnice

Pred nami je pestro vikend dogajanje. Med drugim smo vas povabili na Dan odprtih kleti Kamnice. Naša sogovornika sta bila Klemen Hlade, predsednik sekcije vinarjev pri TD Kamnica in vinar Aleksander Rigo.
5/10/20248 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

David Rihtarič Evropski podprvak v ultramaratonskem kolesarstvu

Gostili smo Davida Rihtariča, aktualnega evropskega prvaka v 12 urnem kolesarstvu, ki je postal še Evropski podprvak v ultramaratonskem kolesarstvu, na Race Across Italy (Dirka čez Italijo).
5/8/20248 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Že petič Dobrodleno okrog Slovenije

DOS je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog celotne Slovenije. Prav z njm smo se pogovarjali o letošnjem, že petem.
5/7/20247 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Pozor, nevarne gosenice sprevodnega prelca

V oddaji Vesela tačka smo govorili o gosenicah hrastovega in pinijevega sprevodnega prelca, iz mariborskega Zavetišča za živali pa predstavili muco Tiso.
5/6/20246 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Kaj ponuja zelena naravna "lekarna" v maju.

V petkovem jutru smo gostili zeliščarko Metko Marjetko Cesar, ki nam je povedala kaj ponuja zelena naravna "lekarna" v maju in kako izdelamo naravno zobno pasto.
5/3/20247 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Klopi ogrožajo tudi živali, poskrbimo za njihovo zaščito

V Veseli tački smo govorili o klopih, nove zgodbe pa prinašamo iz Zavetišča za živali Maribor.
4/26/20246 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

19. pohod na Grmado za 1.maj

V sredo bo že 19. Pohod na Grmado, ki ga organizira Turistično društvo Vurberk. Po besedah predsednika Branka Polanca pot ni zahtevna, a zanimiva in razgibana.
4/26/20249 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Svetovni dan knjige - Ksenija Trs

Svetovni dan knjige je v naš studio pripeljal knjižničarko in pisateljico Ksenijo Trs. Pogovarjali smo se o kulturi branja v današnjem času in še čem....
4/23/202410 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Urša Kamenik - Mednarodni dan kreativnosti in inovacij

Z Uršo iz Ursha Coaching Agencije smo se pogovarjali predvsem o tem kako v svojem življenju ponovno najti kreativnost. Kako priti do inovativnih idej? Poslovno in zasedbno.... Prisluhnite.
4/22/202410 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Pri prevozu naših kosmatincev je zelo pomembna varnost

V oddaji Vesela tačka ste lahko izvedeli, kakšen je pravilen in varen prevoz naših kosmatincev. Bili smo tudi v mariborskem Zavetišču za živali.
4/12/20245 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

NAJ POŠTAR ŠTAJERSKE: Primož Zalezina

Predstavili smo še zadnjega finalista akcije "Naj poštar Štajerske". To je Primož Zalezina, ki svoje delo opravlja v okolici Rogatca.
4/11/20245 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

NAJ POŠTAR ŠTAJERSKE: Srečko Drevenšek

Tukaj je še četrti finalist akcije "Naj poštar Štajerske". To je po seštevku vaših glasov postal Srečko Drevenšek iz Vidma pri Ptuju. Kaj nam je povedal?
4/11/20245 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

NAJ POŠTAR ŠTAJERSKE: Peter Paj

Že smo pri tretjem finalistu akcije Naj poštar Štajerske. Na Spodnji Polskavi smo obiskali Petra Paja, ki svoje delo poštarja opravlja na motorju.
4/10/20244 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

NAJ POŠTAR ŠTAJERSKE Miha Lekežič

V sklopu akcije "Naj poštar Štajerske" smo obiskali še drugega finalista. V Lenartu, kjer je njegov okoliš za raznašanje pošte, je bil naš gost Miha Lekežič.
4/9/20246 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

NAJ POŠTAR ŠTAJERSKE: Drago Ješovnik

V sklopu akcije "Naj poštar Štajerske" smo obiskali prvega finalista Draga Ješovnika, ki pošto raznaša na območju Svete Trojice.
4/8/20245 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Zakaj živali ne marajo glasnih zvokov?

V tokratni oddaji Vesela tačka izveste, zakaj živali ne marajo glasnih zvokov. Predstavili pa smo tudi dva kosmatinca na voljo za posvojitev.
4/5/20246 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

11. karierna tržnica

Karierni center Univerze v Mariboru skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje - območno službo Maribor in Ptu, j organizira dogodek »Karierni:UM, 11. karierna tržnica Univerze v Mariboru«, ki je namenjen mreženju študentov, diplomantov UM in ostalih mladih na trgu dela s potencialnimi delodajalci. V jutranjem programu je dogodek predstavil Matej Kosi, vodja KC UM
4/5/20247 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

David Rihtarič vrhunski ultramaratonski kolesar.

David Rihtarič iz Zgornje Kungote se že od majhnega ukvarja s športom. Vrsto let je bil izjemno uspešen atlet, zdaj je poznan kot evropski prvak v ultramaratonskem kolesarstvu.
4/4/202411 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Naj poštar Štajerske: Slavc L. Kovačič

V jutranjem programu nas je obiskal Slavc L. Kovačič, eden izmed članov legendarne zasedbe Čudežna polja. Med drugim je zapel tudi skladbo Poštar zvoni samo 2x....
4/2/202415 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Naj poštar Štajerske: Klavdija Gradišnik

Na Radiu Marbor poteka akcija Naj poštar Štajerske. Samo še danes lahko nominirate svojega – preko spletne strani radiomaribor.si in družabnik medijev. Pred nekaj tedni smo obiskali pošto na Pobrežju in se skupaj Klavdijo Gradišnik odpravili na pot s kolesom.
3/29/20245 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Velika noč: namig za pripravo mlečnega kruha

Olga Rapić iz Korene je že celo življenje kuharica. V jutranjem programu smo se sprehodili po njeni bogati in uspešni poti,, za vas pa je ob koncu dodala še recept za njen "legendarni" mlečni kruh.
3/29/20246 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Naj poštar Štajerske: Klavdija, poštarca na kolesu

Na Radiu Maribor poteka akcija Naj poštar Štajerske (https://www.rtvslo.si/radio-maribor/kdo-bo-naj-postar-stajerske-nominirajte-svojega/701102), zato smo preživeli dan na pošti Pobrežje v Mariboru in se s poštarco Klavdijo Gradišnik.odpravili na teren.
3/21/20247 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Žan Videc in Poštar zvoni samo dvakrat

V sklopu naše akcije NAJ POŠTAR ŠTAJERSKE smo danes v našem studiu gostili Žana Videca, ki nam je zapel priredbo pesmi Poštar zvoni samo dvakrat.
3/19/20246 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Vabljeni na variete Sanje

Kdaj ste se nazadnje čemu čudili kot majhen otrok, se navduševali in obstali v občutku neverjetnega, brez besed? Kaj je tisto, kar vas zjutraj zbudi v nov dan? Kaj je vaša gonilna sila, od kod črpate kreativno energijo? Vse se začne in konča v Sanjah, dokler človek sanja, živi. Gre za magičnega varieteja Sanje, ki bo premierno predstavljen danes v Mestnem gledališču Ptuj. Umetniški vodja je mednarodno priznani iluzionist Sam Sebastian, Sanje pa so eden izmed niza dogodkov, ki jih pripravlja ob letošnji 25. obletnici poklicnega čarodejstva. Na odru se mu bodo pridružili številni gostje, tudi letošnja finalista šova Slovenija ima talent Matjaž Kekec in Tina Vrdjuka Kekec (Arbadakarba), pa dark metal fusion trebušne plesalke Noir, pevka Lidija Petković in mnogi drugi prav tako posebni gostje. "V našem magičnem varieteju si želimo le eno: Da se nikoli ne odrečete svojim sanjam. Tu smo, da vas spomnimo,« vabijo umetniki.
3/15/20244 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Jutro s poštarjem Samom

V akciji Naj poštar Štajerske smo se iz našega studia odpravili tudi na prosto. Kako poteka delo poštarja na terenu? Prisluhnite v prispevku.
3/14/20245 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Pogovor s Petrom Milinovičem iz Pošte Slovenije

Pogovarjali smo se s Petrom Milinovičem, direktorjem Tehnologije, mreže in logistike pri Pošti Slovenije, ki je svojo kariero začel, kot poštar.
3/12/20248 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Najboljši za volanom

Naš gpst je bil Erik Logar, vodja področja varna mobilnost AMZS.
3/12/20248 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Spoznajte Amadejo Godina in njeni Pegasti sovici

Ob dnevu žena je avtorica Amadeja Godina na pot pospremila svojo prvo knjigo. Gre za zbirko pravljičnih zgodb z naslovom Pegasti sovici. Z njo avtorica prinaša poučen vodnik, namenjen mladostnikom in odraslim. V njem se nežno dotakne tudi bolj občutljivih življenjskih tem in izpostavlja pomen raziskovanja naših misli in čuječnosti.
3/8/202410 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Sečni kamni so lahko pri živalih velik problem

Vesela tačka je tokrat odgovorila na vprašanje, ali so pri psih in mačkah sečni kamni pogost pojav. Nove srčne zgodbe tudi tokrat prinašamo iz Zavetišča za živali Maribor.
3/8/20246 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Tudi mačke in psi lahko zbolijo za demenco

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, ali lahko tudi psi in mačke zbolijo za demenco. V mariborskem Zavetišču za živali , pa je trenutno veliko črnih mačk. Skušamo jim najti nov dom.
3/4/20246 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Turistično društvo Duplek praznuje...

Turistično društvo Duplek praznuje v teh dneh 20-letnico delovanja, zato smo se s predsednikom in podpredsednikom sprehodili skozi zgodovino društva in povabili na slovesnost ob jubileju.
3/1/20247 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Bralna značka za odrasle

Bralna značka za odrasle je eden izmed projektov Mariborske knjižnice, katerega cilj je vzpodbujanje branja pri odrasli populaciji. Izvajamo ga več kot desetletje, najprej v sodelovanju s Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, od leta 2015 pa z lastnim priporočilnim seznamom, ki ga vsako leto oblikujemo tematsko. Naslov letošnje Bralne značke za odrasle je EVROPSKA LITERARNA DRUŽINA.
2/29/20248 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

20. Festival komedije Pekre

V jutranjem programu sta bila v naši družbi RADO PAVALEC - selektor in ILKA RIEDL - iz turistično kulturnega društva Pekre. Povabili smo na 20. FESTIVAL KOMEDIJE PEKRE, ki se začne ta petek in traja vse do nedelje, 24. marca.
2/27/20248 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Zakaj se psi tako radi valjajo po umazaniji?

V oddaji Vesela tačka lahko slišite, zakaj se živali tako rade valjajo po tleh, po možnosti tam, kjer je najbolj umazano. Prinašamo pa tudi nove zgodbe iz Zavetišča za živali Maribor.
2/23/20245 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Matej Mavrovič, vodja smučarske šole Intersport Pohorje

V jutranjem programu smo se pogovarjali o smučarski šoli, ki letos ne glede na vreme bo potekala, kje se lahko na nji prijavijo in kdo vse se lahko prijavi. Malo smo se pogovarjali tudi o tem kje lahko v tem trenutku še smučamo in kakšno bo smučanje v prihodnosti, glede na spremembe vremenskih razmer.
2/22/20249 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Gregor Ravnik

V sredino jutro nas bo tokrat popeljal najboljši pevec med zobozdravniki ali pa morda najboljši zobozdravnik med pevci Gregor Ravnik. Je tudi aktualni zmagovalec Melodij morja in sonca. Le kaj nam je pripravil za sredino jutro?
2/21/202453 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Boris Kolar avtor knjige: O vinu, kozah in drugih prevarah

Boris Kolar je ekolog in ekotoksikolog v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano v Mariboru. Slovenski literarni prostor je pomembno zaznamoval z deli Iqball hotel, Trinajst in Potopimo Islandijo!. Njegova besedila pripovedujejo o tesnem stiku z naravo, so svetla, predvsem pa izjemno duhovita.
2/20/20249 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Dejan Dogaja in Raketa

V jutranjem programu je Dejan Dogaja premierno predstavil skladbo Raketa.
2/20/202411 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Zakaj naši kosmatinci tako radi jedo travo?

V oddaji Vesela tačka lahko izveste, zakaj naši kosmatinci tako radi jedo travo. Obiskali smo tudi mariborsko Zavetišče za živali; spomnili bomo, da jim lahko darujete, kadar koli želite, predstavili pa smo psičko večje rasti Ado.
2/19/20246 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Bob Marley (Bob Marley: One Love)

V jutranjem programu smo govorili o biografski glasbeni drami o legendarnem pevcu in glasbeniku Bobu Marleyju z naslovom Bob Marley (Bob Marley: One Love). Na ogled je v kinih. Naša gostja je bila Barbara Snoj iz Karantanija Cinemas.
2/16/20245 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Na noge - rekreativno-pohodniška prireditev z dobrodelno noto

V nedeljo zjutraj bo v Kamnici pri Mariboru že 13-ta rekreativno-pohodniška prireditev z dobrodelno noto Na noge. Namenjena je vsem generacijam tistih, ki radi hodijo in ob tem naredijo še kaj dobrega zase in za druge. Več nam je povedal Darko Pukl.
2/16/20246 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Predstava Pesnikova žena prihaja

Gosta Gregor Antoličič (režiser) in Stanko Zorec (predsednik KD Pekre-Limbuš) sta govorila o predstavi Pesnikova žena prihaja, Predstavo Toneta Partljiča je pripravilo Kulturno društvo Pekre Limbuš.
2/15/20249 minutes, 1 second
Episode Artwork

Drugi vidik medosebnih odnosov

Nina Orel je diplomirana komunikologinja. Že več kot 20 let dela na področju medijev, jo je pa strast do raziskovanja človeške psihe popeljala tudi na izobraževanja o družinski psihodinamiki, psihologiji ženske in partnerskih odnosih. In še ne smemo pozabiti, Je tudi slovenska ambasadorka koncepta “hrepenenja po mami” in istoimenske knjige.
2/13/202423 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

40 dni po novem letu: o (ohranjeni) motivaciji, rekreaciji in zdravi prehrani

Od 1. januarja je minilo 40 dni. So novoletne zaobljube še aktualne? Vas motivacija še ni zapustila ali je zgodba ravno obratna? O aktualnih tematikah te sorte, poenostavitvi prehrane brez z diet in kje dobiti motivacijo za gibanje smo spregovorili z licencirano osebno trenerko in certificirano prehransko svetovalko pod okriljem Fitnes zveze Slovenije Taro Turk.
2/9/202410 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kako izbrati prave igračke?

V Veseli tački smo preverili, kako in zakaj izbrati prave igračke za naše kosmatince, in ponovno vas čakajo nove zgodbe iz mariborskega zavetišča za živali.
2/9/20248 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Predstavitev poklica policista

Naš gost je bil policist Aljaž Muster, ki je predstavil poklic policista.
2/6/20249 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Nina Pušlar, Siddharta, Perpetuum Jazzile in Modrijani, pestro koncertno dogajanje

V jutranjem programu smo gostili Nino Pušlar, ki je povabila na koncert ob dnevu zaljubljenih in Gvida Polanca, ki ob tem koncertu povabil še na koncerte Modrijanov, Siddharte in Perpetuum Jazzile.
2/2/20245 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kaj nakazuje zadah iz gobčka?

V oddaji Vesela tačka lahko izveste, ali zadah iz gobčka živali nakazuje kakšno resnejšo bolezen. Obiskali smo tudi mariborsko Zavetišče za živali, kjer na posvojitev čaka veliko starejših kužkov, zato smo tokrat prednost dali njim.
2/2/20246 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

SmartCHANGE ali Pametna sprememba

SLOfit ali Športnovzgojni karton je nacionalni sistem spremljave telesnega in gibalnega razvoja otrok in mladine v Republiki Slovenijil. Evropski projekt združuje starše, otroke, zdravstvene delavce, raziskovalce in strokovnjake iz štirih držav in trinajstih uveljavljenih inštitucij. Vodi ga Institut "Jožef Stefan" in sofinancira Evropska unija. V jutranjem programu sta ga predstavila Urška in Robert Kereži.
2/2/20248 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Tradicionalna 19. LIONS OBARJADA

19. tradicionalna LIONS OBARJADA je največji humanitarno-kulinarični dogodek na prostem, ki tradicionalno poteka z Etno povorko. Je tudi eden od največjih dogodkov slovenskega lionizma. Združuje in povezuje Lionse iz številnih klubov. V studiu smo gostili Igorja Kolarja, vodjo projekta Lions Obarjada.
2/1/20248 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Priprava pustnih krofov

Kako pripraviti odlične in slastne krofe nam je zaupala Anita Stramič iz društva podeželskih žena in deklet Sveti Jurij ob Ščavnici.
1/31/20246 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Vinska degustacija Jürjofške mladine

Naša gostja je bila Veroniko Ajlec, Veronika, ki je že več kot deset let članica Jürjofške mladine - bivša predsednica in trenutna blagajničarka. Povabili smo na vinsko degustacijo, ki bo potekala 5. februarja, v KUS Sveti Jurij ob Ščavnici. Pogovor pa je nanesel tudi na prvo vinsko degustacijo, ki pa so jo med korona časom organizirali kar preko zooma.
1/30/20248 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Zdravilne rastline tako ali drugače

V jutranjem programu smo se z Borutom Cerkveničem pogovarjali o zdravilnih rastlinah in predavanju, ki ga pripravljajo skupaj z Botaničnim vrtom Univerze v Mariboru.
1/30/202410 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: zakaj je skrb za zobe tako pomembna?

V oddaji Vesela tačka,boste slišali, da je skrb za zobe pri malih živalih izjemno pomembna. Predstavili smo tudi črno mačjo lepotičko Moni, ki ima trenutno najdaljši staž v mariborskem zavetišču za živali in si želi srčnih lastnikov. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
1/26/20246 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Spoznajte projekt Odnosom v bran, zaslone na stran

Na pobudo iniciative Povezani starši je bil v okviru Društva SiA pripravljen projekt Odnosom v bran, zaslone na stran. Njegov osnovni namen je staršem, mladostnikom in otrokom na enem mestu ponuditi nabor različnih aktivnosti, preko katerih lahko pozornost preusmerijo na krepitev vseh življenjsko pomembnih kompetenc. V kolikor želimo okrepiti medosebne odnose ter vzpostaviti pozitiven odnos s samim seboj, je potrebno poiskati zdravo mero uporabe zaslonskih tehnologij, telefona, tablice, računalnika in televizije, ki nam je v zadnjih desetletjih, resnici na ljubo, olajšala tudi marsikatero življenjsko situacijo. O projektu je spregovorila pobudnica Simona Vrbanič.
1/26/202410 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Slovenski avto leta

Danes smo govorili na temo avto leta. To je postal Renault Austral. Najprej smo govorili s Tamaro Leš s Štajerskega avtodoma, potem pa se nam je pridružil še Jure Gregorčič iz AMZS
1/25/202411 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Muzikal: ŠKANDAL

Muzikal ŠKANDAL, ki je nastal po motivih zgodovinskih romanc, je zgodba iz preteklosti, a njen dogajalni čas ni določen z letnicami, saj je sporočilo predstave pravzaprav brezčasno. O njem smo se pogovarjali s Tino Perko.
1/24/20246 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Bob leta :Bojan Lunežnik

Poklicni vojak in podjetnik Bojan Lunežnik je z izjavo “V življenju sta dve možnosti: ali ste na odru in tekmujete ali pa ste pod odrom in ploskate. Treba je stopiti na oder, prenehati ploskati drugim, naj ploskajo vam. To pa dosežeš z delom in vztrajnostjo”, poskrbel za Bob leta.
1/23/202410 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kako prepoznati težave s srcem?

V oddaji Vesela tačka lahko slišite, kako prepoznamo težave s srcem pri živalih. Predstavili pa smo tudi izjemno simpatično srečno zgodbo o posvojitvi. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
1/19/20247 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Pohod na Pohorje in Zdrava zabava

V jutranjem programu smo gostili Marjana Pučnika Maaca, predsednika Univerzitetne športna zveza Maribor - Zdrava zabava. Govorili smo o nočnem pohodu na Pohorje in aktivnostih zveze.
1/19/20247 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

AMZS test otroških varnostnih sedežev

Avto-moto zveza Slovenije je v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi in organizacijami za varstvo potrošnikov minulo leto opravila test otroških varnostnih sedežev vseh velikosti oziroma razredov. Rezultate je predstavil Blaž Poženel.
1/19/20245 minutes, 1 second
Episode Artwork

Rojstni dan tenorista Benjamina Pregla

Mariborski tenorist Benjamin Pregl je diplomiral na Modernem konservatoriju v Atenah pri profesorici Medei Iassonidi. Minulo soboto je v Minoritskem samostanu na Ptuju pripravil tradicionalni koncert ob rojstnem dnevu, ki je imel še dobrodeno noto.
1/19/20245 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Trendi spletnega nakupovanja

Naš jutranji gost je bil David Čreslovnik, izvršni direktor največje slovenske platforme za primerjalno spletno nakupovanje Ceneje.si, ki je del skupine Heureka.
1/18/20249 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Zala Mlinšek, nutricionistka, svetuje...

Gostili smo Zalo Mlinšek, nutricionistko, ki nam je predala nekaj informacij o prehrani.
1/17/202412 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Najboljša hrana za ptice pozimi

Pogovarjali smo se o tem katera je najboljša hrana za ptice pozimi. Če hranimo ptice pozimi ni pomembno samo to, da jih hranimo, ampak tudi, da redno čistimo ptičje hišice in da te postavimo na pravilno mesto. Naš gost je bil Tilen Basle - ornitolog.
1/17/20249 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Pravljični večer

Vabljeni na pravljični večer, ki bo l 18. januarja ob 18.00 uri v kulturni dvorani na Zavrhu
1/16/20244 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Tedenski horoskop: Ne planirajte zahtevnih sestankov in pogovorov

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
1/15/20245 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: ste vedeli, da pri artritisu pomagajo biološka zdravila?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, da za zdravljenje artritisa pri psih in mačkah obstajajo tudi biološka zdravila. Iz zavetišča za živali Maribor pa vam z repom maha samec Max. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
1/12/20246 minutes, 1 second
Episode Artwork

Botanični vrt UM v Pivoli vabi tudi pozimi

Botanični vrt UM v Pivoli vabi tudi pozimi. Kot nam je povedala Meta Pivec, v zbirkah rastlin zdaj cvetijo pozimi cvetoče grmovnice, do izraza pridejo zimzelene rastline, tako samostojne, kot tiste v živih mejah. Na voljo pa so tudi zanimiva brezplačna predavanja.
1/12/20247 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Vabljeni na čurkijado

V jutranjem pogovoru smo se pogovarjali o čurkih in Antonovanju 2024. Gre za tekmovanje čurk - čurka ali krvavica ali kolina - ime se razlikuje glede na lokacijo.
1/11/20249 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Filmi, serijej in risanke, ki naj bi zaznamovale leto 2024

V jutranjem programu smo imeli pogovor na temo filmov, serij in risank, ki naj bi zaznamovale leto 2024. Naš gost je bil Nejc Feguš iz Filmogogije.
1/11/20249 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Veganski izziv

Zjutraj smo govorili o 30 dnevnem veganskem izzivu, ki se je sicer začel s 1, januarjm, ampak se mu lahko pridružite kadarkoli. Prijavite se preko spletne strani www.izziv.si.
1/10/20249 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Štajerska sivka v Kamnici

Le nekaj kilometrov iz centra Maribora se nahaja nova poročna lokacija. Gre za resort Štajerska sivka, ki pa sicer ni namenjen zgolj porokam, temveč ponuja veliko več.
1/10/20249 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Tekmovanje iz robotike na OŠ Breg

Danes poteka na osnovni šoli Breg tekmovanje iz Robotike Slovenian Open. Otroci sestavljajajo svojega robota in ta robot potem po poligonu išče in pobira različne stvari. Ta šola je edina v Sloveniji, ki se ukvarja z VEX IQ robotiko. Sodelovalo bo 18 ekip iz 7 držav - Finske, Češke, Nemčije, Poljske, Turčije, Kazahstana in Slovenije.
1/9/20247 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: artritis se pojavlja tudi pri mačkah

V oddaji Vesela tačka boste slišali, da je artritis pogost pri psih, čedalje bolj pa tudi pri mačkah. Obiskali smo tudi mariborsko zavetišče za živali ter psičko Moni. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
1/5/20245 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Razstava BMXMB - o generaciji BMX-arjev v Mariboru

V jutranjem programu smo govorili o razstavi, ki prikazuje generacijo BMX-arjev v Mariboru. Ste vedeli, da je imel Maribor prvo BMX-progo v nekdanji Jugoslaviji? Naša gosta sta bila kustos Uroš Dokl in nekdanji tekmovalec, še danes pa aktivni kolesar, Simon Eržen.
1/5/20249 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Fit v novo leto

Z Alenom Podgornikom smo se pogovarjali kako vstrajati pri vadbi, ki smo si jo zadali kot novoletno zaobljubo.
1/4/20249 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Kakšno bo leto 2024 ?

Horarnega astrologa Tadeja Šinka smo povprašali kakšno leto je pred nami ?
1/4/20248 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: zakaj čokolada ni primerna za živali?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, zakaj čokolade ne dajemo živalim; obiskali pa smo tudi mariborsko Zavetišče za živali; kako se poslavljajo od leta, boste slišali v oddaji, ki jo pripravlja Jasmina Bauman.
12/29/20239 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Namig za praznično postrežbo jedi in pripravo sladic

V jutranjem programu smo govorili o prazničnih jedeh in postrežbi le-teh, Seveda pa smo dali poudarek na sladicah. Naša gosta sta bila oče in sin, Lovro in Matevž Visočnik. Prvi je v gostinstu že pol stoletja, drugi pa skoraj dve desetletji. Če potrebujete še kak namig za najdaljšo noč v letu, prisluhnite.
12/28/202312 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Spoznajte projekt Svilena pot

Projekt SVILENA POT – vzgoja sviloprejke za ohranjanje tradicije in trajnostnega razvoja - bo omogočil vzpostavitev nove sviloprejske zadruge, ki bo vključevala najnovejše znanstvene izsledke in jih aplicirala v prakso na podorčju svilogojstva. Konkurenčnost, družbeno odgovorno podjetništvo in demostracijski učni center so ključni dejavniki v projektu, kjer bodo pri vzgoji sviloprejke na trajnosten način v obliki zadruge dosegali tudi družbene učinke. Ob tem bo demostracijski učni center prispeval k praktičnim prikazom delovnih procesov v obliki usposabljanja in prenosa zanja v prakso ter uporabo inovacij in izboljšav, da bo pridelava bolj učinkovita in trajnostna. Projekt ne bo ponujal produktov, kot jih poznamo, se pravi obliki klasične svile, ampak bodo kokoni namenjeni mednarodni mreži in se bodo kot taki usmerili v prodajo za medicinske in kozmetične namene. Gre za zelo inovativen projekt, ki ga financira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Do konca leta so bile izvedene številne delavnice in strokovna izobraževanja za vse tiste posameznike, ki se morebiti v bodoče vidijo v vlogi svilogojcev in bi želeli, povsem brez obveznosti, postati člani zadruge, ki bo nudila strokovno pomoč in praktične usmeritve. Projekt nam je podrobneje predstavila dr. Marinka Vovk iz Centra ponovne uporabe.
12/22/202311 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Štefkine dobrote (recept za linške piškote)

Božič je čas, ko v kuhinji rado zadiši tudi po sveže pečenih piškotih. In v današnjem jutru jih bomo spekli skupaj. Sintija Juruič je namreč obiskala gospo Štefko, ki na spletu objavlja svoje recepte pod imenom Štefkine dobrote. Skupaj bosta razkrili čisto enostaven recept, zato le pozorno prisluhnite.
12/21/20239 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Veliko drsališče Ruše

Danes smo vas povabili na Veliko drsališče v Ruše. Z nami je bila Lucija Smolnik v. d. direktorja Športni park Ruše in nam povedala, da se na drsališču, ki je veliko 800 kvadratnih metrov potekalo še kar nekaj zanimivih dogodkov, med drugim tudi disko drsanje.
12/14/20236 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Center Gustava Šiliha Maribor predstavlja šolski muzikal Zvok iz glave

Učenci in učitelji na Centru Gustava Šiliha Maribor so ponovno združili moči in skupaj ustvarili muzikal Zvok iz glave. Gostili smo izvršno producentko Nušo Korošec in glavno igralko, 11-letno Lano Jevremović.
12/12/20239 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: so kosti res primerna hrana za pse?

V oddaji Vesela tačka lahko slišite, ali so kosti res primerna hrana za pse. Odgovor vas bo morda presenetil. V zavetišču pa čakata nove lastnike Piki, ki se rad pogovarja v svojem pasjem jeziku, ter prijazna in radovedna Poppy. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
12/8/20237 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Duhovnik Martin Golob o adventnem času, praznikih in knjigi Na spletni prižnici

Gostili smo izjemno priljubljenega duhovnika Martina Goloba, pogovor je bil predvajan tudi v nočnem programu Radia Slovenija, izseki pogovora pa v jutranjem programu. Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, ki ga je pripravila Jasmina Bauman.
12/8/202326 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Lajšanje prehladov in viroz s pomočjo naravnih rastlin in pripravkov.

Na pohodu so viroze in prehladi. Kako jih lahko lajšamo s pomočjo naravnih rastlin in pripravkov, nam je povedala priznana mariborska zeliščarica Metka Marjetka Cesar,
12/8/20238 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Festival rokodelcev Maribor vabi...

Od danes do nedelje, 3. decembra, bo v Vetrinjskem dvoru v Mariboru, potekal prav poseben festival, ki bo predstavljal rokodelstvo in domačo obrt kot del slovenske kulturne dediščine. Vključeval bo predstavitve, delavnice in prodajo rokodelskih izdelkov in bo brezplačen in v vsakem vremenu.
12/1/20237 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Božična bajka v Mozirju

Z 2. decembrom 2023 se bo Mozirski gaj ponovno odel v praznično vzdušje in zasijal.Prižgalo se bo kar 1,8 milijona lučk. Do 7. januarja 2024 se boste lahko vsak dan, od 16. do 21. ure, sprehodili med tematskimi vrtovi. Celotno dogajanje nam je predstavila Elica Bele.
12/1/20237 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Božična Vrečka Srečka

Ker želimo, da so prazniki čarobni za vse, se Radio Maribor pridružuje akciji Božična Vrečka Srečka. Praznične dni želimo polepšati tistim, ki si posebnega vzdušja ne morejo pričarati sami in tistim, ki smo jim, včasih edina, radijska družba. Z akcijo želimo pomagati starejšim, upokojencem in starostnikom, ki so se znašli na robu preživetja, a sami ne bomo zmogli. Potrebujemo vašo pomoč. Pokličite nas in povejte, kdo so tisti, ki naj jim pomagamo. Želimo jim ponuditi roko in v tem prazničnem času naslikati nasmeh na obraz. Poznate koga, ki mu lahko pomagamo? Obdarimo ga skupaj. Pomagajte nam in pokličite na 02 420 15 55 ali pišite na [email protected].
11/28/20238 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Akcija Miklavž 2023

V jutranjem programu smo govorili o prav posebni dobrodelni akciji za otroke, kjer zbirajo čokolado, bombone in smokije - https://www.facebook.com/profile.php?id=100064785068357
11/28/20237 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: katere sobne rastline so nevarne?

V oddaji Vesela tačka boste slišali, katere sobne rastline so nevarne za male živali; predstavili smo tudi Jacka iz mariborskega zavetišča. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
11/24/20235 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Zgodba s srečnim koncem: reševanje ptiča

Prisluhnite pozitivni zgodbi s srečnim koncem, ki je povezana z našim RTV centrom Maribor in ptičem. Prispevek je pripravila Jasmina Bauman.
11/24/20233 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

20 let spominov ob 20. obletnici plesne šole

V četrtek bo premiera dokumentarnega filma 20 LET SPOMINOV ob 20. obletnici plesne šole Sebastian. Kje bo in kdo vse pride, nam je povedal Sebastian.
11/24/20234 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

60 let motokrosa v Orehovi vasi

AMD Orehova vas, članica Avto-moto zveze Slovenije, nacionalne športne zveze za motošport in karting, danes obeležuje pomemben jubilej – 60 let motokrosa v Orehovi vasi. Naš jutranji gost je bil Branko Vele, ki je zraven že od samih začetkov...
11/24/20238 minutes
Episode Artwork

Z vlakom v Prlekijo

To jutro smo se z vlakom odpravili v Prlekijo.
11/23/20238 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Svetovna prvakinja v masiranju

Obiskala nas je svetovna prvakinja v masaži Iza Gobar.
11/21/202310 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Božiček za en dan

V jutranjem programu smo predstavili akcijo Božiče za en dan - https://www.bozicekzaendan.si/
11/21/20237 minutes, 1 second
Episode Artwork

Vesela tačka: kaj je toksoplazmoza?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli več o toksoplazmozi, prinašamo pa tudi nekaj zgodb iz Zavetišča za živali Maribor. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
11/17/20239 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Pravljični dan

Mariborska knjižnica pripravlja poseben pravljični dan. Prisluhnite podrobnostim.
11/14/20238 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ina Lutarič - prvo mesto v kategoriji Best of show

V soboto in nedeljo je v Trstu potekala že 14. izdaja Trieste Tattoo Expo. Ina Lutarič je prejela prvo mesto v kategoriji Best of show. Prisluhnite.
11/14/20236 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Kulturno umetniško društvo Študent

KUD Študent se pripravlja na okrogel jubilej.
11/14/20237 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Svetovna prvakinja Tina Dukič Žižek

V jutranjem programu smo gostili Tino Dukič Žižek, ki je pred dnevi postala svetovna prvakinja fitnes model na svetovnem prvenstvu IBFF.
11/13/202311 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Obiskal nas je sommelier Jernej Lubej

V sklopu Martinovega tedna nas je obiskal Jernej Lubej, sommelier in vinski svetovalec. Z njim sta klepetala jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid.
11/10/202310 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: mačja levkoza je neozdravljiva

V oddaji Vesela tačka, lahko izveste več o mačji levkozi – kronični in virusni bolezni mačk. Predstavili smo tudi prikupno psičko Zaro iz mariborskega zavetišča za živali. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
11/10/20235 minutes
Episode Artwork

Martinovo in Stanislav Kurnik, ki je vinogradnik že pol stoletja.

V jutranjem programu smo gostili Stanislava Kurnika, vinogradnika iz Žikarc v občini Duplek, prejemnika številnih nagrad doma in v tujini, ki je vinar že dobrih 50 let. Vprašali smo ga kakšna je bila letošnja vinska letina in kaj mu pomeni martinovo.
11/10/20237 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Privarčujemo, če pnevmatike menjujemo sami?

Naš sogovornik je bil Drago Ljubec iz Sveta platišč. Jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid je zanimalo več o nevarnostih, ki se lahko pripetijo, če gume menjujemo sami. Radovedna sta bila tudi, koliko ob tem privarčujemo, kako jih pravilno skladiščimo in kako sploh izberemo prave gume za naše vozilo.
11/9/20239 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Stane Kocutar pred Martinovim

V jutranjem programu smo gostili sodelavca in mestnega viničarja Staneta Kocutarja. Podal je veliko zanimivosti povezanim z Martinovim. Z njim sta klepetala Katja Gregorec in Kristijan Šmid.
11/9/202312 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kaj so ognojki in zakaj se pojavijo?

V oddaji Vesela tačka lahko izveste, zakaj se pojavljajo abscesi oziroma ognojki. Predstavili smo tudi Meda in nekaj muc, ki v mariborskem zavetišču čakajo na nove lastnike. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
11/3/20235 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Obiskali smo Alpaka ranč Slovenija

V jutranjem programu smo obiskali Alpaka ranč Slovenija.
11/2/20238 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Manj svečk za manj grobov

Govorili smo o sveslovenski ekološko-humanitarni akciji ljudi za ljudi - https://manjsveck-manjgrobov.si
10/30/20234 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: se težave s ščitnico kažejo tudi na koži?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, ali lahko na koži živali opazimo morebitne težave s ščitnico. Opozorili smo še na sterilizacijo in kastracijo ter predstavili dva samčka manjše rasti, ki iščeta nov dom. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
10/27/20237 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: šamponi za kopanje

V oddaji Vesela tačka lahko slišite več o šamponih, ki jih uporabljamo za kopanje živali, in še, da v zavetišču čaka na posvojitev kar nekaj muc in tudi starejši kuža Miki.
10/19/20233 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Vozili smo novi Renault Clio

V jutranjem programu smo preizkusili novi Renault Clio, ki po je 30 letni bleščeči karieri dobil nov val svežine.
10/17/20235 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Simon Šerbinek predstavlja avtobiografski roman

V jutru iztekajočega se tedna, v katerem smo zaznamovali dan duševnega zdravja, smo spregovorili tudi o razbijanju tabujev, o katerih težko spregovorimo. Naš sogovornik je bil gledališki igralec Simon Šerbinek, ki bo prihodnji teden avtobiografski predstavi KRIPLOV ZAGOVOR dodal še literarno delo - avtobiografski roman Življenje v podzavesti: Borec - dnevnik nekega strahopetca. Predstavitev se bo odvila v Štihovi dvorani Cankarjevega doma. Sogovornik Simona Šerbineka bo psiholog, dr. Aleksander Zadel.
10/13/202311 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kako pogosto kopati naše kosmatince?

V oddaji Vesela tačka smo bomo govorili o kopanju psov in mačk in spoznali kužka Dona, ki morda čaka prav vas, da ga odpeljete v novi dom. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
10/12/20234 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Ej babi, tega mi pa nisi pokazala

Recepti naših babic so dobili tudi knjižno obliko. Jutri, v torek, 10. oktobra, namreč izide knjiga z naslovom Ej babi, tega mi pa nisi pokazala. Zbrala jih je Urška Šobak, ki jo je izdala v samozaložbi, s tem pa ohranja kulinarično zgodovino za sedanje in prihodnje rodove.
10/9/20238 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Inge Breznik - nagrajenka za izjemne dosežke v glasbenem šolstvu

Gostili smo Inge Breznik letošnjo nagrajenko za izjemne dosežke v glasbenem šolstvu. Kaj jo je zvabilo v glasbene vode? Kaj vse počne trenutno? In zakaj je v Sloveniji toliko zborovskih pevcev? Prisluhnite zanimivemu, jutranjemu pogovoru.
10/6/202311 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: domača lekarna za pomoč živalim

V oddaji Vesela tačka lahko slišite, kako uporabna je aloe vera tudi za živali. Predstavili smo tudi dva kužka, in sicer Marsa in Erosa. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
10/5/20235 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Robert Kereži vabi na PREČENJE POHORJA - CROSSING POHORJE 2023

Doma in v tujini znani ultramaratonec Robert Kereži vabi na sobotni ultramaraton po Pohorju - Prečenje Pohorja - crossing Pohorje. Ob teku pa se bo dogajalo še veliko zanimivega, zato prisluhnite.
10/5/202310 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Miss Slovenije je Alida Tomanič

Na jutranji klepet se je oglasila Alida Tomanič, nova MIss Slovenije.
10/3/20237 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Jiu-jitsu

Jiu-jitsu je borilna veščina, ki se je razvila na Japonskem in se kasneje razširila še na ostale konce sveta. Z omenjeno borilno veščino se vedno več ljudi ukvarja tudi v Mariboru. Mednje spadata tudi Zoran Jerković in Anže Vujčič, ki sta nam odstrla številne skrivnosti tega borilnega športa.
10/3/20238 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Biti pilot in ne potnik - smučanje za vse starosti

Vodja Smučarske šole Pohorje Matej Mavrovič je spregovoril o motivaciji, športnem vikendu, o smučanju in projektu "Biti pilot in ne potniik". Prisluhnite.
9/29/202310 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Policist Gregor Bezjak in pasji mladiček Spike se usposabljata za skupno delo

Obiskali smo novega pasjega mladička na Policijski upravi Maribor. Naš sogovornik je bil policist Gregor Bezjak, ki se usposablja za vodnika službenega psa. Pogovor je pripravila Jasmina Bauman.
9/28/20238 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: katera je ena izmed najbolj pogostih poškodb pri psih?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, katera je ena izmed najbolj pogostih poškodb pri psih. Predstavili smo še nekaj muc in nemško ovčarko Rio. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
9/28/20235 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Mladi festival sprehodov 2023

Mladi festival sprehodov nam letos, že drugič, ponuja spoznavanje mesta skozi oči mladih. Ti v okviru krožkov, raziskovalnih nalog in drugih dejavnosti na šolah raziskujejo svoje mesto in zbirajo zgodbe iz njegove bogate kulturne dediščine. Kaj se bo dogajalo nam je povedal Vid Kmetič, programski urednik.
9/27/20235 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Plesna šola Sebastian praznuje dvajset let.

Pevec in plesalec Sebastian že dvajset let vodi plesno šolo za vse generacije, ki je priljubljena doma in v tujini. V jutranjem programu smo pogledali v zgodovino...
9/26/202314 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

David Hojnik - deset let modne znamke DH Fashion

V jutranjem programu smo gostili modnega ustvarjalca Davida Hojnika, ki ta vikend pripravlja edinstveni modni spektakel ob deseti obletnici svoje modne znamke DH FASHION.
9/26/202311 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

David Hojnik - desetletje ustvarjanja lastne modne znamke

V jutranjem programu smo gostili modnega ustvarjalca Davida Hojnika, ki ta vikend pripravlja edinstveni modni spektakel ob deseti obletnici lastne modne znamke DH FASHION.
9/26/202310 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: ali tudi živali muči zgaga?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, ali tudi živali muči zgaga. Predstavili smo še živahnega kužka Rolija. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
9/21/20235 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Karting in Radio Maribor

Obiskali smo karting stezo v Slovenji vasi in se pozanimali, kako izgleda vožnja. Izvedeli smo tudi več o posebnem dogodku, ki ga pripravljamo za vas poslušalce. Naš sogovornik je bil Domen Kerman, vodja AMZS Karting in moto - športnega centra Slovenja vas.
9/19/202310 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Festival dobrega počutja in Čas zame vabita...

V jutranjem programu sta vas Alenka Kuegerl in Aleksandra Kelc povabili na sobotni - jutrišnji Čas zame in Festiival dobrega počutja, dogodek za vso družino, za dušo in telo.
9/15/20237 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

150 LET ŠOLE FRAM

Osnovna šola Fram praznuje 150 let delovanja. Pestro dogajanje sta v jutranjem programu predstavili Vesna Lešnik in Smiljanka Šimundža.
9/15/20238 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: pustimo pse, da vohajo na sprehodih

V oddaji Vesela tačka smo bomo govorili o ovratnicah in oprsnicah. Slišali boste tudi, zakaj je pomembno, da pustimo pse na sprehodih vohati po tleh, že od daleč pa vam maha z repom pes Miha, ki v mariborskem zavetišču čaka na novi dom.
9/14/20235 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Svetovalnica Male zmage

V današnjem jutru smo obiskali novo psihološko svetovalnico Male zmage, ki je 1. septembra odprla svoja vrata v Mariboru. Svetovalnico vodi psihologinja Tjaša Lajmsner Paklec, z njo pa smo v luči novega šolskega leta med drugim govorili tudi o tem, kako prepoznati tegobe otrok in mladostnikov. Sintija Jurič
9/14/20238 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Slovenska komedija v pohorskem narečju

Obiskali smo ustvarjalce prve Poharske komedije: "Je ki ke riku?". Pogovarjali smo se z režiserjem in producentom prvega Slovenskega celovečerca v Pohorskem narečju Andrejem Pratnemerjem.
9/13/202310 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Namizni nogomet

Namizni nogomet je nekoč veljal za gostilniški šport, a slednje že dolgo časa ne drži več, o čemer priča tudi organizacija državnega prvenstva v namiznem nogometu, ki je minuli konec tedna potekalo v Sveti Ani pri Lenartu.
9/12/20239 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Maribor v gibanju – Maribor InMotion

Naslednji konec tedna bo v Mariboru veliko gibanja. Pestro dogajjanje za vse generacije je v jutranjem programu predstavil Marjan Pučnik Maac, predsednik Univerzitetne športne zveze Maribor.
9/8/20239 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Festival dobrega počutja - Čas zame

16. septembra se v okolici Maribora obeta tradicionalni Festival dobrega počutje - Čas zame. Kje bo potekal in kaj vse se bo dogajalo, smo povprašali naše jutranje gostje - Meto Pivec, Aleksandro Kelc in Alenko Kuegerl.
9/8/20237 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: katero mleko lahko pijejo mačke?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, katero mleko lahko pijejo mačke. Predstavili smo tudi psičko Aisho in muco Lizo iz mariborskega zavetišča. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
9/7/20234 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Nacionalni mesec skupnega branja

V četrtkovem jutru smo pred mednarodnim dnevom pismenosti in nacionalnemu mesecu skupnega branja gostili predsednico Bralnega društva Slovenije, Savino Zwitter.
9/7/20237 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Varni piknik v naravi

Pred nami je še nekaj prijetnih, toplih dni, zato bomo v torkovem jutranjem sporedu preverili, kako pripravimo prijeten piknik v naravi in na kaj moramo biti pozorni, da se ta ne spremeni v neprijetno izkušnjo. Nasvete nam je podala dr. Urška Baznik in NIJZ.
9/5/20239 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Vabljeni na krvodajalsko akcijo Vijolčna kri za vse ljudi 2023

Danes in jutri poteka v Mariboru že tradicionalna krvodajalska akcija "Vijol'čna kri za vse ljudi" . Udeležili smo se je tudi mi in pred mikrofon povabili pobudnico akcuhe Mojco Pepelnik, dr. Biserko Dvoršič iz UKC Maribor in Metoda Polinška iz RK Maribor.
9/4/202312 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Spletne in SMS prevare

V ponedeljkovem jutru smo opozorili na potrebno pozornost na nepridiprave, ki ponovno skušajo z lažnimi elektronskimi in SMS sporočili od ljudi izvabiti denar. Na kaj biti pozorni? Pogovarjali smo se z Aleksandro Žibrat iz Združenja bank Slovenije.
9/4/20235 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Ravnateljev pogled na prvi šolski dan.

Danes je prvi šolski dan. V jutranjem programu smo zato gostili Alojza Veličkega, ravnatelja Osnovne šole Dušana Flisa iz Hoč. Kakšen je njegov pogled na današnji dan?
9/1/20239 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

S.O.S. Maribor - Sound of Streets

V jutranjem programu smo vas povabili na deveti mednarodni kantavtorski ulični festival "S.O.S. Maribor - Sound of Streets", ki bo v soboto, 2. septembra, na Vetrinjski, Gosposki in Tyrševi ulici v Mariboru. Doganjanje je predstavil Jernej Mažgon Jerry.
8/31/20236 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Nasveti pred novim šolskim letom

Pred nami je novo šolsko leto. Zato smo v goste povabili srčno učitejico Sabino Košmrl Kaučič, ki je dala nekaj nasvetov za šolarje in njihove starše.
8/30/202312 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Povpraševanje po šolskih potrebščinah

V torkovem jutru smo preverili, zakaj je letošnje povpraševanje po šolskih potrebščinah krepko preseglo lanskega. Pogovarjali smo se z Davidom Čreslovnikom, izvršnim direktorjem portala ceneje.si.
8/29/20235 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Zadnji počitniški dnevi naj bodo (še) brez skrbi

V zadnjem počitniškem petkovem jutru smo preverili, kako čim bolj brezskrbno in kakovostno preživeti še tistih nekaj počitniški dni. "Spodbujajmo otroke, da se čim dlje časa igrajo," je ob tem povedala naša sogovornica, vzgojiteljica predšolskih otrok Živa Gregorač Tomše, ki na blogu Varuška Živa spodbuja k aktivnemu preživljanju prostega časa, predvsem pa daje v razmislek (ne)uporabo sodobnih tehnologij.
8/25/202311 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: izpad tretje veke in paraziti

V oddaji Vesela tačka smo govorili o izpadu tretje veke in o parazitih. Predstavili pa tudi približno leto in pol starega samca Luxa iz mariborskega zavetišča.
8/24/20235 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Krvodajalska akcija Vijolčna kri za vse ljudi 2023

Krvodajalska akcija "Vijol'čna kri za vse ljudi" 2023 se bo v sodelovanju z RKS-OZ Maribor in CTM UKC Maribor tudi letos, že dvanajstič, odvijala na stadionu Ljudski vrt, 04. in 05. septembra 2023. Već nam je o njen povedala Mojca Pepelnik.
8/23/202310 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Dobrodelno kolesarjenje iz Maribora do Southamptona

Zakonca Alice in Žiga Erlač Shepherd, Angležinja in Slovenec, sta trenutno na poti iz Maribora do angleškega Southamptona. Z dobrodelnim kolesarjenjem želita zbrati čim več sredstev za slovenske in angleške bolnike z rakom. KAko lahko pomagamo in kakšna je pot? Prisluhnite.
8/22/20238 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

34. mednarodni rally starodobnih motornih vozil ŠTAJERSKA 2023

Obiskala sta nas predsednik Veteran kluba Maribor Stanko Kokol in Katja Panikvar, vodja Hipodroma Kamnica. Predstavila sta pestro dogajanje, ki se bo jutri odvilo na obrobju Maribora, ko se bodo na 34. srečanju zbrali ljubitelji starodobnikov. Več na povezavi: https://www.facebook.com/kchipodromkamnica/posts/pfbid0hG7jtxsA4dVpGQ1nsrd9dVegZnbzKrQ22LmMbKMnQJJt6QXQmU28MKiM1FVVmDd1l
8/18/20239 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: nas pretirano izpadanje dlake mora skrbeti?

V oddaji Vesela tačka govorili o tem, kako ukrepati, kadar žival izgublja preveč dlake. Predstavili bomo tudi Shiro, simpatično črno-belo psičko iz mariborskega zavetišča.
8/17/20235 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Festival paradižnika na Mariborski tržnici

Na Mariborski tržnici te dni poteka 1. Festival paradižnika. Pestro dogajanje za vse generacije nam je v jutranjem programu predstavila vodja tržnice Nataša Matijevič, ki je povabila tudi k sodelovanju, ogledu in pokušini jedi. Tudi sama pa je dodala recept za paradižnikovo juhu. Prisluhnite.
8/17/202312 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Rimske igre na Ptuju 2023

Naše najstarejše mesto ponovno vabi na Rimske igre. Tako se bo Ptuj ponovno spremenil v rimski Poetovio, ko bodo ulice in trge zasedli gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že šest let pripravljajo enega največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope. Več nam je v pogovoru zaupal predsednik društva Poetovio LXIX Andrej Klasinc.
8/16/20239 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Kako preseči omejujoča prepričanja?

Gaber Marolt, mednarodni NLP trener, ustanovitelj NLP centra, Coaching akademije in portala Vzgoja in učenje, je tokrat spregovoril o prepričanjih.
8/11/20232 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: jajca so odlična tudi za živali

V oddaji Vesela tačka tokrat o tem, da so jajca odlično beljakovinsko živilo tudi za naše živali. In ker je v teh dneh veliko živali pogrešanih, boste slišali še, kako ravnati, če katero tako najdete.
8/10/20235 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Končala se je akcija Poletni nasmehi

Na Radiu Maribor smo v mesecu juliju zbirali fotografije poletnih nasmehov, danes pa smo razglasili zmagovalno. Avtorici nagrajene fotografije Kseniji Zrnko bo partner akcije VBO digitalno zobozdravstvo podaril nevidni zobni aparat Invisalign, vsem sodelujočim pa zobno ščetko VBO premium, ki jo je razvila dr. Vesna Kaloh.
8/10/20239 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Velikošmarenski kolesarski maraton - Vurberk 2023

TD Vurberk pod pokroviteljstvom Občine Duplek in v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije ter Kolesarsko zvezo Slovenije, vsako leto organizira Velikošmarenski kolesarski maraton. Tradicionalni vsakoletni dogodek je poimenovan po prazniku Marijinega vnebovzetja. V jutranjem programu smo gostili Violeto Vogrinec iz TD Vurberk, ki nam je podrobneje predstavila letošnji dogodek. Vabljeni k poslušanju pogovora.
8/8/20239 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Mariborski koruzni labirint letos z bolj zahtevnimi nalogami

Mariborski koruzni labirint tudi letos privablja staro in mlado. Res je, da ga vreme "malce biksa", pa vendar - obiskovalci, ki doživljajski park doživijo skozi izzive, so vedno navdušeni. Četudi so naloge - vsaj v mariborskem labirintu - letos za odtenek težje. O zanimivi izkušnji smo se pogovarjali z vodjo doživljajskega parka, Natašo Pečarič.
8/4/20239 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: spoznanja o jajčnih lupinah

Vesela tačka tokrat prinaša spoznanja o jajčnih lupinah in srečno zgodbo o posvojitvi.
8/3/20236 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Ruški vrtovi

Poletje je tudi čas, ko vrtovi bogato obrodijo in vrtičkarji uživajo v svoji pridelani zelenjavi. Tisti, ki živijo v stanovanjih v blokih, imajo možnost uporabe organiziranih in urejenih vrtov v nekaterih mestih oz. občinah. Tudi v Rušah je ta možnost najema vrtov in o Ruških vrtovih je naš gost Andrej Gašparič z režijskega obrata Občine Ruše.
8/1/20238 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Rokometaš Blaž Majhen

Blaž Majhen je kot član rokometne reprezentance Olimpijski festival evropske mladine končal z odličjem srebrnega leska. Še pred začetkom tekmovanja je za nas spregovoril o številnih anekdotah, ki so se mu zgodile ob in na rokometnih igriščih.
7/29/20232 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

V pričakovanju 10. izvedbe festivala Dojiva se

Letošnja izvedba festivala "Dojiva se" bo potekala med 1. in 5. avgustom. Gre za deseti festival, ki je nastal v Mariboru in se v desetletju razširil po celotni Sloveniji. Letos bo na zaključnem dogodku v soboto, 5. avgusta, gostoval na 14 lokacijah. O festivalu in njegovem poslanstvu je spregovorila organizatorica mariborskega utripa Renata Kocbek Mikložič. Foto: osebni arhiv Renate Kocbek Mikložič
7/28/202311 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Košarkarica Lara Petrovič

Lara Petrovič je na pravkar končanem Olimpijskem festivalu evropske mladine branila barve Slovenije v košarki trije proti trem. Z njo smo se pogovarjali o specifikah omenjene različice košarke, taktiki in vlogi trenerja ter o razlogih, zaradi katerih se je odločila za omenjeni šport.
7/28/20235 minutes, 1 second
Episode Artwork

Vesela tačka: je vlažen ali suh smrček pri psu res povezan z boleznimi?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, ali je pri psu res pomembno, da ima vlažen ali suh smrček in ali je to povezano z boleznimi. 6-letni energičen samček pa vas pričakuje v mariborskem zavetišču. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
7/27/20233 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Plavalec Bor Vran Benkovič

Bor Vran Benkovič je bil pomemben adut na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Z njim smo se pogovarjali o razlogih, zaradi katerih se je odločil za plavanje in v katerih športih se je poleg plavanja še preizkusil.
7/27/20235 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Letni oder Ruše vabi pod mogočne smreke

10. avgusta se začne Letni oder Ruše, ki je znan po edinstvenem kamnitem romantičnem naravnem amfiteatru v objemu mogočnih smrek. Dogodke letošnega festivala je predstavila Lucija Smolnik, v.d. direktorica Športnega parka Ruša. Povabila pa je k sodelovanju tudi prostovoljce .
7/27/202310 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Teden borovničevih jedi na Pohorju

V jutranjem programu smo vas povabili na Pohorje na Teden borovničevih jedi, ki poteka do 30. julija.
7/26/20236 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Mariborski judoisti na OFEM-u

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine vidno vlogo igrajo tudi mladi mariborski judoisti, saj jih v konkurenci nastopa kar pet. Za naš radio so o osnovah juda, družinskih vezeh in življenjskih naukih, ki jih prinaša omenjena borilna veščina spregovorili Neža Mesiček, Maša Završnik, Gal Blažič in Dmitry Chaynikov.
7/26/20235 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Kako dosegati cilje?

Gaber Marolt je priznan predavatelj in trener NLP nevrolingvističnega programiranja in avtor knjige Vzgoja in učenje z manj stresa.
7/25/20232 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Botaničn vrt UM v Pivoli vabi

Botanični vrh UM vas tudi v poletnih dneh vabi v Pivolo. Z našo jutranjo gostjo Meto Pivec pa smo spregovorili tudi o samooskrbi. Prislunhnite.
7/25/202311 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: čiščenje ušes pri mačkah

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
7/24/20234 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: čiščenje ušes pri mačkah

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
7/24/20234 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Cukerpekerca - želja po ustvarjanju tort

Jerneja Trofenik Dimnik se je pred sedmimi leti odločila, da zapusti pisarniško službo in se pod imenom Cukerpekerca preda ustvarjanju tort. Začutila je, da je to tisto kar si želi početi v življenju. Prisluhnite jutranjemu pogovoru.
7/24/20239 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Rolkarka Lina Sevčnikar

Lina Sevčnikar je mladinska in članska državna prvakinja v rolkanju, ki jo jutri v domačem skateparku čaka nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Z njo smo se pogovarjali o odzivih okolice, usklajevanju športa in šolskih obveznosti ter morebitnih olimpijskih ambicijah.
7/21/20233 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Atlet Žan Ogrinc

Žan Ogrinc je nov diamant mariborske atletike, ki bo že prvi tekmovalni dan Olimpijskega festivala evropske mladine lovil odmeven rezultat v teku na 800 metrov. Za naš radio je spregovoril o svojih športnih ambicijah in vezeh, ki so ga povezale s kraljico športa.
7/21/20235 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Olimpijski festival evropske mladine - OFEM

Olimpijski festival evropske mladine - OFEM se začne z otvoritveno slovesnostjo to nedeljo. Gre za velik in odmeven dogodek, ki je zelo zahteven tudi za organizatorje. Naša gostja v jutranjem programu je bila direktorica festiivala Nataša Ritoniija, ki nam je postregla z zadnjimi informacijami. Prisluhnite.
7/20/202311 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Slovenka ponuja domačo hrano na vegetarijanski, veganski in brezglutenski način

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
7/19/20237 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Gibanje in telovadba v vročih poletnih dneh

V jutranjem programu smo govorili o telovadbi v vročih poletnih dneh. Naša gostja je bila inštruktorica skupinske vade in body tehnike Goga Kovačec.
7/18/202312 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Motošportni dan v Slovenji vasi

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) je tudi letos otrokom popestrila poletne počitnice z organizacijo Motošportnih dnevov, na katerih so lahko preizkusili svoje motociklistične spretnosti v kartingu, mini-motu, motokrosu in trialu. V severovzhodni Sloveniji so se omenjene aktvnosti odvijale v Centru kartinga in motošporta v Slovenji vasi. Dirkaške nadobudneže smo obiskali tudi mi.
7/18/20238 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Kako biti prepričljiv?

Svetuje Gaber Marolt, NLP in poslovni trener, ustanovitelj NLP centra, portala kulstarsi.si in programski direktor Mednarodne NLP in caoaching conference, Master Coach.
7/18/20231 minute, 34 seconds
Episode Artwork

Za oči je potrebno skrbeti tudi v poletnih mesecih

Za oči je potrebno skrbeti tudi v vročih, poletnih dneh. V jutranjem programu smo gostili optometristko Živo Verdnik. Kako vplivajo UV žarki, sol, voda...?
7/17/20239 minutes, 1 second
Episode Artwork

Nasmeh nad daje samozavest in nagrajuje

Dr. Vesna Kaloh že vrsto let skrbi tudi za za lepe nasmehe ljudi. Ti deljajo ljudi tudi bolj samozavestne. Če pa boste sodelovali v akciji Radia Maribor Poletni nasmehi, pa vas bomo še nagradili. Prisluhnite.
7/17/20238 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Kdaj ste nazadnje kupili zavese?

Sintija Jurič se je odpravila v center Maribora, v eno najstarejših prodajaln zaves.
7/12/20236 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Kako obvladati stres?

Se tudi vi prašujete kako obvladati stres? To svetuje Gaber Marolt, trener NLP-ja, poslovni trener, ustanovitelj NLP centra, portala kulstarsi.si in programski direktor Mednarodne NLP in caoaching conference, Master Coach, INLPTA in mBIT coach.
7/11/20232 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Rezbarjenje - tradicija, kreativnost in sodobna tehnologija

V jutranjem programu smo govorili o rezbarjenju - ustvarjanju unikatnih lesenih izdelov, kjer lahko pustimo domišljiji prosto pot. Naš gost Martin Krajnc ohranja tradicijo prednikov, saj se s tem ukvarja že od otroštva. Zadnja leta pa mu pri tem pomaga tudi sodobna tehnologija. Vas zanima kako je bilo ustvariti stenko uro z mahom?
7/11/202310 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Olimpijski festival evropske mladine in Tim Kores Kori

Še samo 13 dni nas loči do največje športne prireditve v samostojni Sloveniji – 23. julija se bo v Mariboru začel Olimpijski festival evropske mladine OFEM. Himno je naredil glasbenik Tim Kores Kori. Z njim pa smo klepetali tudi o življenju na Pohorju, novih izzivih, malih živalih, dopustu....
7/10/20238 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: čiščenje ušes pri psih

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
7/7/20235 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Zveza potrošnikov Slovenije pod drobnogled vzela otroške zaščitne kreme

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je objavila izsledke preizkusa 12 izdelkov za zaščito pred soncem za otroke z visokim zaščitnim faktorjem 30 in več. Ugotovitve vnovič dokazujejo, da je prostora za zavajanje potrošnikov še vedno preveč. Žalosti ugotovitev, da znamko ponavadi preplačamo, da raven zaščite ni nujno sorazmerna s ceno. Skrbi pa tudi podatek, da trije izdelki testa niti opravili niso.
7/7/202310 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: Kje se alergije najpogosteje pojavijo? Kako je pri mačkah?

V oddaji boste izvedeli, kje na koži se pri živalih najpogosteje pojavijo alergije in kako je z alergijami pri mačkah. Predstavili smo tudi 13-letnega pasjega mešančka, večje rasti, Rexa. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
7/6/20234 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Kaj potrebujemo za dobro poletno fotografijo?

Na Radiu Maribor v mesecu juliju poteka akcija "Poletni nasmehi", zato smo v jutranjo družbo povabili Boruta Cvetka, ki se poklicno ukvarja s fotografijo že četrt stoletja. Na kaj moramo paziti pri poletnih fotografijah? Kdaj je najprimerjejši čas za njihov nastanek? To sta le dva nasveta, ki jih je v pogovoru povedal naš gost.
7/6/202312 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Kako se izogniti zastojem?

Za vas smo izbrskali nekaj nasvetov, o tem, kako ravnati v času zastojev na naših cestah. Z nami jih je delil Danijel Granda, inštruktor varne vožnje pri AMZS.
7/5/20237 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Pošljite nam vaše poletne nasmehe

Ma Radiu Maribor smo začeli z akcijo zbiranja vaših poletnih nasmehov, ki jih zabeležite s pomočjo mobilnih naprav. Več o akciji preberite na povezavi: https://www.rtvslo.si/radio-maribor/iscemo-poletne-nasmehe/673059
7/3/20234 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Na Ptuj vabi Karavana okusov

Karavana okusov danes in jutri vabi v najstarejše slovensko mesto. Zgodbo prvega slovenskega food truck festivala nam je predstavil Matej Špehar, prvi šofer karavane okusov, tisti, ki je kriv za vse in tisti, ki na koncu pospravi tudi vse smeti.
6/30/20238 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL LENT 30. 6. 2023 - Razglednica sedmega festivalskega dne

Lent je na mali petek v Maribor že dopoldan pripeljal pisno bero kulturo. Živel je mestni park, predstavljali so se zavodi, potekale so delavanice in Folkart. Radijsko razglednico je poslala Sara Zmrzlak
6/30/20238 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kako ravnati v primeru alegij?

V tokratni oddaji smo nadaljevali s temo o alergijah, ki imajo več obrazov in so kronične. Predstavili smo tudi mačje mladiče in psa Arona iz mariborskega zavetišča.
6/30/20235 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Fotografije poletnih nasmehov

Na Radiu Maribor bomo julija iskali poletne fotografije. Kliknite na www.radiomaribor.si in pod zavihkom »Poletni nasmehi« oddajte vaše najbolj nasmejane poletne fotografije. Seveda pa ob tem ne pozabite tudi na vaše domače, sorodnike, prijatelje …
6/29/202351 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL LENT 29. 6. 2023 - Razglednica šestega festivalskega dne

Da Maribor ni sivo, temveč barvito mesto, dokazuje 31-ta izvedba Festivala Lent, ki je sinoči v Maribor pripeljal znana jazzovska imena in že legendarne slovenske glasbenike. Tudi včeraj smo obiskali prizorišča. Radijsko razglednico šestega festivalskega dne, je poslala Sara Zmrzlak
6/29/202311 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL LENT 28. 6. 2023 - Razglednica petega festivalskega dne.

Peti festivalski dan je zaznamoval razgiban program in … dež. Programske spremembe so spremljale predvsem torkovo popoldne. Odpadel je art kemp, začel pa se je 35-ti Folkart. Nebo je bilo sivo, program ne, sporoča Sara Zmrzlak v poslani festivalski razglednici.
6/28/202311 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

KANTFEST vabi avtorje

KantFest International 2023 razpisuje mednarodni natečaj za avtorsko glasbo in tekst, ki sodi v zvrst kantavtorstva in doslej še ni bila izdana na nosilcih zvoka. O samem festivalu smo se pogovarjali s Petrom Andrejem.
6/28/20237 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL LENT 27. 6. 2023 - Razglednica četrtega festivalskega dne

Festival Lent je oživil središče Maribora. V ponedeljek smo našteli in obkljukali četrti festivalski dan. Radijsko razglednico je pripravila Sara Zmrzlak.
6/27/202310 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Joga v vsakdanjem življenju

V hitrem tempu življenja si vedno več ljudi pri premagovanju stresa pomaga z jogo. Minulo sredo, 21. junija, smo obeleževali mednarodni dan joge. V ta namen so pri Zvezi joga društev Slovenije pripravili številne dogodke, na katerih so obiskovalci lahko brezplačno izvajali omenjeno obliko sproščanja. Enega izmed takšnih je na Ptuju obiskal tudi Primož Soban.
6/27/20237 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL LENT 26. 6. 2023 - Razglednica drugega in tretjega festivalskega dne

Za sobotni festivalski vrhunec so na Glavnem odru poskrbeli evrovizijski Joker Out. Sodni stolp je razprodal Jure Ivanušič s skupino Nordunk, za dobrodelni namen pa so nastopili Autsajderji. V nedeljo se z ulično plesno predstavo pričela Ana Desetnica, s koncertom Kristijana Krajnčana pa se je v Sodnem stolpu začel tudi JazzLent in Jazz Podij. Na Trgu Leona Štuklja je ob dnevu državnosti nastopil Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič. Sintija Jurič:
6/26/202311 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL LENT 25. 6. 2023 - Razglednica drugega festivalskega dne

Prva festivalska sobota je napolnila mesto. 31. Festival Lent je, po petkovi otvoritvi in popoldanskim dežjem, drugi festivalski dan poskrbel za sproščen utrip, zvečer pa dodobra razgrel slehernega obiskovalca v mestu. Dopoldan smo se sprehodili po Art Kampu in Živih dvoriščih, v večernih urah pa smo uživali ob nastopih Avtomobilov, Jureta Ivanušiča in skupine Nordunk ter evrovizijskih Joker Out. Razglednico pošilja Sintija Jurič.
6/25/20235 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL LENT 24. 6. 2023 - Razglednica prvega festivalskega dne

V Mariboru se je včeraj začel Festival Lent. V 31. izvedbi bo v mesto do 1. julija prinašal raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program. Na Lentu, kjer je festival nastal, je zaradi obnove tega dela mesta dogajanje le v Sodnem stolpu, osrednje prizorišče je na Trgu Leona Štuklja. Radijsko razglednico prvega festivalskega dne je poslala Sara Zmrzlak.
6/24/202311 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Vabljeni na festival Maribum Afriqui

Maribum Afriqui je večletni multikulturni in medcelinski projekt, katerega namen je povezati dve kulturi, ki bi težko bili bolj različni. Poleg današnjega in jutrišnjega pestrega dogajanja v Apačah, ko se bo zgodila magija kresne noči, bo v letošnji izvedbi projekt opozoril nase tudi z dogodki na festivalu Lent in v primorski vasici Lokovec. Gonilna sila projekta, ki poteka pod okriljem Plesne izbe Maribor, je Tina Sovič.
6/23/20234 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kako ravnati v primeru alergij

V tokratni oddaji smo opozorili, na kaj biti pozorni v primeru alergij. Iščemo pa tudi dom za leglo mačjih mladičev.
6/23/20236 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Čokoladna delavnica

Najbrž bi med nami težko našli posameznika, ki ne je rad čokolade. Velika večina izmed nas jo kupi v trgovini, a v Mariboru že imamo delavnice, kjer jo je možno narediti. Eno izmed njih je obiskal tudi Primož Soban.
6/20/20235 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Čas je za Operno noč

Pred Operno nočjo v Murski Soboti in na Ptuju smo se o tem zanimivem dogodku pogovarjali z Alanom Kavčičem iz SNG Maribor.
6/20/20234 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Muzeji in galerije odpirajo vrata Poletni muzejski noči

Poletna muzejska noč je skupna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih ustanov, ko si obiskovalci lahko ogledajo stalne in občasne razstave v nočnem času med 18.00 uro in polnočjo, ob tem pa jim je na voljo zanimiv spremljevalni program. Preverili smo, kaj tokrat ponujata Pokrajinski muzej Maribor in Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož. Naši sogovornici sta bili Nives Cvikl, namestnica direktorice Pokrajinskega muzeja Maribor, in Metka Stergar, kustodinja in pedagoginja iz Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.
6/16/20238 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Letalski dan v Cerkvenjaku

Aeroklub Sršen iz Cerkvenjaka vabi na 12. letalski dan.
6/16/20231 minute, 46 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: tudi pri živalih alergije v porastu

V tokratni oddaji smo načeli temo o alergijah. Pogledali smo še v mariborsko zavetišče za živali in se pogovarjali z Gabrijelo Gruber, ki je od tam s pomočjo naše oddaje posvojila črnega mačkona. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
6/15/20239 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Humanitarna akcija Kremka in društva Pomagajmo slovenskim otrokom

V jutranjem programu smo govorili o prihajajoči akciji društva Pomagajmo slovenskim otrokom in sladoledarne Kremko. Seveda pa smo Ilirja Demirija vprašali tudi o sladolednih namigih in trendih tega leta.
6/15/202310 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Akvarij-terarij v Mariboru praznuje 70 let

O aktualnem dogajanju ob jubileju, smo spregovorili v jutranjem programu.
6/13/20235 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Stres pred koncem šolskega leta

S srčno učiteljico Sabino Košmrl Kaučič, tudi avtorico knjjižne uspešnice Srčni učitelj, smo govorili o koncu šolskega leta in prihajajočih počitnicah.
6/13/202317 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Poljčane tečejo za dober namen

Letos bo organiziran že tretji dobrodelni dogodek Poljčane tečejo za dober namen, ki je namenjen zbiranju sredstev za 9 letnega Luka Brajlih in za 3,5 letno Lano Bračič. Več nam je zaupal Bogomir Dolenc.
6/13/20239 minutes
Episode Artwork

Bi živeli ali delali v ladijskem kontejnerju?

V ospredju letošnjega Zelenega teden EU so biotska raznovrstnost, krožno gospodarstvo in ničelno onesnaževanje. Teden daje poudarek tudi na obnovljive vire energije. Prehod na njih bo namreč ključen za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, ohranjanje naravnih virov in prehod v bolj trajnostno prihodnost. Zato je še toliko bolj pomembno, da predstavljamo dobre prakse - tiste, ki dokazujejo, da se da živeti brez pretirane potrošnje. V jutranjem programu smo predstavili del zaključne faze projekta studioKroG, studio krožnega gospodarstva, ki na dveh lokacijah, v Slovenskih Konjicah in Rogaški Slatini zelo nazorno prikazuje, kako lahko odslužen ladijski kontejner z malo strpški postane dom, bivalna enota ali poslovni prostor. Projekt, ki ga financira Norveški finančni mehanizem, in ki v slovenski prostor prinaša precej unikatno trajnostno rešitev, je predstavila dr. Marinka Vovk, vodja investicije studioKroG. Fotografija: Helena Ajdnik
6/9/202317 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Zelena japka praznuje 4 leta

V jutranjem programu smo vse najboljše za 4. rojstni dan zaželeli prvi mariborski t. i. zero waste trgovini, Zeleni japki. Pogovor z Iris Magajna je pripravila Helena Ajdnik.
6/9/202311 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: Rena, Miki in Levis iščejo dom

V oddaji Vesela tačka smo predstavili tri dobrovoljčke Reno, Levisa in Mikija, ki v mariborskem zavetišču iščejo dom. Opozorili pa tudi na strup za polže.
6/8/20233 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Dan odprtih vrat Doma pod Gorco

Dom pod Porco ima to soboto tradicionalni dan odprtih vrat. O zanimivem, raznolikem dogajanju smo povprašali direktorja Gregorja Žigona.
6/8/202310 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Srečanje starodobnikov

V soboto so ceste med Pesnico, Šentiljem in Kungoto zavzeli starodobniki, ki so priklicali nostalgijo po starih avtomobilističnih časih. Zavidljivo ohranjenost starodobnih jeklenih konjičkov smo občudovali tudi mi in se z njihovimi z lastniki pogovarjali o zgodbah povezanih z njimi.
6/6/20238 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

GINola Craft GIN festival - sobotni utrinki

Sobotni popoldan in večer smo preživeli na zanimivem festivalu gina. Prisluhnite utrinkom...
6/5/20237 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Pihalni orkester Pošta Maribor na obisku

V jutranjem programu nas je obiskal mariborski glasbenik Aleksander Čonč, skladatelj in dirigent, ki vodi enega najslavnejših pihalnih orkestrov z najdaljšo tradicijo pri nas. Pravi, da so za Pihalnim orkestrom Pošta Maribora uspešni meseci, pred njim pa zaključek letošnje sezone in dokaj mirno poletje. Prisluhnite.
6/2/202310 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: Kaja, Pafi in Pepe

V tokratni oddaji smo predstavili tri kosmatince, ki čakajo nov dom v mariborskem zavetišču.
6/1/20232 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

GINOLA - festival domačega craft gina #2

Po deževni soboti, 20. maja, bo festival domačega craft gina to soboto, 3. junija. Predstavili se bodo slovenski destilarji, to pa ne bo vse... V jutranjem programu je Robert Zajšek gostil organizatorja Bojana Lunežnika, ki je izdal tudi kakšno skrivnost.
6/1/20236 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Naj podjetna pozitiva 2022 je postala izjava Gordane Jezernik

Avtorica zmagovalne izjave projekta Podjetna pozitiva 2022, ki ga je organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor ob podpori Radia Maribor, je postala Gordana Jezernik iz podjetja PHI laser Slovenija. O podrobnostih Sintija Jurič.
5/30/20236 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Vurberški pik

Na gradu Vurberk se je konec tedna odvijal Vurberški pik, na katerem so se srečali tetovatorji iz občine Duplek in sosednjih občin. Tam smo bili tudi mi in se malce pozanimali o specifikah tetoviranja in njegovih začetkih v Sloveniji. Obiskovalci pa so nam povedali, kaj imajo vtetovirano in s katerimi tatuji so si v Vurberku poslikali svoja telesa.
5/30/20238 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Barbara Skuhala - šahovska kraljica

V začetku maja smo dobili novo šahovsko kraljico. Državna članska prvakinja v standardnem šahu je postala Ljutomerčanka Barbara Skúhala, ki trenira v mariborskem šahovskem klubu. To pa ni njen prvi osvojen naslov letos, januarja je namreč že postala državna članska prvakinja v hitropoteznem šahu in podprvakinja v pospešenem šahu. Kako se je začela njena šahovska pot? Z njo se je pogovarjala Sintija Jurič.
5/26/20236 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: surova in kuhana hrana, kaj je z vitamini in minerali?

V oddaji smo opozorili na surovo hrano in na hrano, ki jo kuhajo lastniki sami. Predstavili pa smo tudi Goldija iz mariborskega zavetišča. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
5/25/20234 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Festival EZL EK vabi - odlična glasba, legende in Pony

Zadnjo majsko soboto vabljeni na Poklon Ezl eku - letos že devetnajstič. Mariborskim legendam se bosta pridružila Marko Grobler in EMKEJ, pomembno vlogo pa bo imel tudi legandarni Pony. Na prijetno druženje na Grajskem trgu, med kavarno Astoria in Mariborskim gradom, sta povabila Biljana Brodnjak in Mitja Špes. Pogovor je pripravil Robert Zajšek
5/25/202311 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

11. dan Mariborske knjižnice

Mariborska knjižnica v zadnjih letih že tradicionalno organizira prireditev Dan Mariborske knjižnice, ko stopi »izven zidov knjižnice« naproti svojim uporabnikom in s celodnevnim dogajanjem pripomore k boljšemu sobivanju, vključevanju lokalne skupnosti in širši promociji branja. Več v pogovoru z Martino Magdič in Ksenjo Trs.
5/23/202312 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ulični festival lokalne hrane

V Mariboru je v petek potekal četrti Ulični festival lokalne hrane. Dogodek je bil del projekta Food Wave, organizirali pa sta ga Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor ter Regionalna razvojna agencija Podravje. Tam smo bili tudi mi in preverili, kaj vse je bilo mogoče poskusiti in ali je hrana teknila obiskovalcem.
5/23/20237 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: je cena briketov povezana s kakovostjo?

V oddaji Vesela tačka smo govorili o tem, ali je cena briketov res povezana z njihovo kakovostjo, in o Maksu, ki čaka na posvojitelja v mariborskem zavetišču.
5/18/20234 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Ginola - Slovenski festival craft gina

Slovenski festival craft gina, kjer bodo prisotni samo slovenski destilarji med katerimi so tudi prejemniki mednarodnih priznanj, je predstavil, in povabil, Bojan Lunežnik.
5/18/20238 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kako postopati pri prehrani, kadar imajo živali težave

V oddaji smo nadaljevali temo o prehrani, saj je tematika izjemno široka. Kadar je žival zdrava, si lahko morda privoščimo malo več eksperimentiranja s prehranjevanjem in živalim ponudimo veliko več, kot v primeru diet. Svetovala je veterinarka Natalija Hercog Gerbec. V drugem delu oddaje pa smo predstavili psa iz mariborskega zavetišča, ki čaka na nov dom.
5/16/20234 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: smernice prehranjevanja, težko je soditi kaj je prav in kaj ni

V tokratni oddaji smo govorili o smernicah prehranjevanja. Dandanes je veliko ponudbe, pa tudi veliko mnenj. Najtežje pa je soditi kaj je prav in kaj ni in s tem se strinja tudi veterinarka Natalija Hercog Gerbec. Predstavili pa smo tudi psa iz mariborskega zavetišča.
5/16/20235 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Vaterpolo v Mariboru

Ste se že kdaj preizkusili v vaterpolu? Z igro vaterpola se lahko razgibate, izboljšate svoje plavalne tehnike in konec koncev preživite kakovosten prosti čas v vodi. Sintija Jurič je obiskala kopališče Pristan in pokukala na trening mlajših vaterpolistov Plavalnega društva Maribor.
5/16/20236 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Bobkova jama

Tokrat smo se odpravili v Šentilj oz. na hrib Brloga. Dvajset metrov pod njegovim vrhom leži jama, v kateri je nekoč živel vaški posebnež z imenom Bobek. Pogovarjali smo se z vaščani, ki so Bobka še poznali in preverili, kako namerava tamkajšnje turistično društvo omenjeno legendo izkoristiti v športno-turistične namene.
5/12/20238 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Marezige - kraj s čudovitim razgledom in prijaznimi domačini

V jutranjem programu smo se odpravili v mali kraj nad Koprom, ki je v zadnjih letih znan po vinski fontani in čudovitim razgledom. Predstavil nam ga je Patrik Babič, glasbenik in podjetnik, ki je z očetom ustvaril vinsko fontano.
5/11/20235 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

A-petit, pridih Primorske v Prlekiji

V današnjem jutru smo obiskali trgovino A-petit, ki se je v začetku marca odprla v Svetem Juriju ob Ščavnici. Butična trgovina z domačimi izdelki je last Primorcev - Jasne Tomažin in Ala Carboni, ki sta se pred tremi leti preselila v Prlekijo. Sintija Jurič se je pogovarjala z Jasno in med drugim poizvedela tudi, kako težko je v novem kraju odpreti svojo trgovino.
5/9/20237 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Majstri Lenart

Športno Društvo Majstri Lenart že več let poudarja pomen rekreacije in zdravega načina življenja. V ta namen organizira tudi številne športne prireditve, ki potekajo na območju Športnorekreacijskega centra Polena. O imenu, nastanku in poslanstvu društva smo se pogovarjali z njegovimi člani in predsednikom Gorazdom Voglarjem.
5/5/20239 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Mediadom Piran vabi

Med prazniki smo obiskali Piran, ki ima, ob vseh turističnih znamenitostih in zanimivostih, tudi mediadom (https://www.mediadom-piran.si/). Predstavila nam ga je Zora Mužinić.
5/4/20233 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Na kaj paziti pri nakupu sončnih očal?

Poletje je pred vrati in mnogi se bodo odločili za nakup sončnih očal. Naj kaj pri tem paziti in kje jih kupiti, da bodo oči zaščitene? Svetovala je Petra Bašl iz Optike Oculus.
5/4/202311 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

NIK ŠKRLEC na obisku

Torkovo jutro nam je popestril Youtuber, televizijski voditelj, državni prvak v pomnjenju, rekorder v recitiranju decimalk števila Pi in strasten potapljač na vdih – Nik Škrlec.
4/24/202326 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Dan v rabljenih oblačilih

Že tretje leto zapored je 23. aprila potekal Dan v rabljenih oblačilih, ki ga organizirajo Ekologi brez meja, Pravična trgovina Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj. Po podatkih raziskave Obleka naredi človeka, delež prodanih oblačil iz druge roke znaša manj kot 1 %, še redkeje pa se v Sloveniji poslužujemo izposoj. Kako pa smo s kupovanjem rabljenih oblačil v Mariboru? Odpravili smo se na teren in preverili.
4/24/202311 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Društvo SiA, 3. del: Spoznajmo možgane ter vpliv naših vzorcev in prepričanj

Društvo SiA nudi varen prostor povezovanja ter pomoč in podporo pri sočutnem starševstvu in osebnem razvoju. Ustanovili sta ga Simona Vrbanič, profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike in Anemari Meznarič, magistrica psihologije. Mladi mamici s Ptuja je življenje usmerilo na pot nenehnega učenja. Društvo SiA je tako povsem logična posledica njunih raziskovanj ali če se izrazimo bolj plastično - je njun majhen otrok s srčno vizijo. Otrok, ki nenehno išče odgovore (ker to otroci počnejo, mar ne?) na vprašanje, kako z izboljšanim odnosom do sebe in drugih zaživeti bolj polno in povezano ter posledično bolj kakovostno? V tretji epizodi sta sogovornici predstavili delovanje naših možganov ter vpliv naših vzorcev in prepričanj. Vabljeni k poslušanju.
4/21/202314 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: kako ugotovimo, da ima žival preveč kilogramov

V tokratni oddaji smo govorili o "bojlerčkih", predstavili pa smo tudi Maxa in Hano iz mariborskega zavetišča.
4/20/20233 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

6. Ženski tek Prepolje

V jutranjem programu smo vas povabili na sobotni tek žensk v Prepolje. Naša gostja je bila Jožica Ekart.
4/20/20238 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

10. karierna tržnica v živo

V Mariboru se je včeraj začela 10. karierna tržnica v živo. Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Območno službo Maribor in Ptuj, namreč že deseto leto zapored prireja dogodek na temo kariernega razvoja in zaposlitvenih priložnosti za mlade. Česa vse se bodo mladi v tem tednu lahko udeležili ?
4/18/20236 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Projekt Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granica

O projektu, ki letos praznuje že deset let, smo se pogovarjali s pobudnico projekta Mirjam Klavž in vodjo projekta v Sloveniji Leonido Babič.
4/17/202310 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Pred dnevom zemlje vabilo k trajnostnim aktivnostim v naravi

Pred nami je mednarodni dan Zemlje, te dni potekajo številne aktivnosti v okviru Dneva za spremembe pod okriljem Slovenske filantropije in tudi zato naj nas dodatno povabijo vsebine in aktivnosti v naravi. Na prav posebno - zelo praktično naravnano, vabijo v Centru ponovne uporabe v Slovenskih Konjicah. V okviru projekta studioKroG, ki ga financira Norveški finančni sklad, vabijo na praktično delavnico izdelave gred in gredic iz odpadne embalaže in zavrženih materialov. Več o delavnici, pomenu trajnostnega načina življenja in o novostih na področju popravil izdelkov, ki jih v okviru Evropskega zelenega dogovora vedno bolj naglašuje Evropska unija, je spregovorila dr. Marinka Vovk, vodja investicije studioKroG v Centru ponovne uporabe.
4/14/20238 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Društvo SiA, 2. del: O nezavednih odzivih na otrokovo vedenje in podpiranju odnosa

Društvo SiA nudi varen prostor povezovanja ter pomoč in podporo pri sočutnem starševstvu in osebnem razvoju. Ustanovili sta ga Simona Vrbanič, profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike in Anemari Meznarič, magistrica psihologije. Mladi mamici s Ptuja je življenje usmerilo na pot nenehnega učenja. Društvo SiA je povsem logična posledica njunih raziskovanj ali če se izrazimo bolj plastično - je njun majhen otrok s srčno vizijo. Otrok, ki nenehno išče odgovore (ker to otroci počnejo, mar ne?) na vprašanje, kako z izboljšanim odnosom do sebe in drugih zaživeti bolj polno in povezano ter posledično bolj kakovostno? V drugi epizodi sta sogovornici odstrli zgodbe naših nezavednih odzivov in odgovorili na vprašanje, kako lahko podpremo otroka (ko je na primer v stiski, ko se odzove burno, itd.) in posledično okrepim odnos z njim in okolico?
4/14/202316 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: debelost pri živalih

Debelost je velik problem tudi pri živalih in zato vam danes ponujamo praktične nasvete...
4/13/20233 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Salamijada

V Jarenini je minulo soboto potekala že četrta salamijada, na kateri so se predstavili lokalni pridelovalci salam iz občin Pesnica, Šentilj in Kungota. Tam je bil tudi Primož Soban, ki je zbral vtise pridelovalcev in obiskovalcev.
4/11/20234 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Društvo SiA: Pa recimo eno o vedenju

Društvo SiA nudi varen prostor povezovanja ter pomoč in podporo pri sočutnem starševstvu in osebnem razvoju. Ustanovili sta ga Simona Vrbanič, profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike in Anemari Meznarič, magistrica psihologije. Mladi mamici s Ptuja je življenje usmerilo na pot nenehnega učenja. Društvo SiA je povsem logična posledica njunih raziskovanj ali če se izrazimo bolj plastično - je njun majhen otrok s srčno vizijo. Otrok, ki nenehno išče odgovore (ker to otroci počnejo, mar ne?) na vprašanje, kako z izboljšanim odnosom do sebe in drugih zaživeti bolj polno in povezano ter posledično bolj kakovostno? Vabljeni k zanimivim temam, ki jih bosta odstirali ob aprilskih petkovih jutrih na Radiu Maribor.
4/7/202313 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Vesela tečka: debelost

Vabljeni k poslušanju oddaje za male živali Vesela tačka, ki jo pripravlja Jasmina Bauman. Danes bomo govorili o debelosti, kasneje pa vam predstavim še Jimmy-ja, ki čaka na posvojitev v mariborskem zavetišču.
4/6/20235 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Mednarodni sejem eksotičnih živali

Če sta nekoč bila najpomembnejša hišna ljubljenčka pes ali mačka, pa se v zadnjem času vse več ljudi odloča, da bo imelo doma kačo, kuščarja ali pajka. Med omenjenimi živalmi se je v nedeljo sprehajal Primož Soban in o njih izvedel številne zanimive podrobnosti.
4/4/20238 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Zakaj postati prostovoljec?

Zveza prijateljev mladine Maribor v svoje vrste vabi prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in izvedbi počitniških in drugih programov za mlade. O tem smo se pogovarjali z Marino Škrubej iz ZPM Maribor.
4/3/202310 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Varuhinje rek skrbijo za zaščito rek in njihovih ekosistemov

Slovenija pozna vedno več civilnih gibanj, ki se zavzemajo za zaščito okolja. Za zaščito rek in njihovih ekosistemov pa v prepletu umetnosti in dela na terenu skrbi zadnja leta zelo prepoznaven projekt Varuhinje rek, ki nam ga je predstavila vodja Alja Bulič.
3/31/202310 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Kako zagotavljati trajnostna delovna okolja?

V tem tednu je na Ptuju potekal 2. Karierni sejem in to v organizaciji Manager kluba Ptuj. Letos je ponudil tudi pester spremljevalni program, v okviru katerega je dr. Maja Fesel Kamenik, lastnica in direktorica družb HRM One in Beep Institute odgovorila na številne izzive zaposlovalcev in jih seznanila z načini komunikacije, ki preverjeno delujejo v današnjem odnosu podjetje-zaposleni. Kako motivirati zaposlene, da bodo uspešni v okolju, v katerem delujejo? Foto: osebni arhiv
3/31/202310 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: skrb za živali je povezana tudi s stroški

V oddaji Vesela tačka o tem, da je skrb za živali povezana tudi s stroški, na katere moramo biti pripravljeni. Predstavili pa smo tudi Jacka iz mariborskega zavetišča, ki čaka na posvojitev.
3/30/20233 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Mojca Žižek Mesarec: "Nepremičnine so naša strast.”

V jutranjem programu smo govorili o aktualnem dogajanju na trgu nepremičnin na našem koncu. Na jutranjo nepremičninsko kavico se je oglasila Mojca Žižek Mesarec, direktorica nepremičninske družbe Galea in avtorica knjige.
3/30/20238 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Zlato v državnem prvenstvu v latte art-u

Mariborčan Andrej Horvat je na prvem državnem prvenstvu v latte art-u v Celju osvojil zlato. Gostili smo ga v jutru, pridružila pa se mu je tudi šefinja Devana Blakaj, ki je povedala tudi, da je zaposlene potrebno ustrezno motivirati in nagrajevati in se z njimi veseliti uspeha.
3/28/202312 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Narava nam lepoto in zdravje polaga naravnost v naše roke, saj je naša najboljša biološka zdraviteljica.

V jutranjem programu smo gostili Metko Marjetko Cesar, ljubiteljico narave in njene zelene lekarne. Že leta proučuje zelišča in ugotovila je, da nam narava lepoto in zdravje polaga naravnost v naše roke, saj je naša najboljša biološka zdraviteljica, katera nam je vedno na razpolago. Iz raznih zelišč izdeluje popolnoma naravna mazila, brez konzervansov, barvil, eteričnih olj in dišav. Drži se načela: daj na kožo to, kar bi dal v usta. Katere rastline nabiramo v tem času in kako nam lahko pomagajo?
3/28/202312 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

2. zaposlitveni sejem MKP s sloganom "Dobro službo najdete tudi doma"

Iščete zaposlitev? V jutranjem programu smo povabili na zaposlitveni sejem. Manager klubu Ptuj, ki povezuje podjetja, managerje in podjetnike v regiji, si prizadeva tudi za učinkovito povezovanje regionalnih delodajalcev s potencialnimi zaposlenimi ter za povezovanje izobraževalnih institucij z gospodarstvom. Kot odgovor zaostrenemu trgu dela organizira 2. zaposlitveni sejem pod sloganom »DOBRO SLUŽBO NAJDETE TUDI DOMA«.
3/27/20237 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Utrinki z mednarodnega festivala čilija in čokolade v Mariboru

Minuli petek in soboto je bil v Mariboru četrti festival čilija in čokolade. Prisluhnite utrinkom obiskovalcev, ponudnikov in tekmovalcev.
3/27/20239 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: bradavice in tumorji

V tokratni oddaji smo s pomočjo veterinarke Natalije Hercog Gerbec nadaljevali s temo o tumorjih. Dotaknili smo se nenevarnih in sicer bradavic, ter spregovorili o nevarnih tumorjih notranjih organov. Tudi v tokratni oddaji pa smo pokukali še v mariborsko zavetišče za živali, kjer na nove lastnike čakajo številni kosmatinci. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.
3/23/20236 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

AMZS tudi letos izbira najboljšega mladega voznika in najboljšo mlado voznico Slovenije

Avto-moto zveza Slovenije sedmo leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika tega leta. Podrobnosti nam je zaupal Erik Logar, vodja področja varna mobilnost pri AMZS.
3/21/20238 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Svetovni dan lutk

Danes ne praznujemo le svetovnega dneva poezije in se veselimo prvega pomladnega dneva, temveč praznujejo tudi lutkarji. In minili sta natančno dve desetletji, odkar se je na pobudo svetovnega združenja lutkarjev Unima, 21. marec v koledar zapisal kot svetovni dan lutk. Ob današnjem dnevu smo zato obiskali Lutkovno gledališče Maribor.
3/21/20237 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

FESTIVAL KAVE SLOVENIJA 2023

Ali tudi vi začnete dan z espressom, s kavo z mlekom ali morda z belo kavo? Ja, številni si že zgodaj zjutraj radi privoščijo skodelico naše najljubše kave. O kavi pa je bilo veliko govora tudi ta vikend. Od petka do nedelje je namreč na celjskem sejmišču v okviru Marčnih sejmov potekal tudi 6. Festival kave Slovenija. In ker smo Slovenci znani kot veliki ljubitelji kave smo tudi mi obiskali festival in preverili, kaj vse je ponujal.
3/20/20237 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Vabimo na akcijo Pomladimo gozdove 2023

Družba Slovenski državni gozdovi, d. o. o., obvešča prostovoljce, da bo letošnja vseslovenska prostovoljska akcija sadnje dreves potekala v soboto 25. marca s pričetkom ob 9.00 uri. Vse, ki se nameravate akcije udeležiti, prosijo, da svojo udeležbo prijavite prek spletne prijavnice na spodnji povezavi. Prijave zbiramo do srede 22. marca 2023, ena oseba pa lahko prijavi poljubno število ljudi. O akciji smo se pogovarjali z Rokom Damijanom, vodjo gozdnega obrata za Lovrenc na Pohorju.
3/17/202310 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: rakasta obolenja

Govorili smo o rakastih obolenjih in predstavili psa Reksija.
3/16/20236 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

CIKEL FILMSKI ŽANRI SKOZI DRUŽBENO KRITIKO

V Mariboru, v prostoru umetnosti in participacije OBRAT, na Trgu revolucije 9, se začenja novi cikel predavanj o filmu, ki ga organizirajo Pekarna Magdalenske mreže, Film Factory in Mariborska knjižnica. V tokratnem ciklu predavanj bodo svojo pozornost usmerili v premislek o povezavah med filmskimi žanri in družbenimi pojavi. Skozi program nas bodo tudi tokrat vodili priznani slovenski filmski kritiki in teoretiki, ki bodo zgradili most med filmom, literaturo in družbo.
3/14/202311 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

POLFINALE MISS SLOVENIJE 2023

V petek, ko smo moški praznovali dan mučenikov, pa se je v Pesnici pri Mariboru odvijal prav poseben izbor, na katerem so zablestela dekleta. Predstavilo se je namreč 23 polfinalistk Miss Slovenije 2023, med njimi pa je strokovna komisija izbrala 15 deklet, ki so postale letošnje finalistke. Kako je potekal izbor in s čim so dekleta prepričala žirijo?
3/13/20236 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Animacija

Animiranje slik je umetnost, s katero se pogosto srečujemo v otroštvu. Danes se številni studii doma in po svetu za animiranje poslužujejo sodobne tehnologije, čeprav je to možno narediti tudi na povsem analogen način.
3/10/20238 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: prvi znaki bolezni

V rubriki Vesela tačka govorimo o živalih za posvojitev in ponujamo nekaj uporabnih veterinarskih nasvetov.
3/9/20237 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Dnevi Arnolda Tovornika 2023

Od 10. marca 2023 do 15. marca 2023 smo vas povabili v selniški Hram kulture Arnolda Tovornika.
3/9/20237 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Videoigre - težava ali sprostitev?

Današnje jutro je bilo v znamenju videoiger. Gre namreč za najhitreje rastočo zabavniško industrijo na svetu. O njih smo se pogovarjali z Rokom Gumzejem voditeljem nove oddaje Good Game, ki prihaja ta konec tedna na televizijske zaslone
3/7/202310 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Kakšna bo zelena mobilnost v prihodnosti?

S predsednikom Avto-moto zveze Slovenije, Andrejem Brglezom smo se pogovarjali o načrtih in izvedbi zelene mobilnosti po letu 2030.
3/7/20238 minutes
Episode Artwork

Mariborska knjižnica in bralna značka za odrasle

V jutranjem programu smo govorili o bralni znački za odrasle - https://www.mb.sik.si/bralna-znacka-za-odrasle-2023.html
3/6/20239 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Prihaja Mednarodni festival Čili in Čokolada #4

Mednarodni festival, kjer se združujejo sladki in pekoči užitki se približuje. Nepozabno doživetje sladko pekočih kreacij bo v Mariboru med 24.03. in 25.03.2023. Prihaja več kot 30 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine, ki jih boste lahko tako okušali kot tudi soustvarjali. Tam pa bo tudi Radio Maribor. Prisluhnite.
3/3/202312 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Zbiranje stare opreme za čebelarski muzej

Čebelarski center Slovenska Bistrica pripravlja muzej. Ćlani želijo ustvariti zbirko pričevalcev zgodovine čebelarjenja na tem območju. Zato smo v jutranjem programu gostili Francija Podgrajška, ki je vodja skupine, ki ureja čebelarski muzej.
3/3/20237 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: stres in obisk veterinarja

V peti oddaji Vesela tačka smo govorili o stresu živali, kadar napoči čas za obisk veterinarja. Predstavili pa smo tudi dve muci na voljo za posvojitev v Zavetišču za živali Maribor.
3/2/20237 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Ste za sveže hrustljav krompirček?

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
3/2/20237 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Aktivni z Radiem Maribor - kardio vadba in ohlajanje

V torkovem jutru smo se v sklopu akcije Aktivni z Radiem Maribor še zadnjič odpravili v fitnes Unifit in preverili, kako je s kardio vadbo in kako jo najbolje končati.
2/28/20239 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Še obiskujemo knjižnice?

Sintija Jurič je obiskala Mariborsko knjižnico in preverila, kako pridno jo še obiskujemo in katere knjige smo si najraje izposodili v preteklem letu.
2/28/20237 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Še sploh obiskujemo kino?

Odpravili smo se v kino in se pogovarjali z direktorjem mariborskega kino centra Maribox, Stipetom Jerićem. Poizvedela smo katere filme smo si Mariborčani v lanskem letu najraje ogledali na velikem platnu...
2/27/202314 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Mojčine cimetove rolice, polne ljubezni in navdiha

V jutranjem programu smo predstavili še eno uspešno zgodbo, ki je nastala pred leti ob obisku Londona. Tam je Mojca Škof, s pomočjo prijatelja, plesalca in pevca Sebastiana, sponala cimetove rolice, jih ob prihodu domov naredila za svoje domače, potem pa je dober glas segel tudi v tujino. Prisluhnite zgodbi o cimki in dobrotah, ko soimprinti, polni navdiha in neskončna ljubezni.
2/24/202316 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Joga

Živimo v času, v katerem je naš tempo življenja iz dneva v dan hitrejši, zato je več kot dobrodošlo, da si vzamemo čas zase in se sprostimo. Tehnike joge blagodejno vplivajo na umirjanje naših misli. Primož Soban se je odpravil v Joga klub Maribor, kjer je izvedel več o metodah in pozitivnih učinkih, ki jih ima joga na naše telo.
2/24/20236 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: stres pri živalih

Že četrti teden ste lahko prisluhnili oddaji Vesela tačka, katere cilj je pomagati Zavetišču za živali Maribor, vam pa ponuditi praktične nasvete za kosmatince.
2/23/20236 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Gaber Marolt - NLP v vsakdanjem osebnem in poslovnem življenju

V jutranjem programu smo gosili Gabra Marolta, doma in v tujini priznanega predavatelja in trenerja NLP nevrolingvističnega programiranja.To vam lahko preprosto pomaga v zasebnem in poslovnem življenju.
2/23/202313 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Katere so najbolj popularne pustne maske letos?

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
2/21/20237 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Aktivni z Radiem Maribor - kako okrepiti zgornji del telesa

Alen Podgornik nam je predstavil vaje za okrepitev zgornji dela telesa.
2/21/20237 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Osnovnošolci so osvojili rekord za največji spletni kviz na svetu

Slovenski osnovnošolci so se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov. V sklopu projekta Spletne brihte so se preizkusili v poznavanju varne rabe interneta in presegli rekord za največji spletni kviz na svetu, ki so ga pred nekaj leti s sedem tisoč sodelujočimi postavili v Veliki Britaniji. Pri nas je sodelovalo 200 osnovnih šol, 26 iz Podravja.
2/20/20236 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Nina Pušlar je ogrela Maribor

V petek zvečer je razprodano dvorano Tabor ogrela Nina Pušlar. Koncert NINA NINA NINA je trajal skoraj 3 ure, slišali pa smo 28 skladb in uživali tudi ob gostih in plesu. Po koncetu smo se pogovarjali z Nino in organizatorjem Gvidom Polancem.
2/20/20235 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Izbor za najbolj inovativna živila leta poziva k trajnostnem prehranjevanju

Izbor za najbolj inovativna živila leta organizira Inštitut za nutricionistiko. Osnovna cilja projekta sta ozaveščati potrošnike in spodbujati gospodarstvo pri razvoju trajnostnih živil, predvsem takšnih z ugodnejšo hranilno sestavo in ugodnim vplivom na okolje. Prejeto priznanje je za prijavitelja lahko dobra popotnica na poslovni poti. O izboru, prehrambnih navadah Slovencev in trajnostnem prehranjevanju smo se pogovarjali z vodjo projekta, doc. dr. Anito Kušar.
2/17/202310 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

StudioKroG z delavnico uporabe stare opeke

StudioKroG kot pilotni projekt temelji na dejstvu, da rešitev podnebnih sprememb in prehod v nizkoogljično krožno gospodarstvo ni v omejevanju in prepovedovanju, ampak v spodbujanju družbeno odgovornega podjetništva in vzpostavitvi nove »tekmovalnosti« v družbi, lokalnih skupnostih in organizacijah. Projekt sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma, vsi partnerji pa ciljnim javnostim z aktivnostmi (kot je praktična delavnica uporabe stare opeke) nazorno prikazujejo, na kakšen način je možno živeti in ustvarjati s čim manjšo porabo virov in energije po načelih krožne rabe virov. Foto: CPU
2/17/20238 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: Muca Pepa čaka na nove lastnike

V današnji oddaji smo se povezali z Zavetiščem za živali Maribor, izvedeli kakšno je trenutno stanje ter predstavili muco Pepo. Z veterinarskimi nasveti pa nam je pomagala veterinarka Natalija Hercog Gerbec.
2/16/202310 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Odbojkarski klub Maribor in ACH Volley v sredo že tretjič...

Odbojkarki klub Maribor se bo v sredo že tretjič v sedmih dneh srečal z ekipo Calcit Volley - tokrat na povratni tekmi Pokala Slovenije, ki bo odločala o finalistu, ki se bo pomeril v finalu z ACH Volley. Trener Sebastijan Škorc...
2/14/202314 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Aktivni z Radiem Maribor - kako okrepiti spodnji del telesa

Alen Podgornik nam je predstavil vaje za okrepitev spodnjega dela telesa.
2/14/20238 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

Valentinovo

Danes je praznik zaljubljencev, ki smo mu del našega radijskega časa namenili tudi mi.
2/14/20233 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Svetovni dan radia

Gost jutranjega programa je bil Robert Levstek, odgovorni urednik Radia Maribor.
2/13/202310 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Vesela tačka: sterilizacija in kastracija

V oddaji smo predstavili kosmatinca s mariborskega zavetišča in govorili z veterinarko Natalijo Hercog Gerbec o kastraciji in sterilizaciji.
2/9/20238 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Prvi koraki v svet fitnesa

V novi epizodi Aktivni z Radiem Maribor smo se odpravili v fitnes Unifit. Tam nas je skozi osnove vadbe popeljal Alen Podgornik. Kaj pripraviti v športno torbo? Kako in s čim začeti? Prisluhnite.
2/9/20235 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Svetovni dan pice

Ker je danes svetovni dan pice, smo o njej govorili tudi v jutranjem programu. Priznano picerijo v Mariboru
2/9/20237 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Izdelava pležuhov

Minuli teden so se za otroke iz vzhodne polovice države iztekle zimske počitnice. V sredini januarja je narava pobelila pohorske strmine in otrokom vendarle omogočila nekaj zimskih radosti. To so izkoristili tudi na Zvezi prijateljev mladine Maribor, kjer so organizirali delavnico izdelovanja pležuhov oz. pokov.
2/7/20237 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Vrača se akcija Vesela tačka

Vesela tačka se vrača, ker živali potrebujejo našo pomoč. S pomočjo zavetišča bomo tedensko vsak četrtek zjutraj ob pol devetih poročali o tem, kakšno je stanje v zavetišču in katere živali so na voljo za posvojitev.
2/2/20236 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Samurajsko mečevanje

Zagotovo je marsikdo izmed vas gledal film Poslednji samuraj s Tomom Cruisom v glavni vlogi. Po zaslugi Športnega društva mečevanje Slovenije pa samurajskih veščin ne boste več občudovali zgolj na filmskih platnih ali malih ekranih, temveč jih boste lahko usvojili tudi sami.
2/2/20236 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Pesmi iz predala

Pošljite nam svojo pesem iz predala. Z akcijo Radia Maribor ob kulturnem prazniku v življenje obujamo pesmi, ki jih pišete le zase. Več: https://www.rtvslo.si/radio-maribor/praznicni-natecaj-pesmi-iz-predala/655566
1/31/20237 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Prvi smučarski zavoj pod budnim očesom strokovnjaka

Obiskal nas je Matej Mavrovič, vodja smučarske šole Intersport Pohorje. Spregovorili smo o smučarskih tečajih, smučarski šoli in o tem, zakaj je dobro prve zavoje narediti pod budnim očesom strokovnjaka.
1/30/202311 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Izzivi so gonilo življenja.

"Izzivi so vedno ena potencialnih stopničk naprej do željenega uspeha in do fantastičnega življenja" , pravi Sabina Košmrl Kaučič.
1/26/20235 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Svit in Zarja Gomboši obožujeta šah

V jutranjem programu smo govorili o šahu, ki ga obožujeta dvojčka Zarja in Svit Gomboši iz Ptuja. Spremljala ju je mama Damjana Vrbnjak. Zarja in Svit sta kljub mladosti uspešna doma in v tujini, kjer se uvrščata med zmagovalce in prejemnike medalj.
1/26/202311 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Sladko jutro s Kornelijo

Mariborčanka Kornelija je po izgubi službe med epidemijo koronavirusa uresničila svojo ljubezen do peke tort in ostalih sladkih dobrot. Kako? Prisluhnite.
1/24/20239 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Razstava kreativnega recikliranja

Danes zjutraj smo dan začeli malce umetniško in ekološko obarvano, saj smo se mudili na razstavi kreativnega recikliranja. Prisluhnite.
1/24/20236 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Linca - ekološka kmetija z aronijo in še marsičem...

V jutranjem programu smo gostili Saro Berglez Zajec iz Lince .Izdelki so ročno izdelani po tradicionalnih recepturah, barviti in drzni okusi pa navdahnjeni s sodobnostjo in igrivostjo.
1/23/20238 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Umetniški lightbox: Ko umetnost nagovori izzive okolja in podnebja

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
1/20/202311 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

EMKEJ bo snemal unplugged album

Mariborski glasbenik Emkej, tudi zmagovalec Frišno 2022, bo s svojimi muzičari v petek in soboto v živo snemal novi unplugged album.
1/19/20234 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Mednarodno leto prosa

Letošnje leto je Mednarodno leto prosa, zato smo poklicali dietičarko Lucijo Brezočnik.
1/19/20237 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

AKTIVNI - Zakaj obiskovati fitnes?

Vedno znova opozarjamo, da je dobro skrbeti za naše telo in skrbeti, da ostanemo v dobri fizični kondiciji. Z novim letom si marsikdo obljubi, da bo letos res začel z gibanjem in naredil nekaj za svoje telo in dobro počutje. Zato smo z Alenom Podgornikom iz Unifita spomnili, kako začeti ali nadaljevati z gibanjem.
1/18/202312 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Nasveti za varno vožno v zimskih razmerah

Z nami je bil Darko Daljević iz AMZS. Z nami je bil Darko Daljević iz AMZS.
1/17/20239 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Doživite Slovenske gorice

Doživite Slovenske gorice v vsem sijaju - https://visitgorice.si/ . Kako? Prisluhnite....
1/16/202312 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Tajda Bogovič, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
1/12/20236 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Veliki veganski izziv

To jutro smo se pogovarjali z Matevžem Jeranom, poslovnim sekretarjem Slovenskega veganskega društva. Predstavil nam je »Veliki Veganski izziv«, ki je brezplačen. Komu je namenjen in kaj vsebuje? Prisluhnite pogovoru.
1/10/20239 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Mobilna kavarna

Če danes še niste popili kave, se vam bo ob poslušanju prispevka zagotovo prilegel kakšen požirek. Primož Soban se je namreč odpravil na Pohorsko tržnico v Pivoli in se tam srečal z Žanom Krivcem, ki s svojo mobilno kavarno vsako soboto razvaja njene obiskovalke in obiskovalce.
1/9/20238 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Smučarski tečaji in šola smučanja na Mariborskem Pohorju

V jutranjem programu smo gostilivodjo smučarske šole Intersport Pohorje - Mateja Mavroviča. Ta nam je razkril zakaj je dobro, da otroci in tudi starejši prve zavoje na smučeh naredijo pod budnim očesom smučarskega učitelja.
1/9/20238 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Poznate Slotcar?

V jutranjem programu smo dirkali z avtomobilčki in spoznali Slotcar, ki pritegne mlado in staro.
1/5/20236 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Kakšno leto 2023 nas čaka?

Prvi delavni dan v letu 2023 smo poklicali horarnega astrologa Tadeja Šinka.
1/3/20237 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Izdelovanje snežakov iz naravnih materialov

Na pobudi Matjaža Wigeleja iz lokalnega Turističnega društva Ovtar, je v Jarenini, pred tamkajšnjo cerkvijo potekalo izdelovanje snežakov iz naravnih materialov.
1/3/20237 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Razstava jaslic v Jarenini in Veržeju

Radovednost nam ni dala miru, da si ne bi šli ogledat jaslic v Jarenini in Pesnici. Naleteli smo na številne zanimive sogovornice, ki so nam razkrili številne skrivnosti ustvarjanja, ki jih ponuja ta čudovita obrt.
12/27/20229 minutes
Episode Artwork

PRAZNIČNIO JUTRO Žan & Žan

Z najlepšimi božičnimi melodijami sta nas razvajala izjemen vokalist in kitarist Žan Videc ob spremljavi kitarista Žana Bračuna
12/23/202222 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

PRAZNIČNO JUTRO Zara & Stela

Tudi petkovo jutro smo popestrili s koncertom v živo. Z nami sta bili Zara Bajde in Stela Gašparič.
12/23/202222 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Volnene jaslice

Posebno mesto v današnjem jutru je pripadlo Snježani Veber, ki izdeluje jaslice iz volne. Primož Soban se je z njo pogovarjal o številnih vidikih izdelovanja teh čudovitih figuric.
12/22/20226 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

PRAZNIČNO JUTRO - Lara & Leon

V torkovem jutru smo nadaljevali s prazničnimi koncerti – tokrat sta nas prebujala pevka Lara Oset in Leon Firšt ob klaviaturah.
12/20/202230 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Kdo je v resnici Grinch?

Dotaknili smo se v očeh marsikoga najbolj negativne božične pojave, Grincha. Mariborčanka, ki ima doma vse okrašeno v znamenju tega zelenega možica, nam bo razkrila, da se za vsem skupaj skriva čisto drugačna zgodba.
12/19/20224 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

PRAZNIČNO JUTRO - Alja & Kristjan

Teden pred božičem smo vsa jutra obarvali z najlepšo božično glasbo, in tako sta nas v prvem božičnem koncertu prebujala Alja Senčar in Kristjan Štelcer.
12/19/202223 minutes, 1 second
Episode Artwork

Slavica Kos: Na starost sem življenje postavila na glavo

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
12/18/202213 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

IL DIVJI stavijo na objeme

"Po dveh duetih, priredbah, nastopih na različnih festivalih in gostovanjih v televizijskih oddajah, je po dveh letih skrajni čas za novo avtorsko pesem," pravijo IL DIVJI, ki z novo pesmijo začenjajo novo divjo zgodbo.
12/13/20229 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

POLEPŠAJMO DRUŽINAM BOŽIČ

V OŠ Kamnica so se tudi letos odločili izvesti dobrodelno akcijo »POLEPŠAJMO DRUŽINAM BOŽIČ« ter jo še nekoliko nadgraditi in dati priložnost tudi drugim otrokom in staršem, da prispevajo k tej čarobnosti deljenja sreče.
12/13/20228 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Dedek Mraz na Snežnem stadionu

V soboto smo, po dveh letih, pospremili prihod Dedka Mraza na Snežni stadion, kjer se je zbralo nekaj sto otrok in njihovih staršev.
12/13/20228 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Šampijona Edvard in Frida

V jutranjem programu smo gostili šampijona Edvarda in Frido, ki sta se pred dnevi vrnila iz Dubaja, kjer sta na največjem mednarodnem tekmovanju v računanju kot edina bratec in sestrica že drugo leto zapored prejela najvišje možno priznanje(Champion).
12/6/20228 minutes
Episode Artwork

DOBRODELNI KONCERT POMAGAJMO TINKI ČEZ OVIRE (zbiranje sredstev za nakup invalidskega vozička

Povabili smo vas na dobrodelni koncert Pomagajmo Tinki čez ovire. Predstavili se bodo glasbeni sestavi Gimnazije Celje Center in II. gimnazije Maribor. Gre za skupni projekt dveh slovenskih gimnazij, ki sta združili moči na glasbenem področju.
12/6/20226 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

S srčnim namenom za otroke Mladinskega doma Maribor

V veselem decembru se odvijajo številne dobrodelne akcije, ki skrbijo tudi za to, da otroci dobijo svoja božična darila. Pogovarjali smo se z Mojco Žižek Mesarec, pobudnico akcije S srčnim namenom za otroke Mladinskega doma Maribor.
12/6/20228 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Mednarodni dan prostovoljstva

Danes zaznamujemo Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga je 17. decembra 1985 razglasila Organizacija združenih narodov. V Mariboru in okolici se s prostovoljstvom ukvarjajo številne organizacije, ki pokrivajo področja, kot so pomoč starejšim, zaščita in reševanje, šport, kultura in delo z mladimi.
12/5/20227 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Zaključila se je akcija Iščemo jesenske fotografije

V mesecu novembru je na Radiu Maribor potekala akcija zbiranja vaših jesenskih fotografij. Danes zjutraj jih je pokomentiral Borut Cvetko, profesionalni fotograh in direktor agencije Mediaspeed.
12/1/202210 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Pravljične torte in druge sladice

V torkovem jutru smo obiskali mariborsko butično slaščičarno, kjer nastajajo pravljične torte in druge sladice, pravšnje za prihajajoči praznični čas.
11/29/20228 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Cornhole

Ste že slišali za šport, pri katerem mora tekmovalec skozi luknjo na deski z nekaj več kot osmih metrov spraviti 450 gramsko platneno vrečko napolnjeno s koruzo ali granulatom? Gre za t.i. cornhole, ki zadnja leta postaja vse bolj priljubljena rekreacija za ljudi vseh starosti.
11/24/20227 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Priprava čajnih mešanic v Botaničnem vrtu UM

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
11/22/20229 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Akcija Naj javno stranišče 2022 je pri koncu

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu in s katerim se povečuje ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za boljše sanitarne pogoje. V ta namen je naše društvo letos že štirinajsto leto zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče. Akcija je namenjena odpravljanju ovir osebam s kronično vnetno črevesno boleznijo v okolju, kjer živijo in se gibljejo, ter osveščanju javnosti o pomenu stranišč. Informacije o stanju javnih stranišč v Sloveniji, pridobljene v akciji niso pomembne le za osebe s KVČB, temveč tudi za ostale ljudi, zato ima akcija širši družbeni pomen. Med drugim je o njem spregovorila koordinatorica Danica Koren iz Društva za kronično vnetno črevesno bolezen.
11/18/202213 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Medeni užitek za zdravje in razvajanje

V jutranjem programu smo govorili o medu, ki je v teh časih še posebaj dobrodošel. Ne le, da učinkovito lajša simptome prehlada, je tudi namig za kreativnost. Tega se zavedata tudi Nika in Boris Poslek Mr.Bee iz Zgornje Poljskave, ki sta prejela številne mednarodne in domače nagrade.
11/17/202213 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

UROŠ in TJAŠA predstavljata S tabo upam si leteti

V jutranjem programu nas je obiskal glasbeni dvojec Uroš & Tjaša. Govorili smo o starševstvu in predstavili novo skladbo S tabo upam si leteti.
11/15/20228 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Čebelji medeni paviljon v Pesnici pri Mariboru

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor
11/14/20228 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Svetovni dan sladkorne bolezni

Vsako leto, 14.11., zaznamujemo Sveotnvi dan sladkorne bolezni, zato smo gostili Darjo Peklar iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Maribor.
11/14/20228 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Makrame

V tokratnem jutru smo vozlali vozle, ki jih imenujemo makrame. Služijo kot okrasje v številnih stanovanjskih objektih, iz njih pa izdelujejo tudi različne vrste tekstila. Poleg okraskov in oblačil pa je z vozlanjem bombažne vrvi mogoče narediti tudi praktične stvari, kot so podstavki za skodelice in obeski za ključe. Posebno estetiko vozlov je na Ptuju v praksi spoznal avtor prispevka.
11/10/20228 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Tim Marovt - zgodba o vztrajnosti

V jutranjem programu smo predstavili zgodbo Tima Marovta. Govorili smo o vztrajnosti in kljubovanju diagnozi, ki pred osmimi leti, ko je zaradi hiperekstenzije hrbtenice na surfu pristal na invalidskem vozičku, ni obetala ničesar dobrega. Danes pa... Prisluhnite.
11/8/202212 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

DVOJNI ESPRESSO - Kdaj je pravi čas za okrasitev doma?

V rubriki Dvojni espresso smo tokrat sproščeno klepetali o praznikih. Kdaj je čas za okrasitev in kdaj vi postavite božično drevesce? Prisluhnite.
12/6/202117 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Družinsko drevo

Vas zanima vaše družinsko drevo? Poklicali smo dr. Rajmunda Lamprehta, ki je povedal več o tem. Pripravil Robert Levstek.
10/29/20209 minutes, 29 seconds