Winamp Logo
Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Cover
Jutra ob kavi so še lepša ob kitari Profile

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari

Slovenian, Music, 1 season, 87 episodes, 2 days, 23 hours, 30 minutes
About
"Jutra ob kavi, so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - MARKO GROBLER

To sredino jutro nas je prebujal mariborski kantavtor, ki pravi, da zgodb za svoje pesmi ne išče, ampak ga te najdejo kar same. Marsikomu pa je znan tudi, kot profesor nemškega jezika. Kaj nam je Marko Grobler pripravil za sredino jutro ob kavi in kitari?
5/23/202455 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - PAUL GREM

To sredo nas je prebujala petčlanska zasedba Paul Grem. Glasbeniki in prijatelji, ki so na slovenski glasbeni sceni prisotni že kar nekaj časa, v takšni zasedbi pa delujejo od leta 2019. Zase pravijo, da izhajajo iz preprostih, kitarsko surovo obarvanih melodij, ki se prepletajo z osebnoizpovednimi besedili v slovenskem jeziku.
5/15/202450 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - SENDI

Sendi, ki je svojo glasbeno pot začela že v osnovni šoli, se svojih začetkov spominja: "Nostalgično ... Bili so časi brez interneta in socialnih omrežij. Moral si biti drzen in pogumen, da si poiskal ljudi, s katerimi bi sodeloval osebno." S kom nas je prebujala v to sredino jutro?
4/24/202456 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Anika Horvat

Anika Horvat velja za eno najuspešnejših slovenskih pevk na slovenskih festivalih. Preboj v karieri je pomenila zmaga na festivalu Melodije morja in sonca leta 1996 s skladbo Lahko noč, Piran, kasneje pa je dvakrat zmagala tudi na Slovenski popevki. Tokrat nas je v sredino jutro prebujala na radiu Maribor
4/17/202459 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Samo Budna

V sredino jutro ob kavi in kitari nas je prebujal, slovenski kantavtor in glasbenik iz Ljutomera, Samo Budna. Glasbeni talent mu je bil tako rekoč položen že v zibelko, saj se je rodil v glasbeno družino. Koga vse je pripeljal zraven in ob katerih instrumentih smo se prebujali?
4/3/202444 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Jutra ob kavi in kitari - Balladero

V tokratnem jutru ob kavi in kitari smo gostili Dominika Bagolo - Balladera. Ponosni Prekmurec, klavirski kantavtor in glasbenik, ki se želi, preko svojih osebnoizpovednih in družbenokritičnih besedil vtisniti v čas, dušo in srce. 
3/27/202449 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Stari pes

Tokratno sredino jutro nam je popestrila mariborska kultna skupina, z nenavadnim imenom Stari pês. Kdo so fantje, ki že 12 let aktivno soustvarjajo mariborsko glasbeno sceno?
3/20/202451 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - ASTRID

3/13/20241 hour, 41 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Nastja Gabor

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili zmeraj nasmejana in pozitivna Nastja Gabor. Zase pravi, da je glasba ves čas del nje. Če ne nastopa, uči petje ali pa je mami, ki posluša malčka, kako prepevata. Je bila takšna, nasmejana tudi zelo zgodaj zjutraj? Prisluhnite.
3/6/202447 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Kvatropirci

V tokratno sredino jutro prihajajo štirje fantje, ki že s svojim imenom KVATROPIRCI povedo, da se ne branijo kakšne dobre pijače. V dobrem desetletju svojega delovanja so se s svojim odličnim petjem prikupili, tako mladim, kot tudi starejšim. Kako njihovi glasovi zvenijo zelo zgodaj zjutraj?
2/28/202456 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Nuša Bezjak

Nuša Bezjak prihaja iz Dornave pri Ptuju. Zaključila je Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz petje, ter se dodatno izpopolnjevala pod mentorstvom Annabel Williams, učiteljice številnih velikanov zabavne glasbene scene. Glasbenemu ustvarjanju je tako predana že od zelo zgodnjega otroštva. Letos se je udeležila tudi nastopa v oddaji Slovenija ima talent, kjer je prejela veliko medijsko podporo s strani gledalcev, poslušalcev. V sredinem jutru pa smo jo tako lahko slišali in videli V ŽIVO.
2/14/202450 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Jutra ob kavi in kitari - Modrijani

Po krajšem premoru se v našo družbo ponovno vračajo sredina jutra "Ob kavi in kitari". Tokrat so naš studio zasedli fantje, ki že skoraj četrt stoletja navdušujejo, tako mlade, kot tiste malce starejše. So zagotovo eni izmed tistih, ki so slovensko glasbo ponovno približali tudi mlajšim poslušalcem. Z odlično glasbo so nas tako prebujali Modrijani.
2/7/202447 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - A`n`J

V zadnjem letošnjem jutru ob kavi in kitari smo se prebujali z zasedbo A`n`J. Mlada glasbena skupina, ki se sicer nagiba bolj k rock ritmom, nam je jutro popestrila s prazničnim glasbenim izborom.
12/20/202350 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Kikifly

Kristijan Crnica je izjemen vokalist, kateremu pa nista tuja ne klavir in ne kitara. Ustvarja že dobrih 10 let, vendar kot pravi, so se prave stvari povezale šele pred kratkim. KIKIFLY je ustvarjalec, ki se ne zna pretvarjati. Zato pravi, da ga moramo sprejeti takšnega, kot je. Vse to nam je razkril v Jutru ob kavi in kitari.
12/13/202353 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Nina Lampret

Prvo sredino jutro v decembru je bilo že povsem praznično. Čas je, da v naši dnevni sobi slišimo zvončke, kraguljčke in da občutimo prijetno praznično toplino … V jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili mlado pevko Nino Lampret.
12/6/202341 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Jutra ob kavi in kitari - Êdna

To sredo smo se prebujali skupaj s skupino Êdna. Êdna (prekmurski izraz za ena) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezujeta neverjetna glasbena kemija in strast do umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla zgoščenka Tjaše Cigut Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina z območja Prekmurja in Porabja.
11/29/202350 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Invite

V sredinem jutru smo gostili Mariborsko skupino Invite, kijo je leta 1999 ustanovil Boštjan Bračič. Spominja se, da so bili prvi koraki dokaj težavni, ker je v zasedbi želelo sodelovati veliko ljudi: "Številni izmed njih so bili moji dobri prijatelji, ki niso imeli pojma o glasbi. Takrat še nisem znal dati prednosti tovrstnemu znanju pred prijateljstvom, zato so bili naši prvi koncerti prava polomija. K sreči so vsi ti entuziasti kmalu uvideli, da morda ni najbolje, da sodelujejo v bendu. Jaz pa sem se kot ustanovitelj naučil, da je v vsakem bendu prva kakovost in šele potem vse preostalo. Danes Invite sestavljajo glasbeniki, ki so med seboj prijatelji," pove Boštjan.
11/22/202354 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Žan Serčič

Sredino jutro smo spet preživeli ob kavi in kitari. Tokrat nas je prebujal mladenič, ki je svoje prve glasbene posnetke naredil kar v domači sobi. Danes pa polni velike dvorane po vsej državi. V sredino jutro nas je – tudi z videoprenosom – prebujal Žan Serčič. 
11/15/202355 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - 100. oddaja

Sredin jutranji program so danes že stotič obiskali glasbeniki, s katerimi smo poklepetali, ti pa so v živo zaigrali in zapeli. Gostje posebnega stotega jutra so bili Emkej, Leopold I., Neisha, Žan Hauptman in Alo Stari! pod producentskim vodstvom Vida Turice.
11/8/202357 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - BosaZnova

BosaZnova je slovenski glasbeni dvojec, ki ga sestavljata zakonca Matjaž in Vanja Romih. V sredinem jutru sta nas popeljala v zanimiv glasbeni slog, ki se je rodil v Riu de Janeiru konec 50. let minulega stoletja. 
10/25/20231 hour, 1 minute, 52 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Tanja Žagar

V sredino jutro smo se ponovno prebujali ob zvokih dobre slovenske glasbe. V jutru ob kavi in kitari nas je prebujala Tanja Žagar. Vsi jo poznamo kot energično in zmeraj nasmejano. Je takšna tudi zgodaj zjutraj? 
10/18/202357 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - ZalaGasper

Po poletnem premoru se ob sredah zjutraj vračajo koncerti v živo, imenovani Jutra ob kavi so še lepša ob kitari. Prva gosta v novi sezoni sta bila Štajerca Zala in Gašper – če smo natančni, samo Gašper, ki postaja prva violina dvojca.
10/11/202357 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Tabu

Končali smo tretjo sezono prebujanj ob kavi in kitari. Z nami so bili že stari mački slovenske glasbene scene, zasedba Tabu. Predstavila je tudi svežo pridobitev, pevko Katarino Samobor. Na kako zanimiv način so se prekrižale njihove poti?
6/14/202343 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Bomb Shell

Jutro ob kavi in kitari bo tokrat v znamenju energične, popularne glasbene skupine Bomb Shell. V začetku tega leta so nas presenetili z izdajo mističnega albuma - REŠI NAŠ ALBUM. Vse podrobnosti so nam ob dobri glasbi zaupali v živo.
6/7/202345 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - PLATEAU

Sredino glasbeno jutro nam je tokrat popestrila Dolenjska glasbena skupina PLATEAU. Iz srednješolskega druženja ob glasbi in preigravanju znanih melodij je pred njimi prvi vrhunec – predstavitev lastnega projekta. Kako zveni? 
5/31/202347 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - RiNA

To sredino jutro nam je ob kavi in kitari in s prepevanjem v živo krajšala umetnica, ki sliši na ime RiNA. Ne samo glasba, tudi slikanje, ukvarjanje z jezikom in potepanja jo delajo edinstveno.
5/24/202344 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Manca Špik

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili Gorenjko Manco Špik. Ob sproščenem klepetu v živo je zapela tudi nekaj svojih največjih uspešnic.
5/17/202352 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - 2B

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili bratski dvojec, Gašperja in Primoža Miheliča, ki slišita na ime 2B. Prebujala sta nas z zanimivo mešanico glasbenih stilov, ki najbolje izraža njuna čustva in emocije. Te sta zbrala tudi na novem albumu, del katerega smo slišali v živo.
5/10/202354 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - U-Ros

V sredino Jutro ob kavi in kitari nas je tokrat prebujal umetnik in skladatelj U-Ros, ki je bil dolga leta spremljevalni vokalist mnogih znanih pevcev in pevk, tokrat pa je stopil v ospredje. Pred kratkim je izdal album s kar 500 avtorskimi skladbami. Kaj nam je izbral za sredino jutro?
5/3/202341 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Batista Cadillac

Sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat preživeli s skupino Batista Cadillac. Nekoč uspešen dvojec se je v zadnjih letih kar precej razširil, tokrat pa smo jih spet malce skrčili za unikatno, akustično izvedbo.
4/26/202348 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Parvani Violet

Tokrat nas je prebujala pevka, avtorica in multiinštrumentalistka Parvani Violet. Slovensko občinstvo jo je prvič spoznalo v šovu Slovenija ima talent leta 2018, ko se je uvrstil v finale in na odru EME dve leti kasneje.
4/19/202352 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Jutra ob kavi in kitari: Leila Aleksandra

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili glasbenico, pesnico, filmska producentko in publicistko Leilo Aleksandro, ki nam je predstavila kar nekaj svežih skladb.
4/12/202341 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Gašper Rifelj

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili slovenskega pevca Gašperja Rifla. Predstavil nam je kar nekaj lastnih skladb, spregovorili smo o njegovem ustvarjanju, starševstvu pa tudi o novi voditeljski vlogi, zaradi katere se prebuja zelo zgodaj zjutraj. 
4/5/202349 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Manu

Jutro ob kavi in kitari bo tokrat z nami prebudila pevka Manu. Mnogi se je spomnimo pod imenom ManuElla, leta 2016 nas je zastopala na Evroviziji. Vmes se je za nekaj časa preselila na Švedsko, zdaj ponovno ustvarja doma. Kaj novega nam je pripravila?
3/22/202353 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Primož Vidovič & Andrej Kos

V sredinem jutru smo spoznali dva izjemna glasbenika - Primoža Vidoviča in Andreja Kosa. Novodobna godca v svojih avtorskih šansonih pripovedujeta o tragikomičnih peripetijah navadnih in nenavadnih ljudi, se v satirah rogata našim napakam ter modrujeta o človeku in družbi. 
3/15/202356 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Žan Videc

Žan Videc je slovenski glasbenik, pevec in tekstopisec, znan po svojih unikatnih priredbah slovenskih in tujih skladb ter svojih avtorskih pesmih. V živo nam jih je nekaj predstavil v sredinem jutru ob kavi in kitari.
3/8/202343 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Anja Hrastovšek

Sredino jutro nam je popestrila Anja Hrastovšek. Jazz pevka, diplomiranka deželnega Konzervatorija za glasbo v Celovcu. Prepeva v mednarodno priznani vokalni skupini Jazzva, je ustanoviteljica in glavna vokalistka jazz kvarteta The Oakleys ter glasbene zasedbe SOUL, JAZZ in JAZ, kjer poustvarjajo disco-pop. Je tudi stalna pevska gostja etno zasedbe ETNOMAD. Poleg pevskih izzivov se kali tudi, kot dirigentka MePZ Medicinske fakultete Cor-a in je že 12 let učiteljica pop/jazz petja.
3/1/202353 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Ani Frece & Hotel za srečo

Tokratno sredino jutro smo preživeli ob šansonu, swingu, jazzu, bossa novi, manouchu, kabaretu, popu, tangu in še kakšnem žanru, povezanem z zlatim glasbenim obdobjem. Vse to nam je pričarala Ani Frece & Hotel za srečo.
2/22/202351 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - IL DIVJI

V jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili 5 mladih fantov iz celotne Štajerske. Lahko se pohvalijo tudi z nazivom najboljša klapa Slovenije leta 2019. To so fantje, ki slišijo na ime IL DIVJI. Kaj divjega ali romantičnega so nam pripravili za jutro po prazniku zaljubljencev? 
2/15/202347 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Booom 1.2.

Novo sredino jutro smo prebudili ob kavi in kitari s koncertom v živo. Tokrat so nas prebujali trije mladeniči, ki slišijo na ime Booom. Luka, Matevž in Patrik so nase opozorili v šovu Slovenija ima talent, zdaj pa že pridno izdajajo lastne skladbe.
2/1/202359 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - LPS

"Jutra ob kavi, so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.
1/25/202353 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Jutro ob klavi in kitari - I.C.E.

To sredo smo gostili že dobro uveljavljeno rock skupino I.C.E., ki je letos postala polnoletna. Člani prihajajo iz Gorenjske, Primorske in Ljubljane. Po krajšem mirovanju pa so nam tokrat predstavili kar nekaj novih, čisto svežih skladb, ki smo jih slišali premierno. 
1/18/202352 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Gedore

To sredino jutro smo gostili člane Primorske zasedbe Gedore, ki jo sestavljajo sami uspešni glasbeniki, zbrani z vseh vetrov.
1/11/202346 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Jutro bo kavi in kitari - SCATS

Prvo sredino jutro ob kavi in kitari so nam s svojim čudovitim in edinstvenim petjem popestrile članice skupine SCATS.
1/4/202351 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Ana Bezjak & učenci

V tednu pred božičem je bilo tudi sredino jutro ob kavi in kitari v znamenju prazničnih pesmi. Prebujala nas je Ana Bezjak, kateri so se pridružili še njeni učenci, ki so nam pričarali pravo praznično jutro.
12/21/202249 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Mia Guček

Sredino jutro je tokrat bilo v znamenju zmagovalke letošnje Slovenske popevke. S svojim petjem in nalezljivo dobro voljo nam ga je polepšala Mia Guček.
12/14/202244 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Urška

Tokrat nas je skozi sredino jutro popeljala odlična kantavtorica Urška. Mnoge je nase opozorila z zmago na letošnjem KantFestu. Kako nas je zabavala v sredinem jutru?
12/7/202248 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Alex Volasko

V naš studio se je vrnil pevec, glasbenik in producent Alex Volasko. Pred dobrim letom smo ga že gostila, a takrat kot spremljevalca svoji ženi. Tokrat pa je, v vsem blišču zablestel sam.
11/30/202248 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Zali

Jutro ob kavi in kitari nam bo polepšalo mlado, sončno in radoživo dekle, ki je zaljubljeno v življenje: Zala Smolnikar - Zali
11/23/202250 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Jaša Šaban

Tokrat smo v našo jutranjo družbo povabili mladega, a še kako nadarjenega pevca. Mnoge je navdušil tudi na letošnjem festivalu Frišno/Fresh. Z nami je bil Jaša Šaban.
11/16/202248 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Joker out 9.11.2022

Tretjo sezono naših sredinih prebujanj so s svojo glasbo popestrili zmagovalci festivala Frišno/Fresh z letnico 2021 - Joker out. Njihove Umazane misli, so takrat prepričale največ poslušalcev. Kako in s čim so nas prebujali v sredino jutro? 
11/9/202249 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Tadej Tratnik Tadiman

Drugo sezono našega prebujanja ob kavi in kitari smo zaključili v čisto poletnih ritmih. Z nami je bil Tadej Tratnik - Tadiman.
6/1/202244 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - 3:rma

3:rma je razmeroma nova zasedba na glasbeni sceni, kdo ali kaj je 3:rma in kaj pravzaprav pomeni to ime? 3:rma sta Urška in Maša, ime pa je skovanka iz njunih imen.
5/25/202247 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Eva Moškon

Tokrat nas je prebujala odlična slovenska pevka, vsestranska umetnica, ki pravi, da ljubi življenje - Eva Moškon.
5/11/202255 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Isaac Palma

Tokrat nas je v Jutru ob kavi in kitari prebujal simpatični Argentinec, ki je svojo srečo našel v Sloveniji – Isaac Palma.
5/4/202247 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI - Ana Ferme

Tokratno sredino jutro nam je s svojim petjem in smehom polepšala Ana Ferme.
4/20/202251 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Hauptman

Še eno sredino jutro smo se prebujali ob dobri slovenski glasbi. Tokrat nas je prebujal mariborski glasbenik Žan Hauptman.
4/13/202248 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Blaž Mencinger

Prebujali smo se s kitaristom, pevcem in tekstopiscem Blažem Mencingerjem.
4/6/202243 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Slavc L. Kovačič

Tokrat smo obujali spomine. 50 let mineva, odkar smo prvič slišali za skupino Čudežna polja. Skozi uspešnice nas je popeljal Slavc L. Kovačič.
3/30/202249 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Stela Sofia

Jutro nam je popestrila mlada pevka Stela Sofia, ki smo jo spoznala na letošnji EMI. Poje od svojega osmega leta. Nastopila je že na več odrih, med drugim tudi na festivalu v Srbiji in Makedoniji. Zraven petja igra še klavir in ukulele, ukvarja pa se tudi s plesom
3/23/202241 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - B-kompleks

Mariborska skupina B-kompleks nam je tokrat sredino jutro popestrila s posebno glasbeno zvrstjo imenovano - Americana.
3/16/202248 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Happy Ol` Mcweasel

Tokrat je bila z nami mariborska glasbena skupina Happy Ol’ McWeasel, ki jo zaradi harmonike, violine in poskočnih melodij z irsko-škotskimi koreninami uvrščamo v folk punk ali keltski punk.
3/9/202250 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Sia Lana

Sredino jutro je namenjeno slovenskim glasbenikom, ki nas prebujajo z glasbo in petjem v živo. Tokrat nas je prebujala mlada pevka Sia Lana.
2/23/202243 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Jaka Hliš

Tokrat nam je jutro popestrila mladostna energija – z nami boil Jaka Hliš.
2/16/202247 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Alenka Godec

Še eno sredino jutro nam prinaša prebujanje ob dobri slovenski glasbi. Jutro ob kavi in kitari nam je tokrat popestrila Alenka Godec.
2/9/202256 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Saša Lešnjek

Tudi to sredino jutro nas je prebujala glasba v živo. Gostili smo mlado slovensko pevko Sašo Lešnjek, ki je nase opozorila v muzikalu Briljantina in na lanskem festivalu MMS.
2/2/202249 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Nina Pušlar

Ljubezen, sočutje, veselje do življenja in pozitivna sporočila, zavita v njen enkratni glas, in okrašena z nepogrešljivim nasmehom in iskricami v očeh – to je Nina Pušlar, ki nas je prebujala to sredino jutro ob kavi in kitari.
1/26/202253 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - TABU

Tokratno sredino jutro so naš studio napolnili člani zasedbe Tabu.
1/19/202246 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Gušti in Kris

Tokratno jutro ob kavi in kitari sta nam popestrila oče in sin. Miha Guštin - Gušti, ki smo ga spoznali preko Big Foot Mame in Kris Guštin, ki danes navdušuje v skupini Joker Out.
1/12/202250 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Sebastijan Lukovnjak

Prvo sredino jutro v tem letu, nas je ob kavi in kitari prebujal Sebastijan Lukovnjak. Poznamo ga iz zasedbe Leonart, The Swingtones, kot lutkarja in učitelja. Tokrat pa nas je s kitaro prebujal kar sam.
1/5/202245 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Sopranos

Še zadnje sredino jutro v tem letu nam je popestrila skupina Sopranos.
12/29/202145 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Ana Bezjak in Marko Črnčec

Tokrat smo uživali ob prekrasnem vokalu Ane Bezjak ob spremljavi Marka Črnčeca na klavirju.
12/22/202154 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Stella & Samantha Maya

Tokratno sredino jutro sta nam že čisto praznično obarvali dve mladi glasbenici Stella in Samantha Maya.
12/15/202150 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Platin

Z nami sta bila Diana in Simon Gomilšek, ki ju poznamo tudi kot Platin. Zase pravita, da sta »prava norca«, na njunih nastopih izvajata blizu 600 pesmi, najlepše pop in rok balade, country skladbe, najbolj znane hite od sedemdesetih let pa vse do zadnjih hitov. Kaj sta nam izbrala za prebujanje?
12/8/202151 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Maja Založnik

V tokratno sredino jutro ob kavi in kitari nas je prebujala vedno nasmejana in energična Štajerka - Maja Založnik.
12/1/202146 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Jutro ob kavi in kitari - Bort Ross

V tokratno sredino jutro ob kavi in kitari, nas je prebujal dolenjski glasbenik Bort Ross, ki najraje odvrže vse tegobe aktualnega časa in steče v svet glasbe.
11/24/202150 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Andrej Šifrer

Tokrat nas je ob kavi in kitari prebuja zimzeleni slovenski pevec, kantavtor in skladatelj zabavne glasbe - Andrej Šifrer.
11/17/20211 hour, 6 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Leopold I. 10.11.2021

Sredino jutro ob kavi in kitari je tokrat bilo v ritmih rapa in narečja. V živo nas je prebujal mlad glasbenik, ki ga poznamo pod imenom Leopold I.
11/10/202147 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI - De Liri 3.11.2021

Sredino jutro je ponovno v znamenju glasbe v živo. Tokrat sta nas prebujali Zala Kores in Julija Bratec Veleski, ki ju poznamo tudi kot glasbeni dvojec De Liri.
11/3/202145 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Neisha 27.10.2021

Tokrat nas je prebujala slovenska pevka pop glasbe, skladateljica in klaviaturistka - NEISHA.
10/27/202145 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Vlado Kreslin 20.10.

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo. V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili Vlada Kreslina, slovenskega kantavtorja in folk rock glasbenika.
10/20/202145 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

JUTRO OB KAVI IN KITARI - Orlek 13.10.2021

V sredina jutra se vračajo koncerti v živo, ki smo jih poimenovali Jutra ob kavi, so še lepša ob kitari. Tokrat bo v naši družbi skupina Orlek iz Zagorja ob Savi, srca rudarskih revirjev v osrčju Slovenije. Imenujejo se po hribu na obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«.
10/13/202147 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

DVOJNI ESPRESSO - Kava 4.10.

Ponedeljek je čas za dvojni espresso, ki  ga z vami pijeta Jasmina in Kristijan. Tokratna tema je bila kava: Kakšno pijemo, katere napake delamo, ko jo pripravljamo? Preverimo pa tudi, kdo skuha boljšo kavo, moški ali ženske?
10/4/202121 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

JUTRA OB KAVI IN KITARI - DEJAN VUNJAK 04.11.2020

Ob sredah na Radiu Maribor velja da: »Jutra ob kavi so še lepša ob kitari«, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam jutro polepšajo tudi s svojim igranjem in petjem v živo. Tokrat je bil z nami vedno nasmejani Dejan Vunjak.
11/4/202056 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

JUTRA OB KAVI IN KITARI - TADEJ VESENJAK 28.10.2020

Ob sredah na Radiu Maribor velja da: »Jutra ob kavi so še lepša ob kitari«, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam jutro polepšajo tudi s svojim igranjem in petjem v živo. Tokrat je bil z nami prleški kantavtor Tadej Vesenjak.
10/28/202049 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

JUTRA OB KAVI IN KITARI - Ditka 21.10.2020

Danes zjutraj smo začeli z novo akcijo »Jutra ob kavi so še lepša ob kitari«, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam jutro polepšajo tudi s svojim igranjem in petjem v živo. Tokrat je bila z nami Ditka.
10/21/202041 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

1/1/10