Winamp Logo
Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta Cover
Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta Profile

Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta

Finnish, Finance, 1 season, 60 episodes, 1 day, 10 hours, 34 minutes
About
Miksi palkasta puhuminen on pikkuisen kiusallista? Pitääkö parisuhteessa käydä rahakeskusteluja? Voisinko minäkin aloittaa sijoittamisen? Toimittaja-bloggaaja Julia Thurénin luotsaamassa podcastissa rahasta ja taloudesta puhutaan häpeilemättä, hauskasti ja oivaltavasti. Alkuperäisidea: Julia Thurén ja Anna Karhunen.
Episode Artwork

Voiko talous kasvaa loputtomiin?

Ei ainakaan tällä meiningillä kuin nyt, sanoo ekonomisti Anni Marttinen. Julia Thurén pureutuu Marttisen kanssa aikamme haasteeseen: taloutemme kasvaa, kun kuluttaminen kasvaa ja talouskasvu luo hyvinvointia. Paitsi sitten, kun se alkaa luoda luonnon ja ilmaston pahoinvointia.
4/6/202233 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Tunne edellä shoppailemaan

Milloin tunteet vaikuttavat meidän ostopäätöksiin? Melkeinpä aina, sanoo erikoispsykologi Maarit Lassander. Tunteita ei voi paeta, mutta ne kannattaa opetella tunnistamaan, jotta voi seistä päätöstensä takana.
3/30/202228 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Homo shoppicus eli evoluution vaikutukset kuluttamiseen

Ihmisen sisään on rakennettu monia niistä tarpeista, jotka saavat meidät nykypäivänä ylikuluttamaan maapalloa. Julia Thurén ja kulutustutkimuksen dosentti Samuel Piha pohtivat, millaiset vietit ajavat ihmistä kuluttamaan – ja voiko niitä vastustaa.
3/23/202237 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Viherpesty maailma

Meille mainostetaan vastuullista, valvelutunutta ja vihreää, mutta usein lupausten takana on tyhjiä lupauksia vailla katetta. Julia Thurén keskustelee Kuluttajaliiton Tiina Vyyryläisen kanssa siitä, mistä tunnistaa viherpesun. Entä mitä hyvää viherpesussa on?
3/16/202229 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ja katossa (pelkkä) diskopallo

Miksi palkasta puhuminen on pikkuisen kiusallista? Pitääkö parisuhteessa käydä rahakeskusteluja? Voisinko minäkin aloittaa sijoittamisen? Toimittaja-bloggaaja Julia Thurénin luotsaamassa podcastissa rahasta ja taloudesta puhutaan häpeilemättä, hauskasti ja oivaltavasti. Alkuperäisidea: Julia Thurén ja Anna Karhunen.
3/9/202231 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Vastuulliset sijoituskohteet, mitä ja missä?

Jos ja kun ihminen haluaa sijoittaa rahaansa vastuullisesti, niin miten se käytännössä onnistuu? Vastuullisesta sijoittamisesta kirjan kirjoittanut Kaisa Kurittu käy Julia Thurénin kanssa kolme askelta sijoitussalkkuun, joka ei ime tuottojaan ihmisten tai luonnon selkänahasta.
3/2/202229 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Neljä lakia jotka muuttavat kuluttamisen

Mieti, jos voisi mennä kauppaan ja ostaa mitä vain tuntematta huonoa omaatuntoa siitä, että taas jotain tahtoa riistetään. Julia Thurén ja Finnwatchin ilmastoasantuntija Lasse Leipola listaavat neljä täysin toteuttamiskelpoista lakia, jotka pelastaisivat tämän planeetan.
2/23/202233 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Matkustamisen kaunis tulevaisuus

Pahoittelut, mutta haaveet sähkölentokoneista voi siirtää kauas tulevaisuuteen. Matkustaminen ei kuitenkaan ole katoamassa mihinkään – se on vain muuttamassa muotoaan. Maata pitkin matkustamisesta tietokirjan kirjoittanut toimittaja Kati Kelola juttelee Julia Thurénin kanssa siitä, miten voi matkustaa hyvällä omallatunnolla.
2/16/202236 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Minä shoppailen, puoliso piheilee

Paula Laition mies harmistui, kun Laitio hyppäsi palkkatöistä opiskelemaan kysymättä tältä ensin. Julia Thurén ja Laitio keskustelevat siitä, miten parisuhteen saa toimimaan, jos kulutus- ja rahankäyttötottumukset eroavat selvästi toisistaan.
2/9/202237 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Mihin rahansa sitten muka saa käyttää?

Jos on päässyt mukavaan keskiluokkaiseen asemaan ja rahaa jää perusarjen jälkeen yli, niin miten siitä saa nauttia tänä ilmastokriisin ja ekokatastrofin aikana? Julia Thurén ja toimittaja Riikka Suominen miettivät, mistä löytyy uusi hedonismi.
2/2/202239 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Naiset sortuvat, miehet tarvitsevat

Naiset ostavat useammin kuin miehet, mutta rahaa kuluu yhtä paljon. Julia Thurén ja sosiologian professori Terhi-Anna Wilska ruotivat naisten ja miesten kuluttamiseen kohdistuvia tuplastandardeja.
1/26/202229 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Ulkonäkö maksaa rahaa

Tietynlaisen ulkonäön ylläpitäminen vaatii työtä ja rahaa – ja jos tätä ulkonäkötyötä ei tee, ei välttämättä saa palkkatyötä. Julia Thurén ja taloussosiologi Erica Åberg analysoivat tämän hetken ulkonäkövaatimuksia
1/19/202242 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Mainontaa yliarvioidaan – ja aliarvioidaan

Saako mainonta ihmiset ostamaan asioita, joita he eivät halua? Ei oikeastaan. Julia Thurén ja markkinoinnin professori Henri Weijo keskustelevat siitä, miten mainonta vaikuttaa meihin. Entä mitä mieltä pitäisi olla fossiilimainosten kiellosta?
1/12/202244 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Wellness-kuluttamisen viides aalto

Ysärillä alettiin käydä salilla, 2000-luvun alussa satsattiin terveysruokaan, sitten tuli itsensä mittaaminen ja terapiat. Julia Thurén käy kauppatieteiden tohtori Miia Grénmanin kanssa wellness-kuluttamisen historiaa ja tulevaisuutta
1/5/202242 minutes, 1 second
Episode Artwork

Kavereiden elintaso ajoi ohi

Parikymppisenä Pauliina Väliheikki tienasi enemmän kuin kaverit. Nyt hän on eduskunnan tarjoilija, joka ei kehtaa sanoa kaverille, että juuri nyt ei ole varaa syödä ulkona. Julia Thurén ja Väliheikki pohtivat, miten raha vaikuttaa ystäväyyteen.
12/29/202140 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Kuluttaminen korvasi uskonnon

Ihminen etsii jatkuvasti merkitystä – ja ostamalla sitä on helppo saada. Julia Thurén ja uskontotieteilijä Mikko Kurenlahti pohtivat, miten kuluttamisesta syntyi uskonnonkaltainen järjestelmä. Entä mikä on kulutusheimo?
12/22/202138 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Mitä et ostaisi käytettynä?

Tällä hetkellä kierrätysbuumi lävistää 25–35-vuotiaat naiset, mutta muut ostavat vain uutta. Ei enää pian! Emmyn toimitusjohtaja Timo Huhtamäki avaa Julia Thurénille, miten kiertotalous brändätään haluttavaksi.
12/15/202131 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Shoppailuriippuvuus vie rahat, ajan ja kaappitilan

Saana Opacic sai esikoisensa nuorena ja alkoi ostella lapselle merkkivaatteita todistellakseen hyvää äitiyttään. Sitten ostosriippuvuus muutti muotoaan, mutta vei edelleen kaikki rahat.
12/8/202141 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Ei kahtena päivänä samassa mekossa – ja pari muuta typerää normia

Sata vuotta sitten oli ok käyttää joka päivä samoja vaatteita, parsia niitä loputtomiin ja haista hieltä. Ei enää. Julia Thurén ja etnologi Tytti Lehtovaara käyvät läpi, mistä miten keksinnöt ja kultttuuri ovat vaikuttaneet kulutusnormeihimme.
12/1/202137 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

UUSI KAUSI: Älä osta mitään turhaa paskaa

Melkein kaikki rahasta -podcastin kolmas kausi porautuu syvälle kuluttamiseen. Ensimmäisessä jaksossa Julia Thurén ja toimittaja ja ohjaaja Susani Mahadura keskustelevat kuluttamisheräämisestä. Mahaduran silmät aukenivat Verta, hikeä ja t-paitoja ohjelman kuvauksissa Myanmarissa.
11/24/202134 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Kenellä on vastuu kuluttamisesta?

Vastuu kestävästä ja eettisestä kuluttamisesta sysätään yksittäisen ihmisen harteille. Typeryyttä! Missä on yritysten ja politiikkojen vastuu? Jaksossa Eetti ry:n vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme juttelee toimittaja Julia Thurénin kanssa kuluttamisen turhista normeista ja maailmanparannuksesta. Yksilön vastuu kiteytyy Julian viisauteen: Älä osta mitään turhaa paskaa.
12/17/202036 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Hyvää sinun eurolla

Jos haluaisi pelastaa mahdollisimman monta ihmistä, niin mihin kannattaisi lahjoittaa euronsa? Malarian vastaiseen taisteluun. Mutta miksi meitä ei huvita tehdä niin? Toimittaja Julia Thurén juttelee toimittaja ja aktivisti Suvi Auvisen kanssa efektiivisestä altruismista ja siitä, miksi hyvinvointivaltiossa ei riitä, että maksaa kiltisti veronsa.
12/10/202038 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Uusperheen rahaneuvottelut

Venla Rossi oli asunut puolisonsa ja tämän lapsen kanssa vuoden ennen kuin rahasta käytiin ensimmäinen kunnon keskustelu. Uusperheissä neuvotellaan siitä kuka ostaa, mitä ostaa ja kenen rahoilla – ja kuka saa edes osallistua keskusteluun. Toimittajat Julia Thurén ja Venla Rossi käyvät läpi uusperheen rahanjakoa.
12/3/202035 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Onko elämää konkurssin jälkeen?

Mirka Olin oli valloittamassa teeyrityksellään maailmaa – kunnes burn out ja talousvaikeudet veivät firman konkurssiin. Lopulta Olin joutui myymään asuntonsa, mutta mitään hän ei silti kadu. Mirka Olin juttelee toimittaja Julia Thurénin kanssa siitä, mitä konkurssi käytännössä tarkoittaa ja mitä siitä seuraa.
11/26/202034 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Sijoittaja rällää eläkkeellä

Marja-Leena Haapanen irtisanoutui työstään 58-vuotiaana sijoitustensa turvin. Paljonko rahaa pitää olla säästettynä, jotta osinkojen turvin voi elää? Haapanen vakuuttaa toimittaja Julia Thurénille, että eläke on elämän parasta aikaa.
11/19/202028 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Rahaongelmat eivät ole häpeä

Toimittaja Vera Miettiselle kertyi pikkuhiljaa sisustus- ja vaatehankinnoilla 35 000 euron velat. Shoppailu oli keino lievittää pahaa oloa. Toimittaja Julia Thurén keskustelee Miettisen kanssa siitä, miten häpeää veloista voi purkaa. Se kannattaa, jotta saa rohkeuden hakea rahaongelmiin apua.
11/12/202036 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Taloudellinen väkivalta vie itsenäisyyden

Elämä muuttuu hirveäksi, kun puoliso kontrolloi palkkaa, perheen hankintoja ja jopa postilaatikon avainta, johon laskut tulevat. Toimittaja Julia Thuén haastattelee naista, joka koki vuosia rankkaa taloudellista väkivaltaa. Sisältövaroitus: jaksossa puhutaan myös henkisestä ja fyysisestä väkivallasta.
11/5/202037 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Hankala perintö

Voiko perinnöstä kieltäytyä? Entä voiko velkaa periä? Miten ottaa puheeksi tuleva perintö omien vanhempien kanssa? Kannattaako verokikkailla ja testamentata mökki suoraan lastenlapsille? Asianajaja Sanna Svahn juttelee Julia Thurénin kanssa kuulijoiden lähettämistä perintökysymyksistä.
10/29/202030 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Arjen talouden lyhyt oppimäärä – mitä jokaisen tulee tietää?

Eeva Kari teki uutenavuotena 2019 lupauksen, että nyt loppuu raha-ahdistus, hän laittaa taloutensa kuntoon. Budjetista ja taseesta tulivat hänen parhaat ystävät ja 2000 euron visa-lasku vaihtui sijoituksiin. Jaksossa toimittaja-bloggaaja Julia Thurén juttelee Eeva Karin kanssa siitä, mitä on tietoinen rahankäyttö ja miten tunteet ohjailevat kulutusta.
10/22/202026 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Apua, kasvaako lapsestani hemmoteltu tuhluri?

Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén heräsi siihen, että on helppo olla säästäväinen oman talouden kanssa, mutta lapselle on vaikea sanoa ei! Miten opettaa nykyisen kulutuskulttuurin keskellä lapsesta järkevä kuluttaja ja rahankäyttäjä? Teini-ikäisen pojan äiti Outi Peltoranta on miettinyt asiaa paljon ja jakaa jaksossa parhaat vinkkinsä.
10/15/202034 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Uusi ura, triplapalkka

Maiju Päivärinne teki viulistin töitä 10 vuotta, mutta kyllästyi epäsäännöllisiin työaikoihin ja sitäkin epäsäännöllisempään tuloon. Hän haki ja pääsi oikeustieteelliseen ja toimii nykyään käräjäoikeuden tuomarina. Julia Thurén keskustelee Maiju Päivärinteen kanssa, miten näin radikaali alanvaihto onnistuu.
10/8/202030 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Palkkapuhe hävettää

Toimittajat Julia Thurén ja Ina Mikkola kertaavat, milloin oma palkka on harmittanut ja hävettänyt. Miksi ja miten palkasta voisi puhua paljon nykyistä avoimemmin? Lisäksi etsitään vastausta siihen, miten voisi tehdä harmonian sen kanssa, että oma palkka on liian pieni suhteessa työn vaativuuteen?
10/1/202033 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Ero tuli ja rahat meni

Ero on raskas isku – myös taloudellisesti. Milla Palkoaho joutui asumaan exänsä kanssa neljä kuukautta eron jälkeen, sillä parilla ei ollut varaa muuttaa erilleen. Miltä tuntuu aloittaa uusi elämä lasten kanssa nollabudjetilla? Entä miksi ositus kannattaa tehdä heti erotessa? Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén käy Milla Palkoahon kanssa läpi eron rahapuolta.
9/24/202033 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

43 euron viinilasi ja muut rahamokat feat KPK

Miten päästä yli sikakalliista vahinko-ostoksesta tai siitä, että on polttanut takassa palkkarahansa. Entä mitä on elämän normihävikki? Kaverin puolesta kyselen -podcastin Tiia Rantanen ja Anna Karhunen juttelevat Julia Thurénin kanssa kuumottavimmista rahavirheistä.
9/17/202033 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Isä, miksi ihmeessä et jäisi hoitamaan lastasi kotiin?

Perhevapaiden käyttäjistä 90 prosenttia on naisia ja 10 prosenttia miehiä. Naurettavaa! Jaan Siitonen jäi puoleksi vuodeksi kotiin lapsensa kanssa, ja pitää tätä taloudellisesti nerokkaana ratkaisuna.
9/10/202032 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Voisitko sinäkin saada 300 000 euron asuntolainan?

Oikaisu: ASP-lainan minimisäästömäärä on 50€ kuussa tai 150€ kolmen kuukauden aikana, ei 150€ kuussa, kuten jaksossa sanotaan. Yllättävän harva tietää, minkälaiseen asuntolainaan hänellä olisi varaa. Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén juttelee kaksi asuntoa ostaneen Elina Nuotion kanssa asuntohissistä, vakuudesta ja korkokatosta – todellisista seksiä tihkuvista aiheista.
9/3/202037 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Sijoittamisesta on glamour kaukana

Neljä vuotta sitten Helena Rostedt oli työtön yksinhuoltaja. Hän kyllästyi siihen, että kaupasa piti miettiä laskimen kanssa, onko hedelmiin tänään varaa. Helena Rostedt sisuuntui ja alkoi sijoittaa 15 euroa kuussa tuistaan – ja jäi sijoittamiseen koukkuun. Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén juttelee Helenan kanssa jaksossa siitä, miten Helena uskalsi aloittaa sijoitustaipaleensa.
8/27/202029 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

10 kysymystä, jotka lopettavat rahariidat

Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén oppi kantapään kautta, ettei puolison rahatapoja muuteta kyyläämällä tämän pikkuostoksia. Jaksossa Julia käy läpi puolisonsa Josi Tikkasen kanssa kymmenen rahaan liittyvää kysymystä, jotka lopettavat rahariidat kertaheitolla.
8/20/202034 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Unohda se opintolainalla sijoittaminen

Opiskelijan tehtävä ei ole kerätä itselleen messevää sijoituspottia rahastoon vaan tehdä paljon pitkäaikaisempi sijoitus: hankkia itselleen rahaa tuottava ammatti. Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén ja oikeustieteen opiskelija Lidia Blanco Sequeiros keskustelevat siitä, miten opiskellessa kannattaa hoitaa raha-asiansa – ja jaksamisensa.
8/13/202037 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

UUSI KAUSI: Synnitön syyskuu toimii säästöspurttina

Kesän jälkeen monilla on luottokortti tapissa, mutta tässä jaksossa toimittaja-bloggaaja Julia Thurén innostaa kuulijansa kesän jälkeiseen säästöspurttiin. Ennen Heta Moilasen palkka katosi ravintoloihin ja vaatteisiin nopeasti. Sitten hän päätti alkaa viettää puolisonsa kanssa Aikuisten karkkipäivää, ja rahaa alkoi jäädä säästöön.
8/6/202032 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Näin säästät kymppitonnin vuodessa

Miten säästää kymppitonni vuodessa kahden tonnin nettopalkasta? Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén ja säästämiseen tottunut Anni Vuorinen ovat onnistuneet tässä, ja puhuvat nyt siitä, miten budjetin voi tehdä helposti - ja miten siitä pysyy. Jaksossa esitellään myös ihmisten itse keksimiä hauskoja säästösysteemejä!
3/7/201933 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Rahakateus korventaa kaikkien sielua!

Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén kävi luokkakokouksessa ja alkoi kadehtia vanhojen koulukavereidensa tuloja. Bloggaaja ja yrittäjä Natalia Salmela taas aloitti koko bloginsa puhtaasta kateudesta – ja nykyään moni kadehtii hänen tulojaan. Mutta kannattaako kadehtiminen ja itsensä vertailu muihin? Julia ja Nata paljastavat myös, miten he ovat päässeet pahimmista rahakateuden tunteistaan eroon.
2/28/201940 minutes, 1 second
Episode Artwork

Rahaa tulee ja rahaa menee - melkein kaikki yrittäjyydestä

Unelmoitko yrittäjäksi ryhtymisestä tai oletko jo yrittäjä, joka kaipaa taloudellista vertaistukea ja neuvoja? Pohditko, miten turvata henkilökohtainen talous, kun tulot ovat epäsäännölliset? Tämä jakso on sinulle! Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén ja Hydraulic Press Channelia pyörittävä Anni Vuohensilta avaavat omien yritystensä tuloja ja menoja poikkeuksellisen suoraan, eurosummissa.
2/21/201938 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Kuluttaminen tekee onnelliseksi

Pitääkö meidän luopua kaikesta kivasta, jotta maailma pelastuisi? Onko matkustaminen tai vaatteiden harrastaminen suuri saatana? Ei todellakaan! Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén ja valtioneuvoston kanslian kestävän kehityksen projektisuunnittelija Riina Pursiainen puhuvat siitä, miten meidän kannattaisi käyttää rahamme, jotta olisimme onnellisempia JA planeetta säilyisi. Miten kiertotalous, jakamistalous ja kapitalismin uuden muodot vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa arkeemme?
2/14/201938 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Tunnistatko sinä taloudellisen väkivallan?

Puoliso kyttää, mihin toinen käyttää rahansa tai ottaa lainaa toisen nimiin ilman lupaa. Kumppani estää käymästä töissä tai varastaa toisen rahoja. Entinen puoliso ei koskaan maksa elatusmaksuja ilman anelemista. Ilmiö on yllättävän yleinen ja sillä on myös nimi: taloudellinen väkivalta. Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén puhuu tutkija Anniina Kaittilan kanssa ilmiöstä ja siitä, mitä sille voi tehdä.
2/7/201935 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Entä, kun rahasta tulee pakkomielle?

Moni ysärillä lapsuutensa elänyt kokee suurta epävarmuutta rahasta. Näin voi olla, vaikka lapsuudenkoti olisi ollut ihan hyvin toimeentuleva ja elämä tuntuisi nytkin kantavan. Mistä epävarmuus kumpuaa? Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén ja rahaa pakkomielteisesti laskeva Anna Lehto purkavat rahatraumojaan ja pohtivat, mikä olisi terve tapa suhtautua rahaan ja kuluttamiseen.
1/31/201931 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Sijoitin 13 000 euroa häihini – ja mitään en kadu (paitsi vähän)

Häät voi järjestää lähes ilmaiseksi, tai sitten niihin voi sijoittaa tonnin poikineen. Mihin kaikkeen hääjuhlassa uppoaa rahaa? Mikä säästää budjettia helposti ja onko häähommissa joku asia, johon todellakin kannattaa satsata? Kaksi hääfiilistelijää, toimittaja-bloggaaja Julia Thurén ja bloggaaja Saranda Dedolli avaavat - ihan euromäärissä - omien hääjuhliensa kustannuksia.
1/24/201934 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Lopeta jo se richsplaining!

Mitä richsplaining on ja miksi syyllistymme siihen niin helposti? Entä mistä puhumme, kun puhumme rakenteista? Nyt keskustellaan siitä, millä sävyllä rahasta pitäisi puhua, kenen siitä pitäisi puhua ja miksi vääränlainen puhe paitsi tuntuu kurjalta, on myös yhteiskunnallisesti vaarallista. Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén ja väitöskirjatutkija ja feministi Minja Koskela ruotivat aihetta pohjamutia myöten.
1/17/201936 minutes, 1 second
Episode Artwork

Lyhennetty työviikko – pelkkää luksusta!

Osa-aikaisista työntekijöistä iso osa on naisia. Osalle kyse on pakosta, mutta jotkut tekevät myös vapaaehtoisesti lyhennettyä työviikkoa, ja nauttivat siitä valtavasti. Tämä saattaa ärsyttää monia. Toimittaja-bloggaaja Julia Thurén ja bloggaaja Laura Tähkävuori kyseenalaistavat viiden päivän normin ja kysyvät, miksi on jotenkin radikaalia tehdä vähemmän ja samalla myös kuluttaa vähemmän. Mitä, jos aika onkin tärkeämpää kuin raha?
1/10/201925 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Kannattaako asunnon omistaminen?

Miksi ihminen joutuu tekemään yhden elämän suurimmista päätöksistä usein alle tunnissa? Pitääkö asunto ostaa, vaikka ajatus vähän ahdistaa? Mitä kannattaa huomioida asuntolainan kilpailuttamisessa ja onko korkokatto järkevä? Entä miksi keittiön kaapit ovat niin merkittävät? Tässä jaksossa asuntohaukat eli toimittaja-bloggaaja Julia Thurén sekä Mari Piironen tarjoavat asunnonostotuskaan myös vertaistukea.
1/3/201940 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Haluatko lisää rahaa? Hanki sivutyö!

Haluaisitko ylimääräistä rahaa humputuksiin tai kaipaako elämäsi uutta sisältöä? Päivätyön ohessa tehtävä sivutyö tarjoaa molemmat. Mutta miten sellaisen voi saada? Esimerkiksi ompelemalla koirille silkkitakkeja tai piirtämällä mökkejä tutuille! Tässä jaksossa toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén juttelee sivutöistä Mari Lehtisen kanssa. Mari on visuaalisen markkinoinnin vastaava, joka on sivutyökseen vetänyt ryhmäliikuntatunteja jo 13 vuotta. Kysymys kuuluu myös, milloin sivuhommat menevät niin överiksi, ettei vapaa-aikaa enää ole?
12/27/201828 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

Miksi fiksu ihminen ajautuu pikavippikierteeseen?

Miten fiksu ja hyvästä kodista tuleva ihminen sortuu pikavippeihin? Helposti. Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén puhuu viestintäasiantuntija Emmi Nuorgamin kanssa siitä, miten Emmi kahdessa eri elämäntilanteessa joutui rahavaikeuksiin – ja miten hän selvisi niistä. Talousongelmat eivät silti ole vain yksilön ongelma, vaan ne vaikuttavat koko yhteiskuntaan. Mitä asialle pitäisi tehdä?
12/20/201838 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Kääk, olen väärällä alalla!

Mistä tietää, että onkin täysin väärällä alalla? Entä miten toisen tutkinnon voi rahoittaa? Laura Ikonen teki kymmenen vuotta restonomin töitä, kunnes hän tajusi, että hän haluaa toimia kultaseppä-artesaanina. Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén keskustelee Ikosen kanssa siitä, miltä tuntuu palata kolmekymppisenä koulun penkille – mistä löytää rohkeus muuttaa elämänsä suuntaa. Oikaisu: Tässä jaksossa puhutaan aikuiskoulutustuen määrästä. Oikea aikuiskoulutustuen määrä kolmen tuhannen euron bruttotuloilla on 1600 euroa, ei 2800 euroa kuten ohjelmassa sanotaan.
12/13/201829 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Mitä lapsi oikeasti maksaa?

Yrittäjä Elina Myllymäki on tehnyt kirjanpidon 14- ja 15-vuotiaiden lastensa koko elämästä. Mikä lapsessa maksaa ja missä lapseen liittyvissä asioissa voi päästä edullisesti? Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén käy läpi Elinan kanssa lapsen kustannuksia elämän eri vaiheissa. Entä paljonko talous vaikuttaa siihen, kuinka monta lasta ihmiset hankkivat?
12/6/201833 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Kaveripiirissäni on iilimato! – Näin raha hiertää ystävyyssuhteita

Mitä voi tehdä, jos kaveri vedättää rahaa ystäviltään? Paljonko pihiltä ihmiseltä täytyy sietää? Entä miksi miehillä ja naisilla on erilainen tapa tarjota? Halusimmepa tai emme, raha vaikuttaa ystävyyssuhteisiiin. Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén pohtii vuorovaikutusasiantuntija ja terapeutti Mippi Vuorikosken kanssa muun muassa sitä, miten hoitaa hankalat rahatilanteet kavereiden kanssa.
11/29/201836 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Näin sijoitat rahasi vastuullisesti

Miten löytää tuottavia, mutta vastuullisia yrityksiä tai rahastoja sijoituskohteiksi? Mitä tarkoittaa ESG ja miten sinä voit hyötyä siitä? Voiko piensijoittaja vaikuttaa oikeasti maailman tilaan? Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén sekä vastuuraportteihin erikoistunut DI ja KTM Kaisa Kurittu käyvät läpi 5 kohdan listan siitä, miten sijoitussalkun sisältö rakennetaan vastuullisesti – ja samalla niin, että se tuo hyvät tuotot omistajalleen.
11/22/201827 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Sijoittamisen ABC

Kuinka vähän tai paljon voi sijoittaa? Miten voi valita hyvän sijoituskohteen? Tai kuinka ylipäänsä pääsee hommassa alkuun, jos ei tiedä sijoittamisesta mitään, eikä oikeastaan jaksaisi perehtyäkään? Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén käy läpi sijoitusbloggaaja Pia-Maria Nickströmin kanssa tärkeimmät sijoittamisen säännöt ja termit. Jakson kuunneltuasi voit aloittaa sijoittamisen alle puolessa tunnissa!
11/15/201834 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Näin saat 3000 euroa säästöön vuodessa – ja samalla teet ympäristöteon!

Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén saa perverssiä tyydytystä säästämistään euroista. Toimitusjohtaja Maija Leinolle taas säästäminen aiheuttaa tuskaa. Hän tekee sitä silti vapaaehtoisesti, jotta planeetta pelastuisi. Tässä jaksossa Julia pohtii Maijan kanssa, miksi kuluttaminen on niin kamalan ihanaa ja miten säästämisestä voi tehdä houkuttelevampaa. Molempien mielestä säästäminen täytyy joka tapauksessa brändätä uudestaan, sillä jokainen säästetty euro vähentää kasvihuonepäästöjä!
11/8/201828 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Parisuhteen rahanjaon pitää olla reilu!

Miten suomalaiset jakavat rahansa parisuhteessa, entä millaisista raha-asioista parit riitelevät? Millä taloustyylillä molempien elintaso voi nousta? Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén juttelee yhdessä ekonomi-bloggaaja Sonja Rajalan kanssa siitä, miten parisuhteen raha-asiat saa luistamaan täydellisesti lähes joka tilanteessa. Jakson kuunneltuasi sinunkin tekee mieli keskustella kumppanisi kanssa rahasta avoimesti ja suoraan, ehkä jopa kehittää täysin uusi rahanjakosysteemi suhteeseen.
11/1/201830 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

Haluaisitko olla tyytyväisempi palkkaasi?

Miksi palkan kysyminen tuntuu meistä yhtä henkilökohtaiselta kuin painon kysyminen? Millaisia asioita palkkaneuvotteluissa voi rahan ohella pyytää? Toimittaja ja bloggaaja Julia Thurén juttelee näistä ja monista muista palkkaan liittyvistä teemoista yhdessä toimitusjohtajasta kirjailijaksi heittäytyneen, sosiologi-ekonomi Anniina Tarasovan kanssa. On lähes varmaa, että jakson kuunneltuasi sinäkin olet tyytyväisempi omaan palkkaasi.
10/25/201838 minutes, 21 seconds