Winamp Logo
Johdon agendalla Cover
Johdon agendalla Profile

Johdon agendalla

Finnish, Finance, 1 season, 42 episodes, 1 day, 2 hours, 16 minutes
About
Johdon agendalla kantaa ottavat johtajat ja asiantuntijat ovat omien alojensa suunnannäyttäjiä ja edelläkävijöitä, heitä yhdistää sekä rohkeus, että ennakkoluulottomuus sekä kyky haastaa muiden ajatusten lisäksi myös omaa ajatteluaan. Johdon agendalla podcast nostaa keskusteluun ajankohtaisia johtamisen teemoja ja ilmiöitä, juuri niitä aiheita mitä johtoryhmien ja hallitusten agendalle kuuluu tai sinne pitäisi kuulua.
Episode Artwork

Fondia Off The Record E6 Katariina Kuusiluoma - Juridiikka on tärkeää myös yrittäjille

Onko liikejuridiikka vain suurten yritysten etuoikeus? Mikä on juridiikan merkitys yrittäjille ja pienyrityksille? Tarvitaanko juridiikkaa ainoastaan kriisitilanteissa? Ei, jos Fondian Katariina Kuusiluomalta kysytään. Monille aloittaville yrittäjille ja pienyrityksille lakipalvelut saattavat tuntua turhan kaukaisilta ja usein viimeiseltä asialta, johon laittaa aikaa tai rahaa. Kuusiluoma on itse toiminut yrittäjänä kahdeksan vuoden ajan ja kehittänyt lakipalveluita erityisesti perhejuridiikan alalla, joten hän ymmärtää haasteen. Kokemus yrittäjänä on antanut hänelle uniikin perspektiivin pienyrittäjien tyypillisiin haasteisiin ja tarpeisiin. Haastattelussa Kuusiluoma avaa näkemyksiään siitä, miten lakipalvelut voivat tukea pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Fondia Off the Record on Johdon agendalla –podcastin ja Fondian yhteistuotanto. Sarja yhdistää johtamisen ja liikejuridiikan ajankohtaiset ilmiöt sekä mielenkiintoiset vieraat.
6/2/202424 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

Fondia Off The Record E5: Netta Skön - CSRD ja regulaatio herättää nyt keskustelua

EU:n uusi Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) on herättänyt paljon keskustelua yritysvastuulainsäädännön muutoksista ja niiden vaikutuksista suomalaisiin yrityksiin. Keskustelimme aiheesta Fondian yritysvastuuasiantuntijan, Netta Skönin, kanssa. Kysyin, vieläkö vastuullisuudella voi rakentaa kilpailuetua ja miten yritysten pitäisi varautua regulaation mukanaan tuomiin muutoksiin? Kuuntele koko näkemyksellinen jakso 🎧 Fondia Off the Record on Johdon agendalla –podcastin ja Fondian yhteistuotanto. Sarja yhdistää johtamisen ja liikejuridiikan ajankohtaiset ilmiöt sekä mielenkiintoiset vieraat.
5/19/202431 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Fondia Off The Record E4 Wilma Laukkanen - Ajatustyö haastaa asiantuntijan identiteettiä

Fondia Off The Record on siitä kiehtova podcast-tuotanto, että pääsemme kurkistamaan yhden yrityksen sisälle ja näkemään, miten toimintaympäristön muutokset, työelämän murros ja nopeasti kehittyvä teknologia haastaa koko liikejuridiikan toimialaa. Uusimmassa jaksossa pohdimme inhimillisen työelämän ja työntekijäkokemuksen merkitystä, sekä siirtymää tietotyöstä ajatustyöhön yhdessä Fondian COO:n Wilma Laukkasen kanssa 🎧
3/31/202430 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Fondia Off The Record E3: Harri Savolainen - Edelläkävijän rooli vaatii organisaatiolta sitoutumista

Fondia Off the Record on Johdon agendalla –podcastin ja Fondian yhteistuotanto. Sarja yhdistää johtamisen ja liikejuridiikan ajankohtaiset ilmiöt sekä mielenkiintoiset vieraat. Vuosituhannen alussa Fondia herätti huomiota lakipalvelualalla uudella lähestymistavallaan, joka haastoi perinteisiä toimintamalleja. Yrityksen perustamisen keskeisiin ajatuksiin kuului lakipalveluiden uudistaminen teknologian avulla sekä pyrkimys tehdä juristin työstä inhimillisempää. Studiossa on Fondian toimitusjohtaja Harri Savolainen, jonka kanssa keskustelemme siitä, mitä edelläkävijän rooli organisaatiolta arjessa vaatii.
3/17/202424 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

S8 E5 Tytti Bergman: HR-johtajan agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan HR-johtajan agendalla. Ajankohtaisista henkilöstö- ja strategisen uudistumisen näkökulmista haastateltavana on pitkän linjan HR-johtaja, Tytti Bergman. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202435 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

S8 E8 Jenni Vilamo: Digi- ja teknologiajohtajan agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan Digi- ja AI-johtajan agendalla. Ajankohtaisista ilmiöistä ja tekoälystä organisaatioiden uudistajana on kanssani keskustelemassa Management Eventsin toimitusjohtaja Jenni Vilamo. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202428 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

S8 E4 Katri Harra: Muutosjohtajan agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan muutosjohtajan agendalla. Ajankohtaisista ilmiöistä ja strategisesta uudistumisesta haastateltavana on hallitusammattilainen Katri Harra. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202429 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

S8 E6 Anna Salmi: Viestintä- ja vastuullisuusjohtajan agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan viestintä- ja vastuullisuusjohtajan agendalla. Ajankohtaisista ilmiöistä ja vastuullisen liiketoiminnan johtamisesta haastateltavana on Postin henkilöstö-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Anna Salmi. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202434 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

S8 E7 Ossi Ahto: Markkinointijohtajan agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan brändi- ja markkinointijohdon agendalla. Ajankohtaisista muutosvoimista ja markkinoinnin näkymistä haastateltavana on yrittäjä, markkinoinnin neuvonantaja Ossi Ahto. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202431 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

S8 E2 Youssef Zad: Startup-yritysten agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan startup-ja kasvuyritysten agendalla. Ajankohtaisista muutosvoimista ja uusista kasvun mahdollisuuksista haastateltavana on Startup-yhteisön pääekonomisti Youssef Zad. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202440 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

S8 E1 Minna Helle: Teknologiayritysten agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan teknologia- ja vientiyritysten agendalla. Ajankohtaisista globaaleista kysymyksistä ja muista päivän polttavista näkökulmista haastateltavana on Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202435 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

S8 E3 Ari Virtanen: Omistajan ja hallituksen agendalla 2024

Tässä jaksossa ollaan omistajan ja hallituksen agendalla. Ajankohtaisista muutosvoimista ja strategisesta uudistumisesta haastateltavana on Boardmanin Partner Ari Virtanen. Tammikuun alussa julkaistun raportin lisäksi julkaisemme 8-osaisen podcast sarjan, johon olemme kutsuneet eri näkökulmien edustajia ja asiantuntijoita kommentoimaan raportin tutkimustuloksia. Asiantuntijat saavat näin paremman mahdollisuuden tuoda ajatuksiaan ja omaa näkökulmaansa esille ja raportin lukijat saavat mahdollisuuden syventyä ilmiöihin syvällisemmin.
1/6/202431 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Fondia Off The Record E2: Henna Tolvanen - Legal design tuo asiakkaan äänen juridiikkaan

Fondia Off the Record on Johdon agendalla –podcastin ja Fondian yhteistuotanto. Sarja yhdistää johtamisen ja liikejuridiikan ajankohtaiset ilmiöt sekä mielenkiintoiset vieraat. Moni muu toimiala on jo murroksensa kokenut, mutta liikejuridiikka vaikuttaa olevan perinteisten toimialojen viimeinen, sellainen jota kukaan ei ole toistaiseksi kyennyt disruptoimaan. Onko tämä viimein muuttumassa? Studiossa Fondian Competence Lead, Legal Tech, Design and Operations Henna Tolvanen, jolla on asiasta selkeä näkemys 🎧
11/11/202334 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Fondia Off The Record E1: Timo Lappi - Ikuinen haastajan rooli on tietoinen valinta

Fondia Off the Record on Johdon agendalla –podcastin ja Fondian yhteistuotanto. Sarja yhdistää johtamisen ja liikejuridiikan ajankohtaiset ilmiöt sekä mielenkiintoiset vieraat. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Fondian ja Heltin yhtenä perustajana tunnetuksi tullut Lawyerpreneur Timo Lappi. Luvassa on inspiroiva tarina Fondian matkasta toimialan ikuiseksi haastajaksi. Samalla se on elämänmakuinen tarina kasvuyrittäjyydestä.
10/28/202333 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

S6 E2 Timo Korander: Tekoäly vie organisaation tuottavuuden uudelle tasolle

Tässä jaksossa studiossa ovat Luoto Companyn CBDO Timo Korander ja syksyn ensimmäisestä jaksosta jo tutuksi tullut Tuukka Murto. Edellisessä jaksossa puhuimme siitä, mistä koko generatiivisen tekoälyn ympärille syntyneessä hypessä on kyse ja miten nopeaa tekoälyn kehitys ja sen mukanaan tuoma murros tulee olemaan. Tässä jaksossa keskityimme tekoälyn mahdollisuuksiin ja pohdimme konkreettisten esimerkkien kautta sitä, missä tekoälyn suurin potentiaali yrityksille on, erityisesti lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä.
10/14/202331 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

S6 E1 Tuukka Murto: Tekoälyn evoluutiosta tekoälyn revoluutioon

Tekoälyn kehityksessä on tapahtunut valtavia muutoksia lyhyessä ajassa ja olemme saaneet nähdä ensimmäisiä väläyksiä siitä, mihin generatiivinen AI pystyy. Tämä jakso avaa tekoälykehityksen tärkeimmät kysymykset juuri nyt. Mitä liiketoiminnan johtajien pitäisi tekoälyn kehityksestä ymmärtää ja miten aiheeseen pitäisi organisaatiossa tarttua? Näihin kahteen kysymykseen haemme vastauksia yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Syksyn ensimmäisessä jaksossa studiossa vieraana on Luoto Companyn CTO Tuukka Murto.
9/30/202340 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

S5 E4 Pasi Honkalahti: Johtaminen yrityksen kilpailuetutekijänä

Vieraana tuotantokauden neljännessä jaksossa kasvun ja osaamisen kehittämisen näkökulmista on keskustelemassa Pasi Honkalahti, joka luotsaa tämän kauden kumppanina toimivaa Staffpoint Executivea. Pasin ja hänen tiiminsä missiona on auttaa yrityksiä ja yksilöitä kasvamaan erityisesti rekrytoinnin ja interim management -ratkaisujen kautta, mutta Pasilla on omakohtaista kokemusta kasvun rakentamisesta ihmisten kautta jo usealta vuosikymmeneltä. Miltä maailma näyttää tällä hetkellä rekrykonsultin silmin? Kuuntele 🎧 ⏩
5/17/202336 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

S5 E3 Anni Ronkainen: Mitä vaatii organisaation muutoskyvykkyys?

Vieraana tuotantokauden kolmannessa jaksossa uudistumisen ja transformaation näkökulmista on keskustelemassa Anni Ronkainen, jolla on takanaan yli 20 vuoden kokemus uudistumisen johtamisesta ja joka on viimeisen vuosikymmenen ajan ollut yksi digitaalisen transformaation näkyvimmistä kasvoista Suomessa. Jaksossa keskustellaan muutoksen kriittisistä elementeistä, muutoksen johtamisesta organisaation kyvykkyytenä ja niistä reunaehdoista, joita muutokseen liittyy, mutta mistä ei puhuta riittävän usein. Kuuntele 🎧
4/28/202341 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

S5 E2 Alexander Bargum: Myös omistajan pitää pystyä tarkastelemaan kriittisesti omaa rooliaan

Vieraana tuotantokauden toisessa jaksossa kasvun johtamisesta ja erityisesti omistajan roolista hallituksessa ja kasvun mahdollistajana on Algol konsernin toimitusjohtaja ja perheyhtiötä myös omistajana neljännessä sukupolvessa edustava Alexander Bargum. Oman taustansa ja roolinsa lisäksi hän tuo näkemystä omistamisesta myös muiden perheyritysten näkökulmasta, sillä hän toimii kolmatta vuotta Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtajana. Jaksossa keskustellaan omistajan roolista, omistajastrategioista, omistajan ja hallituksen ulkopuolisten jäsenten välisestä hallitustyöskentelystä, kasvusta ja riskinottokyvystä.
4/16/202340 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

S5 E1 Juha Mäkinen: Interim-johtajan avulla kohti kasvua

Johdon agendalla podcastissa puhumme johtamisen ajankohtaisista ilmiöistä ja muutosvoimista. Tänä vuonna olemme vahvasti kasvun agendalla ja kutsumme mukaan asiantuntijoita ja kasvujohtajia ravistelemaan käsitystä siitä, miltä kasvun kulttuurin kuuluisi näyttää uudella vuosikymmenellä. Vieraana uuden tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa kasvun johtamisesta on keskustelemassa Juha Mäkinen, jolla on takanaan yli 30 vuoden kokemus kasvun johtamisesta Suomessa ja Euroopassa. Viimeisimpänä roolina ennen yrittäjäksi ja interim-johtajaksi siirtymistä Juha toimi Kekkilä-BVB.n toimitusjohtajana toteuttamassa yrityskaupan jälkeistä integraatiota suomalaisen ja hollantilaisen yrityksen välillä. Juhan uralle mahtuukin kymmeniä kansainvälisiä transformaatio ja M&A hankkeita. Mutta mitä muuta kuin kukkamultaa kasvuun vaaditaan?
4/9/202346 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

S4 E4 Minna Linna: Johda muutosta arjessa – keskustele, innostu itse ja vaihda näkökulmia

Attendon muutosmatkaa on avattu syksyn aikana tässä podcast-sarjassa megatrendien vaikutuksen, muutosjohtamisen sekä viestinnän näkökulmasta. Attendon hyvät periaatteet ja käytännöt, kuten 100 %:n vastuu ja 5 k:n palautemalli, ovat tulleet tutuiksi. Tässä jaksossa hypätään Attendon asiakaskokemuksen asiantuntijan Minna Linnan kanssa vielä syvemmälle nimenomaan niihin konkreettisiin keinoihin, joilla muutosta toteutetaan arjessa.
10/27/202233 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

S4 E3 Susanna Paloheimo: Yksi kuva kertoo parhaimmillaan organisaation koko muutostarinan

Yritysten yhteiskunnallinen vaikuttaminen on ollut vuoden 2020 alusta lähtien yksi kärkitrendeistä johdon agendalla. Tässä podcast-jaksossa sukelletaan suuren hoiva-alan toimijan, Attendon vastuullisuuteen, siitä viestimiseen ja sen johtamiseen. Aiheesta on keskustelemassa Attendon asiakaskokemus-, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Susanna Paloheimo.
10/20/202235 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

S4 E2 Terhi Lindgren: Kulttuuria johdetaan osallistamalla, keskustelemalla ja oivalluttamalla

Moni organisaatio havahtuu muutaman vuoden päästä siihen, että kulttuurin johtamiseen olisi pitänyt panostaa jo aiemmin. Yrityskulttuuri, tavat toimia ja käyttäytyä näkyvät organisaatiossa kaikkialla. Mikään ei kuitenkaan muutu, jos arjessa ei rakennu uusia käyttäytymismalleja. Vieraana studiossa tänään organisaatiokulttuurista ja sen johtamisesta on kanssani keskustelemassa Attendon henkilöstöjohtaja Terhi Lindgren.
10/13/202238 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

S4 E1 Virpi Holmqvist: Megatrendit moukaroivat sote-alaa – miten selvitään muutoksista?

Sosiaali- ja terveysala on ollut viime vuosina valtavassa murroksessa ja eri tavoin otsikoissa. Siihen vaikuttavat useat nykypäivän jättimäisistä muutosvoimista, kuten väestön ikääntyminen, työvoimapula ja teknologian kehittyminen. Tässä podcast-jaksossa katsotaan muuttuvaa maailmaa ja keskustellaan sen muutosvoimista erityisesti yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Vieraanani näistä aiheista on keskustelemassa Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.
10/6/202232 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

S3 #4 Outi Sivonen: Yrityskulttuuri osana strategian ja liiketoiminnan johtamista

Moni on varmasti kuullut kyllästymiseen asti siitä, miten ”kulttuuri syö strategian aamiaiseksi” mutta mitenkähän on? Tämän jakson tavoitteena on luoda ymmärrystä organisaatiokulttuurin merkityksestä strategialle ja liiketoiminnan johtamiselle. Studiossa kanssani on Solitan henkilöstöjohtaja ja Yrityskulttuurit murroksessa -kirjan kirjoittaja Outi Sivonen. Kun lähes kaikki muut kilpailuedun lähteet ovat kopioitavissa, nousee kilpailuetua tavoittelevien yritysten kohteeksi yhä useammin aineettomat asiat, kuten brändi, työntekijäkokemus ja yrityksen kulttuuri. Voiko yrityksen kulttuurista aidosti rakentaa organisaatiolle kilpailuedun? Uskomme, että voi.
9/29/202243 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

S3 #3 Timo Vuori: Moderni strategiaprosessi johtaa myös tunteita

Moderni strategia ottaa huomioon jatkuvan muutoksen, ympäristön epävarmuuden ja uuden luomisen. Strategian ytimeen nousee prosessi, jolla strategiaa muodostetaan, uudistetaan ja toteutetaan jatkuvasti. Tämän tuotantokauden 3. jaksossa vieraana studiossa on Aalto-yliopiston strategisen johtamisen professori Timo Vuori, jonka kanssa keskustelemme modernista strategiaprosessista ja tunteiden merkityksestä osana strategiatyötä.
9/22/202248 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

S3 #2 Paula Kilpinen: Johtamisen paradigman murros vaatii inhimillistä strategiaa

Johdon agendalla -podcastin uudella tuotantokaudella puhumme siitä, miten strategiatyön pitää muuttua ja ennen kaikkea siitä, miksi sen pitää muuttua? 2020-luku tuo ajattelutavan muutoksen tuotantolähtöisestä ihmislähtöiseen johtamiseen. Puoli vuosisataa yritysmaailmaa on hallinnut ajatus siitä, että yrityksen tehtävä on tuottaa voittoa osakkeenomistajille kaiken muun ylitse. Tätä paradigmaa on haastettu viime vuosina monelta taholta, mutta vakiintuneet ajatusmallit istuvat sitkeässä. Vaihtoehtoisena paradigmana voidaan pitää vastuullisen arvonluonnin paradigmaa, missä keskeistä on kaikille eri sidosryhmille vastuullisesti tuotettu kokonaisarvo. Samalla se tarkoittaa siirtymistä pois perinteisestä kilpailuedun tavoittelusta, pois nollasummapeli -ajattelusta ja sotaretoriikasta. Tuotantokauden toisessa jaksossa vieraana studiossa on Paula Kilpinen, yrittäjä, kirjailija ja inhimillisen strategian puolestapuhuja.
9/15/202241 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

S3 #1 Nando Malmelin: Radikaalisti muuttuva toimintaympäristö vaatii muuttuvan organisaation

Tulevaisuus ei ole paikka tai määränpää, se on työkalu ja väline ymmärtämään niitä muutoksia, mitä ympärillämme tapahtuu. Useat eri voimat vaikuttavat samanaikaisesti ja dynaamisesti toimintaympäristöömme, mikä tekee usein selkeiden syy-seuraussuhteiden hahmottamisen haastavaksi. Tässä usein VUCA-maailmaksi kuvatussa toimintaympäristössä luoviminen vaatii kriittistä ajattelua, strategista ennakointia ja ennen kaikkea luovaa ajattelua, eteenpäin katsomista. Johdon agendalla podcastin kolmas tuotantokausi keskittyy strategiaan ja liiketoiminnan johtamiseen nykyisessä, nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Sen ensimmäisessä jaksossa keskustelemme yhdessä VTT:n Professor of Practice ja luovan työelämän asiantuntijan Nando Malmelinin kanssa strategisesta ennakoinnista ja organisaatioiden uudistumisesta.
9/8/202241 minutes
Episode Artwork

S2 #8 Taru Tujunen: Vastuullisuus ja brändiaktivismi murtavat politiikan ja yritysmaailman rajaa

Yritysten yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja vastuullisuusteemoihin kantaa ottaminen on ollut yksi johdon agendan ykköstrendejä vuoden 2020 alusta lähtien. Sitä mukaa kun asiakkaiden ja kuluttajien äänenpainot kasvavat ja vastuullisuusvaatimukset kovenevat, joutuvat viestintäjohtajien ja markkinointipäättäjien lisäksi valokeilaan erityisesti yritysten toimitusjohtajat. Tässä vaikuttamista ja yritysaktivismia koskevassa podcast jaksossa vieraanani näistä aiheista on keskustelemassa Ellun Kanojen toimitusjohtaja, Taru Tujunen.
12/5/202139 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

S2 #7 Mikael Rautanen: Itseohjautuvassa organisaatiossa vallitsee kurinalainen anarkia

Inderes on Suomessa täysin uniikki ja poikkeuksellinen yritys niin johtamismallin, organisaatiomallin ja kulttuurin, kuin liiketoimintamallinkin osalta. Vain muutama yritys on onnistunut rakentamaan yhteisöstä itselleen merkittävän kilpailuetutekijän. Inderes on näistä yksi. Mitä nämä tyypit oikein tekevät eri tavalla? Podcastin jaksossa vieraana yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, Mikael Rautanen.
10/31/202142 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

S2 #6 Meeri Haataja: Dataetiikka ja tekoäly kiinnostavat nyt vastuullisuusjohtajaa

Tämän jakson fokuksessa on ESG teeman alle menevä dataetiikka. Mitä jokaisen johtajan tulisi ymmärtää datasta, tekoälystä ja niihin liittyvistä eettisistä kysymyksistä? Johdon agendalla podcastin uusimmassa jaksossa vieraana on Meeri Haataja, yksi Suomen tunnetuimmista tekoälyn vastuullisuuden asiantuntijoista.
10/3/202137 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

S2 #5 Turkka Kuusisto: Joskus yrityksen uudistuminen vaatii paluuta sen juurille

Posti on yhtiö, josta jokaisella suomalaisella on mielipide. Miltä tuntuu johtaa yhtä Suomen näkyvimmistä muutoksista? Johdon agendalla podcastin haastattelussa Postin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto.
8/29/202140 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

S2 #4 Yacine Samb: Organisaatiolaatikot ovat olemassa, jotta voimme ajatella niiden ulkopuolelle

Johdon agendalla podcastin uusimmassa jaksossa vieraana on Yacine Samb, joka toimii Googlella EMEA alueen Racial Equity, Diversity & Inclusion Program Managerina. Hänen kanssaan keskustelemme DE&I käsitteistä, tavoitteista, kokemuksista ja keinoista edistää diversiteettiä ja inklusiivisuutta organisaatioissa.
8/8/202151 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

S2 #3 Kaisa Hietala: Yritykset kysyvät nyt, voisiko ilmastonmuutoksen uhkasta tehdä mahdollisuuden?

Pandemiavuosi on ollut massiivinen herätys yrityksille – kun yksi maailman Top 10 listan riskeistä toteutuu, se herättää katsomaan listaa uusin silmin – ja Top 5 uhat sillä listalla ovat kaikki ympäristösidonnaisia. Tämän jakson fokuksessa on yritysten vastuullisuus ja erityisesti ilmastonmuutos - tästä teemasta kanssani on keskustelemassa Kaisa Hietala, hallitusammattilainen, jolla on pitkän linjan tausta johtajana ja ilmastokysymysten asiantuntijana. Yritykset ovat heränneet kysymään, voisiko ilmastonmuutoksen uhkasta tehdä mahdollisuuden?
5/2/202141 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

S2 #2 Katriina Juntunen: Suomi tarvitsee lisää törkeen lupauksen antavia kasvuyhtiöitä

Tämän Johdon agendalla -podcast jakson fokuksessa on kasvu ja kasvuyritykset. Olen pitkään miettinyt sitä, miksi meillä on niin vähän isoa kasvua tavoittelevia yrityksiä Suomessa? Mitä voisimme tehdä, että saisimme lisää näitä kasvuyrityksiä? Vieraana tämän kertaisessa jaksossa on lähes 200 kasvuyrityksen arkea läheltä katsova, kasvuyritysten oman yhteisön eli Kasvuryhmän CEO, Katriina Juntunen.
4/4/202138 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

S2 #1 Mika Sutinen: Monimutkainen strategia on kuin huonosti muotoiltu tuote. Se on pilalla.

Johdon agendalla podcastin 2. tuotantokauden avausjaksossa vieraana pitkän linjan johtaja ja hallitusammattilainen, Mika Sutinen. Keskustelun aiheina mm. pandemia-ajan opit ja kokemukset, sekä strategiatyöhön liittyvät myytit.
3/7/202130 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#6 Camilla Tuominen: Menikö tunteisiin? Tunneälykkään organisaation rakentaminen lähtee peilistä

Tässä Johdon agendalla podcast-jaksossa on lupa puhua tunteista, sillä teemana on tunneälykkyys ja tunteiden johtaminen ja vieraana minulla on tunnekouluttaja, kuvittaja, kirjailija ja vuoden 2019 bisnesvaikuttajaksi valittu Camilla Tuominen. Insinöörijohtajan on silti turha vielä hapuilla ruksia sivun yläkulmasta, sillä luvassa ei ole mitään hempeilyä ja tunnehöttöä vaan suoraa puhetta siitä, miksi tunteet todellakin ovat nousemassa johdon agendalle.
9/13/202047 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#5 Sari Kola: Korvaako purpose yrityksen vision ja mission?

Innovaatiotohtori, vapaa konsultti ja hallitusammattilainen Sari Kola on viimeisen parin vuoden ajan tutkinut välittävää yrityskulttuuria Turun yliopistossa. Tässä jaksossa puhumme merkityksestä eli purposesta yrityksen strategisen johtamisen näkökulmasta. Jos vain 2% työntekijöistä muistaa yrityksen vision niin mihin sellaista tarvitaan? Voidaanko yrityksen visio ja missio korvata purposella?
8/23/202042 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#4 Pauli Aalto-Setälä: Ego ei saa ohjata yrityksen toimintaa

Sain Johdon agendalla -podcastiin haastateltavaksi Pauli Aalto-Setälän, pitkän linjan mediaviestintä- ja markkinointikonkarin, joka luotsaa tällä hetkellä Dentsu Aegis Networkia Suomessa. Puhuimme merkityksellisyydestä niin johtamisen kuin markkinointiviestinnän näkökulmasta, yrityskulttuurista sekä johtajan roolista muuttuvassa maailmassa.
8/2/202044 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#3 Inka Mero: Maailma muutetaan yksi yritys kerrallaan

Mitä saadaan kun sekoitetaan tiede, teknologia, yrittäjät ja pääoma? Ainakin yhden podcast jakson verran äärettömän kiehtovaa kuunneltavaa. Johdon agendalla podcastin kolmannessa jaksossa vieraana on pitkän linjan kasvuyrittäjä ja sijoittaja Inka Mero, joka on syväteknologiaan sijoittavan Voima Venturesin perustaja ja toimitusjohtaja. Miltä johdon agenda näyttää startup sijoittajan silmin?
6/28/202040 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#2 Jukka Jalonen: Johtamisen ja tiiminrakentamisen 101

Suomessa puhutaan johtamisen kriisistä tai johtamisvajeesta, siitä että aikanaan opitut johtamisen metodit eivät enää sovellu nykypäivän organisaation tai tiimien johtamiseen. Hierarkisten, ylhäältä alas johdettujen organisaatioiden tilalle on tullut matalia organisaatioita, esimiehistä on tullut coacheja tai valmentajia, fokus on kasvavissa määrin yksilöllisten tarpeiden ymmärtämisessä. Oppeja ja metodeja haetaankin entistä enemmän joukkueurheilusta. Johdon agendalla -podcast studiossa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja teemana johtaminen ja yrityskulttuuri. Miten siis rakennetaan voittava joukkuekulttuuri?
6/14/202043 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#1 Mikko Dufva: Oletko valmis kyseenalaistamaan normaalin?

Tässä podcast jaksossa keskitytään ymmärtämään tulevaisuutta isossa kuvassa, puhutaan megatrendeistä ja ilmiöistä, ja pohditaan keinoja, joilla voimme oppia tulkitsemaan muuttuvaa toimintaympäristöä paremmin. Vieraana minulla on tulevaisuuden ja ennakoinnin ammattilainen, Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva, joka työkseen tarkastelee tulevaisuuden kehityskulkuja, signaaleja yllättävistä muutoksista ja erilaisia tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia.
5/31/202042 minutes, 23 seconds