Winamp Logo
Jeg har set verden styrte i grus Cover
Jeg har set verden styrte i grus Profile

Jeg har set verden styrte i grus

Danish, Cultural, 4 seasons, 30 episodes, 14 hours, 2 minutes
About
Hvad er det, der får mennesker til at forlade alt? Det får du svar på i den danske podcast ´Jeg har set verden styrte i grus´. Gennem personbårne rejsefortællinger sætter podcasten fokus på verdens brændpunkter og flygtninge. I hver episode tager en fortæller dig med på rejse til en ukendt afkrog af verdenen. Rejs med til Malawi, til Ukraine, til Fransk Polynesien, til Svalbard til… ja… tag med på rejsen og se ind i øjnene på mennesker, som lever et helt anderledes liv end dit. 'Jeg har set verden styrte i grus´ er en original podcast fra Caritas Danmark støttet af Danida. Podcasten er gratis og produceret af podcastbureauet hearHEAR. Arbejdsgruppen består af Jacob Nue Sønderstrup, Nya Guldberg og Peter Christian Rude fra Caritas Danmark samt Anette Lilleøre og Anders Guldberg fra hearHEAR. Lyt til en god podcast i din foretrukne podcast-app, og anbefal den til dine venner og familie. www.Jegharsetverdenstyrteigrus.dk (http://www.Jegharsetverdenstyrteigrus.dk)
Episode Artwork

[Uganda 5:5] Plastik

I denne sidste episode af “Uganda - rejsen mellem to verdener”, tager vi til et pulserende madmarket, hvor vi kaster os ud i en overraskende opgave — en skraldeindsamling arrangeret med lokale kræfter, der viser, hvordan skønhed og bæredygtighed kan spire frem i et hjørne af byen, hvor turister sjældent vandrer.Fra markedets larmende liv går turen videre til en oplevelse af helt anden kaliber. Vi sejler på den mægtige Nil og opdager dens hemmeligheder og de udfordringer, der truer dens eksistens. Guidet af lokale eksperter og omringet af Ugandas enestående fauna, får vi - eleverne - et dybere indblik i, hvordan miljø, kultur og turisme flettes sammen i denne ældgamle flod.Aftenen falder på ved Jinja Nile Resort, hvor luksus møder natur. Her, ved flodbredden, runder vi dagen af med en stjerneklar himmel og et uventet møde med de langfingrede aber, der stjæler pandekager fra morgenbuffeten.Men eventyret slutter ikke, som ventet. En flyaflysning i allersidste øjeblik forlænger vores ophold, og giver os mere tid til at fordøje de mange indtryk. Fra pulserende markeder til det stille flodvand, Uganda har vist sig fra sine mange facetter.Fortæller: LauritsSkrevet af Anette Lilleøre med hjælp fra Anders Guldberg og Maren LembProduceret af hearHEARPodcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen Grundskole, støttet af Udenrigsministeriets Globus Pulje.Tag med os på denne sidste rejse og oplev Uganda, som du aldrig har set det før.
5/17/202422 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

[Uganda 4:5] Night Rose

... efter 5 dage krydser Night Rose og hendes 2-årige barn grænsen til Uganda. De bosætter sig i Bidi Bidi flygtningelejren. En landsby, der på få år bliver en af verdens største flygtningelejre.De fleste flygtningelejre er bevogtede og isolerede. Her er undtagelsen: Der er hverken indhegning eller sikkerhedsvagter i Bidi Bidi-flygtningelejren i det nordvestlige Uganda, der huser over en kvart million sydsudanesere, der er blevet drevet på flugt af borgerkrig og hungersnød.Uganda er det land i Afrika, der tager imod flest flygtninge, mestendels fra Sydsudan, men også fra Congo og Burundi – og er kendt for sin progressive flygtningepolitik, der tilskynder flygtninges aktive deltagelse i samfundet.Det er Bidi Bidi-flygtningelejren – der er på vej til at blive en rigtig, om end primitiv, by – et eksempel på. Da der i sensommeren 2016 kom en ny tilstrømning af flygtninge fra Sydsudan, besluttede regeringen sig for at rydde området, hvor der oprindeligt kun lå en håndfuld landsbyer, for skov og anlægge nye veje.Flygtningene, der kommer til Bidi Bidi, får et lille stykke land, som de kan bruge til at dyrke afgrøder, og der er en løbende udveksling med værtssamfundet.Det betyder dog ikke, at alt er i orden. Leveforholdene er kritisable, og der er blandt andet knaphed på fødevarer, ringe adgang til rent drikkevand, sanitet og så ... forsvinder skovene rundt om flygtningelejren. [Serien om Uganda udgives også i podcasten "Uganda - Rejsen mellem to verdener"]--------Fortæller: FloraMedvirkende: Cathrine Bianca ChristensenSkrevet af Anette Lilleøre med hjælp fra Anders Guldberg og Maren LembProduceret af hearHEARPodcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen grundskole, og støttet af udenrigsministeriets  Globus pulje.
5/9/202417 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

[UGANDA 3:5] 13 kroner

Rejseberetningen fra Uganda fortsætter!Vi kører ud på landet, hvor vejene er røde, højtalere er store som små campingvogne, og hvor et bestemt lokalsamfund har fundet nøglen til (lidt) mere velstand.Her ude bor Simon. Simon har 11 børn, en gris, en lille mark og ikke særlig mange penge - men det går godt for Simon.Trods de økonomiske udfordringer, Simon og hans familie står overfor hver dag, har de fundet en måde at trives på. Ved at deltage i et kooperativ sammen med andre lokale landmænd, har Simon og hans naboer skabt et netværk, der ikke kun øger deres indtjening, men også styrker deres samfund. De deler ressourcer, viden og arbejdskraft, hvilket gør dem i stand til at opnå bedre priser for deres afgrøder og forbedre deres levevilkår betydeligt.I denne episode dykker vi ned i, hvordan kooperativet fungerer, og hvilken forskel det har gjort for Simon og hans familie. Vi følger deres dag fra solopgang til solnedgang, deltager i høsten og ser, hvordan et fællesskab sammen kan tackle de udfordringer, som livet i fattigdom byder på. Mød de hårdtarbejdende medlemmer af kooperativet, hør deres historier og opdag, hvordan en lille gruppe menneskers beslutsomhed og samarbejde kan skabe håb og muligheder, selv under de mest krævende forhold.[EPISODEN UDGIVES OGSÅ I PODCASTEN: UGANDA - REJSEN MELLEM TO VERDENER]--------Fortæller: Flora, Laurits, AndersMedvirkende: 9C m.fl.Skrevet af Anette Lilleøre med hjælp fra Anders Guldberg og Maren LembProduceret af hearHEARPodcasten er lavet i samarbejde mellem Caritas Danmark og 9C fra Niels Steensen grundskole, og støttet af udenrigsministeriets  Globus pulje.
5/3/202431 minutes, 37 seconds