Winamp Logo
Istinomer Podcast Cover
Istinomer Podcast Profile

Istinomer Podcast

Serbian, Cultural, 1 season, 47 episodes, 5 hours, 10 minutes
About
Svi podcasti Istinomera na jednom mestu Svi podcasti Istinomera na jednom mestu
Episode Artwork

RETROVIZOR Šapić ne podnosi Drugi svetski rat

Dobili smo diverzanta koji kasni šezdeset godina, i koji neće lično minirati most stavljajući mlađani život na kocku, ali bi da bude upamćen kao neko ko je nemačkom fašizmu zadao poslednji udarac.
7/9/20245 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Nikad izvini

Državina pakost samo je prividno namenjena Feđi Štukanu: preteća poruka poslata je nama koji nemamo kud da budemo deportovani.
6/27/20246 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Opevani kolos

Poštedeću vas, koliko uzmognem, onoga što ste videli na takozvanim izborima, gde je toliko naše braće i naših sestara panično istrčavalo iz čestitih i prezakonitih kol-centara, članovi vladajuće partije, volonteri i domaći plaćenici trčali su glavom bez obzira što dalje od ljubopitljivih i zapravo indiskretnih opozicinoara (“Šta radite to tu!?”), noseći kutije, zadihani kao majke-kengurice ... Dalje
6/12/20246 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR San majske noći

Obraćanje Porfirijevo u ime Vučića jeste reklamacija Tvorcu – učtiva i ponizna, ali i jasna u svojoj iskrenosti – što svet ima toliko mana i naopakosti.
5/23/20248 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Vašar je bio…

Zorica Marković, estradna i rijaliti umetnica, ne znam je li zapušila nos kad je izvela uskršnji skok u bazen tokom najradosnijeg fruštuka kod Jovane Jeremić.
5/16/20248 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Dva ratna druga

Kako, molim vas, neko ko nije bio u ratu može počiniti ma i standardni ratni zločin, a kamoli genocid!
5/1/20247 minutes, 1 second
Episode Artwork

RETROVIZOR Azil za Zagorku

Istorijska nepogoda vratila nam je neprežalnog Vuka Jeremića, otrgla ga je od njegove profesorske međunarodne karijere i od nauke kojoj će tek dati mnogo toga vladar je prihvatio da mu Vuče bude lični kurir.
4/23/20245 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Leteći cirkus

Ako vratimo smrtnu kaznu, vratimo i tradicionalne načine pogubljenja, i učinimo te svetkovine javnim: taj i taj monstrum biće raščerečen u Beogradu na vodi tad i tad, pristup besplatan!
4/11/20246 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Tajac na oblaku

Plansko i masovno premeštanje birača tamo gde su vladaru potrebni njihovi glasovi ekstremno je zakonito: pa zašto imaš vlast ako ne možeš da rukovodiš resursima onako kako tebi odgovara!?
3/27/20248 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Krunski dokazi

Da li bi neko ko radi tako mnogo i toliko dušekorisno, kao što radi naš vlasnik, imao uopšte vremena da se ma i nakratko razonodi družeći se sa kriminalcima, ili pomažući im štaviše u njihovoj da kažemo struci?! Naravno da ne!!! Kriminal traži celog čoveka!
3/20/20248 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Puno srce

Ne jednom sam se okomio na estradu kao na stecište umetnika korumpiranih vlastitom zabludom da njihovo blagostanje zavisi od vlasnika naše nesrećne nastambe: samo da bi cupkali u predosadnom besomučju najluđe noći na televiziji, prave se da ne vide kako žive u naopakoj državi, samo da bi bili članovi žirija prenebregavaju državin zulum i reketiranje ... Dalje
3/5/20246 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Animirani vožd

Dobrodošli u zemlju košarke je i tačno i netačno, kako kad, ali slogan “Dobrodošli u zemlju nepravde” – to bi važilo u svakom trenutku.
2/27/20246 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Iz beležnice basprimata

Hvala delfinima što su posrnuli u kvalifikacijama, uštedeli ste našoj sirotoj materi koliko miliona? Naša premila i preširokogruda vlada utrostučila je premije za osvojene zlatne medalje…
2/20/20248 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Mnogostradalno biračko telo

Ako opozicija nešto predloži mi ćemo biti protiv, pa makar bilo predloženo da se minutom ćutanja ožali jedan prevremeno i nasilno prekinut život, v takom by sluchae poslanici bili kolektivna, unapred i nepokolebljivo zainaćena Milojka kojoj muž ili neki drugi muškarac politički nekorektno i prostački kaže da ne jede ono što se ne jede, a ... Dalje
2/7/20244 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Kad se dinar na Kosovo vrati

Eto, i to je moj slogan, koji će, nadam se, krasiti mnogu fasadu, zid i stubove mostova, jedino bih molio da po Nacionalnom stadionu, kad vam ga budem predao kao svoju zadužbinu, ne pišete grafite, čak ni o Mladiću, ili o Putinu.
1/25/20248 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Gesta Dei per Ringier

Ako će novopodarene tablice, dugoročno gledano, pomoći da se broj Albanaca na Kosovu smanji, što naravno da je poželjno, i korisno, i za Srbe, i za Albance, i za zemlje EU, daleko joj lepa kuća, kažite to slobodno, pa vi ste jedini imali kuraži da kao ubogi gradonačlnik tužite vladara, i vaš predmet je preko ... Dalje
1/16/20247 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Život je uvek lokalan

Kao što je položaj naše zemlje bivao stalno povoljan, a položaj našeg naroda skoro uvek nepovoljan, tako i sada naša država napreduje li napreduje, a ja kao njen podanik ne mogu to o sebi da kažem.
1/8/20245 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Duvači stakla

„Poziv na rušenje ustavnog poretka“! Ova sintagma morala bi biti izbrisana iz svih zakona i iz svih paragrafa našeg zakonodavstva, besmisleno je pozivati na rušenje nečega što je uveliko srušeno, nemoguće je rušiti ono čega odavno nema.
12/28/20235 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Post festum

Izborna svečanost je obred u kojem Vrhovno biće iz masovnosti događaja obnavlja vlastitu snagu, otklanja nakupljeni umor i čisti svoj organizam i duh od neznatnih nesavršenosti pojavivših se u vremenu nakon prethodne svetkovine.
12/21/20235 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Eppur si muove

Arhiprestupnik drsko podmićuje mladež, potkupljuje starež, čiji sam i ja dični pripadnik!
12/8/20235 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Umetnička kolonija

Voleo bih da vidim odaje tog njihovog Agitpropa, i da se domognem transkripta kakvog razgovora: koje ideje potiču od Neuporedivoga, koje predloge partijskih pamfletista Neuporedivi sa osmehom odobrava, a kojim ga zamislima njegovi komesari prijatno iznenađuju.
11/16/20237 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Od Pantokratora do Plagijatora

Smrtnika bi bilo sramota da potkrada onog čije je ime na uličnim tablama prekrivao generalijama ratnog zločinca, ali Božanstvo ne podleže merilima važećim za smrtnike: u svetu gde je sve njegovo, Božanstvovo, i poklič nekoga ko je streljan pre dvadeset godina pripada Božanstvu.
11/2/20235 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Profesija: saputnik

Besposlenobesmisleni pop znan kao Šapić je jedan ceo bogovetni dan brojao automobile u kojima se vozilo samo po jedno lice, iako je većina kola registrovana na pet duša, gradonačelnik se zbog toga malo je reći sneveselio, gradski javni prevoz doveo je do savršenstva, čak je njegova desna ruka bila uhvaćena kako namešta tender, rizikujući da ... Dalje
10/20/20237 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Južni vazal i druge priče

Intervjuisani je odustao od svojih logičkih vratolomija i od glumačkih bravura, od grimasa, uzdisanja, dramskih pauza, huktanja… Izgledao je kao đak koji jeste učio, ali bez razumevanja, jasno mu je da na ovom času neće izdominirati, ali valjda će ono što je pripremio moći da se nekako dovede u vezu sa onim što pita kći ... Dalje
10/10/20236 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Veliko pojačanje

Bujketa i Nešu bi specijalci PIO fonda morali jedne lepe noći oteti i na silu ih penzionisati.
9/18/20235 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Senza concorrenza

Ustajanje kad uđe učiteljica je konvencija i navika, i nije uopšte nužno da tako ostane do Sudnjeg dana: pozdrav može biti klimoglav, blagi naklon, kratko mahanje jednom rukom etc.
9/6/20237 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Otvorena pisma

REM je mogao da mu makar zvanično i javno pripreti: “Građanine Mitroviću Željko, napravite li još jednu ovakvu šalu, koja Vama srce veseli, ali koja je jadna i protivzakonita – ostaćete bez takozvane nacionalne pokrivenosti, pa gledajte kako ćete platiti svim maorima, parketarima, dekoraterima, tišljerima i ostalima koji će dovršavati Vaš cenj. zamak na Dedinju!”
8/26/202312 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Nova Zagorka

Sam Vulin, koji ne može u Sjedinjene Američke Države, može u Kanadu, kod ženine tetke, Bog je poživeo, ako se baš uželi severnoameričkog kontinenta, a šta će u majci Srbiji biti sa njim Bog sveti zna, i vlasnik naš možda zna, a možda se tek sprema da odluči.
8/17/20235 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Raskol na Jeremića gumnu

Hoće li u Beogradu na vodi biti upriličen susret vladarov sa nesrpskom decom, a koja su potomci njegovih podanika?
8/8/20235 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Trenutak istine

MVP ne haje za slavu na svetskom prvenstvu, mi treba da hajemo još manje.
7/27/20236 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Dom za posrnule devojke

Za atomsku bombu o kakvoj sanja rukovodilac naše tajne službe mlade Sarajke su udvostručeni Fon Braun.
7/18/20237 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Srpski vikiliks

A, neko će debelo da odgovara! Dok ovo pišem elita naše policije i tajne policije sužava krug oko grupe ili pojedinca koji je objavio listu botova, novog oblika života, a čiji predstavnici drže stranu vladaru, potonjeg u zvezde kujuć, protivnike gadno pljujuć; publika koja je dobila ne samo službene nadimke botova nego i njihova prava ... Dalje
7/12/20236 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Before and after

Šta se sve nije dogodilo uoči mog obračuna sa njima (estradom), saznalo se i štaviše raščulo se, pročulo se ko je ubio Olivera Ivanovića, novost je iz prve ruke tj. iz jedne od knjižurina ili registratora koje je u Skupštinu doneo ministar unutrašnjih poslova, osoba kojoj bi stotine demonstranata rado videla leđa, znamo tačno ko ... Dalje
7/3/20237 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Ukor pred isključenje

Ty – zapisalsia dobrovol’cem? Ty – rodina mat’ zovet!
6/30/20236 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Iznenađujuća iskrenost

Koluvija razdužio nanogicu, jedino ne sme da napušta boravište: može da šeta po svom spahiluku, a da mu nanogica ne zapinje za nežne i gusto zasađene stabljike.
6/20/20236 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Nestvarno i nemoguće

Bakarec je rekao da se vlast neće bestidnicima i nezahvalnicima svetiti, to je zaista lepo čuti, mogla bi vlastela da glumadiji pomoću izvršitelja oduzme basnoslovne honorare.
6/7/20237 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Mali Vorhol #Retrovizor

Ti, belokosi, umnožavaj Merilin Monro, ili konzervu sa nekom američkom vegetom, ja ću to da uradim sa grupnim portretom koji je delo mog i našeg demijurga.
5/25/20234 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Greška kao sudbina

U danima žalosti morali smo da čujemo vic o pravu veta koje je premijerka iznenada otkrila i odlučno ga primenila, sasekavši u korenu inače krasan zamysel predsednika Republike o vraćanju smrtne kazne u svečani opticaj.
5/11/20235 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Ispovest Pantokratora

Pa zar svetli car ima dozvolu da vozi bager? Zar za to nije potrebna obuka, ispit i licenca!?
4/27/20235 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Poglavica Meko srce

Dobri despot jedino nema meko srce kad su u pitanju takozvani tajkunski mediji, genijalni idiom i najčešća uzrečica takozvane Ane; kad se na njih obruši, srce Aleksandra Vučića nije više onakvo kao kad su u pitanju Vujović, srpski proletarijat i sindikati, ispod rolke i skupocenih sakoa, srce otvrdne i postane nakratko kao paorski dlan.
4/11/20235 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Nametnuti grad

“Boško Buha” je viđen za Beograd na vodi, neka se pripremi Narodno pozorište!
3/24/20235 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Sigurna kuća

Je l’ imao onaj Minhauzen neku kapu po kojoj je prepoznatljiv, da to stavimo Zavetnici na glavu? Kako su izgledali Laža i Paralaža.
3/16/20237 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Slika iz bračnog života

Na skupocenoj tabli videli smo svojim očima koliko naše nezaslužene zarade rastu, kako lete u srpsko nebo, dok grafikoni u okolnim zemljama sa zavišću gledaju uvis, ka srpskoj streli odapetoj iz čarobnog luka našeg čarobnog vladara.
3/7/20237 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Iz dnevnika specijalca

Kupuj, predsedniče, uteruj strah u kosti onima koji Srbiji ne žele dobro, dron-samoubica je za naše oružane snage ono što je respirator bio u borbi protiv korone.
2/27/20236 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Necesse est

U minulih nedelju dana imali smo dva kolektivna, saborna prećutkivanja, prećutkivanja koja idu najviše na dušu novinara, u oba slučaja su upletene i dve državine miljenice, ili dva njena lica, a to su Sveta matera i Sveta Vojska.
2/3/20236 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Kurjačka bukvica #Retrovizor

Mali saveti, nikakva korist. Ovako bi se mogla zvati redovna rubrika u kojoj bih vladaocu pomagao da ne ponavlja unedogled iste jezičke pogreške ili nepreciznosti. Isto kao što, kad želite da se nekome dopadnete, birate reči, tako, još i više, morati biti precizni ako se upuštate u vređanje (drugih), ili ako se prepuštate samohvalisanju kad ... Dalje
1/20/20236 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

RETROVIZOR Mala Kazablanka

Ako je rad stvorio čoveka, ja ću vala od sebe, radom prekovremenim i neprekidnim, stvoriti natčoveka! Rečeno-učinjeno!
1/10/20235 minutes, 31 seconds