Winamp Logo
ΙΩΑΝΝΑ, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου Cover
ΙΩΑΝΝΑ, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου Profile

ΙΩΑΝΝΑ, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Greek, Social, 1 season, 72 episodes, 1 day, 9 hours, 53 minutes
About
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει «παρούσα» και πάλι στη ζωή. Η ιστορία της συγκλόνισε το πανελλήνιο και ο αγώνας που έδωσε με γενναιότητα την μετέτρεψε σ’ ένα σύμβολο δύναμης και ελπίδας. Σ΄αυτό το podcast φιλοξενεί πρόσωπα που κατάφεραν να ξαναγεννηθούν μετά από ένα τραυματικό γεγονός, να δώσουν και πάλι νόημα στη ζωή τους και να αποτελέσουν πρότυπο και στήριγμα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συγκλονιστικές ιστορίες, εκμυστηρεύσεις και αποκαλυπτικά μυστικά ζωής από πρόσωπα που δεν άφησαν τη μοίρα ή τα γεγονότα να ορίσουν το μέλλον τους.
Episode Artwork

Η «αλεξιθυμία» και η σημερινή επικοινωνιακή Βαβέλ

Σε οποιουδήποτε είδους σχέση οι άνθρωποι δυσκολεύονται να εκφράσουν ουσιαστικά τα συναισθήματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια επικοινωνιακή... Βαβέλ! Έτσι, οι παρεξηγήσεις βρίσκουν γόνιμο έδαφος να αναπτυχθούν, ακόμα και με μια λάθος λέξη που λειτουργεί σαν «κόκκινο πανί» και οδηγεί στη σύγκρουση. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συζητά με την ψυχολόγο Σοφία Τσιώρη για την «αλεξιθυμία», όπως ονομάζεται η απώθηση των συναισθημάτων και η δυσκολία να αναγνωριστούν και να εκφραστούν.   
5/1/202417 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Γυναικοκτονίες: Ας τις πούμε επιτέλους με το όνομά τους

Ο αριθμός των γυναικών που δολοφονούνται από άντρες ακριβώς επειδή είναι γυναίκες αυξάνεται με ρυθμό «επιδημίας» - με αποκορύφωμα την πρόσφατη περίπτωση της γυναίκας που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου κατέφυγε για βοήθεια και προστασία. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συζητά το θέμα με την δικηγόρο, partner AAK Legal Σουζάνα Κλημεντίδη για τον όρο «γυναικοκτονία» που συναντά αντιρρήσεις, καθώς και για βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να εξαλειφθεί μια θλιβερή κοινωνική πραγματικότητα.   
4/25/202426 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Η προδοσία και τι να κάνετε με τους «Ιούδες» της ζωής σας

Όλοι έχουμε γνωρίσει την προδοσία, σε κάποια από τις πολλές μορφές της: ερωτική, φιλική, οικογενειακή, επαγγελματική. Τα συναισθήματα που προκαλεί είναι γνωστά: απογοήτευση, λύπη, ματαίωση, ακόμη και ντροπή και ενοχή μήπως ο ίδιος την προκάλεσε. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συζητά το θέμα με την ψυχολόγο Σοφία Τσιώρη για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τη θλίψη που προκαλεί αλλά και ποιο μπορεί να είναι το μοτίβο με το οποίο λειτουργεί ένας άνθρωπος που συνηθίζει να προδίδει την εμπιστοσύνη των άλλων.   
4/16/202418 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Πώς θα μπει φρένο στην σχολική βία;

Σωματική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση με πρωταγωνιστές παιδιά. Συμμορίες και διαδικτυακό bullying μέσα στις αυλές των σχολείων. Συμμαθητές-θεατές που καταγράφουν στα κινητά τους τις «μάχες», λες και βλέπουν απλά σκηνές από ένα έργο που έχουν ξαναδεί στις τηλεοράσεις και στο ιντερνετ. Ο έμπειρος εκπαιδευτικός Νίκος Νούλας μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για τη βία της κοινωνίας που εξηγεί τις βίαιες αντιδράσεις των παιδιών, αναζητά τις ευθύνες γονιών και εκπαιδευτικών και προτείνει τρόπους για να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας.   
3/29/202425 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Πρώτο ραντεβού και red flags

Οι ερωτικές σχέσεις ήταν πάντα ένα στοίχημα αλλά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι αυτό το παζλ, μεταξύ δύο προσώπων, μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να συμπληρωθεί. Από το φλερτ στα social media και τις εφαρμογές γνωριμιών, όπου όλα φαίνονται εύκολα, το κρίσιμο τεστ έρχεται με το πρώτο ραντεβού. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλάει με την ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Τσιώρη  για τις προσδοκίες που δημιουργούνται αλλά και για τα σημάδια -red flags- που δεν πρέπει να αγνοήσουμε.   
3/20/202429 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Οι λέξεις μας δεν είναι αθώες για τα συναισθήματα που νιώθουμε

Όταν μιλάμε, χωρίς συνειδητό τρόπο, ο εγκέφαλός μας συντονίζεται με τη θετική ή αρνητική χροιά των λέξεων, προκαλώντας και την αντίστοιχη ψυχολογική διάθεση. Το παλιό γνωμικό «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει» επιβεβαιώνεται και από τον Φρόιντ ότι «η μοντέρνα επιστήμη δεν έχει δημιουργήσει ένα φάρμακο τόσο αποτελεσματικό όσο λίγες ευγενικές λέξεις»! Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναζητά με την life coach Μαρία Βασιλάκη τον τρόπο να αλλάξουμε το καθημερινό μας λεξιλόγιο και προς τους άλλους και προς τον εαυτό μας.
3/12/202422 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

«Η αποδοχή του εαυτού σου, όπως κι αν είναι, είναι απελευθερωτική»

Η Αντζελίνα Σταθά, από 7χρονο κοριτσάκι αντιμετώπισε το πρόβλημα της αλωπεκίας, χάνοντας σταδιακά τα μαλλιά της. Με κορδέλες, σκουφάκια και στη συνέχεια με περούκες έφτασε στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας, κρύβοντας το πρόβλημά της από συμμαθητές και φίλους. Μέχρι που αποφάσισε ότι δεν αξίζει να ζεις έτσι και μαζί με την αποδοχή της εικόνας της ήρθε και το αίσθημα της ελευθερίας. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλάει μαζί της για το πώς ήταν αυτά τα χρόνια και πώς την αντιμετωπίζουν σήμερα. 
3/6/202426 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Η επιδημία του burnout και πώς να το αντιμετωπίσετε

Burnout ή πιο απλά επαγγελματική εξουθένωση. Δεν είναι μόνο η κούραση και η δυσκολία να ανταπεξέλθεις στις επαγγελματικές πιέσεις, αλλά το σημείο που η αίσθηση της ανεπάρκειας μαζί με το συσσωρευμένο χρόνιο στρες σε οδηγούν στη ματαίωση και στη συνέχεια στην παραίτηση. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συζητάει με την ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Τσιώρη για τις αιτίες που έχουν δώσει διαστάσεις επιδημίας στο φαινόμενο και αναζητούν τους τρόπους για να βγει κάποιος από αυτόν τον φαύλο κύκλο και να νιώσει και πάλι ισορροπημένος. 
2/27/202422 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

«Συγκεντρώσου»! Δεν είσαι ο μόνος που δεν το πετυχαίνεις…

Ξεκινάς να κάνεις μια δουλειά και ενδιάμεσα κάνεις άλλες 10 μέχρι που ξεχνάς για πού ξεκίνησες. Κάθεσαι να δουλέψεις και οι ειδοποιήσεις από τα social media σε κάνουν να μην αφήνεις το κινητό από το χέρι σου. Πώς να συγκεντρωθείς με τόσα ερεθίσματα να σου αποσπούν την προσοχή; Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συζητάει με την life coach Μαρία Βασιλάκη για το πόσο διασπασμένοι είμαστε και πόσο δύσκολο φαίνεται να μείνουμε εστιασμένοι στον στόχο μας. Και αναζητούν tips για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και απολαυστική.   
2/20/202415 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Ξεκάθαρες κουβέντες από τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά κυρίως το θέμα της τεκνοθεσίας και της παρένθετης κυοφορούσας μητέρας, παραμένει στο επίκεντρο μιας σκληρής διαμάχης, τόσο στον πολιτικό, όσο και στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ στην κοινωνία επικρατεί εκτός των άλλων και σύγχυση για το τι νέο φέρνει το επίμαχο νομοσχέδιο. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θέτει τα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και ο ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Γρηγόρης Βαλλιανάτος απαντά για τους φόβους που έχουν δημιουργηθεί και εστιάζονται στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. 
1/30/202428 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Γίνε το πρόσωπο που θέλεις να φαίνεσαι

Πόσο αυτό που λέμε ότι θέλουμε να είμαστε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Και ποιος είναι ο δρόμος να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας σε ένα πρόσωπο που θα ήταν το πρότυπό μας; Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συζητά με την life coach Μαρία Βασιλάκη για τη μεγάλη απόσταση που συνήθως χωρίζει αυτά που λέμε με αυτά που κάνουμε. Πόσο οι αξίες και οι επιθυμίες, που ισχυριζόμαστε ότι καθορίζουν τη ζωή μας, καθρεφτίζονται στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους άλλους; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και μερικά χρήσιμα tips για την καθημερινότητά μας. 
1/17/202428 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Το τρίπτυχο της κατάθλιψης και πώς αντιμετωπίζεται

Σε αντίθεση με τη θλίψη - που είναι ένα υγιές συναίσθημα- η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή συναισθηματική διαταραχή και απαιτεί ιατρική αντιμετώπιση αλλά δεν θεωρείται αξεπέραστη νόσος. Η ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Τσιώρη εξηγεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου το τρίπτυχο των ανησυχητικών συμπτωμάτων, την «ανηδονία» και την έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή που χαρακτηρίζει τους ασθενείς και δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τον πάσχοντα οι άνθρωποι που τον αγαπούν και -κυρίως- για το τι πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν. 
1/9/202427 minutes
Episode Artwork

«Το μέτριο που κάνεις είναι καλύτερο από το τέλειο που δεν κάνεις»

Από το να κρίνουμε τον εαυτό μας είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό να τον παρατηρούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι «όταν αποδεχτούμε τα όριά μας, τότε μπορούμε να τα ξεπεράσουμε». Η life coach Μαρία Βασιλάκη αναλύει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά πόσο η τελειομανία μας «φρενάρει» από το να εξελισσόμαστε και μας ακινητοποιεί σε μια στάση αναμονής να περιμένουμε τις ιδανικές συνθήκες για να κάνουμε το παραμικρό βήμα.   
12/27/202316 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

«Μην ζητάς λιγότερα προβλήματα, ζήτα περισσότερες δεξιότητες»

Ο συγγραφέας πολλών βιβλίων best seller Στέφανος Ξενάκης μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για τους μέντορες που του έδειξαν τον δρόμο της αυτογνωσίας, για τη δικαστική περιπέτεια, με την προφυλάκισή του για χρέη προς το δημόσιο, που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, για την εμπειρία από τις ομιλίες του σε όλη την Ελλάδα και για όσα του έμαθε η ζωή, συμβουλεύοντας: «Μην ζητάς να έχεις λιγότερα προβλήματα, προσπάθησε να αποκτήσεις περισσότερες ικανότητες και δεξιότητες για να τα αντιμετωπίζεις». 
12/19/202324 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Η αυτοεικόνα, ο ιδανικός εαυτός μας και τα... φίλτρα της εποχής

Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Από τα πρώτα μας βήματα, το feedback που παίρνουμε από τα πιο κοντινά μας πρόσωπα, δημιουργεί έναν καμβά που πάνω του χτίζουμε -ασυνείδητα- την αυτοεικόνα μας. Η ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Τσιώρη αναλύει με την Ιωάννα Παλιοσπύρου τι συμβαίνει σε παιδιά και ενήλικες, την εποχή που τα social media μεγεθύνουν και συχνά παραμορφώνουν την εικόνα που προβάλλει ο άνθρωπος- χρήστης, μέσα από τα κάθε είδους φίλτρα που φτιάχνουν έναν εξιδανικευμένο εαυτό. 
12/12/202322 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Τα μυστικά του ιατρικού μακιγιάζ

Πιστεύουμε ότι το μακιγιάζ αφορά μόνο την ομορφιά αλλά υπάρχει και το ιατρικό μακιγιάζ που βοηθάει ασθενείς να νιώσουν καλύτερα με την εικόνα τους. Ο make-up artist Τάκης Μαυριγιαννάκης εξηγεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει τους ανθρώπους να ξαναβρούν την αυτοπεποίθησή τους, θυμάται το μακιγιάζ που έκανε στον Ανδρέα Παπανδρέου για μια φωτογράφιση και αναφερόμενος στην υπερβολή με τα φίλτρα στα social media, συμφωνεί με αυτό που έλεγε ο παππούς του ότι «το περίσσιο χαλάει το ίσιο». 
11/29/202319 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Η κρυμμένη ομορφιά της αποτυχίας

Μπορεί κάποιος να οδηγείται συνέχεια στην επιτυχία και να αποφύγει τις αποτυχίες στη ζωή του; Προφανώς όχι. Το αποδεικνύει και το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο χαρισματικές προσωπικότητες χρωστάνε την επιτυχία τους σε μια σειρά από αποτυχημένες προσπάθειες που είχαν προηγηθεί. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η life coach Μαρία Βασιλάκη συζητούν για το πώς βιώνουμε προσωπικά και κοινωνικά την αποτυχία και πώς από τη δήλωση «είμαι αποτυχημένος» θα φτάσουμε στο «έκανα μια αποτυχημένη επιλογή».   
11/21/202322 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Στην κρίση πανικού άκου τι θέλει να σου πει ο εαυτός σου

Τι συμβαίνει σε μια κρίση πανικού; Τι μήνυμα στέλνει ο εγκέφαλος στο σώμα και γιατί οι ειδικοί της ψυχικής υγείας διαβεβαιώνουν ότι αυτή η κρίση δεν απειλεί τη σωματική ακεραιότητα ή τη ζωή του ατόμου; Μπορεί όμως αν μπει σ αυτόν τον φαύλο κύκλο, να διαταραχθούν όλες οι πτυχές της καθημερινότητάς του: η εργασία, η οικογένεια και οι κοινωνικές σχέσεις. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θέτει όλα τα ερωτήματα γύρω από το θέμα και η ψυχολόγος, Σοφία Τσιώρη, δίνει απαντήσεις και μερικές χρήσιμες συμβουλές. 
11/14/202328 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Αναβλητικότητα ή το αιώνιο άλλοθι

Άστο τώρα, αύριο… Θα πάω, θα το κάνω, θα δω… Μια σειρά από δικαιολογίες αναβάλλουν κάθε φορά τη δράση για να πετύχουμε τους στόχους μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε στο τέλος επικριτικοί με τον εαυτό μας που δεν μπορεί ποτέ να ολοκληρώσει κάτι που ξεκίνησε. Πώς αντιμετωπίζεται η αναβλητικότητα και τα εμπόδια που μας βάζει συνεχώς το μυαλό μας; Η life coach, Μαρία Βασιλάκη, δίνει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πρακτικές συμβουλές και tips για να είμαστε δημιουργικοί με τις επιθυμίες μας και αποτελεσματικοί με τις υποχρεώσεις μας. 
10/31/202322 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Πόση καταστροφή αντέχει η ψυχή;

Μετά από ένα καλοκαίρι σημαδεμένο με πυρκαγιές, πλημμύρες, απώλειες και καταστροφές, το φθινόπωρο ήρθε με πόλεμο και εικόνες ανείπωτης φρίκης. Υπάρχει τρόπος να αντέξουμε ψυχικά όλον αυτό τον καταιγισμό τραγικών ειδήσεων που εκπέμπουν τηλεοπτικές οθόνες και κοινωνικά δίκτυα; Η ψυχολόγος Σοφία Τσιώρη μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για το πώς καλλιεργείται η ψυχική ανθεκτικότητα και ποιος είναι ο υγιής τρόπος για να προστατευτούμε από αυτό το συνεχές κύμα απειλής και απελπισίας. 
10/25/202320 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας μετρά τις... αρρυθμίες του ΕΣΥ

Με σπουδαίο έργο, ως συντονιστής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό, ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου για το δημόσιο σύστημα Υγείας, για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν, για την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αναδείχθηκε τον καιρό της πανδημίας και για τη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει για όλους πρόσβαση σε ένα δυνατό ΕΣΥ. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο νέο επεισόδιο του podcast ΙΩΑΝΝΑ. 
7/25/202333 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

«Ποτέ δεν έκρυβα ποια ήμουν, δεν θα το έκανα ούτε με τον καρκίνο μου»

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού είχε μια πολύ σκληρή εικόνα για τον καρκίνο, αφού της στέρησε πολλά αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς της. Όταν βρέθηκε και η ίδια αντιμέτωπη με την ασθένεια, το πρώτο που σκέφτηκε ήταν να κάνει τη διαθήκη της. Ωστόσο, η νέα δουλειά που είχε αναλάβει για τη σειρά «Η γη της ελιάς» πυροδότησε το πείσμα της να δώσει με γενναιότητα τη μάχη και εξηγεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πώς τα κατάφερε να πηγαίνει στα γυρίσματα ακόμη και μετά τις χημειοθεραπείες.
7/18/202329 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

«Μου έδιναν μόνο 5% πιθανότητες να ζήσω αλλά τα κατάφερα!»

Με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και με ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει, ο Γιάννης Κολέτσος στα 28 του βρέθηκε στην εντατική, μετά από άγριο ξυλοδαρμό για ασήμαντη αφορμή. Πέρασε έναν γολγοθά σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης αλλά 4 χρόνια μετά κατάφερε να σηκωθεί από το αμαξίδιο και να διεκδικεί και πάλι τη ζωή του. Μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για το πόσο τον βοήθησε η αγάπη των γύρω του αλλά και το πείσμα του να ξεπεράσει ακόμη και τα ιατρικά προγνωστικά. 
7/11/202330 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Γιώργος Χρανιώτης: «Δεν υπάρχει τελειότητα, ας αγαπήσουμε τα σημάδια μας»

Ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης θεωρεί ότι ένα αυτοάνοσο -όπως η δική του ψωρίαση- μπορεί να λειτουργήσει και αφυπνιστικά: να σε οδηγήσει σε έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής και να μάθεις να στοχεύεις όχι στην τελειότητα αλλά στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Μοιράζεται με την Ιωάννα Παλιοσπύρου τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα όσα του έμαθε το δερματικό αυτοάνοσο νόσημα στα 20 χρόνια που ζει μαζί του. 
6/27/202325 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Myrtillo Cafe: ένας ιδανικός κόσμος συμπερίληψης

Ένα καφέ, που όλοι οι εργαζόμενοι είναι ΑμεΑ, κατάφερε να κάνει την «συμπερίληψη» όχι μια αόριστη ευχή αλλά καθημερινή πράξη. Αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους έχουν δημιουργήσει έναν πολυχώρο συνάντησης ενώ παράλληλα συμμετέχουν ως μέλη και στη διοίκηση του συνεταιρισμού και στη λήψη των αποφάσεων. Για το τι συμβαίνει σ΄αυτόν τον μοναδικό στην Ελλάδα χώρο, μιλούν στην Ιωάννα Παλιοσπύρου η Κατερίνα Γρυλλάκη, μέλος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ που δημιούργησε το καφέ και η εργαζόμενη Μάγδα Κιουμουρτζή.
6/20/202321 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Φως στο σκοτάδι της παιδοφιλίας

Τα φαινόμενα της παρενόχλησης και της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών πολλαπλασιάζονται με ανησυχητικό βαθμό τον τελευταίο καιρό. Πώς εξηγείται η παιδοφιλία ψυχιατρικά και πώς μπορούμε -γονείς και κοινωνία- να προστατεύσουμε τα παιδιά; Ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, απαντάει και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τονίζοντας ότι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι το να φέρουμε στο φως όλο αυτό το σκοτάδι, στο οποίο κινούνται οι δράστες. 
6/13/202338 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή

Η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη μπήκε σε μια απίστευτη περιπέτεια υγείας, εδώ και 2 χρόνια, μετά από μια διορθωτική επέμβαση ρουτίνας στα χείλη της που έκανε στην Αμερική. Μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα, για την ευθύνη και τον αντιεπαγγελματισμό του πλαστικού χειρουργού με τον οποίο βρίσκεται στα δικαστήρια και συστήνει σε όλες τις γυναίκες που σκέφτονται διορθωτικές επεμβάσεις να είναι πολύ προσεκτικές και να μην πιστεύουν σε όσα τους υπόσχονται.
5/30/202321 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Η ζωή μου με την Ειρήνη και το σύνδρομο Down

Οι ενδείξεις ότι το μωρό θα γεννηθεί με σύνδρομο Down κατέληξαν τελικά βεβαιότητα με τη γέννηση – η σπάνια περίπτωση του 0,8% που έχουν όλες οι προγεννητικές εξετάσεις να κάνουν λάθος. Η Αρετή Δερβένη, μητέρα της 4χρονης σήμερα Ειρήνης, μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για όλα τα στάδια που πέρασε (άρνησης, θυμού, θλίψης και στο τέλος αποδοχής), περιγράφει τη ζωή της με την κόρη της, τις χαρές αλλά και τους φόβους της, καθώς και τον τρόπο που αντέδρασε το πιο στενό αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον.
5/23/202324 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Κατάψυξη ωαρίων: Επιλέγοντας από πριν πότε θα γίνεις μητέρα

Το να καταψύξει μια γυναίκα τα ωάριά της όταν βρίσκεται ακόμη σε ηλικιακή ακμή, ώστε να αποφασίσει στο μέλλον, όταν το επιθυμεί να γίνει μητέρα, είναι ένα από τα πρόσφατα επιτεύγματα της επιστήμης, που έρχεται να καλύψει μια ανάγκη των γυναικών στην εποχή μας. Ο γυναικολόγος και μαιευτήρας Παναγιώτης Ψαθάς απαντά σε όλες τις απορίες που υπάρχουν γύρω από το θέμα, από τη διαδικασία μέχρι και τις ανησυχίες που εκφράζονται και η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξηγεί γιατί και η ίδια επέλεξε την κρυοσυντήρηση ωαρίων.
5/16/202326 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Άδα Σταματάτου, η ζωή της με τον Γιάννη

Ο αυτισμός του γιου της έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή της αλλά η Άδα Σταματάτου αποφάσισε να παλέψει όσο γίνεται για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα παιδιά αυτά, για να διεκδικήσει από την πολιτεία να μεριμνήσει για το μέλλον τους και για να προστατεύσει με κάθε τρόπο το άλλο της παιδί ώστε να γίνει ένας χαρούμενος άνθρωπος και να μην κουβαλάει αυτόν τον σταυρό. Στη συνάντησή τους με την Ιωάννα Παλιοσπύρου απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
5/9/202341 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Η αναγέννηση της Ολυμπίας Κρασαγάκη

Ιωάννα και Ολυμπία! Γνωρίστηκαν όταν η μία αντιμετώπιζε το τραύμα από την επίθεση με βιτριόλι και στάθηκε μπροστά στον φωτογραφικό φακό της. Λίγο αργότερα βρέθηκε και η ίδια να δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η Ολυμπία Κρασαγάκη μιλούν για το πώς από το βαθύ τούνελ της απελπισίας βγαίνεις ξανά στο φως της ζωής και πώς μετατρέπεις την ταπείνωση της αρρώστιας σε έναν δρόμο αναγέννησης. Μια συγκινητική συνάντηση δύο ξεχωριστών γυναικών.  
4/26/202333 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Μάκης Καλαράς: Ο «ήρωας» των ΑμεΑ προτιμά τις πράξεις, όχι τα μεγάλα λόγια

Ενα τροχαίο, στα 17 του, έβαλε το αμαξίδιο στη ζωή του Μάκη Καλαρά αλλά δεν έβαλε φρένο στις επιθυμίες και τα όνειρά του. Ασημένιος παραολυμπιονίκης και πρωταθλητής σε πολλά extreme sports, είναι σήμερα ο «ήρωας» των ΑΜΕΑ, που τους εκπαιδεύει πώς να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια με το αμαξίδιό τους. Πολύτιμη είναι η προσφορά του και με τις τακτικές ενημερώσεις που κάνει σε μαθητές ενώ ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Μιλάει για όλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, με χιούμορ και χωρίς καμία διάθεση ηρωισμού.
4/18/202325 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

«Δεν χαιρόμαστε, μας αρκεί μια χρυσή ψυχολογική μετριότητα»

Η ψυχολόγος και καθηγήτρια στο ΑΠΘ Εύχαρις Παναγοπούλου απαντά στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για την ψυχοθεραπεία. Αναφέρεται στα συναισθήματά μας που υπάρχουν στο «εδώ και τώρα» ενώ η σκέψη μας είναι διαρκώς στο «μετά» και τονίζει ότι χάσαμε την ικανότητα να χαιρόμαστε και αρκούμαστε σε μια χρυσή ψυχολογική μετριότητα. Μια συζήτηση για την ψυχική ισορροπία που μας απασχολεί όλο και περισσότερο στις μέρες μας. 
3/28/202328 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Η Γεωργία Καλτσή κερδίζει τα πάντα με το ξίφος της- ακόμη και την αναπηρία!

«Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός είσαι μέχρι τη στιγμή που το να είσαι δυνατός είναι η μόνη σου επιλογή». Μ΄ αυτό το quote στο μυαλό της η Γεωργία Καλτσή όταν συνήλθε μετά από ένα τροχαίο που θύμιζε ταινία θρίλερ, αποφάσισε ότι θα διεκδικήσει όλα όσα αγαπάει: «περπατάει» και κάνει… σούζες με το αμαξίδιό της, ετοιμάζεται ως ξιφομάχος για τους Παραολυμπιακούς ενώ θα κάνει και το ντεμπούτο της σε τηλεοπτική σειρά. Μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με ειλικρίνεια και χιούμορ για τη ζωή σε αναπηρικό αμαξίδιο. 
3/22/202334 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Η Βικτώρια, το τραύμα και το θαύμα μιας νέας αρχής

Η Βικτώρια Αντώνοβα εξαιτίας μιας έκρηξης που συνέβη στο σπίτι της, όταν ήταν 14 ετών, βρέθηκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού να δίνει μάχη ακόμη και για την επιβίωσή της. Πέρασε τα χρόνια της εφηβείας με πολλά χειρουργεία και κλεισμένη στο σπίτι της σε βαθιά κατάθλιψη. Στα 19 της αποφάσισε να διεκδικήσει και πάλι το δικαίωμα στη ζωή, ασχολήθηκε με τον χορό και εξηγεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πώς από το τραυματικό παρελθόν σήμερα ετοιμάζεται για μια παράσταση στο εξωτερικό με τον τίτλο “Fragility”.
3/15/202316 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κέρδισε τη μάχη απέναντι στον φόβο του θανάτου»

Έζησε 10 ευτυχισμένα χρόνια με τον πρωταθλητή του τάε κβον ντο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο στα 43 του, αφήνοντας μια επιστολή για τα social media που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η Δώρα Τσαμπάζη εξομολογείται στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πώς βίωσε αυτόν τον αποχαιρετισμό και πώς είναι η ζωή μετά την απώλειά του και είναι σίγουρη ότι ο Αλέξανδρος κέρδισε την πιο δύσκολη μάχη: απέναντι στον φόβο του θανάτου. Μια συγκινητική εξομολόγηση αλλά και ένα σπουδαίο μάθημα ζωής.
2/28/202334 minutes, 1 second
Episode Artwork

Η Έλλη Δούκα, η μοιραία αμαξοστοιχία και το στοίχημα της ζωής της

Η Έλλη Δούκα, στα 32 της, παρασύρθηκε από μια αμαξοστοιχία σ΄ ένα ατύχημα που μοιάζει να βγήκε από ταινία θρίλερ. Έχασε τα κάτω άκρα της αλλά με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία σε 5 μήνες περπάτησε με πρόσθετα μέλη και 8 χρόνια μετά δηλώνει ότι «δεν θέλει να χάσει καμία ευκαιρία» στη ζωή της. Μιλώντας με την Ιωάννα Παλιοσπύρου θυμίζει ότι «όλα μπορούν να ανατραπούν για όλους, σε μια στιγμή» και τη μόνη συμβουλή που δίνει είναι να μετατρέψουμε το σύνθημα «ζω την κάθε στιγμή» σε καθημερινή πρακτική.  
2/15/202318 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Η Αγγελική Παππά οραματίζεται να πουν όλοι “I love dyslexia”

Η καινοτόμος εκπαιδευτικός Αγγελική Παππά μετέτρεψε το μαθησιακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε στα μαθητικά της χρόνια σ΄ έναν νέο τρόπο όχι μόνο διδασκαλίας αλλά και αντιμετώπισης του χαρισματικού εγκεφάλου που διαθέτουν οι άνθρωποι με δυσλεξία. Ιδρύτρια του πρώτου διεθνούς ολιστικού τρόπου διδασκαλίας “I love dyslexia” και της ΜΚΟ “3DlexiaCosmos” εξηγεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου γιατί προτάθηκε για το Νόμπελ Παιδείας και πώς ο τρόπος εκπαίδευσης μπορεί να μετατρέψει τη δυσλεξία σε ευλογία.
2/8/202324 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Έλενα Κρεμλίδου: «Το να είσαι σέξι δεν δικαιολογεί το revenge porn»

Η Έλενα Κρεμλίδου, influencer, youtuber και survive girl, συνομιλεί με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για το revenge porn και την περιπέτειά της τα τελευταία χρόνια που κατέληξε με τη δικαίωσή της στα δικαστήρια. Εξομολογείται τα συναισθήματα που βίωσε και συμβουλεύει όσα κορίτσια βρεθούν σ΄ αυτή τη θέση να ξεπεράσουν γρήγορα το στάδιο της ντροπής, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν φταίει η σεξουαλικότητά τους που έπεσαν θύματα «εκδικητικού πορνό» και να ζητήσουν την τιμωρία όσων παραβίασαν βάρβαρα την ιδιωτική τους ζωή.
1/25/202327 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Νάσια Γκουβέρου, η πρώτη διασώστρια του ΕΚΑΒ με μοτοσυκλέτα

Η Νάσια Γκουβέρου, όταν ξεκίνησε το 2018, ήταν η πρώτη διασώστρια του ΕΚΑΒ με μοτοσυκλέτα σε όλη την Ευρώπη. Αφορμή γι' αυτό στάθηκε ένα ατύχημα που είχε με την μηχανή της στην προσωπική της ζωή και εξηγεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πώς πήρε αυτή την απόφαση. Μιλάει για τις δυσκολίες που έχει η δουλειά της, για τους λόγους που τη διάλεξε και για το πώς την αντιμετώπισε το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Και καταλήγει με μια προτροπή: «Μην φοβάστε, ακολουθήστε αυτό που λέει η καρδιά σας».
1/18/202336 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν εκπροσωπώ κανέναν, χαίρομαι που είμαι ο εαυτός μου»

Μια βαθιά ειλικρινής και αποκαλυπτική συζήτηση του Γιώργου Καπουτζίδη με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για όλα: την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τη δική του θέση σ΄ αυτήν, την ανέμελη παιδική ηλικία και την μοναχική εφηβεία του, την Αίγινα που διάλεξε για να ζήσει μόνιμα, την ανάγκη του να γράφει ιστορίες και να είναι χαρούμενος. Συζητούν για το gay pride, την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και για το αν η κοινωνία έχει γίνει πιο ευαίσθητη ή οι άνθρωποι με κάθε είδους διαφορετικότητα πάλεψαν για να είναι ορατοί και εξωστρεφείς και όχι απομονωμένοι και δυστυχείς.
1/11/202342 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Βασίλης Κιοσσές: «Η ενσυναίσθηση στην ιατρική πράξη σώζει ζωές»

Πώς ενημερώνεις έναν ασθενή για μια δυσάρεστη εξέλιξη της υγείας του και πόσο πολύτιμη μπορεί να αποδειχθεί η καλή σχέση του γιατρού με τον ασθενή, τόσο για την θεραπευτική πορεία του ασθενούς όσο και για την ψυχική προστασία του γιατρού; Ο Δρ. Βασίλης Κιοσσές, ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής γιατρών, ανοίγει με την Ιωάννα Παλιοσπύρου το μεγάλο κεφάλαιο της επικοινωνίας γιατρών και ασθενών, φωτίζοντας την ποιότητα της «ενσυναίσθησης». 
12/21/202226 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Δέσποινα Καϊσίδου: «Το πιάτο μας γίνεται ο καθρέφτης της ευεξίας μας»

Με αφορμή τον θάνατο της αδελφής της από καρκίνο, η Δέσποινα Καϊσίδου ξανασκέφτηκε από την αρχή το θέμα της διατροφής, σαν μια ασπίδα που προλαμβάνει ποικίλες ασθένειες και οπλίζει τον ανθρώπινο οργανισμό με ενέργεια και αντοχή. Μιλάει στην Ιώαννα Παλιοσπύρου για την απόφαση να αλλάξει καριέρα στα 50 της, δημιουργώντας την επιχείρηση “Do Eat” και μετατρέποντας τη θλίψη της απώλειας και τον φόβο της αρρώστιας σε ελπίδα για μια υγιή και ισορροπημένη ζωή.
12/14/202224 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Η Σοφία Ρομπόλη, η νοηματική γλώσσα και η ζωή της με τους κωφούς

Την Σοφία Ρομπόλη την έχουμε δει όλοι να διερμηνεύει με τη νοηματική γλώσσα το δελτίο ειδήσεων. Για δεκαετίες αποτελεί τη γέφυρα επικοινωνίας για τους κωφούς, όχι μόνο τηλεοπτικά αλλά και στη δύσκολη καθημερινότητά τους: από τα μαιευτήρια, τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια μέχρι τα θέατρα και την ψυχαγωγία τους. Μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για τις ιδιαιτερότητες της κοινότητας των μη ακουόντων, για τις συγκινήσεις και τις χαρές που έχει ζήσει μαζί τους και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν γι΄αυτή την «αόρατη αναπηρία». 
12/7/202227 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Αναστασία Μάρσαλ: «Τον καρκίνο τον παντρεύεσαι, αλλά συνεχίζεις να ζεις»

Η Αναστασία Μαράντου-Μάρσαλ διαγνώσθηκε με καρκίνο λίγο πριν τα 30. Ακολούθησε η μαστεκτομή και οι χημειοθεραπείες, μια δύσκολη κατάσταση που την έζησε με θάρρος και με τη σιγουριά ότι «τον καρκίνο τον παντρεύεσαι αλλά μετά γίνεται η ρουτίνα σου και ζεις μαζί του». Αρνήθηκε να βάλει περούκα και να κρύψει το πρόβλημά της γιατί -όπως λέει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου- όταν λέμε τα πράγματα με το όνομά τους έχουμε μόνο να κερδίσουμε και πιθανόν να βοηθήσουμε έστω κι έναν συνάνθρωπό μας με τη στάση μας.
11/23/202225 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Άννα Κανδαράκη: «Η μοναξιά είναι η νέα πανδημία»

Η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη συνομιλεί με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για τους βαθύτερους φόβους των ανθρώπων στην ψηφιακή εποχή, για την πρόκληση να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου, για την μοναξιά που μοιάζει πλέον με νέα πανδημία, για το πώς «χτίζεται» από την παιδική μέχρι την ενήλικη ζωή, με υγιή ψυχικά τρόπο, η αυτοπεποίθηση και η επιθυμία να απολαμβάνεις τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις. Μια δημόσια συζήτηση για τα θέματα που μας απασχολούν ιδιωτικά και χαμηλόφωνα.
11/16/202227 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Κέλλυ Ιωάννου: «Να προστατεύσουμε τα παιδιά από τα αρπακτικά του Διαδικτύου»

Η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSI) Κέλλυ Ιωάννου μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε στην ψηφιακή μας εποχή. Εστιάζει στην ευαλωτότητα των παιδιών απέναντι στα αρπακτικά του Διαδικτύου, υπογραμμίζει τους κανόνες για να προστατευτούμε από το revenge porn αλλά και από τους επιτήδειους του ηλεκτρονικού οικονομικού εγκλήματος και δίνει πρακτικές συμβουλές για να πλοηγούμαστε με ασφάλεια στο ίντερνετ. Μια συζήτηση που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
11/9/202236 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Κωνσταντίνος Ράικος: «Σκεφτόμουν τον καρκίνο μόνο δύο ώρες τη μέρα»

Ο Κωνσταντίνος Ράικος -ιδρυτής και CEO της KRS Group- διαγνώστηκε στα 31 του με καρκίνο στον όρχι. Απομονωμένος για τις θεραπείες του, κατάφερε να σκέφτεται την ασθένεια μόνο δύο ώρες την ημέρα και εμπνεύστηκε καινοτόμες αλλαγές για την επιχείρησή του. Στην ενδιαφέρουσα συνομιλία του με την Ιωάννα Παλιοσπύρου τονίζει ότι πρέπει να σπάσει το ταμπού ότι κινδυνεύει ο ανδρισμός από αυτόν τον τύπο καρκίνου και αποκαλύπτει τον τρόπο που βρήκε για να μετατρέψει τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του σε ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.
10/25/202230 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Στέλιος Μαλακόπουλος: «Με τα τεχνητά μέλη ξαναβρήκα την ελευθερία μου»

Την πρώτη φορά που ο 25χρονος Στέλιος Μαλακόπουλος φόρεσε τα τεχνητά μέλη στα πόδια του ένιωσε ότι πετούσε και ότι ξαναπήρε πίσω την ελευθερία που έχασε σε τροχαίο ατύχημα στα 18 του χρόνια. Από τότε, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ΑμεΑ στο άλμα εις μήκος, μετράει μετάλλια και ρεκόρ, προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, περιμένει να γίνει για πρώτη φορά πατέρας και μιλάει με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για το αν οι ήττες ή οι νίκες είναι εκείνες που μας δίνουν ώθηση να προχωράμε στη ζωή.
10/18/202214 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Ρεβέκκα Γιαννοπούλου: «Celebrate your scars» με tattoo

H tattoo artist Ρεβέκκα Γιαννοπούλου αγαπάει τα σημάδια στα σώματα των άλλων αλλά καταλαβαίνει την ανάγκη -κυρίως των γυναικών- να ομορφύνουν σημεία που τις ενοχλούν ή ξυπνάνε επώδυνες μνήμες. Ανήκει στον οργανισμό «Celebrate your scars» που κάθε Οκτώβριο προσφέρει δωρεάν ιατρικό tattoo στις γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή και μαζί μ΄αυτό ανοίγουν μια μεγάλη αγκαλιά για να τις βοηθήσουν να βρουν την χαμένη αυτοπεποίθησή τους. Μια συζήτηση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για το πώς στα παλιά τραύματα μπορούμε να ζωγραφίσουμε λουλούδια.
10/11/202218 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Θάνος Παπανικολάου-Ηλίας Μπόγδανος: «Δεν είναι όλα τα αγόρια ίδια»

Ένα τραγούδι για την Ιωάννα! Ο συνθέτης Θάνος Παπανικολάου και ο ερμηνευτής Ηλίας Μπόγδανος εμπνεύστηκαν από τη στάση ζωής της Ιωάννας Παλιοσπύρου και της αφιερώνουν το νέο τους τραγούδι. Συζητούν μαζί της για το πώς βιώνουν εκείνοι το κύμα βίας κατά των γυναικών και τονίζουν ότι «όλα τα αγόρια δεν είναι ίδια» και ότι ο αγώνας να γίνεις καλύτερος άνθρωπος είναι ίδιος ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα και τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς.
9/28/202229 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Γεωργία Παράσχου: «Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής»

Είναι ο εθελοντισμός για όλους; Ποια είναι τα «όπλα» ενός εθελοντή ώστε να βοηθάει τους άλλους χωρίς να συντρίβεται ψυχικά από τη δυστυχία τους; Η Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια του Humanity Greece, μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για το έργο του εθελοντικού οργανισμού, ενώ η νεαρή εθελόντρια Γεωργία Παπατρέχα μοιράζεται τα συναισθήματά της από την συμμετοχή της στην ομάδα. Ένα επεισόδιο για τις πολλές πτυχές του εθελοντισμού, που κατακτά όλο και περισσότερο χώρο στις καρδιές των νέων ανθρώπων.
9/20/202226 minutes, 1 second
Episode Artwork

Άννα Μπαλάν: «Τυφλή είμαι, όχι εξωγήινη»

Η 25χρονη Άννα Μπαλάν, τυφλή εκ γενετής και επιδραστική TikToker, εξηγεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου πώς είναι η καθημερινότητά της, γιατί θεωρεί ότι η όποια αναπηρία -αν την αποδεχτείς- δεν σε εμποδίζει να έχεις στόχους, φυσιολογική ερωτική ζωή και να ζεις στην εποχή σου. Δεν θέλει την κοινωνία «πιο ευαίσθητη» αλλά «πιο ενημερωμένη» απέναντι στα άτομα με αναπηρία και η προσωπική της στάση είναι σαφής: «Δεν θέλω να εντυπωσιάζονται για όσα κάνω επειδή είμαι τυφλή, αλλά γιατί είμαι η Άννα που τυχαίνει να είμαι και τυφλή».
9/14/202221 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Κωνσταντίνα Κούνεβα: «Μου έδινε δύναμη το παιδί μου και οι φωνές των διαδηλωτών»

14 χρόνια από την επίθεση με βιτριόλι που προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα συνομιλεί με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για την κοινή τους τραυματική εμπειρία. Τονίζει ότι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για να μην υπάρξει επανάληψη της τραγωδίας, ενώ η ίδια δεν νιώθει θυμό αλλά θα ήθελε να μιλήσει με τους δράστες. Μιλάει επίσης για τη θητεία της στην Ευρωβουλή, για τον γιο της και τους ανθρώπους που της στήριξαν όταν έδινε τη μεγάλη μάχη.
7/26/202233 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Πέννυ Δάλκου: «Ψάξε αυτό που θέλεις κι αν δεν υπάρχει φτιάξ’το εσύ»

Η Πέννυ Δάλκου, στα 19 της, δραστηριοποιείται ήδη για την κλιματική αλλαγή, διακρίθηκε σε σχετικούς πανευρωπαϊκούς αγώνες debate και επισκέφθηκε ως ambassador την Κένυα. Είναι η καλεσμένη της Ιωάννας και μιλάει για όλα όσα την ευαισθητοποιούν, για την εμπειρία της από το ταξίδι στην Αφρική, για το λάθος που κάνουμε στη Δύση να θεωρούμε ότι είμαστε ανώτεροι και για το πώς μπορεί να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σ΄ ένα δυστοπικό μέλλον.
7/19/202232 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Την αλληλεγγύη δεν την ζητάς, ούτε την επιβάλλεις. Είναι ζήτημα καρδιάς!»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος -γνωστός ως «Άλλος Άνθρωπος»- δημιούργησε την «Κοινωνική κουζίνα» όχι για να προσθέσει ακόμη ένα συσσίτιο για άπορους αλλά για να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους σ΄ ένα τραπέζι που θα μοιραστούν εκτός από το φαγητό και τα συναισθήματά τους. Μέσα σε 10 χρόνια έχει μοιράσει 17 εκατομμύρια μερίδες φαγητού, έχει βοηθήσει στην κοινωνική επανένταξη πολλών ανθρώπων και εξομολογείται στην Ιωάννα το όνειρό του να γυρίσει όλο τον κόσμο με ένα τροχόσπιτο, μοιράζοντας φαγητό και αγάπη.
7/12/202238 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Θοδωρής Ιακωβίδης: «Ο πρωταθλητής δεν είναι influencer να αναζητεί χορηγούς»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης -ο πρωταθλητής στην άρση βαρών, που συγκίνησε το πανελλήνιο με το ξέσπασμά του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο- μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για όλα: για την πορεία του μέχρι σήμερα, για όσα καθόρισαν τη φιλοσοφία και τη στάση του στη ζωή, για το ντόπινγκ και τα «σκοτεινά σημεία» στον πρωταθλητισμό που δεν βγαίνουν στο φως, για τα όνειρά του και τη δική του «Ιθάκη». Μια ειλικρινής συζήτηση μεταξύ δύο ανθρώπων που μαθαίνουν από τις ήττες και τις νίκες τους.
6/28/202226 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Ο ναυαγός είναι ιερό πρόσωπο, όποιος κι αν είναι»

Πώς είναι να είσαι μέσα στη θάλασσα και να προσπαθείς να σώσεις όσους περισσότερους πρόσφυγες μπορείς; Τι θεωρεί ένας διασώστης μεγαλύτερο παράσημο και ποια είναι η δύναμη που τον κινεί; Ο 38χρονος Ιάσονας Αποστολόπουλος δίνει αυτή τη μάχη εδώ και 7 χρόνια στη Μεσόγειο και συζητά με την Ιωάννα Παλιοσπύρου τα γεγονότα που τον σημάδεψαν, την παραλίγο βράβευσή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το μεγαλύτερο όνειρό του και την ιερότητα του«ναυαγού», όποιος κι αν είναι αυτός.
6/7/202237 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Έλενα Ακρίτα: «Θα ήθελα μια κόρη σαν την Ιωάννα»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, χωρίς τη μάσκα της πλέον, συνομιλεί με την Έλενα Ακρίτα, για όλους και για όλα. Η Έλενα Ακρίτα αποκαλύπτει το περιεχόμενο-έκπληξη του νέου της βιβλίου, εξομολογείται την εξάρτηση που έπαθε κάποια στιγμή από το facebook, απαντάει στο «κωλόγρια» των haters και μαζί με την Ιωάννα αναζητούν τη δύναμη που κρύβει το «μαζί» και τα μυστικά μιας ζωής που αξίζει να της ζεις. Μια συνάντηση με αλήθειες, χιούμορ και αυθεντική συγκίνηση.
5/31/202236 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Γιάννης Βίδρας: «Η δύναμή σου φανερώνεται όταν η ζωή δεν σου αφήνει άλλη επιλογή»

O Γιάννης Βίδρας εξιστορεί στην Ιωάννα Παλιοσπύρου το ταξίδι της μεταμόρφωσής του, μετά από απροσδόκητες αλλαγές στη ζωή του. Εξηγεί ότι πήρε τη μεγάλη απόφαση από υπέρβαρος να μετατραπεί σε αθλητή για να μπορεί να παίζει με τον γιο του, ενώ το επόμενο στάδιο της εξέλιξής του σε τριαθλητή ξεκίνησε μετά τη διάγνωση ότι η μόλις 8 μηνών κόρη του έπασχε από ζαχαρώδη διαβήτη. Μια διαφωτιστική συζήτηση για τη δύναμη των ανθρώπων, όταν ανατρέπονται τα δεδομένα τους.
5/17/202236 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Μάριος Γιαννάκου: «Για να αλλάξεις ριζικά τη ζωή σου θέλει πείσμα, όχι ηρωισμό»

Ο υπεραθλητής Μάριος Γιαννάκου, με διακρίσεις σε αγώνες εκατοντάδων χιλιομέτρων στη ζούγκλα, στην έρημο και στους πάγους- θυμάται το παρελθόν του ως υπέρβαρος και καπνιστής και τη στιγμή της μεγάλης απόφασης να αλλάξει. Είναι ο καλεσμένος της Ιωάννας Παλιοσπύρου και μιλούν για τα εφόδια που έχουν οι άνθρωποι να αντέχουν στις αντιξοότητες και για τη μαγική δύναμη που κρύβουν, όχι σαν υπερήρωες αλλά σαν άνθρωποι που αποφασίζουν να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους.
5/10/202235 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Νάνσυ Μαλλέρου : «Δεν υπάρχουν γκουρού της ευτυχίας»

Η Νάνσυ Μαλλέρου είναι life coach, συγγραφέας του best seller «Καλύτερα γίνεται», CEO της Nama group και περιζήτητη ομιλήτρια σε όλο τον κόσμο. Μιλάνε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για το τι είναι η ευτυχία, πώς θα βρει κάποιος «τη φυλή» που ανήκει, ποια είναι τα βήματα για να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος και μοιράζονται εμπειρίες ζωής, όπου οι δυσκολίες ξύπνησαν την τεράστια και άγνωστη δύναμη που κρύβουν όλοι οι άνθρωποι μέσα τους.
5/3/202241 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ρεγγίνα Μακέδου: «Ούτε η λευχαιμία ούτε ο διαβήτης μπορεί να είναι ταμπού!»

Η Ρεγγίνα Μακέδου, στα 36 της, δίνει τη μάχη με τη λευχαιμία, ανεβάζοντας βίντεο στο instagram, με τίτλο «χορεύοντας με τον καρκίνο», ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει -εδώ και 5 χρόνια- τον διαβήτη. Όλα αυτά με γενναιότητα, ένα συνεχές χαμόγελο και με σημαία ότι «η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο, όσα προβλήματα και αν σου φέρνει». Είναι η καλεσμένη της Ιωάννας Παλιοσπύρου και κάνουν μαζί ένα podcast που είναι manual όχι μόνο επιβίωσης αλλά μιας ζωής που αξίζει να τη ζεις.
4/12/202229 minutes, 9 seconds
Episode Artwork

Νίκος Παπαγγελής: «Έχασα το αριστερό μου πόδι αλλά δεν μου λείπει τίποτα»

Είναι μόλις 22 χρονών, πρωταθλητής στην ποδηλασία, σπουδάζει στη Γυμναστική Ακαδημία, ετοιμάζεται για τους επόμενους Παραολυμπιακούς και ονειρεύεται να κάνει οικογένεια και παιδιά. Ο Νίκος Παπαγγελής μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για το οστεοσάρκωμα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό του ποδιού του, όταν ήταν στην εφηβεία, και πώς κατάφερε μετά από αυτό να είναι ευτυχισμένος. Αναφέρεται στην υποστήριξη από τους γονείς και τους φίλους του και προτρέπει όλους να ζουν με αυτοπεποίθηση και στόχους, ό,τι κι αν τους έχει συμβεί.
4/5/202226 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Δημήτρης Παπανικολάου: «Το σύνδρομο Άσπεργκερ δεν είναι εμπόδιο για μια ευτυχισμένη ζωή»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, με λαμπρή καριέρα στο μπάσκετ, έγινε viral στα social media όταν ανέβασε μια φωτογραφία με τον Αντετοκούνμπο και τον Γκάλη ανακοινώνοντας ότι έχει στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ. Από τότε έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει ειδικά τα παιδιά, με δράσεις στον αθλητισμό αλλά και στα σχολεία. Είναι ο καλεσμένος της Ιωάννας Παλιοσπύρου και στέλνει το μήνυμα ότι «τίποτα δεν εμποδίζει όσους έχουν Άσπεργκερ να έχουν μια δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή».
3/29/202234 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Βαγγέλης Αυγουλάς: «Δες τη ζωή με άλλα μάτια, της ψυχής»

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς γεννήθηκε τυφλός, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να σπουδάσει και να είναι σήμερα ο πρώτος δικηγόρος με αναπηρία που γίνεται  μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Πιστεύει ότι σώθηκε επειδή οι γονείς του τον μεγάλωσαν σαν ένα κανονικό παιδί και μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για τον τρόπο που έχει να «βλέπει» τον κόσμο, να νιώθει τα χρώματα και να διεκδικεί την ποιότητα της ζωής καθημερινά, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για όλα τα άτομα με αναπηρία.
3/9/202234 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Αρετή Παληού: «Καμία να μην φοβάται, η σιωπή μας τρέφει τη βία»

Η 22χρονη Αρετή Παληού κατήγγειλε γνωστό δικηγόρο για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση, όταν ήταν στην ηλικία των 14 ετών. Ως συνεργό του κατήγγειλε τη θεία της που διατηρούσε ερωτικό δεσμό μαζί του και γνώριζε τις προθέσεις του, ενώ το μοτίβο να έχει σχέσεις με κηδεμόνες ανήλικων παιδιών επιβεβαιώνεται και από νέες καταγγελίες. Η Αρετή είναι καλεσμένη της Ιωάννας Παλιοσπύρου και μιλούν για τη βία και τη δυναμική απάντηση που πρέπει να δώσουν σήμερα οι νέες γυναίκες απέναντι στους κακοποιητές τους.
2/23/202235 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Βασίλης Τσαρακτσίδης: «To bullying με έφτασε στα πρόθυρα της κατάθλιψης»

Ο 23χρονος Βασίλης Τσαρακτσίδης ήθελε να γίνει κινηματογραφιστής αλλά ένα άγριο διαδικτυακό bullying από συμφοιτητές του τον ανάγκασε να αλλάξει σχέδια. Οι προσβολές, ένα τραγούδι στο YouTube γεμάτο ύβρεις και η απειλή «Όλοι σε θέλουν νεκρό» που έγραψαν στον τοίχο του πατρικού του, του δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα και τον οδήγησαν να δημοσιοποιήσει την ιστορία του. Είναι ο καλεσμένος της Ιωάννας Παλιοσπύρου και μοιράζεται τις σκέψεις του για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του bullying.
2/8/202225 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Καρολίνα Πελενδρίτου: «Η ευτυχισμένη καθημερινότητα είναι το μεγαλύτερο μετάλλιο»

Η τρεις φορές «χρυσή» παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Καρολίνα Πελενδρίτου, συνομιλεί με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για το πώς ξεπερνά κάποιος δύσκολες αναπηρίες, για την κινητήρια δύναμη να στοχεύεις σε μια δημιουργική και χαρούμενη καθημερινότητα, για το πώς τις αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά και πώς βλέπουν οι ίδιες τις σχέσεις τους, φιλικές και ερωτικές. Συνοδευμένη από τον σύζυγό της Δημήτρη Χατζηγεωργίου, γνωστό sportscaster και από την Λίμπερτυ, τον σκύλο οδηγό της, η Καρολίνα μιλάει για το πόσο δυνατή ομάδα είναι οι τρεις τους και για το πώς καταφέρνουν να ζουν την καθημερινότητά τους με χαρά και όχι μιζέρια και γκρίνια. Θυμάται το πρόβλημα με την όρασή της από όταν ήταν 9 χρονών, τα δύσκολα σχολικά χρόνια, τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό για τη διάγνωση και την απόφασή της να κάνει πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, που λειτούργησε εσωτερικά σαν ένα σωσίβιο ισορροπίας στην αναπηρία της. Οι δύο συνομήλικες γυναίκες εξομολογούνται πώς αποφάσισαν να μετατρέψουν σε δύναμη την αδυναμία τους - το λευκό μπαστούνι του τυφλού η Καρολίνα και τη μάσκα προστασίας η Ιωάννα- και να παλέψουν για μια ευτυχισμένη ζωή. Μια συζήτηση-μάθημα γενναιότητας, θέλησης και αποφασιστικότητας για μια ζωή που να αξίζει να τη ζεις!
1/19/202231 minutes, 1 second
Episode Artwork

Αλέκα Ψαράκου: «Βιώνω το πένθος για τη Γαρυφαλλιά μου με γαλήνη και όχι κακία»

Η Αλέκα Ψαράκου, η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, σε μια συζήτηση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για την ψυχική δύναμη που την κάνει να αγωνίζεται ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναικοκτονίες. Εξηγεί γιατί βιώνει το πένθος για το παιδί της με γαλήνη και απευθύνει κάποια ερωτήματα στην άλλη πλευρά - την οικογένεια των θυτών. Οι δύο γυναίκες εξομολογούνται επίσης τις στιγμές που τις ένωσαν με βαθιά αγάπη και εκτίμηση και μεταφέρουν ένα κοινό μήνυμα προς τα κορίτσια που φοβούνται αλλά κυρίως προς τα αγόρια, που θα πρέπει να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να ξεριζώσουν τη βία. Μια συζήτηση- κατάθεση ψυχής και παράλληλα ένα μάθημα ζωής για όλους.
1/5/202239 minutes, 46 seconds
Episode Artwork

Κατερίνα Βρανά: «Με το γέλιο και την αγάπη μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα»!

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου φιλοξενεί την Κατερίνα Βρανά -την καλύτερη stand up comedian στον κόσμο, κατά το CNN- και μοιράζονται την εμπειρία που τις έφερε ένα βήμα πριν τον θάνατο: την επίθεση με βιτριόλι η πρώτη κι ένα σηπτικό σοκ που την άφησε παράλυτη η δεύτερη. Με αυτοσαρκασμό για όσα βίωσαν, μοιράζονται ιλαροτραγικές στιγμές που έζησαν στα νοσοκομεία, μιλάνε για «μάσκες με γκλίτερ» και «σέξι λευκές αντιθρομβωτικές κάλτσες», για το πρόσφατο ταξίδι της Ιωάννας σε ιατρικό κέντρο στο Παρίσι, καθώς και για την παράσταση της Κατερίνας με τον Γιώργο Καπουτζίδη «Η πιο φάλτσα σοπράνο στον κόσμο». Αναφέρονται στην ιαματική αγάπη που έχουν εισπράξει από τον κόσμο, που «είναι σαν ζεστό παπλωματάκι», και συνυπογράφουν ένα μήνυμα ζωής, ότι «με γέλιο και αγάπη ξεπερνιούνται τα πάντα».
12/22/202133 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος: «Το βιτριόλι δεν σου έκαψε την ψυχή παρά μόνο το δέρμα»

Με πρώτο καλεσμένο τον ψυχίατρό της -και επίκουρο καθηγητή Ψυχιατρικής- Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο, η Ιωάννα μοιράζεται όσα πέρασε από την ημέρα της επίθεσης μέχρι σήμερα. Ο κ. Κοντοάγγελος -που μιλά πρώτη φορά δημόσια για την Ιωάννα- θυμάται ότι στην αρχή της θεραπευτικής τους σχέσης αναρωτιόταν αν θα καταφέρει να την βοηθήσει, σημειώνει ότι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητάς της είναι η καλοσύνη και καταλήγει: «Εμένα μου έδωσαν ένα γερό, υγιές σπίτι χωρίς στέγη και μου είπαν ξαναφτιάξτην. Και την ξαναέφτιαξα». Αναφέρονται επίσης σε θέματα της εποχής, όπως η κατάθλιψη, η αλληλεγγύη αλλά και οι haters των social media. Μια συζήτηση, σαν «ανοιχτή συνεδρία», με αισιόδοξα μηνύματα για όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικές δυσκολίες.
12/6/202134 minutes, 38 seconds