Winamp Logo
Investera på höjden Cover
Investera på höjden Profile

Investera på höjden

Swedish, Finance, 1 seasons, 110 episodes, 2 days 20 hours 55 minutes
About
I Investera på höjden träffar vi kända och okända personer från fastighetsbranschens alla hörn, och går på djupet med vad som är viktigt för dig som fastighetsinvesterare. Podcasten produceras av Jonas Björkman i samarbete med Tessin. Programledare: Jonas Björkman.
Episode Artwork

109. Miljardärernas vurm för negativt kassaflöde

I veckans avsnitt snackar vi om fastigheter som statussymbol, och reda ut varför världens mest förmögna köper fastigheter som inte tjänar pengar på. Och vi avhandlar prestigebygget Karlatornen. Podden görs av Jonas Björkman och Erik Nodin i samarbete med Akela Realkredit (www.akela.se/realkredit)
15/02/202424 minutes 8 seconds
Episode Artwork

108. Så hittar du rätt ort för ditt fastighetsimperium

Veckans avsnitt handlar om hur vi tänker när vi tittar på var fastigheter ligger och hur attraktiv den lokala marknaden är. Helt enkelt hur du kan hitta rätt marknad om du vill köpa en fastighet, bygga något eller varför inte låna ut pengar. Podden görs av Jonas Björkman och Erik Nordin i samarbete med Akela Realkredit (www.akela.se/realkredit)
09/02/202431 minutes 35 seconds
Episode Artwork

107. Evergrande - Lehman Moment eller kinapuff?

I veckans avsnitt pratar vi om giganten Evergrande, Kinas överlägset största fastighetsutvekcklare, som i dagarna har fått ett likidationsbeslut emot sig i Hong Kong. Vi spekulerar om detta är fastighetsmarknadens "Lehman Moment" när Evergrande riskerar att gå under med 3,6 BILJONER i skulder. Evergrandes grundare, som bara för några år sedan köpte Londons dyraste bostad, sitter i husarrest och utreds för ekonomisk brottslighet. Kommer kraschen leda till spridningseffekter hela vägen till Sverige? Podden görs av Jonas Björkman tillsammans med Erik Nordin i samarbete med Akela Realkredit (www.akela.se) - Befria kapitalet i din fastighet!
01/02/202422 minutes 40 seconds
Episode Artwork

106. Erik Selin räddar egna banken, Blackstones oväntade fastighetsköp och WeWork-grundaren missar räntebetalningar

I veckans avsnitt pratar vi om förra veckans stora happening, Erik Selin köper Oscar Properties utdömda fastigheter och räddar både fastighetsmarknaden och hans Norion bank från kreditförluster.  Vi får en uppdatering kring Adam Neumanns Flow som nu inte kan betala räntorna på sina fastighetslån, och går igenom vad Blackstones grundare Stephen Schwarzman säger om den globala fastighetsmarknaden. Och sist men inte minst: Jonas ger boktips! Podden görs av Jonas Björkman och Erik Nordin i samarbete med Akela Realkredit (www.akela.se/realkredit)
25/01/202433 minutes 45 seconds
Episode Artwork

105. Permafrost eller töväder för fastighetspriserna i fjällen?

I veckans avsnitt snackar vi om Newsecs senaste rapport - Nordic Ski Report 23/24 - som är minst sagt snömos. Står vi inför en ny fastighetsboom i fjällen efter alla gröna satsningar i norr eller är det bara Norrlandsrasism? Finns det köpläge efter de senaste två årens prisnedgångar och vad är viktigt att tänka på?  Programledare: Jonas Björkman med sidekick Erik Nordin.  Podden görs i samarbete med Akela Realkredit (www.akela.se).
18/01/202429 minutes 30 seconds
Episode Artwork

104. Återbesök hos WeWork-grundarens miljardstartup Flow! Vad har hänt sen sist?

Jonas gör ett återbesök till avsnitt 85 om WeWork-grundaren Adam Neumanns startup Flow Living som backats av de prominenta riskkapitalisterna Andreessen Horowitz. Vad har hänt sedan sommaren 2022, kommer Neumann vända upp och ner på bostadsmarknaden eller är det hans karisma som återigen bara får det att låta så? Vi följer upp det senaste skvallret. Ljudklipp från a16z:s Youtube-kanal:Redefining Partnership with Adam NeumannYouTube · a16zDisrupting the World's Largest Asset Class with Adam NeumannYouTube · a16z Programledare: Jonas Björkman.  Podden görs i samarbete med Akela Realkredit (www.akela.se/realkredit)
11/01/202414 minutes 10 seconds
Episode Artwork

103. Mellandagsrea på fastigheter - Så hittar du undervärderade objekt

När alla skriker att det är köpläge på fastighetsmarknaden - är det lätt att undra i vilken ände man ska börja? Vi går igenom knepen du behöver för att hitta undervärderade fastigheter, hur man undviker de värsta fallgroparna och vad vi lärt oss av asylboendeboomen 2015. Poddare: Jonas Björkman och Erik Nordin Investera på höjden görs i samarbete med Akela Realkredit: www.akela.se
04/01/202422 minutes 57 seconds
Episode Artwork

102. Cash is king! Den verkliga kostnaden för ett obelånat hus

I veckan avsnitt diskuterar vi fastighetsbranschens grundregel nummer 1 - få aldrig slut på kontot! Vad är konsekvensen av att inte ha kontanter tillgängliga i en stormig marknad eller vid oväntade överraskningar. Jonas berätta om Stordalens knep gentemot bankerna och Erik tycker synd om pensionärer som inte kan av sina  obelånade tillgångar i livets slutskede. 
28/12/202317 minutes 17 seconds
Episode Artwork

101. Så hittar du kryphålen i en fastighetsvärdering

Många har fått lära sig den hårda vägen att en värdering inte alltid är sanningen. Vilka knep tar fastighetsbolagen till för att jacka upp en värdering och vilka firmor kan man egentligen lita på? Ett ämne mer aktuellt än någonsin.
21/12/202325 minutes 46 seconds
Episode Artwork

100. När fogden knackar på - Allt du måste veta om pant och säkerheter!

Ingen har väl missat turbulensen kring Oscar Properties när DnB för någon vecka sedan sa upp lånen och valde en ovanlig väg framåt - att själv pantrealisera!  Vi går igenom vad som egentligen gäller och alla knep både investerare och låntagare måste känna till. Programledare: Jonas Björkman och Erik Nordin. Görs i samarbete med Akela Realkredit.www.akela.se
14/12/202328 minutes 22 seconds
Episode Artwork

99. Knockad av räntesmockan!

I dagens avsnitt snackar vi om hur räntorna börjar knäcka våra hyllade fastighetbolag och om Sven-Olof Johanssons något desperata  VD-ord. Vi kommenterar bostadspriser och frågar oss vem som bygger pool 2023?  Programledare Jonas Björkman med sidekick Erik Nordin. Avsnittet görs i samarbete med Akela Lending Club (www.akela.se).
25/10/202333 minutes 56 seconds
Episode Artwork

98. Bostadsrättsförnedringen - från guldgosse till mobboffer

I dagens avsnitt snackar vi om överskuldsatta bostadsrättsföreningar, höjda avgifter och vad som händer när konkurshotet är nära. Erik har tröttnat på alla BRF-ordföranden som gråter ut i media och tar strid för villaägarna som tagit den stora smällen. Och vad händer egentligen i SSM:s sorgebarn West Side Solna - det innovativa ungdomsprojektet - där räntan nu går från 0,8 % till rörlig marknadsränta. Programledare Jonas Björkman med sidekick Erik Nordin. Avsnittet presenteras i samarbete med Akela Lending Club (www.akela.se).
03/10/202333 minutes 33 seconds
Episode Artwork

97. Han utvecklar när andra avvecklar! Robert Nilsson - fastighetsentreprenören som överlever butiksdöden

Robert Nilsson är fastighetsentreprenören som både hunnit med Robinsson-deltagande, drivit bilfirma för att sedan landa i fastighetsbranschen. Och han har senaste åren arbetat inom en nisch som få velat ta i - handel. De senaste åren har tusentals av landets butiker försvunnit. Men Robert utvecklar när andra avvecklar! Robert berättar om vad som är viktigt när man letar affärer, hur man själv kan börja smått och vikten av att inte blunda när det blir mörkt. Avsnittet görs i samarbete med www.akela.se.
19/09/202348 minutes 16 seconds
Episode Artwork

96. Från noll till 4 miljarder på 4 år - David Dahlgrens resa med Gladsheim har bara börjat

I dagens avsnitt har jag träffat en otroligt fascinerande fastighetsentreprenör som flugit lite under radarna senaste åren, men som på bara 4 år gått från noll kronor i fastighetsvärde till mer än 4 miljarder. David Dahlgren, berättar om sin skilsmässa i samförstånd med Amasten där han tidigare var framgångsrik VD, hur han landade en av världens största kapitalförvaltare som delägare i sitt nya bolag Gladsheim och vad uttrycket Pretend and Extend kommer betyda för kapitalmarknaden framöver. Vi pratar om hur bostadshyror på sikt kommer öka mer än inflationen och varför noterade fastighetbolag idag skapar värdeförstöring om de förvärvar mer. Och han avslöjar varför fastigheter inte är ”den late mannens” sätt att bli rik på.
31/03/202359 minutes 30 seconds
Episode Artwork

95. Fastighetsmarknaden har redan vänt! - med entreprenören och finansprofilen Gösta Carlberg

Börsen har rätt och fastighetssektorn har redan lagt det värsta bakom sig. Det menar fastighetsentreprenören och journalisten Gösta Carlberg. Var ser Gösta bäst köplägen just nu och varför vill han inte bygga ett för stort bolag? Du får också höra hur det var att släppa boken "Bli bostadsmiljonär : råd och tips för din bostadskarriär” bara några veckor efter invasionen av Ukraina. Missa inte!
10/03/202343 minutes 10 seconds
Episode Artwork

94. Dubbelfel deluxe! Riskkapitalisternas padelkrasch - Det här händer nu med padelhallarna! - med "Mr Padel" Andreas Ehrnvall

Varför misslyckades riskkapitalbolagens aggresiva satsningar på padel, och vad kommer hända med alla nybyggda hallar? Strax innan jul gick padeljätten Padel United ut med en krisemission på nästan 400 mkr och Triton-backade We Are Padel kämpar på med en gigantisk rekonstruktion där en stor andel av hallarna som ligger i dotterbolag försatts i konkurs. Det här och mycket annat snackar vi om i veckans avsnitt med padellegendaren Andreas Ehrnvall - a.k.a. Mr Padel.
16/02/202345 minutes 11 seconds
Episode Artwork

93. Supercharged! Slaget om laddstolparna - med entreprenören Mikael Ring från Voltiva

I dagens laddade avsnitt pratar vi om en miljardmarknad under uppsegling - laddning av elbilar och lastbilar. Alla bygger laddnätverk, men vem är vinnaren? Och klarar verkligen Sveriges elnät att alla kör Tesla?Vi snackar Elon Musks superchargers, om att byta batteri i farten och hur länge fossila bränslen kommer finnas kvar i tanken. Allt detta och mer när vi träffar entreprenören Mikael Ring från Voltiva som bestämt sig för att ta en ledarposition med SBB som första storkund.
19/01/202348 minutes 54 seconds
Episode Artwork

92. Fastighetsobligationernas uppgång och (för)fall - med kreditexperten Louis Landeman

I dagens avsnitt snackar vi fastighetsobligationer, något som de svenska fastighetsbolagen nyttjat friskt de senaste åren för att nå toppnivåer i Europa. Louis Landeman från podden Kreditvärden (tillika Danske Banks chef för kreditanalys) guidar oss i obligationsdjungeln och förklarar hur de svenska fastighetsbolagen kan parera miljardförfallen som kommer under nästa år.Vad skiljer den svenska mot den europeiska obligationsmarknaden, vad har sänt chockvågor genom marknaden och varför är det bostadsbolagen som har det tuffast framöver? Och Louis avslöjar sin syn på Akelius spektakulära affärer i Castellum. En måstelyssning för alla fastighetsinvesterare!
08/12/202247 minutes 46 seconds
Episode Artwork

91. Patentkriget om miljarderna - snart avgörs det! - med Neonode-experten Felix Lindberg

Felix Lindberg (@F_Lindberg) är twittraren som blivit Sveriges inofficiella expert på Neonodes (NASDAQ: NEON) patenttvist mot giganterna Samsung och Apple. Stämningen, som är ett av världens största patentmål sett till antal enheter, har hittills gått under radarn i svensk media men kan ge enorma uppsidor i det lilla noterade teknikbolaget. Den 3 december 2022 avgörs ett första viktigt steg kring patentets giltighet i processen mot Samsung. Följ det rafflande dramat med oss!
01/12/20221 hour 2 minutes 56 seconds
Episode Artwork

90. See you in court! Han miljoninvesterar i tvister - Med Thony Lindström Härdin från Litigium Capital

I det här avsnittet snackar vi litigation finance med entreprenören Thony Lindström Härdin från Litigum Capital. Vi får höra om hur Hulk Hogan vann en miljontvist med hjälp av techmiljardären Peter Thiel, vilka tvister som väntar en fastighetsbransch i nedgång och hur man kan uppnå 30 % avkastning. Han avslöjar också hur det var att misslyckades första gången med samma idé. 
17/11/202256 minutes 11 seconds
Episode Artwork

89. Bli rik på industrifastigheter - ”Alla borde hålla på med det här” - med entrepenören Samuel Beckstrand

I dagens avsnitt snackar vi om varför fastighetsentreprenören Samuel Beckstrand byter helgfrukosten mot att hänga i Stockholms industriområden, hur man producerar 50 000 kvm industrilokaler som bostadsrätter och hur han på mindre än 3 år ska nå sitt mål på en miljard i fastighetsvärden. Och han avslöjar hur man gör de bästa affärerna i kris.
27/10/202249 minutes 22 seconds
Episode Artwork

88. Byggboomens sista suck? - med toppekonomen Tor Borg

Toppekonomen Tor Borg, tidigare chefsekonom på b. la. SBAB, gästar podden för att diskutera skenande byggpriser, den utbredda tyckonomin och vad som egentligen händer på svenska byggmarknaden. Ser vi slutet på de senaste årens byggboom och kommer verkligen alla kriser i oktober?
13/10/202247 minutes 12 seconds
Episode Artwork

87. Gubbkrasch eller årtiondets bästa trade? - med Börspoddens John Skogman och Johan Isaksson

Börspodden-profilerna John Skogman och Johan Isaksson gästar Investera på höjden. Vi snackar köplägen, sossemaffians stora fiende och svenskarnas enorma hangup på fastighetspriser. Vi får också höra vilken fastighets-vd på börsen man ska ta rygg på. Och Johan ger ett oväntat boktips.
28/09/202257 minutes 45 seconds
Episode Artwork

86. Så djupt blir boprisfallet - med finanslegendaren Peter Benson

Finanslegendaren och journalisten Peter Benson kommer till podden och snackar bostadsmarknad. Vi pratar om svenskarnas strutsmentalitet, om att bo på rätt sida rälsen och varför förståsigpåarna har fel om bopriserna. Och Peter avslöjar varför fastighetsbolagen ser lite frestande ut på börsen.
15/09/202255 minutes 2 seconds
Episode Artwork

85. WeWork-grundarens galna comeback - med Magnus Svantegård

Jonas Björkman bjuder in proptech-experten Magnus Svantegård för att djupdyka i WeWork-grundaren Adam Neumanns nya (och än så länge väldigt hemliga) miljardvärderade startup inom fastigheter - Flow! Vad betyder NIMBY och hur kommer det sig att en av världens mest prominenta riskkapitalist stöttar comebacken av den utskrattade återfallsentreprenören? Det och mycket mer i dagens avsnitt.
01/09/202251 minutes 1 second
Episode Artwork

84. Skapa dina egna möjligheter, med fastighetsentreprenören Per Taube

Att vinna i fastighetsbranschen handlar om uthållighet, och att utsätta sig för många möjligheter. Det är Per Taubes erfarenhet efter trettio år av förvärv och vältajmade försäljningar. I intervjun med Jonas Björkman berättar han om de första klippen, superprojektet runt Arlanda, och hans nya projekt: 500 hektar runt Skavsta flygplats.
04/08/202251 minutes 42 seconds
Episode Artwork

83. Receptet bakom Jacob Karlssons miljardbygge

Gör bankmannen rik, så vinner du i längden. Det är Jacob Karlssons otippade råd till alla som vill tjäna pengar på ett hyresbestånd. Tolv år efter starten är K-fastigheter värt 4,6 miljarder kronor. Jonas Björkman och Jacob tittar tillbaka på hur allt började, hur man bygger en god bankrelation, och hur man hanterar 143 felbeställda diskmaskiner från Polen.
14/07/20221 hour 13 minutes 36 seconds
Episode Artwork

82. Stjärnmäklaren Eric Ebbing om hur du maxar avkastningen i Marbella

Lägg en miljon euro i Nueva Andalucia, så får du tre sovrum, havsutsikt, terass och en avkastning på 6-7 procent per år. Det menar Eric Ebbing – entreprenören som släppte allt i Sverige och reste ner till spanska solkusten för att starta det som i dag är Homerun Brokers. Vi pratar om varför så många svenskar flockas kring just Marbella, vad man kan förvänta sig för finansiering från banken om man köper ett hus eller en lägenhet i Spanien, och om värdet i att vara naiv.
30/06/202258 minutes 32 seconds
Episode Artwork

81. Fastighetsmiljardärens iskalla varning

Podden är tillbaka i en ny skepnad, nu under namnet Investera på höjden! Jonas Björkman träffar Fastpartners grundare och vd Sven-Olof Johansson, som precis kommit hem från New York med illavarslande observationer i bagaget. Riskkapitalmarknaden har stannat, tillväxtbolag står utan finansiering, och allt att döma är Sverige på god väg i samma riktning. Vi går på djupet om räntor, inflation, den svenska ekonomins motståndskraft och om hur man navigerar genom en turbulent fastighetsmarknad. Dessutom hör vi varför Sven-Olof Johansson inte är Sveriges svar på Donald Trump. 
16/06/202248 minutes 32 seconds
Episode Artwork

80. Peter Eriksson – bytte fotbollskarriären mot fastighetsförvaltning

Peter Eriksson är förvaltningschef på fastighetsrådgivaren Croisette, en snabbväxande uppstickare som har fått mycket uppmärksamhet i branschen. Han berättar om sin spännande resa i fastighetsbranschen, som på sätt och vis började med en riktigt svår fotbollsskada.
16/03/202222 minutes 31 seconds
Episode Artwork

79. Olle Larsson – triggas av det omöjliga

Olle Larsson och fastighetsbolaget Sisyfos är kända för att köpa sådant som ingen annan vill röra med tång. Förra gången han var med i podden berättade han om hur de blev ägare till en av Sveriges mest omtalade byggnader Dragon Gate, något vi hör mer om i detta avsnitt. Han berättar också om några av de senaste affärerna, bland annat köpet av den tidigare internatskolan Solbacka, som var inspirationen till Stjärnsberg i Jan Guillous bok Ondskan.
02/03/202229 minutes 54 seconds
Episode Artwork

78. Ellen Sederholm – från vindsvåningar till industrilokaler

När vi sist vi träffade Ellen Sederholm hörde vi om hur hon tillsammans med Jessica Schwieler startade Lenca properties, som då specialiserade sig på att utveckla och sälja vindsvåningar. De senaste åren har Lenca nischat in sig på att bygga om industrifastigheter till bostadsrättsföreningar där framför allt företag köper in sig, något hon berättar mer om i den här intervjun från Fastighetsmässan i Stockholm.
16/02/202223 minutes 40 seconds
Episode Artwork

77. Annica Ånäs – därför trivs hon när det krisar

Annica Ånäs, Atrium Ljungbergs vd, var en av de absolut första gästerna i Fastighetsprofilerna, och gör nu comeback i podden. I det här avsnittet som är inspelat på Fastighetsmässan i Stockholm pratar vi om hur pandemin påverkat Atrium Ljungberg, och Annica Ånäs berättar om varför hon faktiskt trivs när det är en rejäl kris. 
02/02/202226 minutes 55 seconds
Episode Artwork

76. Sharam Rahi – en krokig resa till toppen

Sharam Rahi är Balders vice vd och den som driver den löpande verksamheten. Precis när pandemin slog till var han relativt ny som inhoppande vd för ett av Balders dotterbolag, finländska Sato, och tvingades lämna jobbet. Om det och om hur Balder på olika vis har påverkats av pandemin berättar Sharam i den här intervjun från Fastighetsmässan från Stockholm.
19/01/202222 minutes 56 seconds
Episode Artwork

75. Lennart Weiss – på jakt efter fusket i byggbranschen

Lennart Weiss är Veidekkes debattglade direktör och en tongivande röst i den svenska fastighetsbranschen. Nu har han granskat fusket i byggindustrin i en rapport som fick svenskarna att sätta kaffet i vrångstrupen. Hur det ser ut, och vad man ska göra åt saken berättar Lennart i den här intervjun från Fastighetsmässan i Stockholm. 
05/01/202230 minutes 6 seconds
Episode Artwork

74. Anne Håkansson – om AI i fastighetsbranschen

Erik Wahlin träffar Anne Håkansson, AI-forskaren från KTH som är en av de stora auktoriteterna inom smarta städer. Programmet är inspelat i Tessins studio på Fastighetsmässan i Stockholm. 
22/12/202130 minutes 15 seconds
Episode Artwork

73. Emil Belfrage – från utbränd till hyllad entreprenör

Emil Belfrage är höjdhopparen som tog den långa vägen till fastighetsbranschen. Efter att ha bränt ut sig på jobbet gjorde han upp med sig själv, och idag driver han det hyllade teknikbolaget Stabtech, som hjälper fastighetsägare med grundförstärkningar och stabilisering. 
08/12/202129 minutes 24 seconds
Episode Artwork

72. Åsa Caap – intraprenör och ledaren bakom Stockholms nya gaming-center

På sju våningar i centrala Stockholm byggs det som allt att döma är världens mest avancerade center för gaming och digitala upplevelser: Space. Bakom satsningen står Björn Ulvaeus och riskkapitalisten Conni Jonsson, men den som leder det dagliga arbetet är Åsa Caap. 
24/11/202128 minutes
Episode Artwork

71. REPRIS: Annika Backlund

Mitt i livet blev Annika Backlund utköpt från familjens campingföretag. I stället hittade hon en hyresfastighet i Fjärdhundra, vilket blev början på ett växande bestånd med smal nisch: bostadsfastigheter på landsbygden. I Fastighetsprofilerna berättar hon hur det gick till när hon gjorde sin första fastighetsaffär, och hur hon sedan dess har närmat sig sitt nya jobb med en mycket praktisk filosofi.
05/11/202123 minutes 36 seconds
Episode Artwork

70. Magnus Nilsson – nationalekonomen som blev transaktionsansvarig på Tessin

Nationalekonomen Magnus Nilsson är transaktionsansvarig på Tessin och sedan 2018 försäljningschef. Det betyder att Magnus träffar en väldig massa företag, både sådana som är på väg att ta sitt första fastighetslån och sådana som är återkommande kunder till Tessin.
20/10/202131 minutes 38 seconds
Episode Artwork

69. Sven Otto Littorin – ministern som blev fastighetsentreprenör

Sven Otto Littorin är välkänd svensk moderat politiker och tidigare arbetsmarknadsminister. Men att han sedan han lämnade politiken under turbulenta former år 2010, startat inte mindre än två fastighetsbolag känner färre till.
06/10/202138 minutes 50 seconds
Episode Artwork

68. Karin Zakariasson – en av Sveriges absolut bästa fastighetsvärderare

Karin Zakariasson är chef för värdering på den globala fastighetskonsulten Savills i Stockholm och har följt branschens upp och nedgångar i 30 år.
23/09/202136 minutes 51 seconds
Episode Artwork

67. Sofia Folstad – årets unga fastighetskvinna älskar att göra affärer

Börsnoterade studentbostadsbolaget SBS expanderar snabbt och den som jagar nya objekt är finans- och transaktionschefen Sofia Folstad.
08/09/202125 minutes 59 seconds
Episode Artwork

66. Carola Lavén – vd:n som får gåshud av att bygga

Hon blev vd för börsnoterade bostadsbyggarbolaget Besqab så sent som förra våren och har redan skruvat på strategin. Men det är långt ifrån Carola Lavéns första jobb i fastighetsbranschen.
25/08/202130 minutes 21 seconds
Episode Artwork

65. Robin Rushdi och ABCDE-staden

Robin Rushdi är fastighetsprofilen som vill att vi slutar bygga helt och hållet, för att i stället använda det vi redan har mer effektivt. Till vardags driver han startupen Vakansa, där han vill få fler att dela kontorslokaler. 
23/06/202133 minutes 34 seconds
Episode Artwork

64. Joel Ambré – smålänning i Wallenbergs tjänst

Joel Ambré är vd för Vectura, Wallenberg-bolaget som nyligen gjorde en av Sveriges största fastighetsaffärer i historien. Då avyttrades Grand Hotel i Stockholm för 3,6 miljarder kronor, som ett led i att fokusera Vectura mot samhällsfastigheter och kontor inom life science. 
09/06/202144 minutes 35 seconds
Episode Artwork

63. Eddie Ekberg – från toppen av fastighetssverige

Eddie Ekberg är journalisten som av en slump trillade in på en av Nordens största branschtidningar om fastigheter – Fastighetssverige. I dag är han chefredaktör, och besitter mer kunskap än de flesta om den svenska fastighetsmarknaden. 
26/05/202148 minutes 47 seconds
Episode Artwork

62. Hampus Brodén – på  hemligt uppdrag i bolånemarknaden

Hampus Brodén jobbade i SEB:s innersta maskineri när vännen Vilhelm Moberg dök upp med en udda idé. Nu har Stabelo vandrat rakt in på de svenska storbankernas hemmaplan: bolånemarknaden. Det här är Hampus historia. 
12/05/202149 minutes 18 seconds
Episode Artwork

61. Johan Deremar – framtidsspanare i byggindustrin

Johan Deremar är nationalekonomen som ofrivilligt halkade in i fastighetsbranschen och blev kvar. I dag sköter han analysen på Byggföretagen, och har en ljus bild av framtiden. 
28/04/202157 minutes 12 seconds
Episode Artwork

60. Max Barclay – tre krascher och en pandemi

Max Barclay är nordenchef på Newsecs rådgivningsverksamhet och gissningsvis en av dem som haft bäst insyn i hur pandemin slog mot den svenska kontorsmarknaden. Och efter nära trettio år i branschen är det inte heller första gången han är med om att saker och ting går snett. 
14/04/202141 minutes 58 seconds
Episode Artwork

59. Martin Rörby – resande i arkitekturens historia

Martin Rörby är sångaren och läraraspiranten som snöade in på arkitekturhistoria – känd för att han gärna ser det vackra i det fula. I Fastighetsprofilerna berättar han om arkitekturens utveckling från 1800-talet till idag, och förklarar hur den sitter samman med både smak, politik och ekonomi. 
31/03/202149 minutes 49 seconds
Episode Artwork

58. Olof Andersson – grönsakshandlare som blev fastighetsmagnat

Olof Anderssons karriär började på Möllevångstorget i Malmö där han sålde grönsaker med sin far. Många, många år senare satte han fastighetsbolaget Trianon på börsen i Stockholm, och basar nu över ett bestånd värt över 9 miljarder kronor. 
17/03/202132 minutes 32 seconds
Episode Artwork

57. Sofia Ljungdahl – bostadsbyggaren som ska lyfta Obos

Redan som barn började Sofia Ljungdahl intressera sig för arkitektur och bostäder. Efter nära 25 år på olika bostadsbyggare har hon nu fått i uppdrag att etablera norska Obos i Sveriges storstäder.
03/03/202146 minutes 18 seconds
Episode Artwork

56. Bonus: Daniel Goroschs tips till dig som vill ta dig fram i fastighetsbranschen

Daniel Gorosch, före detta VD på JLL, delar ett av sina bästa tips till dig som vill lyckas i branschen. Och så berättar han om hur tydliga mål har varit ett sätt för honom att entusiasmera både sig själv och sina medarbetare. 
20/02/20213 minutes 48 seconds
Episode Artwork

55. Daniel Gorosch – krisgeneral och storstädare

Daniel Gorosch är entreprenören som efter finanskrisen fattade mod och vände ut och in på rådgivningsbolaget JLL. Nu, efter nära tjugofem år på en rad positioner i finans- och fastighetsbranschen, ska han testa sina egna vingar.
17/02/202142 minutes 26 seconds
Episode Artwork

54. Hugo Larsson - 0 till 100 miljoner på solceller

För drygt fem år sedan fick Uppsalastudenterna Linus Werner och Hugo Larsson en ljus idé: att ta rygg på intresset för solel genom att installera paneler på kommersiella fastigheter. I dag är Save by Solar en av de ledande aktörerna i branschen.
03/02/202141 minutes 59 seconds
Episode Artwork

53. Christian Hermelin – stadsbyggaren från Fabege

Nacka Strand öppnade Christian Hermelins ögon för hur en bortglömd plätt mark kan förvandlas till en blomstrande stadsmiljö. Sedan byggde han Arenastaden. Nu, ett år efter att han lämnade vd-stolen på Fabege, letar Christian och hans bror efter nästa projekt.
20/01/202157 minutes 18 seconds
Episode Artwork

52. Jenny Jonsson - amerikanskan som vill förändra världen

Den USA-baserade familjen Jonsson tog över det krisdrabbade fastighetsbolaget Byggvesta under 90-talet, och iscensatte en strategiändring med svårslagen tajming. Nu har Jenny Jonsson rest hit från den amerikanska östkusten för att ta bolaget till nästa nivå.
12/01/202135 minutes 4 seconds
Episode Artwork

51. Helena Bjarnegård – Sveriges första Riksarkitekt

För två år sedan fick Boverket i uppdrag att inrätta Sveriges första Riksarkitekt, och ansvaret föll på landskapsarkitekten och stadsträdgårdsmästaren Helena Bjarnegård. Hennes uppdrag? Att få lite ordning i svensk stadsbyggnad.
09/12/202032 minutes 41 seconds
Episode Artwork

50. Jörgen Andersson – byggaren som tog Wästbygg till börsen

När Jörgen Anderson 2003 fick jobb på familjeföretaget Wästbygg visste han knappast att det var början på en nästan två decennier lång resa mot börsen i Stockholm. Nu är Wästbygg noterat, och bolaget siktar mot nästa mål – att bli helt fossilfria till 2030.
25/11/202026 minutes 57 seconds
Episode Artwork

49. Peter Bergström – sminksäljaren bakom Objektvision

När Peter Bergström tog över vd-stolen på finskägda Objektvision var det första gången som han kom i kontakt med fastighetsbranschen. Idag, å andra sidan, har han mer än någon annan en inblick i hur branschen agerar under pandemiåret 2020.   
11/11/202046 minutes 48 seconds
Episode Artwork

48. Johan Castwall – exploateringsdirektör i Stockholm

Han har möjligen en av branschens roligaste men också mest utsatta jobb. Som exploateringsdirektör i huvudstaden ligger det på Johan Castwalls bord att låta Stockholm växa och samtidigt balansera både medborgarnas och näringslivets intressen. 
28/10/202041 minutes 28 seconds
Episode Artwork

47. Jessika Jonsson – årets unga fastighetskvinna

Jessika Jonsson är bara 27 år gammal, men har redan hunnit med fem år som konsult på Cushman & Wakefield. I veckans avsnitt berättar hon om hur en fastighetsvärdering går till, och om hur ny teknik kan höja värdet på fastigheter. Dessutom får vi höra varför Jessika Jonsson – om hon själv får gissa – blev nominerad till utmärkelsen "Årets unga fastighetskvinna" av branschprofilerna Biljana Pehrsson och Kristina Alvendal.
07/10/202032 minutes 42 seconds
Episode Artwork

46. Bostadsekonomi med Robert Boije

Ska man binda lånet nu när räntorna är låga? Hur mycket pengar ska man låna, och vad innebär det att uppskovsräntan försvinner? Robert Boije snöade in på markoekonomi, och är idag chefsekonom på SBAB. I veckans avsnitt betar vi av svenskarnas bostadsekonomi, från A till Ö.
23/09/202041 minutes 7 seconds
Episode Artwork

45. Rikard Strid – familjeföretagare och visionär

KTC är familjeföretaget som redan på 1980-talet utvecklade styrsystem för fastighetsbranschen. Många visioner och turer senare försöker arvtagaren Rikard Strid gå i mål med bolagets storslagna vision: att all energi ska vara gratis.
09/09/202038 minutes 17 seconds
Episode Artwork

44. Christoffer Börjesson om fastighetsbranschens digitalisering

Vad händer med alla kontor om WFH-trenden håller i sig? Och hur ska fastighetsbranschen ta en större del av kakan när e-handeln breder ut sig? Christoffer Börjesson har mycket att tänka på, som digitaliseringschef på Fastighetsägarna. 
26/08/202039 minutes 36 seconds
Episode Artwork

43. Liza Nyberg – från 1990-talskrisen till bostadsmarknadens topp

Liza Nyberg basar över en av landets största fastighetsmäklerier, och tampas dagligen med ett av branschens stora bryderier: hur kommer bostäder köpas och säljas efter digitaliseringen?
12/08/20201 hour 6 minutes 34 seconds
Episode Artwork

42. Elise Grosse – hållbarhetschef på Sweco

Elise Grosse är arkitekten och företagaren som snöade in på hållbarhetsfrågor. I dag är hon hållbarhetschef på Sweco och vill få bygg- och fastighetsbranschen att återbruka byggmaterial – bland annat. 
17/06/202045 minutes 10 seconds
Episode Artwork

41. Einar Janson – filosof på väg mot börsen

Einar Janson inledde 2000-talet med en bil, en verktygslåda och en radannons i Dagens Nyheter. I dag är familjeföretaget Titania på väg mot börsen. 
03/06/202057 minutes 14 seconds
Episode Artwork

40. Johan Edberg – fastighetsanalytiker med omöjligt uppdrag

"Jag vet inte hur många gånger jag sagt att mitt jobb är svårare än någonsin”, säger Handelsbankens aktieanalytiker Johan Edberg. Men den här gången har han nog fog för det han säger. Mitt i en global ekonomisk kris ska han inte bara analysera svenska fastighetsbolags agerande, utan dessutom ha en åsikt om en historiskt lynnig kapitalmarknad. Nu berättar han hur han gör.
20/05/202046 minutes 19 seconds
Episode Artwork

39. Svante Jernberg – snickaren som visste för mycket

Svante Jernberg började i Enköping med en tvåårig byggteknisk utbildning, och en hammare i handen. I dag driver han Sveafastigheter Bostad, och snickrar för fullt på en fastighetsportfölj värd närmare 1 miljard kronor.
06/05/202039 minutes 23 seconds
Episode Artwork

38. Bengt Lindblad – entreprenören bakom Fastighetsräntefonden

Bengt Lindblad är en av pionjärerna i den svenska elhandelsmarknaden, och var under många år en av de största elspekulanterna i Norden. Idag driver han Fastighetsräntefonden, och hjälper privatpersoner och institutioner att investera i lån via Tessin.
22/04/202019 minutes 9 seconds
Episode Artwork

37. Anna Svensson - bygger solceller till net zero

Världen häpnade när Elon Musk 2016 avtäckte sin vision om en takpanna med integrerade solceller. Få kände till att ett svenskt företag satt på en färdig produkt. 
01/04/202028 minutes 47 seconds
Episode Artwork

36. Douglas Lundholm – 10 000 Attefallshus

När Attefallshusen våren 2019 blir större, skapas fler möjligheter att faktiskt använda dem som bostäder. Det tycker i alla fall den svenska uppstarten Botello, vars idé är att ställa ut Attefallshus i svenska villaträdgårdar, och hyra ut dem via bostadsförmedlingen. Botellos VD Douglas Lundholm berättar hur det fungerar. 
18/03/202016 minutes 29 seconds
Episode Artwork

35. Niklas Granström – motocrossföraren som bygger miljardbolag

Niklas Granström växte upp i en vanlig familj, gick i en vanlig skola, men hade ett ovanligt intresse: motocross. Under drygt tio år var han en av landets bästa åkare, innan han gav sig huvudstupa in i fastighetsmarknaden. I dag är Leje Fastigheter värt över 500 miljoner kronor. 
18/03/202039 minutes 18 seconds
Episode Artwork

34. Jonas Björkman

Jonas Björkman läste spanska på universitetet och såg framför sig en karriär Latinamerika. I stället kom han hem och drog igång en crowdfundingtjänst för fastigheter. Resultatet blev Tessin, som fyra år senare har försett svenska byggherrar med över 2 miljarder kronor i finansiering. 
19/02/202055 minutes 24 seconds
Episode Artwork

33. Biljana Pehrsson – från Belgrad till den svenska fastighetsmarknadens topp

Hon är direktören på Kungsleden som efter sju år vid rodret fått marknaden att prata om “Biljana-effekten”. Men resan mot toppen av fastighetsmarknaden började i Belgrad.
05/02/202027 minutes 45 seconds
Episode Artwork

32. Johannes Asp – juristen som snöade in på parkeringsplatser

När Johannes Asp flyttade hem till Sverige efter en tid i Schweiz, slogs han av en tanke: varför är det så svårt att hitta parkeringsplatser i Stockholm? 
22/01/202044 minutes 14 seconds
Episode Artwork

31. Anette Frumerie

Innan hösten 2017 brukade det bildas köer redan på onsdagen, till nybyggda bostäder som skulle säljas på söndagen. Marknaden var hysterisk och Besqabs VD Anette Frumerie kände inte igen sig. Sen kom fallet.
08/01/202041 minutes 19 seconds
Episode Artwork

30. Jacob Karlsson

När en olycka satte punkt för idrottskarriären flippade Jakob Karlsson sin första bostadsrätt och tjänade 15 000 kronor. Tio år senare är hans bolag, K-Fastigheter, värt över 5 miljarder kronor. Hemligheten? Hårt arbete, god bankfinansiering och en simpel idé.
11/12/201934 minutes 52 seconds
Episode Artwork

29. Sharam Rahi

Ingen person i fastighetsbranschen kan nog skryta med en så krokig och omväxlande karriär som Sharam Rahi. Som ung anlände han som flykting till Sverige, och via stand up-scenen, teveprogram och servicebutiker blev han till slut en av fastighetssveriges mäktigaste.
27/11/201934 minutes 26 seconds
Episode Artwork

28. Mats Norrbom

Som stadsbyggnadsdirektör i Uppsala har Mats Norrbom sannerligen utmaningar framför sig. Staden ska inte bara bli klimatneutral utan -positiv. Samtidigt ska Uppsala växa med nästan 150 000 invånare och helt nya stadsdelar ska skapas. Till sin hjälp har han “Uppsalamodellen”, en metod som har skapat flexibilitet på den stagnerade byggmarknaden och nu ska leda staden in i framtiden.
13/11/201927 minutes 26 seconds
Episode Artwork

27. Ted Lindqvist

Få personer tänker så mycket på den svenska kreditmarknaden som Ted Lindqvist. Som VD för Evidens har han skrivit analysen “Missförstånd, överdrifter och rena felaktigheter: En kritisk analys av 10 centrala påståenden från Riksbanken och Finansinspektionen”, vars mål det är att både väcka och avsluta debatten om amorteringskrav.  
30/10/201942 minutes 25 seconds
Episode Artwork

26. Elin Andersdotter Fabre

Som ansvarig för tankesmedjan Global Utmanings program för hållbara städer tvingas Elin Andersdotter Fabre stångas med föråldrade bilder kring hur städer ska byggas. I grunden finns en vilja att städerna ska vara till för alla, inte bara för de som bestämmer.
16/10/201929 minutes 3 seconds
Episode Artwork

25. Magnus Svantegård

Doldisbolaget Datscha har i över tjugo år gått i täten för fastighetsbranschens digitalisering. Magnus Svantegård har varit produktchef under nästan hela den tiden, och betraktas idag som en auktoritet inom proptech. Men det började i skogen.
02/10/201938 minutes 2 seconds
Episode Artwork

24. Sven-Olof Johansson

Under en tid på 1990-talet var han en av Sveriges genom tidernas fattigaste personer. I dag är han en av de rikaste, med kontroll över ett fastighetsbestånd värt över 20 miljarder kronor. Hur är det möjligt? "Ingen situation är så hopplös att den inte går att komma tillbaka ifrån", säger han. 
18/09/201927 minutes 29 seconds
Episode Artwork

23. Monica von Schmalensee

Hon förlorade jobbet två gånger under 1990-talet men reste sig båda gångerna. Med åren avancerade hon till verkställande direktör för White, en av Europas största arkitektbyråer. På vägen blev hon rådgivare till Londons borgmästare Sadik Kahn. "Det var inte självklart att jag skulle bli arkitekt. Däremot var jag intresserad av samhällsfrågor. Jag var ganska duktig på att rita. Jag hade jobbat som guide i Västerås och började intressera mig för hus den vägen" säger Monica von Schmalensee, om hur allting började. 
04/09/201948 minutes 29 seconds
Episode Artwork

22. Jakob Pettersson

Året Jakob Pettersson fyllde 29 år fick han 600 miljoner kronor i handen och ett tillsynes enkelt uppdrag från sin arbetsgivare: Köp fastigheter. Det var början på Coelis fastighetsfond, men inte på Jakobs karriär i fastighetsbranschen. Nu berättar han hur intresset för marknaden växte fram, hur det var att starta en ny fond, och vad han hittills har gjort för pengarna.
21/08/201940 minutes 14 seconds
Episode Artwork

21. Bojan Ticic

Det pågår ingen butiksdöd, det är trams. I alla fall om du frågar Bojan Ticic. Han är ansvarig för transaktionsteamet inom retail på världens största konsultbolag för kommersiell fastighetsrådgivning - CBRE. Med en ständigt växande e-handel är en butiksdöd däremot inte garanterad oundviklig. Men dit är det en bit kvar, enligt Bojan Ticic.
07/08/201941 minutes 20 seconds
Episode Artwork

20. Kristina Alvendal

Få personer i modern tid har haft lika stort inflytande över Stockholms utseende som Kristina Alvendal, moderatpolitikern som efter valsegern 2006 ringdes in för att ta ansvar för huvudstadens bostads- och byggfrågor. Nu reflekterar hon över privatiseringarna av allmännyttan, och arkitekturens roll när byggandet exploderade.
24/07/201958 minutes 28 seconds
Episode Artwork

19. Fredrik Arpe

Marknaden för nyproduktioner har gått från stekhet till ifrågasatt de senaste åren, och Fredrik Arpe är mannen som ska vända trenden. Som VD för Järntorget har han klarat nedgången unikt bra, men tror ändå på en tuffare framtid – en framtid som kräver nya idéer, modeller och ger nya möjligheter.
10/07/201939 minutes 10 seconds
Episode Artwork

18. Per Bolund

Det andra amorteringskravet som infördes i mars 2018 har fått hård kritik för att ha fattats på felaktiga grunder, bland annat från tidigare vice riksbankschefen Lars E O Svensson. Men bostads- och finansmarknadsministern Per Bolund håller inte med om Svenssons analys - skuldsättningen är en riskfaktor, hur man än vrider och vänder på det, och amorteringskraven är ett sätt att bygga upp en motståndskraft i hushållsekonomin.
26/06/201938 minutes 20 seconds
Episode Artwork

17. Jan-Erik Höjvall

Medan fastighetsindustrin rusade in i nyproduktionsmarknaden, har Jan-Erik Höjvall ägnat större delen av sin karriär år att förvalta hyreshus. Som vd för Amasten är det nu tredje gången han bygger upp en fastighetsportfölj i miljardklassen.
12/06/201938 minutes 37 seconds
Episode Artwork

16. Ulrika Lindmark

Vad är egentligen någonting värt? För de flesta är frågan något abstrakt, men för Ulrika Lindmark är det den mest centrala frågan av alla. Hon halkade in i fastighetsbranschen på ett bananskal, och har med åren blivit av landets mest garvade värderingsexperter.
29/05/201924 minutes
Episode Artwork

15. Han-Suck Song

Den ränta som fastighetsekonomen Han-Suck Song inte vill prata om är ännu inte uppfunnen. Efter att planerna på att bli kemist grusades av de långa tidsperspektiven har just ”tid" blivit något av ett nyckelbegrepp i KTH-forskarens värv. För om man tittar över tid, vad händer egentligen med räntorna? 
15/05/201937 minutes 41 seconds
Episode Artwork

14. Sonja Ståhl

Narkotikahandel, skadegörelse och skjutningar har satt Helsingborgsstadsdelen Söder på kartan som en av Sveriges så kallade "no go-zoner". Sonja Ståhl är övertygad om att fastighetsägarna sitter på en del av lösningen. Som fastighetschef på Willhem i Helsingborg, berättar hon vad bolaget gör för att vända utvecklingen.
01/05/201934 minutes 3 seconds
Episode Artwork

13. Lennart Weiss

Likt en politiker har Veidekkes kommersiella direktör Lennart Weiss svar på det mesta. I alla fall när det gäller bostadsmarknaden. Han vet hur han tycker att bostäderna ska finansieras, hur vi ska se på skuldsättningen och hur unga och svagare grupper ska kunna ta sig in på marknaden. Karriären fick också sin början i kommunfullmäktige i Gävle, men idag har Lennart Weiss lämnat politiken. Det betyder dock inte att han inte vill ta debatten.
17/04/201944 minutes 16 seconds
Episode Artwork

12. Henrik Saxborn

De senaste decennierna har logistikfastigheter gått från att vara osexiga lager till att bli högteknologiska center som möjliggör den nya handeln. Castellum och dess VD Henrik Saxborg har tagit en tätposition i utvecklingen av de fastigheter som gör det möjligt för en produkt att flyttas från din dator till din dörrmatta. I den här intervjun pratar han om Amazons intåg i Sverige, de sista kilometrarnas betydelse och vad man ska ha en flygplats till.
03/04/201921 minutes 33 seconds
Episode Artwork

11. Olle Larsson

Varför har Olle Larsson köpt Dragon Gate? Det låter kanske märkligt, men för honom går det en rak linje mellan de första vindsrenoveringarna i Stockholms innerstad till köpet av Sveriges kanske mest utskrattade byggnad. Längst vägen har han tagit sig an Sveriges kanske värsta plats, mottagit dödshot, och insett värdet av ett skadat varumärke. I den här intervjun pratar Sisyfosgruppens VD såklart om Dragon Gate, vad det kostade och vad han ska göra med det, men också om vikten av transparens, uthållighet och styrkan i att inte ha en aning. 
20/03/201939 minutes 50 seconds
Episode Artwork

10. Viktor Broberg

För Viktor Broberg började allting med en idé om att effektivisera skyddsronder. Idén blev till företaget Buildsafe och skyddsrondsidén har växt till en vision om att kunna knyta ihop alla aktörer på en byggarbetsplats till ett gemensamt system. På vägen har Buildsafe blivit en av förgrundsfigurerna i det som kallas Proptech — digitaliseringen av en till synes mycket analog branch.   I den här intervjun berättar Viktor Broberg om vikten av research, hur man ändrar beteenden i en bakåtlutad bransch och Buildsafes internationella framtid. 
06/03/201924 minutes 30 seconds
Episode Artwork

9. Urban Edenström

Urban Edenström stod inför en av sitt livs största affärer när investmentbanken Morgan Stanley plötsligt snuvade honom på 500 miljoner kronor. Erfarenheten blev början på Niam och en av den svenska fastighetsbranschens stora framgångssagor. I den här intervjun berättar han om de första åren i 1980-talets ärkekonservativa marknad, om hur hjulen slutade snurra under finanskrisen, och om hur digitaliseringen nu vänder ut- och in på hela industrin.
20/02/201946 minutes 30 seconds
Episode Artwork

8. Lenca Properties

06/02/201941 minutes 51 seconds
Episode Artwork

7. Henrik Jussi-Pekka

Henrik Jussi-Pekka jobbade på ett kommunalt fastighetsbolag när han fick möjligheten att hjälpa en av världens största investmentbanker in på den svenska fastighetsmarknaden. Idag, 20 år senare, är han vd och delägare i Möller & Partners, som hjälper institutioner realisera fastighetsprojekt. 
23/01/201934 minutes 58 seconds
Episode Artwork

6. Fredrik Holmström

Fredrik Holmström förvandlade arvet efter sin pappa till ett högbelånat fastighetskonglomerat, innan finanskrisen höll på att sätta stopp för allt. Magnolia blev räddningen, och tio år senare är bolaget värt över 1,5 miljarder kronor.
09/01/201937 minutes 16 seconds
Episode Artwork

5. Annica Ånäs

Atrium Ljungbergs VD om vägen till toppen, rekordhöga kontorshyror och Riksbankens ekonomiska experiment. 
12/12/201832 minutes 24 seconds
Episode Artwork

4. Ingrid Westman

Ingrid Westman skolades i den traditionella byggindustrin, men sa upp sig med en idé i huvudet: kan man bygga snygga, energieffektiva hus, utan att det kostar för mycket pengar?   
28/11/201829 minutes 16 seconds
Episode Artwork

3. Christofer Carlsson

Christofer Carlsson inledde sin företagarbana i läskedrycksbranschen, men skulle tids nog hitta sitt stora projekt: att kunna erbjuda vackra bostadsfastigheter till bra priser. Han började med parhus i Järfälla, men har nu siktet ställt på att bygga 82 våningar i Solna. Dessutom hör vi om Christofer Carlssons listiga försök att återuppfinna bostadsrättsföreningens ekonomi, i hopp om att öppna lägenhetsmarknaden för unga. Han kallar det för BRF 2.0.  Du hittar fler fastighetsprofiler på www.tessin.se/fastighetsprofilerna. 
14/11/201834 minutes 26 seconds
Episode Artwork

2. Annika Backlund

Mitt i livet blev Annika Backlund utköpt från familjens campingföretag. I stället hittade hon en hyresfastighet i Fjärdhundra, vilket blev början på ett växande bestånd med smal nisch: bostadsfastigheter på landsbygden. I Fastighetsprofilerna berättar hur det gick till när hon gjorde sin första fastighetsaffär, och hur hon sedan dess har närmat sig sitt nya jobb med en mycket praktisk filosofi. 
31/10/201822 minutes 32 seconds
Episode Artwork

1. Erik Selin

Göteborgaren Erik Selin började med tomma händer mitt i 90-talskrisen. I dag är hans fastighetsbolag, Balder, värt över 40 miljarder. Man vill gärna tro att man inte åstadkommer detta utan att ta stora risker, men Erik Selin menar envist att han tvärtom undviker risk till varje pris. "Jag tänker alltid hur allt kan gå snett. Så tittar jag på en ny affär så funderar jag alltid på 'hur förlorar jag på det här'".  I intervjun berättar Selin hur han gör sina affärer, vilket analysarbete som ligger bakom (spoiler: förvånansvärt lite) och hur han ser på en framtid med högre räntor.  Du hittar fler fastighetsprofiler på www.tessin.se/fastighetsprofilerna. 
17/10/201827 minutes 26 seconds
Episode Artwork

Teaser: Snart lanseras Fastighetsprofilerna

Här hittar du inom kort en podd från Tessin. I en serie intervjuer träffar vi några av Sveriges kända och okända fastighetsprofiler, och tar del av deras berättelser. 
27/09/201826 seconds