Winamp Logo
IMEnitno Cover
IMEnitno Profile

IMEnitno

Slovenian, Comedy, 1 season, 55 episodes, 3 hours, 59 minutes
About
Posamezniki pripovedujejo zgodbo svojega imenitnega imena, kako jih je izoblikovalo in kaj vse so zaradi imena doživeli.
Episode Artwork

Imenitna imena prejšnjega desetletja

Tina Žnidaršič iz Statističnega urada Republike Slovenije o popularnosti imen v preteklem desetletju. Katerim imenom raba raste, katerim pada? Za kakšna imena se starši pogosteje odločajo in zakaj? Katero ime je najpogosteje uporabljeno? Najpogostejša, nenavadna, tista, ki odhajajo iz rabe, in tista, ki v modo prihajajo tudi zaradi popkulturnih fenomenovTina Žnidaršič iz Statističnega urada Republike Slovenije o popularnosti imen v preteklem desetletju. Število katerih imen se povečuje in katerih zmanjšuje? Za kakšna imena se starši pogosteje odločajo in zakaj? Katero ime je najpogosteje uporabljeno?  “Imenom Aljaž, Žiga, Nejc, Matic, Miha in Gašper za fante ter Lana, Pia, Neža, Sara, Taja in Anja za punce popularnost pada. So sicer še zelo prisotna, a bistveno manj uporabljena kot v prejšnjih desetletjih.” Smo tudi Slovenci nagnjeni k poimenovanju otrok po risanih, filmskih junakih, športnikih in preostalih kulturnih fenomenih popkulture? “Arya se pojavlja v treh različnih oblikah. Največ Arij, 72, je bilo rojenih po letu 2011, torej po letu, ko se je začela predvajati Igra prestolov. Jonov je 350 v zadnjih desetih letih. Največ jih je bilo rojenih v letih 2017 in 2018.” “Največ Petrov je bilo v zadnjih desetih letih rojenih leta 2015 in 2016: 37 oziroma 36. To je bila tista sezona.”
1/13/202010 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

Sem Tjaša Kokalj, ampak nisem manekenka

Zaradi manekenke Tjaše Kokalj so ji na socialnih omrežjih prošnje za prijateljstvo pošiljali tudi znani Slovenci.Zaradi manekenke Tjaše Kokalj so ji na družabnih omrežjih prošnje za prijateljstvo pošiljali tudi znani SlovenciKo je njena soimenjakinja Tjaša Kokalj leta 2007 zmagala na lepotnem tekmovanju, so prijatelji in znanci mislili, da je zmagala ona, in čestitali njenim staršem. Z manekenko se v živo še nista srečali, ji je pa tokrat zastavila nekaj vprašanj o imenu in modi.
3/25/20192 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

Ivan Tavčar in Ivan Tavčar

Zgodbo svojega imenitnega imena sta povedala dva Ivana Tavčarja. Prvi s Krasa, drugi iz Gorenjske.Zgodbo svojega imenitnega imena sta povedala dva Ivana Tavčarja. Prvi s Krasa, drugi iz GorenjskeIvan Tavčar s Krasa prihaja iz vasi Ivanji Grad, v kateri je bila včasih skoraj polovica prebivalcev s priimkom Tavčar, od tega kar pet Ivanov. Tako gorenjskega kot kraškega Ivana pogosto sprašujejo, ali sta v sorodu s slavnim pisateljem.
3/18/20191 minute, 44 seconds
Episode Artwork

Sem Boris Popović, ampak govorim štajersko

Poziv na sodišče je že dobil, a zgolj zaradi gasilske intervencije. Kot župan ne bi mogel mirno spati, zato je rajši “navaden” Boris.Poziv na sodišče je že dobil, a le zaradi gasilske intervencije. Kot župan ne bi mogel mirno spati, zato je raje “navaden” BorisPrejel je tudi elektronsko sporočilo, namenjeno nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviču.V njem so ga prosili, ali lahko nekomu zagotovi službo. Ko je priznal, da so pisali napačnemu Borisu, so ga prosili, naj sporočilo izbriše.
3/11/20192 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Sem Petra Majdič, ampak imam raje mikrofon kot smuči

S smučarsko tekačico Petro Majdič delita trmo in vztrajnost v najbolj bolečih situacijah.S smučarsko tekačico Petro Majdič si delita trmo in vztrajnost v najbolj bolečih trenutkihKo so v porodnišnici videli njeno zdravstveno kartico, so mislili, da je prišla rodit smučarska tekačica Petra Majdič, zato so vsi navdušeni prihiteli v urgentno sobo, kjer so ugotovili, da so se zmotili. Predvsem v času, ko je bila kariera znane soimenjakinje na vrhuncu, je dobila ogromno elektronskih sporočil, klicev in povabil na humanitarne dogodke.
3/4/20192 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Sem Gašper Bergant, ampak s šalami nasmejim samo mamo

Gašper Bergant je programer. Zaradi njegovega slavnega soimenjaka, komika Gašperja Berganta, so ga pred približno enim letom poklicali iz neke mlekarne in ga prosili, če bi nastopal na njihovi prireditvi.Po telefonu oba Gašperja tudi o tem, kako sta izvedela drug za drugega Ima brado, tako kot komik Gašper Bergant, vendar priznava, da je manj smešen. Pred približno enim letom so ga poklicali iz neke mlekarne in ga prosili, če bi nastopal na njihovi prireditvi. Poklicali smo oba Gašperja, ki sta povedala, kako sta izvedela drug za drugega. Govorila pa sta tudi o zamenjavi vlog in o tem, kako na zmenku nasmejati dekle.
2/25/20193 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Matej Mohorič, ampak kolesari le počasi

Svojega slavnejšega soimenjaka še ni srečal, niti ga ni v živo videl kolesariti, ga je pa tokrat intervjuval.Svojega slavnejšega soimenjaka še ni srečal, niti ga ni videl v živo kolesariti, ga je pa tokrat intervjuvalKo je kolesar Matej Mohorič postal mladinski svetovni prvak, so ga prijatelji in sodelavci pogosto dražili, kdaj bo plačal pijačo. S svojim znanim soimenjakom si delita to, da sta oba neustrašna. Med drugim je kolesarja vprašal, o čem razmišlja ob vratolomnih spustih s kolesom ter kakšen je občutek, ko po naporni dirki stopiš na zmagovalni oder.
2/18/20193 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Sem Zoran Jankovič, ampak ne živim v Ljubljani

Zaradi imena je doživel različne odzive, občasno mu ploskajo, včasih pa ga tudi javno kritizirajo. Ko je Zoran Jankovič v enem od nakupovalnih središč v Ljubljani izpolnjeval anketo, je posredovane podatke zaslišal mimoidoči, ki mu je zabrusil: “Za sebe imaš, za druge pa nimaš!” Po drugi strani ga v Krškem v hecu nagovarjajo tudi z “gospod župan“.Zaradi imena je doživel različne odzive, občasno mu ploskajo, včasih pa ga tudi javno kritizirajoKo je Zoran Jankovič v enem od nakupovalnih središč v Ljubljani izpolnjeval anketo, je posredovane podatke zaslišal mimoidoči, ki mu je zabrusil: “Za sebe imaš, za druge pa nimaš!” Po drugi strani ga v Krškem v hecu nagovarjajo tudi z “gospod župan“.
2/11/20192 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

Tanja Žagar, ki ne poje rada

Ko se je ob neki priložnosti predstavila sogovorniku, da je Tanja Žagar, ji je ta odgovoril: “Jaz sem pa Miran Rudan.” Seveda se je šalil, ona pa ne. Tudi sicer ljudje pogosto mislijo, da se z imenom šali in ji ne verjamejo, dokler ne pokaže osebnega dokumenta. Pri zdravniku ali v podobnih uradnih situacijah ji velikokrat namignejo, da bi lahko kaj zapela.Starši so ji dali ime Tanja, ker jim je bilo všeč, pevka takrat še ni bila znanaKo se je ob neki priložnosti predstavila sogovorniku, da je Tanja Žagar, ji je ta odgovoril: “Jaz sem pa Miran Rudan.” Seveda se je šalil, ona pa ne. Tudi sicer ljudje pogosto mislijo, da se z imenom šali in ji ne verjamejo, dokler ne pokaže osebnega dokumenta. Pri zdravniku ali v podobnih uradnih situacijah ji velikokrat namignejo, da bi lahko kaj zapela.
2/4/20192 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Sem Marko Milič, ampak imam le 175 centimetrov

Pogosto so ga spraševali, če je oče košarkarja Marka Miliča, še več začudenih pogledov pa je požela njegova žena, ki je na vprašanje, če je mama Marka Miliča, odgovarjala, da je njegova žena. Košarkarja ni nikoli srečal, ga pa ceni zaradi preprostosti, ki jo je ohranil.Košarkarja ni nikoli srečal, ga pa ceni zaradi preprostosti, ki jo je ohranil kljub zvezdniškemu statusuPogosto so ga spraševali, če je oče košarkarja Marka Miliča, še več začudenih pogledov pa je požela njegova žena, ki je na vprašanje, če je mama Marka Miliča, odgovarjala, da je njegova žena. Ko je njegov sin študiral v Ljubljani, je imel v stanovanju telefon na očetovo ime. Zaradi tega je dnevno dobival po nekaj klicev oboževalcev poznanega košarkarja.
1/28/20192 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Tanja Gobec, ki ne gleda televizije

Tanjo Gobec so v osnovni šoli zbadali zaradi priimka, zaradi slavnejše soimenjakinje pa občasno prejme elektronsko pošto.V osnovni šoli so jo sošolci zbadali zaradi priimka, zaradi slavnejše soimenjakinje pa občasno prejme elektronsko poštoTanja Gobec pravi, da so se njeni sošolci v preteklosti iz priimka kar “malo norca delali”. Sprva je bila besna, ker so jo klicali “goba” in “Gobčevka”, potem pa je šalo obrnila in se branila, da je zaradi zgovornosti pač res “Priimkova”. Na eni izmed uradnih ustanov je morala zaradi soimenjakinje dokazovati, da je res Tanja Gobec.
1/21/20192 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Sem Jure Košir, a smučam samo počas

Jure Košir, študent veterine, iz studia po telefonu pokliče smučarja Jureta Koširja in z njim poklepeta o tem, koliko jih je v Sloveniji, o tem, kdo bolje smuča, pa tudi o morebitnem združenju Juretov Koširjev (v Sloveniji jih je namreč kar 17). Mlajši je po starejšem dobil tudi ime, saj je bil njegov brat Koširjev oboževalec.
1/14/20194 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Sem Jan Oblak, a igram samo kitaro

Jan Oblak je 18-letni tapetar in kitarist. Poleg tega, da s slavnim nogometašem oba prihajata iz okolice Škofje Loke, imata brado in si njihova dedka delita isto ime, nimata ničesar skupnega. Jan nogometa ne spremlja pretirano, bi si pa svojega soimenjaka želel spoznati. Na glavni vožnji, ko je opravljal vozniški avtomobilski izpit, je vodja izpitne komisije mislil, da bo odločal o izpitu slavnega golmana. Nikoli si ne bi želel biti slaven, raje ima preprosto življenje na kmetijiJan Oblak je 18-letni tapetar in kitarist. Poleg tega, da oba prihajata iz okolice Škofje Loke, imata brado, njuna dedka pa imata enako ime, nimata ničesar skupnega. Nogometa ne spremlja pretirano, bi si pa svojega soimenjaka želel spoznati. Na glavni vožnji, ko je opravljal vozniški izpit, je vodja izpitne komisije mislil, da bo odločal o izpitu slavnega vratarja.
1/7/20193 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Aleš Smrekar z Alešem Smrekarjem

Novinar Aleš Smrekar je v studiu poklepetal s svojim soimenjakom, dr. Alešem Smrekarjem, raziskovalcem na Geografskem inštitutu Antona Melika. Govorila sta o tem, kako so ju že večkrat zamenjali, klicih in elektonski pošti, ki ni bila namenjena njima, o podobnostih in razlikah ter o tem, ali bi kdaj želela zamenjati vlogo.Zaradi prvega drugega niso spustili na smučišče v ItalijiNovinar Aleš Smrekar je v studiu poklepetal s svojim soimenjakom, dr. Alešem Smrekarjem, raziskovalcem na Geografskem inštitutu Antona Melika. Govorila sta o tem, kako so ju že večkrat zamenjali, klicih in elektonski pošti, ki ni bila namenjena njima, o podobnostih in razlikah ter o tem, ali bi kdaj želela zamenjati vlogo.
12/17/20188 minutes, 1 second
Episode Artwork

Sem Tinkara Kovač, a pojem le pod tušem

Tinkara kovač je tenisačiča iz Celja. Večkrat jo prosijo, naj kaj zapoje. Tinkaro je na koncertu tudi spoznala, je pa kot pevke ne spremlja. S pevko sta se srečali že na koncertuTinkara Kovač je tenisačica iz Celja. Večkrat jo prosijo, naj kaj zapoje. Pevko Tinkaro je na koncertu tudi spoznala, sedaj pa je ne spremlja več.
12/10/20184 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Sem Vesna Milek, a to je moj prvi intervju

Ljubiteljica narave, klekljarka, kuharica Vesna Milek v svojem domu nima televizije. Čeprav sploh ne ve, kako njena soimenjakinja zgleda, pa je z njo povezana skoraj vsak dan. Na njen račun je prejela veliko klicev čudne narave, ki ji niso bili namenjeni, neki gospod jo je celo nahrulil, zakaj se ne preimenuje. Poleg klicev pa je zaradi slavne novinarke prejela tudi veliko občudovalnih pisem. Ker je bilo vsega skupaj preveč, si je spremenila telefonsko številko in se odstranila iz telefonskega imenika. Gospa Milek ne ve, kako je videti njena soimenjakinjaLjubiteljica narave, klekljarica, kuharica Vesna Milek v svojem domu nima televizije. Čeprav sploh ne ve, kako je videti njena soimenjakinja, pa je z njo povezana skoraj vsak dan. Na njen račun je prejela veliko klicev čudne narave, ki ji niso bili namenjeni, neki gospod jo je celo nahrulil, zakaj se ne preimenuje. Poleg klicev pa je zaradi slavne novinarke prejela tudi veliko občudovalnih pisem. Ker je bilo vsega skupaj preveč, si je spremenila telefonsko številko in se odstranila iz telefonskega imenika.
12/3/20184 minutes, 6 seconds
Episode Artwork

Sem Peter Poles, a vodim le žogo

Peter Poles prihaja iz Skadanščine pri Hrpeljah. Je rokometaš in študent kemijskega inžinirstva. Vsakodnevno se zaradi svojega slavnega soimenjaka srečuje s pripombami sogovornikov. Ogovarjajo ga prijatelji, natakarji, profesorji … Sicer gre za večinoma pozitivne izkušnje, a sam pravi, da si nikoli nebi želel biti slaven – všeč si je, takšen kot je. Oče njegovega dekleta je bil presenečen, ko je slišal, da ima za fanta Petra PolesaPeter Poles prihaja iz Skadanščine pri Hrpeljah. Je rokometaš in študent kemijskega inženirstva. Vsakodnevno se zaradi svojega slavnega soimenjaka srečuje s pripombami sogovornikov. Ogovarjajo ga prijatelji, natakarji, profesorji …  Sicer gre za po večini pozitivne izkušnje, a sam pravi, da si nikoli ne bi želel biti slaven – všeč si je takšen, kot je.
11/26/20183 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

Sem Jure Godler, a niti njega ne znam dobro imitirati

Ime mu je Jure Godler. Sicer nima svoje oddaje na televiziji, je pa novinar in urednik Šentjurskih novic. Svojega slavnega soimenjaka je spoznal na neki prireditvi, kjer sta se tudi fotografirala in poklepetala. Pravi, da sta si tudi značajsko zelo podobna. Prvi Jure Godler pravi, da bi rad imel njegov elektronski naslov. Drugi Jure Godler pravi, da bi rad imel njegovegaIme mu je Jure Godler. Sicer nima svoje oddaje na televiziji, je pa novinar in urednik Šentjurskih novic. Svojega slavnega soimenjaka je spoznal na neki prireditvi, kjer sta se tudi fotografirala in poklepetala. Pravi, da sta si tudi značajsko zelo podobna. Godler se po pogostnosti uvršča šele na 2187. mesto med priimki, zato je tudi kombinacija z imenom Jure manjša kot 5. No dva sta se že izdala :) #IMEnitno https://t.co/5aobL424nT pic.twitter.com/1pu9yFglgV — Statistični urad RS (@StatSlovenija) November 19, 2018    
11/19/20184 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Sem Manca Košir, a ne pišem člankov

Čeprav ima rada medije in živi v Ljubljani, naša sogovornica ni slavna novinarka Manca Košir. Je pa svojo soimenjakinjo že spoznala, ta jo je povabila na svoj rojstni dan v želji, da bi spoznala žensko, s katero si deli tako pomemben del življenja – svoje ime. Kljub zanimivi izkušnji in nenehnim šalam na njen račun je imela zaradi delitve imena tudi neprijetno izkušnjo. Večkrat je na svoj elektronski naslov prejela grozilna pisma, ki pa niso bila namenjena njej. Pravi, da se jim, namesto da bi bila slabe volje, velikokrat nasmeji.Njena soimenjakinja jo je povabila na rojstnodnevni žur, zaradi nje pa je prejemala tudi grozilna pismaČeprav ima rada medije in živi v Ljubljani, naša sogovornica ni slavna novinarka Manca Košir. Je pa svojo soimenjakinjo že spoznala, ta jo je povabila na svoj rojstni dan v želji, da bi spoznala žensko, s katero si deli tako pomemben del življenja – svoje ime. Kljub zanimivi izkušnji in nenehnim šalam na njen račun je imela zaradi delitve imena tudi neprijetno izkušnjo. Večkrat je na svoj elektronski naslov prejela grozilna pisma, ki pa niso bila namenjena njej. Pravi, da se jim, namesto da bi bila slabe volje, velikokrat nasmeji.  
11/12/20184 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Sem Peter Lovšin, a ne maram peti

Peter Lovšin ima morda enako ime kot znan slovenski glasbenik, a to ni on. Je pa novinar časopisa Dnevnik. Ker je soimenjak znanemu Slovencu, ima večkrat popestren vsakdan. Ko včasih rezervira mizo v restavraciji, ima občutek, da so natakarji pozneje razočarani, saj niso pričakovali njega. Redno tudi dobiva vabila na glasbene dokumentarce in razne obletnice. Ko se predstavi, ga ljudje vedno pohecajo, npr: "Boste kaj zapeli?" Ta pravega" Petra Lovšina je tudi spoznal, saj je njegov oče glasbeno sodeloval z njim.Ko rezervira mizo v restavraciji, so nato velikokrat razočarani, saj so pričakovali slovensko punkovsko legendoPeter Lovšin ima morda enako ime kot znan slovenski glasbenik, a to ni on. Je pa novinar časopisa Dnevnik. Ker je soimenjak znanemu Slovencu, ima večkrat popestren vsakdan. Ko včasih rezervira mizo v restavraciji, ima občutek, da so natakarji pozneje razočarani, saj niso pričakovali njega. Redno tudi dobiva vabila na glasbene dokumentarce in razne obletnice. Ko se predstavi, ga ljudje vedno pohecajo, npr: “Boste kaj zapeli?” Ta pravega” Petra Lovšina je tudi spoznal, saj je njegov oče glasbeno sodeloval z njim.
11/5/20184 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Imenitni kraji: Zabava

So prebivalci vasi Zabavčani, Zabavniki, Zabavljači ali Žurerji? Zabava je sicer kraj, za katerega niti najstarejši krajan ne ve, kako je dobil ime. So prebivalci vasi Zabavčani, Zabavniki, Zabavljači ali Žurerji?Zabava je kraj, za katerega niti najstarejši krajan ne ve, kako točno je dobil ime. Domnevajo, da bi ime lahko bilo povezano zabavami in številnimi glasbenimi instrumenti, ki jih včasih v vasi ni manjkalo.
7/13/20185 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Imenitni kraji: Ples

Na nadmorski višini 432 metrov - med enajstimi zavoji slikovite ceste - stoji naselje Ples. V njem pa mlin. V Plesu živi tudi Laura Brodar, mlinarjeva hči, ki je spregovorila o družinskem poslu.Plesenčani v svoji vasi ne plešejo, na veselice hodijo drugamNa nadmorski višini 432 metrov, med enajstimi zavoji slikovite ceste, stoji naselje Ples, v njem pa mlin. V Plesu živi tudi Laura Brodar, mlinarjeva hči, ki govori o družinskem poslu.
7/12/20184 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Imena krajev: Čolnišče

Čolnišče je naselje v občini Zagorje ob Savi z 272 prebivalci. Vlado Poredoš, pevec zasedbe Orlek razlaga o njegovi zgodovini, imenu in stanju rock’n’rolla v kraju. Čolnišče ni krivo, da je umrl rock'n'roll, pravi pevec zasedbe Orlek Vlado PoredošČolnišče je naselje z 272 prebivalci v občini Zagorje ob Savi. Vlado Poredoš, pevec zasedbe Orlek, razlaga o njegovi zgodovini, imenu in stanju rock’n’rolla v kraju.
7/11/20189 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

Imenitni kraji: Mrzla Luža

Mrzla Luža je naselje v občini Trebnje. Prebivalci pravijo, da se Mrzla imenuje zato, ker je še posebej pozimi zelo hladno, hitreje se pojavi slana in občuti oster zrak. Luža pa, ker je v vasi veliko vode. V vasi ni nobene gostilne, zato prebivalci pravijo, da so srce vasi dobri ljudje.V vasi ni nobene gostilne, zato prebivalci pravijo, da so srce vasi dobri ljudjeMrzla Luža je naselje v občini Trebnje. Prebivalci pravijo, da se Mrzla imenuje zato, ker je še posebej pozimi zelo hladno, hitreje se pojavi slana in občuti oster zrak. Luža pa, ker je v vasi veliko vode. V vasi ni nobene gostilne, zato prebivalci pravijo, da so srce vasi dobri ljudje.
7/10/20186 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

IMEnitni kraji: Polom

Polom je majhna vasica sredi gozda na jugu Suhe krajine. Prebivalka gospa Marija se spominja številnih zgodb, pripovedk in doživetij iz zgodovine kraja. Ena izmed njih je zgodba o cerkvi sredi vasi, kjer se je nekoč sredi belega dne zvonik cerkve sesul sam vase. Nekoč je bilo v vasi poleg trgovine in šole veliko hiš, a je s trebuhom za kruhom v mesta odšla večina domačinov.Polomljena drevesa, polomljen svet, zamašeni vodnjaki in duhovi duhovnikovPolom je majhna vasica sredi gozda na jugu Suhe krajine. Prebivalka gospa Marija se spominja številnih zgodb, pripovedk in doživetij iz zgodovine kraja. Ena izmed njih je zgodba o cerkvi sredi vasi, kjer se je nekoč sredi belega dne zvonik cerkve sesul sam vase. Nekoč je bilo v vasi poleg trgovine in šole veliko hiš, a je s trebuhom za kruhom v mesta odšla večina domačinov.  
7/9/20187 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Moje ime je ... 63 imen!

Posamezniki pripovedujejo zgodbo svojega imenitnega imena, kako jih je izoblikovalo in kaj vse so zaradi imena doživeli.
6/11/20183 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Rock Finale

Rock Finale je po izobrazbi krajinski arhitekt. Ime s seboj nosi že več kot 20 let, ko si ga je po ločitvi staršev spremenil na upravni enoti. Zakaj ravno ta kombinacija? Ne ve niti sam. Njegovo prvotno ime je bilo Rok Jambrovič. Svoje ime nekako jemlje kot blagoslov, saj je v tujini z njim lažje komunicirati, je pa po drugi strani tudi kazen, ker si ga vsak zapomni. Njegov priimek se navezuje na šport, sam zase pa pravi, da je pravi umetnik in o športu ne ve veliko. Čeprav ni športnik, je v življenju nagnjen k zmagovanju. Ime bi si težko spremenil.Na upravni enoti si je iz neznanega razloga zaželel imena Rock FinaleRock Finale je po izobrazbi krajinski arhitekt. Ime s seboj nosi že več kot 20 let, ko si ga je po ločitvi staršev spremenil na upravni enoti. Zakaj ravno ta kombinacija? Ne ve niti sam. Njegovo prvotno ime je bilo Rok Jambrovič. Svoje ime nekako jemlje kot blagoslov, saj je v tujini z njim lažje komunicirati, je pa po drugi strani tudi kazen, ker si ga vsak zapomni. Njegov priimek se navezuje na šport, sam zase pa pravi, da je pravi umetnik in o športu ne ve veliko. Čeprav ni športnik, je v življenju nagnjen k zmagovanju. Ime bi si težko spremenil.  
6/11/20185 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Moje ime je David Voda

David Voda je disponent v logistiki in prihaja iz Koroške. Pravi, da je bilo prvih 15 let zaradi priimka zelo zanimivih – še posebej pri kemiji. Ker pri služenju vojaškega roka ni bil najboljši vojak, se je želel izmuzniti tako, da bi si uredil zdravniško opravičilo. Njegov stotnik je informacijo prenesel naprej: “Z Vodo ni vse v redu.” Poveljnik je nato informacijo preveril na vodovarstvenem inštitutu, nakar se je izkazalo, da je z vodo čisto vse v najlepšem redu. Pri služenju vojaškega roka se je želel izmuzniti z bolniško. Informacija ''z Vodo ni vse v redu'' je bila zaradi šuma v komunikaciji poslana na vodovarstveni inštitutDavid Voda je disponent v logistiki in prihaja iz Koroške. Pravi, da je bilo prvih 15 let zaradi priimka zelo zanimivih – še posebej pri kemiji. Ker pri služenju vojaškega roka ni bil najboljši vojak, se je želel izmuzniti tako, da bi si uredil zdravniško opravičilo. Njegov stotnik je informacijo prenesel naprej: “Z Vodo ni vse v redu.” Poveljnik je nato informacijo preveril na vodovarstvenem inštitutu, nakar se je izkazalo, da je z vodo čisto vse v najlepšem redu.      
6/4/20183 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Kaj se zgodi, ko se v menzi srečata Rudi KRUH in Franci KLOBASA?

Rudi Kruh je gospod s Pragerskega, ki je delal na železnici. Gospod Franci Klobasa je tudi delal na železnici. Nekega dne sta se srečala. V menzi. Gospod Klobasa pravi, da sta poleg njiju manjkala še preostala dva sodelavca s priimkom Hren in Česen. Kruh ima poleg te še veliko drugih dogodivščin, ki so se mu pripetile zaradi priimka. Nekaj časa je na primer delal na postaji na Notranjskem, kjer sta bila njegova dva sodelavca Cucek in Maček. Ker se je trafika v njegovem domačem kraju imenovala Kruh, so tudi zaradi nje nastajali nesporazumi.Poleg njiju sta manjkala še sodelavca s priimkom Hren in ČesenRudi Kruh je gospod s Pragerskega, ki je delal na železnici. Gospod Franci Klobasa je tudi delal na železnici. Nekega dne sta se srečala. V menzi. Gospod Klobasa pravi, da sta poleg njiju manjkala še preostala dva sodelavca s priimkom Hren in Česen. Kruh ima poleg te še veliko drugih dogodivščin, ki so se mu pripetile zaradi priimka. Nekaj časa je na primer delal na postaji na Notranjskem, kjer sta bila njegova dva sodelavca Cucek in Maček. Ker se je trafika v njegovem domačem kraju imenovala Kruh, so tudi zaradi nje nastajali nesporazumi.    
5/28/20184 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Torbica Renata

Renata Torbica je svoj priimek pridobila s poroko. Ko je nekega dne delala v restavraciji, je na kosilo prišel fant, kateremu je na uniformi pisalo ”Torbica”. Njegov priimek je takoj opazila in si rekla, da se bo tako tudi sama pisala. Koprčanka ima mlajšo hčer, za katero ji prijatelji govorijo, naj je ne izgubi. Ker sama v otroštvu s priimkom ni imela težav jih je pa zdaj deležna njena hči. V vrtcu jo otroči kličejo ”boršeta”, kar v primorskem dialektu pomeni torbica. Svojega priimka si nebi spremenila, saj se je vanj zaljubila na prvi pogled.Ko je bila noseča, so ji prijatelji govorili, naj svoje nove majhne torbice ne izgubiRenata Torbica je svoj priimek pridobila s poroko. Ko je nekega dne delala v restavraciji, je na kosilo prišel fant, ki mu je na uniformi pisalo ”Torbica”. Njegov priimek je takoj opazila in si rekla, da se bo tako tudi sama pisala. Koprčanka ima mlajšo hčer, za katero ji prijatelji govorijo, naj je ne izgubi. Ker sama v otroštvu s priimkom ni imela težav, jih je zdaj deležna njena hči. V vrtcu jo otroci kličejo ”boršeta”, kar v primorskem dialektu pomeni torbica. Svojega priimka si ne bi spremenila, saj se je vanj zaljubila na prvi pogled.
5/21/20183 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Marko Štor

Marko Štor je že v mladih letih opazke na račun svojega priimka težko prenašal. Sošolcem se je namreč zdelo blazno zabavno, ko se je usedel na štor. Je novinar na Televiziji Slovenija, njegovi sodelavci pa se večkrat pošalijo, da je res štorast, saj pogosto kaj polije. Sam se sicer nima za štorastega, pravi, da je to bolj izjema kot pravilo. Na upravni enoti je zaradi priimka doživel nepričakovan položaj. Ko si je prišel naredit osebni dokument, je delavka na okencu bruhnila v smeh. Ima pa tudi negativne izkušnje. Te po navadi doživlja na Twitterju, ko se spusti v debato o določeni temi, drugi uporabniki pa za protiargument uporabijo prav njegov priimek. Čeprav si ga nikoli ne bi spremenil, priznava, da je o tem že velikokrat razmišljal.Delavka na upravni enoti je bruhnila v smeh, kandidat za poslanca ga je zmerjal in sošolci so se iz njega norčevali - vse to na račun njegovega priimkaMarko Štor je že v mladih letih opazke na račun svojega priimka težko prenašal. Sošolcem se je namreč zdelo blazno zabavno, ko se je usedel na štor. Je novinar na Televiziji Slovenija, njegovi sodelavci pa se večkrat pošalijo, da je res štorast, saj pogosto kaj polije. Sam se sicer nima za štorastega, pravi, da je to bolj izjema kot pravilo. Na upravni enoti je zaradi priimka doživel nepričakovan položaj. Ko si je prišel naredit osebni dokument, je delavka na okencu bruhnila v smeh. Ima pa tudi negativne izkušnje. Te po navadi doživlja na Twitterju, ko se spusti v debato o določeni temi, drugi uporabniki pa za protiargument uporabijo prav njegov priimek. Čeprav si ga nikoli ne bi spremenil, priznava, da je o tem že velikokrat razmišljal.
5/14/20185 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Blažka Poklič

Blažka Poklič je študentka medijskih študijev iz Kranja. Njen priimek skoraj vsi napačno naglasijo, a s tem nima težav, saj je prav zaradi njega spoznala veliko novih ljudi. Že v srednji šoli so za njo po hodnikih kričali, naj jih vendar pokliče. Ko je delala v baru, jo je večina moške populacije ogovorila z: “Saj bi, pa nimam telefonske številke.” Najboljša prigoda se je zgodila, ko si je nekega dne zaželela pico. Preden jo je dostavljalec prinesel pa je pred vrati najprej še enkrat poklical, saj je mislil, da je to vključeno v naročilo!Dostavljavec pic jo je pred blokom poklical, ker je mislil, da je to del naročilaBlažka Poklič je študentka medijskih študijev iz Kranja. Njen priimek skoraj vsi napačno naglasijo, a s tem nima težav, saj je prav zaradi njega spoznala veliko novih ljudi. Že v srednji šoli so za njo po hodnikih kričali, naj jih vendar pokliče. Ko je delala v baru, jo je večina moške populacije ogovorila z: “Saj bi, pa nimam telefonske številke.” Najboljša prigoda se ji je zgodila, ko si je nekega dne zaželela pico. Preden ji jo je dostavljavec prinesel, pa je pred vrati najprej še enkrat poklical, saj je mislil, da je to vključeno v naročilo!
5/7/20183 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Jože Žura

Jože Žura je novinar in dopisnik Radia Slovenija iz Novega mesta. Pred približno šestimi leti je bil predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske. Pravi, da je v mlajših letih hodil po žurih več kot zdaj. Zanj so najboljše zabave spontane. “Tiste nenačrtovane, ki se zavlečejo pozno v noč.”Ko ga ljudje spoznajo, ga po navadi vprašajo, ali res rad žura, a rek "vsi so šli domov, le Jože žura" po njegovo ni povsem pravilenJože Žura je novinar in dopisnik Radia Slovenija iz Novega mesta. Pred približno šestimi leti je bil predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske. Pravi, da je v mlajših letih hodil po žurih več kot zdaj. Zanj so najboljše zabave spontane. “Tiste nenačrtovane, ki se zavlečejo pozno v noč.”
4/30/20183 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Erznožnik Podreka Andraž

Andraž Erznožnik Podreka prihaja iz Kranja, piše diplomo iz avdioprodukcije in igra kitaro. Mama mu je ob rojstvu želela dati ime Rožle, pa se njegov oče s tem ni strinjal. Tako je postal Andraž. V osnovni šoli so mu sošolci dajali vsemogoče vzdevke, bil je že vse: od Razmnožnika, Pol Dreka, Pod Reko, kar ga je zelo motilo. Nekoč se je celo zgodilo, da se je zaradi imena stepel, saj ga je eden od sošolcev poklical ”razmnoževalec dreka”. Kljub vsemu si imena ne bi spremenil, saj se mu zdi ”legendarno”.V osnovni šoli se je stepel, ker ga je prijatelj poklical ''razmnoževalec dreka''Andraž Erznožnik Podreka prihaja iz Kranja, piše diplomo iz avdioprodukcije in igra kitaro.
4/23/20183 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Klemen Klemen

Trnovski raper in maser z imenom Klemen in priimkom Klemen je marsikomu že poznan. O tem, zakaj so ga starši tako poimenovali, kroži več različic. Sprva se s tem ni nihče ukvarjal, zdaj, ko je slaven, pa se oče in mama prepirata o tem, kdo je zaslužen za njegovo ime. Tudi onadva imata v imenu nekaj posebnega – kratice imena njegovega očeta so KGB, mamine kratice pa JNA. Ko je bil še mlajši, se je njegovim prijateljem zdelo frajersko, da se tako imenuje. A stvari niso bile vedno tako sijajne – v šoli v naravi je na račun imena dobil tudi eno okoli ušes. Zdaj ima kdaj probleme s policaji, ki mu ne verjamejo, ko jim pove svoje podatke. Svojega imena si ne bi nikoli spremenil, pa čeprav je pred tem želel postati Kel-Boy MC. V šoli v naravi ga je profesor zaradi imena udaril, probleme je imel tudi s policajiTrnovski raper in maser z imenom Klemen in priimkom Klemen je marsikomu že poznan. O tem, zakaj so ga starši tako poimenovali, kroži več različic. Sprva se s tem ni nihče ukvarjal, zdaj, ko je slaven, pa se oče in mama prepirata o tem, kdo je zaslužen za njegovo ime. Tudi onadva imata v imenu nekaj posebnega – kratice imena njegovega očeta so KGB, mamine kratice pa JNA. Ko je bil še mlajši, se je njegovim prijateljem zdelo frajersko, da se tako imenuje. A stvari niso bile vedno tako sijajne – v šoli v naravi je na račun imena dobil tudi eno okoli ušes. Zdaj ima kdaj probleme s policaji, ki mu ne verjamejo, ko jim pove svoje podatke. Svojega imena si ne bi nikoli spremenil, pa čeprav je pred tem želel postati Kel-Boy MC.
4/16/20186 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Palma Smrekar

Portorožanka Palma Smrekar je svoje ime dobila od tete Alme, kateri je bilo ime Palma prvotno namenjeno, a je bilo za tiste čase še vedno premoderno. Kot pravi sama, ji je Palma Katalinić v otroštvu naredila veliko uslugo, da ni bila s svojim imenom takrat edina na svojem območju. Sedaj se ukvarja s terapevtskim delom, pa tudi s simboliko imen. Ugotavlja, da je s svojim imenom zelo povezana, saj je sama introvert – palme pa so izolirane in samotne rastline. Ko se predstavlja, je prva reakcija na njeno ime vedno smeh. Zaplete največkrat doživlja na uradih, saj preprosto ne razumejo, da je njeno ime Palma."Pojdi ven na dež, boš malo zrasla," ji pravijo prijatelji, saj je zelo majhnaPortorožanka Palma Smrekar je svoje ime dobila od tete Alme, ki ji je bilo ime Palma prvotno namenjeno, a je bilo za tiste čase še vedno premoderno. Kot pravi, ji je Palma Katalinić v otroštvu naredila veliko uslugo, da ni bila s svojim imenom takrat edina na svojem območju. Zdaj se ukvarja s terapevtskim delom, pa tudi s simboliko imen. Ugotavlja, da je s svojim imenom zelo povezana, saj je sama introvertirana, palme pa so izolirane in samotne rastline. Ko se predstavlja, je prvi odziv na njeno ime vedno smeh. Zaplete največkrat doživlja na uradih, saj preprosto ne razumejo, da je njeno ime Palma.  
4/9/20184 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Nejc Mravlja

Nejc Mravlja je zelo prijetna oseba za poslušanje. V tem je namreč zelo suveren – poleg tega, da je športni komentator na Šport TV, je tudi vsak petek prisoten za okroglo mizo Radia Ga Ga, na Prvem programu Radia Slovenia. Z priimkom nima težav, ljudje ga dobro sprejmejo, ko se predstavi. Največkrat ga vprašajo, če je res tako priden, kot so pridne mravlje. Ko je bil v otroštvu kdo nanj jezen, ga je poklical: “Mravljinc, pridi sem!”. Veliko se sprehaja po naravi in rad pozdravi svoje soimenjakinje. Nehote je Mravlja mravljo tudi že pohodil.Ko je prišel na izpit, sta skupaj z njim v učilnici sedela tudi Čebela Maja in Racman JakaNejc Mravlja je zelo prijeten človek za poslušanje. V tem je namreč zelo suveren – poleg tega, da je športni komentator na Šport TV, je tudi eden izmed tistih, ki vam krajša čas za okroglo mizo Radia Ga Ga na Prvem programu Radia Slovenia. S priimkom nima težav, ljudje ga dobro sprejmejo, ko se predstavi. Največkrat ga vprašajo, ali je res tako priden, kot so pridne mravlje. Ko je bil v otroštvu kdo nanj jezen, ga je poklical: “Mravljinc, pridi sem!” Veliko se sprehaja po naravi in rad pozdravi svoje soimenjakinje. Nehote je Mravlja mravljo tudi že pohodil.
3/19/20184 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Sem Maja Praviček, odvetnica

Maja Praviček je nekdanja sodnica in predsednica okrajnega sodišča, sedaj pa odvetnica v Mariboru. V mladih letih je bila s strani sošolcev že vse, dali so ji tudi nadimek Prašička. Ko je v zrelih letih prvič vstopila v Mariborsko sodišče, polna spoštovanja in pričakovanja, jo je eden izmed sodnikov ogovoril: “Kaj pa vi tukaj počnete, s takšnim priimkom”? Z njim se zelo poistoveti. Vedno se trudi za pravično sodbo in pomoč ljudem. Ko si jo ljudje izbirajo za odvetnico ji takoj povedo, da jim je všeč že zaradi priimka in ji zato zaupajo. V svojem življenju ne pomni primera, da bi ravnala nepravično, je pa kot otrok kdaj pa kdaj priredila resnico. Sedaj ji pravica predstavlja vse.Ko je prvič vstopila v sodišče, jo je eden izmed sodnikov vprašal, kaj s takšnim priimkom sploh počne v stavbi Maja Praviček je nekdanja sodnica in predsednica okrajnega sodišča, zdaj pa odvetnica v Mariboru. V mladosti so ji sošolci rekli že marsikaj, dali so ji tudi vzdevek Prašička. Ko je v zrelih letih prvič vstopila v Mariborsko sodišče, polna spoštovanja in pričakovanja, jo je eden izmed sodnikov ogovoril: “Kaj pa vi tukaj počnete s takšnim priimkom”? Z njim se zelo poistoveti. Vedno se trudi za pravično sodbo in pomoč ljudem. Ko si jo ljudje izbirajo za odvetnico, ji takoj povedo, da jim je všeč že zaradi priimka in ji zato zaupajo. Ne pomni primera, da bi ravnala nepravično, je pa kot otrok kdaj pa kdaj priredila resnico. Zdaj ji pravica pomeni vse.  
3/12/20184 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Živa Juha

Ime Živa Juha ji je izbral oče, ker mu je bilo všeč. Starša se pravzaprav sploh nista obremenjevala s to kombinacijo in se tudi zdaj ne. Ljudje pa so nad njenim imenom zelo navdušeni. Kljub temu, da ji je ime všeč, si je v mladosti vedno želela biti Rebeka. Pravi, da je sama pravo nasprotje temu imenu – je mirna in tihe narave.Celo mladost si je želela postati RebekaIme Živa Juha ji je izbral oče, preprosto, ker mu je bilo všeč. Starša se pravzaprav sploh nista obremenjevala s to kombinacijo in se tudi zdaj ne. Ljudje pa so nad njenim imenom zelo navdušeni. Kljub temu, da ji je ime všeč, si je v mladosti vedno želela biti Rebeka. Pravi, da je pravo nasprotje temu imenu – je mirna in tihe narave.  
3/5/20184 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Drago Zdravje

Drago Zdravje živi na obrobju Ljubljane. Ima nekaj čez 80 let, po poklicu je bil elektromehanik in kinooperater. Ime mu je nagajalo le v osnovni šoli, če je učiteljica začela ocenjevati s konca redovalnice. Nanj je zelo ponosen, saj na njegov račun doživi veliko zabavnih interakcij: ko se predstavlja, ko se sreča s sosedom, še posebej pa, ko obišče svojo zdravnico!Najbolj mu je všeč, ko zaradi svojega imena zabava svojo zdravnicoDrago Zdravje živi na obrobju Ljubljane. Ima nekaj čez 80 let, po poklicu je bil elektromehanik in kinooperater. Ime mu je nagajalo le v osnovni šoli, če je učiteljica začela ocenjevati s konca redovalnice. Nanj je zelo ponosen, saj na njegov račun doživi veliko zabavnih interakcij: ko se predstavlja, ko se sreča s sosedom, še posebej pa, ko obišče svojo zdravnico!
2/26/20183 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Metka Janko

Ime ji je izbrala sestra, saj se ji je zdelo zabavno, da bo njeni mlajši sorodnici ime Metka Janko. Šele ko je prišla na srednjo šolo, so se začeli ljudje šaliti na njen račun. Še posebej učiteljici se je zdelo zelo zabavno, da sta bila v razredu kar dve dijakinji z imenom po literarnem liku: Metka Janko in Matkova Tina. Poleg dobre volje pa je zaradi imena imela tudi težavo pri ustvarjanju računa za elektronsko pošto. Ime ji je nadvse všeč. Ne bo ga spremenila niti, ko se bo poročila!Študentka arhitekture, ki si želi zgraditi hišico iz sladkorjaIme ji je izbrala sestra, saj se ji je zdelo zabavno, da bo njeni mlajši sorodnici ime Metka Janko. Šele ko je prišla na srednjo šolo, so se začeli ljudje šaliti na njen račun. Še posebej učiteljici se je zdelo zelo zabavno, da sta bila v razredu kar dve dijakinji z imenom po literarnem liku: Metka Janko in Matkova Tina. Poleg dobre volje pa je zaradi imena imela tudi težavo pri ustvarjanju računa za elektronsko pošto. Ime ji je nadvse všeč. Ne bo ga spremenila niti, ko se bo poročila!
2/19/20184 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Ajda Žitnik

Ajda Žitnik, računovodja iz Ljubljane, ki je hvaležna, da se ni rodila zdaj, ko so vse eko- in biomoke zelo popularne. Ime ji je izbrala ”mami”, na katero je bila najprej zelo jezna. V osnovni šoli je bila namreč že skoraj vsaka vrsta žita – od pšenice do koruze. Zdaj ima ime zelo rada – ker je posebno, ker je posebna kombinacija in ker sta njeni začetnici AŽ. Pravi, da otroku nikoli ne bi dala imena po žitu, saj noče, da bi imel enake izkušnje kot ona. Če bi se poročila, bi svoj priimek obdržala, saj je ta kombinacija njej in njenim prijateljem zelo všeč.Hvaležna je, da se ni rodila zdaj, ko so vse bio- in ekomoke zelo popularneAjda Žitnik, računovodkinja iz Ljubljane, ki je hvaležna, da se ni rodila zdaj, ko so vse eko- in biomoke zelo popularne. Ime ji je izbrala mami, na katero je bila najprej zelo jezna. V osnovni šoli je bila namreč že skoraj vsaka vrsta žita – od pšenice do koruze. Zdaj ima ime zelo rada – ker je posebno, ker je posebna kombinacija in ker sta njeni začetnici AŽ. Pravi, da otroku nikoli ne bi dala imena po žitu, saj noče, da bi imel enake izkušnje kot ona. Če bi se poročila, bi svoj priimek obdržala, saj je ta kombinacija njej in njenim prijateljem zelo všeč.    
2/12/20184 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Maja Čebela

Njeno rojstno ime je Maja Čebela. Med drugim je mama, profesorica na srednji šoli in nekdanja sošolka Jake Racmana. V mladih letih so ji sovrstniki večkrat zapeli pesem iz risanke čebelica Maja – tolikokrat, da se ji je ta že uprla. Tradicijo petja pesmi so nato prevzeli njeni dijaki. Ko jih je prosila, naj že odnehajo, so začeli prepevati pesem Čebelar. Zgodilo se ji je tudi že, da so se ljudje smejali njenemu imenu, saj niso vedeli, da je še vedno v prostoru.Profesor jima ni verjel in je zahteval osebne izkaznice kot dokaz, da sta z Jako Racmanom resnično v isti učilniciNjeno rojstno ime je Maja Čebela. Med drugim je mama, profesorica na srednji šoli in nekdanja sošolka Jake Racmana. V mladih letih so ji sovrstniki večkrat zapeli pesem iz risanke čebelica Maja – tolikokrat, da se ji je ta že uprla. Tradicijo petja pesmi so nato prevzeli njeni dijaki. Ko jih je prosila, naj že odnehajo, so začeli prepevati pesem Čebelar. Zgodilo se ji je tudi že, da so se ljudje smejali njenemu imenu, saj niso vedeli, da je še vedno v prostoru.
2/5/20184 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Modra Cunja Gorela

Sveti trije kralji ali sveti trije modri so dan, na katerega se je rodila Modra Cunja. Zaradi imena se je skozi življenje srečevala z veliko problemi. Profesorica je mislila, da se iz nje norčuje, niso je pustili vpisati na matičnem uradu in prav tako je niso pustili čez mejo v Tunizijo. Ko se je pozneje poročila, je postala Modra Cunja Gorela, po primorsko, od koder prihaja, bi to bilo ”plava štraca zgorela”.Zaradi imena je niso hoteli vpisati na matičnem uraduSveti trije kralji ali sveti trije modri so dan, na katerega se je rodila Modra Cunja. Zaradi imena se je skozi življenje srečevala z veliko problemi. Profesorica je mislila, da se iz nje norčuje, niso je pustili vpisati na matičnem uradu in prav tako je niso pustili čez mejo v Tunizijo. Ko se je pozneje poročila, je postala Modra Cunja Gorela, po primorsko, od koder prihaja, bi to bilo ”plava štraca zgorela”.
1/29/20184 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Baraba Adrijan

Ime mu je Adrijan Baraba, prihaja z Ankarana in dela na banki. Na vseh službenih sestankih, razgovorih s strankami in sodelavci je njegov priimek tisti, ki v delavno okolje prinese obilico smeha. Baraba trdi, da je bil v osnovni šoli ne glede na vse vedno vprašan, saj je profesoricam takoj padel v oči. Danes mu ime ne dela preglavic, pravzaprav je nanj zelo ponosen in se z njim rad pohvali: “Ime mi zelo paše. Itak, da sem baraba, to piše v dokumentu!”Dela na banki in pravi, da je veliko bolje, če ljudem priznaš, da si barabaIme mu je Adrijan Baraba, prihaja iz Ankarana in dela na banki. Na vseh službenih sestankih, razgovorih s strankami in sodelavci je njegov priimek tisti, ki v delovno okolje prinese obilico smeha. Baraba trdi, da je bil v osnovni šoli ne glede na vse vedno vprašan, saj je profesoricam takoj padel v oči. Danes mu ime ne dela preglavic, pravzaprav je nanj zelo ponosen in se z njim rad pohvali: “Ime mi zelo paše. Itak, da sem baraba, to piše v dokumentu!”    
1/22/20184 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Pšenica

Ime ji je Pšenica Kovačič, njeni sestri pa Kresnica. Kot majhni deklici sta imeli psički Kajo in Pio in večkrat sta si želeli, da bi se zako imenovali onidve. Pšenica je imela zaradi imena fobije pred javnimi nastopi, pozneje pa ga je uporabila za prebijanje ledu. Zaradi neprijetnih trenutkov si je želela vseh mogočih drugih imen: Nike, Anita, Princesa Zafira … Na gluten sicer ni alergična, so jo pa že testirali, ker so sumili, da je alergična na pšenico. Sedaj ji je ime zelo všeč, še posebej, če jo kdo pokliče gospa Pšenica!V otroštvu so jo zdravniki poslali na alergološko testiranje, saj so mislili, da je alergična na pšenicoIme ji je Pšenica Kovačič, njeni sestri pa Kresnica. Kot majhni deklici sta imeli psički Kajo in Pio in večkrat sta si želeli, da bi se tako imenovali onidve. Pšenica je imela zaradi imena fobije pred javnimi nastopi, pozneje pa ga je uporabila za prebijanje ledu. Zaradi neprijetnih trenutkov si je želela vseh mogočih drugih imen: Nike, Anita, Princesa Zafira … Na gluten sicer ni alergična, so jo pa že testirali, ker so sumili, da je alergična na pšenico. Sedaj ji je ime zelo všeč, še posebej, če jo kdo pokliče gospa Pšenica!
1/15/20183 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Kaj Jež

Kaj Jež je postal zato, ker sta si starša želela kratko ime, Gaj in Maj pa jima nista dišala. Šele pozneje sta ugotovila, da je ime samo lahko razlog za številne, večinoma zabavne, zagate. Tako se Kaj nemalokrat znajde v situaciji, ko prijatelji v družbi uporabijo besedo ”kaj” kot vprašalnico, on pa se seveda nanjo odzove. Tudi pri predstavljanju z novimi ljudmi so zanj nerazumljivi trenutki nekaj vsakdanjega. Pogosto po tem, ko se predstavi s polnim imenom, sogovorniki odgovorijo, kaj jedo. Rad ima žival, ki jo nosi v svojem priimku. Pravzaprav si je kot otrok želel ježa, ki bi ga poimenoval Kaj. Bila bi zabaven duet – Kaj Jež in jež Kaj. Staršem je hvaležen za ime, saj je unikatno in ga je težko pozabiti.Ko se predstavi s svojim imenom, mu ljudje odgovorijo, kaj jedoKaj Jež je postal zato, ker so si starši želeli kratko ime, Gaj in Maj pa jim nista bila všeč. Šele pozneje sta oče in mati ugotovila, da je ime samo lahko razlog za številne, večinoma zabavne zagate. Tako se Kaj velikokrat znajde v položaju, ko prijatelji v družbi uporabijo besedo ”kaj” kot vprašalnico, on pa se seveda nanjo odzove. Tudi pri predstavljanju z novimi ljudmi so zanj nerazumljivi trenutki nekaj vsakdanjega. Pogosto po tem, ko se predstavi s polnim imenom, sogovorniki odgovorijo, kaj jedo. Rad ima žival, ki jo nosi v svojem priimku. Pravzaprav si je kot otrok želel ježa, ki bi ga poimenoval Kaj. Bila bi zabaven duet – Kaj Jež in jež Kaj. Staršem je hvaležen za ime, saj je unikatno in ga je težko pozabiti.
1/8/20184 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Marjetica Čebela

Nekega dne se je noseča gospa Čebela iz Borovnice sprehajala po travniku. Navdušena nad pogledom na rože se je odločila, da bo svoji hčerki podarila ime Marjetica. Tako je naša sogovornica postala Marjetica Čebela iz Borovnice. Kot najstnici ji ime ni preveč dišalo, sedaj pa ji je zelo všeč, saj je del njene identitete. V tujini imajo težave z izgovarjanjem njenega imena, zato se tujcem vedno predstavi kot Daisy Bee from Blueberry! Je marljiva kot čebela in pravi, da ne bo nikoli ovenela.Doma je v Borovnici, v tujini je poznana kot Daisy Bee from BlueberryNekega dne se je noseča gospa Čebela iz Borovnice sprehajala po travniku. Navdušena nad pogledom na rože se je odločila, da bo svoji hčerki podarila ime Marjetica. Tako je naša sogovornica postala Marjetica Čebela iz Borovnice. Kot najstnici ji ime ni preveč dišalo, sedaj pa ji je zelo všeč, saj je del njene identitete. V tujini imajo težave z izgovarjanjem njenega imena, zato se tujcem vedno predstavi kot Daisy Bee from Blueberry! Je marljiva kot čebela in pravi, da ne bo nikoli ovenela.
12/11/20173 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Rok Poteko

Rok Poteko je mladi ekonomist iz Celja. Njegova mama ni razmišljala, kaj se bo zgodilo, ko bo svojemu sinu dala ime Rok. Tudi njegova babica je za hudomušno kombinacijo izvedela šele ob nedeljskem kosilu, ko je imel 15 let. V rosnih letih svojega imena ni maral, saj mu je povzročalo kopico preglavic in neprijetnih situacij. V srednji šoli je profesorica mislila, da se iz nje norčuje, ko se ji je predstavil in že takoj je dobil črno piko. Danes je z njegovim imenom povezano veliko zabavnih prigod, pravi, da ga velikokrat uporabi tudi za prebijanje ledu pri pogovoru z dekleti. Prijatelji ga sprašujejo, kako je mogoče, da se njegov oče ukvarja z mesninami, sinu je pa rok poteko?Kot otrok se je spopadal z veliko težavami, danes pa svoje ime uporablja za prebijanje leduRok Poteko je mladi ekonomist iz Celja. Njegova mama ni razmišljala, kaj se bo zgodilo, ko bo svojemu sinu dala ime Rok. Tudi njegova babica je za hudomušno kombinacijo izvedela šele ob nedeljskem kosilu, ko je imel 15 let. V rosnih letih svojega imena ni maral, saj mu je povzročalo kopico preglavic in neprijetnih položajev. V srednji šoli je profesorica mislila, da se iz nje norčuje, ko se ji je predstavil in že takoj je dobil črno piko. Danes je z njegovim imenom povezano veliko zabavnih prigod, pravi, da ga velikokrat uporabi tudi za prebijanje ledu pri pogovoru z dekleti. Prijatelji ga sprašujejo, kako je mogoče, da se njegov oče ukvarja z mesninami, sinu je pa rok ‘poteko’?  
12/4/20174 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Peter Klepec

Peter Klepec je filozof. Pravi, da je njegova mama zelo dobro vedela, kaj dela, ko mu je izbirala ime. Meni namreč, da vsako ime v sebi zgošča predstave in želje staršev o tem, kakšen naj bi otrok bil. “Mandat tega literarnega lika mi je bil položen na pleča. Ni najbolj enostavno, se trudim.” Zadnje čase se mu velikokrat dogaja, da ga prijatelji napadajo, saj se na Twitterju anonimni uporabniki prijavljajo z njegovim imenom in se vključujejo v politične debate. Pravi Peter Klepec pa sploh nima Twitter računa.Ljudje se na družabnih omrežjih prijavljajo z njegovim imenom in komentirajo politično dogajanjePeter Klepec je filozof. Pravi, da je njegova mama zelo dobro vedela, kaj dela, ko mu je izbirala ime. Meni namreč, da vsako ime v sebi zgošča predstave in želje staršev o tem, kakšen naj bi otrok bil. “Mandat tega literarnega lika mi je bil položen na pleča. Ni najbolj enostavno, se trudim.” Zadnje čase se mu velikokrat dogaja, da ga prijatelji napadajo, saj se na Twitterju anonimni uporabniki prijavljajo z njegovim imenom in se vključujejo v politične debate. Pravi Peter Klepec pa sploh nima odprtega računa na Twitterju.
11/27/20174 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Peter Pan

Peter Pan živi v Sloveniji, čeprav zaradi svojega dela, vožnje kamiona, veliko časa preživi v tujini. Ime mu je izbrala mamina prijateljica, za kar ji je nadvse hvaležen. O njem govori z velikim navdušenjem. Pravi, da popestri povsem običajne dni. Ko je bil še otrok, je zaradi imena od policista dobil klofuto. Prepričan je namreč bil, da se iz njega norčuje. Zgodilo se mu je tudi že, da so mu na meji strgali potni list, ker so menili, da je ponarejen. Niti Facebook mu ne verjame. Prijava z imenom Peter Pan je namreč nemogoča.Zaradi imena je od policista prejel klofuto, bil je namreč prepričan, da se iz njega norčujePeter Pan živi v Sloveniji, čeprav zaradi svojega dela, vožnje kamiona, veliko časa preživi v tujini. Ime mu je izbrala mamina prijateljica, za kar ji je nadvse hvaležen. O njem govori z velikim navdušenjem. Pravi, da popestri povsem običajne dni. Ko je bil še otrok, je zaradi imena od policista dobil klofuto. Prepričan je namreč bil, da se iz njega norčuje. Zgodilo se mu je tudi, da so mu na meji strgali potni list, ker so menili, da je ponarejen. Niti Facebook mu ne verjame. Prijava z imenom Peter Pan je namreč nemogoča.
11/20/20174 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Zlati Klun

Zlati Klun je nekdanji nogometaš in član legendarne skupine Bumerang, sedaj pa aktiven bobnar pri bandu Karamela. Pravi, da mu je ime pravzaprav zelo všeč. “Je simpatično, kratko, bogato in zlato – v eni besedi ponuja vse odgovore, ki so del mene.”Nekoč so po njem želeli poimenovati glasbene nagrade, ki so pozneje postale zlati peteliniZlati Klun je nekdanji nogometaš in član legendarne skupine Bumerang, zdaj pa dejaven bobnar pri bandu Karamela. Pravi, da mu je ime pravzaprav zelo všeč. “Je simpatično, kratko, bogato in zlato – v eni besedi ponuja vse odgovore, ki so del mene.”
11/13/20174 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Rej Ban

Rej Ban je gimnazijec, športnik in vnuk Iva Bana. Njegovi babici je ime Ban Ana. Starša sta pri izbiri imena sledila pravilu, da ima vsak v družini ime, sestavljeno iz treh črk. Ko so nekega dne s prijatelji zavili v optiko, je zaradi svojega imena dobil 40% popust pri nakupu očal. Pravi, da mu pomaga tudi pri osvajanju deklet.V optiki je zaradi imena pri nakupu sončnih očal dobil popust, pomaga pa mu tudi pri osvajanju dekletRej Ban je gimnazijec, športnik in vnuk Iva Bana. Njegovi babici je ime Ban Ana. Starši so pri izbiri imena sledili pravilu, da ima vsak v družini ime, sestavljeno iz treh črk. Ko so nekega dne s prijatelji zavili v optiko, je zaradi svojega imena dobil 40-odstotni popust pri nakupu očal. Pravi, da mu pomaga tudi pri osvajanju deklet.
11/6/20173 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Ksenja Zamuda

Na radijski intervju je zamudila. Zamudila je tudi pri oddaji pomembne razpisne dokumentacije. Piše se Zamuda. To je resnična zgodba njenega imena.Zamudila na radijski intervju in pri oddaji razpisne dokumentacije, pristajal pa bi ji tudi priimek VeselKsenja Zamuda prihaja iz Kamnika. Načeloma ne zamuja, tokratni intervju je bil izjema, pojasnjuje. Zamočil naj bi taksist, ki ni prišel pravočasno. V mladosti je imela fanta, ki se je pisal Vesel. Pravi, da bi ji ta priimek bolj pristajal.
10/30/20174 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

Moje ime je Jaka Cepec

Ko je v študentskih letih naročil pico, mu je niso dostavili, saj so menili, da se iz njih norčuje.Ko je v študentskih letih naročil pico, mu je niso dostavili, saj so menili, da se iz njih norčujeJaka Cepec je profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti. Študentje ga najraje naslavljajo z “gospod Jaka”. Svojega priimka ne bi spreminjal, ker mu je všeč, pravi pa tudi, da nenavaden priimek prinaša določene prednosti.
10/23/20172 minutes, 59 seconds