Winamp Logo
IJzige Tongen Cover
IJzige Tongen Profile

IJzige Tongen

Dutch, Sports, 1 season, 34 episodes, 14 hours, 31 minutes
About
In de podcast IJzige Tongen bespreken oud-schaatsers Bart Veldkamp en Ben van der Burg memorabele schaatswedstrijden, bijzondere schaatstijden en blikken ze vooruit op grote toernooien. Nu in je favoriete podcast app.
Episode Artwork

Een rel, we hebben een de zamboni-ijshardheid-rel!

De IJzige Tongen bespreken de rel die Nils van der Poel veroorzaakte door schande te spreken over de Nederlandse ijslobby. Ook komen Kees van Kooten en Wim de Bie langs. Luisteren dus! Van der Poel sprak grote woorden als 'corruptie' en 'gruwel' doordat een Nederlandse bewegingswetenschapper zegt te lobbyen bij de ijsmeester om het ijs harder te maken. Ook staan we stil bij de corona, het shorttrack. 'Wat een 1500 meter' en het doorgaan van Kjeld Nuis tot Milaan. See omnystudio.com/listener for privacy information.
2/9/202220 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

‘Voor Goud laat je je alles welgevallen’

Een week voor de spelen bezigen Bart Veldkamp en Ben Van der Burg een vlijmscherpe analyse van de stand van schaatssport. Ze kijken naar de geschiedenis. Welke schaatsers van het WK junioren in 1986 zijn legendarisch geworden? Ze kijken naar het heden. Welke schaatsers van het WK schaatsen voor junioren 2022 zullen legendarisch worden? En ze kijken naar de nabije toekomst. De Olympische Spelen in Beijing met alle corona maatregelen op een prachtige ijsbaan prepareren onze helden zich voor hun ultieme droom: goud. En dan maken ze nog ruzie ook. See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/30/202226 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

Fundamentele schaatswetten

De wereldbekerwedstrijd in Calgary triggerde Bart Veldkamp en Ben van der Burg om over de meeste fundamentele schaatswetten te praten. Moet je bij de start direct wegrijden of wegrennen? Moet je een 1500 meter zo vlak mogelijk rijden of erin knallen? In welke mate moet je alleen bochten rijden? Door het sterke optreden van de Russen, de Amerikaan Jordan Stolz en Joey Mantia ontstond een deze IJzige tongen een discussie waar schaatsers aan moeten voldoen willen ze het maximale uit die rondjes halen. Ook worden deze week Ronald Mulder, Nils van der Poel, Bert Hoolwerf en vele anderen tot het bot geanalyseerd...See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/13/202128 minutes, 18 seconds