Winamp Logo
Ihan pihalla Cover
Ihan pihalla Profile

Ihan pihalla

Finnish, Current Events, 1 season, 24 episodes, 11 hours, 5 minutes
About
Ihan pihalla vie ajatukset kohti viikonloppua harrastuksiin ja vapaa-aikaan, suoraan tapahtumien keskelle torstaisin klo 18.03-21.00 Yle Radio Suomi.
Episode Artwork

Ihan pihalla: Maistuuko ruoka paremmalta, jos siihen liittyy kokonainen tarina?

Lähiruoka, makumatkailu, ruoan eettisyys ja esteettisyys. Voiko ravintolahetki olla monen aistin tunne-elämys, vai onko sellainen vain pienen piirin hienostelua? Maistuuko ruoka paremmalta, jos siihen liittyy kokonainen tarina? Ihan pihalla -lähetyksen vieraina ovat tuoreen ruokaretki.fi -yhteisöblogin kantavat voimat, Antti Huttunen ja Milla von Konow. Juontajana Justus Laitinen.
1/26/201735 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Kauko Röyhkä: En suostu ukkoutumaan, vaikka ikä lisääntyy

Kauko Röyhkä "steppaili" itsensä -80 luvulla suomalaisten sydämiin, niin kirjoillaan kuin musiikillaankin. Suomen satavuotisen taipaleen kunniaksi Ylen kirjallisuustoimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen valitsivat 101 kirjaa Kirjojen Suomi -listalle ja tällä listalla on myös Röyhkän esikoisromaani Tien laidalla Waterloo. Kirjailija Röyhkä on kovin otettu tästä tunnustuksesta. Ihmisten mielikuviin on painunut nuori, majavalakkiselle tytölle flirttaileva Kauko Röyhkä. Olga Ketonen matkasi Turkuun selvittämään, millainen kuva silmiin piirtyy tämän vuosikymmenen Kauko Röyhkästä.
1/12/201722 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vanhemmuustaidoista ja lasten kasvatuksesta

Olga Ketosen vieraana on kasvatuskouluttaja Piia Karjalainen. Hän puhuu aikuisuuden puolesta ja antaa ohjeita sekä vanhemmille että isovanhemmille. Kolme pikaohjetta: Kehu lastasi siitä, mitä haluat nähdä enemmän. Vietä lapsesi kanssa kiireetöntä aikaa. Pohdi lapsesi kanssa ratkaisuja pulmiin.
1/5/201732 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vieraana Suomi100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen

Suomi täyttää 100 vuotta ja juhlat ovat alkamassa. Miten Suomi juhlii? Tuleeko juhlista hartaat ja juhlavat vai iloiset ja riehakkaat? Mitä me juhlimme, kun juhlimme 100-vuotiasta Suomea? Vieraana Suomi100-hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen. Juontajana Olga Ketonen.
12/29/201631 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Saako mies panostaa pukeutumiseen?

Linnan juhlien tyylikkäimmäksi pukeutujaksi valittiin mies! Olemmeko siis saapuneet aikaan, jossa mieskin saa panostaa pukeutumiseensa? Vieraana tyyliniekka Matti Airaksinen. Juontajana Marko Miettinen.
12/15/201634 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vieraana sankaruudesta kirjoittanut Taina West

Itsenäisyyspäivän jälkeisissä tunnelmissa paneudutaan suomalaisiin sankareihin. Nyt jos koskaan tarvitsisimme sankareita. Millaisia ovat suomalaiset sankarit ja mistä he löytyvät? Miten rohkeus kuuluu sankaruuteen? Olga Ketosen vieraana suomalaisesta sankaruudesta kirjoittanut Taina West.
12/8/201635 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vieraana feministisen puolueen Katju Aro

Nyt puhutaan feminististä politiikkaa. Onko Suomessa tarvetta feministiselle puolueelle? Olga Ketonen selvittää asiaa viralliseksi puolueeksi pyrkivän Feministisen puolueen puheenjohtajan Katju Aron kanssa. Joko kannattajakortit ovat kasassa? Juontajana Olga Ketonen.
12/1/201632 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Matti Ijäs: Näen ihmisissä enemmän valoa kuin nuorempana

Ohjaaja Matti Ijäs keskustelee Olga Ketosen kanssa muun muassa rakkaudesta, lähimmäisistä ja moraalista. Matti Ijäs tunnetaan mm. elokuvistaan Katsastus ja Painija. Uusia ohjauksia nähdään Kotkatsomo-sarjassa TV1:ssä tammikuussa 2017. Niiden teeman on rakkaus. Kuva: Seppo Sarkkinen/Yle Kuvapalvelu
11/17/201636 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Unto Hämäläinen: Politiikassa puhutaan niin totta kuin voidaan

Mitä miettii maaliskuussa eläkkeelle jäävä Helsingin sanomien politiikan toimittaja Unto Hämäläinen, kun kuuluisa Perässähiihtäjä-blogi on tullut päätökseensä tänään ja maailman mahtavimpaan virkaan on valittu Donald Trump. Juontajana Olga Ketonen.
11/10/201640 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Kenen tietoon voi luottaa?

Miksi saamme erilaisia tutkimustuloksia samasta aiheesta? Netissä oikeaa ja väärää tietoa on hankala erottaa, eikä kansallisiin auktoriteetteihin enää uskota. Kuka tästä kaikesta tietää? Olga Ketosen vieraaksi saapuu aiheesta juuri kirjan julkaissut tiedeviestinnän maisteri Tiina Sarja.
10/27/201637 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vieraana käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Jokela

Mistä aiheista näytelmiä pitää tehdä? Kuinka poliittista teatteri on Suomessa? Olga Ketosen vieraana käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Jokela.
10/20/201640 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Onko suru lahja?

Puhetta surusta ja surun kokemisesta. Olga Ketosen vieraaksi saapuu surun kokemisesta väitöskirjansa tehnyt ja surusta paljon tietävä Mari Pulkkinen. Kuinka suru tulee kohdata? Onko suru lahja?
10/13/201637 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vieraana Riikka Aaltonen Eränkävijät-sarjasta

TV1:ssä alkaa 2.10. uusi Eränkävijät-sarja, jossa seurataan intohimoisten eränkävijöiden tarinaa metsästyksen ja kalastuksen parissa. Yksi heistä on Lievestuoreelta kotoisin oleva kalastukselle sielunsa menettänyt Riikka Aaltonen. Mikä kalastuksessa kiehtoo kaupungista maalle muuttanutta nuorta naista? Juontajana Olga Ketonen.
9/29/201625 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vieraana huippusuunnittelija Sasu Kauppi

Pitääkö edelleen paikkansa, että me suomalaiset olemme tennissukkaisia lökäpöksyjä? Jos pitää, niin voisiko se olla valttimme? Lökäpöksyistä ja muustakin puhutaan, kun maailmantähdille muotia suunnitellut Sasu Kauppi saapuu Olga Ketosen vieraaksi.
9/22/201635 minutes, 57 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Mitä sketsihahmot kertovat meistä?

Onks Viljoo näkyny? Puhetta sketsihahmoista, jotka ovat jääneet suomalaisten muistiin. Samalla ne paljastavat meistä jotain sellaista, josta mielellään vaietaan. Meneekö kaikki firman piikkiin, kun Olga Ketosen vieraaksi saapuu Sketsofrenia-kirjan kirjoittaja Susan Heikkinen.
9/15/201636 minutes, 36 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Miten pelastan maailman? Vieraana Saara Kankaanrinta

Pelastuuko maailma lannotteita kierrättämällä? Tai pelastuuko edes maatalous? Vieraana Soilfoodin perustaja ja hallituksen jäsen Saara Kankaanrinta. Juontajana Olga Ketonen.
9/1/201635 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Vieraana CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie

Suomalaisilla on vahvaa osaamista kansainvälisten kriisien ratkaisijoina. Siinä me olemme hyviä. Miten kriisit ratkaistaan ja mitä se maksaa meille suomalaisille? Vieraana konfliktiratkaisujärjestö CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie. Juontajana Maija Salminen.
8/11/201625 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: "Täytyy olla tietoinen riskeistä ja uhkista, mutta terveellä tavalla"

Järkkyykö turvallisuutemme, kun joka päivä kuulemme uutisista erilaisista väkivaltaisuuksista, jotka kohdistuvat täysin ulkopuolisiin ihmisiin? Onko Suomessa turvallista? Maija Salmisen vieraana Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen, jonka mielestä valtaapitävien pitäisi antaa kansalaisille enemmän toivoa kuin epätoivoa.
8/4/201624 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Miksi minulla on näin paljon kaikkea tarpeetonta?

Miksi me keräämme tavaroita? Joko liiasta materiasta on tullut taakka? Vieraana ammattijärjestäjä ja ratkaisukeskeinen neuropsykologinen valmentaja Eveliina Lindell, jonka mukaan tavaroiden sisältämät tarinat vaikeuttavat niistä luopumista. Juontajana Maija Salminen.
7/28/201623 minutes, 29 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Jari-Matti Latvala valmiinaa uuteen kauteen

Vuonna 2002 - vain 17-vuotiaana - Jari-Matti Latvala otti askeleen kohti rallin ammatilaisuutta. Marko Miettinen tapasi Latvalan vajaa viikko ennen kauden 2015 MM-sarja avausosakilpailua, Monte Carlo -rallia. Haastattelu kuultiin Ihan pihalla -lähetyksessä 22.1.2015. Kuva: EPA
1/22/201511 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Rokkaava ruokablogisti Mikko Kosonen

Kitaristi Mikko Kosonen oli ensin kulinaristi, sitten rokkari ja lopulta myös ruokablogisti. Ihan pihalla -ohjelman toimittaja Marko Miettinen tapasi Mikon lounaalla, ja he pohtivat mm. mausteiden syvyyttä. Mikko Kosonen toivoo, että lapset saisivat ravintoloissa laadukasta ruokaa eli puolitettuja aikuisten annoksia eikä vain hampurilaisia ja nauravianakkeja.
1/15/201511 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Sikke Sumari ei halua motkotusta ruokapöytään

Tv-kokki Sikke Sumari neuvoo, miten perheen ruokailuhetkestä tehdään miellyttävä ja miten lapsia voi kasvattaa sietämään outoja makuja. Keittiön monitaituri Sikke Sumari oli Ihan pihalla ohjelmassa Maija Salmisen vieraana torstaina 15.1.
1/15/20151 minute, 27 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Petteri Summanen huumorin rajoista

Petteri Summanen laskee, että hän on kirjoittanut kuuteen tv-ohjelmaan yhteensä 900 sketsiä. Huumorin ja komedian rajoja hän on koetellut eri ohjelmissa eri tavoin. Pariisisissa tehty terrori-isku satiirilehteä vastaan hämmentää häntä. Summanen oli Maija Salmisen vieraana Ihan pihalla -ohjelmassa 8.1.
1/8/20152 minutes, 28 seconds
Episode Artwork

Ihan pihalla: Jumppahullu Niina Nevalainen

Niina Nevalainen on kolmen lapsen äiti, joka päivätyönään tekee kokin hommia. Toisena työnään hän vetää 17 ryhmäliikuntatuntia viikossa. Niina on jumppahullu, joka on pudottanut painoaan lähes oman painonsa verran. Häntä haastatteli Ihan pihalla -ohjelmaan Marko Miettinen.
1/8/201512 minutes, 26 seconds