Winamp Logo
Igaz történetek – Podcaster.hu Cover
Igaz történetek – Podcaster.hu Profile

Igaz történetek – Podcaster.hu

Hungarian, Performing arts, 1 season, 83 episodes, 1 day, 13 hours, 32 minutes
About
Mindenkinek vannak sorsfordító, képtelen, mulatságos vagy megható történetei.
Episode Artwork

#82 Menekülés a szabadságba – Alberto Jimenez

Ez a történet egy kubai fiatalemberről szól, aki a nyolcvanas években Debrecenben járt egyetemre, és arról álmodozott, hogy nem tér vissza Kubába, hanem Kanadában vagy az Egyesült Államokban fog élni. Ennek a tervnek a megvalósítása kubai állampolgárként, 1988-ban egyáltalán nem volt egyszerű. 
7/16/202412 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#81 Egy reménytelen szerelem szomorú története – Garaczi László

Egy éjjel megálmodott jelenet másnap megtörtént a valóságban. De ez a történet ennél sokkal többről szól: egy fiatalember viszonzatlan szerelméről. Zene: FIVE OF A KIND – Density & Time (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
7/10/202426 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#80 Egy jó döntés – Eckhardt Gábor

Egy nemzetközileg elismert zongoraművész, aki ugyanakkor kitűnő előadásokat is tart zenéről, zenélésről, és évtizedeken át zenészek generációit oktatja – ritka teljesítmény. Hogy fiatalon ebbe a párhuzamos karrierbe bele merjen vágni, ahhoz egy merész döntés és a mestere bíztatása kellett.
7/3/202425 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#79 Szemtől szemben – Sipaki Annamária

Mi az első gondolatod, amikor rájössz, hogy a férjed megcsal? És mi a második? És hogyan tovább? Zene: Who’s Using Who – The Mini Vandals (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
6/18/202426 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#78 Egy kalandos nászút – Dr. Magyar Anna

Két fiatal megismerkedésük után fél évvel összeházasodik. Azon túl, hogy nagyon szerelmesek, igazából nem ismerik egymást. Egy váratlan helyzetekkel tűzdelt nászút aztán változtat ezen.
6/11/202420 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

#77 A helyes út? – Mujzer Péter

Egy gimnáziumi tanár móresre akart tanítani az osztályában egy baráti társaságot, egy „klikket.” Azonban a megkövetelt lojalitás ellenkezőjét érte el: bár a csoport szétesett, de a tagjai nem álltak be a sorba. Zene: Ceremonial Library – Asher Fulero (epizód), Bonfire – An Jone (téma)
6/5/202420 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

#76 Egy sorsdöntő mondat – Spitzer Gyöngyi, Soma Mamagésa

Egy lány kiskora óta eltökélten színésznő akar lenni. Ez egy pillanatig nem kérdés számára, mert úgy érzi, a színész hivatásra született, ez a sorsa. Mindent megtesz, hogy az álma valóra váljon, de aztán egy megjegyzés villámcsapásszerűen hasít belé, ami mindent megváltoztatott.
5/30/202419 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#75 Egy felejthetetlen ajándék – Pritz Péter

Ha egy igazán nagy ajándékkal meg akarod lepni imádott nagymamádat, milyen ajándékötletek jutnak eszedbe? Fényképalbum? Hétvégi wellness kikapcsolódás Hévízen? Egy szép retikül, amit mindig szeretett volna, de sajnálta rá a pénzt? Pritz Péter ennél sokkal kreatívabb és nagyvonalúbb volt az ő Nagyijához.
5/22/202423 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#74 Egy hétköznapi csoda – Zeisky-Nagy Zsuzsa

A podcast több történetében úgy tűnhet, hogy a véletlen, a szerencsés egybeesés fontos szerepet játszott. De ha utánagondolunk, ezekben nem a véletlen volt a fő mozgatóerő, hanem a történetmondó saját maga, mert nyitott volt a változásra, hallgatott egy belső hangra, engedett a hívásnak. Zene: Bonfire – An Jone
5/14/20240
Episode Artwork

#73 A végén minden kiderült – Kubicskó Sándor

Egy 11 éves kissrác a szülei holmijai közt kutakodva rátalál egy magnókazettára. Hamar rájön, hogy egy titokra bukkant. Egy örömteli, de egyben fájdalmas családi történet kellős közepén találja magát.  Zene: Wander – Emmit Fenn (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
5/7/202430 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

#72 Az élet megy tovább – Kőszegi Éva

Éva hosszú éveken át szeretett volna gyereket, amikor egy ideálisnak nem mondható kapcsolatban végül teherbe esett. A fontos, gondolta, hogy kisbabája lesz, és majd minden rendeződik. Élete legboldogabb időszakát élte át. Aztán a sorsa mégsem úgy alakult, ahogy remélte.
4/30/202431 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#71 Milyennek látod magad? – Bendefy Márta

Előfordult már, hogy meglepődtél azon, hogy mások hogy látnak téged? Egy elejtett megjegyzésből, egy dicséretből vagy éppen kritikából ráeszmélsz: dehát te nem ilyennek ismered magad! Zene: Song of Sadhana – Jesse Gallagher (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
4/23/202430 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#70 Egy életre szóló lecke – Illés Klára

Egy magunk mögött hagyott komoly betegség feladja a leckét, különösen akkor, ha az kisgyerekként esik meg velünk. Tanulunk-e belőle bármit is? Lesz-e következménye későbbi életünkre, amikor a rendkívüli helyzet, a kórház, a kezelés már csak emlék? Zene: No.5 The Day I Met Her – Esther Abrami (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
4/18/202421 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

#69 Az első sokkon túl – Buk Miklós

Hányszor fordítjuk el a tekintetünket, amikor egy erősen korlátozott képességű emberrel találkozunk. Nem a hasonlóságot, a közöst, hanem a különbséget vesszük észre bennük. Jobb esetben magunkban azt gondoljuk, „szegény, nem szeretnék a helyében lenni.” Zene: No.10 _A New Beginning – Esther Abrami (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
4/9/202419 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#68 Amikor mindent egy lapra teszel fel – Darázs Renáta

Egy fiatal lányt ígéretes egyetemi tanulmányai és szülei elvárásai a tanári hivatás felé terelik, de hirtelen megszólal egy belső hang, amelyik a művészi pálya felé hívja, és aminek nem tud ellenállni.  Zene: Bartók: Bölcsődal; Manuel de Falla: Altató – Darázs Renáta, Wilheim András (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
4/4/202429 minutes, 34 seconds
Episode Artwork

#67 Rosszul is végződhetett volna – Fejér Zsuzsa

Mennyi a felelőssége a pedagógusnak abban, hogy ha egy tinédzsert nyilvánosan úgy megaláz, hogy az kétségbeesésében egy végzetes lépésre szánja el magát? Zene: Vaquero Perdido – The Mini Vandals (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
3/27/202415 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#66 Lélek, jelenlét – Ilkei Enikő

Amikor váratlanul egy szélsőséges vagy veszélyes helyzetben találod magad, meglehet, hogy számodra is meglepő módon, nem gondolkozol, nem mérlegelsz, egyszerűen csak cselekszel.
3/12/202422 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#65 Félelem nélkül – Ecsedi Erzsébet

A félelem egész életünkben jelen van, ha akarjuk, ha nem. Nagy a jutalma annak, aki hajlandó szembe nézni saját félelmeivel.
3/6/202410 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

#64 Mit csinálnál, ha…? – Farkas Zsófi

Ezt az egyszerű kérdést tette fel Farkas Zsófinak egy barátnője, és az ő erre adott válasza megváltoztatta az életét. Zene: Orient – SefChol (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
2/27/202424 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#63 Egy családi titok – Vranik Roland

Kinek a családjában ne lennének titkok? Titkok, amiket a szülők hallgatnak el a gyerek elől háborúról, hűtlenségről, szégyenteljes esetekről, ballépésekről. Zene: Cruiser – Magic In The Other (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
2/21/202415 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

62. A véletlenek sorozata, 2. rész – Bolváry Réka

Réka történetének első része ott végződik, hogy nem tud kapcsolatba lépni Ilánnal, nem tudja neki elmondani, hogy terhes lett, így azt sem tudja vele megbeszélni, hogy eldöntötte, nem tartja meg kettejük szerelmének gyümölcsét.  Zene: Heart Strings – Coyote Hearing (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
2/14/202419 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#61 A véletlenek sorozata, 1. rész – Bolváry Réka

Hiszel a véletlenekben? Hiszel abban, hogyha akkor és ott, nem az és nem úgy történt volna, akkor minden másként alakul az életedben? Erről finoman szólva is megoszlanak a vélemények. Sokan vannak, akik azt gondolják, valójában nincsenek is véletlenek. Zene: Heart Strings – Coyote Hearing (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
2/7/202420 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#60 A büszkeség ára – Belányi József Öcsi

Milyen felelősséggel tartozunk egy másik ember sorsáért? Ez egy kérdés, amivel ritkán foglalkozunk, mert kényelmetlen, szorongató.  A másik iránt érzett felelősség kérdése persze a családon belül merül fel a legsürgetőbben. De mi van, ha egy távolabbi rokon, egy barát, egy volt szerető, a szomszéd, egy általunk személyesen nem is ismert ember vagy embercsoport kerül bajba? […]
1/31/202412 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#59 A nagy utazás – Lukács Luca

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor úgy érzed, változtatnod kell. Elutazol valahová, ami egyben belső utazást is jelent, hogy próbára tedd, megismerd önmagad.  Zene: Floating Home – Brian Bolger (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
1/25/20240
Episode Artwork

#58 Hogyan éled túl életed legnagyobb válságát? – Kenyeres István

 A barátod és üzlettársad elárul és kifoszt, kétgyerekes családfenntartóként pedig óriási nyomás alá kerülsz. Ebből hogy tudsz kijönni anyagilag, üzletileg, és főleg lelkileg? Zene: Dreamland – Aakash Gandhi (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
1/17/202423 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

#57 Jótevők – Földvári Gergely, Albrecht Tamás

A mindennapi életünk során hányszor vagyunk tanúi olyan eseményeknek, helyzeteknek, amiket helytelenítünk, esetleg fájlalunk, de mégsem teszünk semmit. Nem a mi dolgunk. Aztán váratlanul, néha magunkat is meglepve, jót teszünk valakivel, akihez addig semmi közünk nem volt. Zene: Flower song – Grego; Airport Lounge – Disco Ultralounge – Kevin MacLeod (epizód), Bonfire – An Jone […]
12/11/202324 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

#56 Amikor a világod megfordul – Mertz Tibor, Csanádi Judit

Egy váratlan esemény felforgatja az életed, és azt kérdezed magadtól hitetlenkedve: ez hogy történhet meg velem?Zene: No.4 Piano Journey – Esther Abrami; Waiting – Andrew Langdon (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
11/26/202331 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

#55 Igazából szerelem – Sántha Vera

Benne vagy egy kapcsolatban, ami nem jó, ami emészt. Telnek az évek, és egyre jobban érzed, hogy változtatnod kéne az életeden, de nem mersz. Félsz a kiszámíthatatlan jövőtől, az egyedülléttől, és ki tudja még, mi mindentől. Zene: Building Blocks – Nate Blaze (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
11/14/202324 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#55 Igazából szerelem – Sántha Vera

Benne vagy egy helyzetben, egy kapcsolatban, egy állapotban, ami nem jó, ami emészt. Telnek az évek, és egyre inkább érzed, hogy változtatnod kéne az életeden, de nem mersz. Félsz a kiszámíthatatlan jövőtől, az egyedülléttől, a pénztelenségtől és ki tudja még mennyi mindentől. Ez a történet arról szól, hogy érdemes kockáztatni, vállalni az ismeretlen jövőt a […]
11/12/20231 hour, 10 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

#54 A kedvesség ereje – Bodor Johanna

Ha az életed egy válságos időszakában, amikor a legsebezhetőbb vagy, valaki egy érzéketlen megjegyzést tesz rád, ami az elevenedbe vág, hogy reagálsz? A következő történet egy nehéz szülésre emlékszik vissza, de ennél sokkal többről szól.
10/30/202327 minutes, 51 seconds
Episode Artwork

#53 Fájdalomból művészet – Horváth M Judit, Rényi Ádám

Egy rendkívüli állapot, egy fenyegető helyzet gyakran sarkalja a művészt, a kreatív embert alkotásra. A kitűnő fotográfus, Horváth M Judit saját életének egy válságos időszakát örökítette meg, míg Rényi Ádámot a pandémia inspirálta, hogy íróvá váljon. Zene: Allégro – Emmit Fenn; Wind Riders – Asher Fulero (epizód), Bonfire – An Jone (téma)
10/16/202322 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#52 Egy haláleset margójára – Dr. Simon Gábor

A mai történet ritka bepillantást nyújt egy olyan világba, ami a legtöbbünk előtt ismeretlen. Az Egyesült Államokban élő magyar altató orvos, Dr. Simon Gábor nemcsak a műtőszobába visz magával, de bemutatja az amerikai egészségügy Magyarországon kevésbé ismert oldalait is. Zene: Hovering Thoughts – Spence (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
10/2/202319 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#51 Sors, véletlen vagy szerencse? – Keleti Éva, Bartal Csaba

Van egy pont az életedben, ami mindent megváltoztatott. Egy fontos felismerés, egy sorsdöntő találkozás, akár csak egy mondat, esetleg a siker vagy a kudarc élménye. Zene: Getz Me to Brazil – Doug Maxwell_Media Right Productions; Forget Me Not – E’s Jammy Jams (epizód), Bonfire – An Jone (téma)
9/18/202332 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

#50 Zsebi és Jack – Kovács Kristóf, Sztripszky Tamás

Akinek nincs kutyája vagy macskája, az bizonyára titkon a fejét rázza, ha valaki azt mondja neki, számára egy kis állat olyan mint egy családtag. Ez a két történet arról szól, egy ember vagy akár egy egész család élete mennyire összeforr egy kutyáéval. Zene: A Kiss For Amanda – DJ Williams; Spanish Moss – Chris Haugen […]
9/4/202334 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

#49 Mi lesz belőled?

Egy odavetett megjegyzés, egy jószándékú tanács sok fiatalt elbátortalaníthat, eltéríthet attól a jövőtől, életpályától, amit ő magának megálmodott. Gyakran nem nehéz meggyőzni őket arról, hogy nem elég rátermettek, nem elég tehetségesek, nincs esélyük. Zene: A Night Alone – TrackTribe (epizód); Bonfire – An Jone (téma)
8/21/202325 minutes, 25 seconds
Episode Artwork

48 Kiút a gödörből – Borsodi Balázs

Az életed egyik pillanatról a másikra összeomlik, és fogalmad sincs, hogyan tovább. Az egyetlen ember, aki kihúzhat a sötét gödörből, az te magad vagy. És mikor meghozod a döntést, hogy lépsz, hogy változtatsz, azt veszed észre, hogy a sors, az Isten, az univerzum, hívd ahogy akarod, a segítségedre siet. Zene: Slim To None – Jordan […]
8/13/202322 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#47 Tragikus hirtelenséggel – Szabóky Solya

Éljük az életünket, és nem gondolunk arra, hogy a sors teljesen kiszámíthatatlan.  A jövő héten vagy egy óra múlva történhet velünk valami, ami fölött nincs befolyásunk, és ami örökre megváltoztatja az életünket. Zene: To Loom Is to Love – The Mini Vandals (epizód); Bon Fire – An Jone (téma)
7/31/202329 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#46 Képben vannak – Hidvégi Éva, Fábián Évi

Kívülállóknak a kreatív emberek, művészek élete csupa öröm, mert hiszen milyen jó is nekik, abból élnek, amit szeretnek csinálni, nem?  A mai két történet azért árnyalja ezt a képet, mert bizony egy művész élete tele van kihívásokkal, felismerésekkel.  Zene: Bonfire by An Jone (téma); Acoustic Meditation 2 – Audionautix; Keith – Huma-Huma (epizód)
7/10/202339 minutes, 18 seconds
Episode Artwork

#45 Mások élete – Molnár Piroska, Hajdu András

Van úgy, hogy egy tőlünk nagyon különböző, nálunk jóval nehezebb sorsú emberrel találkozunk, és ez elgondolkozásra késztet, megváltoztatja az életszemléletünket, sőt, akár az életünket is.
6/19/202337 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#44 Nem vagy egyedül – Melocco Anna

Miért vagyok ilyen béna? Miért nem tudok olyan lenni, mint mindenki más? Mi a baj velem?… Már gyerekkorunkban elkezdődnek az ilyen és ehhez hasonló párbeszédek magunkkal, és gyakran hosszú éveken át folytatódnak. Ha az önhibáztatás, az érzés, hogy nem vagy „normális”, komoly gondokat okoz a mindennapi életedben, emberi kapcsolataidban, akkor érdemes segítséget keresni. Zene: Bonfire by An […]
6/5/202327 minutes, 14 seconds
Episode Artwork

#43 Második esélyek – Miklós Marcell, dr. Szebeni János

Hajlamosak vagyunk az életünkből csak a szépre, a jóra emlékezni. Pedig egy emberi élet leírható megtorpanásokkal, kudarcokkal, mélyrepülésekkel is. Amikor úgy érezzük, falba ütköztünk, nincs tovább. Aztán persze mégis van tovább, jön a változás, a kiút. Zene: Bonfire by An Jone (téma); Recollections – Asher Fulero; Old Vienna – Endless Love (epizód)
5/22/202333 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#42 A félelemmel szemben – Barakonyi Szabolcs, Tóth Benedek

Két történet a veszéllyel való szembenézésről. Az ilyen szélsőséges helyzetekben valamit hirtelen megismerünk, megértünk magunkból és a világból. Zene: Bonfire by An Jone (téma); Palms – Text Me Records_Bobby Renz, Six Seasons – Unicorn Heads (epizód)
5/1/202344 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#41 Engedtek a hívásnak – Eszes László, Kreszner Zsófia

Biztos veled is előfordult már, hogy megszólalt benned egy hang, ami egy új irányt mutatott az életedben. Aztán ilyen-olyan okból: kényelemből, gyávaságból, az önbizalom hiányából, nem hallgattál rá. Pedig egy bátor elhatározás szinte mindig nagyszerű dolgokat szül. A következő két történetmondó hallgatott arra a belső hangra, és mindkettőjük élete gyökeresen megváltozott. Zene: Bonfire – An […]
4/17/202341 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#40 Trükkök, stiklik – Aczél Gergő, Gaskó Balázs

Két történet arról, amikor ki akarsz babrálni a rendszerrel, túl akarsz járni valakinek az eszén. Hozol egy racionális döntést, a kockázatot összeméred a megtérüléssel, és vállalod a lebukás lehetőségét. Zene: Bonfire – An Jone (téma); Good Days – Yung Logos, The Gentlemen – DivKid (epizód)
4/3/202334 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

#39 Lelkiismeret és bűntudat – Sváby András, Juhász Iván

Hol végződik a lelkiismeret és hol kezdődik a bűntudat? Érezhetünk bűntudatot anélkül is, hogy erre okot adtunk volna? A mások életének alakulásáért mennyire vagyunk felelősek?  Zene: Bonfire – An Jone (témazene); Forest Lullabye – Asher Fulero, Staycation – Corbyn Kites (epizód)
3/20/202330 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#38 Túlélők – Kiskádár Tamás, Rákár Gábor

Sokunknak voltak már kisebb-nagyobb balesetei, fenyegető, akár kétségbeejtő helyzetei. A kérdés mindig az, hogy később mit őrzünk meg ezekből a kellemetlen, néha fájdalmas élményekből, mit viszünk magunkkal egy „lelki-szellemi elsősegély-csomagban”, amihez későbbi nehéz helyzeteinkben is vissza tudunk nyúlni. Zene: Bonfire – An Jone (témazene); Allégro – Emmit Fenn; Jazz Mango – Joey Pecoraro (epizód)
3/6/202347 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

#37 Lidérces helyzetek – Muhi András, Kereszty Gábor

Amikor az ember hirtelen úgy érzi, nincs kontrollja az élete felett; az életveszély érzése mellett talán ez a legfélelmetesebb lelkiállapot. Témazene: Bonfire – An Jone, epizódzene: Wander – Emmit Fenn; Mind Stream – Chris Haugen.
2/6/202336 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

#36 Egy rendkívüli eset – dr. Hartman Gábor

Kérdezz meg egy tapasztalt orvost, volt-e olyan esete, amire évekkel később is élénken visszaemlékszik. Szinte biztos, hogy rögtön akár több történetet is elmesél majd. Epizód zene: Before I go/RKVC; Témazene: Bonfire/An Jone
1/23/202317 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#35 Egy rossz tréfa és egy furcsa barátság – Kós István, Németh Zsolt

Egy tanár imád viccelődni, de amikor egyik diákja úgy gondolja, egyszer ő vicceli meg a tanárt, a tréfa nem úgy sül el, ahogy azt remélte. A második történet egy fiatal nyomozó és egy kiskorú bűnelkövető sokéves barátságáról szól.
1/11/202329 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#34 Ha ott és akkor nem segítenek… – Lengyel Nagy Anna, Sivadó János

A téli ünnepek idején talán kicsit eltűnődünk azon, hogy az életünk milyen törékeny, milyen kiszámíthatlan.
12/26/202227 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

#33 Az igazi és az őszinte – Hegyi György, Dr. Muszbek Katalin

Őszintén szembenézni a valósággal, és vállalni ennek a következményeit – ehhez bátorság kell. És ha nem is rögtön, de előbb-utóbb kiderül, megérte.
12/12/202222 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#32 Amikor újraértékeled az életed – Gelencsér Anna, Komócsin Laura

Sokunk életében eljön a pillanat, amikor egyszercsak másképp tekintünk az életünkre. Ez lehet egy nem várt esemény, egy baleset, egy fontos találkozás, egy szerettünk elvesztése. Erről szól a mai két történet.
11/28/202232 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#31 A komfortzónán kívül – Stahl Judit, Bőgel György

Az életben egyvalami állandó: a változás. Ha ezt belátjuk, és a változásnak nem ellenállunk, hanem beengedjük az életünkbe, annak rengeteg pozitív hozadéka van.
11/14/202223 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#30 Így lettem magyar anya – Miriam Grunwald

Az mindig izgalmas, amikor a saját kultúrádra, szokásaidra, a mindennapi életed dolgaira egy külföldi szemszögéből nézel. Ezért is különleges a mai történet, amit egy már hosszú ideje itt élő amerikai nő, Miriam Grunwald mesél második gyereke születésének körülményeiről Budapesten.
10/24/202218 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#29 Megérzések és jóslatok – Tóth Eszter Zsófia, Kis Ervin Egon

A mai két történetet olyan jelenségek kapcsolják össze, amik sokunk, talán mindannyiunk életében előfordultak már, de utólag sem tudunk rájuk egyszerű magyarázatot találni.
10/9/202227 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#28 A börtönrács két oldalán – Fliegauf Gergely, Legát Tibor

Bűnöző, gyilkos, besúgó, spicli – ezek a szavak azonnal elutasítást keltenek mindenkiben. Nem akarsz ilyen embereket ismerni, nem érdekel, hogy kicsodák valójában, és miért váltak azzá, akikre ezek a szavak ráillenek. A mai epizód kicsit közelebb hozza ezeket a sorsokat.
9/20/202233 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

#27 Ember tervez… – Hadas Krisztina, Danks Emese

A kamaszkorban elképzelt, vágyott életutat sok minden átírhatja: egy maradandó élmény, egy váratlan találkozás, szerencsétlen esetben egy betegség, nem is beszélve a szülői elvárásokról. A mai epizódban két tizenéves lány nem mindennapi történetét halljuk.
9/5/202230 minutes, 42 seconds
Episode Artwork

#26 A hópárduc és a Botok Nyolcas – Singer Magdolna, Tóth Ágoston

A félelemről és a megmagyarázhatatlanról szól ez a két történet…
8/21/202223 minutes, 38 seconds
Episode Artwork

#25 Másképp is végződhetett volna – Vogl Krisztina, Kürti Sándor

A mai két történetben a közös a veszteség. Mi játszódik le egy anya fejében, mikor elveszti hároméves kisfiát? És hányan kerülünk olyan helyzetbe, mikor egy elhibázott megállapodás révén elesünk több száz millió dollártól?
7/25/202236 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

#24 Csak néhány csepp… Ott minden eldőlt – Bánki György, Kocsis Tibor

Két történet a gyerekkorból. Mindkettőben történt egy napon valami, ami így vagy úgy, de máig meghatározó a két történetmondó, Bánki György pszichiáter és Kocsis Tibor filmrendező életében.
7/11/202224 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#23 Boros kóla és forradalom – Can Togay és Gerzsenyi Gabi

Egy apa elmegy az iskolaigazgatóhoz, hogy megvédje fiát a botránytól, aztán váratlanul szembetalálja magát gyerekkori önmagával… Egy anya elviszi kislányát Szibériába egy csodadoktorhoz, akitől segítséget remél a lány veleszületett problémájára. Aztán semmi nem a terv szerint alakul.
6/27/202240 minutes, 20 seconds
Episode Artwork

#22 Filmzene… filmszakadás – Másik János, Fliegauf Bence

Először Másik János mesél arról, hogyan talált rá a filmzenére, és hogyan alakult legelső komoly megbízásának a sorsa pályája elején. A második történetet hallgatva egy film pereg le a szemünk előtt, nem véletlenül, mert Fliegauf Bence filmrendező emlékszik vissza egy majdnem végzetes balesetre.
6/19/202231 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

#21 Aki mer, az…– Huszár Viktor, Vörös András

Egy éles helyzetben, amikor nagy a tét, és szemben találod magad egy nálad nagyobb hatalmú, fontosabb emberrel, vajon eszedbe jut-e az a közhelyes mondás, hogy „aki mer, az nyer”? Ha merész vagy, utólag könnyen belátod, érdemes volt kiállni magadért.
5/30/202229 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

#20 Hajszálon múlt – Trencsényi Zoltán, Linka Péter

Olyan helyekre visz el a mai két történet, amik a kívülálló számára rejtve vannak. Az első történetben Trencsényi Zoltán fiatal újságíróként egy a cirkuszról készülő könyvéhez nemcsak interjúkat csinált artistákkal, állatidomárokkal, légtornászokkal, bohócokkal, de maga is át akarta élni, milyen dacolni nap mint nap a veszéllyel. Linka Péter pedig, aki az ún. kevert küzdősportok (mixed […]
5/16/202229 minutes, 47 seconds
Episode Artwork

#19 Párhuzamos életek… Egy furcsa kérés – Kolonits Klára, Simon Judit

Hátborzongató élmény volt, meséli az első történetben Kolonits Klára operaénekesnő, amikor egy rég elhunyt családtaggal szoros lelki rokonságot fedezett fel… Meghökkentő kéréssel állt elő egy fiatal férfi, miután szemorvosa, a Ghánában élő Simon Judit, egy műtéttel vakból látóvá tette.
5/2/202221 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

#18 Hősök és tanítványok – Vajdai Vilmos, Kováts Tibor

Két történet pályakezdő művészekről. Botladozás, bénázás, bizonytalankodás, balesetek: a tanulás, a kezdetek velejárói. Vajdai Vilmos színész, rendező, egy majdnem tragikusan végződött vizsgaelőadásról mesél; Kováts Tibor balettművész pedig életének legfontosabb találkozásáról nagy bálványával.
4/18/202234 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#17 Pánik a levegőben, dráma a vízen – Fenyő Iván, Schramkó Péter

A mai két történet a túlélésről szól. Ritkán kerülünk olyan helyzetbe, amikor az életünk a tét. Ilyenkor ki-ki mást hív segítségül, olyan belső erőforrásokat, amikről addig talán nem is sejti, hogy benne rejlenek.
4/4/202245 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

#16 Rendkívüli helyzetek – Vajda Pierre, Sziklai János

Az ország leghíresebb ételkritikusa emlékszik vissza arra, 23 éves korában hogyan úszta meg a kétéves katonai szolgálatot, míg egy veterán pesti ügyvéd egyik régi ügyéről mesél, amikor védőként szíve szerint súlyosbította volna a védencére kiszabott ítéletet.
3/16/202231 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

#15 A zene, a zene, a zene kell – Rácz Zoltán, Vörös Eszter

Hogy lesz valakiből zenész? Rácz Zoltánnak, a világhírű Amadinda Ütőegyüttes művészeti vezetőjének gyerekkorában egy mondaton múlt, hogy zenész és ne ügyvéd legyen belőle. Vörös Eszter, eredetileg közgazdász, újságíró, szerkesztő, először a tangóba szeretett bele, onnan már egyenes út vezetett a bandoneonhoz és a zenéléshez.
3/3/202222 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

#14 Börtön, színház, álom, valóság – Ónodi Eszter, Kalmár Péter

Ónodi Eszter színművészeti főiskolásként élt át egy felejthetetlen előadást a szegedi Csillag Börtönben, Kalmár Péter pedig máig nem tudja helyre tenni életének egyik epizódját, amire nem talál magyarázatot.
2/15/202225 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

#13 A csodával határos – Dénes Kriszti

A cirkuszban nézőként félsz, hogy a veszélyes mutatványból baj lesz, hiába tudod, hogy úgyis minden jól végződik. Vagy mégsem? Egy fiatal, tapasztalt artista, Dénes Kriszti előadás közben 8 méter magasságból lezuhant a trapézról. Ezt meséli el, és azt, hogy mi történt utána.
1/17/202217 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#12 Kezdők és haladók – Kamarás Iván, Szántó T. Gábor

Pánik, szégyen, önbizalom – így lesznek kezdőkből haladók. Kamarás Iván főiskolásként bepánikolt egy koncerten, Szántó T. Gábor szégyellte osztálytársai előtt elszavalni saját versét.
1/3/202223 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

#11 Költözés a Mama Hotelből… Maffiózók közt Moszkvában: Lakatos László, Litkai Gergely

A Dumaszínház két népszerű humoristája mesél olyan élményekről, amik annak idején nem voltak olyan viccesek, de ma már képesek rajtuk nevetni.
12/28/202132 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

#10 Vágyból valóság: Szobácsi Gergő és Herner Dorka

Két történet arról, hogy ha kitűzöl magad elé egy célt, és megdolgozol érte, el is fogod érni.
12/6/202124 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

#09 Ha hiszed, ha nem: Ocskay András, Kőhalmi Zoltán

Mindannyiunknak vannak olyan élményei, helyzetek, találkozások, amelyek mélyen megérintenek és sokáig velünk maradnak.
11/22/202134 minutes, 10 seconds
Episode Artwork

#08 A halálzónába és vissza – Neszmélyi Emil

Neszmélyi Emil az első és eddig egyetlen magyar, aki a Mount Everest csúcsát a nehezebb, északi oldalról hódította meg. Ebben az epizódban ennek a rendkívüli teljesítménynek az izgalmas történetét meséli el.
11/8/202134 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

#07 Szerelem, átkozott gyötrelem: Ács Fruzsina, Tóth Szabolcs

Fiatalkori ismerkedésekről, romantikus ábrándozásról és a valóság találkozásáról szólnak a mai történetek. 
10/26/202122 minutes, 33 seconds
Episode Artwork

#06 Titkok, hazugságok – Betlen Anna, Borda Eszter

Kapcsolatunk szüleinkkel kiskorunktól kezdve egész életünkre kihat. Vagy úgy, hogy tudatosan vagy tudat alatt követjük példájukat, vagy pedig, ha kapcsolatunk ellentmondásos velük, sok mindenben megpróbálunk az ő mintájukkal szembemenni…
10/10/202118 minutes
Episode Artwork

#05 Élet, veszély: Máriás Béla, Mezei Csilla

Emlékezetes történetek olyan rendkívüli helyzetekről, amikor az ember jövője, élete a tét. Máriás Bélát a lélekjelenléte mentette meg, hogy ne sorozzák be katonának a véres balkáni háború idején. Molnár Csilla egy osztrák hegycsúcson, mászás közben lesz tanúja egy döbbenetes jelenetnek újdonsült férjével, ami máig kísérti.
9/27/202126 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

#04 Sorsfordítók – Tóth Ágnes, Herczku Ági

A bizonytalanság egy kicsit mindig félelmetes, de néha nem baj, hogyha fejest ugrunk a mélyvízbe, mert ha megtaláljuk a saját utunkat, akkor az Isten, sors, az élet, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, majd úgyis segít minket. – Tóth Ágnes Bementem egy ilyen kitérdelt, kiseggelt melegítőben, pólóban, és még csak balettcipőm sem volt… Beálltam a baletrúd mellé, […]
9/14/202135 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#03 Katonadolog… Családban marad: Mucsi Zoltán, Saly Noémi

„Onnantól kezdve amikor mi találkoztunk Kiss százados elvtárssal, én tisztelegtem neki, ő meg elment mellettem, és mindig köpött egyet.” – Mucsi Zoltán „Nem tudom, ismered-e ezt, amikor így befeszülsz. A nyakad megmerevedik, elönti az agyadat valami szennylé, és így nincsen kiút. És se előre, se hátra. Csak a rossz. Egy ilyen tömbben.” – Saly Noémi
8/4/202127 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

#02 Romantikus találkozás… Az első csók: Magyar László, Jónás Vera

„…És akkor indult ott egy filmbe illő romantikus találkozás egy egyiptomi származású, Svájcban élő joghallgatóval. Egy gyönyörű szép srácot kell elképzelni.” – Jónás Vera „Vett egyet a barackból, mohón beleharapott. Megette az egészet, csorgott a száján a baracklé. Utána beleköpte a magot a tenyerébe, lehajolt, és megcsókolt. Ez volt életem első csókja.” – Magyar László
8/4/202129 minutes, 1 second