Winamp Logo
Idrottspsykologipodden Cover
Idrottspsykologipodden Profile

Idrottspsykologipodden

Swedish, Sports, 1 season, 2 episodes, 2 hours, 34 minutes
About
En podcast för bättre prestation och hälsa. Vi djupdyker i hjärnan på Sveriges största idrottsprofiler för att ta reda på vad som just gjort de framgångsrika och hur de hanterar sina utmaningar. Allt för att också hjälpa dig att bli en idrottare, ledare eller idrottsförälder. Som värd har du före detta höjdhopparen Linus Thörnblad med egna erfarenheter att prestera på topp och att hantera djupa svackor, tillsammans med legitimerade psykologen Mikael Nilsson, författare och grundare av appen Actsport. Följ podden och börja din resa mot att frigöra din inre potential!
Episode Artwork

Säsong 1, #7 Stefan Holm - Att vara förälder till elitsatsande idrottare

I det här avsnittet träffar vi före detta höjdhopparen och tränaren Stefan Holm. Han är en av våra mest framgångsrika friidrottare bland annat med sitt OS-guld i Aten 2004. Numer är han tränare och pappa till en annan lovande höjdhoppare, nämligen hans son Melvin. I avsnittet pratar vi om hur du som förälder till en elitsatsande ungdom eller vuxen kan göra det på bästa sätt. Vi kommer också in på några av de strategier som Stefan utvecklade under sin 9 år långa mentala träningsperiod.
6/12/20211 hour, 15 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Säsong 1, #6 Jenny Rissveds - Hur vi kan arbeta mot ätstörningar inom idrott

I detta avsnitt träffar vi den regerande OS-guld medaljören i mountainbike cross country olympic, nämligen Jenny Rissveds. I avsnittet pratar vi om vad som gjorde att hon i samband med OS utvecklade psykisk ohälsa i form av depression och ätstörning och hur hon tagit sig tillbaka. Vi pratar om hur idrottskulturen fostrar att sätta väldigt höga mål, som också får negativa konsekvenser. Vi ger i avsnittet råd till ledare, föräldrar, skolor, journalister i hur de kan göra för att skapa ett bättre klimat för unga idrottande personer i syfte att motverka ätstörningar och andra ohälsosamma beteenden.
5/27/20211 hour, 19 minutes