Winamp Logo
Hvor farlig er det egentlig? Cover
Hvor farlig er det egentlig? Profile

Hvor farlig er det egentlig?

Norwegian, Social, 1 season, 11 episodes, 4 hours
About
Hver søndag undersøker Maren Olava ting som er litt fristende, skummelt eller kontroversielt, for å finne ut hvor farlig det egentlig er. Hun skal snakke med folk som har stått i vanskelige situasjoner, tatt utradisjonelle valg, dummet seg ut eller angret skikkelig på noe. Har du noen spørsmål eller noen tips? Send epost til [email protected].
Episode Artwork

Rasisme

I loven vår står det at rasisme er ulovlig, men så skjer det jo likevel. Hvordan er det egentlig å være ung minoritet her i Norge i dag? Vi har snakket med Raghad (21) som bare opplever avslag på jobbsøknader, Sahra (25) som følte ubehag på studiestedet sitt og Yusuf (21) som ble feilaktig mistenkt for tyveri.
12/13/202027 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

Jodel

For litt siden stengte Jodel gossip-kanalene, men har det egentlig blitt bedre? Influencer Sofie Nilsen (25) forteller om hvordan det er når noen sprer usanne rykter. Kaisa (21) var moderator på Jodel, og tror nye gossip-kanaler vil oppstå når gamle stenges. Oliwia (20) tror det fortsatt vil være sladder på Jodel, så lenge alle er anonyme. Laget med støtte fra Stiftelsen Tinius..
12/6/202022 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

Å stjele

Har du noen gang hatt skikkelig lyst på noe du ikke kan få? Hva skjer hvis man bare tar det? Malin forteller om det å bli tatt for å naske klær til flere tusen kroner, Ask ble tatt og synes systemet var vanskelig og Malene fikk en noe utradisjonell straff.
11/29/202024 minutes, 48 seconds
Episode Artwork

Å være homofil

Raul (22) ble slått ned og Philip (19) fikk trøbbel på Tinderdate. 1 av 3 unge mellom 15 til 25 år sier de har noen i familien som ikke aksepterer homofile. Hvor farlig er det egentlig å være skeiv i Norge? Av Maren Olava Ask Hütt, Bastian Lunde Hvitmyhr og Synne Solbakken. Produsent Nikoline Mevaasvik Haugen. Teknisk produsent Magne Antonsen. Takk til Emilie Hald Torp. Laget med støtte fra Stiftelsen Tinius. Har du noen spørsmål eller tips? Send gjerne epost til [email protected].
11/22/202019 minutes, 56 seconds
Episode Artwork

Å fikse på kroppen

Syv av ti unge føler press om å «se bra ut, eller ha fin kropp». I denne episoden forteller Victoria Walter, Lasse Ivan Opsahl og Sienna Sjåstad om sine opplevelser med plastisk kirurgi. Hvor går egentlig skillet mellom å føle på utseendepresset, og å utføre et inngrep? Av Maren Olava Ask Hütt, Bastian Lunde Hvitmyhr og Synne Solbakken. Produsent Nikoline Mevaasvik Haugen. Teknisk produsent Magne Antonsen. Takk til Emilie Hald Torp. Laget med støtte fra Stiftelsen Tinius.
11/15/202023 minutes, 54 seconds
Episode Artwork

Å droppe ut av skolen

Selv om det er vanligst å fullføre, er det flere tusen som dropper ut av videregående hvert år. Hvordan går det med de som slutta? Hvor farlig er det egentlig å droppe ut? I denne episoden hører du fra fire unge, blant annet Maren Turmo, som droppet ut for å satse på sosiale medier. Av Maren Olava Ask Hütt, Bastian Lunde Hvitmyhr og Synne Solbakken. Produsent Nikoline Mevaasvik Haugen. Teknisk produsent Magne Antonsen. Takk til Emilie Hald Torp. Laget med støtte fra Stiftelsen Tinius. Har du noen spørsmål eller tips? Send gjerne epost til [email protected].
11/8/202021 minutes, 8 seconds
Episode Artwork

Å miste jomfrudommen

Første gangen får vi ikke igjen. Skal vi vente på den rette, eller er det best å bare få det overstått? Hvorfor er den første gangen så viktig? Anna forteller om å skamme seg over å være jomfru, og Paradise-Maria forteller om hastverket med å få det hele overstått. Av Maren Olava Ask Hütt, Bastian Lunde Hvitmyhr og Synne Solbakken. Produsent Nikoline Mevaasvik Haugen. Teknisk produsent er Magne Antonsen. Takk til Emilie Hald Torp. Laget med støtte fra Stiftelsen Tinius.
11/1/202021 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Å bruke cannabis

Hvorfor røyker folk cannabis? Vi hører ofte at det er avhengighetsskapende og at man kan få sinnslidelser. Stemmer det? Og hvordan kjøper unge nordmenn cannabis egentlig? Er det sånn som på film, at de må snakke med en litt skummel fyr på et mørkt gatehjørne? I denne episoden hører du fra Marius og Malin, som bruker cannabis på helt forskjellige måter. Har du noen spørsmål eller tips? Send gjerne epost til [email protected]. Av Maren Olava Ask Hütt, Bastian Lunde Hvitmyhr og Synne Solbakken. Produsent Nikoline Mevaasvik Haugen. Teknisk produsent Magne Antonsen. Takk til Emilie Hald Torp. Laget med støtte fra Stiftelsen Tinius.
10/25/202030 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Å ha tilfeldig sex under corona

Nå er det over et halvt år siden vi fikk klar beskjed om å holde minst en meter avstand til hverandre. Men, hvis du ikke har en fast person å ligge med - hva gjør du med sex da? I denne episoden hører du fra 18 år gamle Nora, som har valgt å ha tilfeldig sex under pandemien. Har du noen spørsmål eller tips? Send gjerne epost til [email protected]. Av Maren Olava Ask Hütt og Bastian Lunde Hvitmyhr. Produsent Nikoline Mevaasvik Haugen og teknisk produsent Magne Antonsen. Takk til NRK for lyd, laget med støtte fra Stiftelsen Tinius.
10/18/202024 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

Å selge nakenbilder på Onlyfans

I 2020 har populariteten til OnlyFans eksplodert. Nettsiden er som et slags Netflix for nakenbilder, hvor skapere får betalt månedlig fra faste følgere. Det er én type innhold som er mest populært, nemlig nakenbilder. I denne episoden møter vi Nicoline Devik som kan leve av pengene hun tjener på OnlyFans, og Bastian Weien Due som angrer på alt han la ut på nettsiden. Av Maren Olava Ask Hütt, Bastian Lunde Hvitmyhr. Produsent Nikoline Mevaasvik Haugen. Teknisk produsent Magne Antonsen.
10/11/202022 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

Ny podkast fra VG - Hvor farlig er det egentlig?

I denne podkasten skal vi hver uke undersøke ting som er litt fristende, skummelt, kontroversielt eller vanskelig. Vi skal snakke med folk som har stått i vanskelige situasjoner, tatt utradisjonelle valg eller som har dummet seg skikkelig ut. Ny episode hver søndag utover høsten! Send oss gjerne en mail på [email protected]
10/2/202058 seconds