Winamp Logo
Hvert år i oktober Cover
Hvert år i oktober Profile

Hvert år i oktober

Danish, Personal stories, 1 season, 4 episodes, 2 hours, 54 minutes
About
Rebecca Bach-Lauritsens far døde for 22 år siden i en voldsom bilulykke i en svensk skov. Han var et intenst menneske, der var dybt betaget af klassisk musik, og hans død var lige så dramatisk som det liv, han havde levet. Ulykken har været en skygge i Rebeccas liv lige siden. I denne personlige og poetiske serie udforsker Rebecca de verdener, der åbner sig, når hun vender tilbage til ulykken og skoven fra fortiden og forsøger at genfortælle hvad der egentlig skete gennem musik, lyd og associationer. Det er en fortælling om skæbne, tilfælde, tid, evighed og musikkens kraft. Produceret for DR af Filt Cph.
Episode Artwork

4:4 - Fortællingen

Rebecca har været bange for at fortælle om sin fars død. Bange for at gøre den til en historie. Bange for at give den væk. Bange for at miste ham helt på den måde. Men den er kommet til at fylde så meget i hendes eget liv, at hun bliver nødt til det. Hvordan slipper man en fortælling, der er blevet en del af en selv? Medvirkende: Martin Glaz Serup, digter. Bine K. Bryndorf, organist. Jacob Anderskov, komponist. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 20. november 2021).
10/29/202141 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

3:4 - Ordene

Rebecca var 23 år, da hendes far døde fra den ene dag til den anden. Hun ringede rundt til familien og fortalte det. Hun tog til Sverige og så ham, før han blev lagt i kisten. Hun stod for begravelsen og alt det praktiske. Hun var fattet og brød ikke sammen. Indeni var alt kaos. Hvordan slutter man fred med tragedien? Hvordan udtrykker man det, der ikke findes ord for? Medvirkende: Kasper Holten, Birgitte Alsted. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 13. november 2021).
10/29/202139 minutes, 43 seconds
Episode Artwork

2:4 - Spørgsmålene

Rebeccas far døde i en bilulykke. Men hvad skete der? Faldt han i søvn? Hørte han stemmer? På gulvet i hans lejlighed stod en skuffe med de vigtigste papirer og en kasse med plader. Stod de der til Rebecca eller var der bare ikke plads til mere i bilen? Hvordan forsoner man sig med døden? Hvordan holder man op med at spørge hvorfor? Medvirkende: Hanne Marie Houkjær, præst. Jeppe Zeeberg, musiker og komponist. Christian Ritz-Andersen, skovfoged. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 6. november 2021).
10/29/202153 minutes, 21 seconds
Episode Artwork

1:4 - Lydene

Rebecca vågner ved midnat og græder. Hun er bange for at hendes far er kørt galt. Fire timer senere ringer politiet på døren og fortæller at han er fundet død i sin bil efter en voldsom ulykke. Lyden af dørklokken bliver lig med lyden af død, og den fortsætter med at ringe i Rebeccas hoved længe efter ulykken. Hvordan slipper man ud af et frygteligt øjeblik? Hvor vender man sig hen, når verden lukker sig omkring en? Medvirkende: Peter Albrechtsen, lyddesigner. Anja C. Andersen, astrofysiker og astronom. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 30. oktober 2021).
10/29/202139 minutes, 45 seconds