Winamp Logo
Hundland Cover
Hundland Profile

Hundland

Swedish, Pet, 1 season, 5 episodes, 2 hours, 1 minute
About
Hunden tar plats i allt fler samhällsfunktioner, som vakt, nos, livsviktigt sällskap eller vårdare. Varför väljer över en miljon svenskar att leva med en hund och vilken är hundens viktigaste uppgift? I en serie på fem delar, i Sveriges Radio P1, ger sig Klara Zimmergren ut på en resa genom Hundland
Episode Artwork

Vad är en hund?

Hur man bäst uppfostrar en hund, det är en hetare fråga än man kan tro. Om Klara hittar rätt bland de små grusvägarna långt ut på Östgötaslätten hoppas hon komma hem till Per Jensen, professor i etologi, för att kunna ställa frågan: Vad är en hund, egentligen - och vad är en varg? Jenny Marek hjälper människor att förstå vilka krav som är rimliga att ställa på en hund. Dom är ju ändå bara...hundar.
12/1/201424 minutes, 5 seconds
Episode Artwork

Den ständige följeslagaren

Många har svikit mig genom livet. Han sviker mig aldrig. Under perioder av hemlöshet har hunden Tjabo varit Anne Hiettalas trogne följeslagare. Diabeteshunden Svea larmar matte Yvonne när hon måste mäta blodsockret. Vi träffar också hundinstruktör Ninna Lindman och ställer frågan: är hunden lojal, eller vill den bara ha godis?
11/24/201424 minutes, 11 seconds
Episode Artwork

Livskamraten som måste dö

För före detta hockeyproffset Tommy Söderström var hunden Roffe inte bara en hund utan en hel livsstil. När Roffe dog blev livet tomt. Chefsveterinären Gustav  Svensson får ibland vara den som avslutar våra hundars liv. En del av jobbet, något som är lätt att förklara och försvara. Men att ta bort sitt eget djur är en helt annan sak.
11/17/201423 minutes, 58 seconds
Episode Artwork

Bakom lås och bom

Vi tänkte att om man rörde den skulle den försvinna som en bubbla. När livstidsdömda Annika Östberg fick lära att sig att utbilda hundar på anstalten i Kalifornien förändrades hennes liv i fängelset. Om hunden som symbol för en avlägsen frihet – och om drömmen att en dag få en egen hund som inte behöver lämnas bort.
11/10/201424 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

Hund på remiss

Som vakt, narkotikaspanare eller tullare är vi vana att se hunden. Men djuret med den exceptionella nosen tar plats i allt fler samhällsfunktioner. Vårdhunden Mio jobbar på äldreboende, där gamla, trötta och ibland ensamma får utlopp för ett grundläggande mänskligt behov – att ge kärlek. Och på Årstaskolan finns det ett rum där tre hundar lyssnar tålmodigt på när barn som behöver extra stöd läser ur sina böcker. 
11/3/201424 minutes, 27 seconds