Winamp Logo
Hope for Mind and Soul Cover
Hope for Mind and Soul Profile

Hope for Mind and Soul

Romanian, Fitness / Keep-fit, 1 season, 34 episodes, 1 day, 6 hours, 36 minutes
About
”Hope for mind and soul” este un podcast destinat sănătatii mintale în care specialiști în domeniu vor oferi toate explicațiile și informațiile necesare despre suferințele psihice. Vom vorbi deschis depre cauzele, simptomele și metodele de tratament cele mai eficiente, atât pentru tulburările psihice ale adulților, cât și ale copiilor. Vom aborda teme care țîn de funcționarea psihică și emoțională, explicând pe înțelesul tuturor mecanismele psihologice și biologice care guvernează acest domeniu fascinant.Din păcate, trăim o perioadă de explozie a numărului de persoane care suferă de tulburări psihice, peste 50 % din populația lumii având nevoie de psiholog sau psihiatru pe parcursul vieții. Și cel mai greu este că doar 10 % dintre aceștia apelează la ajutor de specialitate. Așa că venim către voi cu informații prezentate într-o manieră ușor de înțeles, cu metafore și exemple practice. Pentru că informația corectă oferă putere și speranță! Și de multe ori scurtarea timpului necesar apelării la ajutor de specialitate.
Episode Artwork

Episodul 24 - ADHD-ul la adulți

 „Mi-a greu mereu să mă organizez și să îmi termin taskurile”! „Permanent amân lucrurile!” „Mă enervez des, mă agit și mă devin irascibil.” În contextul în care cu toții ne reîntoarcem la locul de muncă, discutăm despre o problematică întâlnită des la adulți. Multă lume asociază ADHD-ul cu o tulburare prezentă doar la copii. Avem o imagine bine conturată a simptomelor specifice la diferite vârste însă, se pare că multe dintre simptomele acestei tulburări le regăsim în comportamentul nostru de acum!     Aproape 60% din copiii diagnosticați cu ADHD continuă sa aibă această tulburare ca adulți      Chiar dacă în copilărie nu ai fost la medic astfel încât să primești acest diagnostic, ai primit suportul necesar (din partea părinților) pentru a te organiza și a ști zilnic ce trebuie să faci. Acum, ca adult, toată presiunea de a îți organiza fiecare aspect din viața ta cade pe umerii tăi! Ne trezim că amânăm anumite lucruri până în ultimul moment, că nu le terminăm și suntem agitați și irascibili.  Putem avea ADHD fără ca măcar să știm acest lucru   Răspunsul este DA! În cadrul episodului 24 al podcastului „Hope for Mind and Soul”, vom explica în detaliu tot ce trebuie să știi despre ADHD-ul la adulți: Ce simptome ale ADHD-ul la copii persistă și în viața unui adult? Care este vârsta de debut? Putem avea ADHD fără ca măcar să știm acest lucru? Procastinarea este o problemă ce ține de ADHD? Tabloul persoanei care lasă pe ultimul moment taskurile Impulsivitatea și hiperactivitatea Cum ne afectează ADHD relația de cuplu? Cum ne comportăm la locul de muncă dacă avem această tulburare?  Cauzele ADHD-ului Cum și cât durează să se pună un diagnostic corect?  Care sunt formele de tratament cele mai indicate? Invitatul alături de care 𝐝𝐫. 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐨𝐧𝐝𝐨𝐜 va discuta acest subiect este domnul Mihai Zamfir, Medic primar psihiatru cu dublă specializare în psihiatrie și geriatrie-gerontologie.
9/8/202257 minutes, 19 seconds
Episode Artwork

Episodul 9 - Cum se transformă fricile copiilor în tulburări de anxietate?

În episoadele anterioare ale podcastului am discutat despre: „Cum tulburarea de anxietate la adulți își face simțită prezența?”, „Cum facem disticția dintre frici și anxietăți?” și „Ce putem face pentru a trata cu success această tulburare?”.De data aceasta discutăm, evident, despre cum ea apare în viețiile copiilor noștri!  Da, anxietatea este frecventă și la cei mici și reprezintă un complex de tulburări de dispoziție care pot afecta serios viața copilului. Care sunt cele mai uzuale frici și când devin ele patologice?Cum de putem da seama că cei mici trec prin aceste probleme și cum îi putem ajuta?Răspunsul la aceste întrebări îl puteți afla ascultând episodul  cu numărul 9 al podcastului „Hope for Mind and Soul”.  Invitatul alături de care dr. Gabriella Bondoc va discuta acest subiect este Diana Butnaru, Psihoterapeut cognitiv-comportamental, Psiholog, specializată în munca cu copii și adolescenți, pe lângă munca cu adulți, specialist în cadrul Clinicii Hope.
12/10/20211 hour, 1 minute, 11 seconds
Episode Artwork

Episodul 7 - Tulburarea de panică: ce este și cum o poți gestiona

Știați că...1 din 3 persoane poate experimenta pe parcurul vieții simptome de anxietate sau o tulburare de anxietate?Chiar dacă pare greu de crezut, anxietatea are un rol important în viețile oamneilor încă din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Ea este responsabilă pentru reacțiile de luptă sau de fugă necesare în cazul unui pericol. De aceea, stările de angoasă nu sunt negative în sine, însă tulburarile anxioase indică necesitatea de a apela la ajutor specializat. Multe persoane au două sau mai multe atacuri de panică în timpul vieții lor. Măcar o dată în viață, tuturor ni se va întâmpla să observăm anumite simptome caracteristice tulburării de panică. Fie că ne este dificil să ne relaxăm, să respirăm corect sau există momente în care să simțim o accelaratie a pulsului.Atacurile de panică pot fi înfricoșătoare, dar cu puțină atenție, practică și îndrumarea unui specialist, poți contribui la ameliorarea simptomelor, la gestionarea anxietății și la prevenirea apariției atacurilor în viitor. Aceasta temă foarte importantă este dezbătută în episodul numărul 7 al podcastului „Hope for Mind and Soul”. O temă care necesită să fie auzită de cât mai multe persoane deoarece vorbim de un număr mare de oameni afectați de tulburările de anxietate!Invitatul alături de care dr. Gabriella Bondoc va discuta acest subiect este dr. Iliescu Maria, medic Specialist Psihiatru, Psihoterapeut de cuplu și de familie, specialist în cadrul Clinicii Hope.
11/26/202154 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Episodul 5 - Cauzele genetice ale tulburărilor psihice

Poate o tulburare psihică sa fie moștenită genetic? Cât de importantă este genetica în procesul dezvoltării tulburărilor psihice? Aceasta este tema de dezbatere din episodul cu numărul 5 al podcastului „Hope for Mind and Soul”. Aflăm de la specialiști din domeniul psihiatriei cât de importanți sunt primii ani de viață pentru dezvoltarea creierului, unul dintre cele mai complexe și mai lente procese ce se petrec în organisuml uman. Invitatul alături de care Dr. Gabriella Bondoc, va discuta acest subiect este Dr. Radu Ocrain, medic Psihiatru și Psihoterapeut, cu formare în analiză existențială, specialist în cadrul Clinicii Hope.
11/12/202153 minutes, 17 seconds
Episode Artwork

Episodul 2 - Limita dintre normalitate și un diagnostic psihiatric

Te-ai întrebat vreodată care este momentul în care emoțiile noastre se transformă într-un diagnostic psihiatric? Când trebuie să apelăm la ajutor specializat? Și mai ales, cum ne poate ajuta un specialist să depășim toate momentele grele ale vieții noastre? Răspunsul la toate aceste întrebări îl veți afla în episosul 2 al podcastului Hope for Mind and Soul.  Invitata alături de care 𝐝𝐫. 𝐆𝐚𝐛𝐫𝐢𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐨𝐧𝐝𝐨𝐜 va discuta acest subiect este 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐚 – psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în psihoterapia experiențială și a unificării, specialist în cadrul Clinicii Hope. 
10/22/20211 hour, 4 minutes, 53 seconds