Winamp Logo
Hoorspel : Fluiten in het donker Cover
Hoorspel : Fluiten in het donker Profile

Hoorspel : Fluiten in het donker

Dutch, Social, 1 season, 6 episodes, 2 hours, 53 minutes
About
Onder de titel 'Fluiten in het donker' maakt een literaire schrijver voor het eerst in zijn of haar loopbaan een radiohoorspel, samen met een talentvolle radiomaker. Met steun van het Letterenfonds en het NPO-fonds.
Episode Artwork

#6 - Nika (VPRO)

Het verhaal van de Russische dichteres Nika Toerbina (1974 – 2002) die op haar tiende jaar een bundel publiceerde waarvan de zelf ingesproken versie op langspeelplaat een groot succes in Rusland werd. Nika maakte op haar 27-ste een eind aan haar leven. Nog altijd is Toerbina’s werk in Rusland bekend en geliefd. 'Nika' is een eerbetoon aan deze kind-dichter en getroubleerde vrouw. Schrijver: Hannah van Binsbergen Regie: Joël Vegt Met stemmen van Liz Vergeer (12 jaar), Lisa Smit en Anneke Blok.  ?
12/21/201729 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

#5 - Schade (VPRO)

Oliewinning heeft grote stukken van de Nigerdelta onleefbaar gemaakt. Maar hoe is dat gegaan? Een polyfoon essay voor stemmen en klanken, over de onomkeerbaarheid van de tijd en de broosheid van herstel. (VPRO) Schrijver: Samuel Vriezen Regie: Hanneke Hendrix Met de stemmen van Lotte Driessen, Peter Drost, David Lucieer, Bas Muijs, Sytske van der Ster.
12/14/201728 minutes, 39 seconds
Episode Artwork

#4 - Golfbrekers (NTR)

Het verhaal van vier sterke vrouwen ten tijde van de de Eerste Wereldoorlog. De Frans-Poolse Marie Curie ontwikkelt een mobiele röntgeneenheid voor de gewonden op het slachtveld. De Engelse Hertha Ayrton vindt een middel uit voor de soldaten om de gifgassen van zich weg te krijgen. De Amerikaanse Emma Goldman doet wat ze kan aan vrouwenemancipatie en anti-oorlogspropaganda. En Carry van Bruggen draagt argumenten aan tegen de oorlog en tegen de vrouwenonderdrukking. Een samenzang van powervrouwen. (NTR)
12/7/201730 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

#3 - Ondine (NTR)

Hoe een kind klem zit tussen ouders die de liefde voor elkaar zien bekoelen. Ondine zit klem tussen haar vader en moeder en heeft maar één middel om ze bij elkaar te houden: ze kan haar adem eindeloos inhouden. (NTR) Schrijver: Mischa Andriessen  ?Regie: Iona Daniel?Met de stemmen van Hilde Segold von Banchet, Christine van Stralen en Bartho Braat.
11/30/201728 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

#2 - Lichtblauw (AVROTROS)

Een verhaal dat speelt in de toekomst nadat Nederland is getroffen door een grote watersnood. Waar Amsterdam gelegen heeft, maakt een studentenvereniging zich op voor de jaarlijkse ontgroening. Techniek heeft in de samenleving een ongekende vlucht genomen, alles kan worden gezien, gehoord en gefaked. (AVROTROS) Schrijver: Emily Kocke Regie: Yentl van Stokkum. Met stemmen van Anna Raadsveld, Ellen Parren, Stefan Rokeband, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Thijs Boermans
11/23/201725 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

#1 - Weihnachten met Nefertiti (AVROTROS)

Jannah Loontjens (schrijver) en Just Rijntjes (regie). Een hilarisch griezelverhaal dat zich afspeelt tijdens een ontmoeting met hartsvrienden. Met de stemmen van Wilfried de Jong, Aafke Buringh, Loek van Wijngaard, Carly Wijs en Pieter Verelst.
11/16/201729 minutes, 47 seconds