Winamp Logo
HOOGSENSITIEF GROEIEN Cover
HOOGSENSITIEF GROEIEN Profile

HOOGSENSITIEF GROEIEN

Dutch, Education, 1 season, 4 episodes, 2 hours, 41 minutes
About
Een podcast van Bieke Geenen over hoogsensitiviteit vol herkenbaarheid, geruststelling, inzichten en tips. Om zo je eigen hoogsensitiviteit (of dat van je kind/partner) beter te leren begrijpen en ermee om te leren gaan.
Episode Artwork

Hoogsensitief Ouderschap...achter de schermen

3 jaar geleden verscheen "Hoogsensitief Ouderschap" het kwetsbaarste en krachtigste wat ik ooit durfde delen, zwart op wit gedrukt. Met een bang hartje deelde ik mijn hoogsensitieve inzichten en tips met de wereld. Want wie was ik om dit te doen? Ik wist dat de handvatten die ik ontwikkelde werkten, want ik paste ze zelf al enkele jaren succesvol toe, en ook voor mijn clienten werkten ze. Maar met een allergie aan 'zelfuitgeroepen experten' en zonder de titel van 'Prof' deelde ik ze op vraag van Lannoo in het boek dat nog niet bestond.  Want zo ontstond het: ik zocht een boek voor hoogsensitieve ouders, voor mijn cliënten/ouders die ik begeleidde. Want ik zag ze één voor één uit balans gaan door het 'ouderschap'. Net zoals ik dat deed toen ik zelf mama werd. Zoals ik altijd zeg: ouderschap is next level in je hoogsensitiviteit.  Katrien Van Oost van uitgeverij Lannoo en ik hebben het er samen over in een interview dat ik deze zomer met haar opnam over het ontstaan van het boek. Hoe ik uiteindelijk het boek zelf schreef dat ik zelf graag had gelezen als jonge hoogsensitieve mama en wilde aanraden aan mijn cliënten. Wil je het boek graag in huis hebben? Je kan het gesigneerd bij mij kopen: https://hoogsensitiefouderschap.be/product/hoogsensitief-ouderschap-gesigneerd/ Of rechtstreeks of als e-book bij Lannoo: https://www.lannoo.be/nl/hoogsensitief-ouderschap Veel luisterplezier! Liefs, Bieke PS Hoogsensitief groeien staat even op pauze. Maar voor ik op de pauzeknop drukte zette ik nog een reeks nieuwsbrieven klaar vol nuttige tips en inzichten die ik met jullie tijdens mijn pauze wilde delen. Dus schrijf je nog in op de nieuwsbrief als je ondertussen nog verder wil blijven groeien in je hoogsensitiviteit. https://fierce-leader-5656.ck.page/5af64af9b8 Alle liefs en tot later.
5/10/202354 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

In gesprek met Esther Bergsma over hoogsensitieve kinderen en hoogsensitieve ouders.

Deze aflevering gaat hoogsensitieve kinderen en hun hoogsensitieve ouders. Hierover mocht ik Esther Bergsma van Hoogsensitief.nl interviewen. Het werd een heel eerlijk en boeiend gesprek over het ontdekken van je eigen hoogsensitiviteit en/of dat van je kind. Want vaak gaat dit hand in hand. Het leren kennen en aanvaarden van je hoogsensitiviteit is de basis van hoe je ermee kan leren omgaan. Maar hoe verloopt deze zoektocht bij hoogsensitieve ouders? En hoe belangrijk is dit eigen proces hierin voor hun hoogsensitieve kinderen? En hoe en vanaf welke leeftijd kan je nu zeker zijn of je kind hoogsensitief is? En is dit nu het zoveelste label? Allemaal zaken die aan bod komen, maar evengoed ook hoe hoogsensitieve kinderen leren fietsen ;-) Kortom een must hear voor ouders met hoogsensitieve kinderen.  Download hier de vragenlijst om te ontdekken of je kind hoogsensitief is. En mocht je willen starten in het leren kennen, begrijpen en ondersteunen van je hoogsensitieve kind check dan zeker het grote online traject of de losse modules en webinars die ik erover heb ontwikkeld. Ze zitten vol inzichten en tips om jou en je kind verder te laten groeien en versterken binnen het pittige hoogsensitieve kenmerk. Ik ben heel benieuwd wat jij vond van deze aflevering! Laat het me zeker weten via Instagram. Door je te abonneren op deze podcast hoef je geen enkele aflevering te missen. En ook jij kan helpen hoogsensitiviteit beter bekend en begrepen te maken in de wereld, maar ook bij je rechtstreekse omgeving door Hoogsensitief groeien als podcast en instagramaccount als volgtip te geven.
9/13/202245 minutes, 40 seconds
Episode Artwork

In gesprek met Tuur, over hoe het voelt om een hoogsensitief kind te zijn.

Mijn eerste podcastgast is geen expert, maar wel mijn belangrijkste gast van dit seizoen. Het is mijn hoogsensitieve zoon Tuur. We hebben een heel eerlijk gesprek over zijn hoogsensitiviteit en ook hoe wij als ouders hiermee omgaan. Tuur is 10 wanneer we dit opnemen. En ook in de manier waarop dit gesprek  verloopt hoor je zijn hoogsensitiviteit meedoen. Van de hak op de tak springen, geeuwen van de spanning, associëren, in beelden denken en spreken,... het hoort er allemaal bij. Het geeft je een mooie kijk op hoe een hoogsensitief kind creatief maar ook complex denkt en intens voelt. Er zitten tips in van hem aan andere hoogsensitieve kinderen en aan hun ouders. En je hoort ook in alle eerlijkheid dat ik als mama ook al eens mijn eigen tips vergeet toe te passen. Een bijzondere inkijk dus in het hoofd van Tuur en ons als gezin. Ik hoop dat het voor (h)erkenning mag zorgen, zowel voor ouders als voor kinderen. Want zoals Tuur het meteen zegt, je voelt je 'anders' als je hoogsensitief bent. En hopelijk kunnen we dankzij deze aflevering er mee voor zorgen dat 'anders' zijn niet eenzaam moet zijn. Want 1 op 5 kinderen/mensen is hoogsensitief. Veel luisterplezier, Bieke én Tuur.  Wil je weten of jouw kind ook hoogsensitief is? Vul dan de vragenlijst in. En nog tot en met 11 september kan je het gratis webinar Hoogsensitief OP school herbekijken! 
8/26/202247 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Welkom bij de podcast Hoogsensitief Groeien

Het is er eindelijk van gekomen! Na twee jaar uitstellen start nu het eerste seizoen van Hoogsensitief Groeien de podcast. Twee vrijdagen per maand zal ik je met een nieuwe aflevering geruststellen, inspireren en je zo laten groeien in jouw eigen hoogsensitieve leven. Af en toe door een persoonlijk verhaal met je te delen, soms door samen met een gast of expert te spreken over Hoogsensitiviteit! Niet zweverig, niet zwaar, maar zoals jullie het van mij gewend zijn: nuchter, met wat humor, concreet en vol inzichten. Welkom! Ik ben blij dat je erbij bent!
8/10/202213 minutes, 32 seconds