Winamp Logo
Holistik Podcast Cover
Holistik Podcast Profile

Holistik Podcast

Dutch, Cultural, 1 season, 10 episodes, 6 hours, 21 minutes
About
Wij zijn Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser van Holistik: het grootste online lifestyle platform dat gaat over holistisch leven. Maandelijks lezen er meer dan 450.000 mensen met ons mee. Het holisme als levensovertuiging is dus actueler dan ooit. De essentie ervan is dat alles (body, mind & soul, maar ook mens, dier & natuur) met elkaar verbonden is. Maar hoe 'holistify' je jouw leven en blijf je met beide benen op de grond staan? Door eerst een opgeruimde binnenwereld te creëren, zodat je gaat leven vanuit je volle potentieel. Van daaruit is het makkelijker om liefdevolle verbindingen met anderen en de planeet aan te gaan. In deze podcast gaan wij in gesprek met elkaar en op zoek naar verhalen van mensen die ons inspireren. Zie de gesprekken als een smeulend kampvuur: een veilige plek langs je levenspad waar je tot rust komt terwijl je jouw lichaam en ziel verwarmt. Kom je bij ons zitten? In de Holistik Podcast gaan we op zoek naar verhalen van mensen die ons inspireren. Zie de gesprekken in de Holistik Podcast maar als een online kampvuur waar je altijd welkom bent. Een veilige plek langs jouw levenspad waar je tot rust kunt komen, waar je kunt luisteren naar de verhalen van anderen terwijl je jouw lichaam en ziel verwarmt. Kom je bij ons zitten en luister je mee?
Episode Artwork

10. Karlijn & Swami Purnachaitanya: meditatie als belangrijkste anker in deze overprikkelde wereld

Met meer dan 90.000 volgers op instagram is de Nederlandse Swami Purnachaitanya razend populair. Hij reist de wereld over als veelgevraagd yoga- en meditatiedocent en programmadirecteur voor Art of Living. Onlangs verscheen zijn boek 'Vind je innerlijke kracht'. Voor hem een reden om in het vliegtuig te stappen vanuit India terug naar Nederland, om ons over de heilzame effecten van meditatie te vertellen. Holistik's Karlijn Visser sprak Swami 45 minuten lang over de kracht van meditatie. Ook legde hij uit waarom alle verandering begint bij innerlijke vrede en dat meditatie misschien wel het belangrijkste anker is dat je jezelf in deze overprikkelde wereld kunt geven. En wees gerust; echt iedereen kan het. Zolang je maar de juiste stapjes zet waar Swami je graag bij helpt. Lees hier onze 5 inzichten die we uit zijn boek 'Vind je innerlijke kracht' haalden: https://holistik.nl/meditatie-swami-purnachaitanya-boek/. Daarnaast nam Swami Purnachaitanya speciaal voor Holistik deze meditatie op, die je helpt aarden en je (drukke) geest moeiteloos te kalmeren: https://holistik.nl/meditatie-swami-purnachaitanya/. Enjoy!
4/21/202245 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

09. Evelyn & Karlijn van Holistik over het holistische geheim van hun energie

Oververmoeidheid ligt ook bij ons weleens op de loer. Holistik is onze droom. En hoe romantisch het ook klinkt, een eigen hart-gedreven onderneming runnen, is het vooral hard werken. Nieuwe artikelen maken, de zondagse nieuwsbrief klaarzetten, social media bijhouden, partnerships opzetten... Het is een greep uit onze dagelijkse werkzaamheden die ook vaak ’s avonds en in het weekend doorgaan. Toch hebben we het krijgen van een burn- out tot nu toe altijd weten te voorkomen. Het lukt ons om op tijd bij te sturen zodra er oranje lampjes gaan knipperen op het dashboard. Dit doen wij als we moe zijn en is het holistische geheim van onze energiebron. De podcast duurt 25 minuten. Kijk voor meer informatie over het Energy Dossier & Meditatiepakket (€39,95) op www.holistik.nl/shop.
3/1/202218 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

08. Karlijn in gesprek met Dr. Anne Fleck: De gezonde weg terug uit het doolhof van vermoeidheid

Met bijna 80.000 volgers op instagram is Anne Fleck misschien wel de meest populaire dokter in Duitsland. Ze is internist, reumatoloog en een pionier op het gebied van preventieve geneeskunde. Ook schreef ze diverse bestsellers, waaronder haar nieuwste boek ‘De gezonde weg uit het doolhof van vermoeidheid’. Hierin combineert Anne wetenschappelijke inzichten met een holistische kijk op ziekte, gezondheid en welzijn. Voor het Energy Dossier sprak Holistik's Karlijn Visser haar over de verschillende en vaak onopgemerkte oorzaken van vermoeidheid. Een wijze les die Karlijn van haar leerde; altijd maar moe zijn is niet normaal. Het is een signaal van je lichaam die een disbalans aangeeft en om aandacht vraagt. En als je van iemand waardevol gezondheidsadvies kunt aannemen… is het van Anne. Het interview is in het Engels en duurt 50 minuten. Kijk voor meer informatie over het Energy Dossier & Meditatiepakket (€39,95) op www.holistik.nl/shop.
2/28/202248 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

07. Karlijn in gesprek met Daniel Foor: Zo bouw je een vruchtbare relatie met je voorouders op

Voor het Roots Meditatiepakket & Dossier ging Karlijn met Daniel in gesprek over zijn boek 'Het Vooroudermedicijn' en hoe we een vruchtbare relatie met onze voorouders kunnen opbouwen. Karlijn: ‘Daniel heeft ongelofelijk veel kennis in huis over de menselijke geest en de manier waarop de levenden, de recent overledenen en onze voorouders met elkaar verbonden zijn. Hij gaf mij een nieuwe kijk op het opbouwen van relaties met deze onzichtbare, maar wel degelijk aanwezige energie van onze voorouders’. Wil je weten wat je voorouders precies zijn en hoe ze een gunstige invloed op je leven kunnen hebben? Luister dan naar dit gesprek, want ze kunnen het je helaas ook moeilijk maken. Gelukkig biedt Daniel de juiste kaders waarmee je op een veilige manier contact met je voorouders kunt leggen... Kijk voor meer informatie over het Roots Meditatiepakket & Dossier(€29,95) op www.holistik.nl/shop.
12/15/20211 hour, 4 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

06. Karlijn in gesprek met Eliane Bernhard: Yoga Nidra als sluiproute naar rust voor de moderne mens

Yoga Nidra is een yogavorm die geen fysieke inspanning vraagt. Het enige wat je hoeft te doen is lekker gaan liggen. Het bestaat oorspronkelijk uit een serie meditatie oefeningen om stress te verminderen, je zenuwstelsel te kalmeren en een intense rust te ervaren. Deze diepe staat van ontspanning activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Holistik's Karlijn Visser interviewt in deze podcast Yoga Nidra expert, teacher en founder van House of Deeprelax, Eliane Bernhard. Aan het eind van deze podcast (40 minuten) weet je hoe yoga nidra je overprikkelde zenuwstelsel kalmeert, waarom het helpt met het manifesteren van je dromen en welke fysieke en mentale klachten nog meer baat hebben bij yoga nidra. En je krijgt een free Yoga Nidra track (25 minuten) van Eliane cadeau. Tip: luister die met oordopjes. Wil je meer lezen over Yoga Nidra? Dan is dit artikel iets voor jou: https://holistik.nl/yoga-nidra-eliane-bernhard/. Of kijk op houseofdeeprelax.com.
3/6/20201 hour, 5 minutes
Episode Artwork

05. Karlijn in gesprek met Els van Steijn: Zo staan jij & je vader beiden goed in het familiesysteem

Holistik's Karlijn ging langs bij familiesystemen-expert Els van Steijn in haar praktijk in Utrecht. Ze namen een podcast op van 35 minuten over wat de relatie met je vader jouw vertelt over je leven nu. Het artikel van Els over de relatie met je vader is op Holistik bijna 80.000 keer gelezen. Een getal dat aangeeft dat dit onderwerp bij heel veel mensen speelt. Van je vader krijg je je natuurlijke daadkracht mee, mits hij op de juiste plek in het familiesysteem staat. Heb je jouw vader zijn plek als vader ontzegd? Dan ontstaat een eeuwenlange zoektocht naar erkenning. Na deze 35 minuten durende podcast herken je het verschil bij jezelf tussen natuurlijke daadkracht en bewijsdrang, weet je of jij 'daddy issues' hebt en hoe je jouw vader op de juiste plek in het familiesysteem zet. Wil je nooit meer iets missen van Holistik? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: www.holistik.nl/nieuwsbrief Artikel van Els over de relatie met je vader: https://holistik.nl/vader-relatie/ Artikel van Els over het verschil tussen primaire en secundaire emoties: https://holistik.nl/els-van-steijn-emoties/ Artikel van Els over emotioneel afwezige ouders: https://holistik.nl/els-van-steijn-familie-emotioneel-afwezige-ouders/
2/20/202039 minutes, 15 seconds
Episode Artwork

04. Karlijn & Evelyn over: Zo vind en behoud je een liefdesrelatie in deze uitdagende tijd

Al van jongs af aan leren we dat je pas compleet bent met een partner naast je. Als het je lukt om een fijne relatie met iemand te beginnen (en te behouden) kan dat je leven mooier maken. Toch groeit het aantal singles - vooral in de grote steden - nog elk jaar. Sociale structuren veranderen en maken dat je je als single al lang niet meer sneu hoeft te voelen. Reden genoeg voor Karlijn & Evelyn om met elkaar in gesprek te gaan over de liefde. Evelyn heeft al 6 jaar een liefdevolle relatie die ze, na veel kikkers gekust te hebben, elke dag koestert. Vandaar dat ze je een paar relatie adviezen meegeeft waarmee jij en je partner mogelijk de 100 halen. Karlijn is sinds een jaar single en legt haar aversie ten opzichte van dating-apps uit. In deze podcast delen Kar & Eef daarnaast 3 levenslessen over de liefde. Want single of in een relatie; deze podcast wil je niet missen! Luister je mee? Wij zijn sinds kort ook op Youtube te vinden. Volg je ons daar ook gezellig? https://www.youtube.com/channel/UChy7BPoGjOJZl1HvCfnn3Vw?view_as=subscriber
2/13/202026 minutes, 7 seconds
Episode Artwork

03. Karlijn & Evelyn over: Hoe krijg je een ontspannen relatie met eten?

Vanuit het holisme zijn lichaam en geest altijd met elkaar verbonden. Er is daarom een direct verband tussen je gewicht en je emotionele huishouding. Karlijn & Evelyn delen in deze podcast hun persoonlijke relatie met voeding en gewicht (Kar had 6 jaar een eetprobleem en Eef probeerde zo ongeveer elk dieet tot grote frustratie). Ook vertellen de founders van Holistik over de helende effecten die de juiste voeding op je lichaam heeft en ze geven tips over hoe je op een gezonde manier gewicht kunt verliezen. Want "Sometimes the weight you have to lose is not on your body". Lees hier meer over holistisch afvallen: https://holistik.nl/holistisch-afvallen-2/ En ontvang je onze zondagochtend-nieuwsbrief al? Nee? Schrijf je dan in via deze link: https://holistik.nl/nieuwsbrief/
2/13/202019 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

02. Karlijn & Evelyn over: Holistisch leven

Holisme is hot. De essentie ervan is dat alles (body, mind & soul maar ook mens, dier & natuur) met elkaar verbonden is. Maar hoe 'holistify' je nou je eigen leven en blijf je met beide benen op de grond staan? Door eerst een opgeruimde binnenwereld te creëren, zodat je gaat leven vanuit je volle potentieel. Van daaruit is het makkelijker om liefdevolle verbindingen met anderen en de planeet aan te gaan. Dit is hoe Karlijn & Evelyn dat in de praktijk doen. Ook vertellen ze hoe Holistik in 2016 vanuit die bron is ontsprongen.
1/24/202012 minutes, 26 seconds
Episode Artwork

01. Zo maak je van Kerst een helend samenzijn | Els van Steijn

Als er 2 dagen in het jaar zijn die veel emoties oproepen, dan is het wel met Kerstmis. Sommigen kijken er reikhalzend naar uit. Voor anderen is het een verdrietige en confronterende tijd. Er zijn namelijk heel veel mensen die zich buitengesloten voelen in hun eigen familie, een levenspartner missen of een dierbare zijn verloren. Hoe je ondanks al deze gevoelens van Kerst een helend samenzijn maakt, weet familiesystemen-expert Els van Steijn. Holistik's Karlijn Visser gaat met Els in gesprek. - Het boek van Els waar we in deze aflevering naar verwijzen, vind je hier: https://elsvansteijn.nl/boek -
12/13/201942 minutes, 22 seconds