Winamp Logo
Högt Spel Cover
Högt Spel Profile

Högt Spel

Swedish, Social, 1 season, 11 episodes, 6 hours, 20 minutes
About
Högt Spel är en podd om historiens största bedragare. Varje vecka djupdyker vi i nervkittlande berättelser om ekonomiskt fiffel, falsk identitet och utklädnader. Tänk bort kallblodiga mord och mörker – Högt spel handlar om osannolika karaktärer som ljuger, inte sällan i glamourösa och flärdfulla miljöer. Huvudpersonerna gör anspråk på röda mattan, vita husets korridorer och publikens jubel. Det är berättelser om verklighetens Catch Me If You Can-personligheter. Högt Spel produceras av produktionsbolaget OLGA för Acast.  See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for privacy and opt-out information.
Episode Artwork

Konrad Kujau | Hitlers dagböcker

Det här är en svindlande berättelse om upptäckten av Adolf Hitlers förlorade dagböcker – och dess skapare. I veckans avsnitt av Högt Spel djupdyker vi i en skruvad berättelse om nazister, lögnare och en omtalad historisk förfalskning. Kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
12/1/202141 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Elizabeth Holmes | Bluffen i Silicon Valley

Elizabeth Holmes var bara nitton år gammal när hon startade Theranos, ett techbolag som skulle revolutionera mänsklighetens hälsa med hjälp av smarta blodtester, digitalt kopplade till läkare. Hennes stora förebild var Steve Jobs och hon klädde sig enbart i svart polo och svarta byxor. Med sin karisma och djupa basröst trollband hon investerare och blev en av USA:s rikaste kvinnor. Theranos kallades för "sjukvårdens iPod" - men idag står Elizabeth Holmes åtalad för bedrägeri. Ljudklippen i avsnittet är hämtade från: CNN, ABC, NBC, Mad Money.kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/24/202140 minutes, 22 seconds
Episode Artwork

Rachel Dolezal | Den svarta aktivisten som var vit

Det här avsnittet handlar om Rachel Dolezal – en kvinna som utgav sig för att vara en svart aktivist och antirasist, när hon i själva verket var vit.Ljudklippen i avsnittet är hämtade från: NBC, CNN, ABC, Baltimore Brew och KXLY.kontakt: info@studioolga,se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/17/202131 minutes, 37 seconds
Episode Artwork

David Hampton | Son till en kändis

Veckans avsnitt av Högt Spel handlar om David Hampton, som under 80-talet utgav sig för att vara son till den Oscarsbelönade skådespelaren Sidney Poitier. Livet som kändisbarn gav mersmak men spårade snabbt ur. Häng med till Studio 54 och Upper East Side! Ljudklippen i avsnittet är hämtade från filmen Six Degrees of seperation och The Academy Awards 1964. Kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/10/202134 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Frank Abagnale | Mannen bakom Catch Me If You Can Del 2

Det här är del två i en miniserie om storsvindlaren Frank Abagnale. De flesta känner kanske igen hans namn från filmen Catch Me If You Can, där han porträtteras av Leonardo DiCaprio. Hollywoodfilmen bygger på Franks memoarer och berättar historien om tonårspojken som lyckades lura folk att han arbetade som pilot och läkare – innan tjugoett års ålder. Filmen har blivit något av en modern klassiker – men det mesta tyder på att Frank har ljugit om mer än så. Frank befann sig även i Sverige under slutet av 60-talet – och Högt Spel har fått en exklusiv intervju med ett av hans offer.Ljudklippen i berättelsen är hämtade från: NPR och To Tell The Truth.Kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
11/3/202127 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Frank Abagnale | Mannen bakom Catch Me If You Can Del 1

Det här är första avsnittet av två i en miniserie om storsvindlaren Frank Abagnale. De flesta känner kanske igen hans namn från filmen Catch Me If You Can, där han porträtteras av Leonardo DiCaprio. Hollywoodfilmen bygger på Franks memoarer och berättar historien om tonårspojken som lyckades lura folk att han arbetade som pilot och läkare – innan tjugoett års ålder. Filmen har blivit något av en modern klassiker – men det mesta tyder på att Frank har ljugit om mer än så. Ljudklippen i berättelsen är hämtade från: NPR och To Tell The Truth. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/26/202130 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

Sante Kimes | Peruker och mord

Den här veckan handlar Högt Spel om två generationers bedragare: berättelsen om mor och son Sante och Kenny Kimes handlar om peruker, mord och bedrägerier. Om en kvinna som utgett sig för att vara Elisabeth Taylor – och nästlat sig in i maktens korridorer i Washington. Ljudklippen i avsnittet är hämtade från A & E Biography och Larry King. Kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/12/202135 minutes, 23 seconds
Episode Artwork

Carmencita Rockefeller | Miljardärskan på hemligt uppdrag i Malmö

I mitten av 70-talet gör en mystisk amerikanska entré i Malmö. Hon har mörkt hår, beskrivs som något av en skönhet och har dessutom ett världsvant och elegant sätt – vilket inte är så konstigt eftersom hon tillhör en av världens mest förmögna affärssläkter – den snorrika familjen Rockefeller. Dessutom är hon forskare i medicin, diplomat och hemlig agent. Så frågan är – vad gör Carmencita Rockefeller i Malmö? Ljudklippen i programmet är hämtade från SVT och SR.Högt Spel är en ny podcast från Studio Olga. Om du gillar podden, tipsa gärna dina vänner. Prenumerera på podden så missar du inte nästa avsnitt.Kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
10/5/202139 minutes, 2 seconds
Episode Artwork

Mamoru Samuragochi | Kompositören som låtsades vara döv

När stjärnkompositören Mamoru Samuragochi stod på toppen av sin karriär kallades han för Japans Beethoven – för trots att Samuragochi förlorat sin hörsel lyckades han skapa smäktande vacker musik. Han fick rockstjärnestatus och syntes i tidningar och TV, när han berättade om sitt gripande öde. Men i en annan del av Japan fanns en kollega till kompositören som sakta men säkert började känna sig väldigt orättvist behandlad...Ljudklippen i programmet är hämtade från BBC, CNN och The World (NPR).Högt Spel är en ny podcast från Studio Olga. Om du gillar podden, tipsa gärna dina vänner och sprid ordet!Kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/28/202134 minutes, 44 seconds
Episode Artwork

Anna Delvey | Arvtagerskan som blåste New Yorks societet

Den här veckan handlar Högt Spel om Anna Delvey – en rik arvtagerska som flyttade till New York för att starta ett exklusivt konstcenter på Park Avenue. Anna hängde med kändisar, flög privatjet och syntes på stans coolaste klubbar – men varifrån fick hon sina pengar?Ljudklippen i programmet är hämtade från ABC, Inside Edition, Euronews, The Dr. Oz Show och CBS. Högt Spel är en ny podcast från Studio Olga. Om du gillar podden, tipsa gärna dina vänner och sprid ordet!Kontakt: [email protected] Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/21/202135 minutes, 50 seconds
Episode Artwork

Tania Head | 11 september-offret som lurade alla

Premiäravsnittet av Högt Spel djupdyker i den osannolika berättelsen om Tania Head. Hon befann sig i World Trade Center den 11 September 2001 men överlevde terrorattacken. Därefter engagerade hon sig The World Trade Center Survivors Network och syntes i både tidningar och TV. Men det fanns ett stort problem med Tanias berättelse: hennes lögner. Ljudklippen i programmet är hämtade från NBC, CNN och National Geographic TV. Högt Spel är en ny podcast från Studio Olga. Glöm inte att prenumerera på podden så att du inte missar nästa avsnitt. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
9/14/202130 minutes, 23 seconds