Winamp Logo
HLN SPORTCAST - voetbal Cover
HLN SPORTCAST - voetbal Profile

HLN SPORTCAST - voetbal

Dutch, Sports, 1 season, 18 episodes, 14 hours, 19 minutes
About
Anderlecht dat wéér drie punten weggeeft in het slot, Club Brugge dat eindelijk nog eens kan winnen in de Jupiler Pro League en Eden Hazard die verstek geeft voor de Rode Duivels door een positieve coronatest. De voetbalwereld bood de afgelopen dagen weer genoeg stof om over na te kaarten. Geen betere manier om dat te doen dan in een gloednieuwe voetbalpodcast: ‘Top Of The League’. Host Maarten Breckx ontvangt elke week twee gasten om te praten over de voetbalactualiteit. Voor de eerste aflevering schuiven analisten Marc Degryse en Gilles De Bilde aan. 
Episode Artwork

"Mijn buikgevoel zegt dat De Ketelaere de gouden schoen wint!"

Woensdag 12 januari wordt dé vraag van het afgelopen voetbaljaar beantwoord: Wie wint de Gouden Schoen? Zowel bij de mannen als de vrouwen belooft het één van de meest spannende edities ooit te worden, zonder één uitgesproken favoriet.Gastheer Jonas Decleer blikt samen met voetbalanalisten Marc Degryse en Heleen Jaques vooruit op de belangrijkste voetbalprijzen van het jaar.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/9/202248 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Champions League #7: "Speelt Noa Lang na de winter nog wel voor Club Brugge?"

Geen stunt in Parijs. Geen Europese overwintering. Geen goed gevoel na het afsluiten van deze Champions League-campagne. Jonas Decleer, Marc Degryse en Gilles Mbiye-Beya zien maar 1 speler die constant presteerde en videobellen even met zijn fiere papa: Vital Vanaken. Maar hoe moet het nu verder met Club? Waarom incasseren ze zoveel doelpunten? Welke lessen moet Clement trekken? En kunnen ze hun gouden driehoek - Vanaken, De Ketelaere & Lang - houden? Een antwoord op al deze vragen in deze HLN Sportcast. Oh ja, je komt ook te weten wie van onze 3 voetbalvrienden uiteindelijk zal moeten trakteren!Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
12/8/202149 minutes, 49 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Champions League #6: "Het is definitief voorbij voor Ruud Vormer."

Een ontnuchterende Champions League-avond voor Club Brugge tegen Leipzig. Jonas Decleer, Marc Degryse en Gilles Mbiye-Beya kiezen geen Club-speler van de match. Ze vragen zich wel af wat de gevolgen zijn voor coach Clement en zijn relatie met Ruud Vormer. Komt dit ooit nog goed? Ook ex-Club coach Hugo Broos vindt dat Clement een gevaarlijk spel speelt met kapitein Vormer. Broos komt ook nog even terug op zijn bizarre wedstrijd met Zuid-Afrika tegen Ghana. En hoe zit het ondertussen met de wedstrijd in deze sportcast? Wint Marc Degryse of Gilles Mbiye-Beya het examen statistiek?Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/25/202142 minutes, 45 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Deviltime #5 met Toby Alderweireld: "Dit seizoen voetballen in Qatar heeft alleen maar voordelen richting WK!"

Job done. De Rode Duivels kwalificeren zich voor de 5e keer op rij voor een groot toernooi. Maar welke 23 spelers moeten nu geselecteerd worden voor Qatar? En hoeveel haalt bondscoach Roberto Martinez op zijn kwalificatierapport? Jonas Decleer, Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya maken de balans op van deze campagne.  We trekken in deze Sportcast ook live naar Vital Borkelmans op een golfterrein in Nederland én naar de woonkamer van Toby Alderweireld in Qatar. Hij praat vrijuit over het voetbal en leven in Qatar en zijn toekomst, die sowieso in België ligt.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/17/202156 minutes, 4 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Deviltime #4 met Hans Vanaken: "Met alle respect moeten we Estland gewoon opeten."

Onze voetbalsportcastcrew Jonas Decleer, Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya trokken opnieuw naar het trainingscentrum van onze Rode Duivels in Tubeke en kregen Hans Vanaken in hun zetel. Wat zijn de oorzaken van zo'n blessuregolf bij de onze spelers? Hoe werkt de Whatsappgroep van de Rode Duivels? Moeten Vanzeir en Faes nog altijd een liedje zingen om zich te integreren in de groep? En hoe ziet Hans Vanaken zijn toekomst bij de nationale ploeg, bij Club Brugge én in het buitenland? Alle antwoorden en kans op een duoticket voor de wedstrijd tegen Estland komende zaterdag in deze HLN Sportcast. Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/11/202143 minutes, 24 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Champions League #5: "Sobol en Nsoki hebben cadeaus uitgedeeld. Tegen Leipzig wordt echt een vervelende wedstrijd!"

Club Brugge was alweer een maatje te klein voor Manchester City. Marc Degryse, Gilles Mbiye-Beya en Jonas Decleer praten na over de ideale positie van Charles De Ketelaere, over de "derde prik" tegen Leipzig en de (te ambitieuze) vergelijking tussen Club Brugge en Ajax. Er is ook een historische deal beklonken! De slechtste voetbalstatisticus moet trakteren op pasta met truffelsaus en rode wijn.  En niet onbelangrijk, jij kan tickets winnen voor de volgende Champions League-wedstrijd van Club Brugge tegen RB Leipzig.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
11/4/202146 minutes, 12 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Champions League #4: "Guardiola is een pleaser en acteur."

Manchester City bleek dan toch een maatje te groot voor Club Brugge. Was het respect voor City te groot? Wat was de werkelijke invloed van Vincent Kompany? Analist Marc Degryse, Gilles Mbiye Baya en gastheer Jonas Decleer praten na over de Champions League-wedstrijd, over goeie Franse wijn en over een mogelijke Oscar-nominatie voor Pep Guardiola. Luister en maak bovendien kans op een door Club Brugge gesigneerd truitje.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/20/202145 minutes, 16 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Deviltime #3 met Dante Vanzeir: "We zijn een nieuwe 'wereldsubtopper' geworden."

Neen, de Nations League was geen succes voor onze Rode Duivels.  Analist Marc Degryse en Union-spits Dante Vanzeir maken het rapport op van onze Belgische ploeg. Wie was de beste en slechtste Duivel? Geloven zij nog in onze titelkansen op het WK in Qatar? En gelooft Dante Vanzeir in zijn kansen op een selectie? En je komt ook te weten waarom de kleedkamers van Union best intimiderend kunnen zijn voor de tegenstanders.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/11/202149 minutes, 35 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Deviltime #2 met Hannes Delcroix: "Geef zondag speelkansen aan andere jongens!"

Gastheer Jonas Decleer, analist Marc Degryse en talent bij Anderlecht Hannes Delcroix blikken terug op de Duivelse nachtmerrie tegen Frankrijk in de Nations League. Maakte Martínez met Tielemans wel de juiste keuze? Wat gebeurde er in die dramatische tweede helft? Maar we blikken ook vooruit. Want Kan de troostfinale een opportuniteit zijn om onze jonge Duivels speelkansen te geven? En hoe ziet Hannes zijn eigen toekomst bij Anderlecht en daarna?Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/8/202145 minutes, 31 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Deviltime #1 met Jan Vertonghen en Charles De Ketelaere over revanche tegen Frankrijk

Host Jonas Decleer en voetbaljournalist Niels Poissonier trokken naar het basecamp van de Rode Duivels en troffen een ontspannen Jan Vertonghen en Charles De Ketelaere, vlak voor de start van de Nations League Final Four. Wordt de wedstrijd tegen Frankrijk een revanche? Wat zijn de toekomstplannen van Jan Vertonghen? En waarom hebben beide Duivels zo'n voorliefde voor de koers? Luister en maak bovendien ook kans op een gesigneerd truitje.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
10/5/202144 minutes, 59 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Champions League #3: "Alles wat ze nu nog rapen, ik heb daar geen woorden meer voor."

Sportjournalist Jonas Decleer, analist Marc Degryse en Champions League-alleskijker Gilles Mbiye Beya waren danig onder de indruk van de overwinning van Club in Leipzig. Vital Vanaken geniet van de prestaties van zoon Hans, maar blijft erg nuchter. Dat kon vroeger blijkbaar niet gezegd worden van Marc Degryse na een Europese verplaatsing. Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/29/202144 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Champions League #2: "Neymar kon niet ademen! Er zat zelfs nog meer in voor Club!"

Sportjournalist Jonas Decleer, analist Marc Degryse, Champions League-addict Gilles Mbiye Beya praten over het uitstekende plan van Clement dat perfect werd uitgevoerd door de Club-spelers. Messi, Neymar en Mbappe, wie zijn dat ook alweer? Vanaken, Noa Lang en Charles De Ketelaere, dat waren de échte sterren op het veld. Dat vond ook de trotse papa Jeffrey Lang. En oh ja, wat kunnen we doen aan het imagoprobleem van Belgische coaches?Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/16/202153 minutes, 30 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast Champions League #1: "Elk punt dat Club Brugge haalt is een stunt."

In de HLN Sportcast: Champions League #1 hebben Jonas Decleer, Marc Degryse en Gilles Mbiye Beya het over de onrealistische tweede plaats voor Club Brugge. Maar ook over Jezus Christus Messi en hoe hem in godsnaam af te stoppen. Hans Vanaken laat weten wat de échte ambitie is en wie volgens hem dé grote favoriet is op eindwinst in de Champions League.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
9/13/202145 minutes
Episode Artwork

HLN Sportcast voetbal #3 - "Onprofessioneel tot en met van Hazard"

In de HLN SPORTCAST van deze week heeft Jonas Decleer het over de Champions League-eindfase met Thierry Courtois en Marc Degryse. Thibaut Courtois en Eden Hazard grepen naast een finaleticket en dat hakte er best wel in bij de fiere Spanjaarde. Hoe ging Thibaut met de opdoffer om? En waar denken onze gasten dat het verkeerd liep? In het geval van Eden Hazard was dat ook ná de match. De Rode Duivel dolde na de uitschakeling wat met enkele Chelsea-spelers en dat konden ze in Madrid maar matig appreciëren. Ook Thierry Courtois en Degryse vinden het geen professioneel gedrag van onze landgenoot. Ze bespreken de 'case' uitgebreid. Ook onder meer de kansen van Kevin De Bruyne, die wél de finale speelt, de sterke prestaties van Romelu Lukaku én het EK komen aan bod in deze nieuwe aflevering van de HLN Sportcast!Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
5/6/202153 minutes, 41 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast voetbal #2 - Super League Saga

48 uur. Zolang heeft de Super League voetbal bestaan. Wie zijn de winnaars en verliezers van deze poging tot revolutie in de internationale voetbalwereld? Wat zijn de gevolgen voor het Europese voetbal en de Belgische Clubs? En gaat dit iets veranderen aan de Beneliga-plannen? Jonas Decleer praat erover met analist Gilles De Bilde en ex-MLS-voetballer Jelle Van Damme.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/21/202134 minutes, 27 seconds
Episode Artwork

HLN Sportcast voetbal - Justine Vanhaevermaet: "Het verschil tussen vrouwen- en mannenteams is pijnlijk om te zien."

In de nieuwste HLN Sportcast zitten Red Flame Justine Vanhaevermaet, haar partner en fysiotherapeut bij Club Brugge Thomas De Jonghe, vrouwenvoetbal-watcher en Red Flames commentator Dirk Deferme en moderator Maarten Breckx samen aan tafel.  Ze hebben het over voetballen in het buitenland, het niveau in België, dat van de Red Flames, voetballen in - en tegen Noorwegen, professionaliseren en equal pay.  Aan de Sportcast-tafel wordt duidelijk gemaakt dat de Belgische Voetbalbond als ‘s werelds nummer één best een statement mag maken door met equal pay te beginnen. Het bestaat in het voetbal al in zes landen: Noorwegen, Brazilië, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Sierra Leone. Justine Vanhavermaet is absolute voorstander, want zoals ze het zelf zegt: "Het verschil tussen vrouwen- en mannenteams is pijnlijk om te zien." Abonneer je op ons kanaal en beluister ook de andere HLN Sportcasts.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
4/8/202150 minutes, 3 seconds
Episode Artwork

Top of the League #4 Gouden Schoen Special - "De Ketelaere mag niet met zich laten sollen"

Een speciale aflevering van ‘Top of the League’, de voetbalpodcast van HLN.be en VTM Nieuws. Dit keer hebben Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse het over de Gouden Schoen, die volgende week woensdag wordt uitgereikt. Het drietal neemt 10 stellingen onder de loep. En dat in 45 minuten.Neem een abonnement op Het Laatste Nieuws: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.Support the show: https://abonnement.hln.be/See omnystudio.com/listener for privacy information.
1/5/202146 minutes, 8 seconds