Winamp Logo
Hjernepodden Cover
Hjernepodden Profile

Hjernepodden

Norwegian, Personal health, 5 seasons, 29 episodes, 15 hours, 44 minutes
About
HEJRNEPODDEN SESONG 4: Hjernen og søvnen er temaet for denne serien av Hjernepodden. I åtte episoder belyser vi blant annet «vaskemaskinen» i hjernen, ulike søvnsykdommer og hvordan skjermbruk påvirker søvnen vår. Du møter både brukere og fagfolk. Podkastserien er knyttet til Hjernehelsekonferansen 2021 som er støttet av Forskningsrådet og Universitetet i Oslo.   Programleder Pia Pedersen Produsert for Hjernerådet av Tid og Lyst AS Hosted on Acast. See acast.com/privacy (https://acast.com/privacy) for more information.
Episode Artwork

Hva i all verden er hjernehelse?

Hjerneforsker Kaja Nordengen tar deg med inn i hjernens forunderlige univers, og gir deg kunnskap som er nyttig for å holde hjernen ung og frisk.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/201943 minutes, 52 seconds
Episode Artwork

God søvn – bedre hjernehelse

Professor Bjørn Bjorvatn ved Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer forteller deg hva søvn har å si for hjernen. Marit Aschehoug er sekretær i Søvnforeningen og har selv insomni og søvnapné.   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/201944 minutes, 55 seconds
Episode Artwork

Sunn mat – bedre hjernehelse

Ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør snakker om bra hjernemat sammen med forfatter og journalist Anne Gunn Halvorsen. Halvorsen gjorde en journalistisk og personlig reise gjennom jungelen av dietter, råd og trender da hun skrev boken «Livet, og korleis leve det». Hør hva hun landet på.   Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/201942 minutes, 13 seconds
Episode Artwork

Aktiv kropp – bedre hjernehelse

Hjerneforsker Vidar Gundersen forteller hvorfor fysisk aktivitet er så viktig for hjernen. Den er sannsynligvis det organet som har best utbytte av trening! Personlig trener Kenneth Reiss står bak instagramkontoen «Aktiv for epilepsi» og har selv diagnosen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/201935 minutes, 53 seconds
Episode Artwork

Aktiv hjerne – bedre hjernehelse

Geriater Hege Ihle-Hansen snakker om å holde hjernen aktiv og ung gjennom hjernetrening, ny kunnskap og sosialt fellesskap. Agnete Tjærandsen er 86 år og har et mål om å lære en ny ting hver dag. Hun er tidenes eldste vararepresentant på Stortinget, og deler sine tanker om hvordan du holder hjernen i form gjennom hele livet.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/13/201940 minutes, 32 seconds
Episode Artwork

Hjernepodden - kommer snart!

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
8/5/20192 minutes, 36 seconds